Batáta röszti céklakrémmel

2013. január 18.

Batáta röszti céklakrémmel, karamellizált kecskesajttal

Batáta röszti
Hozzávalók (4 személyre):
500 gr. édesburgonya
só, bors, friss kakukkfű
csipet burgonyakeményítő

Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Céklarém
Hozzávalók (4 személyre):
500 gr. cékla
150 ml. almalé
¼ vaníliarúd

4×60 gr. Petit Chevre kecskesajt
barnacukor

A céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már korábban meghámozott sült céklához keverjük, majd pürésítjük. A kecskesajtokat megszórjuk barnacukorral és karamellizáljuk. Tálaláskor a céklakrémre helyezzük a megsült rösztit, a tetejére a kecskesajtot. Rukkolával illetve petrezselyemolajjal díszítjük

Vissza az oldal tetejére