Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Gonda Ildikó kérdezi: Szia Marcsi! Ha időd engedi légy szí tedd fel a sárgarépa, és cukkini dzsemeket is. Nagyon tetszett. Az uborkáról nem is beszélve, de azt látom fent van. Sok sikert. Örülök a műsorodnak. Köszi.Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A sárgarépa és cukkini lekvár receptjeit a Marcsi Expressz rovatban találod.

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/cukkini-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sargarepa-lekvar/

Marcsi

K.Mária kérdezi: Olvastam az édesburgonyáról és kiváncsi lennék arra,hogy nálunk Erdélybe termeszthető-e?Tudom nem éppen gasztronómiai kérdés de gondolom azért közel áll hozza.Nem ettem még soha de felkeltette az érdeklődésemet és ki szeretném próbálni a konyhában is na meg ha lehet akkor a kertben is,természetesen ha izlik.
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Szeretnélek Váraljai Dénes termelőhöz irányítani, mert ő minden apró részletet, fontos információt el tud neked mondani a batáta termesztésével kapcsolatban, sőt még palántát is tudsz nála rendelni, ha úgy döntesz, hogy meg szeretnéd próbálni. Elérhetőséget a honlapján találsz: www.batata.hu.

Marcsi

Varga Éva kérdezi: Szia Marcsi nagyon kedvelem kedves személyiséged és a müsoraidat ! Töltetlen foszlós kalács receptet kérnék szeretném a családomat meglepni többek kõzött ezzel is várom a válaszod ! Köszönöm Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Nagyon szépen köszönöm! A honlapunkon a sütés menüben tettünk fel egy nagyon finom kalács receptet, a cukros fonott kalácsét, amelyet készíthetsz úgy is, hogy a nem forgatod bele sütés előtt a fonatokat kristálycukorba. Küldöm a linkjét: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/cukros-fonott-kalacs/.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok a családodnak is!

Marcsi

Irén kérdezi: Kedves Marcsi, pár héttel, talán farsang tájékán, ezelőtti műsorban láttam egy sült sonkából vagy füstölt húsból készült ételt ami tormával volt összekeverve. Szeretném húsvétra elkészíteni, de nem találtam a receptek között. köszönöm Irén
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

A tormalevélbe tekert csülökrolád receptjét a Főételek menüben találod, de itt a linkje is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/csulokrolad-tormalevelben/. Jó étvágyat hozzá!

Marcsi

lukacs magdi kérdezi: Szerinted a kokuszzsirt mire lehet használni még a hussütesen kivül. Sütöttem hust benne nagyon finom. Elöre is köszia választ.
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

A kókuszzsírt igény szerint lehet használni sütéshez, főzéshez. Azt azonban mindenképpen figyelembe kell venni, hogy 24 fok alatt szilárd halmazállapotó lesz, saláták ízesítéséhez öntetekhez nem célszerű használni.

Marcsi

Németh Gábor kérdezi: Kedves Marcsi! Először is szeretnék gratulálni a műsorhoz, fantasztikus!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

ANGYAL ISTVÁN kérdezi: HELÓ....egy kéérdés...a kuoricadarás dagadós hurka!!!! az csak abálva volt? vagy?sütve is?! közsi a választ.../megcsinálom/
Marcsi válaszol:

Kedves István!

A hurakát csak abalében főzték meg és utána már fogyasztható is.

Marcsi

Mészáros István kérdezi: Kedves Marcsi! Azt kérdezném, hogy hogyan készülnek a műsorban,azok a felvételek,amelyek pl egy várost felülről mutató képsorok,csendes, lassan mozgó képek? Nem tudom elképzelni mert repülőről készült felvételek nem igy néznek ki,azok zajosak és kissé remegnek. Talán az távirányitott repülő kamera lehet?? üdvőzlettel: István.
Marcsi válaszol:

Kedves István!

A műsorban látott "légi felvételek" egy copter segítségével készültek.

Marcsi

Nagy Beatrix kérdezi: Szia Marcsi! Szeretnék érdeklődni, hogy a Gasztróangyal Harkány című részében bemutatott téli csemege kukoricát hol lehet beszerezni? Nagyon szeretjük a műsorodat mindegyiket megnézzük , gratulálunk hozzá nagyon jó ötlet volt hogy kitaláltad ezt a műsort. Üdvözlettel Beatrix
Marcsi válaszol:

Kedves Beatrix!

Köszönöm szépen! Téli csemegekukoricát Harkány környékén, tudomásom szerint, termesztik, illetve vetőmagot a Növényi Diverzitás Központtól lehet rendelni: www.rcat.hu.

Marcsi

 

Varga György kérdezi: Üdvözlet Marcsi,s valamennyi közre működőnek! Sajnos a Harkányban forgatott műsorról lemaradtam,pedig a Fehér hurka nagyon érdekelt volna,van lehetőség valahonnan letőlteni,az elkészítés módját,vagy a receptet? Tisztelet teljes köszönettel Varga György
Marcsi válaszol:

Kedves György!

A kukoricakásás hurka receptjét a Főételek menüben találja, illetve a következő linkről is meg tudja nyitni: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/kasas-hurka/.

Marcsi

Laci kérdezi: Màkolaj, hol lehet kapni és mivel enni? üdv.
Marcsi válaszol:

Kedves Laci!

Mákolajat Tóth László olajütőtőtl tud vásárolni, elérhetőséget a honlapján talál: www.cserszegicsodavar.hu, melyet fogyaszthat kenyérrel is, de salátákhoz is kiváló.

Marcsi

Sajni Katalin kérdezi: Kedves Marcsi, Azzal a kérdéssel keresem, mert az egyik adásban szóm volt az orgona szörpről. Csak arra nem emlékszem pontosan ,hogy kell elkészíteni hidegen vagy meleg eljárással? Nagyon szeretném kipróbálni.
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Az orgonaszörpöt úgy célszerű készíteni, hogy az alaposan megmosott orgonavirágokat pár percig forraljuk, miután levettük a tűzről kis idő múlva leszűrjük. Célszerű a vízbe előzőleg beletenni a cukrot is, de citrommal már csak akkor ízesítsük, ha leszűrtük.

Marcsi

Adri kérdezi: Kedves Marcsi! Külföldön élő magyar család vagyunk. Szinte már fizikai fájdalmat okoz a honvágy mikor az Ön műsorát nézzük. Sajnos csak ritkán tudunk haza jönni. Szeretném megkérdezni hogyan tudnék magyar kistermelőkkel vagy őstermelőkkel kapcsolatba kerülni és közvetlenül tőlük vásárolni? Leginkább Komárom-Esztergom megyében. További sok sikert minden jót! Adri
Marcsi válaszol:

Kedves Adri!

Ha megnézi a Termelők menüpontot, ott témákra bontva megtalálja azokat a termelőket, gazdákat, akik eddig az adásainkban szerepeltek. Igaz egy kicsit böngészni kell, de biztos vagyok benne, hogy ráakad az elképzelésének megfelelő termékekre. Akit még jó szívvel ajánlani tudok még, Király Roland,  a Magyar Családellátó alkotója és működtetője. Ők országos kiszállítással, a legjobb helyi termékeket tudják a megrendelőnek szállítani. A honlapjukon: www.csaladellato.hu, bővebb tájékoztatást talál minderről. Egy kis hazai ízzel a családi asztalon, talán a honvágyuk is enyhül majd!

Marcsi

Tóth Renáta kérdezi: Szia Marcsi! Kérésem lenne,az április 12-dikei műsorodban láttam sárgarépa és cukkini lekvárt,az elkészítésének receptjét megosztanád itt,köszönettel: Renáta
Marcsi válaszol:

Kedves Renáta!

A sárgarépa lekvár és a cukkini lekvár elkészítését a Marcsi Expressz rovatban találod, küldöm a linkeket is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/cukkini-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sargarepa-lekvar/.

Marcsi

BŐDI József kérdezi: Kedves Marcsi! A legutóbbi harkányi adásban szerepelt az Anyósom de sajnos a feleségemmel együtt lemaradtunk az adásról. Szeretném megtudni az ismétlés pontos idejét és helyét! Köszönöm előre is a választ ! T. Bődi József
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Az M1 Televízió szerdán 13.35-kor fogja ismételni a szombati, Harkány és környékén készült adásunkat. A Duna World pedig jövő vasárnap este 21.30-kor. Általában a Duna Worl-ös ismétlést követően már az MTV weboldalára is felkerül a műsor, utána a  Médiatárban 2 hónapig tudják megnézni.

Marcsi

ZELLER ANI kérdezi: Kedves Marcsi ! Én a Hajdúságban születtem és felénk igaz nem sokan de készítettek, késő ősszel és télen míg volt birsalma a neve: - birsalmás csirke leves de zöldség nélkül volt,, tejfölösen. Mivel tudom, hogy nagyon ínyenc vagy és ezt a levest bátran tudom mindenkinek ajánlani ha érdekel és kipróbálnád akkor elküldeném a receptjét . Maradok műsorod hű nézője Z. Ani
Marcsi válaszol:

Kedves Ani!

Köszönöm szépen, nagyon várom a recepted. A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre tudod küldeni. Kíváncsivá tettél!

Marcsi

Laura kérdezi: Kedves Marcsi! Gratulálok a műsorhoz, nagyon ízléses. A húsos táskákat hány fokon kell sütni? Köszönöm, Laura.
Marcsi válaszol:

Kedves Laura!

Köszönöm szépen! A húsos táskát 180 fokon sütheted.

Marcsi

edina kérdezi: Kedves Marcsi! Szombaton( 12.-én),véletlenül átkapcsoltam a műsorodra és nagyon tetszett nekem az tésztába töltött túrós leves.Mi a levesnek a neve ill.hogyan készül?Válaszodat előre is köszönöm!Üdvözlettel:Edina
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

A túrós, kötött-tészta leves elkészítését a honlapon is megtalálod, a receptek/levesek menüben, vagy erről a linkről is le tudod tölteni: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/turos-kotottteszta-leves/.

Marcsi

Tóth Sándor kérdezi: Mikor lesz nézhető itt az oldalon a korábbi adások! Az MT honlapján akadozik!! Régen itt néztem az adást és nagyon jó volt! Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Tóth Sándor
Marcsi válaszol:

Kedves Sándor!

Egyelőre sajnos még nem tudjuk. Addig amíg az MTV weboldalán nem fejezték be a műszaki átalakításokat, addig nem tudjuk átvenni a korábbi adásainkat. Kis türelmet szeretnénk még kérni. Bízunk benne, hogy nem kell már sokáig várni és ismét akadálytalanul fog működni mindkét rendszer!

Marcsi

Bahorecz Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérjük a Gasztroangyal műsorait, már régebben az egyik adásodnak csak egy pár perces részletét sikerült megnéznünk. Ebben a részletben apróbb halakat valamilyen lében pácolták, vagy főzték, mely során a hal szálkái ehetővé váltak. Segítségedet kérnénk, ezen adás beazonosításában, hogy interneten újra nézhessük. Segítségedet előre is köszönöm!! Üdvözlettel! Évi!
Marcsi válaszol:

Kedves Évi!

A Mohácson forgatott adásunkban készítettünk olajos halat, mely a 96. adásunk volt és február 8-án sugározta az M1 Televízió. A receptet feltettük a honlapunkra is, ezen a linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/olajos-hal/.

Marcsi

Katona Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy örömömre láttam a kenyérsütős műsorodat Libor Máriával. Többször néztem újból végig a médiatárba, meg-megállítva, hogy letudjam írni a receptet lépésről lépésre. De csak nem sikerült. Az öregtészta és a fehér kenyér receptjét szeretném elkérni. Nincs kenyérsütő gépem én is kézzel szeretném csinálni, ahogy Ti a műsorba. További sok sikert kívánok. Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

"Limara" kenyér receptjét a Sütés menüben találod, itt a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Gyulovics István kérdezi: Kedves Marcsi! Sajnos ápr. 5-én nem voltam TV közelben és nem láttam a gasztroangyalt, de szívesen megnézném mert a KALLÁÉK szerepeltek benne, Káptalan ótiból már régi ismerősünk a sajtjaival ill termékeivel. Ha DVD meg lehetne kapni az is jó István
Marcsi válaszol:

Kedves István!

Vasárnap 21.30-kor fogja ismételni a Duna World Televízió a Keszthely és környékén készült adásunkat, melyben Kalla család is szerepelt. Ha akkor sem sikerül megnéznie, akkor a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatár/Gasztroangyal oldalon a jövő héten már letölthető lesz az a rész is. Azt sajnálom, de nem tudom Önnek megmondani, hogy DVD-n mikor lesz kapható, mert egyelőre csak a korábbi adásaink jelentek meg.

Marcsi

Mrakovics Bernadett kérdezi: Kedves Marcsi! Le tudnád nekem az összes keszthelyi helyet írni ahol voltál? A tulipán házat,azt ahol a bácsi csinálta a hidegen sajtolt olajat. Előre is köszönöm! BETTY
Marcsi válaszol:

Kedves Betty!

A múlt szombati adásunk helyszíneit ide a honlapunkra is feltettük, hogy minél többen megtalálhassák, azokat a kiváló termékeket, termelőket, akiket bemutattunk. Küldöm a linkekeket: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/ettermek/szent-domonkos-vendeglo/,  http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/, http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/burgonyakutatasi-kozpont/, http://www.gasztroangyal.hu/termelok/magvak-lisztek/peksegek/, http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/kalla-sajtok/.  A Tulipán - Helyi termékek és magyar áruk boltja pedig Keszthelyen a Sörház u. 5-ben található.

Marcsi

Rente Julianna kérdezi: Kedves Marcsi ! Egyszer halottam a Gasztroangyal műsorban, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium kapualjában működik egy biopiac. Most jött el az ideje, hogy elmenjek oda, de nem találom ennek nyomát sehol az interneten. Tudom, hogy Van Budapesten néhány biopiac, de lehet, hogy ez már nem létezik, vagy elköltözött ? Köszönettel: Rente Julianna.
Marcsi válaszol:

Kedves Julianna!

A Kossuth-tér felújítási munkái miatt az őstermelői piac átmenetileg a VI. kerületben a Hold utcai Vásárcsarnokba költözött. A következő telefonszámon tud érdeklődni, hogy mely napokon árulnak most az őstermelők: 06-1-321-7450, mert a minisztérium előtt csak pénteken és szombat délelőtt működött a piac.

Marcsi

Bodea Katalin kérdezi: Szeretnem a pacolt forgonyarson sult csulok receptjet megtalalni. Lattam a musort de nem talalom a receiptet.Elore is kuoszonom!
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A Marcsi Expressz rovatba töltöttük fel a műsorban bemutatott csülökpác receptjét, itt a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/csulok-pac/.

Marcsi

 

szatmári szilvia kérdezi: Kedves Marcsi! Kb.1 hónapja volt a műsorban egy borkiállítás/múzeum? - talán Esztergomban - ahol, ha jól értettem, az összes magyar borvidék bemutatkozik. Nagyon szeretnénk elmenni, megnézi-kóstolni, de nem találom a neten. Kérlek segíts megtalálni! (arra emlékszem még, hogy egy hölgy ott a sommelier, aki külföldön 2 és 3 michelin csillagos étteremben is dolgozott) Nagyon köszönöm: Szilvi
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvi!

Az esztergomi Prímás Pince (Szent István tér 4.) látott bennünket vendégül, ahol a kíváló konyhájuk mellett egyedüállló borkínálatukat is bemutattuk. A honlapunkon a Bor&Gasztro rovatunkban meg is találod, címmel, elérhetőséggel együtt: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/ettermek/primas-pince/.

Marcsi

Rába Lajosné Irénke kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék gratulálni a műsorodhoz, nagyon színvonalas, tanulságos. Mindig tudok újat tanulni Tőletek! Főleg a kenyérsütős műsor miatt írok most. Szeretném megkérdezni, hogy azt a jénait hol lehet venni, amiben a kenyeret sütöttétek, mert a Marika azt mondta, hogy kacsasütő. Nekem is van kacsasütőm, de az zománcos, és annak nincs olyan bemélyedés a tetején, amibe vizet lehetne tölteni, és még látni sem lehet, hogy mit csinál a kenyér keléskor, süléskor. A gluténmentes műsor is jó volt, jobban ki kellene terjeszteni ezt a témát, mert ez kevés átlátást adott erről a témáról. Nem olyan egyszerű, én is próbálkoztam nokedlival, mindenféle gluténmentes anyagot már próbáltam (rizsliszt, amarántliszt) stb de nem olyan, mint másik liszttel készíteni. Mindenegyinek megvan a maga titka, több víz, más íz, stb. Minden műsorodat láttam, rá vagyok tapadva a tv képernyőjére. Egy-egy műsort többször is megnézek a kis tabletemen. Most készülök a tönköykorpás kiflit megsütni. Remélem sikerülni fog. További sok sikert és még nagyon sok műsort kívánok Neked! Sok szeretettel: Irénke
Marcsi válaszol:

Kedves Irénke!

Kacsasütő jénai tálat konyhafelszerelési üzletekben, bevásárló központokban tudsz vásárolni, vagy ha az interneten a keresőbe beütöd, akkor találsz olyan forgalmazót, akitől megrendelheted. Véleményem szerint nyugodtam megsütheted a kenyeret a zománcos sütődben is, mert a tetejét csak be kell permetezni egy kis vízzel, amire úgy gondolom, hogy az edényed tökéletesen alkalmas. Igazán örülök, hogy tetszett a gluténmentes műsorunk is, bár a téma jellegéből adódóan, nem volt könnyű. Azt egyelőre nem tudom még megmondani, hogy a jövőben lesz-e folytatása, de addig remélem, hogy az új epizódjainkból is megtalálod azokat az újdonságokat, recepteket, amelyek hasznosak számodra és új ízeket varázsolsz általuk az asztalra!

Marcsi

Komáromi Irénke kérdezi: Szeretem a műsorát! Kérdésem: Mi a jó piskóta sütés TITKA? kÖSZÖNETTEL: iRÉNKE
Marcsi válaszol:

Kedves Irénke!

A honlapunkon a Tippek-trükkök rovatban megosztottuk a kedves nézőinkkel, hogy mire kell ügyelnünk, hogy tökéletes piskótát készíthessünk. Az aábbi linket kell csak megnyitnia és már olvashatja is a tudnivalókat: http://www.gasztroangyal.hu/tippek-trukkok/sutes-fozes/a-tokeletes-piskota/.

Marcsi

Véghelyi Gábor kérdezi: Üdvözlöm Kedves Marcsi! Gratulálok a műsorához ,nagyon szeretjük,és mindig nézzük. Az elmúlt hétvégi műsorában láttuk hogy felkeresett egy mákolajat készítő termelőt.Hallottuk a jótékony hatásait.Szeretnénk a termelő elérhetőségét megtudni,kérem segítsen ebben. Köszönöm Tisztelettel Véghelyi Gábor
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Tóth László olajütő elérhetőségét és bővebb információt az általa készített olajokról a honlapján talál: www.cserszegicsodavar.hu.

Marcsi

Miklos Szabo kérdezi: Kedves Marcsi külföldre (észak Németország) szakadt (45 éve élek itt) hazánk fia vagyok! Sivesen nézem a "Gasztroangyált" a Youtube-on! Különben Balatonfüredröl származom és nagyon szivesen fözöcskélek! Most a kérdésem: hogyan lehet a recepteket kinyomtatni az oldalatokrol? Továvabbi sok sikert kivánok Miklos
Marcsi válaszol:

Kedves Miklós!

A recepteket úgy lehet kinyomtatni, hogy először átmásolja a szöveget egy world dokumentumba és utána tudja nyomtatni. Nagyon köszönöm a megtisztelő figyelmét Németországból!

Marcsi

Era kérdezi: Kedves Marcsi! Talán ez a műsor a legcsodálatosabb az egész héten. Mindig nagyon várom. Nagyon lelkesen figyelem a sütéseket, főzéseket. Ezek alapján már több mindent elkészítettem. Nagyon szeretnék olyan szép kalácsot sütni is, mint amit a TV-ben látok. A recept alapján, amit itt olvasok el is készítem, szépen megkel a tészta. Hosszukás formába be is teszem a kalácsokat még egy picit kelesztem és beteszem a sütőbe. Na itt történik aztán a baj. Mert én kb. 40 pecig sütöm úgy kb. 180-200 fokon, de mikor kiveszem és kihül, az egész összeesik, belapul és alul és középen olyan "szalonnás" keletlen, sületlen lesz a kalácsom. Íze finom, csak az állaga nem. Mit csinálok rosszul, hogyan süssem mert már nagyon szeretnék egy szép kalácsot az asztalra tenni. Köszönöm a választ, előre is, és további sok sikert ehhez a kitűnő műsorhoz. Üdv. Era
Marcsi válaszol:

Kedves Era!

Amire így elsőre gondolok, nem biztos, hogy jó minőségű lisztet használsz. Kelt tésztához kiváló a félfogós liszt, ami fele finomliszt, fele rétesliszt. A második gondolatom: az is lehet, hogy nem dagasztod ki eléggé a tésztát. Körülbelül egy fél órás dagasztás feltétlenül szükséges, ahhoz, hogy a tésztában a sikér elkezdjen "dolgozni". Fontos az is, hogy amikor először keleszted, elegendő, ha a tészta duplájára kel. Utána át kell gyúrni egy kicsit, majd megfonni - ha kalácsot készítünk- és a formában még 15-20 percet keleszteni sütés előtt. Előmelegített 180 fokos sütőben kell sütni és ha a teteje szép barna, akkor el is készült. Elképzelhető, hogy kicsit tovább kell sütnöd, ha úgy érzed, hogy nyers még a belseje.

Marcsi

 

Bokor Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Hol található Budapesten az a hamburgeres amelyik igazi alapanyagokból készíti a hamburgereket? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel Erika
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A Ring Cafe and Burger Bár (VI. ker. Andrássy út 38.), ahol igazi, jó minőségű, hazai húsból készült hamburgert lehet kapni.

Marcsi

Frankhauzer Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi! Pár héttel ezelőtti adásodban hallottam az útifűmaghéjról. Jobban utána olvastam és hasznos lehet beépíteni tisztítókúrába éhgyomorra és lehet vele ételeket sűríteni. Na én kipróbáltam babfőzeléket, sóskát és spenótot sűrítettem vele és a főzelék állaga nyúlós lett mint a rágógumi. Ez természetes vagy valamit elrontottam az adagolásnál, 2-3 kiskanálnyit tettem a főzelékhez. Így kevésbé kelt ízletes benyomást a vele sűrített étel.
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Az útifűmaghéj sajnos sűrítésre nem annyira alkalmas, inkább kefírhez, joghurthoz keverjük és úgy fogyasszuk, vagy a kenyértésztához adjuk. Főzelékek sűrítéséhez a kukoricakeményítő és a burgonyakeményítő jobb. Azt viszont nem árt tudni, ha kukoricakeményítővel sűrítünk, annak a tápértéke kevesebb, ezért hamarabb megéhezhetünk tőle.

Marcsi

Nemehetem Viki kérdezi: Kedves Marcsi, nagyon hálás vagyok, hogy gondoltál az ételintoleranciában szenvedőkre is. Lelkesen néztem végig a TV-ben az adást, és szívesen írnék róla a blogomban is, a www.nemehetem.hu oldalon. Ehhez viszont szeretném újra végignézni a műsort. Mikortól lesz ismét elérhető a videotárban? Előre is köszönöm a válaszod. Üdv. Viki
Marcsi válaszol:

Kedves Viki!

A gluténmentes táplálkozásról készült adásunkat az MTV honlapján a Médiatár/Gasztroangyal menüben a 2014. március 30. 21.30 dátum alatt találod.

Marcsi

Pataticsné Györgyi kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni,hogy hol található a Pilisben az az étterem és borászat ami a legutóbbi műsorában láthattunk (eredeti sváb ételeket készítetek benne,és malacfül ragu és szerepelt a palettán) Köszönettel várom válaszát,mert mi is szeretnénk meglátogatni ezt az éttermet. Üdvözlettel: Györgyi
Marcsi válaszol:

Kedves Györgyi!

Budakalászon, a Schieszl Vendéglő és Borház konyháján készültek azok a finom falatok! Címük: Budai út 83., és megadnám a honlapjuk elérhetőségét is: www.schieszl.hu.

Marcsi

 

Gárdai Zsófia kérdezi: Kedves Marcsi! Rendszeres nézője voltam korábban a műsorodnak, de most hogy ikerbabáim vannak, sajnos csak 1-2 műsort tudok elcsípni. A tegnapi keszthelyi műsort sikerültni megnézni, amelynek során eszembe jutott egy építő jellegű 'kritika', inkább nevezzük ötletnek: A műsorok során mindig vmilyen tàjegységre utaztok, ahol éppen akkor ott terem az éppen aktuális zöldség, gyümölcs, amelyekből egy helyi étterem elkèszíti az ínycsiklandozó menüjét. Innen jött az ötlet, hogy jó lenne, ha a honlapod nemcsak ételek szerint, hanem tájegységek szerint is strukturálva lenne, hiszen milyen jó lenne, ha egy családi kirándulást, egy hosszabb hétvégét előre meglehetne gasztronómia alapján is tervezni. Vagyis, ha mi Keszthelyre szeretnénk utazni, akkor csak beütném a honlapodra a helység nevét, és a honlap felhozná, hogy hol vehetek Balatoni Rózsàt, hol kóstolhatom meg a Kalla család remekeit. Vagy ha a Nyírségbe utazom, hol kapok finom almàt, stb. Hiszen a műsor nézése közben mindenki ott szeretne kenni Veletek, vagy legalàbb megismételni a làtottakat. Így az embereknek jobban a fejébe vésődne, hogy melyik tàjegység miben specialista és a termelők is jobban jàrnànak. Remélem megfogadod a tanàcsomat. Üdvözlettel és szeretettel: Gàrdai Zsófia (36) Budapest
Marcsi válaszol:

Kedves Zsófia!

Szeretnélek megnyugtatni, hogy a honlapunkon minden termelő, gazda, borász és étterem, akik az adásainkban szerepeltek névvel, elérhetőséggel együtt megtalálhatók a honlapunkon, csak a megfelelő menüpontban. Kalláékhoz ezen a linken találsz elérhetőséget: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/, a Szent Domonkos Vendéglőhöz pedig itt: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/ettermek/. Pontosan a könnyebb visszekereshetőség miatt újítottuk meg a honlapunkat most már lassan egy éve, hogy a nézők, így célirányosabban vissza tudjanak keresni egy-egy szimpatikus termelőt, éttermet vagy borászatot. Bízom benne, hogy a jövőben jobban megtalálod majd, akiket keresel!

Marcsi

Betti kérdezi: Szia Marcsi .A műsorodban láttam ,hogy krumplikását készítettél szeretném a receptet elkérni .Előre is köszönöm .Nagyon szeretem a műsoraidat és továbbra is sok sikert kívánok neked !Betti
Marcsi válaszol:

Kedves Betti!

A krumplikása receptje a honlapunkon is megtalálható, ezen a linken le tudod tölteni:
http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/krumpli-kasa/.

Marcsi

Martin Csilla kérdezi: Kedves Marcsi! A kucsmagombás receptben mi a zöldfűszer ?
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Egy kis medvehagymát tett még Kalló Kálmán, a kacsamájjal töltött kucsmagombához.

Marcsi

Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy rajongói vagyunk műsorának, minden adást megnézünk lányommal együtt, akit nagyban inspirált, hogy ne a számítógép előtt " kockuljon", hanem inkább együtt süssünk, főzzünk. Ez egy 13 éves kamasz életében nagyon fontos és meghatározó lehet, köszönöm! A legutóbbi adással kapcsolatban lenne kérdésem: mivel kétlaki életet élünk ( amikor az iskolai szünetek engedik Balaton tartózkodunk), érdekelne, hogy hol lehet "Kalla" féle sajtokat vásárolni, illetve mivel lányom súlyos allergiával küzd, érdekelne annak a speciális olajnak a beszerzési helye, amiről a műsorban szó volt és segít az immunrendszer megerősítésében.
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Kalláék e-mail címe: kalla.kft@t-online.hu, Tóth Lászlóhoz, aki hidegen sajtolt olajokat készít a www.cserszegicsodavar.hu weboldalon találsz elérhetőséget.

Marcsi

 

 

Bányai Szilvia kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem nézni a műsorod és gratulálok a sikereidhez! Szeretném kérdezni mi az az olaj amit a mákolajjal együtt kóstoltál, valami 5-ös olaj és 3-as olaj? Mi a neve és hol lehet kapni? Várom válaszod üdvözlettel Szilvia
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

A 3-as Csodavár olaj: mákolajból, mogyoróolajból és lenmagolajból készül, természetesen meghatározott arányban. Tóth László által készített olajokról, illetve az elérhetőségéről a honlapján találsz bővebb információt: www.cserszegicsodavar.hu.

Marcsi

Saci kérdezi: Kedves Marcsi! A 2014. aprilis 5-ei Gasztroangyal musorban lattam Torok Laszlo olajait. A neten nem talaltam a termekekrol semmit. Kerem sziveskedjen az elerhetoseget megirni. Nekem is van csontritkulasom es nagyon megfogott a 3 osszetevobol keszult olaj. Nagyon erdekesek es szinvonalasak a musorai, munkajahoz tovabbi sikereket es jo egeszseget kivanok. Koszonettel Baksicsne, Saci
Marcsi válaszol:

Kedves Saci!

Köszönöm szépen! Tóth László által készített, hidegen sajtolt olajokról részletesen a honlapján: www.cserszegicsodavar.hu található bővebb információ illetve az elérhetőségük is. Bízom benne, hogy sikerül felvennie velük a kapcsolatot!

Marcsi

 

Ladányiné Bonnyay Erzsébet kérdezi: Kedves Marcsi ! A sashalmi piacon többször vettünk batátát, Nagyon megszerettük és mint kiderült amerikából hozzák. Az árus szerint a nagybani piacon csak ezt lehet kapni. A magyar batáta ide már nem jut el ? Többször megnéztem a Gasztroangyal 54. számát és szívesen vennék - akár rágottat is, ami nem első osztályú. Üdvözlettel : Erzsi
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsi!

Nem vagyok meggyőződve, hogy csak amerikából érkező batátát lehet kapni a piacokon, azért kiváló, hazai termelőink is vannak! Az Ásotthalmon készült, a batátáról szóló adásunkban mutattuk be Váraljai Dénes termelőt, akit a www.batata.hu weboldalon található elérhetőségeken tudsz keresni. Biztosan a segítségedre lesz, a vásárlással kapcsolatban.

Marcsi

Vörös istvánné kérdezi: Ismerősömnek keresek földimogyoró magot,valamelyik műsorban volt szó róla,postázzák.Mi a cég címe,telefonszáma?Válaszát várom köszönettel:Vörös Istvánné Varga Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A tápiószelei Növényi Diverzitás Központtól tud vetőmagot igényelni, a honlapjukon megtalálhatja az elérhetőségüket is: www.rcat.hu.

Marcsi

Diána kérdezi: Kedves Marcsi!!!!!!! múltkor a műsorodban a gluténérzékenyek táplálkozásáról szólt a műsorod és láttam hogy a szakács vörös lencsét használt és az lenne nekem a kérdésem hogy a vörös lencse miben külombözik a hagyományos lencsétől a színétől eltérve , a vörös lencsét ugyan annyit kell főzni mind a hagyományos lencsét.
Marcsi válaszol:

Kedves Diána!

A vörös lencsét felhasználás előtt nem kell beáztatni, és viszonylag rövid a főzési ideje. 15-25 perc alatt puhára fő, pürés állagú lesz, ezért kiválóan alkalmas egy-egy étel sűrítésére is. Magas a fehérjetartalma, az energiatartalma, és a szénhidráttartalma is, ugyanakkor alacsony a glikémiás indexe. Rendkívül jó élelmirost tartalommal bír. Érdemes megkóstolni, viszont kicsit intenzívebben kell ízesíteni, mint a klasszikus lencsét.

Marcsi

Kiss Józsefné kérdezi: Kedves Marcsika ! Az előző műsorban említetted, hogy melyik olajat nem célszerű megvásárolni ,mert kőolajat tartalmaz.Nem értettem .Meg tennéd, hogy megírod nekem? Még egyet kérdeznék.Azt hallottam, hogy oliva olajat nem szabad hevíteni káros hatása miatt. A műsorodban meg láttam ,hogy rántott husit sütöttetek oliva olajban. Igazából Neked hiszek mert tudom mindennek utána jársz. Ha van időd, megírnád nekem? Köszönöm szépen Kiss Manyi
Marcsi válaszol:

Kedves Manyi!

Azokat az olíva olajokat nem szabad megvásárolni, amelyek készítése során, hexánt használtak, ezek a következők: Olio di Sansa, illetve az Orujo. Az olíva olajat valóban nem szabad nagyon magas hőmérsékletre hevíteni, mert egyrészt elvesznek belőle az értékes tápanyagok, másrészt megváltozik az íze. Füstpontig semmi esetre sem szabad hevíteni, ezért lehetőleg grillezésre se használjuk! A rántott hús, amit az adásban láttál,  nem olíva oljban sült, hanem kókuszzsírban.

Marcsi

Vizsolyi Géza kérdezi: Kedves Marcsi! Már régóta megnézem a müsorait amikor csak tehetem.Őszintén gratulálok hozzá.Az a életvidámság ami Önből árad az egyszerüen minden receptnél töbet ér. No persze a receptek is nagyszerüek. A kérdésem annyi lenne hogy tudna küldeni egy Ön álltal is kiprobált grillsütün elkészithető receptet..A gyermekeimtől kaptam egy gríllsütőt és a hétvégére meghívtam Őket.felavatásra. Nem szeretnék leégni. Köszönettel :Vizsolyi Géza
Marcsi válaszol:

Kedves Géza!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességét! Sertéstarját kiváló grillezni, mert nagyon jó, szaftosra lehet megsütni. Célszerű 1-2 nappal előtte bepácolni a szeleteket, és a felhasználásig a hűtőben érlelni, így sokkal jobban ízletesebb lesz.  A következő fűszereket ajánlom a páchoz, de természetesen azzal is ízesíthet, amiről tudja, hogy a család nagyon szereti! A hús szeletek mindkét oldalát egyhén sózzuk meg, szórjuk meg kevés őrölt mustármaggal, pár szál friss kakukkfüvet is tehetünk rá, illetve egy-egy gerezd fokhagymát és vastagabb szeletekre vágott vöröshagymát. Végül annyi olajat öntsünk rá, amennyi ellepi. (Ez tartósítja is. és puhítja is a húst.) Amire nagyon vigyázzon a sütéskor, hogy csak izzó parázson süssék a húst, soha ne nagy tűzön! Jó grillezést kívánok!

Marcsi

gaal etelka kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném tudni mi volt a neve annak a sváb családnak akik sonkával foglalkoztak a március 29.én leadott műsorban. Köszönettel Gaal Etelka
Marcsi válaszol:

Kedves Etelka!

A Schieszl család mutatta be a kis gazdaságukat a legutóbbi adásunkban. Budakalászon található a vendéglőjük és borászatuk is, cím: Budai út 83., a honlapjuk elérhetősége: www.schieszl.hu.

Marcsi

Záhonyi Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Kérem szives segitségét: gasztro útjai során talán megfordult olyan helyen, ahol lehet kapni kappant ,- ha igen kérem irja meg szivesen venném ha megirná azt a bizonyos pacalból készitett levesreceptet ami Erdélyből származik. Soszor köszönti: Záhonyi Tamás
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Ha találkozom olyan termelővel, akitől kappant is lehet venni, biztosan felkerül az elérhetősége a honlapunkra is! Az erdélyi pacalleves receptjét pedig a következő linken találja meg: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/pacalleves/.

Marcsi

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! Mutattatok a szombati műsorban egy pékséget, ahol gluténmentes termékeket lehet kapni. Érdeklődni szeretnék, hogy hol találom meg. Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kata
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

A Budaörsön található Élelmiszerallergia boltban péksüteményeket is árulnak, biztosan erre gondoltál, a címük: Szabadság út 14-2.

Marcsi

Bán Tiborné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon örültem, hogy egy teljes adás szólt a gluténmentes ételekről. Sajnos egyre több embert érint kortól függetlenül. Nehéz elfogadni az ízt a megszokott finom, könnyű kalács, kenyér után. Jó tippeket láttunk és a pozitív kisugárzás, elfogadás az adásban szereplőktől erőt ad a "nemsikerült" próbálkozások után is. Az adásban elkészített ételek receptjeit hol találom meg? Mégegyszer köszönöm , régi rajongója vagyok műsorodnak. :) Üdvözlettel: BánTiborné Szilvi
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvi!

Én is pontosan átéreztem a felvételek alatt, hogy mennyire nehéz a táplálkozási allergiában érintetteknek a megfelelő diéta betartása. Nemcsak azért, mert egy teljesen más ízvilágot kell megszokniuk, hanem azért is, mert egy-egy alapanyagot nem minden közértben árulnak, s bizony elmenni vásárolni is több időt kíván! Ugyankkor a pozitív hozzáállás, egy jó szemlélet sok erőt adhat és idővel azért csak bele lehet jönni a dolgokba! Köszönöm a visszajelzést, mert így legeláb én is tudom, hogy egy-egy jó ötlet segített a "konyhában"! A recepteket feltöltöttük a honlapunkra a következő linkeken el lehet érni: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/almas-csicsoka-salata-cukkini-tempuraval/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/glutenmentes-palacsinta/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/rantott-hus-glutenmentesen-amarant-korettel/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/kokuszkremes-voroslencse-leves/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/bundazott-padlizsan-barnarizzsel-es-narancsos-almacsatnival/, http://www.gasztroangyal.hu/koles-turo-gomboc/.

Marcsi

Friss

Molnárkalács

A hozzávalókból egy kicsit sűrűbb tésztát készítünk...

Krumplilaska

A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk.

Sült bárányborda, sajtmártással

A bordát előzőleg a csontok mentén körülbelül félig bevágjuk...

Túrós lepény

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.