Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Szombati Klára kérdezi: Kedves Marcsi! A hétvégén Gasztroangyal Fesztivál! Lesznek ott kézművesek, vagy csak termelők és ínyencségeket készítők? Lehet ott helye magyaros, iparművészeti ruháknak? Mi pont ilyeneket készítünk, megtekinthetők a http://tulipanosviseletmuhely.hu oldalon. Amennyiben úgy gondolja, hogy odaillő lenne, szívesen elmennénk. Ha mégsem, az sem baj, akkor is imádjuk a műsorát és persze Önt is! Üdvözlettel: Szombati Klára
Marcsi válaszol:

Kedves Klára!

Köszönjük szépen a jelentkezését, de még áprilisban lezártuk a fesztivál kiállítóinak a listáját. A fesztiválra elsősorban azoklat a termelőket, gazdákat hívtuk meg, akik szerepeltek az eddigi adásainkban.

Marcsi

Gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! A cseresznye lekvárhoz nem kell cukor ? Köszönöm válaszodat
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

A szomolyai cseresznye olyan jó édes, hogy ahhoz nem kell cukor!

Marcsi

Anett kérdezi: Üdvözlöm Marcsi! Kèt gyermekes anyukakènt mindig tanulok Öntöl minden müsorban,nagy szeretettel nèzem az összes adást,mert szînvonalas,és èrdekrs. Èn a Mátra lábánál lakok,ès rengeteg finom ètel kèszül erre is,amellett,hogy gyönyörü a táj! Nyïlt tavaj Sástôn egy ètterem,ahol a környèken egyedi különlegrssègkènt òriás rântott húst kèszìtenek. Finom solymosi borokrôl nem is beszèlve. Ha kedvet kapott esetleg erre a környèkre valô lâtogatásra,nagyon szívesen segítek. Köszönöm,hogy elolvasta levelem. További sok sikert,minden jót Önnek! Anett
Marcsi válaszol:

Kedves Anett!

Nagyon köszönöm a javaslatot. Egyelőre még nem terveztük meg az őszi forgatásainkat, de ha lesz rá lehetőségünk, akkor elképzelhető, hogy eljutunk Sástóra is.

Marcsi

Fábián Emma kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném kérdezni, hogy az idén, tehát 2015-ben forgatsz, forgattok-e megint? Ne haragudj, hogy tegezlek, de a felvételeket látva, Te majdnem mindenhol tegeződöl, épp ezért mertem venni a bátorságot a tegezésre! A műsoraid nagyon-nagyon tetszik, az ismétléseket is nézem, mert mindig felfedezek valami úja! Különösen a Székelyföldön felvett adások tetszenek, lévén, hogy én is székely vagyok! Kívánok Neked Marcsika jó egészséget, és sok-sok jó felvételt! Szeretettel üdvözöllek Bonyhádról: Fábián Emma.
Marcsi válaszol:

Kedves Emma!

Igen, valószínű, hogy augusztusban már javában forgatjuk az őszi évad adásait. A jókívánságaidat pedig nagyon köszönöm!

Marcsi

Szabó Rebeka kérdezi: Üdvözöllek! Szeretném lekérni a Szekszárdi adásodból való citrom krémet. Előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Rebeka!

A receptet a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/.

Marcsi

Szilvia kérdezi: Kedves Marcsi ! A tegnapi ismétlésben láttam egy receptet, de nem találom. A kávéházban voltak és a hölgy citromos tojássárgát rakott el. Ha lenne kedves meg mondani hol találom. További szép napot kívánok és jó egészséget. Szilvia
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

Íme a recept: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/.

Marcsi

László Zoltánné Enikő kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kedvelem műsorait, napi rendszerességgel nézem, ezért már második alkalommal láttam a szekszárdi műsort, melyben elhangzott egy citromkrém recept, de csak a főbb összetevői, a recept maga nem. Az Ön oldalán kerestem a receptet, de az ott talált nem azokat az összetevőket tartalmazza, ezért kérném a segítségét. A műsorban elhangzott, hogy citrom, tojás és cukor kell hozzá, majd dunsztolni kell. Kérném, hogy az összetevők arányát írja meg. Köszönettel, Lászlóné Enikő
Marcsi válaszol:

Kedves Enikő!

Ezen a linken találja a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/.

Marcsi

deak janos kérdezi: 2015 junius 29.én a gasztroangyal hanyadik része ment ismétlésbe,mert szeretném visszanézni. Tisztelettel deak janos.
Marcsi válaszol:

Kedves János!

A Szekszárdon, Tóth Sanyival készült adásunk a 132. volt.

Marcsi

Faragó Sándorné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat, amikor tehetem nézem és jegyzem a finomságokat. Igérted,hogy megtudod a citromlekvár receptjét.Szeretném kérni, ha lehet. Köszönettel:Faragó Sándorné Gyöngyösről
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

A receptet citromkrém néven tettük közzé a weboldalunkon, a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/.

Marcsi

Ágnes kérdezi: Kedves Marcsi! Az egész családom imádja a műsorát, általában mindig sikerül megnéznünk. Szeretnék tanácsot kérni Öntől. Apukámnak augusztus elején lesz a születésnapja, és régóta keresgél dió befőttet, de sehol nem kap. Szeretném 1-2 üveggel meglepni. Nem tudna nekem segíteni, hogy hol lehetne igazán finom zöld dió vagy dió befőttet szerezni? Ön annyi fele járt az országban. Nem találkozott ilyesmivel? Köszönöm kedves türelmét, és várom válaszát! Üdvözlettel: Ágnes
Marcsi válaszol:

Kedves Ágnes!

Dankó József diótermelőnél érdeklődjön, elérhetőséget a következő linken talál: http://www.lengyeltoti.hu/index.php?am=59&fm=7&l=hu. Az édesapjának ismeretlenül is boldog születésnapot és jó egsézséget kívánok!

Marcsi

Kun Laszlo Gezane Adrienn kérdezi: Kedves Marcsi! Kovaszos uborkát szeretnék télire elrakni ehez keresek receptet. KöszönömAdrienn.
Marcsi válaszol:

Kedves Adrienn!

A következő receptet tudom ajánlani: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sos-uborka/.

Marcsi

Mária kérdezi: Kedves marcsi csk szeretnem megkosszoni a musorodat mindig megnezem de ha nem akkor a youtuben meglehet talalni Kulonosen azok a reszek amikor a csangoknal vagy erdelyben vagy ..Nagyon sok kitartast es sok jo adast meg kerunk...Jo egeszseget ! mária
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Köszönöm szépen!

Marcsi

Dr.Radnai Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Őszintén szólva csak ámulok azon,hogy milyen bájos stílusban vezeti ezt a műsort,emellett hihetetlenül nagy a felkészültsége úgy a gasztronómia,mint a borok ismerete terén. Művelt, őszintén kedves Személyiségét sok egyéb műsorban is szívesen látnám...bár ez a műsor szerintem Magyarországon az egyik legkedveltebb ,melyet széles körben,nagy számban néznek. Csak gratulálni tudok töretlen kedvéhez,mellyel ezt a témát idehaza felkarolta. Végezetül egy szerény kérdés,ha megengedi.Jómagam "későn érő" férfiként,válást követően kényszerültem arra,hogy elkezdjek ételeket készíteni.Nagy marhahús-kedvelő vagyok.Legyen kedves,adjon nekem tanácsot avval kapcsolatban,ha marhasültet készítek (pl.hátszínből),mennyi ideig és miben javasolja,hogy beáztassam a kérdéses húst,hogy az biztosan megpuhuljon és kisütéskor ne legyen olyan mint a "cipőtalp"..?Bocsásson meg a nagyon gyemetegnek tűnő kérdésért,de az Ön véleményét abszolút mérvadónak tartom.Őszite tiszteletem és kézcsókom küldöm:Radnai Tamás Dr.(Pécs)
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Nagyon szépen köszönöm az elismerést! Marha hússal kapcsolatban azt tanácsolnám, hogy biztos forrásból, jó minőségű húst vásároljon. Sajnos egyre több helyen árulnak holstein tehén húst, amivel bármit is csinálhatunk, cipőtalp marad. A magyar tarka bika húsa sokkal ízletesebb és puhára készíthető. Fontos, hogy ne sózzuk be előre, mert a sótól a húsból a nedvek egy része távozik, ezért pácolás előtt csak fűszerezzük, majd öntsünk rá annyi olajat, amennyi ellepi, és legalább 3-5 napig érleljük a hűtőszekrényben. Akkor biztosan jó puha lesz a hús elkészítve!

Marcsi

Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Érdeklődni szeretnék, hogy "A sűrűje" c. könyvet lehet majd szombaton a Derby-n dedikáltatni? (kb. hány órakor és hol) A könyvet előre meg kell vásárolni vagy a helyszínen is nyílik lehetőség a megvételére? Segítségét előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

A Sűrűjét megvásárolni is és dedikáltatni is lehet a fesztiválon. Általában délután 2-1/2 3 között állok az érdeklődők rendelkezésére.

Marcsi

Bérczyné Márta kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék kimenni a hétvégi fesztiválra a Kincsen parkba szombaton, de az a kérdésem, ha nem érdekel a lóverseny akkor mikor érdemes kilátogatni, délelőtt, vagy délután is lehet. Köszönettel: Bérczyné Márta
Marcsi válaszol:

Kedves Márta!

A fesztivál pénteken 12.00 órakor, szombaton és vasárnap 10.00 órától este 8-ig lesz nyitva. A kiállítók egész nap az érdeklődők rendelkezésére állnak, közben délután 14.00 órától kerül megrendezére a derby is, de a két rendezvény jól megfér egymás mellett!

Marcsi

monika kérdezi: Jonapot Marcsika ahogyan kostol a müsorokban az embernek egyböl jó étvágya lesz ! Jó a müsora ! Űdv
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

Köszönöm!

Marcsi

Szabó Csaba kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi ! Június 26.-án küldtem a "Gasztroangyal" szerkesztőségére egy emailt, de választ nem kaptam rá. Mielőtt további feljelentést tennék, kérem válaszát a kérdésemre. Ha nem jutott el Önhöz ez a levél, megismétlem itt is. Várom válaszát, tisztelettel : Szabó Csaba Íme a levél: Tisztelt Szerkesztőség! Feltételezem, hogy visszaélés történik a Gasztroangyal szerkesztősége nevében. Ma délután, az Őrmező lakótelepen lépcsőházunk előtt egy fiatal, jó külsejű hölgy érdeklődött, hogy szoktuk-e nézni ezt a műsort. Miután válaszunk az volt, hogy igen – mert gyakran nézzük - azt kérdezte a hölgy, hogy segítségére lennénk-e egy reklámban azzal, hogy ad nekünk ajándékba különböző árukat, amit köreinkben mindenhol reklámozunk, ezt a „gasztroangyal”, Borbás Marcsi érdekében tegyük. Ezek után a kocsijából többféle csomaggal jött vissza ( 6 db csomag volt), azzal, hogy ezeket mind nekünk ajándékozza, s a reklám sikere érdekében feljönne velünk a lakásba bemutatni ezeket a dolgokat. ( Zöldségreszelő csomag ( Nicer Dicer); egy Royalti Line sütőedény fedéllel; egy „Peterhoff kerámia palacsintasütő; egy kézi elektromos masszírozó; egy mágneses térdszalag és egy KINOKI gyógy-talptapasz .) A behízelgő modorban megtartott árubemutató után közölte, hogy mindössze csak a sütőedény önköltségi árát kell kifizetni, 40 000 Ft-ot, aminek fejében ennyi minden ajándékot kaptunk. Remélte, hogy kicsinyességünk nem kerekedik felül ezen jó szívvel adott ajándékok felett. Én a – pár napja szívbetegséggel kórházban kezelt - feleségem lelki nyugalma érdekében nem csináltam jelenetet, és utasítottam vissza ezt a szemünkben koldulásnak minősített „ajándék, de pénzért” módszert, a feleségem ugyan így volt. Azóta sem tudunk megnyugodni, hogy nyugdíjas tanárok lévén ilyen könnyen hagytuk hülyévé tenni magunkat, nekünk ez a kicsalt pénz nagyon is hiányzik. Feltételezzük, hogy a „Gasztroangyal” – ra való hivatkozás csak blöff volt. Kérem, tájékoztassanak a témában bennünket! Tisztelettel: Szabó Csaba nyugdíjas tanár
Marcsi válaszol:

Kedves Tanár Úr!

Június 29-én, az Ön által megadott e-mail címre küldtük el levelére a válaszunkat. Szeretném megnyugtatni, hogy nem mi, azaz a Gasztroangyal Szerkesztősége él vissza a nézők bizalmával, nem mi küldtük Önöknek az "ajándékot". Nagyon sajnáljuk, ami Önökkel történt, ha gondolják tegyenek az illető ellen feljeletést a rendőrségen, ezt mi sajnos nem tudjuk megtenni. Már többször publikáltuk itt a weboldalon is, hogy visszaélnek a műsor nevéveél, ne engedjenek be az otthonukba senkit, aki ránk hivatkozással jelentkezik, mert mi kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk! Vigyázzanak magukra és nagyon gondolják meg, hogy kinek nyitnak ajtót!

Marcsi

 

Bugyi Lászlóné kérdezi: Kedves Marcsi ! 2015 06027 este néztünk egy műsort ahol nagyon tetszett hogy a falu önálló gazdálkodással tarja fenn magát többségben ,ami nagyon tetszett . szeretném megtudni annak a káposztás paszuly levesnek a receptjét amibe füstölt hús is volt .és fj hús te például a fület kérted , Kérlek segíts nekem ebben hol találom meg . Köszönettel Bugyi Lászlóné Erzsébet
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

A receptet a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/turos-kaposztas-bableves/.

Marcsi

Hornyák Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Pár héttel ezelőtt a tv-ben volt egy olyan Gasztroangyalos rész amiben olyan süteményt sütöttek olyan embereknek akik nem ehetnek:tojást,tej és lisztféléket. Ez pontosan melyik részben volt és pontosan mikor vetítették? Nem tudom h mikor adták le és mi volt még ebben a részben de családomban is van ilyen beteg és ezért lenne fontos hogy megtudjam a pontos műsordátumot. Köszönettel: H.E.
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A gluténmentes táplálkozásról készült adásunkat két évvel ezelőtt, kora tavasszal készítettük, de azt nem tudom megmondani sajnos, hogy pontosan hanyadikán sugározta a televízió. Az ott bemutatott ételek receptjei azóta is fent vannak a weboldalunkon, csak ajánlani tudom őket!

Marcsi

Muszka Vivien kérdezi: Kedves Marcsi!Én azt szeretném megkérdezni tőled hogy a cupcake-hez való tejszín bolti is lehet-e?Válaszod előre köszönöm!(Nagy rajongód vagyok és a mamám is!)
Marcsi válaszol:

Kedves Vivien!

Fontos, hogy jó minőségű tejszín legyen! Én a legjobban a házi tejszínt szeretem, de azt nem mindenhol lehet kapni. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan bolti tejszín is, amivel el tudod készíteni és finom lesz!

Marcsi

Matekovics Dávid kérdezi: Kedves Marcsi! Mikortól lesznek új részei a gasztroangyalnak? Szeretnék majd meghivni ide a Mezőföldre Fejér megyébe Előszállásra.nagykarácsonyba. sok látnivaló,érdekesség illetve finom ételek italok helyi termékek is vannak. Esetleg ha egy e-mail cimet tudnának adni vagy telefonszámot ott megirnám pontosan. Előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Dávid!

A műsor új epizódokkal ősszel fog folytatódni, a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre várom a leveled!

Marcsi

Dudás Pál kérdezi: Kedves Marcsi! 21 éves vagyok, tősgyökeres tápióbicskei, tudom furán hangzik fiatalként, de nagyon de nagyon szerettem a műsorodat. Lenyűgözöl azzal, ahogy bemutatod a Magyarországi illetve Erdélyi tájakat, gasztronómiai ínyencségeket. Fiatalként nagyon tisztelem azokat az embereket akik a hagyományokat ápolják. Én a Tápió-vidéken élek, amire nagyon büszke vagyok, különösen ahol lakom :Tápióbicskére. Ezen a településen zajlott április 4.-én a híres tápióbicskei csata. Azért írok, mert igaz, dicséretre méltó amit végzel, nagyon sok tájat,régiót bemutattál eddig , de valahogy kihagytad a Tápió-vidéket, amit úgy hiszek nem szabadna kihagyni a gasztronómia világából. Kalandvágyó, életvidám nőnek ismerlek, látogass le 2016 .április 4.-én Tápióbicskére, ahol megnézheted "élő történelemóraként" a hadijátékot, szerveznek Tüzérkonyhát ahol a régi igazi finom ételeket amit akkor a katonák ettek készítenek el. Minden évben több ezren jönnek el erre az egy napra a településre. A faluban egy olyan nemes hagyományt ápolnak amit hazánkban sehol máshol nem. 1988-ben az akkori bíró nagy összeget tett le alapítványként a község pénztárába azzal a meghagyással, hogy amíg Tápióbicskén magyar gyermek él, minden év április 4-én minden gyermek és ifjú kapjon egy-egy zsemlét, emlékezve arra, hogy ezt a földet, mely nékik a fehér kenyeret termi, magyar hősök vére öntözte. Azóta minden év április 4-én emlékeztető istentisztelet, és a honvédkeresztnél tartott ünnepség után az iskolaudvaron zsemleosztás van. Bár az alapítvány már az első világháború után már elértéktelenedett, de a gondolat él tovább, és még a legvészesebb időkben sem maradt el a zsemle hagyományos kiosztása. Bár ma már a zsemlét bukta váltotta fel. Ne felejtsem el azt is, hogy található egy kopjafa, ami egy tizenévesnek van állítva aki a csatamezőn esett el, illetve a Vas keresztet ahol Színi Sebő Alajos magyar alezredessel vívott nevezetes párbajban - elhunyt osztrák gróf Riedesel őrnagy sírját jelöli a kovácsoltvas kereszt. Ez a párbaj szolgált alapjául Jókai Mór, A kőszívű ember fiai című regényében Baradlay Richárd és Palwitz Ottó párbajának. (Az író azonban az eseményt Isaszegre helyezte.) Gasztronómiát illetve nagyon finom pecc pitét, Kossuth kiflit, lusta asszony tepertős pogácsáját, és a híres tápióbicskei töltött káposztát készítenek. A legfontosabbat kihagytam: Grillázs- torta, a környéken bicskén készíti egy család (rokon) már több évtizede. (nálunk rendezik meg minden ősszel, a Kárpát- medencei Grillázs- torta fesztivált) Van egy szép Tájházunk ahol a régi emlékeinket őrizzük. Büszke vagyok a szülőfalumra! Remélem meghoztam a kedvedet és ellátogatsz Tápióbicskére, meg persze, ha egyszer Isten is úgy akarja, szeretnék majd élőben is találkozni veled! Szeretnék Neked és a stábodnak további jó munkát kívánni! Üdvözlettel: Dudás Pál
Marcsi válaszol:

Kedves Pál!

Ez igazi kedvcsináló levél! Egyeztessünk még jövő januárban róla!

Marcsi

Budai József kérdezi: Szeretném megtudni a birsalmasajt elkészítésének módját, a receptet. Láttam az adásban de nem jegyeztem meg. Köszönöm Budai József
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Az adásban látott receptet a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/birsalma-sajt/.

Marcsi

Tariné Fodor Anna kérdezi: Kedves Marcsi! 2015. junius 25. műsor vége felé készitettél egy tortát, melyben nem volt liszt, tojásból, olvasztott csokiból, és azt hiszem darált dióbol állt a recept. Nagyon szeretném elkészíteni, de nem tudom a pontos hozzávalókat. Kérlek segíts, hol találom meg a receptet. Nagyon köszönöm a segítségedet, Várom a következő érdekes, és hasznos tudnivalókat bemutató műsoraidat. Köszönettel: Tariné Fodor Anna.
Marcsi válaszol:

Kedves Anna!

A chilis csokis süti receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/chilis-csokis-suti/.

Marcsi

Kolumbán Dávid kérdezi: Kedves Marcsi! Erdélyből, Székelykeresztúrrol írok. Pár fiatal gazda társammal szevezzük az első székelyföldi mangalica fesztivált és konferenciát. A rendezvény egy gazda barátom tanyáján lesz megszervezve szeptember 5dikén szombaton. A program tartalmaz előadásokat magyarországi előadóknak, tenyész illetve vágó mangalica vagy durok-mangalica egyedek kiállítását valamint lesz egy gasztro sátor is. Itt képviseltetné magát erdélyi kishúsfeldolgozók akik mangalicát dolgoznak fel, valamint helyi étterem szakácsaival,szabadtéri konyhával. Ez úton szeretném meghívni rendezvényükre Kedves Marcsi Önt és stábját, amnnyiben belefér a programjukban jöjjenek elmés készítsenek egy kis filmet a rendezvényen, kár lenne kihagyni, tudom - követem az adásait,hogy minden érdekli ami kulináris élvezetet okozhat,mint például egy két mangalicából készült inyencség. Ha minden jól megy a magyarországi mangalica tenyésztők országos egyesületétől is jelen lesznek, így mondhatni nemzetközi rendezvényről beszélhetünk. Várom a mihamarabbi válaszát. Tisztelettel és üdvözlettel, Kolumbán Dávid Székelykeresztúr, június 26, 2015
Marcsi válaszol:

Kedves Dávid!

Nagyon szépen köszönjük a szíves meghívást, ebben a pillanatban még sajnos nem tudom megmondani, hogy tudunk-e menni, mert még nem állítottuk össze a szeptemberi forgatásainkat. Azt javaslom, hogy augusztus elején egyeztessünk, kérem Önöket írjanak egy mailt a gasztroangyal@gasztroangyal.hu címre, akkor már biztosat fogok tudni mondani!

Marcsi

Bakos György kérdezi: Kedves Marcsi ! Napi nézője vagyok a műsornak /és az összes ismétlésnek/, de bevallom nagyon szeretek főzni és a JÓ pálinkát is.Mégis elmulasztottam,hogy felírjam annak a főző mesternek a címét,aki a hagyományos technika mellett egy olyan újat alkalmaz,amitől a pálinka hosszabb ideig marad zamatos,illatos. A fiamnak augusztus elején lessz az esküvője.Szeretném,ha megkaphatnám Öntől ennek a mesternek az elérhetőségét,esetleg más - Ön által javasolt -címeket is ! Segítségét előre is köszönöm !
Marcsi válaszol:

Kedves György!

A Kisgöbrői Pálinkafőzde vezetője Horváth János alkalmazza azt az eljárást, ami a saját szabadalma, hogy a gyümölcsök zamata méginkább benne marad a pálinkában. Nem biztos, hgy elárulja Önnek, e-mail címet tudok megadni: szilvoriumbt@gmail.com. Gratulálok és sok boldogságot kívánok az ifjú párnak!

Marcsi

Sipos Attila kérdezi: Hello! Előtte egy személyes megjegyzés! Anyósomék arra voltak dinnyések /Hortról/ Te még kicsi voltál akkor.Édesapádat jól ismerték.,és még sok minden. Tehát: Hol van az a HÁZI SAJT ,LEKVÁR MÉZZEL CSILIVEL? Én nem sokat vagyok itthon és néha rákattintok,hogy mi az amit szeretnék?pontosabban amikor itthon vagyok ANYA mit csináljon? Nekem nagyon tettszett az a csirke/szárny vagy comb /mézes csilis öntettel?/1/ A lányomnak most júl.3.lesz a dipl.oszt. Dbre.-ben az orvosin/Egyébbként 5-ös a dipom,és nem tudom ,hogy mi a TÚRÓT csináljak? Köszönöm,hogy meghallgattál.
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

A chilis csirkeszárnyak egy igazán különleges, könnyen elkészíthető étel, a receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/csipos-csirkeszarnyak/.

A weboldalon a Főételek menüben igazán szép számmal akadnak receptek, pásztázz egy kicsit és mindjárt könnyebb a választás!

Marcsi

gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat,ha tehetem megnézem .Nem rég volt a műsorban kemencébe sült liba,.anyukám látta én erről lemaradtam . káposzta ágyon és zöldségek is voltak benne.Nekünk is van libánk, a hétvégén szeretnénk kemencébe sütni,de nem találom a receptet,tudnál segíteni .Tisztelettel Gyöngyi
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

A libasült receptjét itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pecsenyeliba-egyben-savanyukaposztaval-sutve/.

Marcsi

Buzásiné Zsuzsa kérdezi: Szeretném elkérni annak a speciális szilvalekvárnak a receptjét, amelyik sütőben, tepsiben készül, egyik oldalon a szilva, a tepsi másik felén a cukor sül. Igy emlékszem rá a műsorából, ami nagyon kedves számomra...Nézem és örülök. Köszönettel: Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A recept a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/szilvalekvar-sutoben/.

Marcsi

virág kata kérdezi: Kedves Marcsi! A 94 éves nagymamámmal szoktuk a műsorát nézni, amikor meglátogatom. A nagyi kedvence a műsor, mindig elámul, hogy mennyit és milyen lelkesedéssel eszik, iszik. Sajnos azt már nem érti, hogy azt nem egyszerre abban a 30 percben, fogyasztják el.Az biztos, hogy a műsor alatt felélénkül és még beszélget is önnel, mondja, hogy mit kellene csinálni, pl kezet mosni mielőtt az étel készítéséhez nyúl. Az egyik műsorában láttam,hogy kovászos uborkát raktak el télre az ott szereplő hölgyek . Sajnos a receptet nem tudtam pontosan megjegyezni, és mivel más volt a téma, gyorsan el is szaladt a műsor e receptről. Szeretném megkérni, hogy küldje el a részemre. Köszönöm a sok szép percet amit a nagyimnak szerez, akit Jámbor Istvánnénak hívnak, Szül. Csík Katalin Zics-i lakos, és még egyedül ellátja magát. Hallatlanul büszke vagyok rá, és rendkívüli módon szeretem őt. Köszönettel Virág Kata
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

Ezúton kérem, nyugtassa meg a kedves nagymamáját, hogy mindig kezet mosok, mielőtt főzni kezdek, de ha ez is bekerülne a műsorban, akkor kevesebb érdemi információt tudnánk bemutatni. Ezért nem szoktuk kamerával felvenni.

A sós uborka receptje a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sos-uborka/.

További jó egészséget kívánok a nagymamájának!

Marcsi

dr Papp Jánosné, Nóra, kérdezi: Kedves Marcsi !dősebb háziasszony vagyok.,Jóval túl dolgoztam a nyugdíjkorom elérése után.Most már több időm van valamivel. - Szeretném,ha valamelyik még nyári adásban szerepelhetne a házi tarhonya készítése. Az idős Édesanyám már nem emlékszik a készítés fogásaira és nem nagyon találok olyan gyakorlott teremtést, aki még meg tudná mutatni. Nagyon szeretem a műsorait, mostanában minden este 21 ó 25 perckor a TV előtt a helyem. Szeretettel üdvözlöm : Nóra
Marcsi válaszol:

Kedves Nóra!

Nyáron egyelőre új adást nem sugároz a televízió, a Duna World a korábbi évad adásait ismétli. Ígérem, igyekszem foglalkozni majd ismét a házi tésztákkal, bár több adásunkban is készítettünk már, de ezzel a témával sosem lehet eleget foglalkozni!

Marcsi

Anda Péter kérdezi: Kedves Marcsi!Szeretném Töled megkérdezni,(látva a hajdúnánási műsorodat)hogy Budapesten hol kapható Magyar tarka EGÉSZ lábszár,csont nélkül ?Sajnos k.b.8-10 éve nem tudok jó marhapörköltet készíteni mert csak letejelt, tejre tartott marhának a húsához tudok hozzájutni.71-éves elmúltam,Hajdúnánásra nem tudok eljutni,márpedig addig nem akarok jobblétre szenderülni,amíg egy igazi marhapörköltet,gulyáslevest nem készitek a családomnak.Kedves Marcsi!Elnézést,a furcsa kérésért,de már nagyon sok helyen, nagyon sok hentes átvert az ehetetlen áruikkal,tovább nem kisérletezem velük. Nagyon kedvelem a műsorodat,mindig megnézem a családdal eggyütt.További sikereket kivánok.Kézcsók:Anda Péter.
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Azt javasolom, hogy meg kell kérdezni a hajdúnánási céget, hogy pontosan hova szállít Budapesten: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/hus-hal/hentes-per-husfeldolgozok/. Ezen a linken több olyan húsbolt is található, ahol valóban jó minőségű, hazai húsokat lehet kapni. Biztosan van hazai marhahús is a palettán.

Marcsi

Ludányi Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Elég régen láttam egy adást a Gasztro angyalból,érdekesnek tűnt,mivel kora tavasz lévén salátát készítettél vad növények és virágok keverékéből.Többek között érdekelne egy sárga színű apró virágzatú növény neve,amit felhasználtál a salátába.Volnál szíves megírni a nevét? Köszönettel Ludányi Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

Tudnál abban segíteni, hogy ez melyik adásunkban is volt, mert így hirtelen nem tudom megmondani, hogy melyik növényről is lehette szó! Köszönöm szépen!

Marcsi

 

 

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Bár ez itt nem a reklám helye, de a jó, nemes cél érdekében szeretnék egy kis információval szolgálni azoknak a kedves nézőidnek, akiket szintén megérintett a csángó adás, és a magyarfalui iskola sorsa. "Moldvai Csángómagyarok Szövetsége" : 11708001-20564287 erre a számlaszámra lehet utalni. Örömmel láttam a szövetség honlapján, hogy sok ember , köztük vállalkozások is a lehetőségeik szerint adakoztak , de biztosan jól jön még a további támogatás! Az egész stábnak és Neked is Marcsi pihenést, feltöltődést kívánok a nyáron!Ősszel várunk vissza benneteket a képernyőn! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Nagyon köszönöm az információit is és a jókívánságaidat is. Szép nyarat neked is!

Marcsi

Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Érdeklődnék, hogy a Murakeresztúri részt láthatjuk e majd a tvben, vagy online, mivel elmaradt, és az ismétlésekor sem azt a részt, hanem a Balaton részt adták le. Ha esetleg online meg lehet nézni, akkor egy webcímet kérhetnék hozzá? Válaszát előre is köszönöm. További szép napot.
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Az adásainkat az mtv weboldalán, a Médiatárban lehet megnézni az adást követő 60 napig. Ha ez az idő eltelt, akkor az MTVA leveszi a műsort a weboldalról. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a további ismétlésekre mikor kerül sor, ezt az internetes műsorportálokon, vagy az RTV újságokban lehet megtudni.

Marcsi

Kas Iván kérdezi: Szia!Szeretném kérdezni,hogy július 5.én hol leszel?Dunakeszin vagy Pesten? Üdv Iván
Marcsi válaszol:

Kedves Iván!

Július 3-5. között Budapesten a Kincsem Parkban, a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon leszek egész nap.

Marcsi

Orsolya kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tetszik a műsor, egyet kivéve, amikor Bagi és Nacsa volt a vendéged. Én igazából egy receptet keresek, éspedig egy keksz receptet, kétféle lisztből készül: sima fehér és kukoricaliszt, a hideg vajat bele kell reszelni. Ami nagyon jó volt benne: adagonként süthető, fóliában eláll a hűtőben. Erre lenne szükségem, az oldalon nem találom. Köszönöm, Orsolya
Marcsi válaszol:

Kedves Orsolya!

A levendulás keksz receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Németh Szilvia kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorod, de sajnos néhány adádpsról lemaradtam. Van valami olyan hely, ahol minden megnézhetem vagy akár letölthetem. Jó lenne egy DVD, mely tartalmazza az összes műsort. :) Még egyet kérdeznék. Szeretném könyvet rendelni, de nagyon örülnék, ha dedikálnád nekem. Lehetséges!? Köszönöm válaszod! Üdv: Szilvi Sümegről (egy műsort megér) ;)
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvi!

Az aktuális adásokat a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban lehet visszanézni a sugárzást követő 60 napig. Már néhány adásról DVD is kiadásra került az MTVA gondozásában, ezt a közönségszolgálaton tudják megmondani, hogy pontosan mely részek ezek: kozonsegszolgalat@mtva.hu.

Ha dedikálva szeretnéd megrendelni A Sűrűjét, akkor a rendelés menüben, az egyéb rovatban jelezd és akkor úgy küldjük majd.

Marcsi

Perczel Olivérné Erzsi kérdezi: Kedves Marcsi ! Egyik műsorában láttam a Rábaközi húsgombóc leves főzését . Sajnos nem volt alkalmam leírni a receptet , de a látványa azóta is kísért :D nagyon szeretném elkészíteni , már próbálkoztam is a magam fejéből de nem lett az igazi :( Úgy emlékszem a húsgombóchoz is csak néhány dolog kellett . Nem vagyok már kezdő-fiatal a főzésben , hiszen már nyugdíjas vagyok , 40 évig óvónő voltam. Míg dolgoztam is minden hétvégén ebédre vártam a 3 gyerekem párjaikkal, és a 3 unokámat de most még többet sütök -főzök , nem kis feladat kitalálni mindig valami újat , érdekeset, finomat. Nagyon szeretném ezzel a levessel is megörvendeztetni a családomat, ha teheti kérem küldje el a receptet , esetleg ha megvan a műsor linkjét . Köszönöm kedvességét : Perczel Olivérné Erzsi
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsi!

A csertamenti kanászleves receptjét a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/csertamenti-kanaszleves/. Egész biztos vagyok benne, hogy ízleni fog majd a kedves családjának!

Marcsi

Bukiné, Varga Terka kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném megtudni, hogy a Gasztroangyalfesztiválnak van e kézműves vására és ha igen ki szervezi? Üdv Terka
Marcsi válaszol:

Kedves Terka!

Természetesen, mi hívtuk meg a termelőket, gazdákat, borászokat, éttermeket a fesztiválra.

Marcsi

Dóri kérdezi: Kedves Marcsi! A június 22-i adásban készült almás sütemény receptjét szeretném megkapni. Nagyon gusztán nézett ki. :) (Aműsor elején disznóvágás volt) Köszönöm, Dóri
Marcsi válaszol:

Kedves Dóri!

A receptet a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/almas-desszert/.

Marcsi

Matula Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Múlt héten láttam az egyik adásban, hogyan készül a kacsapástétom. Annyira lenyűgözött, hogy nem volt időm leírni a hozzávalókat és az elkészítés módját. Kérlek, küldd el nekem a receptet, mert nemsokára vendégül látom a kolléganőimet, és szeretném őket meglepni ezzel a finomsággal. Köszönöm: Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

A recept a Marcsi Expressz rovatban a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/vadkacsa-pastetom/.

Marcsi

Nagy Nikolett kérdezi: Kedves Marcsi!ma ismételték a duna tv-n a Lendvai adást,nem tudom sehol visszanézni.Az almás desszertreceptjét szerettem volna.Tudnál esetleg segiteni?Köszönöm előre is!
Marcsi válaszol:

Kedves Nikolett!

A receptet a Desszertek menüben tettük közzé, itt a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/almas-desszert/.

Marcsi

Annamária kérdezi: Kedves Marcsi nagyon szeretem a műsort épp az almás desszertes volt gusztán nézett ki én is megfogom csinálni üdv Annamari
Marcsi válaszol:

Kedves Annamari!

Csak ajánlani tudom, mert egy nagyon finom és könnyen elkészíthető édesség!

Marcsi

Winter-Karsai Gizella és Winter Ottó kérdezi: Szia kedves Marcsi! Hónapok óta minden este nézzük a müsorodat a Duna TV-n svájcban, mivel itt élünk már 2007 óta. Sajnos csak àprilis óta csatolta hozzá a szolgáltatónk a Dunat TV-t a csomagjához, de szuper így is! A müsoraid fantasztikusak, de van egy nagy hátránya, est 10:30 után leszünk töle éhesek meg szomjasak... ---Tehát Eszünk iszunk és alig alszunk ;-) Seretnénk Titetekt (Dunat TV + Marcsi) szeptember elején a zürichi MgyarHáz napra meghívni! A utóbbi években már voltak nagyon sokan nálunk, a Barantások (Vukics Feriver az élen), külömbözö együttesek és sok sok mások. Ha lenne lehetöség a svájci látogatásotokra, akkor jobb lenne esetleg telefonon értekezni. Nem tudom, hogy mennyire ismered a régebbi pantomim világból Karsai Gizellát, ö jelenleg és már majdnem 10 éve a feleségem. Csak így tovább, fantasztikus egyéniség és "Gasztroangyal" vagy! Tistztellettel Gizus é s Ottó
Marcsi válaszol:

Kedves Gizus és Ottó!

Nagyon köszönjük az elismerést és a meghívást, egyelőre még nem tudom megmondani, hogy el tudunk-e menni Zürichbe. Ha sikerül, előtte mindenképpen jelentkezünk!

Ugyan most egy kicsit szünetelnek az adásaink, a korábbi műsoraink ismétlését adja a televízió, de remélem, hogy az ősszel folytatodó évadunk is legalább ennyire elnyeri majd a tetszéseteket!

Marcsi

Nagy Krisztina kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! A kérdésem nem igazán hasonlít az itt feltett kérdésekre. Szeretnék érdeklődni hogy lehetőség lenne-e rá, hogy esetleg egy kézzel dedikált kép rólad.... Az előzmények a párom aki 36 éves, férfi létére nagyon szeret sütni és imádja a műsorodat!!! Mikor adásod van a tévében, neki szem fül becsuk és kizárja a külvilágot annyira nézi a műsort. Tavaly nagyon nagy biciklis baleset érte elütötte egy Volvo kamion, a veszprémi kórházba szállították ahol újra kellett éleszteni. De ő hősiesen túlélte és már dolgozik. És nem sokára lesz a névnapja Péter. Most lesz ugye a fővárosban egy rendezvény ahol te is ott leszel, ha minden jól megy eltudunk menni. Nagyon szeretjük a műsorod, színvonalas, érdekes, gyönyörű tájakra kalauzolsz el minket. Neked és a stábnak erőt, egészséget és még sok-sok főzőműsort készítsetek a nézőknek. Maradok Tisztelettel: Nagy Krisztina
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina!

Nagyon nagy szerencse, hogy a párod visszanyerte az egészségét egy ilyen komoly balaeset után! A jövő héten pénteken már a Kincsem Parkban nyitja kapuit a Derby és Gasztroangyal Fesztivál, ahol valóban teljes erőbedobással és jó receptekkel ott leszünk egész nap. Ha véletlenül nem találkoznánk, akkor nagyon boldog névnapot kívánok a párodnak. Igyekszem képpel is készülni!

Marcsi

Lengyel Ilona kérdezi: Kedves Marcsi Rendeltem 2 db. könyvet dedikálva, és nem kaptam visszajelzést a megrendelésről. Bízom benne, hogy megkapom a két könyvet, mert ajándéknak szánom. Köszönöm szépen. Üdvözlettel Icus
Marcsi válaszol:

Kedves Icus!

Amennyiben nem érkezett visszaigazolás e-mailben, akkor sajnos nem lett jól leadva a megrendelés. Újra meg kellene próbálnod!

Marcsi

Ildikó kérdezi: Drága Marcsi! Imádom a műsorodat, minden este nézem. Mesés helyeken jársz és ez a közvetlen lazaság,mindig mosolygós arc.....igazán lebilincselő!!! Nagyon sok egészséget és kitartást kívánok a továbbiakban! Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

Iván Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! Iván Melinda vagyok, 33 éves, népművelő-pedagógus. Nem titkolom, nagy rajongója vagyok a műsorodnak. Szinte nincs olyan műsor amit ne láttam volna, ez adta az ötletet, hogy írjak Neked. Felvidékről, Csallóköz szívéből, Alistálról írok. Népművelőként számos nyugdíjas népdalkört vezetek, ahol ügyes, vicces, konyhatündéreket találnátok. Nagy szeretettel szeretnélek Benneteket meghívni egy találkozásra, bízva abban, hogy gazdag ,,anyaggal,, és kellemes élményekkel térhetnétek haza. Magam is a gasztronómia híve vagyok és nagyon szeretek sütni-főzni. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, ezen az emailcímen megtalálsz kérdéseiddel!...
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Nagyon szépen köszönöm a szíves meghívást, egyelőre nyári leállás van a szerkesztőségben, most kicsit szünetelünk a forgatásokkal. Bízom benne, hogy sikerül eljutnunk egyszer hozzátok is, igyekszem evidenciában tartani!

Marcsi

Illés Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! A Balaton -felvidéki műsorban kóstoltátok a pécselyi ( vagy vászolyi?) kiflit. Sok éve előtt már volt szerencsém kóstolni, de nem jegyeztem meg hol készítik. Most, amikor a műsorban hallottam annyira megörültem, hogy nem tudtam megjegyezni a helyiséget. Kisegítenél légy szíves? Köszönöm előre is, Illés Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Amit az adásunkban kóstoltunk, azt különlegesen finom vázsonyi kiflit, Nagyvázsonyban készítik.

Marcsi

Friss

Gönygyölt, sült hasaalja szalonna

A szalonna mindkét oldalát besózzuk és így érleljük a hűtőben 2-3 napig. A sótól enged majd egy...

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt...

Bulgur, zöldségekkel és körömvirágos paradicsom chutney-val, füstölt sertés szűzzel

A bulgurt alaposan lemossuk, és forró, sós vízben megfőzzük, hogy kissé "al dente" , vagyis fog...

Ibolyás csokitorta

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Serpenyőben kis lángon vagy gőzfürdő fölött felolvasztjuk a...