Marhasült vackorszósszal

2016. november 11.

Hozzávalók:

5-6 vastag szelet marhahús
koriander
borókabogyó
olíva olaj
fél szál póréhagyma
1 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis üveg vackorlekvár
1,5 dl fehérbor
rozmaring
só, bors

A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olíva olajjal, korianderrel, borókabogyóval. Elkészítés előtt kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd egy forró vasserpenyőben pirosra sütjük őket.

Egy hőálló edénybe karikázzuk a hagymákat, ráöntjük a lekvárt, majd beletesszük a megpirult hússzeleteket is. A hússütéshez használt serpenyőbe beleöntünk 1,5 dl fehérbort, hogy jól feláztassa, és a kapott szaftot szintén a húsokra öntjük. Ezután dobunk rá még egy kis rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben lefedve az egészet 30 perc alatt összesütjük.

Vissza az oldal tetejére