Csertamenti kanászleves

2015. január 22.

Csertamenti kanászleves

Hozzávalók:

5 dkg kockára vágott húsos füstölt szalonna

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

15 dkg erdei gomba

1 fej vöröshagyma

só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld

1 ek. liszt

 

A gombócokhoz:

20 dkg darált sertéshús

5 dkg rizs

só, bors

 

Elkészítés

A rizst puhára főzzük, majd a gombóc többi hozzávalóival összedolgozzuk és félretesszük.

A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük. Leszűrjük, a szalonnakockákat félretesszük. A megmaradt zsírban egy fej apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított kockára vágott zöldségeket megpirítjuk. 1 evőkanál liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd 1 kiskanál pirospaprikával megszórjuk és vízzel felengedjük, fűszerezzük. Rövid főzés után a megtisztított, felszeletelt gombát is beletesszük. Amikor a zöldségek megpuhultak, a gombócokat is belefőzzük a levesbe. A levest a kisütött szalonnakockákkal és friss aprított petrezselyemzölddel gazdagítva tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére