Rakott palacsinta Trófea módra
/ 8 személyre /
Hozzávalók:
A palacsinta tésztához:
5 db tojás (M)
0,5 kg liszt
0,3 kg cukor
0,7 l tej
A töltelékhez:
0,5 kg nádudvari túró
0,15 cukros kakaópor
0,3 kg házi barack lekvár
0,3 kg házi áfonya lekvár
A habhoz:
6 tojás fehérje
18-20 dkg cukor
Elkészítés
A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és minimum 30-40 percet pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. (A fenti mennyiségből kb.: 16 db palacsinta készíthető.)
A lesütött palacsintákat rétegezzük. Az első palacsintát egy sütőlapra fektetjük, majd ízlés szerint megkenjük az egyik töltelékkel, és egy újabb palacsintát helyezünk a tetejére, amelyet szintén töltelékkel ízesítünk. Így folytatjuk, amíg torta magasságúra nem érnek a palacsinták. Közben 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verünk, amit csillagcsővel a palacsintára formázunk. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés után tálaljuk.