Kukoricás töltött káposzta

2014. október 22.

Kukoricás töltött káposzta

Hozzávalók

1 kg kukorica dara

80 dkg füstölt comb

40 dkg házi füstölt sonka kövérje vagy füstölt császárszalonna

3 dkg pirospaprika

2 dkg őrölt bors

két kávéskanál őrölt, erős paprika

2 gerezd fokhagyma

25-30 dkg vöröshagyma

½ liter olaj

2-3 dl paradicsomlé

tormalevél

savanyú káposzta levél

Elkészítés

A vöröshagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. A húsokat apróra felkockázzuk, összekeverjük a hagymával, az átmosott kukoricadarával, a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával és a fél liter olajjal. (Óvatosan sózzuk, mert a füstölt húsok, eleve sósak.)

A tormalevelet előzőleg sós, ecetes vízben megabáljuk, a szárait és levél vastagabb részét levágjuk és egy evőkanál tölteléket teszünk a levél közepébe, majd beletekerjük és a két végét benyomjuk. Készíthetjük csak savanyú káposztából is a tölteléket, ha nagyobbak a levelek, akkor vágjuk ketté, elegendő csak egy fél levélből készíteni egy tölteléket.

Egy fazékban körkörös irányba tegyük bele a megtöltött leveleket, öntsük rá a paradicsomlevet és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kicsit sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a töltelékek megpuhulnak.

Vissza az oldal tetejére