Sütés

Fűszeres kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk, a liszttel és a vízzel összedolgozzuk.

Görhöny

A kukoricadarát átszitáljuk, és a lisztesebb részét előző este leforrázzuk...

Hájas tészta

Először a kalácstésztát készítjük el.

Hájas tészta alaprecept, hájas fánk

A hártyát lehúzzuk a hájról, feldaraboljuk és a húsdarálón ledaráljuk.

Hámán táska

A lisztet a kókuszzsírral, az élesztővel, a tojásokkal, a cukorral...

Házikenyér

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az őrölt magokat vagy olajat, a sót, és apránként...

Házikenyér öregtészával készítve Limarától

A lisztet, az élesztőt, az öregtésztát, az olajat...

Hefe knédli

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk...

Hólabda

A hozzávalókból - a porcukor kivételével - tésztát gyúrunk.

Húsos táska

Először a tésztát készítjük el.

Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk,...

Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk, és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral...

Kapucnyika

1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot dobunk a tetejére.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.

Karcagi Ferdinándi kalács

Először egy annyira lágy tésztát dagasztunk, mint a fánktészta.

Kelt rétes (gibanica)

A kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta.

Kelt, hájas kifli

Az élesztőt fél deci langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

Kemencés, nagy medvehagymás pogácsa

1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.

Kerek perec

Az élesztőt.....

Kőttes vagy csiripiszli

A búzát alaposan válogassuk ki, mossuk át, és nedves konyharuhába betekerve...

Kérdezd Marcsit!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...