Kurabiades

Hozzávalók:

2 teásbögre vaj (kb.400gr)

¾ teásbögre porcukor

1 tojássárgája

5cl metaxa

1 kávéskanál szódabikarbóna

4 bögre liszt

2-3-bögre pirított mandula összetörve

300 gr porcukor

2 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS:

A vajat és a porcukrot összekeverem mixerrel, hozzáadom a tojássárgáját és habosra keverem. A szódabikarbónát a metaxával és pici liszttel összekeverem és hozzáadom. Beleöntöm az összetört darabos pirított mandulát. (a mandulát sütőben ajánlatos mepirítani majd összetörni).

Picit megkeverem még mixerrel, de a végén kézzel állítom össze gyors mozdulatokkal….puha és vajas tésztát kapok, de jól formázhatót.

Sütőpapírral bélelt tepsire kézzel apróbb gömböket formázok. 170 fokon, légkeveréssel kb. 35 percig sütöm, amíg a teteje megrepedezik és elkezd pirulni. 5 percig hűtöm, majd vaníliás porcukorban pici darált diót hozzáadva alaposan megforgatom.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...