Kukoricás töltött káposzta
Hozzávalók
1 kg kukorica dara
80 dkg füstölt comb
40 dkg házi füstölt sonka kövérje vagy füstölt császárszalonna
3 dkg pirospaprika
2 dkg őrölt bors
két kávéskanál őrölt, erős paprika
2 gerezd fokhagyma
25-30 dkg vöröshagyma
½ liter olaj
2-3 dl paradicsomlé
tormalevél
savanyú káposzta levél
Elkészítés
A vöröshagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. A húsokat apróra felkockázzuk, összekeverjük a hagymával, az átmosott kukoricadarával, a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával és a fél liter olajjal. (Óvatosan sózzuk, mert a füstölt húsok, eleve sósak.)
A tormalevelet előzőleg sós, ecetes vízben megabáljuk, a szárait és levél vastagabb részét levágjuk és egy evőkanál tölteléket teszünk a levél közepébe, majd beletekerjük és a két végét benyomjuk. Készíthetjük csak savanyú káposztából is a tölteléket, ha nagyobbak a levelek, akkor vágjuk ketté, elegendő csak egy fél levélből készíteni egy tölteléket.
Egy fazékban körkörös irányba tegyük bele a megtöltött leveleket, öntsük rá a paradicsomlevet és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kicsit sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a töltelékek megpuhulnak.