Rántás készítése

Fotó:stockimages at FreeDigitalPhotos.net

 

A felhevített zsiradékba finomlisztet teszünk, rögtön elkeverjük. Az állaga pürésűrűségű legyen. Hevítéskor vizet veszít, a kis buborékok ettől vannak. A buborékolás megszűnte után megindul a színeződés. Folyton kevergetni kell, mert különben megég. A hevítés utolsó fázisában fűszerezhetjük majorannával, fokhagymával, köménymaggal. A megfelelő szín elérése után hideg vízzel felöntjük, és simára, csomómentesre keverjük. Ezután a forró, félkész ételhez adjuk, jól elkeverjük és kiforraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

Kérdezd Marcsit!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...