Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Hermanusz Ferencné kérdezi: Tisztelt Marcsi,azt szeretném kérdezni , hogy hány napig forgat egy adást ?
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Általában két nap alatt veszünk fel egy 52 perces adáshoz elegendő anyagot. Természtesen azért volt már rá példa, hogy mindez több időbe telt és persze a határon túli forgatásaink is ettől jóval több időt vesznek igénybe, márcsak az oda-vissza utazás miatt is.

Marcsi

Tünde kérdezi: Szia Marcsi! A kérdésem az lenne,hogy idén várható-e ,és ha igen mikor a tavaly kincsem parkban megrendezett Gasztro fesztivál.Örülnénk ha lenne,nagyon jó volt,minden nap kint voltunk.Köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Tünde!

Egyelőre még nem tudjuk, de időben jelezzük majd.

Marcsi

Krisztina kérdezi: Kedves Marcsi! Érdeklődnék, hogy dedikålja-e még a könyveket? Egy szép szülinapi ajåndék lenne :)
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina!

Egyelőre nem készülök dedikálással. Ha lesz, akkor arról természetesen értesítjük az érdeklődőket itt a weboldalon és a facebook oldalon is. Annyit tudok tanácsolni, ha még nincs meg a könyv, akkor a weboldalon rendelt példányt dedikálva tudjuk küldeni.

Marcsi

Horena Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Szia! A segítségedet szeretném kérni egy nagyon fontos ügyben. A véleményedet szeretném kérni, nagy szükségem lenne rá. Kérlek, megosztanád e velem az emailcímedet, vagy a póstacímedet, amire elküldhetném a levelem? Nagyon szépen köszönöm. Szép napokat kíván Horena Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címen várom leveled!

Marcsi

Dajkáné Göncz Andrea kérdezi: Szia Marcsi! Nagyon sokan várjuk azt az adást, amikor Dombrádon jártatok!! Meg tudod-e mondani, hogy melyik adásban lesz látható Kicsi néni, és a Hoksz gyerek? Köszönöm szépen? Üdv: Andi
Marcsi válaszol:

Kedves Andi!

Mivel a héten forgattunk Dombrádon és még vágóasztalon sincs az anyag, ezért még kell egy kis idő, hogy adásba kerüljön. Természetesen a műsorújságokba benne lesz,hogy mikor kerül bemutatásra az adás és persze az interneten található TV műsorokban is. Ott figyeljétek!

Marcsi

Krisztina kérdezi: Szia Marcsi! Egy korábbi műsorban gesztenyemasszát kóstolgattatok. Volt egy ami kimagaslóan jó volt, a nevét szeretném megtudni és hogy hol lehet kapni. Köszönöm szépen Kriszta
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina!

A márkát sajnos nem tudom megmondani, de ha jól emlékszem akkor 70 %-os gesztenyetartalom volt feltűntetve a csomagolásán.

Marcsi

Varga Viola kérdezi: Tisztelt Marcsi! Érdeklődnénk, hogy a Belvárosi Gasztrotúra című műsorában mi volt a neve annak a kelt tésztának amit akkor csináltak amikor a répatortát kóstolták meg, (fahájas krémmel volt meg kenve, és az ujja köré tekerte majd pudinggal töltötte meg) Ha kérhetnénk a receptjét meg kaphatnánk e?!!! Előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Viola!

A gyümölcsös tekercsnek sajnos nem tudom magadni a receptjét, mert az az Artizán pékség tulajdona. Náluk viszont meg lehet kóstolni, a címük: V. kerület Hold u. 3.

Marcsi

Győri Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Én már kérdeztem,de sajnos nem kaptam választ...de nem baj,mert ettől még szeretem a műsort,mindig nézem,ha éppen itthon vagyok és nagyon kellemesen szórakozom,tanulok és élvezem a látnivalókat,a beszélgetéseket... Kívánok a továbbiakban is erőt,egészséget,hogy még sok Gasztroangyalt nézhessünk! Nagy ölelés,szeretettel,Győri Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Akkor valószínű, hogy valamiért nem érkezett meg a leveled. Mi volt a kérdés?

Marcsi

Szatmári Imréné Katika kérdezi: Kedves Marcsi! Alig van olyan műsorod, amit nem láttam. Szeretettel gratulálok empatikus műsorvezetői tevékenységedhez Nádudvarról. Amiért zavarlak, a grízes lángosnak milyen méretű tepsi szükséges? Láttam az adást és úgy saccolom, hogy a gáztepsi is jó lenne, hogy ne legyen vékony a tésztája. Szeretetteljes üdvözlettel kívánok további sok sikert és boldog életet: Katika
Marcsi válaszol:

Kedves Katika!

Egy jó közepes méretű tepsiben készült a lángos, centire ezt most nem tudom megmondani. De semmi gond, ha kicsit vékonyabb vagy esetleg ducibb lesz a tészta, a tepsi mérete miatt.

Marcsi

törteli attila kérdezi: Üdvözöllek! Vajdaságban Zentán élek, természetesen érdekel a konyhanűvészet, de nem magamról szeretnék írni, hanem akérdésem a következő, melyik oldalakon tudnék annak a kivitelzésére segítséget, útmutatást kapni mely arról szól, hogy megszervezném pl Zentától pár kilóméteres falvakban azt, hogy a falusi családok, pl vasárnapi ebédre fogadjonak arra érdeklődő vendégeket, kis táblákra kiakasztani a kapukra a menűt, hány főre főztek esetleg árak és az arra sétáló vendégek-családok kedvük szerint választanának és együtt tölthetnék a házigazdákkal az étket, beszélgetés, ismerkedés, ilyen falusi-házi vendeglátás, hol találok erre példát Magyarországon? Tisztelettel Törteli Attila Zentáról. Sok sikert és jó egészséget kívánok
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot turisztikai irodákkal, ők pontosan fogják tudni, hogy ennek mi a menete. Utána az interneten már jól tudod hirdetni ezt a lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy sokan fognak érdeklődni utána. Sok sikert kívánok!

Marcsi

 

ERIKA kérdezi: Szia Marcsi! Először is köszönteni szeretnélek minden egyes adásodat nézem nagyon szeretem. Szeretném tőled megkérdezni hogy a leveles hájast sütök nekem soha nem tökéletes nem leveles.Mi lehet az oka mi az amit nem jól csinálok Köszönöm szépen a válaszodat!!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A hájas tésztát magas hőmérsékleten, viszonylg rövidideig kell sütni. Fontos, hogy a sütő jól elő legyen melegítve, sőt mondhatom, hogy forró legyen, mikor a tészát beteszed. Ez az egyik tényező, amitől szép levelesre sül majd.  Itt a weboldalunkon több receptet is megosztottunk a hájas tészta készítéséről, sütéséről. Kukkants bel egy-két receptbe, hátha az alapján rájössz, hogy mit kellene másképp csinálnod.

Marcsi

Kulacsik Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék vásárolni a Haluska szörpök közül Akácmézes kökényszörpöt ki próbálás céljából, mert a férjemnek vese problémái vannak. Érdeklődni szeretnék, hogy postáznak-e Hatvanba a készítők? Válaszodat előre is köszönöm. Szia Teca
Marcsi válaszol:

Kedves Teca!

A www.hazaipiac.hu weboldalon találsz elérhetőséget, ott tudsz érdeklődni. A szállítással kapcsolatos részleteket sajnos nem ismerem.

Marcsi

Becsei Magdolna kérdezi: Szia Marcsikám! Szeretném ha segitenél az A tipusu Somogyi kifliburgonya elkészitésénél, mivel csak azt olvastam róla, hogy salátának lehet késziteni, mert nem széteső. Én egy sülthúshoz és piroskáposztához képzelem el, vagy petrezselymesen, vagy hagymásan. Biztos neked van jó ötleted, hogy hogyan csináljam. Gratulálok az értékes és tudományt terjesztő és táj, város, vidék bemutatásához, ahová az ember talán el sem jut. Minden adásod felveszem videóra és többször is visszanézem, hogyha elfelejtek valamit emlékezzek rá. Marcsikám előre is köszönöm a válaszodat jó egészséget és maradj mindig ilyen bájos és szerény mint most puszillak Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

A kiflikrumpli valóban salátának ideális, mert miután megfőtt és a salátalében áll, nem esk szét. De ettől még köret is készíthető belőle, a szokásos módon.

Marcsi

 

Becsei Magdolnaek kérdezi: Kedves Marcsikám! Most vettem előszőr A tipusu Somogyi kifliburgonyát és az a gondom, hogy mindenhol csak azt olvasom róla, hogy csak salátának készithető, mert nem esik szét. Most csináltam tarjából sültet és hozzá lilakáposztát. Ehhez szeretném felhasználni ezt a fajta krumlit, vagy hagymásan, vagy petrezselymesen. Nem tudom, hogy csináljam. Ha lennél olyan kedves és adnál egy tippet nagyon megköszönném. További sok sikert kivánok és mutass be nekünk nézőknek olyan tájakat ahol nem jártunk és lehet, hogy csak a műsorodból fogjuk megismerni. köszönettel és sok puszit küldök neked maradj ilyen mindig mint amilyen vagy. Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

A kiflikrumpli természetesen kiváló sütve is, azért szokták elsősorban salátákhoz javasolni, mert miután megfőtt és a salátalébe tettük nem ázik szét. De ettől még más is készíthető belőle.

Marcsi

Erős György kérdezi: Kezét csókolom Kedves Marcsi ! Erős György méhész vagyok Sárvárról.Kicsit más irányú kérdésem lenne Önhöz. Tisztelem és felettébb kedvelem mindennemű megjelenését médián belül és kívül is. Szívet melengető volt már nem egy esetben amikor a hozzám közel álló méhészetről készített műsort. Minden évben az egyesületünk szeptemberben megrendezi a mézes napot amire a látogatottság alapján nagy igénye van városunknak. Idén ráadásul egy plusz esemény is megédesíti a programokat, júliusban az általam alakított mézlovagrend egy nagyszabású rendezvény /Nádasdy Történelmi Fesztivál/ keretein belül teszi le az esküt.Mézkirálynő üti lovaggá a méhészeket és más mézlovagrendek is tiszteletüket teszik. A szeptemberi rendezvényünk még nagyobb színesítése és nem titkoltan az Ön iránt érzett tiszteletből nem lehetne -e szó arról, hogy ellátogatna városunkba? Eme ötlet a tegnapi lovagrendi ülésen fogalmazódott meg bennem. Tudom, hogy ez nem oly egyszerű kérés, de aki nem mer........... Várom megtisztelő válaszát. Üdvözli Önt: Erős György
Marcsi válaszol:

Kedves György!

Nagyon köszönöm a kedves meghívást, egyelőre még nem is kezdtük el ütemezni az őszi forgatásainkat, ezért nem tudok érdemi választ adni most Önnek. Azt szeretném kérni, hogy küldjenek egy nagyon rövid anyagot arról, hogy miről tudunk anyagot felvenni, amit a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címen várok, és ha időben már közelebb leszünk, akkor átgondoljuk, megbeszéljük a kollégáimmal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy fesztiválokon nem nagyon szoktunk forgatni, de természetesen tettünk már kivételt. Várom levelét!

Marcsi

Szűcs Lajosné Marika kérdezi: Kedves Marcsi! Találtam az éjjeliszekrényemen egy nem túl régen lejegyzett receptet, amit te készítettél a műsorodban. A neve nincs felírva, csak a hozzávalók. Bár nem vagyok biztos benne, hogy minden hozzávalót leírtam. Szépen kérlek, ha felismered a receptet, írd meg, légy szíves, hogy mi a süti neve, és minden hozzávaló benne van-e? Egyik kisunokám gluténérzékeny, így gyakran sütögetek neki, kísérletezgetek az ő lisztjéből finom sütiket készíteni. Ezt is szeretném megsütni. Hozzávalók: 25 dkg vaj 12,5 dkg porcukor, vaníliacukor 25 dkg liszt 12,5 dkg kukoricaliszt pici só. Nincs semmilyen kelesztőanyag? Előre is köszönöm válaszod. Szívből gratulálok a műsorodhoz, nagyon-nagyon kedvelem, szeretem. A könyved is tervezem megvenni, csak most nagyon mínuszban vagyok. Hálás tisztelettel és szeretettel üdvözöllek: Szűcs Lajosné Marika
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A recept a levendulás kekszé, és nincs benne sem élesztő, sem sütőpor. A teljes receptet itt a weboldalunkon, a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Ibriksz Rózsa kérdezi: Szia Marcsi! Nekem nincs kérdésem, mert amit TE létrehoztál az egyszerűen csodálatos dolog. A szombati műsorod teljesen lenyűgözött. Hála Istennek vannak még ilyen települések kis Magyar Hazánkban, és ezt neked köszönhetjük hogy mindezt láthatjuk. KÖSZÖNÖM!!!! Rózsa
Marcsi válaszol:

Kedves Rózsa!

Én pedig az elismerésed köszönöm!

Marcsi

 

Montvainé Haskó Kinga kérdezi: Kedves Marcsi! Mindig kíváncsian nézzük a műsort, hiszen különleges és hagyományőrző dolgokat is találunk benne. Mi kistermelőként pácolt fürjtojásokkal foglalkozunk, Subás tojás néven. (subastojas/facebook) A kérdés az lenne, ha esetleg érdekelne a termék, és az elkészítés, akkor hogy tudnánk felvenni a kapcsolatot, szívesen bemutatnám, népszerűsíteném a fürjeket, és a fürjtojásokat.
Marcsi válaszol:

Kedves Kinga!

Arra kérnélek, hogy egy kicsit részletesebben írj erről a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre, mert ezt még egyeztetnünk kell.

Marcsi

Pécz Gáborné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat és azért mertem írni neked,mert nagyon szeretném megkérdezni tudnál - e nekem segíteni egy olyan dologban ami az egészségünkhöz közel áll.Az az én bajom, hogy te is tudod biztos, hogy a sonka hagyma milyen egészséges. De sajnos az áruházakból már el tűnt és azt szeretném ha segítenél nekem, hogy hol lehetne kapni . Nekem is és a férjemnek is kivették az epe kövünket, így nagyon sokszor az ételhez a sonka hagymát használjuk. Nagyon szépen kérlek segíts nekem hol kapok, nagyon szeretnék vásárolni, de nem tudom hol. Maradok lelkes tisztelőd sok szeretettel, Babi.
Marcsi válaszol:

Kedves Babi!

Piacon próbáltatok már vásárolni? Szerencsére a budapesti nagyobb vásárcsarnokokban is van már őstermelői rész, ott lehet érdeklődni. Zöldségtermelőket itt a weboldalunkon a következő linken találsz, érdemes őket megkérdezni: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/zoldseg-gyumolcs/.

Marcsi

Szilágyi László kérdezi: Kedves Marcsi ! Azzal a kérdéssel fordulnák hozzád hogy nem e jönnétek el Lajoskomáromba egy gasztróangyal műsort fel venni ? Településünk Fejérmegye legfiatalabb községe és vendégszerető emberek lakják. Sok szeretettel látnánk bennetetek a stábbal. Várom a válaszod Tisztelettel Szilágyi László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Nyitottak vagyunk az újdonságokra, ahhoz, hogy elmenjünk hozzátok forgatni, pontosan tudnunk kell, hogy mi az, amit felvehetünk. Ezért arra szeretnélek megkérni, hogy a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre küldj kérlek, egy kis anyagot, hogy pontosan milyen hagyományokat, tájjellegű ételeket és mi mindenről tudunk felvételt készíteni. Ha úgy látjuk, hogy érdemben meg tudunk tölteni vele egy adást, akkor a részletekről majd tovább egyeztetünk.

Marcsi

Bárdos Pál kérdezi: füstölt tarjás leves receptje
Marcsi válaszol:

Kedves Pál!

A ruszin, savanyú gombaleves receptjét, itt a weboldalunkon a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/ruszin-varganyas-savanyu-gombaleves/.

Marcsi

Komoróczy-Kiss Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! A 2015. december 26--i adás egy pszichiátriai otthonban játszódott-csak hírét hallottam- érdeklődni szeretnék, hogy hol. Köszönettel, tisztelettel:Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Egy kis pontosítást szeretnék eszközölni, így mindjárt az elején. A december 26-i adásunkat Bükkszentkereszten forgattuk Szabó Gyuri bácsival, a bükki füvesemberrel és a lányával Zsuzsával. Egy rövid időt töltöttünk a Baráthegyi Majorságban is, ahol csökkent munkaképességűek és fogyatékkal élők számára is biztosítanak munkalehetőséget és bizonyos esetekben bentlakást. További információt a weboldalukon talál: http://www.barathegy.com.

Marcsi

Lyza Gulyáss kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tisztelem a munkájukat amit a műsorral létrehoznak. Van e lehetőség utólag megnézni egy műsort videótárból. Sajnos nem írtam fel annak a pékségnek az elérhetőségeit amelyet Székelyföldi barátjával néztek meg. Két fiatalember hozta létre és egészséges pékárút készítenek itt Budapesten. Köszönöm a válaszát.
Marcsi válaszol:

Kedves Lyza!

A www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban 60 napig megtekinthetők az aktuális adásaink. Az Artizán Pékség pedig az V. kerületben, A Hold u. 3. sz. alatt található.

Marcsi

Strissowszky Szilárdné kérdezi: Kedves Marcsi! Ősszel Majkon jártunk Tantestületi Lelki napon. Ott volt egy Gasztroangyal-adás is! Az ott dolgozó hölgyekkel beszélgettünk, végtelenül kedvesek voltak. A beszélgetésből igazolnolni láttam a véleményemet. Mindig is úgy gondoltam, nagyon értékes és nem utolsó sorban HITELES amit és ahogyan csinálod! Elnézést a tegezésért, de már egy 35 éve tanító pedagógus vagyok, beidegződés! Köszönöm a sok lélekemelő műsort, ha Gasztroangyal, ha más! Isten segítsen ebben továbbra is, szeretettel: "Ili néni"
Marcsi válaszol:

Kedves Ili!

Örülök, hogy megtapasztaltad mindazt, ami minket is ér a forgatások alkalmával! Ami mellett nem lehet, sőt nem is szabad elmenni és amit mindenképpen be kell, mutatni. A jókívánságokat nagyon köszönöm, további szép sikereket kívánok én is a pályádon!

Marcsi

Gyuris Tiborné kérdezi: Megszeretném kérdezni, hogy a sváb becsinált leves receptet hol tudom megnézni. 2016.01.30-án volt a műsorában. Köszönettel. Gyurisné Szilvia
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

A következő linken találod a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/becsinalt-leves/.

Marcsi

Dr. Locsmándi Miklósné kérdezi: Kedves Marcsi! Mindig nagy örömmel és várakozással nézem - ha tehetem - műsorát. Nagyon sok receptet elleste és megcsináltam már, igazán kitűnők. Külön öröm számomra az, hogy különböző vidékek ízeit ismerhetem meg. A tegnapi adásban (2016 február 6.) felketette érdeklődésemet a Ponéna, tehát letöltöttem a receptjét. A mindig precíz receptekhez képest a töltelék említ tojásokat, de nincs leírva, hogy hány tojást tegyünk bele. Kérem, ha módjában áll írja meg válaszában, mert szeretném kipróbálni ezt is. Műsorához további sok sikert, Önnek jó egészséget kívánok, dr. Locsmándi Miklósné Klári
Marcsi válaszol:

Kedves Klári!

Négy darab tojás kell a töltelékbe.

Marcsi

Gábris Csaba kérdezi: Kedves Marcsi az Anyukám palóc volt (Ecseg Nógrád megye) tőle tanultam sztrapacskát csinálni. Egy kiló reszelt burgonyához max 1 tojás és a burgonyától függően 40-50 deka liszt kell. A jó Magyar burgonyához aminek magas a keményítő tartalma még tojást se tettek, mert nem kellet. Ha nokedli szaggatóval készítik akkor tettek bele egy kis zsírt is. Mikor gyerekek voltunk Édesanyám nekem vajat tett rá és mézes mákot és mézes darált diót. Én nagyon szerettem
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk a történeted. A hazai ízek mindent felülmúlnak!

Marcsi

Bedő Pålnė. kérdezi: Håny napig forgat Marcsi egy adåst.?
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Általában két napig szoktunk forgatni egy-egy adást, de ez természetesen attól is függ, hogy hova utazunk. Országon belül többnyire két nap alatt el szoktunk készülni, de a határon túl forgatott epizódok, bizony több időt igényelnek, hiszen az oda-vissza utazás is sokkal több időbe kerül.

Marcsi

Kovács Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! A frankfurti leves receptednél nem írtál pirospaprikát. Ezek szerint ebbe a receptbe nem kell, vagy csak véletlenül kimaradt?:) Előre is köszönöm: Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Én nem szoktam beletenni, de van aki igen, ez már tényleg ízlés dolga.

Marcsi

Horena Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Szia! Szeretnék Neked írni egy levelet. Kérlek, lehetséges lenne, hogy küldenél nekem egy címet, amelyre elküldhetném? Nagyon szépen köszönöm! Szép napot! Üdvözlettel Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre várom a leveled!

Marcsi

Ildiko kérdezi: 1)Ez nem kérdés hanem inkább javaslat.Mikor nézem a süti recepteket a leirás mellette majd mind ugy kezdödik "az élesztöt langyos vizbe beáztatjuk majd...." Amire én gondolok nekem többet mondana az informácio hogy a recept tartalma miböl áll. Mondjuk tehén turo,káposzta, paradicsom, barack lekvár,stb.és ha ez kedvemre van megnézem.A képek nagyon szépek meg a leirás is. 2)A másik pedig amire fel figyeltem hogy sokan lámpa láz miatt vagy rossz szokásból az ujukat végig huzzák az orruk alatt mintha meg törölnének azt,mielött a fözéshez kezdenek.Ezt egyszer sem lehet látni a kanadai TV ben. Nem higiénikus. Külömben imádom a programot és minden magyar ismerösömnek ajánlom.
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A receptek mellé csak egy-egy rövid sor megjelentetésére van lehetőségünk, mert olyan a weboldalunk programja. A kelt tésztából készült ételek esetében, az első dolog a legtöbbnél, hogy az élesztőt fel kell futtatni, mert addig nem lehet elkezdeni a dagasztást. A szereplőinkkel kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy ők amatőrök, nem lehet elvárni tőlük, hogy rutinosan viselkedjenek a kamera előtt. Sokszor vannak zavarban, nagyon izgulnak, ami teljesen érthető. Kis megértést kérnék irányukba!

Marcsi

Nyiri Attila kérdezi: Kedves Marcsi, Nekem mint állandó gasztróangyal nézőnek mostmár csak egy kérdésem volna. Nem jönnél e ki Amerikába hozzánk egy show erejéig megnézni hogyan őrizzük mi is a magyar konyha hagyományait. Közben én kidolgoznék egy olyan műsor pályát amit nézőid mint gasztró és mint egyszerű érdeklődők és gasztró angyal rajongók örömmel néznének! Remélem megoldható és hamarosan kivihatő! Ja még rólam is lehet érdeklődni Levinél a Csíkszentdomokosi székely embernél. Sok szeretettel, Attila
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Nagyon köszönöm a meghívást, de ezt még nagyon át kell gondolnunk! A stábunk 10 fős, két operatőrrel dolgozunk, és természetesen rengeteg technika eszközzel, szóval nem vagyunk kevesen és ilyen nagy útnál mindent jól át kell gondolnunk. Ha úgy adódik, hogy sikerül, akkor előtte feltétlenül jelentkezünk majd!

Marcsi

Csonka Gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! A színes kuglóf nagyon felkeltette a kedvemet, hogy kipróbáljam. Sütöttem már sokféle kuglófot, mert nagyon szeretjük. Nem vagyok kezdő háziasszony, sőt már hatvan...kodom, de az újdonság mindig felkelti kíváncsiságomat és ki is próbálom, ha tehetem. Ezt a kuglófot láttam a műsorban ahogyan készítették és nekem úgy van az emlékezetemben, hogy hárman voltatok, ill. négyen és ott 3 tálba dolgozták össze a kuglóf tésztát és itt van a gondom, mert én úgy emlékszem, hogy zsírt használtak és nem vajat, mint ahogy a leírt receptben van. Lehet, hogy nem emlékszem jól, vagy összekeverem valamelyik más recepttel. Kérlek, ha ezt a műsort valahol vissza tudom nézni, tudasd, hogy hol. Megsütném, de én ugyan vajjal szoktam és szintén 4 tojás sárgájával, mikor friss, csodálatos lágy vattaszerű a tésztája, de két- három nap után kissé száraz lesz. Válaszod várom köszönettel: Csonkáné Gyöngyi
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

Az adásban nagyobb mennyiség készült, két nagy kuglófformára elegendő. Ezért lett három külön edényben dagasztva. A weboldalunkon egy adagnyi mennyiséget publikáltunk, de ha két kuglófot szeretnél készíteni, akkor duplázd meg a hozzávalókat. A kalácstészta jó minőségű zsírral vagy vajjal készítve is egyaránt finom. Én is többnyire vajjal készítem.

Marcsi

Gulyás imréné Gizike kérdezi: Kedves Marcsi szeretettel köszöntöm.Szeretnék egészséges MEGBÍZHATÓ élelmiszert rendelni (olajat, lisztet,sót) az adásban sokszor elhangzik,hogy milyen fontos ez.Ha ebben tudna segíteni.Köszönöm!! Sok sikert és jó egészséget kívánok Gizike
Marcsi válaszol:

Kedves Gizike!

Itt a weboldalunkon a Termelők rovatban találhatók meg azok a gazdák, tenyésztők, akik valóban minőségi élelmiszereket készítenek. Jó szívvel ajánlom őket!

Marcsi

Kissné Zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! A műsor nagyon jó. Kérdésem a következő.Meg csináltam a mákos dedelét, de nem tudom mit csináltam rosszul.Ugyanis nagyon kemény lett a tészta. Üdvözlettel egyszorgalmas nézője; Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Ezt az ételt én is elkészítettem és a tésztája igazán jól sikerült. Nem tudom mi lehetett Önnél a probléma!

Marcsi

 

Gábor Rozália kérdezi: Kedves Marcsi. Műsorodban láttam egy egyszerű kerek kalács sütését ami kerek és közepétől fonni kel .Lakodalmas kalács. És fiatalok voltak az ifjú pár de csak a műsor kedvéért. Kérlek küld el a receptet. Köszönöm .Rozália.
Marcsi válaszol:

Kedves Rozália!

A lakodalmas kalács receptjét, ide a weboldalunkra is kitettük, a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/lakodalmas-kalacs/.

Marcsi

Jováné Bojer Inci kérdezi: Állítólag vasárnap csináltál poharas diós sütit,légyszíves írd le, ha nem okoz problémát.Én nem láttam ezt az adást.Egyik ismerősöm érdeklődik,szeretné megcsinálni,de Ő mákkal. Köszi. Inci
Marcsi válaszol:

Kedves Inci!

A bögrés, diós süti receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/olcso-dios-suti/.

Marcsi

Margit kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megtudni , hogy az igazi házi rétes tésztát, hogyan készitenéd el? Előre is köszönöm !!!! :)
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A nagymamám készített még gyerekkoromban kelt rétest, amit nagyon szerettem. Nem túl régen a Mohácson forgatott adásunkban Margit néni készített is, ami nekem nagyon ízlett. A pontos receptjét ide a weboldalunkra is kitettük, csak ajánlani tudom! http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kelt-retes-%28gibanica%29/.

Marcsi

Bráz János kérdezi: Gyere velem a föld alá Kedves Marcsi! Szülőfalum, a Borsod megyei Tibolddaróc olyan régi és újkeletű, borászati jellegű pincészeti értékeket rejteget, érdekességekkel szolgál, amelyekről még a helybélieknek sincs tudomásuk. Ezekhez kulináris töltetet kínálhatunk helyi, daróci spécikből. Hidd el Borcsi! Érdemes kibányásznunk a borászat föoldalattiját! Szeretettel várom a visszajelzést. Bráz János újságíró, Veszprém, Borsos J. u. 4/A. T: 20/546-1354 jbraz2@freemail.hu
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Arra szeretnélek megkérni, hogy légyszíves  küldj egy rövid leírást arról, hogy pontosan miről tudunk ott forgatni a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre. Ha úgy látjuk, hogy tudunk érdemi anyagot készíteni, akkor a mikéntjét egyeztetjük majd a kollégáimmal. Várom leveled!

Marcsi

Holonka József kérdezi: Vasárnapi leves: Sváb Becsinált leves csirkehúsból Az alapanyagokat Receptet Kérem szépen ! Nagy Tisztelettel nézem a hétvégi Gasztroangyal Tisztelettel: H. József
Marcsi válaszol:

Kedves József!

A leves pontos elkészítését a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/becsinalt-leves/.

Marcsi

Pintér Sándorné kérdezi: Szia Marcsi,előbb küldtem Neked email,de rosz volt a címem most ez jó. köszi szépen Jara
Marcsi válaszol:

Kedves Jara!

A felhőszelet a január 23-i Ízőrzők műsorában készült, nem az aznapi Gasztroangyalban, a receptet az ő weboldalukon találod. Ferdinándi kalácsot néhány évaddal ezelőtt készítettünk a Karcagon forgatott adásunkban, a recept itt van a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/karcagi-ferdinandi-kalacs/.

Marcsi

Enyedi Árpád kérdezi: Kedves Marcsi! Kedvelem a műsorait és talán ennek hatására gondolkodom azon, hogy gazdálkodásba kezdjek elsősorban állattartás-legeltetés érdekelne. Ön szerint melyik tájegység az ahol érdemes lehet szétnézni és ki az a gazda, aki szívesen ad tanácsot akár gyakorlatit is? Válaszát köszönöm! Tisztelettel Enyedi Árpád
Marcsi válaszol:

Kedves Árpád!

Azért mielőtt döntene, alaposan járja körbe a témát! Először is mindenképpen tájékozódjon, hogy milyen állatttal, állatokkal szeretne foglalkozni, majd azt is, hogy az ország mely vidéke az, ahol el tudja képzelni a továbblépést. Azért nem szeretnék javasolni konkrét helyeket, mert ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy Önnek is fog, hiszen nem vagyunk egyformák. Ha már ezeket a döntéseket meghozta, akkor tudok gazdákat javasolni, ha ismerem a környéket és vannak onnan tapasztalataim, kapcsolataim.

Marcsi

Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Édesanyám és az egész családom nagy rajongója Önnek! Most rendeltem meg online A sűrűje első kötetét, és egy hatalmas kérésem lenne. Édesanyám névnapjára rendeltem, és esetleg nem tudná dedikálni neki? Julikának hívják, nagyon nagy örömöt okozna neki! Köszönöm előre a segítségét!További sok sikert kívánok Önnek! Üdvözlettel: Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

Azokat a könyveket, amelyek a weboldalunkon kerülnek megrendelésre, dedikálva küldjük. Természetesen, ha szeretne egyéni szöveget is beleíratni, azt a rendelésnél a Megjegyzés rovatba kell beírni. Ha ez véletlenül lemaradt, akkor a konyv@gasztroangyal.hu e-mail címre kell eljuttatni a kért a szöveget és akkor úgy fog a könyvbe kerülni, mikor dedikálom.

Marcsi

Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat! Egy héten hányszor forgattok az ország különböző településein? Mennyi időt vesz igénybe egy műsor forgatása? Férjemtől születésnapomra kértem az új könyved, áprilisban meg is kapom. Melinda Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Általában egy héten két napot forgatunk, amelyet vidéken töltünk és ennek a két napnak a felvételeiből születik meg egy 52 perces műsor. Természetesen többször volt már rá példa, hogy egy héten két adást is felveszünk, akkor bizony 4 vagy 5 napot is forgatásssal töltünk. A határon túl felvett adásainknál, attól függően, hogy hány részben gondolkodunk van, hogy egy hetet is a helyszínen tartózkodunk. Itt ugye még be kell kalkulálni, hogy az utazás minimum 2-3 nap oda-vissza. Bár még április messze van, de nagyon boldog születésnapot kívánok, remélem "A sűrűjéből" finomabbnál finomabb ételek kerülnek majd a családi asztalra!

Marcsi

Ludányi Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Minden egyes Gasztroangyal műsoroddal meglepsz,de a februári Szimpatika magazinban olvasott interjú egészen szenzációs .El is tettem a példányszámot emlékbe,sőt ajánlom ismerőseimnek is,mert az egész cikk gondolatébresztő .Remélem nagyon sokan olvassák majd és ha megfogadják tanácsaid,tesznek valamit saját és családjaik egészségéért. Köszönöm szépen az ötletet a kalács ízesítéséhez..Pár napja elkészítettem a kardamonos pudingos kosárkát,jól sikerült. Egy kérdésem lenne egy nem régen forgatott adással kapcsolatban,amiben egy hölgyet mutattál be amint ólom zománcos cserépedényeket készít.Az ólom tartalma miatt az egészségre nem káros ez a fajta zománcos edény? Köszönöm ,üdvözlettel, Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

Köszönöm szépen a változatlan elismerésed! Ha valamiben segíteni tudtam az számomra igazi öröm. Az ólommázas kerámiával kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy a magyarországi szabvány nem engedélyezi, hogy az étkezési célra használt mázas kerámiának az a felülete, ami étellel, itallal érintkezik ólomtartalmú mázat tartalmazzon. Légli Attila fazekasmester barátomtól tudom, hogy a mai, új technológiák során már nem is alkalmaznak ólommázat a cserépedények bevonatához.

Marcsi

Ngyné Deczki Irén kérdezi: Szia Marcsi én azt szeretném kérdezni a színes kuglófhoz csak fél kg liszt kell? köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Az adásban két kuglóf készült, a weboldalon megadott mennyiség, fél kiló lisztből egy kuglóf sütéséhez szükséges mennyiség.

Marcsi

Gábris Csaba kérdezi: Kedves Marcsi a Színes kuglóf receptjében vajat írsz a filmen disznózsírt tett a néni
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

A lényeg, hogy zsiradék legyen benne. Előfordul, hogy a felvétel alatt a nagy izgalomban egy kis eltéréssel készül egy-egy étel, mint az eredeti recept. Amikor pedig egyeztetünk, akkor látjuk a változást.

Marcsi

Gábris Csaba kérdezi: Kedves Marcsi most is Te vágtad a hagymát, pedig van két kollégád aki séf. Ezt láttam a szilveszteri adásban. A lakodalmas kalácsodat megcsináltam fantasztikus.De Én nem olvasztottam meg a vajat, hanem ahogy Te csináltad csak elmorzsoltam. Bocsánat a tegezésért.
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

Mindkét módon lehet készíteni, fontos, hogy jól ki legyen dagasztva a tészta, mert úgy lesz az igazi!

Marcsi

Marika kérdezi: Kedves Marcsi! Mindenek elött szivböl gratulálok a müsorhoz ,további sok sikert.Szeretnöm az unokáimnak elkésziteni a kardamonos fahéjas kalácskákat.Hol találom már sokat keresgéltem. Elöre is köszönet. További ilyen tartalmas adásokat! Marika Érsekújvárból
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A recept az Artizán pékség tulajdonosának alkotása és nem szeretné publikálni, mert csak ők készítik az országban. Nagyon sajnálom, de nem tudom elküldeni a receptet!

Marcsi

Magyari Andrasné Katalin kérdezi: Kedves Marcsika a most szombati adásban a házilag készített gyümölcslevek után érdeklődnék hogyan lehet interneten megrendelni vagy telefonon a kapcsolatot felvenni. Nagy szeretettel várom a műsort ha tehetem megnézem. Nagyon szép helyeken jár és sok érdekeset látok. Köszönöm Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A www.hazaipiac.hu weboldalon lehet a múlt szombati adásunkban látható gyümölcsleveket megvásárolni.

Marcsi

Friss

Tejszínes, vargányás bika erénye

A bikaherét 2-3 percig forró vízben megabáljuk....

Virágfánk

A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek,......

Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk, a csülköt, babérlevél, hagyma......

Mezőhegyesi káposztás bárány

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.