Melomakarona

Hozzávalók:

0,5 l étolaj

0,5 l kukorica olaj

350 gr cukor

1 teásbögre friss narancslé

1 kiskanál szódabikarbóna

0,5 cl metaxa

3-4 narancs héja lereszelve

2 kiskanál fahéj

1 kiskanál szegfűszeg (őrölt)

2 kg liszt

 

Sziruphoz:

400 gr cukor

400 gr méz

400 gr víz

fél citrom leve

1 narancs leve és reszelt héja

1 egész fahéj

Az összetevőket felforralom.

 

Elkészítés:

A langyos olajban elkeverem a cukrot és a többi összetevőt mixerrel, hozzáadom a metaxát, amiben a szódabikarbónát pici liszttel elkevertem, és végül a lisztet is beleszórom.

A végén gyorsan átgyúrom kézzel is, de gyorsan, mert az olaj kiválik. Kis gömböket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét pedig villával megszurkálom, hogy a szirupot könnyebben felvegye.

Kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A teljesen kihűlt süteményre öntöm a forró szirupot vagy a hideg szirupban forgatom meg a forró süteményeket.

A végén darált dióval és fahéjjal meghintem a tetejét.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...