Sütés - Főzés

Rántás készítése

A rántáskészítés gyakran gondot okoz a kezdő háziasszonyoknak.

Zselatinkészítés

A folyamat nem bonyolult, a szabályokra figyelni kell.

Ízes zöldségek

Ne kaparással, hámozással tisztítsuk a répát.

Az egyenletes habarás titka

Számtalan leves, szósz, mártás, ragu ízesítője, sűrítője a habarás.

Mi tegyünk a maradék élesztővel?

Eltarthatjuk pár napon keresztül kis pohárba benyomva.

Mennyi is egy csésze?

Csésze, csapott kanál, teáskanál...mennyi is pontosan?

Szódabikarbóna a főzővízbe

A zöldségek főzésénél is jól jön a konyhai csodaszer.

Ráncos héjú burgonya

A burgonya, ha sokáig tároljuk, idővel veszít a nedvességtartalmából...

Ha túl sós lett az étel

Ha a főzelék túlságosan sós lett, enyhíthetjük az ízét néhány evőkanál tejjel.

Marhahús alaplé

Az igaz, hogy elég időigényes az elkészítése, de olyan sok ételbe használhatjuk, hogy igazán...

Kemény, tartós tejszínhab

Ha a tejszínt felforraljuk,majd kihűlés után alaposan ...

Hatékony citromfacsarás

A legtöbb lét a citromból úgy nyerhetjük...

Honnan tudhatjuk, hogy friss-e a tojás?

Ha a tojást vízbe tesszük, és az lesüllyed az edény aljára, akkor bizonyosan friss.

A tökéletes piskóta

Még az igazán gyakorlott háziasszonyok is számtalanszor aggódnak piskótasütéskor, miután...

Kovász készítése

Egyre többen szeretnek otthon kenyeret sütni....

Ízletes spórolás

Sokszor főzünk zöldségekkel és nem tudunk mit kezdeni a megmaradt szárakkal és a leeső darabokkal?...

Tésztafőzés

Egyre több helyen lehet kapni konyhai mechanikus-spray-t amit ha olajjal töltünk meg és tésztafőzés...

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...