Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Szabó Gábor kérdezi: Kedves Marcsi! Az egyik műsorában említett egy zsidó kifőzdét a Keletinél, amit apa és fia csinál. Nevet és címet kaphatnék? Munkájához további sok sikert kívánok! Köszönettel: Szabó Gábor
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

A Rosenstein Vendéglő elérhetőségeit a honlapunkon a következő linken megtalálja: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/ettermek/rosenstein-vendeglo/

Marcsi

hegyi tamásné marianna kérdezi: kedves marcsi nagy előszeretettel nézzük a műsorát egy kérésünk lenne mikor bemutat egy helységet vagy falut szeretnénk ha a tévé képernyőjén megjelenne magyarország körvonala és azonbelül bejelölve hogy éppen hol tartozkodik köszönettel hegyiné marianna
Marcsi válaszol:

Kedves Marianna!

Minden adásunkban kiírjuk, hogy melyik településen járunk. Azt javaslom, hogy írják fel a nevet, és az internet keresője, térképpel együtt kiadja Önöknek a települést vagy várost.

Marcsi

Balazsi Manci kérdezi: SZia Marcsi ,szeretnem meg kerdezni tolled ,mikor a recepbe zsirt ir ,vajjal lehet-e heljetesiteni ,es ugyan annyi adaggal? Adasaidat ,mindig kovetem az inteneten , Boldog ujevet kivanok neked es csaladodnak .
Marcsi válaszol:

Kedves Manci!

Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy minden esetben helyettesíthető a zsír vajjal. A hájas tésztánál biztosan nem, de egyes kelt tésztákat lehet vajjal is és zsírral is készíteni. Nem tudom melyik ételekre gondolsz.

Marcsi

Magyar Károly kérdezi: Kedves Marcsi! Január 20.-án, kedden, 14.15-kor láttam a Gasztroangyalt. Szeretném megkérdezni, hogy a műsor helyileg hol készült, a benne szereplő család vendéglátással-árusítással foglalkozik-e? Mert nagyon tetszettek az elkészített ételek-lekvárok (minden), és ha lehetne megkóstolnám, illetve vásárolnék belőlük. A választ előre is köszönöm, még sok ilyen műsorban reménykedve: Magyar Károly.
Marcsi válaszol:

Kedves Károly!

A chiliről szóló adásunkat Bogár Sándor chilitermelőnél, Tetétlenben és Kövér Zoltánéknál Kabán vettük fel. Mindkettőjük termékei megvásárolhatók, de az, hogy vendéglátással is foglalkoznak-e, azt sajnos nem tudom megmondani. A következő elérhetőségeken fel tudja velük venni a kapcsolatot: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/zoldseg-gyumolcs/chili-termelo/, www. mangalicatermekek-kovertanya.hu.

Marcsi

 

Balázs kérdezi: A kérdésem az lenne, hogyan készítjük el a vaddisznópörköltet. Nem igazán ismerem a vadhúsok ízesítését. A választ előre is köszönöm! Tisztelettel: Balázs, Bajáról
Marcsi válaszol:

Kedves Balázs!

A vaddisznópörköltet, a hagyományos fűszereken kívül, egy kis borókabogyóval is lehet ízesíteni. Remek ízt ad a húsnak. A vadhúsok egy kis savanykás ízesítéssel különlegesebbé tehetők. A vaddisznóhoz jól harmónizál például egy kis áfonya dzsem is.

Marcsi

Edit kérdezi: Kedves Borbas Marcsi ! Szeretnem megkérdezni,hogy a csillis pálinka hogy készul? Udv.Edit.
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Erre a kérdésre Bogár Sándor a legilletékesebb válaszolni, hiszen ő készíti ezt a különlegességet.  Az elérhetősége itt található: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/zoldseg-gyumolcs/chili-termelo/.

Marcsi

Koller Gábor kérdezi: Kedves Marcsi, mint ahogyan azt kértük egy helyszini adás melynek az idöpontja még kérdéses,egy rövid leirás az elképzelésünkröl. Persze igazán az adott helyszinen alkalmazkodunk a müsorban már megszokott ragyogó ötleteihez! Talán ez némi segitség lenne a tervezéshez! Állunk rendelkezésre a helyszin megtekintésében vagy bármilyen elözetes program tervezéshben! Tisztelettel: Koller Gábor és Antal Gyula kollergabor@t-online.de borbemutató, ebéd készitése, ebédelés, borizlelés, Magyarnótázás. Magyarbor mindenkor: Gelléripince csopaki borvidék Felsöörs. A Balatonfüred-Csopak borvidék és a felsőörsi szőlőterületek meghatározó pincészete az Antal Gyula és családja tulajdonában lévő Gelléri Pince. A nemesi származású Felsőgelléri Antal család 1725-től él a településen, ennek tiszteletére nevezte el Antal Gyula Gelléri Pincének. Az ősök a megtermelt borokat 1945-ig bécsi borkereskedőknek adták el. Ezután jó pár évtized kihagyás következett, csak a vörös-kőből épített családi borospince maradt meg. Kevés szőlőterülettel a jelenlegi tulajdonos, Antal Gyula kezdte újjáéleszteni az ősök tevékenységét a rendszerváltás után. Az örökölt és vásárolt területeken 1997-től telepített szőlőt. A legújabb telepítésekkel együtt jelenleg 30 hektár szőlője van a családnak. Az első években a szőlőt értékesítették. Borral 2002 óta szerepelnek a piacokon. A folyamatos fejlesztések és az emberi gondoskodás eredménye a jelenlegi, egyedinek mondható borok íz- és aromavilága. A felsőörsi szőlők élvezik az ásványi anyagokban gazdag földet, a napfényt és a tó tükröződését, a kellemes délkeleti és északnyugati szellőket. A szőlőhegy borait uralják az olaszrizlingre, a szürkebarátra, a traminire, a chardonnay-re is a vörös föld adta jellemző karakteres ízek. Újabban több vörös szőlőfajta és a belőlük készült vörösbor is kellemes élményt kínál a vendégeknek. A fehér borok élvezeténél felfigyelünk a lágy, simogató savakra, a minerális vagy a föld jellegét hozó ízekre. A borokat lágy zöldes vagy szinte fehér szín kíséri. A magyaros étkezést kiegészítik és a borközi beszélgetést pergővé varázsolják. Antal Gyula borbemutatója. https://www.youtube.com/watch?v=WjQ1NG7T-4U https://www.youtube.com/watch?v=NzZAV3bLQxg Ebéd készitésének ötletei: Egy különleges Magyar pálinka, Kekszen izes Camembert sajt szöllöszemmel. Libaleves, Sültliba törtburgonyával, Savanyuságok. Egy német konyhából ellesett étel aminek mi adtunk nevet, Maflahus.Helyi vadas ételkülönlegeségek. Sütemények,Kávé. Bezárólag Magyarnótázás, beszélgetés a Gelléri borok kortyolgatása-véleményezése. Helyszin. Gelléri pincészet Felsöörs-i pincéje.
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Köszönöm szépen a javaslatot, megbeszéjük még a kollégáimmal.

Marcsi

Mozsár Kálmán kérdezi: Kedves Marcsi! Ez a chilis csokis, fehér csoki-étcsokis történet a műsorban mintha 8 tojásról lett volna szó, akkor dupla adag kell mindenből? Itt a receptben csak 4 tojásról van szó! Köszönöm. Tisztelettel: Mozsár Kálmán
Marcsi válaszol:

Kedves Kálmán!

A honlapra az eredeti receptet tettük közzé, az adásban én egy kicsit "újragondoltam" ennek a süteménynek az elkészítését, ebből adódik az a minimális eltérés.

Marcsi

gerimur kérdezi: Szia Marcsi mi a kedvenc ételed szoktál gabonapelyhet enni?
Marcsi válaszol:

Kedves Gerimur!

Én nagy halrajongó vagyok, nagyon szeretem a halból készült ételeket, különösen a bajai halászlét. Természetesen eszem különböző gabonákaféléket, gabonapelyheket. A hétvégén például saját magam állítottam össze gabonapelyhekből, olajos magokból, egy jó kis kombinációt. Igazán finomra sikerült!

Marcsi

Pintér Márti kérdezi: Kedves Marcsi ! A műsorodban mindig elhangzik, hogy az előkészített sütnivalót betesszük az előmelegített sütőbe és 20 percig sütjük. Ha beteszem az előmelegített sütőben 10-15 perc kell míg a tepsi és a benne lévők felmelegednek. Akkor pedig akár 40 perc is kell hozzá ! Csak azért írom mert a fiatalokat akik most tanulnak félrevezeted és mások is félrevezetik. Tőlük huszonévesektől hallom. Én már tapasztatból sütök és mindig felkapom a fejem mikor ezt hallom évek óta, meg a szakácskönyvekben is ez van.
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Ez így nem igaz, hogy a műsorban bemutatott ételek mindegyike 20 perc sütés alatt elkészül! A honlapon található receptek is bizonyítják. Természetesen vannak, olyan ételek, amelyek kevesebb, vannak amelyek több idő alatt készülnek el, és persze vannak olyanok is, amelyeknek elég 20 -25 perc is. Szerintem ne általánosítsunk ebben a kérdésben, mert annyi minden készült az adásunkban már, egészben sült, liba, kacsa, borjúcomb, amelyekre már élből sem igaz a 20 perc!

Marcsi

dr Suhainé Kovács Ilona Zina kérdezi: csili lekvár recepje Köszönettel.Zina
Marcsi válaszol:

Kedves Zina!

A receptet a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/chili-lekvar/.

Marcsi

Zrena Csaba kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorod,Nem rég beszereztem egy kenyérsütő gépet ,sajnos sok recept kering az interneten ami vagy jó vagy nem!Kenyérsütő géphez nincs valami jó recepted?Akár kenyér akár kalács vagy bármi más!Ebben kérném a segítségedet! Nagyon köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

Én kézzel dagasztom a kelt tésztákat, a kenyértésztát is. Kenyérsütő géphez recepteket sajnos nem tudok küldeni, de próbáljátok meg Libor Marcsi honlapját megnézni, www.limara.hu, úgy tudom, hogy neki vannak géphez is receptjei. Amit ő publikál, azok teljesen megbízható receptek.

Marcsi

Somogyvári Ildikó kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! A mostani 2015. január 18.-ai 21 óra 25 perckor a Duna World Gastroangyal adásukban láttam a Génbankot, ahonnan kérni lehet növényi magvakat. Érdekelne ennek a Génbanknak a neve, címe, telefonszáma és e-mail címe, mivel felszeretném venni velük a kapcsolatot. Budapest, 2015.01.18. Üdvözlettel Somogyvári Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A tápiószelei Növényi Diverzitás Központtól lehet vetőmagokat igényelni, elérhetőség a honlapjukon található: www.rcat.hu.

Marcsi

Simon László kérdezi: Szia Marcsi! Szeretnék" pokol" házikolbászt készíteni,párom erre azt mondja,hogy voltatok erős fűszer paprikát kóstolni és igen erős is volt közötte.Szeretnék néhány paprikamagot kapni csak nem tudom,hogy kitől kellene kérni.Tudnál segíteni ez ügyben?Fáradságodat előre is köszönöm.(e-mail,telefonszám,) Kivánok jó egészséget ,és sok jó műsort. Simon László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Bogár Sándorhoz a következő honlapon találtok elérhetőséget: www.chilifarm.hu, biztosan tud segíteni nemcsak paprika, hanem mag ügyben is!

Marcsi

Márti kérdezi: Kedves Marcsi! Mikor lesz ismét kapható a könyved? Sajnos lemaradtam róla, de nagyon szeretném megvenni. Várom kedvező válaszod. Munkádhoz további szép sikereket kívánok: Márti
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Mától ismét megrendelhető A sűrűje itt a honlapon és a Libri boltjaiban is kapható.

Marcsi

Évamama kérdezi: Nagyon szeretem a műsort.A csípős csirkeszárnyakat ma megcsináltam ebédre.A papával nagyon jót ebédeltünk, jó zöldséges rizst csináltam hozzá és a szaftja a csirkének az is finom volt. Csak ha ketten vagyunk a papával akkor tudok ilyen jó csípős, fűszeres ételeket készíteni. Szeretném annak a kelt tésztának receptjét ami kapros zsírral volt megkenve. Köszönöm és további jó egészséget a munkádhoz.Évamama
Marcsi válaszol:

Kedves Évamama!

A tót lepény receptjét, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tot-lepeny/. Én is nagyon szeretem a csípőset, a csirkeszárnyak, ahogyan Edit elkészítette nagyon finom volt! Örülök, hogy nektek is ízlett!

Marcsi

tundeida kérdezi: Vigh Irénnek üzenem, remélem olvassa, szombatonként 17.30-kor keressen más csatornát, ez a műsor nem neki való! Ida
Marcsi válaszol:

Kedves Ida!

Nem valószínű, hogy fogja olvasni, de én értem és köszönöm!

Marcsi

józsef kérdezi: üdvözöllek lenne egy kérésem a 2015-január-16. án délután leadott eészben egy csilipaprikával foglalkotó személy szerepelt a nevére nem emlékszem de azt hiszem hogy bogár vezeték nevü személy én már régóta szeretnék a legerősebb chili paprikákból magokat szerezni vásárolni de eddig sehol nem találtam ha lenne rá lehetőség hogy ettől az embertől tudnák vásárolni valamilyen módon az nagyon jó lenne ebben szeretném kérni a segitséged valamilyen módon vagy valami elérhetőség kellene vagy nem is tudom szeretném valahogy felvenni a kapcsolatot ezzel az emberrel ha tudsz segits várom válaszod köszönettel józsef
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Bogár Sándor chilitermelőhöz elérhetőséget a honlapján találsz, www.chilifarm.hu.

Marcsi

Szegeti Matild kérdezi: Szép jó reggelt Marcsi 2015 Január 17 én láttam a műsorát nagyon tetszett.Szeretném kérdezni hogy nem adná meg az email címét annak az úri embernek aki azt a sok csilit termeszti .Szeretnék magot venni tőle.Csodálatos volt a műsor.Köszönöm ha mégis akkor erre az emailra legyen szíves küldeni ms421243@gmail.com
Marcsi válaszol:

Kedves Matild!

Bogár Sándor chilitermelőhöz a honlapján talál elérhetőséget: www.chilifarm.hu.

Marcsi

Ildinagyi kérdezi: Drága Marcsi! Csudajó volt ismét a mai műsorod. Isszuk minden percét. Ám most nem a műsorral, receptekkel kapcsolatos kérdésem lenne, hanem a mai, január 17-i adásban láttam egy asztali gázfőzőt és -sütőt, ami nekünk nagyon-nagyon tetszett, igazán praktikusnak tűnik. "Tűvé tettem" érte az internetet, de még hasonlót sem találtam. Kérlek szépen, írd meg a nevét, típusát és hogy Mo-n kapható-e valahol. Köszönöm válaszod, Isten áldjon, jó egészséget és még számtalan Gasztroangyal műsort kívánunk Neked, nekünk szeretettel: Ildinagyi
Marcsi válaszol:

Kedves Ildinagyi!

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a sütőnk hol kapható, mert megajándékoztak vele. De a márkáját szívesen megadom: Kempa, telán így könnyebb lesz megtalálni a forgalmazóját is!

Marcsi

Kámán Viktória kérdezi: Kedves Marcsi!! Érdeklődni szeretnék, hogy a mai adásban(01.17) szerepelt (chilis) egyszerű csokitorta receptjét elkérhetném e?? Sajnos nem találom sehol Az egész család oda van a műsorért :) Köszönöm szépen . További szép estét V.
Marcsi válaszol:

Kedves Viktória!

A chilis csokis süti receptjét ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/chilis-csokis-suti/.

Marcsi

Kövecsesné Veldi Brigitta kérdezi: Szia Marcsi! A mai 2015.01.17.-ei adásban láttam, hogy csináltatok Tóth lepényt! Nagyon tetszett! Ennek szeretném elkérni a receptjét! Előre is köszönöm! További sok sikert kívánok a műsorhoz, amit nagyon szeretek! :)
Marcsi válaszol:

Kedves Brigitta!

A tót lepény receptjét, a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tot-lepeny/.

Marcsi

Kovács Orsolya kérdezi: Hogy csináltok ilyen guszta ételeket? Én nekem már fájna a hasam de megéri
Marcsi válaszol:

Kedves Orsolya!

A titok a jó receptben, a szakács vagy a háziasszony jókedvében és sok szeretetben rejlik!

Marcsi

olga kérdezi: mikor vannak a gasztroangyal musor ismetlesei nem talalom sehol tudom hogy szombatonkent megy az adas csak nem tudtam megnezni es nem tudom melyik nap megy az ismetles koszonom
Marcsi válaszol:

Kedves Olga!

A szombati adásainkat, a következő héten kedden 14.15-kor ismétlik az M1 csatornán. A  Duna World-ön pedig vasárnap este, 21.30-kor és éjjel 1.40-kor tűzik műsorra ismétlik a korábban bemutatott epizódokat.

Marcsi

Szűcs Károly kérdezi: Kedves Marcsi! A véleményemet szeretném elmondani Önnek. Én az ételekből csak a fogyasztással foglalkozom. Viszont szeretek jókat enni a hétköznapokban is. Az Ön műsora a TV-ben a számomra elbűvölő és lenyűgöző. Önből annyi báj, kedvesség és jóság áramlik, mely mindig megfogja a figyelmemet az érdeklődésemet. Ön nagyszerűen végzi a feladatát. Szeretném megköszönni, hogy mindig ugyan azt a magas színvonalat és természetességet látom Önből. Egyszerűen jók a témái és jól esik nézni a műsorát. Köszönöm. Üdvözlettel: Szűcs Károly 2015.01.17.
Marcsi válaszol:

Kedves Károly!

Köszönöm szépen ezt a sok dicséretet. Igyekszem rászolgálni!

Marcsi

Mándy Magdolna kérdezi: Kedves Marcsi! Nekem nem kérdésem van. Egy adásban azt mondta a barack foltot semmi nem hozza ki. A nagymamámtól tanultam valamit, amivel ki lehet hozni minden gyümölcs foltot. ( megjegyzem sok mindent tanultam tőle) EL kell menni egy patikába, és venni kell BÓRAX GLICERINT. Mielőtt víz éri a gyümölcsfoltot, be kell kenni vele, és utána simán ki lehet mosni hagyományosan. A barack folt ha megszáradt nem látszik így azt célszerű azonnal bekenni. ( ha a házorvossal felíratjuk, sokkal olcsóbb a bórax glicerin) Üdvözlettel: Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Nagyon szépen köszönöm a praktikát, ki fogom próbálni!

Marcsi

 

Demeter Mónika kérdezi: Kedves Marcsi! Ha jól emlékszem valamelyik decemberi műsorban láttunk egy receptet vaddisznó májból, talán az volt a neve, hogy siratós máj, sajnos se a receptet,se a műsort nem találom sehol ebben kérném a segítségét.A fokhagymás májat azt megtaláltuk,ami szintén vaddisznó volt.Köszönettel.Móni
Marcsi válaszol:

Kedves Móni!

A Veránkán forgatott adásunkban készült a pirított vaddisznómáj, ezt a receptet találtátok meg, itt a honlapon. A Luca napi adásunkban vadkacsa pástétom készült. A decemberi adásainkban több vadétel elkészítését nem mutattuk be. A tavalyi évadunkban kakukkfűvel pirított vaddisznómájjal töltött gombafejeket sütöttünk a vendéglátóinkkal. Ennek a receptjét, ezen a linken találjátok: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/kakukkfuvel-piritott-vaddisznomajjal-toltott-gombafejek-erdei-gyumolccsel/.

Marcsi  

gabi zoltan kérdezi: Kedves Marcsi arra lennek kivancsi hogy mibol lesz a jo birka porkolt -2-4 honapos baranyhusbol vagy 1-2 eves jerkebol vagy 3 -5 eves juh -husbol vagy 7-10- eves juh husbol .Koszonom elore is a valaszt. Zoltan erdelyi.
Marcsi válaszol:

Kedves Zoltán!

Csontos Gyuri bácsi tapasztalata alapján, aki országszerte, különböző rendezvényeken megajándékoz bennünket az utolérhetetlen karcagi birkapörkölttel, a 4-5 évek birkából a legjobb pörköltet készíteni.

Marcsi

Smidla Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tetszik a műsora, bárcsak én is ott tudnék lenni kedvesemmel! Én cukrász vagyok, párom meg szakács, és szeretjük a pálinkát. :) Volt egy rész, amikor pont egy pálinkát fűszereztek, de sajnos csak a végét láttuk, és mi is kiszeretnénk próbálni itthon. Meg szabadna kérdezni,hogy milyen gyógynövényeket használtak akkor? Válaszát előre is köszönöm! Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Lipták Péter nem árulta el, hogy milyen gyógynövényeket, milyen arányba tett a pálinkába. Sajnos ez az ő titka marad.

Marcsi

 

Végh Ferenc kérdezi: Kedves Marcsi! Mi annak a káposztafajtának a neve , amelyet a Nagykörűről szóló Gasztroangyal műsorban láttam? Egy régi magyar fajtáról van talán szó , kicsit lapított fejű , piros erezetűek a felső levelei.Válaszát előre is köszönöm.Kéz csók! Végh Ferenc Szegedről.
Marcsi válaszol:

Kedves Ferenc!

A hajdúhadházi káposztáról beszéltünk az adásban, ami egy ősi magyar fajtánk. Jellemzője, hogy lapos a káposztafej, jó tömött, vékonyak a levelei és lilás erezetű.

Marcsi

Patakiné Böbe kérdezi: Ha jól emlékszem akkor a Nagykörűi műsorban láttam a műzli készítését, melynek szeretném a receptjét letölteni. Köszömöm: Böbe
Marcsi válaszol:

Kedves Böbe!

A müzliszelet elkészítését ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/muzliszelet/.

Marcsi

Győriné Szécsényi Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném tudni,hogy én hogyan tudnék marhahúst érlelni,ha sikerülne friss növendékbika-húst vennem????????????(néha van erre lehetőség,mert itt nevelnek hízott bikákat az ismerőseim !) MARI
Marcsi válaszol:

Kedves Mari!

Marhahúst érlelni, csak szigorúan ellenőrzött körülmények között lehet, természetesen megfelelő szakértelem mellett. Semmiképpen sem javaslom, hogy otthon próbálkozzatok vele!

Marcsi

Vigh Irén kérdezi: Kedves Marcsi! Kedves Marcsi! Szeretem a mai napig a műsorodat,de már inkább az ismétléseket nézem meg, melyeket már többször láttam, mint pl. a legutóbbi a marha húsi felhasználásáról. Régen, vártam a szombati adást, néha megnézem, de unalmasnak tartom.:( Lapos, többször a borról,a szőlősgazdákról szól ( persze ez nyilván az én hibám is,mert finoman szólva nem szeretem a bort, max. néha-néha egy pohár aszú.)Szerintem több főzés kellene, recept, akár hagyományos, népies , régi receptes stb,mindamellett, hogy még jobban megismerjük magyarországi tájak hagyományait, értékeit. A múltkori pezsgős adás.......hát....... rossz volt.:( S most finoman is fogalmaztam......Kérlek, ne a reklám motiváljon a következő adásokban, keresd az értékeket! :)mint régebben ! :) ÜDV.
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Őszintén sajnálom, hogyha nem tetszenek a legújabb adásaink. Pont a múlt héten mutatta be az MTV a Nagykörün készített műsorunkat, amely után számtalan levél érkezett a szerkesztőségünkhöz, hogy a jövő évi fesztiválra mindenképpen ellátogatnak majd! Pár héttel ezelőtt valóban készült egy adásunk a Balatoni körről, amely a helyi borászok által létrehozott páratlan összefogás. Úgy gondolom, hogy számtalan fontos dolog elhangzott abban az adásunkban is. Annak ellenére, ha valaki nem borkedvelő, hasznos és érdekes információkról értesülhetett és kicsit bepillanthatott a szakma rejtelmeibe. Bízom benne, hogy a következő műsoraink jobban tetszenek majd, népi ételeket is készítünk, és tovább járjuk az ország szebbnél szebb helyeit!

Marcsi  

Takàcs Eszter kérdezi: Kedves Marcsi! A tegnapi müsor ami a marhahúsról szólt,abban volt egy húsbólt ahol szinte mindent lehet venni marha részeit is. Kérem irja le nekem annak a húsbolt cimét és elérhetöségét ha lehetséges.köszönöm! Üdv:Eszter
Marcsi válaszol:

Kedves Eszter!

A Lac-Hús Kft. húsáruháza Hajdúnánáson a Böszörményi u. 9-ben működik. További elérhetőséget a honlapjukon, a www.lachus.hu-n, vagy mi weboldalunkon a Termelők menüben található: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/hus-hal/hentes-per-husfeldolgozok/.

Marcsi

Laskay Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Gasztroangyalhoz! Nagyon szeretjük a műsoraidat és persze mindig tanulunk valami újat! Tegnap este / 2015. január 11-én / a Duna Tv-n láttuk azt az adást, amelyben főleg a marhahússal foglalkoztatok! Felkeltette figyelmemet az igazi virsli készítésének a menete! Mi nagyon kedveljük a virslit és szeretném ebből is megvenni a lehető legjobb minőségűt! Sajnos az adásból nem derült ki / persze, gondolom okkal /, hogy azt a magas hús tartalmú virslit hol lehet megvásárolni. Esetleg tudsz ebben segíteni? Válaszodat előre is köszönöm! További sok erőt, egészséget kívánok a műsoraidhoz! Üdvözlettel: Laskay Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Minden vendégünk nevét és ha van rá mód, akkor a vállalkozását is ki szoktuk írni egy-egy adás alkalmával, többször is. Pontosan azért, hogyha valaki szeretne a termelőtől vásárolni, vagy felvenni vele a kapcsolatot, akkor megtehesse. Itt a honlapunkon a Termelők menüpontban is szerepeltetjük, névvel, elérhetőséggel a szereplőinket, hiszen azt szeretnénk, ha az általuk készített, termelt kiváló termékek mindenki számára elérhetők lennének. Az általad említett adásban, Kövér Zoltán őstermelőnél forgattuk a virsli készítését, akit itt a honlapon, a következő linken meg is találsz: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/hus-hal/mangalica/.

Marcsi

Ludányi Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Későre jár már-néhány perce ért véget egy újabb műsorod de nem bírom kivárni a holnapot az íráshoz. Örülök annak,hogy ismerteted a nézőkkel a Magyarországon fellelhető étkezéshez használt alapanyagokat.Csak az a baj,hogy mindezek nem érhetők el az ország bármelyik üzletében vagy piacán.Valóban az ország tele van gazdasággal és mégis mi a lakói kénytelenek vagyunk az alacsony minőséggel beérni.Még a magyar üzletláncokban sem lehet hozzájutni minőségi húsokhoz és zöldségekhez,pedig lenne rá kereslet.Pl borjú vagy bárány húst csak néhány óráig lehet látni a szuper marketekben az ünnepek előtt,nem beszélve a töltelék árukról. Jártam már Franciaország kisebb településének hús áruházában vagy Erdély kis boltjában és ott is könnyebben lehetett találni azt amire szükségem lett volna. Egyszerűen nem értem,ahogyan sokan mások sem,miért nem élvezhetjük mi,lakók az itt termelt javakat? Remélem műsorod idővel ezen a téren is hozzájárul ahhoz,hogy egyfajta elmozdulás történjen ezen a téren is. Köszönöm a tájékoztató-oktató jellegét a műsornak!!! Tisztelettel. Ludányi Emőke.
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

Pontosan ezért mutatjuk be a kiváló minőségű, hazai alapanyagokat, hogy az emberek ezt keressék. Ha igény van rá, egyre több kereskedő fogja felvenni hazai termelőkkel a kapcsolatot, mert más árut nem fognak tőle megvásárolni. Egyébként Budapesten is több piacon, egyre nagyobb teret kapnak az őstermelők. Voltunk már a Fehérvári úti vásárcsarnokban, ahol Bíró Lajos séffel igazi, hazai csirkét vásároltunk. Voltunk többször is a Fény utcai piacon, ahol olyan zöldségeket vásároltunk, amelyeket közvetlen őstermelő árult.  A Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt működött őstermelői piac, amit legutolsó információim szerint, a Szabadság térre helyeztek át. Szerencsére van lehetőség jó minőségű, hazai termékeket is vásárolni, csak egy kicsit utána kell menni. A vadkacsapástétom receptjét, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/vadkacsa-pastetom/.

Marcsi

 

Russell Eva kérdezi: kedves marcsi , nagyon sok jo musort lattam ontol es nagyon sok jo otletet es receptet tanultam. Az iment epp a marhahus feldolgozasarol es etelek kesziteserol lattam egy jo musort. Nem figyeltem elegge vagy nem esett szo a maj-vese felhasznalasarol, mert ezek egyik leggyakrabban felhasznalt belso szervek. Tovabba-kozben jutott eszembe- az agyvelorol beszelt-e valaha kedves Marcsi ? Ha-ha-ha , kicsit hazabeszelek , mert kedvencem az agyvelo . A csont velot is szeretem ( huslevesbol kiveve piritott kenyerre kenve, kicsit megsozva, megborsozva) de az agyvelo izenek szerintem parja nincs. :) Udvozlettel, Eva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Több receptünk is megtalálható a honlapunkon, melyek alapanyaga belsőség. Vese velőt is készült már az adásainkban, sőt a huszárkonyháról szóló műsorunkban pandúrgulyást főztünk velővel. Biztos vagyok benne, ha az elkövetkező forgatásaink alkalmával találkozunk további jó belsőség recepttel, megosztjuk majd a nézőinkkel!

Marcsi

Tóth Marianna kérdezi: Kedves Marcsi!:) Tegnapi ismétlő adásban szerepelt egy falu (kb 1700 lakossal), ahol olyan vásárokat tartanak, ahol kézműves ételeket lehet kapni. Nagyon érdekelne, hogy hol található ez a község, de eddig sajnos nem találtam róla semmit. Előre is köszönöm a segítséged!:)
Marcsi válaszol:

Kedves Marianna!

A legutolsó adásunkat Nagykörün készítettük, ami számos szempontból fantasztikus hely! Úgy érzem, ez az adásból is ki is derült!

Marcsi

Harza Rozália kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a müsorát .Hazaszeretet, egymásra figyelés, házimunka megbecsülése és még nagyon sok mindent kellene ide sorolni. Ami sajnálatos módon kimarad kicsi kortól kezdve a nevelésböl, izek, illatok , szinek, környezet. Ezeket a MENZA nem tudja biztositani, pedig nagyon fontos lenne Ez az Ön által vezetett müsor ebben nagy feladatot lát el Kivánom , hogy jó egészséggel, derüvel még nagyon sokáig helyt tudjon álln hiszen LÁMPÁT kapott és világitania kell. Kérdésem az utóbbi napokban disznóvágásról szólt a müsor, ahol édességet készitettek almaszeleteket kevertek többtojásos masszába és zsiradékban sütötték Sajnos nem volt idöm leirni , ezért a pontos elkészitését szeretném kérni Köszönettel:Harza Rozália
Marcsi válaszol:

Kedves Rozália!

Köszönöm szépen sorait! Az almás desszert receptjét, a következő linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/almas-desszert/.

Marcsi

Busáné Margó kérdezi: Kedves Marcsi! A jan 10-én láttam a Nagykörün készült adást. Nagyon tetszettek az ott látott termékek. Én is szívesen elmennék megnézni..Milyen időszakban lehet azt a vásárt megtekinteni? Még egy kérdésem lenne: Nem vagyok benne biztos, hogy jól emlékszem-e arra a nagyon jól kinéző sonkára. A sertés fehér pecsenyéből készítette a termelő? Nagyon megköszönném a választ. Minden jót kívánok .Üdvözlettel: Busáné Margó
Marcsi válaszol:

Kedves Margó!

A Nagykörüi Nagybefőzés fesztivált általában október elején szokták megrendezni. Tavaly a stábbal október 10-én, és 11-én vendégeskedtünk ott. Amit kóstoltam, az füstölt szürkemarha fehérpecsenye volt.

Marcsi

Takács Bernadett kérdezi: Kedves Marcsi!Nagyon tetszik a házi müzliszeletes recepted,szeretném kipróbálni.Szeretném megkérdezni, hogy a 2 db alma leve az kb. mennyi dl?Nagyjából mennyi folyadék kell hozzá.Elöre is köszönöm.További sikeres fözést kívánok.Üdvözlettel:Takács Bernadett
Marcsi válaszol:

Kedves Bernadett!

A müzliszelethez nemcsak gyümölcscentrifugával készíthető el az alma, hanem lehet botmixerrel is pépesíteni vagy csak egyszerűen almareszelőn lereszelni. A gyümölcs rostjára is szükség van, nemcsak a levére. Rosttal együtt kb: 2 dl mennyiség, ami felhasználásra kerül.

Marcsi

K Nagy László kérdezi: Szia Nézlek már egy pár éve.Fantasztikus természetességgel tudod csinálni,amit tanítani nem lehet.Persze az évek rutinjai is döntőek.Így-úgy amúgy nem érdekes.Imádunk.Ahogy tudsz enni,az valami fantasztikus.Én a néző,rohanok a konyhába,és valamit összeállítok.A Gemenci erdőben mi is forgatunk a vadásznál,akkor még pici volt a gyerek.Nagyszerű volt a műsor.17 évig utazó színháznál voltam 1967 évtől,én is nagyszerű egyszerű vidéki embereket ismertem meg,mit ti,nagyon jó érzés.Ha alkalom adódik naná,hogy meghívunk.Sok sikert,nagyszerű a műsor,el ne fáradjál,imádunk.Tisztelettel MUKI BOHÓC.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Köszönöm szépen! Pontosan emiatt szeretem annyira ezt a műsort, mert valóban csodás embereket ismerhetünk meg. Szinte leírhatatlan az a kedvesség, ahogyan fogadnak bennünket egy-egy forgatás alkalmával! Nagyon jó a csapatunk, igyekszünk fáradhatatlanok maradni!

Marcsi

Melinda kérdezi: Kedves Marcsi!Először is imádom a műsorod,igazán értékteremtő mindig nagy figyelemmel kisérem :) és ha netán lemaradnék róla vissza nézhetem a neten is...B.U.É.K neked remélem még sokáig örvendeztetsz bennünket újabb és újabb részekkel,kérdésem az lenne,hogy a január 10. adásban láttam a gyögynövényes pálinkát de nem találtam a receptjeid közt,meg tudnád esetleg írni az összetevőit,szívesen elkészíteném...nagyon szeretjük a házi ízeket de nemcsak enni-inni elkészíteni is!Köszönettel és Üdvözlettel Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Az adásban kísérőm, Lipták Péter sajnos nem árulta el, a pontos receptúrát. Megígérte, hogy azt szívesen elmondja, milyen gyógynövényekből készül, de azt nem fogja elmondani, hogy milyen arányban. Ami persze elegedhetetlenül fontos a készítésnél!

Marcsi

Kis László kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon jó volt a mai műsor is!!! Gratulálok és minden jót, további sok-sok sikeres műsort! Tisztelettel üdvözlöm Kis L.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

Marianna kérdezi: A mai adás is nagyszerű volt! Minden elismerésem. Kérdésem az lenne,hogy mikor rendezik meg Nagykörűben ezt a fesztivált? Köszi szépen! Marianna
Marcsi válaszol:

Kedves Marianna!

Október elején szokták megrendezni a Nagykörűi Nagybefőzés elnevezésű fesztivált. Tavaly október 10-én és 11-én vendégeskedtünk náluk.

Marcsi

Gallai Tibor kérdezi: Kedves Marcsi ! Vannak kétségeim, hogy eljut hozzád ez a pár soros üzenet...De... Régóta Te vagy a kedvenc tévés személyiségem.! Miért ? Mivel Te a TV képernyőre születtél. MOSOLYOG A HANGOD! Szavaiddal, ( jó ember,igaz ember személyiségeddel) megmelegíted az egész ország lelkét! Csak így tovább. Remélem a magánéleted is tökéletes... megérdemled. A műsor, műsoraid tetszenek. Bár férfiból vagyok és engem a receptek hidegen hagynak, viszont a " körítés" az egy csuda. Egy kérdésem, kérésem lenne. A zenei szerkesztés...jaj...néha a vizualitás , a lényeg, a spirituális tartalom köszönő viszonyban sincs a zenével.Ezen - szerintem- változtatni kellene. Szia, Te mosolygó hangú magyar asszony ! Üdvözlettel, Gallai Tibor Ui.lécci, lécci lécci a Marcsi válaszoljon. Köszönöm szépen !
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg dicséretet, kicsit el is pirultam! Az aláfestő zenék kiválasztásával kapcsolatban, most egy kicsit magamat is ismétlem, mindig az adások rendezője dönt. Több szempontot is figyelembe vesz a választásnál. Nagyon sokat dolgoznak a vágó kollégáinkkal, hogy a műsorban a tartalmi, a képi és zenei motívumok jól illeszkedjenek egymáshoz. De ez, is mint sok minden, ízlés dolga. Folyamatosan érkeznek hozzánk nézői levelek, amelyekben dicsérik a kiválasztott zenéket, és olyanok is, a tiédhez hasonlóan, akik a nemtetszésüket fejezik ki. Ez is olyan, mint ételválasztás. Egyikünknek ízlik az egyik étel és él, hal érte, míg másoknak nem. Én minden esetre, bízom a kollégáim szakmai tudásában és ízlésében is!

Marcsi

Király Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném kérdezni, hogy egyik adásban (október-december) túrós csuszát készítettek egy Úrral szabad tűzőn ezt a receptet hol találom meg?Előre is köszönöm a választ! Andi
Marcsi válaszol:

Kedves Andi!

A túrós csusza receptjét, itt a honlapunkon a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/turos-csusza-gazdagon-ersekcsanadiasan/.

Marcsi

Gitka bednáriková kérdezi: kedves Marcsi, egy szlovákiai kis falubol írok, magyar vagyok, láttam a szilveszteri adást, nayon tetszett , majdnem hogy odaégett a szilveszteri káposztám , annyira lekotott bennunket az adás, de sajnos nem tudom hova tegyem a Mura vidéket, , tudná pontosítani kérem, az almás receptet most találtam meg a weben, szombaton kipróbálom, koszi szépen, minde jót, Gitka.
Marcsi válaszol:

Kedves Gitka!

A Muravidék Szlovénia északi részén található. 1920 előtt, a történelmi Magyar Királyság  területéhez tartozott, jelentősen magyarok által lakott terület. Nyugaton és délen a Mura folyó, északon Ausztria határolja.

Marcsi

Horváth Laci kérdezi: Kedves Marcsi! Segíts nekem! Hol van az a cukrászda, amit két hölgy hozott létre. Francia desszerteket, sütiket készítenek. Nem ez volt a szakmájuk, talán könyvelők voltak, és egyszer gondoltak egy nagyot, megtanulták a cukrászatot, és most ők készítik a remekműveket. Egy korábbi műsorodban hallottam róluk. Előre is köszi! Laci
Marcsi válaszol:

Kedves Laci!

A Zazzi Cukrászda üzlete, a III. kerületben a Bécsi út 57-61-ben található. Érdemes ellátogatni hozzájuk!

Marcsi

Janiga Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Ezúton kívánok B:U:É -és gratulálok ahhoz hogy a családi otthonunkban behozod és megismertetsz mindenkit hazánk és a környező országok étkezési kultúrájával, népszokásaival. Műsorod nézése idején egy rendkívüli ki kapcsolódást tudsz teremteni a minden napok zűrzavarában. Sok szeretettel üdvözöllek és gratulálok ÉDESANYÁDNAK hogy ilyen házias szeretetre méltó hölgyet nevelt személyedben.!!!!!! Üdvözlettel Janiga Istvánné Ági
Marcsi válaszol:

Kedves Ági!

Nagyon, nagyon köszönöm! Feltétlenül megmondom anyukámnak!

Marcsi

Friss

Aszaltszilvával töltött vaddisznószűz, szőlőmártással

A vaddisznószűzből nyitott szeletet vágunk........

Csertamenti kanászleves

A rizst puhára főzzük, majd a gombóc többi hozzávalóival összedolgozzuk és félretesszük.

Göcseji aszalt körtével töltött sertésszűz

A darált húst, a vágott diót, az áztatott zsemlét a tojásokkal és fűszerekkel összedolgozzuk.

Szőlőzselés torta

Vaníliás kevert sütit készítünk. A puha vajat, a cukorral és a 2 tojással habosra keverünk.