Skorce

2014. május 30.

Skorce

Hozzávalók:
2 bögre köles (1 bögre 2,5 dl)
6 bögre víz
1 teáskanál só
1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
30 dkg brindza
szalonna vagy kolbász 

Elkészítés

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk. Amikor már lobog, akkor öntjük bele a kölest. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett körülbelül 25 perc alatt megfőzzük. Amikor levettük a tűzről, és még forró, két evőkanál lisztet keverünk a köleskásába. Ezután deszkára borítjuk, majd 3-4 centi vastagságúra simítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor hideg, akkor kezdjük csak kiszaggatni. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba zsíros kanállal egy réteg köles galuskát szaggatunk. Pici zsírral meglocsoljuk és megszórjuk a brindzával. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére kisült szalonnapörcöt vagy karikára vágott, sült kolbászt szórunk, és előmelegített sütőben 8-10 percig, amíg az étel átforrósodik és a brindza megolvad, átsütjük.

Vissza az oldal tetejére