Rakott palacsinta Trófea módra

2015. március 20.

Rakott palacsinta Trófea módra

/ 8 személyre /

 

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

5 db tojás (M)

0,5 kg liszt

0,3 kg cukor

0,7 l tej

 

A töltelékhez:

0,5 kg nádudvari túró

0,15 cukros kakaópor

0,3 kg házi barack lekvár

0,3 kg házi áfonya lekvár

 

A habhoz:

6 tojás fehérje

18-20 dkg cukor

 

 

Elkészítés

A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és minimum 30-40 percet pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. (A fenti mennyiségből kb.: 16 db palacsinta készíthető.)

A lesütött palacsintákat rétegezzük. Az első palacsintát egy sütőlapra fektetjük, majd ízlés szerint megkenjük az egyik töltelékkel, és egy újabb palacsintát helyezünk a tetejére, amelyet szintén töltelékkel ízesítünk. Így folytatjuk, amíg torta magasságúra  nem érnek a palacsinták. Közben 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verünk, amit csillagcsővel a palacsintára formázunk. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés után tálaljuk.    

 

Vissza az oldal tetejére