Sütés

Hólabda

A hozzávalókból - a porcukor kivételével - tésztát gyúrunk.

Húsos táska

Először a tésztát készítjük el.

Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk,...

Kakaós csiga

Először egy lágy, édes kelt tésztát gyúrunk.

Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk, és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral...

Kapucnyika

1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot dobunk a tetejére.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.

Kelt rétes (gibanica)

A kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta.

Kemencés, nagy medvehagymás pogácsa

1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.

Kenyérlángos

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk....

Kerek perec

Az élesztőt.....

Kőttes vagy csiripiszli

A búzát alaposan válogassuk ki, mossuk át, és nedves konyharuhába betekerve...

Krumplikása

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.

Krumplilaska

A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk.

Krumplis lángos

A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát...

Krumplis pogácsa

Héjában megfőzzük a burgonyát...

Krumplis tacskedli vagy fluta

A krumplit héjában megfőzzük, miután kihűlt a héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük.

Krumplis, sajtos pite

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, csak annyi vizet adjunk hozzá,...

Málékenyér

Először a kovászt készítjük el.

Medvehagymás cipó

A friss kovász elkészítése: a kenyérsütést megelőző este 15 dkg lisztből....

Kérdezd Marcsit!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...