Szalonnás pogácsa

2015. október 02.

Szalonnás pogácsa

Hozzávalók:

40 dkg liszt

csipet só

1 csomag sütőpor

10 dkg sertészsír

1 tojás

10 dkg kockára vágott, füstölt szalonna

2 dl tejföl

 

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a csipet sóval összekeverjük, majd összemorzsoljuk a sertészsírral. (Óvatosan sózzunk, mert a füstölt szalonna is sós.) Ezután beleütjük a tojást, a kockára vágott szalonnát végül a tejfölt és összedolgozzuk a tésztát. Ha túl kemény lenne egy kevés tejjel lágyíthatjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és enyhén zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. Azonnal tehetjük a sütőbe, amit nem kell előmelegíteni, hanem hidegen helyezzük bele a pogácsákat, és 180 fokon körülbelül 20 percig süssük, amíg szép aranybarna lesz a tetejük.

Vissza az oldal tetejére