Krumplis lángos

Krumplis lángos

Hozzávalók:
1 kg liszt
½ kg áttört, héjában főtt burgonya
2-3 dkg só
2 g kristálycukor
3 dkg élesztő
4-5 dl tej, amennyit a tészta felvesz
olaj a sütéshez 

Elkészítés
A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. A kenyértésztánál  kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor már szép simára dagasztottuk, konyharuhával letakarva 30 percet kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, nyújtódeszkára borítjuk és kicsit átgyúrjuk. Tenyérnyi darabokat tépünk belőle, amelyekből kis cipókat formázunk, majd a deszkán letakarva még 10 percet pihentetjük. Csak közvetlenül a sütés előtt formázzuk meg. A kezünkbe veszünk egy „cipót”, és körbe- körbe haladva, kifelé óvatosan húzogatjuk, klasszikus lángost nyújtunk belőle, amelynek a közepe egészen vékony, a széleinél pedig vastagabb. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalát kisütjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...