Marcsi expressz

Akácmézes kökényszörp

A kökényt annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főzni.

Almás csicsóka saláta cukkini tempurával

A csicsókát meghámozzuk és kockára vágjuk.

Almás sült pulykamáj

A konyhakész májat nagyobb kockára vágjuk.

Babonéz

A babot botmixerrel pépesítjük, és hozzáadjuk a sót.

Babos zakuszka

A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel...

Bacon jam

A bacont vágjuk centis csíkokra, lehetőség szerint vastag falú serpenyőbe tegyük, amit ne...

Barbecue szósz

Első lépésként az 5 cm-es kockákra vágott csontos marha- és sertéshúst pirítjuk meg,...

Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a...

Batáta pástétom

A batátát tisztítsuk meg, és sütőben a fokhagymával együtt süssük meg.

Bazsalikomos pesto

A bazsalikom száráról szedjük le a leveleket, mert ehhez a pestohoz csak a leveleket használjuk.

Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral...

Birsalma sajt

A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk.

Bodza- és akácvirágból készült limonádé

Bodza- és akácvirágból készült limonádé: A virágokat tegyük egy üvegbe és annyi vizet...

Bodzaszörp

A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni,...

Bözsi paradicsomos okrája

Egy serpenyőben a felhevített vajon megpároljuk az okrát.

Bözsi zöldfűszeres-paradicsomos harcsája

A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk, és finomra aprítjuk.

Bulgur, zöldségekkel és körömvirágos paradicsom chutney-val, füstölt sertés szűzzel

A bulgurt alaposan lemossuk, és forró, sós vízben megfőzzük, hogy kissé "al dente" , vagyis fog...

Cézár saláta

A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a...

Chili lekvár

A paprikákat megmossuk, a szárukat levágjuk, félbevágjuk és megfőzzük.

Churut készítése

A tehéntejet 6 hétig kell szobahőmérsékleten savanyítani, érlelni úgy, hogy naponta át kell...

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...