Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Péter kérdezi: Marcsi nincs kérdésem csak azt szeretném mondani hogy imàdom a müsoraidat és innen belgiumbol lenyügözö szemekel nézzem. tvàbbi soksikert és sok müsort ! Udvözlettem péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Nagyon szépen köszönöm, bízom benne, hogy az ősszel bemutatásra kerülő új adásaink is legalább ennyire tetszenek majd!

Marcsi

Panna kérdezi: Kedves Marcsi! Az őrségi olajütésről többször hallottam Tőled, de a műsort nem láttam. Nagyon szeretném megnézni az erről szóló videót, de sehol sem találom. Ebben kérném a segítségedet! Üdvözlettel: Panna
Marcsi válaszol:

Kedves Panna!

Az őrségi tökmagolajról készült adásunk a 2. volt, ami sajnos már nem található meg az MTV médiatárában, mert az új rendszerben mindössze 2 hónapig lehet visszanézni az adásainkat. Azt nem tudom, hogy DVD-n kiadásra került-e, azt az MTV közönségszolgálatán meg fogják tudni mondani neked.

Marcsi

Czellár Judit kérdezi: Elnézést hogy zavarlak . Engem az az olaj érdekelne ami alergiára való .A kétéves kislányom sajnos allergiás és sájnos még kicsi nem tudják hogy mire . gyógyszetr szed rá és hogy azt szeretnénk kiváltani vele . Válaszodat előre is köszönöm .
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Tóth László olajütő elérhetőségét a honlapján találjátok melynek címe: www.cserszegicsodavar.hu. Jobbulást kívánok, remélem mielőbb sikerül megoldást találnotok a problémára!

Marcsi

Katika kérdezi: A cukkini lekvárba semmilyen tartósítót nem kell tenni? Nem romlik meg? Üdv. Katinéni
Marcsi válaszol:

Kedves Kati néni!

Cukkiniből és sárgarépából készült lekvárok készítését a Harkány és környékén forgatott adásunkban mutattuk be. A helyi asszonyok nem tettek bele tartósítószert, de ha szükségét érzi, nyugodtan legyen bele egy keveset.

Marcsi

bán ica kérdezi: Kedves Marcsi szeretem a müsorait, ahogy nézem a recepteket nagyon sok régi már számunkra elfeledett ételek jelennek meg. Köny alakjában jo lenne a receptek megjelentetni. További sok sikert jo egészséget kivánok köszönöm ica
Marcsi válaszol:

Kedves Ica!

Terveim között szerepel egy receptkönyv kiadása is, de egyelőre sajnos még nem tudom megmondani, hogy mikorra fogok elkészülni vele! Az biztos, hogy itt a honlapunkon jelezni fogjuk, ha kiadásra került.

Marcsi

Eszter kérdezi: Kedves Marcsi! Az adásokban több kelt tésztát is bemutattál. Nekem a dagasztással vannak némi problémáim. Van valamelyik műsorban szó arról, hogy mi is a dagasztás technikája? Segítségedet előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Eszter!

A konyhai praktikákról szóló adásunkban Libor Marcsival, Limarával, részletesen bemutattuk a kelt tészta készítésének technikáját: a dagasztást, a kelesztést és a formázást is. A Sütés menüben fel is tettük, annak a házikenyérnek a receptjét, a részletes leírással, melyet együtt sütöttünk. Nézd meg az ott leírtakat, és ha úgy érzed, hogy lennének még kérdéseid a dagasztással kapcsolatosan, várom leveled, szívesen segítek, ha szükségét érzed.  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Lábárné Rács Gabriella kérdezi: Marcsi! A ketchup receptet kipróbáltam, nagyon jól sikerült! Azt szeretném kérdezni, hogy jó pizzakrém receptet tudnál-e ajánlani? Előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Gabriella!

Amire szükséged lesz a pizzakrémhez: 3-4 db szép paradicsom, 1 fej vöröshagyma, olíva olaj, balzsamecet, oregáno, bazsalikon, só, bors. A paradocsomok alját keresztbe be kell vágni, forró vízbe tenni, amíg a bemetszésnél szépen kinyílik a héja. Rögtön utána jeges vízbe tesszük, ezután a héját már könnyen le lehet húzni róla. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot és összefőzzük. Sóval, borssal, balzsamecettel, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, majd amikor már a paradicsom kellően pépes, levesszük a tűzről és botmixerrel leturmixoljuk. Ekkor egy-két evőkanál olíva olajat öntsünk még hozzá és már lehet is a pizzára kenni.

Marcsi

csiba erzsebet kérdezi: Legyszives mond meg hanydeka egycsomag elesztö nallatok. Köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

Az hűtőpultban kapható élesztőt 5 dkg-os kiszerelésben árulják.

Marcsi

Gáspárné Patona Friderika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék én is eljutni különleges helyre Önnel.Hogyan lehet ezt kivitelezni.Imádok főzni,imádom a különlegességeket, s imádom a müsorait. Várom mielöbbi válaszát : Friderika
Marcsi válaszol:

Kedves Friderika!

Köszönöm a kedvességét, de egyelőre sajnos nem tudjuk megoldani, hogy nézőket magunkkal vigyünk a forgatásainkra. Korábban már egyszer megpróbáltuk, de számos tényező jött közbe, ami miatt meghiúsult. Egyrészt egy forgatás alkalmával naponta 14-16 órát dolgozunk, másrészt sokat utazunk is a helyszínek között, ami nagyon fárasztó egy „vendég” számára. Minden adásunkban kiírjuk azoknak a helységeknek a neveit, ahol járunk, bárki számára elérhető, és garantáltan olyan szép, mint, ahogyan a műsorban látható!

Marcsi

Angelika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy ha kovászt készítek abból a lisztből amelyből én szeretném. pl. /zabliszt, kölesliszt/ A kovász termel-e élesztőgombákat? Olyan élesztőgombákra gondolok amely abban az élesztőben van amit az üzletben vásárolunk. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert most derült ki, hogy a fiam a sütőélesztőre, búzalisztre meg még több mindenre allergiás. A kenyér nem sikerül , szódabikarbónával próbáltam. Az lenne még a kérdésem, hogy pontosan hogyan is csináljam a kovászt? Előre is köszönöm szépen. Üdv: Angelika
Marcsi válaszol:

Kedves Angelika!

A jó kovászhoz mindenképpen szükség van gluténre, ezért nem valószínű, hogy a zablisztből és köleslisztből tudsz készíteni. Erjedéskor a kovászban is keletkeznek élesztőgombák, de azt, hogy gyermeked ételallergiája miatt egészen pontosan milyen ételeket, milyen típusú alapanyagokat fogyaszthat, mindenképpen szakemberrel egyeztesd. A gluténmentes adásunkban bemutattunk egy nagyon jó üzletet (Élelmiszerallergia Bolt), mely Budaörsön  működik, ahol jó alapanyagokat tudsz vásárolni. Abban is a segítségedre tudnak lenni, hogy milyen lisztből, természetesen, amit gyermeked fogyaszthat, tudsz jó kenyeret sütni.

Marcsi

Horváth Éva kérdezi: Szia Marcsi! Szeretnék eltenni koktélparadicsomot érett,piros állapotban.Tavaly 5 l-s üvegben kipróbáltam és nagyon jól sikerült.Íze,állaga tőkéletes volt,de arra jutottam,h koktélpariból még tökéletesebb lenne.Igen ám,de elkevertem a receptet,s most már aktuális lenne az eltevés,mivel bőségesen terem a kertemben a koktélpari.Szeretném,ha küldenél nekem receptet.Előre is köszönöm,üdvözlettel heva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A Kárpátalján forgatott adásunkban mutattuk be az egészben savanyított paradicsomot, melyet két változatban, paradicsomlében eltéve is készítenek a helyiek. Mindkét változatot ajánlom, a recepteket a Marcsi Expressz rovatban találod. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/egeszben-eltett-paradicsom/.

Marcsi

Olga kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném tudni mi a neve annak a kalácsnak,ami köralakú és fonott,nem találom a receptjét.Nálunk a Szigetközben ezt kulcsos kalácsnak hívják és lakodalmakra sütötték régen,Unokáimnak szeretnék ilyet sütni.Tisztelettel:Olga
Marcsi válaszol:

Kedves Olga!

A recept a Sütés menüben Kalinkó néven szerepel, küldöm a linkjét is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kalinko/.

Marcsi

Buczkóné Subicz Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem az ön műsorát tetszik az ön hozzáértése és határozottsága . Sugárzik önről,hogy nagyon szereti ezt a munkát. Sok hasznos dolgot meglehet a műsorból tanulni. Volt egy része a műsornak amit Erdélyben forgattak. Volt önön egy fehér vászon tunika farmernadrággal. Ez a felső nekem nagyon megtetszett, megszeretném kérdezni hol lehet ilyet venni ha még emlékszik rá. Munkájához sok sikert, és ilyen sok vidámságot kíván: Buczkóné Subicz Mária Tószegről.
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A tunikát már nagyon régen ajándékba kaptam, ezért sajnos nem tudom megmondani Önnek, az üzlet nevét, ahol árusították. A jókívánságokat nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

 

Koszorús Csaba kérdezi: Kedves Marcsi!Ma hallottam,hogy Érsekcsanádra jöttök a jövő héten. (a halfőző versenyre)Ha igaz ,ennek szívöl örülünk,várunk szeretettel! Megpróbálom a halkolbász elkészíteni,remélem sikerülni fog! Tisztelettel: Koszorús Csaba Érsekcsanád
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

Valóban készülünk a stábbal Érsekcsanádra, de nem ezen a héten terveztük, hanem valamikor szeptember elején.

Marcsi

Szűcs Róbert kérdezi: Érett paradicsomból készitettek savanyúságot,körülbelül 1 évvel ezelőtti műsorban,szeretném megcsinálni hol találom meg a receptet?
Marcsi válaszol:

Kedves Róbert!

Az egész paradicsomból készült savanyúság receptjét a Marcsi Expressz rovatban tettük közzé. Itt a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/egeszben-eltett-paradicsom/.

Marcsi

Kiss Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! 1-2 hónapja az egyik adásban készítettek egy kenyeret, talán lenmag, szezámmag vagy ezekhez hasonló lisztekből, és ha jól emlékszem, nem élesztőt, hanem szódabikarbónát használtak hozzá. Melyik adásban volt ez? Receptet, videót kaphatok hozzá? Nagyon köszönöm és további sok sikert kívánok! Kiss Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A fűszeres kenyér tésztájába, mely a Pilisről szóló adásunkban, a Prímás Pincében készült (Esztergom), élesztőt használtak. A pontos receptet a Sütés menüben találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszeres-kenyer/.

Marcsi

 

Kiss Kriszta kérdezi: Kedves Marcsi! Egy régebbi adás alkalmával Baját és környékét jàrtátok be vendégeddel. Úgy emlékszem, akkor a két-három nap alatt nem kevés bajai halászlevet kóstoltatok meg. Sajnos jelenleg az archívum nem elérhető,de ki tudnál segíteni azoknak az éttermeknek,fogadóknak a nevével,ahol jártatok? Amennyiben reklámnak minősülne, akkor esetleg támpontot tudnál adni a továbbkereséshez? Előre is köszönöm. További hangulatos országjárást,kedves Gasztroangyalunk!
Marcsi válaszol:

Kedves Kriszta!

Nagyon szívesen megadom azoknak a csárdáknak a nevét, amelyeket a műsorban bemutattunk: Sobri Halászcsárda, Baja; Pikec Csárda, Bezdán (Szerbia); Josic Étterem, Vörösmart (Horvátország). A pontos címeket az interneten keresztül el tudod érni.

Marcsi

Szalay Tünde kérdezi: Kedves Marcsi! Örülnék,ha a műsorban,vagy itt láthatnék újabb ötleteket ,mit is csomagoljunk mi anyukák a koleszba, albérletbe,gyakran több hétre is visszautazó gyerekeinknek. (Bármit visznek magukkal, az romlandó, 2 nap után már nem élvezetes. A fagyasztott ételekkel nem lehet több órát utazni,mint sok más könnyen romló étellel,süteménnyel sem... Így a hazai ízek nem nagyon szállíthatóak. Van jó ötleted? Másrészt szeretik fiaim a főtt ételt, és el is készítik ha nem túl sok a macera vele :) Gyorsan, fiúsan elkészíthető koleszos, albis ételeket szívesen látnék Tőled. Köszönettel,további sok sikert kívánva: Szalay Tünde
Marcsi válaszol:

Kedves Tünde!

Több hétre valóban nem annyira könnyű olyan ételeket csomagolni, melyek hetekig eltarthatók csak hűtőszekrényben. De nem reménytelen a helyzet! Például egy nagyobb adag töltött káposzta, kiválóan bírja a hűtőben, minél tovább áll, annál ízletesebb, ezért nem kell igyekezni, hogy 1-2 nap alatt elfogyasszuk. Nem szükséges, hogy mindennap ezt egyék, közbe lehet iktatni egy hirtelen sült csirkemellet, vagy karajt az idénynek megfelelő friss zöldségkörettel, vagy egy jó főzelékkel. Ezt elkészíteni még egy nehéz hétköznap is nagyjából fél óra. Nagy kedvencem a töltött paprika, ami szintén több napig eltartható, illetve egy jó kiadós csülkös bableves is. A különböző raguk, melyekhez már csak tésztát vagy burgonyát kell kifőzni is nagy segítség a kollégiumban lakó gyermekeinknek. De igazán jó, ha egy-egy estére összefognak és együtt főznek maguknak valamit. A honlapon számtalan olyan recept van, melyek elkészítése egyáltalán nem bonyolult és gyorsan készen van. Az őszi évadban sugárzásra kerülő új adásainkba is igyekszem majd olyan recepteket is bemutatni, amelyek elkészítése nem gond akár albérletben vagy kollégiumban.

Marcsi

Bianka kérdezi: Kedves Marcsi! Egy kérdéssel fordulok hozzád. Egy jóval korábbi műsorban láttam egy balatoni kis panziót. Egy hölgy vágott bele a vállalkozásba és ő is készíti az ételeket a vendégeknek, és nagyon különleges recepteket mutattatok be. Szeretnénk ellátogatni oda, de nem tudom, hogy hol van és hogy mi a neve a panziónak, már ha jól emlékszem és panzió volt. Segítséged előre is köszönöm! Üdvözlettel, Bianka
Marcsi válaszol:

Kedves Bianka!

A Kővirág Panzió és Étterem a Káli-medencében, Köveskálon működik. A pontos címüket, telefonszámot a honlapjukon találsz, www.kovirag.hu.

Marcsi

Papné Soós Margit kérdezi: Kedves Marcsi! Segitséget kérnék az augusztus elején vetített műsorral kapcsolatban. Szeretném visszanézni, de nem találom. Ebben a műsorban csináltak vályogtéglát. A műsor végén pedig szőllőhegyen bort kóstoltak. előre is köszönöm a segítséget.
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A liptódi adásunkban vettünk részt vályogtégla készítésében, de ahogy láttam az MTV weboldalán működő videotárban jelenleg, mivel ezek az adásaink már ismétlések, nem lehet visszanézni. Nagyon sajnálom, de csak akkor tudják majd megnézni, ha újra ismételni fogja vagy az M1 vagy a Duna World Televízió.

Marcsi

Hajek Verona kérdezi: Kedves Marcsi!Van egy lekvár,amit sütőben készitettél,szilvából.Sajnos nem emlékszem pontosan ,talán barna cukorral.De a sütési idő és adagolási arányok jó lennének.Imádom a szilva lekvárt és ez biztosan különleges.Megköszönöm ha megkaphatnám a receptet. Sok szeretettel üdvözöllek:Verona
Marcsi válaszol:

Kedves Verona!

A sütőben készült szilvalekvár receptjét a Marcsi Expressz rovatban tettük közzé, ezen a linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/szilvalekvar-sutoben/.

Marcsi

Szegedi Pálma kérdezi: Nekem csak egy kérdésem van: hogyan tud Borbás Marcsi ilyen természetesen kedves lenni?? :-))) Szellemes, intelligens, még a legigénytelenebb műsorok is nézhetők lennének, ha ő vezetné :-))). Persze ő oda nem illene... :-)
Marcsi válaszol:

Kedves Pálma!

Nagyon hízelgő rám nézve a véleménye! Köszönöm. Nagyon szeretem ezt a műsort, mert annyi kedves emberrel ismerkedtem már meg azóta is, amióta először bemutatta a Magyar Televízó, hogy elmondani sem tudom! Szerintem ez érződik a képernyőn át is.

Marcsi

Osváth Julianna kérdezi: Kedves Marcsi! Láttam a Liptódon készült fincsi "kajákat" Nem találom a fánkot, amit sütöttetek. Annak a receptjét szeretném megkapni ahol lágy tésztát kevert a Hölgy és kanállal szaggatta az olajba, vagy zsírba. Hol találom meg? Nem vagyok egy nagy netező, így nehezebb megkeresnem . Segítenél? Köszönettel és szeretettel üdvözöllek: Osváth Julianna ( Juli nagyi)
Marcsi válaszol:

Kedves Julianna!

A pfanne kuche receptje a Sütés menüben található. Küldöm a linkjét, amit csak meg kell nyitni és máris kiadja a receptet:http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/phane-kuche-salataval/.

Marcsi

 

Bóka Andrásné Ildikó kérdezi: Vasárnapi ismétlésben látott liptódi káposztás knédli receptjét kérném.
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A sváb káposztás kelt gombóc receptje a Főételek menüben található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/svab-kaposztas-kelt-gomboc/.

Marcsi

Katalin Jékly kérdezi: Kedves Marcsi! Az adás nagyon jó azonban a receptek visszakeresése-és nézése ideget probáló.Most például a Liptó és vidéke sváb ételeit nem találom.KÉRLEK segits , hogy tudok egy-egy-adás után visszakeresni. Köszönöm Katalin.
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Amikor a Főoldal menübe lépsz, az oldal tetején található egy kereső, abba célszerű beírni annak az ételnek a nevét, aminek a receptjét szeretnéd megtalálni, és a rendszer ki fogja adni. Így sokkal gyorssabban megtalálhatók a műsorban bemutatott receptek. A Liptódon forgatott adásunkban a következő ételek elkészítését mutattuk be: hups cäse, sváb bableves, prézlis knédli, sufundi paradicomszószal, sváb káposztás kelt gombóc és pfanne kuche salátával. Jó böngészést!

Marcsi

Gruber Péter kérdezi: Kedves Marcsi! Van egy kérdésem, és azt hiszem, senki sem tudná pontosabban megválaszolni, mint Ön, aki évek óta járja, figyeli az országot, és annak főzési szokásait. Használják-e, ismerik-e a főzőládát? Évekkel ezelőtt, amikor a konyhabútorunkat készítettem, a feleségem javaslatára, kérésére készítettem hozzá, illetve bele építettem egy főző ládát. A feleségem kislány korában látott ilyet több helyen, főleg sváb családoknál. A láda - ebben az esetben fiók - elkészült, ami végül is nem más, mint egy jól hőszigetelt láda. A feleségem örömmel használta. Mióta egyedül maradtam és meg kellett tanulnom valamilyen szinten főzni, azóta én is szeretem használni, de eddig, akiknek mutattuk, nem nagyon értették, legfeljebb udvariasságból mondtak valami "hűha" szerűt. Már én is kezdek elbizonytalanodni: tényleg volt (van) ilyen hagyomány, vagy akiknél a feleségem régen látta, azok már akkor is csak egy extra ötletet követtek? A kérdés onnan jutott ismét eszembe, hogy a napokban ismételték a Gasztroangyal Liptódon készült műsorát és ott egy fiatal, sajtkészítéssel foglalkozó pár valami hasonlót használt. Szeretettel: Gruber Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Munkám során egyelőre még nem találkoztam a főzőládával, de nagyon kíváncsivá tett! Arra kérném, hogy legyenszíves részletesen leírni, hogy egész pontosan hogyan is használták, illetve, ha le is tudná fényképezni, és elküldeni a gasztroangyal@gasztoangyal.hu e-mail címre, nagyon megköszönném!

Marcsi

Pánczél Noémi kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném megtudni gastro turákat nem fonak-e szervezni? szívesen ellátogatnék olyan helyekre ahol volt már a stábbal)
Marcsi válaszol:

Kedves Noémi!

Időről időre felmerül az igény a műsor nézőitől, hogy szeretnének megismerkedni egy-egy faluval, várossal, ahol forgattunk, de sajnos a stábunknak nincs kapacitása utazásokat szervezni. Azt tanácsolom, hogy az interneten keressen rá azok a helyekre, melyek elnyerték a tetszését, mert általában a községeknek, városoknak vannak honlapjaik, ahol helyi szálláslehetőségek is fel vannak tüntetve.

Marcsi

 

Kollárik Jánosné kérdezi: szia Marcsi! Kedves Marcsi azzal a kéréssel fordulok hozzád, hogy volt egy műsorodba télire eltett kovászos uborka, 2 idősebb hölggyel volt a műsor. Nagyon szeretném ha ezt a receptet elküldenéd nekem mert télire szeretnék eltenni belőle. Nagyon szeretem a műsorodat és téged is imádlak, nagyon jó a műsorod. Megértésedet előre is köszönöm. További nagyon sok jó műsort kívánok neked.A receptet előre is nagyon szépen köszönöm Tisztelettel: Kollárik Jánosné
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A recept sós uborka néven a Marcsi Expressz rovatban tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sos-uborka/.

Marcsi

Róka Zoltán kérdezi: Kedves Marcsi egy kérdésem lenne a lecsó télire recepttel kapcsolatban hagyma,paradicsom nem kell bele?Köszönettel Zoltán.Nagyon szeretem a műsorodat.
Marcsi válaszol:

Kedve Zoltán!

A receptet Paizs Marika nénitől kaptuk, aki a spájzátalakításról készült adásunkban szerepelt. Ő így készíti a lecsót télire, de természetesen ahány ház annyi szokás,  paradicsommal együtt is készíthető.

Marcsi

Baby kérdezi: Kedves Marcsi! Öröm nézni a műsorodat, a tartalma, a jó hangulata, a magyar szokások látványa, mely számomra nagyon kedves, na és az ahogyan kóstolgatod azt a sok finomságot. Hát az kész "csuda". Főleg ha hozzá gondolom, hogy én már a nézésétől is hízok. Te hogyan csinálod, hogy csinos maradtál . Varázslat, vagy milyen rejtelem? További sok sikert és jó egészséget! Üdvözlettel Baby
Marcsi válaszol:

Kedves Baby!

Csak módjával kóstolgatom azokat a finomságokat, mert a legtöbbször nincs annyi időnk, két forgtási helyszín között, hogy jóízűen megehessünk mindent. Persze rendszeresen sportolok is, ami egyrészt az egézségünk, másrészt a jó kondíciónk megőrzése miatt borzasztóan fontos! Nem követek semmilyen módszert, nekem egyszerűen ez vált be.

Marcsi

Rácz Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Először is, köszönöm a műsorát, imádom. Szeretném a segítségét kérni, keresem azt az "olajos" bácsit, aki készít olyan olajat, ami visszaépíti a csontra a porcot. Ha jól emlékszem, akkor valamelyik Balaton-környéki műsorában volt - bár ez egyáltalán nem biztos..... Köszönöm még egyszer, Rácz Tamás
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Tóth László olajütő elérhetőége a honlapján található: www. cserzegicsodavar.hu.

Marcsi

 

Gabi kérdezi: Szeretnék pogácsát sütni,de ügyetlen vagyok .Van e kezdőknek való recept?köszönettel Gabi.
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Szeretnélek megnyugtatni, hogy senki nem úgy született, hogy azonnal tudott jól főzni, vagy sütni, vagy akár autót vezetni! A szüleink, nagyszüleink az idősebb generációtól tanultak minden fontos, és hassznos dolgot, majd hozzátettek a saját tapasztalataikból és úgy adták tovább. Egész biztos vagyok benne, hogy az esetedben ügyetlenségról szó sincs, csak kevés még a gyakorlati tudásod! A sütés menüben a krumplis pogácsa az én egyik nagy kedvencem, amit még a nagymamám is így készített, egyszerű és nagyon finom. Amit még ajánlanék, az a medvehagymás pogácsa, melyet lehet metálőhagymával is sütni. Próbáld ki mindkettőt, egész biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!

Marcsi

Gál Bianka kérdezi: Kedves Marcsi! Elkészítettük a Házi ketchup és azt szeretném megkérdezni mivel nem raktunk bele semmilyen tartósító szert, hol és meddig tartható el? Lelőre köszönöm a válaszodat.
Marcsi válaszol:

Kedves Bianka!

Jól átfőzve és kidunssztolva el kell állnia a ketchupnak, felbontás után viszont fontos hűtóben tartani. Ha nem túl nagy mennyiég, akkor már eleve érdeme ott tárolni.

Marcsi

ruffing ilona kérdezi: szeretnek cayenneborsot termelni,tudnad hol kapok vetömagot? tavaly vetettem tarkonyt,szep nagy bokor lett belöle,csak sajnos semmi tarkony ize vagy illata nincs. mit rontottam el?
Marcsi válaszol:

Kedves Ilona!

Azt nem tudom sajnos megmondani, hogy cayenne bors vetőmagot hol lehet beszerezni, tudomásom szerint a tápiószelei Növényi Diverzitás Központ hazai vetőmagállománnyal rendelkezik, de elképzelhető, hogy ha nincs is náluk, információjuk van. A www.rcat.hu weboldalon talál telefonszámot hozzájuk, szerintem érdemes megkérdezni. 

Marcsi

Lehel kérdezi: Szia Marcsi! Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, szeretnek veled eltölteni egy napot forgatás közben, es pár erdélyi>székely receptet megismertetni veled es a közönségeddel. Dr. Barabás Lehel (0670 250 6679)
Marcsi válaszol:

Kedves Lehel!

Köszönöm a kedvességed, de nem tudom megígérni, hogy ezt a találkozást mot sikerül összehoznunk, mert folyamatosan forgatunk! Ha van kedved a recepteket megosztani velünk, akkor azt a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre várjuk.

Marcsi 

maria kérdezi: en felsobanyan romaniaba lokom nagyon szeretem az te musorodat es szeretnek kapni egy szakacs konyvet tetoled ha lehet ha lehet valaszolj es megadom a cimet es ird alla kerlek szeretettel udvozol felsobanyarol serban maria maramoros megyebol
Marcsi válaszol:

Kedve Mária!

Nagyon örülök, hogy lelkes nézője vagy a műsorunknak! Szakácskönyvet egyelőre sajnos nem tudok küldeni, mert a korábbi kiadásokból már nincs példányom, és ugyan nagyon szeretnék újat készíteni, de eddig még nem volt rá időm. Amikor sikerül majd kiadnunk, a hírt a honlapunkra is kitesszük, kérlek jelentkezz újra, nehogy elfelejtődjön, és ígérem küldünk majd egyet! Addig a honlapunkon tudod megnézni a recepteket!

Marcsi

Timi kérdezi: Szia Marcsi! Keresem, de nagyon keresem neten azt a talpon állót (ülő), ahol a 2 napig pácolt csülök volt terítéken héjas burgonyával. Én a "Sonkás"-nál dolgozom Gödöllön van egy másik üzletünk is a Fény u-i piacon és nagyon közel áll hozzám a gasztronómia....és arra gondoltam kipróbálnám a férjemmel azt a csodálatos "pácolt csülköt". Válaszodat és fáradozásodat, előre is köszönöm..... Üdvözlettel: Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

A Belvárosi Disznótoros, ahol az a kiváló pácolt csülök készült, az V. kerületben a Károlyi Mihály u. 17-ben üzemel. A "próbát" mindenképpen megéri!

Marcsi

Németh Attila kérdezi: Kedves Marcsi! Hol található Salgótarjánban a kézműves cukrászda pontossan? Köszönöm. Üdv. Attila
Marcsi válaszol:

Kedve Attila!

A cukrászda címe: Salgótarján, Erzsébet tér 6.

Marcsi

Edit kérdezi: Kedves Marcsi ! Tavaly, az egyik műsorban főzőtök pástétomot készítettek valakivel, aki nagyobb tételben főz lekvárokat, s különböző "kencéket " Ha jól emlékszem, főzőtök, zeller, paszternák, húsleveskocka, fokhagyma? és szezámmag volt benne./Körülbelüli/ receptet, vagy videót hol találok? Köszönöm, és további sok-sok érdekes, hasznos műsort kívánok. Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A Harkány és környékén forgatott adásunkban készült cukkiniből, sárgarépából és fügéből is lekvár. A receptek a Marcsi Expressz rovatban találhatók. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sargarepa-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/cukkini-lekvar/.

Marcsi

Gazics Miklós. kérdezi: Kedves Marcsi ! Ettől a terjedelemtől kicsit több kellene, hogy részletesebben kifejtsem mit is akarok.Van:egy 133500n2-s laktanya,és lehet 1000-1500há szőlő-gyümölcs, kertészeti terület ,legelő. Ezt kellene leírnom,és egyben segítségedet kérnem. Tudom, ha el olvasnád a véleményed megváltozna. Erre kérnék írásfelületet, mert ez mi. 20 oldal(Á/4 )felületet jelentene. Nézője vagyok műsorodnak,és látom, hogy ebben te volnál a legnagyobb tekintéllyel rendelkező segítség.Helyileg Verpelét. kisvárosról lenne szó Az Eged tufa vonulatának szélén 6km-re Egerszalókhoz helyezkedik el. E-mailt tartanám rá legalkalmasabbnak mint elektronikus eszközt. Verpelét. 2014. 08. 01. Üdv. Gazics Miklós
Marcsi válaszol:

Kedve Miklós!

A gasztroangyal@gasztrongyal.hu e-mail címen tud hosszabb levelet küldeni.

Marcsi

Kovács Lajos kérdezi: Kedves Marcsi! Erdély imádó vagyok! Kérlek írd meg, hogy van-e lehetőség a Székely földről készült sorozat DVD változatának megvásárlására. Válaszodat várva üdvözlettel Lajos
Marcsi válaszol:

Kedves Lajos!

A műsorról készült DVD-t az MTVA adja ki, hogy mely részek jelentek meg eddig, azt pontoan nem tudom, de a Közönégzolgálatnál meg tudják mondani: kozonsegzolgalat@mtva.hu.

Marcsi

Szabó Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi kovász kell 1 kg liszthez?
Marcsi válaszol:

Kedves Ildi!

Az 1 kg liszthez körülbelül 1/3-ad mennyiségű, azaz 25-30 dkg kovász szükséges.

Marcsi 

Dankó Tamás kérdezi: A zsidó konyhát bemutató adásban volt egy sólet készítés. Ennek a receptjét szeretném elkérni. Köszönettel
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

A sólet receptjét a Főételek menüben publikáltuk:  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/solet/.

Marcsi

Kiss Zsolt kérdezi: Kedves Marcsi! Korábbi adásban láttam, hogy a virslikészítéssel foglalkoztál. Ha jól emlékszem egy olyan kisüzemben voltatok, ahol valódi húsból készítik a termékeket. Én Debreceni vagyok, és úgy maradt meg az emlékezetemben, mint ha a "környéken" lett volna. A segítségedet szeretném kérni abban, hogy melyik lehetett ez az üzem. Segítségedet előre is köszönöm, Kiss Zsolt
Marcsi válaszol:

Kedves Zsolt!

Kövér Zoltán őstermelőnél forgattuk a vislikészítét, aki , ha jól emlékszem Debrecenbe is szállít a termékeiből. A honlpján találsz elérhetőséget is hozzá:www.mangalicatermekek-kovertanya.hu. Nemcsak a virslije, de a debrecenije is kiváló!

Marcsi

Fornosi Mihályné Éva kérdezi: Üdvözlöm kedves Marcsi! Szeretnék érdeklődi a nemrégiben,adásban volt mákolajat, honnan és hogyan lehetne beszerezni, mert csontritkulás miatt kéne használnom? Válaszát előre is köszönöm, egy hűséges nézője: Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Tóth László olajütő elérhetősgét a honlapján: www.cserszegicsodavar.hu, találja. Kiváló termékei vannak, többek között a mákolaja is, mely segít a csontritkulás kezelésében.

Marcsi

Kahler Frigyes kérdezi: Kedves Marcsi!! Férfi létemre sokszor megkapom miért nem szakácsnak mentem mert annyira jól főzök :D húsok saláták öntetek és némi desszert :D bár inkább a húsok... vadászok is így nem csak lőni de elkészíteni is tudni kell :D De most inkább egy igazi szalagos fánk receptet szeretnék kérni tőled :D tudom tudom nincs itt az ideje de a család szereti és én is :P ezt legalább megcsinálom :D Feleségemmel mindig nézzük műsorod nagy rajongóid vagyunk :D további sok sikert sok receptet ,jó egészséget és maradj mindig ilyen mosolygós :D üdvözlettel ifj Kahler Frigyes és Kahlerné Kurucz Mónika
Marcsi válaszol:

Kedves Frigyes és Mónika!

Csak így tovább a konyhában, hiszen én is pontosan tudon, miekkora öröm egy igazán jól sikerült ételt tálalni a családnak! A fánk receptje itt van a Süté menüben:  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/farsangi-fank/.

Marcsi

Bobkó Noémi kérdezi: Kedves Marcsi! A fügére szeretnék recepteket kérni, levesek, lekvárok stb. Nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel, Bobkó Noémi
Marcsi válaszol:

Kedves Noémi!

Fügelekvár receptet a Marcsi Expressz rovatban találsz, a Levesek menüben pedig két különlege és nagyon finom fügeleves receptet tettük közzé. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/fuge-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/hideg-fugeleves/,http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/meleg-fugeleves/.

Marcsi

 

Juhász András kérdezi: Szia Marcsi, a Millenárison szörpöt főzött egy házaspár egy különleges többszintes szörpfőző edényben és lekvárt is készítettek,meg elmondták a gyümölcs ecet készítését is stb. meg tudnád adni ennek a kedves délvidéki házas párnak az elérhetőségét!!! Előre is köszönöm .Tisztelettel Juhász András email:juhasz.bandi58@gmail.com További jó munkát imádom a műsorod.
Marcsi válaszol:

Kedves András!

Adáról érkeztek a rendezvényre Török Kati néniék, akik szederből készítenek lekvárokat, szörpöket, sőt még vasbort és szederborecetet is. A facebookon találod meg őket, Törökné Dancsó Katalin néven.  Ha mégem sikerülne felvennni velük a kapcsolatot, akkor jelentkezz újra és keresünk más megoldást.

Marcsi   

Farkasné Borisz Sarolta kérdezi: Kedves Marcsi! A kisfiam imádja nézni a Gasztroangyal műsorodat, rengeteg hasznos dolgot tanult tőletek. Ő jelenleg 16 éves de már 4 éve foglalkozik torta készítéssel és díszítéssel. Minden tudását autodidakta módon szerezte az interneten keresztül. Imádja a cukrászatot, a gasztronómiát. Állandóan süt, főz, ellátja a családot jobbnál-jobb "alkotásokkal". Szeretném megkérdezni, milyen fórumon tudna veled találkozni, személyes kontaktust teremteni. Sajnos nem tudok csatolni fotókat az általa készített tortákról, de ha mégis szeretnéd megnézni őket a facebook-on Farkas Martin Szemere találhatóak. Őszinte üdvözlettel Sarolta
Marcsi válaszol:

Kedves Sarolta!

Elsősorban gratulálni szeretnék a tehetséges és ügyes fiatokhoz. Itt a honlapunkon is írhat nekem, vagy ha facebook-ot jobban kedveli, akkor ott is jelentkezhet. Ha lesz egy kis időm, akkor a facebookon megnézem az "alkotásokat" is.

Marcsi

Pálfy László kérdezi: AZ erdélyi medvés házaspár nevét cimét és elérhetőségét szeretném megtudni Előre is köszönömPálfy László Komárom/laszlo.palfy@t-online.hu
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Gáll Leventéhez és Gáll Timihez a honlapjukon található elérhetőségen tudja felvenni a kapcsolatot: www.malomfogado.hu.

Marcsi

Friss

Szeptember 19-én nyit a CsabaPark

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark.

Meggyes pite

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.

Skorce

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.