Bivalyborjú máj roston vargányás sültpaprikával és ecetes hagymával

Hozzávalók 4 adaghoz: 

 

60 dkg bivalyborjú máj

50 dkg színes paprika

4 db közepes paradicsom

2 db póréhagyma

1 marék vágott petrezselyemzöld

40 dkg vargánya gomba

4 db közepes vöröshagyma

0,5 dl ötszázalékos vörösborecet

só, bors, majoranna ízlés szerint

sertészsír

 

A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk. Egy púpos evőkanál zsíron a felaprított, sózott vargányát, paprikát, póréhagymát, paradicsomot és a vágott petrezselyemzöldet nagy serpenyőben „hirtelen”megsütjük (ez viszonylag erős sütést jelent).

A laza csíkokra szeletelt vöröshagymát sózzuk, és azonnal ráöntjük a borecetet.

A májat négy szeletbe vágjuk, és közepesen erős lángon serpenyőben sertészsíron megsütjük. A belsejének rózsaszínűnek kell maradnia. A sütési idő (6-7 perc) végén sózzuk, borsozzuk, majorannával megszórjuk. A máj gyors keményedése miatt érdemes azonnal elfogyasztani.

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...