Sólet

2014. február 28.

Sólet

Hozzávalók:
½ kg fehérbab
½ kg tarkabab
30 dkg gersli
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
füstölt hús (füstölt marhaszegy)
2 merőkanál libazsír
őrölt bors
pirospaprika
2-3 db babérlevél
víz

Elkészítés
A hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 7-8 órára betehetünk a sütőbe. Lehetőleg vasból vagy agyagból készült edényt használjunk. A libazsírt tegyük az edényünk aljára, ezután szórjuk meg a pirospaprikával, és keverjük össze. Tegyük bele a kockára vágott hagymát, ízesítsük az őrölt borssal, a babérlevéllel, ezután a nagyobb darabokra vágott fokhagymát adjuk hozzá. A babokat és a gerslit nem kell beáztatni, csak alaposan megmosni és nyersen az edénybe tenni. Öntsük fel hideg vízzel, amennyi bőven ellepi, fakanállal keverjük át, és utoljára adjuk hozzá a füstölt húst. Lefedve 170 fokos sütőben körülbelül 7-8 órát főzzük.

Vissza az oldal tetejére