Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

S. Ildiko kérdezi: Kedves Marcsi. Szeretném megtudni egy ételnek a receptjét, amit ugy emlékszem akkor készitettetek, mikor egy perzsa nőnél voltál vendégségben, padlizsánt sütöttetek és hozzá valami hagymás paradicsomos lecso és talán a padlizsánnal volt rétegezve, nem tudom pontosan mert a férjem látta az adást és elmagyarázta, ezért nem tudok pontos információt. Jó lenne ha tudnál segiteni. Elöre is köszönöm. Üdv Ildiko.
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A paradicsomos padlizsán receptje, ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/perzsa-paradicsomos-padlizsan/.

Marcsi

pordan zsuzsa kérdezi: A tarpai parasztporlós receptet szeretném elkérni, sajnos nem találom, lehet hogy nem jól írom.
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Pedig ezen a néven van fönt a recept a weboldalunkon, itt a linkje is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tarpai-paraszt-porlos/.

Marcsi

ujbányai veronika kérdezi: Tisztelt műsorvezető! Sajnos a 2015. március 26-i /21,25/ műsorba későn sikerült bekapcsolódnom és nagyon érdekelne hol vásárolható meg a kölesmag olaj és a termék pontos neve, valamint az étterem neve ahol azokat a csodálatos és egészséges ételeket kóstólták. köszönettel, veronika
Marcsi válaszol:

Kedves Veronika!

A műsorban bemutatott olajokat az Omega-Bázis Kft-nél tudja megvásárolni, elérhetőséget a következő weboldalon talál: http://bolt.abyhungary.hu/, és a Napfényes Étteremben kóstoltuk, azokat az igazán finom és egészséges étkeket.

Marcsi

Pavlovics Adrianna kérdezi: Kedves Marcsi, valamelyik őszi adásban láttalak egy fantasztikus, fehér, hímzésmintával kifestett biciklivel tekerni, az lenne a kérdésem, hogy kapható-e valahol, vagy csak egy egyedi darabról van szó. Valamint sajnálom, hogy a Duna TV-n nem vetítitek olyan gyakran a Gasztroangyalt, mint a Duna World-ön, ugyanis a mi szolgáltatónk csak a Duna TV-t sugározza. Válaszodat előre is köszönöm és további jó munkát e csodálatos műsorhoz!
Marcsi válaszol:

Kedves Adrianna!

A biciklimet ajándékba kaptam, ezért sajnos nem tudom megmondani, hogy hol kapható. A Duna TV-n szombatonként a legújabb adásainkat sugározzák, úgy, mint pár héttel ezelőtt az M1 csatornán. A Duna World pedig a korábbi adásainkat ismétli, ezért van ott műsoron naponta a Gasztroangyal.

Marcsi

Berek-Fekete Zsófia kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat, már gyerek korom óta imádok sütni főzni. Minden adást élvezettel nézek, és ahol még nem jártam, de megismertem a műsoron keresztül oda elmegyek vagy legalábbis ott van a bakancslistán :) Szeretnék neked ajánlani egy pékséget, próbáld ki. Nagyon kicsi kis családi pékség, de mai napig olyan a zsemle a kakaós csiga és a búrkifli is, hogy jól meg rakva, nem sajnálva az alapanyagokat. Minden délután 3-5 között a friss meleg illatok és gyakorlatilag az egész nap sor áll a kis beállóban, hogy mindenki megvegye a magának valót, de hidd el megéri :) Itt a weboldal címe: http://www.pellegrinipekseg.hu/site/kapcsolat Ha eljutsz oda kíváncsi vagyok véleményedre :)
Marcsi válaszol:

Kedves Zsófia!

Köszönöm és igyekszem eljutni, de olyan sokat forgatunk az elkövetkező hetekben, hogy nem tudom mikor lesz időm felkeresni a pékséget, de feltettem a "bakancslistámra"!

Marcsi

Nagyné Mészáros Katain kérdezi: Kedves Marcsi! Sajnos 2015.03.25-én késve kapcsoltam a tévét a gasztroangyal műsorra,egy úr készített valamit amit pirítóssal kellett enni utána általa készített ruszlit ettek, arra lennék kíváncsi mi volt az az étel amit a pirítósra kent. köszönettel Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Csukaikrából készített kaviárt ettünk, pirítóssal.

Marcsi

Balogi Judit kérdezi: Kedves Marcsi,ebben az évadban jártál Nován,a Tündékertben,ahol az a csodálatos gyümölcsfa gyüjtemény található.Június végén ott töltünk(egy életmódtáborban)egy hetet.Azt szeretném Tőled kérni, hogy szeretnénk felkeresni ezt a kertet és kit kell keresnünk ez ügyben.Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm. Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

A Tündérkert mozgalom alapítóját, Kovács Gyulát tudjátok keresni. A következő e-mail címen tudtok érdeklődni a részletekről: tunderkertek@gmail.com.

Marcsi

HATOSS ÁRPÁD kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon sok műsorodat láttuk már. Érdekes, mert számunkra is érdekes kutatni az igazán jó valódi őstermelői - illetve igényes kézműves - termékeket. Földrajzi vagy életmódbeli okokból nem lehet mindent saját kezűleg otthon elkészíteni. De nem is cél, mert akkor szegényebbek maradnánk azzal lehetőséggel is, hogy más vidék emberét megismerhessük. Most, hogy a tegnapi műsorban találkoztunk a valódi mustár készítőivel, ennek apropóján szeretném figyelmedbe ajánlani a tormakészítés hazáját LÉTAVÉRTEST . A terméktapasztalat több mint egy éves és töretlenül pozitív. (Ha aktuális lehet a későbbiekben, akkor a pontos címet is eljuttatom.) A műsort egyébként azért is nézzük , hogy a jelenlegi termékpalettánkat bővíteni tudjuk és a most még szűk fogyasztói körünket mielőbb növelni tudjuk a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítése érdekében. Üdvözlettel: Hatoss Árpád
Marcsi válaszol:

Kedves Árpád!

Nagyon szépen köszönöm a javaslatát, tavaly már szerencsére sikerült Létavértesen műsort készítenünk, melyben be is mutattuk a torma sokszínűségét.

Marcsi

Betti kérdezi: Kedves Marcsi! Nem olyan rég, az egyik adásban a burgonyák sokszínűségéről volt szó. Pont elkaptam a pillanatot, amikor a perui lila burgonyáról volt szó. Nagyon megtetszett...nemcsak a szép lila színe miatt, hanem az élettani hatása miatt is. Nagyon szeretnék beszerezni vetőburgonyát, de a műsorban bemutatott őstermelő nem tud sajnos már eladni belőle vetőburgonyát (csak ősszel). Esetleg nem tudsz másik őstermelőt, akitől lehetne vásárolni?Sajnos,akikkel eddig sikerült felvennem ez ügyben a kapcsolatot, vagy elfogyott nekik, vagy abbahagyták a forgalmazását, mivel nem volt rá megfelelő kereslet. Talán azért, mert nem igazán ismerjük ezeket a régi, de számunkra új (egészséges) burgonyafajtákat.:-( A Válaszodat előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Betti :-)
Marcsi válaszol:

Kedves Betti!

Burgonya vetőmaggal kapcsolatban a keszthelyi Burgonyakutatási Központot tudod keresni, a következő a weboldaluk: www.burgonyakutatas.hu. Náluk érdemes érdeklődni.

Marcsi

Surányi István kérdezi: Kedves Marcsi! Elsősorban nagyon gratulálok a műsorodhoz,egyszerűen imádom. Magam is szeretek enni, inni, főzni , mivel én szentesi vagyok kérdezném tervezel e a környékre forgatást? Gondolom sok felé hívnak,de örülnék ha a kis városom is vendégül láthatna téged,és vinnéd jó hírét. Félre ne értsd ,nem magam akarom reklámozni ,hisz nekem nincs se éttermem,sem kertészetem ,egyszerű munkás ember vagyok, csak szeretem a gasztronómiát, meg a köré fűződő dolgokat. Sok sikert továbbra is. Tisztelettel: István.
Marcsi válaszol:

Kedves István!

Igyekszünk minél több helyre eljutni, és minél több érdekességet és jó recepteket bemutatni. Tudom számtalan helyen nem voltunk még, de a hosszútávú terveink között sokminden szerepel! Egy kis türelmet szeretnék kérni, bízom benne, hogy találunk majd olyan témát, melynek kapcsán a szeretett városod is főszereplője lesz a műsornak!

Marcsi

Kati kérdezi: Szia Marcsi! Abban az adásban láttam az adalékmentes lisztet, amiben a liszttel foglalkoztatok. Nem tudtam beazonosítani melyik liszt is az. Szeged környékén lehet-e kapni valahol? Nagyon sokszor találkoztam már zsizsikes liszttel.Ennek az az oka, hogy fertőzött a malom?
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

A Szabó Hengermalom kiváló minőségű liszteket őrölnek és forgalmazmak. Az elérhetőségüket a honlapunkra is felettük, a következő linken mgetalálható: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/magvak-lisztek/lisztek/.

Szeretném megnyugtatni, hogy a zsizsik nem attól kerül a lisztbe, mert fertőzött a malom. Sokszor a tárolásból adódhatnak a problémák. 

Marcsi

péter kérdezi: Kedves Marcsi! A duna world-ön 2015. március 24-én 21.25-kor sugárzott adás végén (azt hiszem, ez egy korábbi adás ismétlése volt) szerepelt egy férfi néptánccsoport, igazán géppuska-lábakkal. Kik ők? Előre is köszönöm Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

A tarlórépáról készített adásunkban a "géppuska lábú" fiatalemberek a Kutyakölykök táncegyüttes tagjai voltak.

Marcsi

Bardócz Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék batátát termeszteni a kertemben, érdeklődnék, hogy hol szerezhetném be a vetőburgonyát? Segitségedet előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Batáta palánta ügyben, és a termesztésével kapcsolatos kérdéssel, tanáccsal Váraljai Déneshez tudsz fordulni, a következő linken találod az elérhetőségeit: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/zoldseg-gyumolcs/batata-vagy-edesburgonya/.

Marcsi

Rabb Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Sajnos két hónapja nekem is át kell álnom a gluténmentes és laktózmentes táplálkozásra ami 44 évesen nem egyszerű. Rengeteget próbálkozom a kelt tésztákkal ,süteményekkel de azok a lisztkeverékek amiket kapni lehet nem az alkalmassak erre. Most találtam rá a műsorra ami pont a gluténmentes étkezéssel foglalkozott és nagyon tetszett. Mivel én nem Budapesti lakos vagyok szeretném megtudni a müsorban szereplő pékség és cukrászda címét mert a fiamék ott laknak és esetleg tudnék hozatni velü amikor jönnek. Még valamit olvastam itt gluténmentes buzalisztről . Ha esetleg meg lehetne tudni a helyet a beszerzésről azt megköszönném. Van egy 8 éves kisfiam aki rengeteg tésztát eszik és szeretném őt is rászoktatni arra amit én eszem de elég nehéz mert más ez az ízvilág. Előre is köszönöm a tanácsokat! Üdv. Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A lisztet a budaörsi Éelemiszerallergia Üzletben lehet beszerezni, elérhetőséget ezen a linken találsz: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/elelmiszerallergia-bolt/, a Brioche Cukrászda elérhetőségét is feltettük a weboldalunkra, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/brioche-cukormentes-cukraszda/.

Marcsi

Barbócz Ildikó kérdezi: Szia Marcsi, Amire én kíváncsi vagyok az az, hogy hogyan lehet bekerülni a műsorodba? Mi Nemesvámoson, a Balaton-felvidéken élünk és családi vállalkozásban (5 gyerkőcöt gardírozva) üzemeltetünk egy kis apartmant, illetve van egy igazán kicsi kifőzdénk, ahol a helyi lakosoknak készítünk minden nap ebédet, illetve családi rendezvényeiket látjuk el finomságokkal. Településünkön van egy nem rég épült tökmagolaj ütő üzem, akikkel folyamatos gasztronómiai kapcsolatban, kulinális fejlesztésben vagyunk.... Ha lenne időd és kedved, légy szíves nézz rá honlapunkra : www.gasztro-akademia.hu, és ha megtetszettünk, nagyon szívesen látunk vendégül nálunk:-) Köszönöm figyelmedet és remélem előbb-utóbb találkozunk.... Üdvözlettel: Barbócz Ildi
Marcsi válaszol:

Kedves Ildi!

A műsor tartalmi részét a kollégáimmal közösen választjuk ki, utána megnézzük, hogy milyen hagyományok, ételek, érdekességek találhatók az adott témához és hol tudjuk elkészíteni hozzá a felvételeket. Sok sok kutatómunka előz meg egy-egy adást és persze szervezés is. Ha ezzel elkészültünk  azután választjuk ki a konkrét helyszíneket, szereplőket, vendégeket is. Mindig egy adott témához keressük fel azokat, akiket a műsorban láthatnak a nézőink.

A meghívást köszönjük szépen, a honlapot feltétlenül megnézem majd!

Marcsi

Attila kérdezi: Kedves Marcsi!! Nagyon szeretem a műsorodat, de 21-én szombaton a Duna TV. 17,35-kor nem volt , a gasztroangyal, Nem tudom, volt e műsor, vagy máshol keresem?? Köszönettel: Attila
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Egy kicsit korábban kezdődik most a műsor a Duna Televízión, nem 17.35-kor, hanem pontban 17.00-kor.

Marcsi

Patócs Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Ha csak tehetjük, a hitvesemmel nézzük az Ön műsorát (és a Hazajárót, mást nem is nagyon :) ). Egy ideje már tervezgetem ennek a levélnek a megírását, egész pontosan azóta, mióta néztük a bajai "halászremetéről" és a bográcsokban készülő hallevekről az adást. Szokás szerint érdekfeszítő, humoros és nem utolsó sorban ínycsiklandó volt. Egy dolgot azonban hiányoltunk. A bográcsok alól a kutyagerincet. :) Bevallom, ezt a használati eszközt jómagam is csak azóta ismerem, mióta a férjemet. Ő asztalos mester, fafaragó művész, népművész, néptáncos. Sokat tud a népi használati tárgyakról, sőt készíti is azokat, emellett hagyományőrző. Szeretettel hívjuk kedves Marcsi a Gasztroangyal stábjával együtt a Rárósi tanyavilágba, Hódmezővásárhelytől 7 kilométerre, ahol élünk. Szíves-örömest főznénk bográcsban táskalevest, aminek receptjét még a dédanyám hagyta ránk, s természetesen elkészültével kutyagerincre helyeznénk a bográcsot. :) Nem messze tőlünk található a Kék-tói ménes, ahol szintén örömmel várnák Önöket. Ennyit röviden, remélem nem voltam túl hosszú. A találkozás reményében tisztelettel és üdvözlettel mindenkinek: Patócs Éva és Varga Sándor Tivadar (Soma)
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Köszönöm a szíves meghívást és ezt a remek témát! Egyeztetjük majd a kollégáimmal, egyelőre azonban most sajnos nem tudunk menni, mert több hétre előre dolgozunk, szervezünk, annak érdekében, hogy hétről hétre mindig időben elkészüljünk a műsorral. Bízom benne, hogy lesz majd lehetőségünk Önökhöz is ellátogatni!

Marcsi

Csiba Dóra kérdezi: Kedves Marcsi! A sült rizs receptjét szeretném megtudni,nem találok a honlapon. Köszönettel:Csiba Dóra
Marcsi válaszol:

Kedves Dóra!

Itt: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/sutlac-azaz-sult-tejberizs/.

Marcsi

Kiss Emese kérdezi: Kedves Marcsi! Az egyik epizódban, amelyben tejtermékek készítését mutatod be, egy kis piros kéziszerszámmal vajat köpülsz. A kérdésem, hogy hol lehet ilyet beszerezni? Köszönöm a választ! Üdv Emese
Marcsi válaszol:

Kedves Emese!

A Tupperware kombiséfje volt, amivel a vajat készítettem a Reggeliről szóló adásunkban. További információt a www.tupperware.hu weboldalon találsz.

Marcsi

Török Mária kérdezi: Szia Marcsi Nagyon tetszett a műsorod ma esti is... Szeretném megkérdezni, hogy annak az ételnek mi volt a neve amit kint a szabadban főztetek a múlt héten és hajdina volt a körete... Sajnos majd nem 10-e a koleszterin szintem eddig sem ettem zsírt zsírral de most muszáj még jobban magamra figyelni ... többek között ilyen ételekkel ... előre is köszönöm...
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A rostélyos receptjét, mely hajdinakörettel készült, a Főételek menüben a következő linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/rostelyos-pohankaagyon/. Nemcsak egészséges, de nagyon finom étel is!

Marcsi

U. Dóra kérdezi: Kedves Marcsi! Érdeklődni szeretnék, hogy hol lesz legközelebb könyv dedikálás, illetve lehet-e könyvet rendelni dedikalva itt az oldalon? A férjem lelkes nézője a műsornak és szülinapjára meg szeretném lepni vele. Köszönöm előre is! Üdv: Dóri
Marcsi válaszol:

Kedves Dóri!

A legközelebbi dedikálással kapcsolatban egyelőre nem tudok még konkrétumokat mondani, mert nincsenek végleges időpontok. A weboldalon keresztül rendelt könyveket tudjuk dedikálva küldeni, csak kérlek jelezd a „megjegyzés” rovatban, hogy dedikálva kéred!

Marcsi

Szakállas Adrienn kérdezi: Szia. A kárpáti Borzderes című műsorból mikor Sárospatakon jártatok a cukrászatban Kövér Zsoltnál ott csináltatok egy túró tortát,ami nagyon jól nézett ki és az elkészítése sem tűnt túl bonyolultnak. Nem találom a receptjeid között. Arra kérnélek hogy megírnád e nekem ha lennél oly kedves,szeretném itthon kipróbálni én is. Köszönettel: Adrienn
Marcsi válaszol:

Kedves Adrienn!

A Zsófia torta elkészítését a Desszertek rovatunkban tettük közzé, küldöm a linkjét is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/zsofia-torta/.

Marcsi

Varjas Bíborka kérdezi: Kedves Marcsi! Még csak nem rég akadtam egy Gasztroangyal videóra a youtube-on, de azóta minden szombat délután rátapadok a tv képernyőjére é alig várom az új epizódot. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és nem is azért írok, hogy kérdezzek, bár rengeteg mindent kérdeznék, vége-hossza nem lenne a listának, de most csak azért írok, mert szeretnék gratulálni. Mindig nagyra tartottam a magyar kultúrát, imádok mindent ami magyar, de így hogy idén kiköltöztem külföldre, hogy a többi országot és úgy egészen a világot megismerjem, leírhatatlanul jó érzés heti egyszer megnézni a Gasztroangyalt és újra látni mennyire gyönyörű és értékes Magyarország. Nagyon büszke vagyok, hogy magyar lehetek és szívből köszönöm, hogy megmutatod a nekünk mennyi kinccsel büszkélkedhetünk, pedig sokról nem is tudunk. Mindig tanulok én is valami újat és örömmel tölt el, hogy ennyi mindenhez értünk! A tájak, az ízek, az emberek, hagyományok, népviseletek, huszárok... mind mind mi vagyunk. Köszönjük Marcsi, és csak így tovább. Üdvözlettel és sok szeretettel: Bibi
Marcsi válaszol:

Kedves Bibi!

Nagyon szépen köszönöm az elismerésed! Teljes mértékig egyet értünk, csodálatos a hazánk, telis tele felbecsülhetetlen kincsekkel! Számomra megtiszteltetés és nagy szerencse is egyben, hogy ezt a műsort készíthetem, mert azon túl, hogy nagyon szeretem, valóban páratlan értékekre bukkanunk egy-egy tájegységen!

Marcsi

Szucs Kinga kérdezi: Kedves Marcsı.En azt szeretnem megkerdezni,hogy hol talalhato az a torok etterem ahol az egyık adasban voltal?Azert kerdezem mert szeretnek elmenni a parommal egy olyan torok helyre ıs amı normal etterem . İtt azt ertem hogy nem az a gyors etterem amivel tele van budapest. Valaszodat elore ıs koszonom:)) Kınga
Marcsi válaszol:

Kedves Kinga!

A nemzetközi konyhát bemutató adásunkban, Sezgin török hentesnél is készült felvétel, aki valóban megkínált engem néhány finom falattal, de azt ő kifejezetten az adás kedvéért készítette. Étterem rész, sajnos nincs az üzletében. A címét egyébként kitettük ide a weboldalunkra is, a következő linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/hus-hal/hentes-per-husfeldolgozok/.

Marcsi

Emmi kérdezi: Kedves Marcsi! Két kérésem is lenne. 1, epedve várom Feri erdélyi sült krumplis kenyerét . 2, Csodálatos minden műsorod ki nem hagynék egyet sem, boldog lennék, ha elárulnád hol található az a fiatal ember akinek az a sokféle burgonyája van. Képes vagyok akár a határon túlra is elmenni utána. Minden gyökerem a felvidékhez köt, én sajnos Pesten születtem és rengeteg fagyott, és DDT-és krumplit ettem, és csak nagymamámtól hallottam, hogy a délnagymamának hány féle volt, és volt egész lila is. Gratulálok a műsoraidhoz, és ahhoz a csodálatos természetességhez amivel mindenhol feltalálod magad, kedves vagy de soha nem szirupos, jó egészséget kívánok és még sok sok műsort. Nagy szükség van rá ebben a szeméttel teli TV-s világban.
Marcsi válaszol:

Kedves Emmi!

Amikor az adást forgattuk a Fehérvári úti Vásárcsarnokban árulta Őri Balázs őstermelő azokat a kiváló minőségű burgonyákat. Elérhetőséget a következő honlapon találsz hozzá :www.lilaburgonya.hu.

Marcsi

Judit Gorzó Lindroos kérdezi: Kedves Marcsi! Már ötven éve Svédországban élek és boldogan nézem programjaidat. Köszönöm neked, hogy bemutatod a Magyarország gasztronómioáját, népszokásait stb. Gyermekkorom egy részét a Hortobágy közelében töltöttem Egyeken kitelepitettként töltöttem. Mai programod emlékeztetett erre. A kemencében sütött kenyér felejthetettlen számaomra. Na meg még amit abban föztek, sütöttek Mégeszer gratulálok müsorodhoz, remélem, hogy még sokáig nézhetem. Sok szeretettel Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Nagyon köszönjük, remélem mi pedig még sokáig készíthetjük a műsort!

Marcsi

király enikő kérdezi: Kedves Marcsi! Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mi a neve annak a nepáli éttetemnek, amit meglátogattál műsoroddal? Válaszodat köszönöm: Enikő
Marcsi válaszol:

Kedves Enikő!

A nemzetközi konyhát bemutató adásunkban a Wok & Tandoori Express nepáli étteremben vendégeskedtünk, mely a Baross u. 43-ban található.

Marcsi

Varga Gerzsonné kérdezi: Egy jó medvehagymás pogácsa receptet kérek ?Nagyon szeretjük a Marcsi müsorait, és Ö magát is !
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Itt a honlapunkon, egy korábbi adásunkban  készült medvehagymás pogácsa receptjét publikáltuk. Ezen a linken megtalálja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kemences-nagy-medvehagymas-pogacsa/. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Marcsi

Jónás Tamásné kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megsütni a Chilis csokis sütit, csak furcsa nekem, hogy nem kell bele, semennyi liszt és sütőpor sem. Mitől lesz ilyen szép magas? Mekkora tepsibe süssem? Köszönöm a segítséged! Üdv: Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Egy csipet sütőport kell a tésztához adni. A lisztet "helyettesíti" a dió, ezért gluténérzékenyek is el tudják készíteni. Attól lesz ilyen szép magas, hogy akárcsak a piskótánál, itt is a jó keményre felvert tojáshab szépen feljön a sütésnél. Én egy 24 centis tortaformába sütöttem.

Marcsi

Burtics Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! A nevem Burtics Tamás. Békési származású vagyok, a vidék az ereimben van. Vendéglátó ipari iskolát végeztem Békéscabán, így a gasztrónómia mindig a szívügyem volt. Jelenleg saját erőmből kezdett, épűlő vállakozásom útját egyengetem. A vállakozásomról nem mondanék itt többet, mert az magáért beszél: www.kolbaszaruhaz.hu Talán jó témája lehetne egy műsornak, sokat tudunk akolbászról :-) Üdvözlettel: Burtics Tamás
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Feltétlenül megnézem majd a weboldalt!

Marcsi

Császárné Egri Éva kérdezi: Kedves Marcsi Nem haragszol, ha tegezlek? Családtagként tekintünk rád, nagyon szeretjük a "Gasztroangyalt" , szinte minden részt megnéztünk a férjemmel együtt. Pár éve a HírTV-n keresztül megrendeltem a DVD lemezeket a korábbi sorozatból, azt szeretném kérdezni, hogy a legutóbbi sorozatból is lehet-e majd rendelni és ha lehet, akkor hol. A másik kérdésem az lenne, hogy hol lehet hozzájutni a szakácskönyvedhez, én már lejártam a lábam érte, de sehol nem lehet megvásárolni. Székesfehérvár mellett lakom egy kis faluban Úrhidán 5 km-re van Fehérvártól. Ezer kérdésem lenne még a sütés-főzéssel kapcsolatban, én imádok a konyhában sürögni-forogni, de nem akarom hosszúra nyújtani a levelet, valóban kérdezhetek máskor is? Köszönettel és sok-sok szeretettel Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A Gasztroangyal korábbi adásaiból már DVD-n is kiadásra került jó néhány rész, melyekről bővebb információt a kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen tudnak adni a kolléganők. A Sűrűje második kiadását a Libri boltokban árulják, de itt a honlapunkon is meg tudodo rendelni. Természetesen máskor is kérdezz nyugodtan, amiben tudok szívesen segítek!

Marcsi

 

Cs.Ingrid kérdezi: Kedves Marcsi!Egy szlovákiai néző vagyok,aki innét szeretné neked és a műsor készítőinek megköszönni azt a sok jót amit a műsorral adtok.Nagyon sokat lehet belőle tanulni.Kívánom,hogy minél hosszabb ideig legyetek képernyőn!Sok-sok puszi! :)
Marcsi válaszol:

Kedves Ingrid!

Köszönjük szépen, mi is reméljük, hogy így lesz!

Marcsi

Gulácsi Attila kérdezi: Kedves Marcsi, Kedves Cím! A minap láttam egy ismétlést a Dunán vagy a Duna Wolrd-ön ahol egy göcseji körte termeszető és abból vélhetőleg számos kiváló pálinkát főző úriembert mutattak be. A kérdésem, hogy ki ő és hol találom meg? Akár tavasszal, akár nyáron szívesen meglátogatnám azt a környéket és akkor feltétlenül el szeretnék látogatni oda is. Köszönettel, Gulácsi Attila
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Kovács Gyula gyümölcskertésszel, aki nemcsak kiváló pálinkát készít, hanem a Tündérkertek mozgalom alapítója is, a következő e-mail címen tudja felvenni a kapcsolatot: tunderkertek@gmail.com.

Marcsi

Kiss Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Azt hiszem talán a hétfői (03.16.-ai) műsorban láttam török vaniliapuding vagy tejberizsszerű receptet de az oldalon sajnos nem találom. Tudna nekem segíteni? Köszönöm szépen: Kiss Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

A sütlac, azaz a sült tejberizs receptjét a következő a weboldalunkon a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/sutlac-azaz-sult-tejberizs/.

Marcsi

Dr. Eröss György kérdezi: Kedves Marcsi, a mai napon láttam a Duna Tv-én /márc.17/ ez egy régebbi felvétel volt. Kérdésem,hogy hol van az a pincészet ahol a pezsgöt gyártják. Választ elöre is köszönöm és szép estét kivánok Nektek.
Marcsi válaszol:

Kedves György!

A felvétel Szentesi József pincészetében készült, elérhetőség hozzá a következő weboldalon található: http://terrahungarica.hu/project/szentesi-jozsef-nadap-2/.

Marcsi

Rajnai Tímea kérdezi: Kedves Marcsi ! Először is szeretném MEGKÖSZÖNNI a műsor létezését , nagyon szeretjük a Férjemmel együtt. Nem csak a finom receptek miatt, hanem mert széleskörű betekintést ad szép HAZÁNKBA ,melyen az EGÉSZ KÁRPÁT MEDENCÉT ÉRTEM ! Kitartást , egészséget és sok örömöt kívánok a további részek elkészítéséhez ! :-) Szeretnék érdeklődni . A március 14.-i műsorban volt egy méhész aki "kakaós" mézet készített, Neki szeretnénk az elérhetőségét elkérni ha lehetséges ? Előre is köszönettel : Rajnai Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Köszönöm szépen a jókívánságokat, szerencsére változatlan lelkesedéssel és kitartással készítjük a műsor újabb epizódjait a kollégáimmal. Tepliczky Balázs méhészhez elérhetőség a honlapján található: www.mezemplen.hu.

Marcsi

Pillerné Zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! Az elmúlt hetek egyik adásában szó esett egy pincészetről Györkönyben, ahol a gazda kiváló konyakot főzött. Ennek a pincészetnek az elérhetőségét szeretném megtudni. Köszönöm! Egyúttal szívből gratulálok a műsorhoz!
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A Márton Pálinkafőzdéhez, ahol a a konyakot kóstoltuk, a következő weboldalon található elérhetőség: www.martoneslanyai.hu.

Marcsi

Hadadi Barbara kérdezi: Szia Marcsi! Engem a Györkönyi adásban készült krumpligombóc leves receptje érdekelne. Ezúton szeretnék gratulálni a műsorodhoz. Évek óta leköt engem és a családomat is. Alig várom a műsort minden szombaton felvesszük aztán többször is visszanézzük. Nekem az egyik legtökéletesebben szervezett műsor a tied. Remélem egyszer személyesen is találkozhatunk majd. További sikereket és nagyon jó egészséget kívánok Neked. Ui:. A négyéves kislányom is jól ismeri már Marcsit és őt is nagyon leköti minden adás :-). Pappné Hadad Barbara
Marcsi válaszol:

Kedves Barbara!

Nagyon köszönöm a kedvességed, remélem továbbra is megtisztelitek a műsort kitartó érdeklődésetekkel! A recept ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/gombocleves/.

Marcsi

Ábrahám Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Imádom a műsoraidat, a férjemmel nagy örömmel nézzük mindig ! Szeretném megkérdezni, hogy ezekből a műsorokból terveztek-e DVD-t késziteni, mint pl. az országjáró filmsorozatból ? Úgy gondolom sokan szivesen megvásárolnánk , hiszen élmény újra nézni ezeket a filmeket ! Szivélyes üdvözletem Hódmezővásárhelyről : Ábrahám Istvánné.
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Az MTVA már több epizódot is kiadott a sorozatból, de a pontos listát most nem tudom megmondani. A kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen tudtok érdeklődni, mert ott meg tudják mondani a kollégák, hogy pontosan melyik részek lettek eddig kiadva, illetve azt is, hogy hol kapható.

Marcsi

Kiss Bernadett kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretjük műsorodat, de sajnos szombaton (márc. 14-én) lemaradtunk róla. Az új M1 indulása miatt tudom, hogy átkerültök a Duna TV-re, de ott nem találom a szombati adás ismétlését (ami eddig az M1-en keddenként volt). Csak azt kérdezném a szombati adásokat (és elsősorban a márc. 14-it), ezek után a Duna Nemzeti Főadón mikor ismétlik? További sok sikert, eredményes munkát, és szép napot kívánok! Üdv: K. Bernadett
Marcsi válaszol:

Kedves Bernadett!

A múlt szombati adásunkat, a www.mtv.hu weboldalon, a Méditárban már meg lehet tekinteni, az ismétléséről egyelőre annyi információval tudok szolgálni, hogy vasárnap este a Duna World-ön tudja megnézni 21.25-kor.

Marcsi

dr Somogyi István kérdezi: Kedves Marcsi! Van egy község Pest-megyében, Sződliget névre hallgat és Duna partja,valamint 4300 fős lakossága van. Van egy rendezvénye is, ami miatt tollat ragadtam. Immár 8. alkalommal rendezzük meg a Sződligeti Vándor Fakanal főzőversenyt. A lényeg, hogy tényleg van egy kb. 1,5 m-es fakanál, amiért megy a "küzdelem". A győztes csapat nevét ebbe a fakanálba beégetjük és -nevéhez illően-minden évben vándorol tovább. A rendezvény a vidámságról, az együtt főzés öröméről, mókáról , kacagásról szól. Nagy becsben tartjuk és büszkék vagyunk rá. Minden évben más-más a főzés "témája" Volt már pörkölt, halászlé, bab, káposzta, paprikáskrumpli, nemzetiségi ételek, vad ételek versenye. Az idén sertéscsülökből készült ételek versenyét hírdettük meg. Mindíg május elsején rendezzük. hagyomány, hogy májusfaállítással indítunk, majd barátságpohár koccintás következik és indul a szabadfőzés. A rendezvényt a Civilek Sződligetért Egyesület szervezi. Megtiszteltetésnek vennénk, ha ellátogatna hozzánk a Gastro- Angyal Szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt és csapatát látogassanak el hozzánk. Részletek a korábbi versenyekről a www.cisze.hu honlapon. Minden további információval készséggel állok rendelkezésükre. A rendezvény szervezője. dr Somogyi István +36209120596
Marcsi válaszol:

Kedves István!

Nagyon szépen köszönjük a szíves meghívást, feltétlenül megbeszéljük a kollégáimmal is! Biztosat egyelőre ígérni még nem tudok, de ha úgy alakul, hogy el tudunk menni Önök forgatni, akkor előtte jelentkezünk majd!

Marcsi

Bodnár Zsuzsanna kérdezi: Drága Marcsika,nekem nincs kérdésem! Azt szeretném elmondani,hogy milyen boldogság tölt el amikor a "Gasztroangyal"-t nézem.Igazi magyar honi műsort szerkeszt.Még sokszor a könny is kiszökik a szememből,annyira megható ez a sok értékes dolgos magyar ember akiket bemutat.A gyönyörü tájak,értékes munkák borok pálinkák.Büszke vagyok ,hogy magyarnak születtem!Drága édesem,én kívánom,hogy nagyon sokáig vezesse ezt a műsort,erőben egészségben!! Nagymama vagyok,aki csak 25 éve élünk Magyarországon.Utazzanak el Erdélybe is ahol az emberek nagyon nagy szeretettel fogják Önöket fogadni. Nagyon megható volt a Dél-vidék magyar emberei,akik megtartják magyarságukat,szokásaikat.Nagyon ,nagyon sok szeretettel gondolok mindig Magára drágám! Nagyon büszke lehet drága Édesanyja,hogy ilyen kislánya van.!! Boldog Húsvétot! Szép boldog ünnepet,nagyon sok szeretettel Bodnár Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Nagyon meghatottak a sorai! Köszönöm szépen. Szerencsére már többször forgattunk Erdélyben, de biztos vagyok benne, hogy fogunk még menni, hiszen annyi minden van, amit még nem tudtunk a nézőinknek bemutatni. Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Önnek is és kedves családjának is!

Marcsi

Tünde kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megtudni hogy melyik műsor volt az amiben készült a sárgarépalekvár és a cukkini lekvár.Szeretném visszanézni az adást.Köszönöm szépen!
Marcsi válaszol:

Kedves Tünde!

A Harkány és környékét bemutató adásunkban készült a cukkini és sárgarépa lekvár is.

Marcsi

Petényi Napsugaras Lívia kérdezi: Napsugaras szép napot kedves Marcsi :) Pár hete láttam először a Gaszroangyal című műsorát , de hamar bele is szerettem! Nagyon tetszik hogy így is láthatom az országom. Egy kérdéssel,kéréssel szeretnék önhöz fordulni ....ha lehet :) legutóbbi adásában 2015. 03.14-én Sárospatakon voltak és a műsorban bemutatott egy méhészt akinek a termékeire nagyon kiváncsi lettem , ha esetleg tudna segíteni abban hol , hogyan tudnék tőle vásárolni nagyon nagy segítség lenne. Sajnos sem a nevét sem mást nem tudok róla , de a repce és a csokoládés mézét szeretném megkóstolni. Előre is nagyon szépen köszönöm , további csodás napot kívánok!
Marcsi válaszol:

Kedves Lívia!

Tepliczky Balázs méhész weboldala: www.mezemplen,hu. A termékeiről ott tud tájékozódni és természetesen elérhetőséget is talál, ahol egyeztethetnek a vásárlással kapcsolatban is.

Marcsi

Demény Károly kérdezi: Szia Marcsi A csilis csirkeszárny recepthez szeretnék kérdezni: a 250 ml. mézhez mennyi chilipor kell? Válaszod előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Károly!

Ezt a receptet, a chiliről szóló adásunkban készítette Bogár Sándor felesége, akik chili termeléssel foglalkoznak. A recepthez használt chilis mézet is ők készítik, sajnos a pontos arányokat nem tudom, mert ez az ő receptúrájuk. Azt javaslom, hogy annyi chilit keverjetek a mézhez, ha nem az általuk forgalmazott mézzel készítitek, amilyen csípőset szerettek. Először csak kevesebbel próbáljátok meg, mert ha nem szeretitek a túl erőset, akkor kisebb mennyiség is elegendő.

Marcsi

Amarna kérdezi: Kedves Marcsi! Pont lemaradtam a sajtkészítésről a márc.14.-i műsorából. Szeretném megnézni--hol tehetem? Nem terhelem a laírással-- Köszönöm: Amarna
Marcsi válaszol:

Kedves Amarna!

A múlt szombati adásunkat a Duna World, vasárnap 21.25-kor ismétli, a www.mtv.hu weboldalon a Médiatár/Gasztroangyal oldalon pedig már megtekinthető a műsor.

Marcsi

Seppo K kérdezi: Kedves Marcsi, nem olyan régen volt egy olyan faluban, ahol az adásban sok "nyitott" kemencét láttam...sok kemencés étel készült...ez a falu specialitása...elárulná, melyik volt ez a falu? Köszönöm! SK
Marcsi válaszol:

Kedves Seppo!

Orfűn a Muskátli Csárdában található az a kemencés udvar, ahol nyitott ajtós kemencék, igazi luriózumként várják a látogatókat. Cím, elérhetőség, itt a honlapon a Bor&Gasztro rovatban, az Éttermek menüben található: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/ettermek/muskatli-csarda/.

Marcsi

Seresné Manyi kérdezi: Kedves Marcsi! Én nem kérdezni szeretnék, hanem köszönetet mondani. Nagyon köszönöm minden egyes műsorodat, az egyik legértelmesebb műsor a mai világban. Ezt köszönöm Neked, és jó egészséget kívánok! Tisztelettel: Seresné Manyi
Marcsi válaszol:

Kedves Manyi!

Nagyon szépen köszönöm, feltétlenül megmondom a kollégáimnak is!

Marcsi

Varga Henriette Éva kérdezi: Kedves Marcsi, Tegnap megérkezett a várva várt, dedikált könyved, amelyet férjem névnapjára rendeltem. Nem bírtam kivárni a Gábor napot, azonnal odaadtam Neki. Férfiember létére nagyon örült neki és nem is nagyon hitt a szemének, hogy hát ezt hogy intéztem és hogyhogy dedikálva is van??? Egy picit olyan érzésünk volt, mintha megjelentél volna az apró picike nappalinkban és nagyon boldoggá tettél mindkettőnket! Örülök, hogy nemsokára itt forgatsz a közelben (Tényőn), kíváncsian várjuk az elkövetkezendő adásokat. Gratulálunk, sok sikert kívánunk, és sok erőt! Szeretettel ölelünk: Csanaki Gábor és Varga Henriette Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Ezúton is nagyon boldog Gábor napot kívánok a kedves férjednek! Szívből örülök az örömötöknek!

Marcsi

jános kérdezi: légy szives mond meg nekem mi a busa? fözeshez.
Marcsi válaszol:

Kedves János!

A busa a pontyfélék családjába tartozó halfaj. A húsa nagyon egészséges és nagyon változatosan elkészíthető. Ha bővebben szeretnél róla tájékozódni, itt a weboldalunkon következő linken találsz több informmációt: http://www.gasztroangyal.hu/alapanyagok/hus-hal/a-busa/. A sorozat második évadában egy egész adást is szenteltünk a témának, itt honlapunkon a következő töltött káposzta receptet találod, ami busa húsból készült: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/busa-hussal-keszitett-toltott-kaposzta/.

Marcsi

 

Friss

Kemencés, nádudvari túrólepény curkás kajszi lekvárral

A túrót, a tejfölt, a búzadarát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a...

Kemencés, rakott kapros-nádudvari túrós csusza

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára kisütjük, és a pörcöt leszűrve félretesszük.

Szürkemarha pörkölt

Az alapanyagot feldaraboljuk, a színhúst kb. 3x3cm-es kockára vágjuk a csontosát elfűrészeljük,...

Rakott palacsinta Trófea módra

A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, melyet minimum 30-40 percet pihentetünk...