Grillezett borjúszív, – máj és “-mirigy”.

2016. június 06.

Hozzávalók:

borjúszív
borjúmáj
borjúmirigy
kakukkfű
olívaolaj

Az alapanyagokat egy éjszakára kakukkfüves, esetleg fokhagymás olívaolajban áztassuk/pácoljuk.A szív és a máj esetében 4 – 5 mm -es szeleteket vágunk, mielőtt az olajba helyezzük. Sót ne tegyünk az olajba. Főleg a máj miatt, mert akkor nem tud puha maradni a sütést követően. A mirigyet meg kell szabadítani a hártyájától elkészítés előtt. A mirigy esetében az olajba tegyünk ízlés és ” ingerküszöb” szerint chilit is.

A szív és a májszeleteket  pálcikára tűzve 2-3 perc alatt az izzó parázs felett puhára sütjük. A pálcika segítségével tudjuk forgatni a szeleteket.  A mirigynek egy kicsit több idő kell.

Köretnek lila hagymát párolunk mézes olívaolajban, és gyümölcsös pálinkával locsoljuk meg. Érdemes egy  vastag szelet, parázs felett készített pirítósra rakni az édes, párolt lilahagymát. Hihetetlen ízkavalkád – különösen a grillezett borjúmiriggyel.

 

Vissza az oldal tetejére