Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Ráczné Éva kérdezi: Kedves Marcsi ! Szerettem volna feliratkozni a hírleveledre, de nem sikerült - sajnálom ! Más : bizonyos diétán vagyok pl- tejérzékenység - ezért kecske, illetve juhsajtot ehetek csak. Nem eszem cukrosat,csak Xilit és Eritrit - el édesítek. Vagyis kérlek segíts, hol találok igazán jó kecskesajtot - nem értek hozzá sajnos ! A másik, hogy láttam pl. a Balatonfelvidéken valahol -ahol cukornélküli lekvárokat készítenek. Jó lenne ilyen címeket tudni, akik, ha vidéken is vannak, de utánvéttel küldenének nekeem ilyen árukat. Sajnos 76 éves vagyok, és már nehezen közlekedem, nem akarlak untatni az életemmel és bajaimmal. A címekkel - ha lehetséges a postai utánvételes küldés és /vagy valamilyen kapcsolat- sokat segítenél ! Előre is köszönöm. További sok sikert kívánok !!! Üdvözlettel : Ráczné Éva Budapest Zugló
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Az évadzáró balatoni adásunkban, Kocsis Bálint által készített lekvárokat mutattuk be, elérhetőség a weboldalán található: www.csikoslekvar.hu. A mi honlapunkon a Termelők rovatban tettük közzé az adásban szereplő termelőinket, botrászainkat elérhetőséggel együtt. Érdemes egy kicsit pásztázni!  A következő linken a sajtkészítőink vannak: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/, akik kiváló minőségű sajtokat készítenek, bárkit jó szívvel ajánlhatok.

Marcsi

Sike Lászlóné kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnélek megkérni rá, hogy a savanyított piros paradicsom receptjét oszd meg Velem, mert a receptek között nem találom. Előre is köszönöm a segítséged. Üdv.: Ági
Marcsi válaszol:

Kedves Ági!

Itt a recept: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/egeszben-eltett-paradicsom/.

Marcsi

Kukuly Sándor kérdezi: Kedves Marcsi!szeretném meghívni egy disznóvágásra Válaszát előre is köszönöm,Sándor
Marcsi válaszol:

Kedves Sándor!

Nagyon szépen köszönöm a szíves meghívást, de annyi előre leszervezett programom van, hogy meg sem merem kockáztatni, hogy elígérkezzem!

Marcsi

Kora Alexandra kérdezi: Kedves Marcsi! Édesapám nagy kedvelője Önnek és műsorának. Az ősz folyamán lesz olyan , alkalom, közönségtalálkozó, "főzősuli", ahol személyesen is lehet Önnel találkozni? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel Kora Alexandra
Marcsi válaszol:

Kedves Alexandra!

Ezúton is sokszor üdvözlöm a kedves édesapját! Sajnos ilyen találkozókat nem szervezünk, mert hét közben több napot vidéken töltünk, hogy a heti adások anyagit felvegyük. Ezek a forgatások nagyon sok előkészítő munkát igényelnek, így hét közben meglehetősen sok munkánk van. Ezért nem tudunk közönségtalálkozót szervezni, hiszen időben nem tudjuk kivitelezni. Tényleg nagyon sajnálom, de egyelőre nem tudok olyan időpontot megadni, ahol személyesen találkozhatnánk az édesapjával!

Marcsi

Marika kérdezi: Szia Marcsi ! Nagyon szeretjük a főzős műsoraidat !!! Sok paradicsomom van a kertben és szeretném megtudni, hogy házilag hogyan lehet aszalt paradicsomot készíteni ? Előre is köszönöm !!!
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

Szerencsére még jó idő van, ezért még lehet aszalni a napon. Házilag aszalt paradicsomot a következőképpen lehet készíteni. A zöldséget megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd félbevágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és erre helyezzük a paradicsomokat, szorosan egymás mellé. Ezután alaposan megsózzuk. Már más dolgunk nincs is, mint kitenni a napra. Azért, hogy az apró rovarok, ne szálljanak rá, érdemes tüllel letakarni. A só miatt a paradicsomok egy kis levet fognak engedni, ezt öntögessük le róla és időnként forgassuk meg. Éjszakára célszerű zárt helyre vinni, hogy ne szívja magába a hajnali harmatot. 3-4 nap alatt el is készül. Ekkor fokhagymával és zöld fűszerekkel (bazsalikom, oregano, rozmaring) rétegezve rakjuk őket sterilizált üvegekbe, és öntsük fel olíva olajjal. Hűtőben tárolva hónapokig eláll. Jó aszalást!

Marcsi

 

Végh Bianka kérdezi: Kedves Marcsi! Az utóbbi időben nagyon megtetszett a műsor és míg volt a Duna world-on esténként mindig megnéztük, majd a youtube-ra váltottunk és ott lessünk el sütési-főzési praktikákat. :) Úgy gondoltam jól jönne a könyv is a konyhában, így megrendelném és az lenne a kérdésem, hogy dedikálna -e nekem egy példányt vagy hogyan lehetne erre valahogyan sort keríteni? Köszönettel: Bianka
Marcsi válaszol:

Kedves Bianka!

Ha itt a weboldalunkon keresztül rendeled meg "A sűrűjét", akkor aláírom és úgy küldjük neked.  A megjegyzés rovatban kérlek jelezd, hogy dedikálva kéred.

Marcsi

Bartók Gézáné Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Egy Ajkai Óvodában dolgozom, mint óvodapedagógus. Két évente óvodánkban Csiri-biri vásárt szervezek kolléganőimmel a családoknak. A vásáron népi ételeket készítünk és kínálunk, népi mesterségekkel ismerkedhetnek a szülők, a gyerekek és sok más dologgal kedveskedünk, ami egy vásári forgatagba való. A következő időpont 2016. október eleje. Szeretettel és tisztelettel kérnénk Téged, hogy fogadd el meghívásunkat. Nagy öröm érne bennünket, ha eljönnél, műsorod sokak kedvence. Üdvözlettel: Bartókné Mária Ajkáról.
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Nagyon, nagyon köszönöm ezt a kedves meghívást! Igazán nehéz ellenállni, de a forgatások és az egyéb munkáim miatt, rettenetesen sajnálom, de biztosan nem fogok tudni elmenni!

Marcsi

Szabó Csilla kérdezi: Van-e kúcsos kalács receptje a Gasztroangyalnak?
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Kulcsos kalács még nem készült a műsorunkban, de már több lakodalmi kalácsot sütöttünk, a következő linkeken találja a recepteket: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/rostelyos-kalacs/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kalinko/.

Marcsi

gizella kérdezi: Kedves Marcsi!! Lenne egy kérdésem ha tudna segiteni nagyon örülnék neki, azt szeretném kérdezni ,hogy megbizható méhésztől honnan tudnék beszerezni Tiszta Méhpempöt . nagyon szépen köszönöm elöre is a segitséget és minden jót kivánok önnek!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Gizella!

Itt a weboldalunkon, a Termelők rovatban megbízható méhészek elérhetőségeit tettük közzé, a következő a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/mez/.

Marcsi

 

Zsebi kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy a január 24-i (?) műsor ( felvettük, de közben eltűnt ) milyen csemege szőlő fajtákat mutatott be. Kovács Gyula barátjának - aki ezeket a fajtákat bemutatta - elérhetőségét megkaphatnám-e? Szeretnénk felvenni vele a kapcsolatot és beszerezni ilyen oltványokat. Ebben kérem a segítséged. Gratulálok a műsorhoz, további sikereket, jó főzést és kóstolást, remek helyszíneket és még sok-sok nagyszerű találkozást kívánok. Köszönettel:Zsebi
Marcsi válaszol:

Kedves Zsebi!

Szőlőfajtákkal kapcsolatban Kocsis László tanár urat tudja keresni, a keszthelyi Egyetem Georgikon karán. Tel.: 06-83-545-000.

Marcsi

Róka Ferenc kérdezi: Kedves Marcsika! Gratulálunk a műsorhoz, nagyon sikeres. Sajnos nagyon szomorúak vagyunk, mert eltűnt a műsorból az adás, /Digi Wordl,/ s azóta nem tudjuk nézni, pedig mindig szívesen néztük az adásokat., s vártuk nagyon. Nagyon jó a "csapat" munka és az adások is. Szeretném tudni, melyik csatornán látható a műsor? Lenne még több kérdésem is, de gondolom most szabadság van, s majd a későbbiekben még jelentkezni fogok. Üdvözlettel és köszönettel R.F és cs.
Marcsi válaszol:

Kedves Ferenc!

Már nem kell sokat várniuk, mert szeptember 5-én, a Duna Televízió műsorán, szombatonként 17.00 órától, már a sorozat legújabb epizódjai kerülnek bemutatásra. Most azért nem sugározza a műrorunkat a televízió, mert a nyári leállás időszakában vagyunk.

Marcsi

Kovács Pálné kérdezi: Mikor nézhetünk újra?
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Szeptember 5-én, 17.00 órakor, a Duna Televízióban már az új évad adásait láthatják a nézőink.

Marcsi

Lakatos Betti kérdezi: Kedves Marcsi! Nem találom, melyik műsorban lehetett szó kiváló, gyógyító hatású olajokról, amelyet a helyi termelők hidegen sajtolnak. Szeretnék onnan vásárolni jó mákolajat, erre lenne szükségem. Köszönöm az értékes műsorokat, Betti
Marcsi válaszol:

Kedves Betti!

A Keszthely és környékén forgatott műsorunkban szerepelt Tóth László olajütő, aki az általa készített csodavár olajok és azok gyógyító hatásáról beszélt. Elérhetőséget, itt a weboldalunkon a következő linken talál hozzá: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/.

Marcsi

Szabóné Zvelihár Csilla kérdezi: Kedves Marcsi! Láttam az egyik adásodban egy Budapesti kézműves fagyizót, amit megfogadtam ha a fővárosban járok feltétlen felkeresek. Ez jövőhéten lesz esedékes. Érdeklődnék én, hogy a Levendula kézműves fagyizó volt az a Mammut mögött? Köszönöm válaszod! Imádom a műsorod! :)
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

A Mammut mögött a Brioche Cukormentes Cukrászdában forgattunk. Két kézműves fagyizót tudok ajánlani Önnek a Fragolát, a weboldalukon:www.fragolafagylaltozó.hu, ahol az üzleteik címét is megtalálja, a másik a Gelarto Rosa, ami a Bazilikához közel a Szent István tér 3. alatt található. Jó fagyizást kívánok!

Marcsi

Réka kérdezi: Kedves Marcsi! Először is szeretnék gratulálni a műsorhoz! Mindig nagyon érdekes és hasznos dolgokat tudunk meg belőle, azonkívül nagyon szórakoztató! A magyar tévé egyik legszínvonalasabb műsora szerintem! A kérdésem a szilvalekvár sütőben recepthez kapcsolódik : Meddig tartható el így a szilvalekvár? Mivel csak cukor és szilva van a receptben feltüntetve! ( Azt hozzá kell tennem hogy rendszeresen teszünk el mi is szilvalekvárt tűhelyen főzve és cukor illetve dzsemfix használatával) Most viszont ki szeretnénk próbálni ezt a receptet is! Illetve van még egy olyan kérdésem hogy a szilvát lehet-e héj nélkül eltenni ha igen akkor tudna-e egy jó receptet hozzá? Üdvözlettel: Réka
Marcsi válaszol:

Kedves Réka!

A sütőben készült szilvalekvár is, ha jól le van zárva az üveg, csavaros tető esetében pár percer állítsuk fejre, miután beletöltöttük a lekvárt, és dunsztban hűlt ki, sokáig eltartható. Ezt a receptet Erdélyben tanultam és nagyon tetszett, mert egyszerű és különleges, mivel a cukor megkaramellizálódik a sütőben és ettől még ízletesebb lesz a gyümölcs. Az igazi szilvalekvár, amit Penyigén, Tarpán készítenek, sem cukrot, sem tartósítószert nem tartalmaz és évekig eláll, igaz majd 26 órát, óriási rézüstökben főzik az asszonyok. Ha héj nélkül szeretné a szilvát eltenni, akkor miután kimagozták, félbevágták, fel kell tenni főni és miután a hús levállt a héjról szűrőn át kell passzírozni. Az így kapott pépet kell tovább főzni, ízlés szerint cukorral, vagy anélkül, majd üvegekbe tölteni és szárazdunsztban kihűteni.

Marcsi

 

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! A káposztás pogácsa recepttel kapcsolatban érdeklődnék, hogy nagyjából mennyi lehet a káposzta súlya már párolt állapotban? (Ugyanis ősszel mindig több kilót lepárolok és lefagyasztom, így aztán sajnos már nem emlékszem, hogy mennyi volt a súlya frissen, csak, hogy kb 1/2 kg párolt állapotban egy-egy adagom.) Előre is köszönöm a választ! Üdv: Kata
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

Ezt így nem tudom megmondani, mert az, hogy a dinszteléskor a káposzta mennyit veszít a súlyából, az attól is függ, hogy milyen fajta és milyen minőségű a zöldség. 1/2 kg káposzta dinsztelve érzésem szerint kevés lesz a pogácsához, de persze az egyéni ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti káposztásan. A receptben is 1-1,5 kg nyers káposzta van megadva, úgy gondolom, hogy 70-80 dkg dinsztelve biztosan kell hozzá.

Marcsi

Farkas Jánosné kérdezi: Kedves Marcsi Azt szeretném kérni hogy tej nélküli ételek kerüljenek elö. Mert sajnos tej érzékeny vagyok. Tej cukor.
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Természetesen igyekszünk a laktózérzékenyekre is gondolni az adásaink alkalmával, már korábban is készítettünk olyan ételeket, amelyek azoknak a kedves nézőinknek igazán hasznosak, akik  ebben a táplálkozási problémában érintettek.

Marcsi 

Funk Edit kérdezi: Kedves Marcsi! Egy buta kérdést tennék fel. Az alábbi receptből kb. mennyi bukta készül el? Nincs gyakorlatom: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/meggyes-bukta/ Nagyon köszönöm, Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Nagyjából két tepsi bukta lesz belőle.

Marcsi

Borsányi László kérdezi: A kérdésem érdekes. Egyik, ismételt adásban Mecseknádasdon tarkedlit sütöttek. Azóta kerestem a sütőedényt, de hiába. Természetesen Szlovákia lett a keresési célterület, eredménnyel. Közben én találtam egy edényeket is forgalmazó árúházi láncot, ahol Csehországból származó, 4 sütőhelyes edényt is találtam, nyeleset. A kérdés: Van-e tarkedlisütő forrása? Bárkinek segítek a cím megadásával. Folyamatos nézője, főzője vagyok! Hajrá!
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Köszönöm a nézők nevében is a kedvességét, egyelőre sütőforma ügyben még nem jelentkeztek, de szívesen veszem, ha elküldi a beszerzési forrást, mert sosem lehet tudni!

Marcsi

Pászthory Zoltán kérdezi: Kedves Marcsi ! Talán emlékszik rám, én kerestem meg a kiváló magyar agrárcégek és a biotermelést végző cégek magyar minősítése ügyében. Nos, sajnos az agrárcégek minősítéséből nem lett semmi, a kamara nem reagált se pro se contra a javaslatomra, annak ellenére, hogy előzetesen érdekesnek tartották javaslatomat. Most más ügyben keresem Önt. Egyik műsorában láttam, hogy van magyar nemesítő társaság, akik szőlőnemesítés területén szép sikereket ért el és valahol árusítják is az új fajtákat, oltványaikat. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hol érhetem el őket, hol vehetek oltványokat. Köszönettel, kezét csókolom: Pászthory Zoltán
Marcsi válaszol:

Kedves Zoltán!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült érdemi előrelépéseket tennie a magyar termékek minősítésének ügyében. Szőlő oltványokkal kapcsolatban, Kocsis László tanár urat tudja keresni, a keszthelyi Egyetem Georgikon karán. Az egyetem központi telefonszáma: 06-83-545-000.

Marcsi

Polgár Ildikó kerámikus kérdezi: Szép és okos műsorai nagyon tetszettek .Miért nem láthatók? Üdvőzlettel: Polgár Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Éppen nyári szünetet tart a műsorunk, de nemsokára, szeptember 5-én, már a legújabb epizódok kerülnek bemutatásra a Duna Televízió műsorán, a szokott időben, szombatonként 17.00 órától.

Marcsi

Lakatosné Struhár Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! Egy tavasszal vetített műsorban felkeltette az érdeklődésemet egy pékség, ahol régi, eredeti recept alapján készítik a kenyeret. Sajnos elfelejtettem, hogy pontosan hol van a pékség. Abban a műsorban volt, ahol a karcagi ferdinándi kalácsot sütöttétek és a nádudvari túró készítését mutattátok be. Annyit tudok, hogy apa és fia dolgozik a pékségben. Berekfürdőre megyünk és remélem, hogy innen könnyen meglátogatható a pékség. Válaszod előre is köszönöm! Üdvözlettel Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Az Andrási Pékség, ahol a felvételt készítettük, Nádudvaron található. Címük: Fő u. 96.

Marcsi

VJOZSI'"+!%/=()Ö kérdezi: Mikor lesz ismét e csodás műsor, üdv: V. József
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Szeptember 5-én folytatódik a műsorunk a Duna Televízióban, szombatonként, 17.00 órától.

Marcsi

Elekbacsi1987 kérdezi: Borbás Marcsi! Mindig nézem műsorát, imádom:) Az útilapuszörp melyik adásban volt??? És a receptje kéne (útilapuszörp). Tisztelettel:
Marcsi válaszol:

Kedves Elek!

Az útilapu szirup a Kárpátalján forgatott adásunkban készült, melyet 2013. november 23-án mutatott be a televízió. A pontos elkészítése, itt a weboldalunkon, a Marcsi Expressz rovatban található.  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/utilapu-szirup/

Marcsi

Mónika kérdezi: Tisztelt Marcsi! Mikor fog folytatódni a Duna World csatornán a Gasztroangyal című műsor esténként? Szép napot! Mónika
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

A műsorunk szeptember 5-én folytatódik majd a legújabb epizódokkal, szombat délutánonként, 17.00 órától, a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Halász Péter kérdezi: Lesz e folytatása a tv.műsoroknak,ha igen hol és mikor?
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

A sorozat szeptember elején fog folytatódni, szombatonként, a Duna Televízió műsorán, 17.00 óakor.

Marcsi

Évi kérdezi: Kedves Marcsi! Találtam a receptjeid közt egy jó receptet ( nem csak egyet), a citromkrém receptjét,de azt a műsort nem láttam amiben ezt bemutattátok. Ezért az a kérdésem, hogy mire, mibe lehet használni ezt a krémet? Válaszod előre is köszönöm, Üdv: Évi
Marcsi válaszol:

Kedves Évi!

A citromkrém nagyon finom, csak magában fogyasztva is, de kenyérre kenve, vagy kekszek mellé is kitűnő. Ha már elkészítetted és megkóstoltad, biztos vagyok benne, hogy azonnal ráérzel, hogy számodra mihez passzol a legjobban. Egyébként a "Kávé, Szekszárd, barátság" című adásunkban volt szó róla.

Marcsi

Nikolett kérdezi: Kedves Marcsi! Az egyik műsorodban láttam hogy cserépedényekben főztétek kemencében a sok finomságot, azt szeretném megkérdezni, melyik faluban lehet megvásárolni ezeket a csodákat? Szívesen elkirándulnánk oda! Nikolett
Marcsi válaszol:

Kedves Nikolett!

Azokat a csodás kerámia edényeket, Légli Attila fazekasmester készíti, aki Balatonboglár-Szőlőskislakon lakik. Óriási élmény az alkotásait, illetve a műhelyét látni, a pontos elérhetősége a weboldalán található: www.legli.hu.

Marcsi

Gubicskóné Margitka kérdezi: Köszönöm szépen a jókívánságot és megtisztelő válaszát azzal kapcsolatban , hogy Észak-Magyarországon milyen helyeket érdemes felkeresni.A sok lehetőség közül , amit ön ajánlott Noszvajt választanám .Emlékszem az ott készült műsorára és az egyik kedvencem lett .Kedves emberek, szép táj, jó ételek,Szeretném , ha valóra válna és elmehetnék! Minden jót kívánok!
Marcsi válaszol:

Kedves Margitka!

Úgy legyen!

Marcsi

Mihálka Ferencné (Magdi) kérdezi: Marcsi! Mikor látunk újra a tévében, új részekkel?!
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Egy kis türelmet kérünk még, szeptemberben folytatódik majd a műsor, a legújabb részekkel, a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Csorbáné Kati kérdezi: 5 liter víz "kicsit" sok egy 5 literes üvegbe, ha teli van a hozzávalókkal. Így az arányok sajnos értelmezhetetlenek.
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Azért van megadva 5 liter víz a receptben, mert a készítője az ízesítéshez, ehhez a mennyiséghez tudja megadni az arányokat. Természetesen, ezt mindenkinek az aktuális mennyiséghez kell átszámolnia, hiszen nem kerül ugyanaz a mennyiségű a lé egy üvegbe sem.

Marcsi

Tóthné Geiling Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Mi nagyon szeretjük a kovászos uborkát és hallottam,hogy télire is lehet eltenni. Nincs erre receptem. Marcsika, előre is köszönöm a segítséget. Üdvözöl Tatáról Mária. További sok sikert kívánok nektek!
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A Harkány és környékén készült adásunkban kóstoltam meg a vendéglátóinknál  a sós uborkát, ami a kovászos uborka "téliesített" változata. A recept itt van a weboldalunkon, a következő linken megtalálható: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sos-uborka/.

Marcsi

Kovács Hajnalka kérdezi: Szia Marcsi! A könyvvel kapcsolatban kérdezném: Mivel lemaradtunk a lehetőségről, lenne-e kedved dedikálni a könyvet kedves anyósom számára, aki nagy rajongód. A könyvet névnapi ajándéknak szánnám(erika). Nagyon örülnénk neki! Nagyon köszönöm, Kovács Hajnalka
Marcsi válaszol:

Kedves Hajnalka!

Egyelőre, sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor lesz a legközelebbi dedikálás, természetesen akkor nagyon szívesen aláírom a könyvet a kedves anyósodnak. Nézzétek a weboldalunkat vagy a facebook oldalamat, mert ott kitesszük majd az időpontot és a helyszínt.

Marcsi

Mészáros Julianna kérdezi: Marcsi ! Remélem szeptembertől indul a műsora ! ?Nagyon hiányzik . Üdvözlettel Mészáros Julika
Marcsi válaszol:

Kedves Julika!

Igen, egy kis türelmét kérjük még addig!

Marcsi

Zsemlye Béláné kérdezi: Miért nincs esténként a duna tv-én a gasztroangyal? Sajnálom nagyon, mert akkor volt időm megnézni.Válaszát előre is köszönöm.üdv:Mária
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Egyelőre szünetel a műsor, szeptemberben kerülnek bemutatásra a legújabb epizódok, a szokásos időben, szombatonként 17.00 órakor a Duna Televízióban.

Marcsi

csaszni józsefné marcsi kérdezi: Kedves Borbás Marcsi ! Elnézést kérem a zavarásért, de szeretném megkérdezni, hogy a gasztroangyal műsorait hol lehet megtekinteni, ugyanis nem olyan régen még a Duna World-on tudtam esténként nézni, de most onnan is eltűnt. Nagyon szeretem ezt a műsort és nagyon-nagyon hiányolom. Kérem, hogy válaszoljon, ha van egy kis ideje. Üdvözlettel: Csaszniné
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Azért nem sugározza jelenleg a Duna World a műsort, mert végére értek sz összes eddigi adásunk ismétlésének. Legközelebb szeptemberben jelentkezik újra a műsor, akkor már a legújabb epizódokkal a Duna Televízió műsorán, szombatonként 17.00 órakor.

Marcsi

nagy julianna izabella kérdezi: Kedves Marcsi! Kézdivásárhelyről, Romániából irok, szeretnék vásárolni 20 darab szimentáli vagy magyartarka törzs könyvezett, előhasú szarvasmarhát, és megkérem adjon tanácsot, hogy hol tudok a legolcsobban szarvasmarhát vásárolni. Válaszát elöre is köszönöm. Üdvözlettel: Nagy Julianna
Marcsi válaszol:

Kedves Júlianna!

Azt tanácsolom Önöknek, hogy a Magyartarka Tenyésztők Egyesületével vegyék fel a kapcsolatot, a következő weboldalon találnak elérhetőséget: http://www.magyartarka.hu/portal/.

Marcsi

Smiro Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretjuk nezni a musorod.Egy esos napon , ami itt Irorszagban eleg gyakori, tokeletes program. Tegnap olvastam, hogy a Szo csalad tortaja lett az orszag tortaja.Ismerem a csaladot es nagyon buszke vagyok rajuk.Emlekeszem, hogy te is voltal naluk Salgotarjanban.Kerestem azt az adast, de sajonos nem talalom. Meg tudnad mondani, hogy hanyadik adasban voltak? Koszonom, Juci
Marcsi válaszol:

Kedves Juci!

A Salgótarján és környékén készült műsorunk számszerint a 106. volt. Nem tudom, hogy az interneten esetleg megtalálható-e, mert az MTV videótárában, az adást követően 60 napig lehet csak megtekinteni az aktuális műsort. Remélem sikerül megnézni!

Marcsi

Jaks Melinda kérdezi: Kedves Marcsi, kedves Szerkesztőség! Idén a Balaton, a Tisza-tó Abádszalók és Szeged az úticélunk. Feltett szándékunk, hogy gasztro túrákat szerveznénk utunk során. Így jutottunk el Fövenyesre a Kalóz bisztróba. Kitűnő volt, élveztük a helyi termelők által biztosított ételeket italokat. A kérésem pedig az lenne, higy a fent említett helyeken, hol tudnánk még hasonló gasztronómiai élményben részesülni.Gondolok pici családi vendéglőkre, bisztrókra, cukrászdákra, fagyizókra, termelői boltokra, pékségekre. Szeretnénk végig kóstolni mindent, mert Magyarország finom! Előre is köszönöm a segítséget és a javaslatokat! Üdvözlettel: Jaks Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Itt a weboldalunkon a Bor&Gasztro rovatban megtalálja azokat a kitünő éttermeket, és borászatokat, amelyeket az adásainkban is bemutattunk. Szerencsére annyi jó helyen megfordultunk már, hogy nagyon nehéz lenne, itt, most mindegyiket felsorolni, de jó szívvel ajánlom a fent említett rovatunkat. Névvel, címmel megtalálják ott azokat, akiket tényleg érdemes felkeresni. Jó gasztrotúrázást kívánok!

Marcsi

Irén kérdezi: Szeretném tudni mikor lesz újra a TV ben műsora? Mostanában nincs új ré ? Hiányolom.
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Egyelőre nyári szünetet tart a műsor, ezért nem jelentkezünk, új részekkel. Legközelebb szeptemberben láthatók majd a legújabb epizódok a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Szabóné Revák Mária kérdezi: Kedves Marcsi! A Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet vezető pedagógusa vagyok Diósjenőn. Fogyatékos embereket gondozunk. Minden évben megrendezzük Lakónapunkat, ahová sok más szociális intézményt is meghívunk. Az intézmények lakóinak programokat szervezünk ezalatt a dolgozók pedig a hagyományos lecsófőző versenyen vesznek részt, és a kész finomságokat persze közösen fogyasztjuk el. Arra gondoltunk, hogy szívesen látnánk, meghívnánk hogy légy tagja a zsűrinek Szeptember 9-én. Ha esetleg szeretnéd forgatással egybe kapcsolni az is megoldható. Akkor a hagyományos diósjenői diós süti sütését is betervezzük. Elfogadod-e meghívásunkat? Bízom gyors válaszodban, mert ha forgatásról is szó van, azt jóval korábban engedélyeztetni kell a budapesti Főigazgatóságon. Ha további kérdésed lenne a döntés meghozatalához állok rendelkezésedre. Üdvözlettel: Szabóné Marcsi 06-30/388-3345
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességetek, és természetesen a meghívást, de már szeptemberre teljesen be vagyok táblázva. Tényleg nagyon sajnálom, de ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy nem fogok tudni elmenni. Szívből kívánom, hogy jól sikerüljön a rendezvény és mindenki jól érezze magát!

Marcsi

Mándy Magdolna kérdezi: Kedves Marcsi! Azért annak is van előnye, ha neten kell nézni a Gasztroanygalt. Szeretném megtudni, hol lehet beszerezni azokat a szép piros konyhai edényeket, amiket időnként használsz. Az is érdekelne, hogy azt a felhúzós kézi habverőt hol lehet beszerezni. Üdvözlettel Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Az edényeimet Légli Attila barátom készíti, aki fazekasmester. A termékeiről bővebben a honlapján lehet tájékozódni, www. legli.hu. A kézi habverőm pedig a Tupperware terméke, a weboldaluk címe: www.tuppervarazs.hu.

Marcsi

Dóra Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! A rugelachban lévő sűrű csokikrém után érdeklődöm.hogy készült hogyan lehet ilyen könnyen nyújtani? Köszönöm válaszát: Dóra Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A rugelach krémjét olyan sűrűségűre kell készíteni, mint a kekszgolyó masszáját, és akkor jól lehet nyújtani a tésztával együtt. A pontos receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/rugelach/.

Marcsi

Gubicskóné Margitka kérdezi: Kedves Marcsi! Azt hiszem ,hogy elcsépelt mondatot tudok írni: nagyon szeretem a Gasztroangyal című műsorát.Hibátlan !!! /Azt hiszem rosszul fogalmaztam.Minden eddigi műsorát!/Keresgéltem , hogy egy pár napra hova lenne érdemes elmenni /észak, kelet -/Magyarországon. Nem szeretem a szállodákat , hanem inkább vágyok szép tájra , finom ételekre, barátságos fogadtatásra, a hegyekbe.Ezért szeretném Önt megkérdezni , hogy tudna -e nekem ilyen helyet ajánlani.Hamarosan lesz a 60.szüli napom és nagyon szeretném , ha sikerülne a kívánságom!!!/?/További , hasonló sikereben gazdag éveket kívánok!
Marcsi válaszol:

Kedves Margitka!

Legelőször ezúton szeretnék Önnek nagyon, sok boldog születésnapot kívánni! A kérésére nem könnyű válaszolni, mert annyi gyönyörű helyen jártunk már Észak- Magyarországon, hogy nagyon nehéz lenne a választás. Azt viszont Ön sokkal jobban tudja nálam, hogy egész pontosan hol érzi magát a legeslegjobban, ezért felsorolom azoknak a városoknak, falvaknak a nevét, ahol megfordultunk. Az internet segítségével meg tudja keresni a helyeket, informálódni tud róluk. Bükkszentkereszt, Eger, Egerszalók, Maconka, Mátraverebély, Mátranovák, Mónosbél, Szarvaskő, Noszvaj, Lilafüred, Mátrakeresztes. Jó utazást, kellemes időtöltést kívánok!

Marcsi

Nemes Aranka kérdezi: Kedves Marcsi! Először is gratulálok, a műsor szerkesztéséhez, a közvetlen hozzáállásához. Szeretném megkérni a receptjét, amit július 9.én vagy 10.én Etyeken készítettek, egy habos diós roládot, amit kiszaggattak, és úgy sütötték ki.
Marcsi válaszol:

Kedves Aranka!

A habos, diós kifli receptjét, ezen a linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/habos-dios-kifli/.

Marcsi

 

Zsigó Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Gyakran néztem a Gasztroangyalt (sajnos mostanában nem látható). Egyik alkalommal amikor a csípős paprikával kapcsolatos volt a műsor készítettek darálthússal töltött csípős paprikát sütőben sütve. Sajnos csak később kapcsolódtam be a műsorba és akkor láttam amikor már töltöttét a paprikát. Kerestem a receptet, de nem találtam. Fasírozott tölteléket töltöttek bele? Hány percig és hány fokon sütötték? Üdvözlettel: Zsigó Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

A töltött jalapeno receptjét a Főételek menüben találod, itt a linkje is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/toltott-jalapeno/.

Marcsi

Zsuzsanna Hollosi kérdezi: Kedves Marcsi ,mikor lesz a kovetkezo uj musorod? Melyik csatornan lathatjuk ,milyen idopontban?? Nagyon hianyolom elveztem a kulonbozo tajak hagyomany orzo izes eteleit. En Londonba elek es ott nezem a musorodat. Ez az uj "HD" valtozas megzavart mindent szamomra!!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Szeptembertől folytatódik majd a műsorunk a Duna Televízóban, délután 17.00 órától.

Marcsi

Rozi kérdezi: valamelyik adásban készítettek egy krémet tök, cukkini és zeller meg magvak is voltak benne annak a receptjét szeretném megtudni. előre is köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Rozi!

Egy kicsit több információra lenne szükségem, hiszen a közel 150 adásunkban, több, mint száz étel elkészítését mutattuk be. A leírtak alapján elsőre úgy gondolom, hogy Weisz Fannival készült adásunkban jártunk Lokodi Ákosnál, aki különféle zöldségekből, gyümölcsökből készít chutney-kat, lekvárokat. Akkor zellerből készített egy különleges mártást, ennek a receptjét sajnos nem osztotta meg velünk. Elérhetőséget hozzá a következő linken találsz: http://magyarinyencvidek.hu/kapcsolat/#sthash.Pu2Oevv9.dpbs.

Marcsi

Mészárovics Magdolna kérdezi: Kedves Borbás Mária . Egy nagyon nagy kéréssel fordulok Önhöz . Eddigi életem (54 év.leírhatom.) egyetlen IGAZ Barátnőm szeretném meglepni ! Bár a szülinapja (44 )már elmúlt ,amit egy betegség miatt sajna nem tudtunk méltón megünnepelni! Viszont Ő is Mária ! Imádja Önt és a műsorát ! Szeretnék valami igazán felejthetetlen meglepetést szerezni neki. A kérésem : Nem lenne -e valami alkalom az elkövetkező időben hogy részt vegyen esetleg egy felvételén ,csak mint vendég ott ahol a forgatás lenne ! Csak pár percre is de személyesen találkozhatna Önnel,sőt ha még a forgatásba is bepillanthatna , az a számára egy nagyszerű ajándék lenne ! Több rendezvényen is volt már ahol Ön szerepelt de sajna közel kerülnie nem sikerült ! Egyszerű vidéki, kicsit bohém emberek vagyunk .Szeretünk főzni és finomakat enni! Válaszát előre is köszönöm ! Maradok tisztelettel :Mészárovics Magdolna Esztergom
Marcsi válaszol:

Kedves Magdolna!

Megértem, hogy egy "felejthetetlen" meglepetéssel készül a kedves barátnője születésnapjára, kérem higgye el, azt biztosan nem tudjuk megszervezni, hogy egy forgatáson találkozzunk. Egyrészt, mert sokszor utazunk napközben is a helyszínek között, másrészt előfordul, hogy nem kis csúszások adódnak, amit menet közben kell "ledolgoznunk". Ezért nem tudok előre mondani egyetlen helyszínt sem, ahova percre pontosan odaérünk. Másrészt, amíg a technikus kollégáim készítik elő a felvételt, addig én a szereplőinkkel egyeztetek. Bízom benne, hogy megérti, hogy nem elodázni szeretném a kérését, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy forgatás közben találkozzak a kedves barátnőjével és beszélgessünk is. Egy-egy adást 2 nap alatt, 14-16 óra folyamatos munkával készítünk el, ezért e közben tényleg semmi másra nem tudunk koncentrálni, csak a feladatra! Remélem ősszel fogunk még a könyvem kapcsán dedikálást szervezni, ott szívesen várom a barátnőjét, ha megoldható Önöknek. Addig is kérem adja át neki jókívánságaimat!

Marcsi 

Vörös László kérdezi: Kedves Marcsi ! A 07.18 .-i Vasárnapi Hirek újságban olvastam a cikket : " Még hogy kaviár, a csigapete a menő " címmel. Érdeklődéssel olvastam, hiszen most induló cégünk, Magyarországon csiga ikra termeléssel kíván foglalkozni. Úgy tudtam itthon még ezzel nem foglalkozik senki. Nagyon sokrétű összetett tevékenység ez, alapos ismereteket igényel, aminek nincs igazán szakirodalma. Az engedélyeket kibácsátó hivatalok sincsenek ezzel az állat fajjal, illetve a feldolgozás technológiájával , élelmiszerként forgalomba hozásával tisztában, csak utalásokat tesznek Megkerestem az újságírót., aki érdekes módon csak azt tudta mondani, hogy valamelyik Gasztroangyalban látta...... Kedves Marcsi , ha kapcsolatban volt vele, ill tudja ki a magyarországi csiga ikra termelő, nagyon kérem ossza meg velem, hogy információt tudjunk vele cserélni. Előre is nagyon szépen köszönöm. Ja, és szeretném elmondani, hogy imádom a műsorát, azért is mert szűkebb hazámban az Őrségben is sokszor megfordult már ! Üdvözlettel: Vörös László GOURMET CCB Kft. 06-30-8481385 snail.hun@gmail.com .
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Zalaszentgróton az Imofi S.R.W.S Kft-nél forgattunk, akik csigafeldolgozással foglalkoznak. Elérhetőséget hozzájuk a következő linken találnak: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/imofi-srws-kft/. Azt így hirtelen nem tudom megmondani, hogy csigapeték termelése is a cég profiljába tartozik-e, mert legalább jó másfél éve, hogy ott forgattunk. Sok sikert kívánok a vállalkozáshoz!

Marcsi

Friss

Gönygyölt, sült hasaalja szalonna

A szalonna mindkét oldalát besózzuk és így érleljük a hűtőben 2-3 napig. A sótól enged majd egy...

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt...

Bulgur, zöldségekkel és körömvirágos paradicsom chutney-val, füstölt sertés szűzzel

A bulgurt alaposan lemossuk, és forró, sós vízben megfőzzük, hogy kissé "al dente" , vagyis fog...

Ibolyás csokitorta

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Serpenyőben kis lángon vagy gőzfürdő fölött felolvasztjuk a...