Hájas tészta

2013. január 25.

Hájas tészta

Hozzávalók
1 kg liszt, fele finomliszt, fele rétes liszt
5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj
5 dl tej
csipet só

40 dkg sertés háj
2 evőkanál ecet

Elkészítés

Először a kalácstésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű lisztet összekeverjük a kevés tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, a cukorral, csipet sóval, a lágy vajjal, a langyos tejjel és tésztát dagasztunk. Ha kész 1 órát letakarva kelni hagyjuk.
A hájat megtisztítjuk a hártyától és a rostoktól, 2 evőkanál ecettel jól kikeverjük. Akkor jó, ha olyan állaga lesz, mint a tejfölnek.
A megkelt tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és vékonyan megkenjük a hájjal, kevés cukorral megszórjuk. 2x hajtjuk, majd ismét megkenjük a hájjal és ismét 2x hajtjuk. Ezután vékonyra nyújtjuk, késsel négyszögletű kockákat vágunk belőle és lekvárral töltjük, majd félbe hajtjuk és tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.

 

Vissza az oldal tetejére