Gesztenye fánk

Hozzávalók:

Tészta: 

15 dkg liszt

15 dkg víz

15 dkg zsiradék (3 dkg vaj és 12 dkg sertészsír) 

csipet só

csipet cukor

7 db tojás 

 

Sárgakrém: 

1 l tej

25 dkg cukor

6 dkg pudingpor

6 dkg liszt

4 db tojás

1 rúd vanília

 

75 dkg tejszínhab

Gesztenyemassza

 

Tészta:

A zsiradékot a vízben felolvasztjuk, majd keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Elkezdjük hevíteni addig, míg nem kezd elválni keverés közben az edény falától. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat. (Figyeljünk rá, hogy nem kell feltétlen az összes.)

Habzsákkal tetszőleges méretű, egyforma halmokat képzünk belőle távol egymástól, mert sülés közben nő a fánkok térfogata. 210 fokon gőzös sütőben kezdjük sütni, majd mikor színe van a tésztának vissza kell venni a hőfokot 180-ra. 

 

Sárgakrém: 

A tej egy kis részét kb. 0,5 dl-t félreteszünk. A többit a cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk. A visszahagyott tejet a liszttel és a pudingporral elkeverjük, ehhez pedig hozzáadjuk a tojásokat. A forró cukros tejből egy merőkanálnyit öntünk a tojásos részre, elkeverjük. Ezután ezt hirtelen a tejhez adjuk, gyorsan simára keverjük. Keverés mellett kihűtjük. A kihűlt krémet tejszínhabbal lazítjuk, habzsákba töltjük. A kisült fánktésztát félbe vágjuk, habzsák segítségével megtöltjük a krémmel. Ezután a sajtreszelő vagy krumplinyomó segítségével megformázott gesztenyemasszát ráhelyezzük. 

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...