Pecsenyés kétkezes szendvics (Curry Pulled Pork)

Hozzávalók:

A pecsenyéhez

1 kg sertés lapocka

25 dkg gyökérzöldség vegyesen

1 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 dl olívaolaj

só, bors ízlés szerint

 

Egyedi pecsenye fűszerkeverék:

Ízlés szerint összeállítható, de fontos összetevője a csipős dijoni mustár és az olaj

 

A szendvicshez:

Péksütemény: zsömle, kenyér, hamburger buci stb.

Salátalevél

Csemege uborka

Gyöngyhagyma

Marinált lilahagyma (szeletelt lilahagyma, só, olívaolaj, vörösborecet)

Öntet : használhatunk hozzá mustárt, majonézt, bbq szószt esetleg ketchupot ízlés szerint kikeverve

Bacon

Cheddar sajt

 

Elkészítés:

A lapockát alaposan sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük a fűszerkeverékkel.

Egy serpenyőbe kevés zsiradékot teszünk, ezen a hús minden oldalát elősütjük. Az elősütött húst kiolajozott sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket, a szeletelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kb. 1 dl vízzel vagy húslevessel, lefedve 3 órán át lassan, 170 fokon pároljuk. Ezután további ½ órát magasabb hőmérsékleten, fedő nélkül, zsírjára sütjük.

Az elkészült húst két villa segítségével szálaira, rostjaira húzzuk szét.

A szendvics összeállítása:

A bacont kevés pecsenyelén kisütjük. A kettévágott péksüteményt belülről megpirítjuk serpenyőben vagy kontaktgrillen. A megpirított péksütemény belső felét a baconos pecsenyelébe mártjuk, majd összeállítjuk a szendvicset: salátalevél, szálaira húzott forró pecsenyehús, szeletelt sajt, forró, kisütött bacon, csemege uborka, gyöngyhagyma, marinált lilahagyma, 2 teáskanál öntet vagy ízlés szerint mustár, majonéz, bbq szósz vagy ketchup. Ezután ráhelyezzük a szendvics tetejét, és kézzel fogyasztjuk.

Ajánljuk:

Vasárnapi pecsenyehús hétfői vagy vacsorai újraértelmezéseként, vagy válogatós tinédzsereknek, baráti összejövetelekhez és persze minden kísérletező kedvű háziasszonynak.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...