Rántás készítése

Fotó:stockimages at FreeDigitalPhotos.net

 

A felhevített zsiradékba finomlisztet teszünk, rögtön elkeverjük. Az állaga pürésűrűségű legyen. Hevítéskor vizet veszít, a kis buborékok ettől vannak. A buborékolás megszűnte után megindul a színeződés. Folyton kevergetni kell, mert különben megég. A hevítés utolsó fázisában fűszerezhetjük majorannával, fokhagymával, köménymaggal. A megfelelő szín elérése után hideg vízzel felöntjük, és simára, csomómentesre keverjük. Ezután a forró, félkész ételhez adjuk, jól elkeverjük és kiforraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...