Harcsafilé kápiás csurgatott tésztával

Hozzávalók: (4 főre)

 

70 dkg bőrétől és zsírjától megtisztított szürkeharcsa-filé

 

A tésztához:

40 dkg finom liszt

4 db tojás

10 dkg sültpaprika krém (kápiából)

só ízlés szerint (a krém sósságától függően)

12 dkg kolozsvári szalonna

egy csokor új hagyma

5 dl tejszín

érlelt, reszelt sajt

egy csokor friss kapor

20 dkg savanyú káposzta

 

A lisztet a tojásokkal, a paprikakrémmel és a csipet sóval kikeverjük úgy, hogy jó kemény galuska tésztát kapjunk. Forró vízbe szaggatjuk vagy nokedli nyomóval kinyomjuk, és kifőzzük. Hideg vízzel leöblítve kihűtjük. 

A kolozsvári szalonnát pár percig forró vízben abáljuk. Miután kihűlt, apró kockákra vágjuk. Az újhagymát is felaprítjuk. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, hozzárakjuk a kissé megvágott savanyú káposztát, és tovább pirítjuk. Beletesszük a kifőzött tésztát, sózzuk, borsozzuk. Tejszínnel felöntjük, kissé beforraljuk. Hozzáadjuk a kaprot, az összevágott újhagymát, a fokhagymát és a legvégén a reszelt sajtot.

A harcsafilét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük.  A köretet a tányér közepére halmozzuk, és a harcsafilét a tetejére rakjuk. Friss kaporral díszíthetjük.      

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...