Méhkeréki töltött palacsinta

Méhkeréki töltött palacsinta

1 kg liszt

1 kk. só

3 dkg élesztő

5 dkg vaj

Töltelék:

sós főtt burgonya, kapor vagy savanyú káposzta

 

A lisztet átszitáljuk, és eldolgozzuk benne a vajat. Közben az élesztőt egy kevés vízben felfuttatjuk csipetnyi cukorral, majd ezt is a liszthez adjuk. Egy nagy bögre langyos vízzel bedagasztjuk a tésztát. Legyen laza, de jól gyúrható! Miután alaposan kidolgoztuk a tésztát, 14 darab bucit formázunk belőle, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk őket kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A savanyú káposztát kevés zsiradékon puhára pároljuk, közben fűszerezhetjük köménymaggal vagy őrölt borssal. A kaprot és a labodát (vagy spenótot) megmossuk, leveleire szedjük, és felaprítjuk. Ezt a keveréket is megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk. A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni.

A megkelt bucikat egy kicsit a kezünkkel kilapítjuk és egy jó nagy kanál tölteléket teszünk a közepébe. Ezután a kezünkkel ráhajtjuk a széleket a töltelékre. Úgy formázzuk, mintha batyut készítenénk, mindig fogjuk a tészta szélét, és felhajtjuk, amíg be nem takarja a tölteléket. Ha szükséges, kevés liszttel megszórjuk, majd újra kinyújtjuk palacsinta nagyságúra. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, ebben sütjük ki a palacsinták mindkét felét szép pirosra.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...