Angolna pörkölt

2014. április 30.

Angolna pörkölt

Hozzávalók:

1 kg megtisztított angolna (nyúzva)

4o dkg vöröshagyma

3-4 db paradicsom

2 db zöldpaprika

1 db erős, hegyes zöldpaprika

1-2 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

oliva olaj

kakukkfű

rozmaring

bazsalikom

nagyon pici gyömbér

fehérbors

 

Elkészítés
Az angolnát 3-4 centi vastag darabokra vágjuk, a főzés előtt 1-2 órával beózzuk. Az oliva olajon addig pirítjuk a hús mindkét oldalát, amíg szépen kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a leturmixolt vöröshagymát, fokhagymát kis idő elteltével a szintén leturmixolt paradicsomot és paprikákat is. Pici vizet öntünk hozzá, majd  fűszerezzük, ha szükséges még sóval, fehérborssal, bazsalikommal (ebből tehetünk bele egy kicsit többet), kakukkfűvel, rozmaringgal, nagyon pici gyömbérrel. Amikor a hús már félig megpuhult, akkor adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát is és amikor elkészült egy nagyon kevés whiskyt is önthetünk bele. Tejföllel tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére