Töltött tyúk
Hozzávalók
1 kisebb, egész tyúk + a belsőségek (szív, máj, zúza)
2 db főtt tojás
1 lángos
hagyma
só
bors
Elkészítés
Az egész konyhakész tyúkot a belsőségekkel együtt- mint amikor húslevest készítünk- leveszöldségekkel együtt megfőzzük. Ízlés szerint sózzuk. Így kitűnő hús alaplevünk marad, miután a tyúkot megtöltöttük. A májat nem kell addig főzni, mint a húst, elég az utolsó 10 percben a levesbe tenni.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A megfőtt belsőségeket apróra vágjuk és összekeverjük a szintén apróra vágott főtt tojással és a feldarabolt lángossal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a töltelékhez keverjük. Serpenyőbe téve, az elkészített tölteléket összepirítjuk, majd miután kissé kihűlt, megtöltjük vele a tyúkot. Kevés olajat öntünk a serpenyőnkbe, beletesszük a megtöltött tyúkot, majd mindkét oldalát (hátát, mellét) pirosra sütjük benne. Ha elkészült, feldaraboljuk, és a tölteléket mellétéve tálaljuk.