Angolna pörkölt
Hozzávalók:
1 kg megtisztított angolna (nyúzva)
4o dkg vöröshagyma
3-4 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 db erős, hegyes zöldpaprika
1-2 gerezd fokhagyma
só
őrölt pirospaprika
oliva olaj
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
nagyon pici gyömbér
fehérbors
Elkészítés
Az angolnát 3-4 centi vastag darabokra vágjuk, a főzés előtt 1-2 órával beózzuk. Az oliva olajon addig pirítjuk a hús mindkét oldalát, amíg szépen kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a leturmixolt vöröshagymát, fokhagymát kis idő elteltével a szintén leturmixolt paradicsomot és paprikákat is. Pici vizet öntünk hozzá, majd fűszerezzük, ha szükséges még sóval, fehérborssal, bazsalikommal (ebből tehetünk bele egy kicsit többet), kakukkfűvel, rozmaringgal, nagyon pici gyömbérrel. Amikor a hús már félig megpuhult, akkor adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát is és amikor elkészült egy nagyon kevés whiskyt is önthetünk bele. Tejföllel tálaljuk.