Marcsi blogja

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Sült fagyi

2016. május 17.

Lassan közeledik a nyár, és vele együtt a fagylaltszezon is. A következő videóban bemutatok egy igazán különleges édességet, aminél a legfontosabb tényező az időzítés, illetve a tökéletes fehérjehab. A sült fagyit ugyanis akkor tudjuk jól elkészíteni, ha betartjuk a sütési időt, és ha elkészült, azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.

A tökéletes habról ezúttal a Bosch egyik legújabb innovációja a Sensor Control gondoskodott, ennek segítségével a MUM robotgépem pontosan tudta, mikor a legjobb a fehérjehab állaga, és akkor magától meg is állt. Mivel a készülék automatikusan felismeri a tejszínhab, és a tojáshab ideális keménységét, így még véletlenül sem tudunk vajat készíteni a tejszínből, ráadásul mindeközben mással is foglalkozhatunk.

Érdemes ezt a desszertet a vendégeitekkel közösen elkészíteni, hiszen ha a piskótát előre megsütitek, akkor alig néhány perc az összeállítása, és egy rövid sütés után már meg is kóstolhatjátok.

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

világos piskóta hat tojásból

1 doboz vaníliafagyi

4 tojásfehérje

10 dkg porcukor

 

 

Bővebb információk a MUM robotgépről és a Sensor Controlról

 

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Reggeli turmixok

2016. április 21.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Beindítja az anyagcserénket, és ellát bennünket energiával egész délelőttre. Feltéve, ha csupa egészséges dolgot reggelizünk! Ezt nem mindig könnyű kivitelezni, hiszen reggelente nincs túl sok időnk, és sokan nem is kívánnak semmit ilyenkor. Jó megoldás lehet, ha készítünk egy gyors turmixot, amit telis-tele rakunk finom és vitaminban gazdag gyümölcsökkel, zöldségekkel. Természetesen szükségünk lesz hozzá egy remek turmixra is! Én a Bosch leghalkabb turmixgépét használtam, a végeredmény pedig tökéletes lett. Háromféle variációt mutatok Nektek a videóban, de ezeket kedvetekre variálhatjátok. A Bosch mixer automata programjaival pedig akár egy gombnyomásra készíthettek törtjeget vagy smoothie-t és a szűrőnek köszönhetően az aprómagvas gyümölcsökből készült italok is kifogástalanul élvezhetők!

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

Napindító turmix

2 db banán

0,5 l  100 %-os narancslé

friss reszelt gyömbér ízlés szerint

késhegynyi fahéj

1 ek. méz

 

Frissítő turmix

1 db kígyóuborka

1 marék bébispenót

1 marék madársaláta

fél érett avokádó

ízlés szerint petrezselyem

fél liter víz

pici só

1 tk. méz

 

Energiabomba

1 marék beáztatott mandula

fél liter víz

1 tk. méz

késhegynyi kardamom

3-4 db aszalt szilva

 

A turmixról bővebb információkat itt találtok:

http://www.bosch-home.com/hu/aktualit%C3%A1sok/silentmixx-turmixg%C3%A9pek.html

 

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Medvehagymás pogácsa

2016. március 31.

Beköszöntött a tavasz, és ezzel együtt pedig a medvehagyma szezonja is. Nagyon egészséges, és persze az íze is csodálatos. Ilyenkor igyekezzünk minél többféle ételhez használni belőle. Én ezúttal pogácsát készítek, melyet vajjal és aprított medvehagymával ízesítek. Igazán nem bonyolult recept, kezdő háziasszonyok is bátran hozzákezdhetnek. A tökéletes eredményhez nagy segítséget nyújtott a Bosch sütőmben lévő “PerfectBake” sütőszenzor, mely a megfelelő program kiválasztása után folyamatosan méri a sütőben lévő levegő összetételét és gyakorlatilag automatikusan beállítja a sütési hőfokot és időt. 

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
3,5 dl tej, amennyit a tészta felvesz
0,5 dl étolaj
3 evőkanál tejföl
1 csapott kanál cukor

aprított medvehagyma levél
15 dkg vaj vagy mangalica zsír


A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

 

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Borsókrémleves

2015. december 28.

A téli hónapokban mindig jólesik egy tányér meleg leves. Én magam is gyakran készítek, és mivel a zöldségeket nagyon szeretem, szívesen főzök belőlük krémleveseket is. Ha lapul otthon a fagyasztóban a nyárról eltett zöldborsó, vegyétek gyorsan elő, és próbáljátok ki a következő receptet. A Bosch botmixeremmel csodálatosan krémesre turmixoltam, és roppanós sajtchipsszel tálaltam.

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

  

25 dkg fejtett borsó

1 fej vöröshagyma

0,5 l tej

friss bazsalikom

friss petrezselyem

1 ek. tejföl

1 kis kocka vaj

 

Sajtchips

15 dkg keménysajt (pl. gouda)



A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

botmixer

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Csokoládés minitorták

2015. december 16.

Minden háziasszonynak szüksége van néhány villámgyors receptre, melyeket akkor vethet be, amikor rövid idő alatt kell valami finomságot készíteni. A következő édesség valószínűleg sokak kedvence lesz. A Bosch MUM robotgépével pillanatok alatt összeállítható a tészta, és aztán már csak 7 perc kell hozzá, hogy megsüljön. Emellett csodálatosan krémes és folyós marad a belseje.

A különféle torták megsütéséhez a Bosch sütője extra segítséget nyújt. Kiválasztva a megfelelő programot a képekkel illusztrált menüből, a készülék ellenőrzi mennyire sült meg a sütink, a megfelelő pillanatban leállítja a folyamatot és figyelmeztet: vegyük ki az ételt a sütőből!

Figyeljünk rá, hogy az ilyen rövid sütési idejű receptek nagyon érzékenyek, előfordulhat, hogy a különböző típusú sütőkben máshogy viselkedik majd a tészta. Abból tudhatjuk, hogy elkészült a sütink, hogy a teteje megemelkedik, és szépen berepedezik. Ekkor mindenképpen vegyük ki, és várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, mielőtt kiszedjük a formából, akkor biztosan nem fog szétesni. Ebből az adagból 10 darab minitorta lesz. Lehet, hogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle! Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy gyümölcsszósszal tálalva még nagyobb élvezet.


Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

14 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (70%-os)

10 dkg vaj

csipet só

2 egész tojás

2 tojássárgája

1/4 bögre cukor

1 ek. liszt

 

A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

http://www.bosch-home.com/hu/termékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek.html

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Egyben sült tarja

2015. november 30.

A tarja az egyik legízletesebb sertéshús, hiszen zsírral bőven átszőtt, így a belőle készült ételek mindig nagyon szaftosak és omlósak. A leggyakrabban szeletelve sütjük, de egy kicsit több időt szánva rá, elkészíthetjük egyben is. Nem kell túlpácolni, túlságosan intenzíven fűszerezni, hiszen a húsok önmaguk ízéért a legfinomabbak. Egy ilyen típusú hús, amelyben elegendő zsíros és csontos rész is van, belül nedves és szaftos marad, kívül pedig piros kéreg sül rá. Azért, hogy ezt a lehető legjobban kivitelezhessem, használtam egy számomra teljesen új eszközt, a Bosch egyedülálló maghőmérőjét, mely több ponton is képes a hőmérséklet ellenőrzésére, így mindig garantálja, hogy a sütés végeredménye tökéletes legyen. A hőmérő közvetlenül a készülékbe továbbítja az információt, így a teljes folyamat automatikus és kényelmes. Más dolgunk nincs is, mint a tálalásra összpontosítani.

A tarját kétféle krumplipürével tálaltam, melyhez a Bosch botmixerének pürésítő feltétjét használtam. Olyan remek állagú lett így a burgonya, hogy még tejet sem kellett használnunk hozzá.

 

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

 

1,5 kg csontos tarja

2 szál rozmaring

olíva olaj vagy sertés zsír

 

Krumplipüré:

1/2 kg burgonya

5 dkg vaj

2 ek. tökmagolaj

friss bazsalikom

Ha szükséges, adjatok még hozzá 1 dl tejet.

 

Az év végéig újabb receptekkel is jelentkezünk majd kéthetente. Érdemes lesz velünk tartani!

 A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

botmixer

 

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Csokoládés kuglóf

2015. november 11.

A kuglóf elsősorban ünnepi sütemény, de érdemes a hétköznapokat is megédesíteni vele. A következő recepthez rengeteg csokoládét használok, liszt helyett pedig zsemlemorzsa és darált mandula kerül bele. Mivel az elkészítését a piskótához hasonlóan kezdjük, igazán jó szolgálatot tett a sokoldalú Bosch MUM konyhai robotgép, melynek segítségével gyönyörűen felvertem a tojások sárgáját. A kézimixerrel közben elkészítettem a fehérjehabot, így sok időt megtakarítottam. Amikor a tészta összeállt, 175 fokon 35 percig sütöttem a kuglófjaimat. Figyeljetek rá, hogy a sütési idő attól függően változik, hogy milyen formát használtok és mekkora a kuglóf mérete. A sütőmben egyébként van olyan program, mely leméri a süteményt, és megállapítja az adott mennyiséghez szükséges elkészítési időt. Igazán nagy segítség lehet főként azoknak, akik nem rendelkeznek túl sok sütési tapasztalattal.

 

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

15 dkg vaj                          

15 dkg étcsokoládé

10 dkg porcukor

5 egész tojás

10 dkg darált mandula

5 dkg zsemlemorzsa

1 kk. sütőpor vagy szódabikarbóna

1 vaníliarúd kikapart belseje

kevés citromlé

csipetnyi só

0,5 dl diólikőr (azért öntjük forrón a süteményre, hogy az alkoholtartalma elpárologjon!)

sárgabarack lekvár

 

 

Az év végéig újabb receptekkel is jelentkezünk majd kéthetente. Érdemes lesz velünk tartani!

A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/termékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek.html

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

 

Marcsi

Könyvbemutató és dedikálás ma, 18.00 órakor!

2015. október 30.

Várlak Benneteket ma este a Mammut II.-be, a Libri könyvesboltba, ahol dedikálom legújabb könyvemet, "A sűrűje 2."-t.

18.00 órától hallhattok egy kis beszélgetést a könyvről, a receptekről, a készítés folyamatáról.

18.15-től kezdetét veszi a dedikálás és a közönségtalálkozó.

A helyszínen, a Libri könyvesboltban megvásárolható "A sűrűje" és "A sűrűje 2."

 

Marcsi

Videóreceptek a Bosch támogatásával - Rakott batáta

2015. október 28.

A magyarok egyik kedvenc étele a rakott krumpli. A klasszikus változattól kezdve rengeteg variációja van. Ha szeretnénk egy kicsit újítani a recepten, és a vonalainkra is vigyázni, akkor a krumplit lecserélhetjük egyéb zöldségekre. Nagyon finom zellerrel, sárgarépával, paszternákkal és persze batátával is, amely rendkívül egészséges. A batátát, a többi zöldséggel ellentétben, nem szabad előre megfőzni, mert akkor nem lesz megfelelő az állaga. Inkább szeleteljük nagyon vékonyra és locsoljuk meg bőven tejföllel. A szeleteléshez a sokoldalú Bosch MUM konyhai robotgépet használtuk, és végre kipróbáltuk a gőzsütés funkciót is, mellyel tökéletes állagú lett a zöldség. A kíméletes gőzben készített étel megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint természetes ízét. A zöldségek ropogósak és ízletesek maradnak, a szárnyasok és halak porhanyósak és szaftosak lesznek.

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

 

8-10 db tojás

4 db nagyobb batáta

10 dkg füstölt szalonna

1 szál kolbász (kb. 25 dkg)

6 dl tejföl

1-2 szál újhagyma

5-10 dkg sajt

só, bors

 

Az elkészítés menetét megismerhetitek a videóból. 


Az év végéig újabb receptekkel is jelentkezünk majd kéthetente. Érdemes lesz velünk tartani!

 

A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/termékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek.html

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

 

Marcsi

A sűrűje 2. hamarosan megjelenik!

2015. október 21.

“Szerintem a világszerte létező házi konyhák között a legjobb a magyar.”
Báró Podmaniczky Frigyes

Ezt a mondatot választottam „A sűrűje 2.” mottójának. Remélem, egyetértetek vele, és olyan örömmel használjátok majd ezt a könyvet, amilyen örömmel készítettük. Hamarosan, október 29-én már a kezetekbe is vehetitek, hiszen ezen a napon jelenik meg.

Ezúttal is 100 receptet találtok a könyvben, olyan ételek receptjeit, melyek akár minden nap a családi asztalra kerülhetnek. Emellett rengeteg tippet, trükköt és praktikát olvashattok. Ebben a kötetben közelebbről is megvizsgáljuk a káposztát, a paradicsomot és az olyan érdekes és ízletes alapanyagokat, mint a köles, a hajdina és az árpagyöngy. Ezeket dédszüleink is fogyasztották, akik igazi reformtáplálkozók voltak - azt ették, amit a természet és a termőföld adott, és akkor, amikor adta. Ettől voltak energikusak, egészségesek és vitamintablettákra sem volt szükségük. A könyvben található receptek is ezt a szemléletet tükrözik.

"A sűrűje 2." -t megvásárolhatjátok hamarosan a Libri könyvesboltjaiban, és természetesen a honlapunkon is megrendelhetitek. Ezt a könyvet is dedikálva küldjük azoknak, aki tőlünk vásárolják meg.

Marcsi

 

Kapcsolat

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu email címen vagy a facebook oldalon.

Gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz!

Mi történik mostanában velem? Hol forgatok éppen és mi lesz a következő téma? Megtudhatod, ha csatlakozol a Facebook oldalamhoz, hiszen ott olyan naprakész, belső információkat találsz, amit máshol nem. Egyenesen a forrástól...