Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Horváth Ingrid kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Egy nagyon kedves kreatív volt kolléganőm részére szeretném a segítségedet kérni. Szóval és tettel egy régebbi műsorodban bemutattál két hölgyet, akik, egyszer csak, mertek nagyot álmodni és nyitottak egy cukrászdát, azt hiszem Óbudán. A volt kolléganőm a Malév megszűnése után, ahol együtt dolgoztunk, szintén nagyot ugrott és szárnyakat adott vágyainak, illetve mások álmainak és megalkotja a mások által megálmodott tortákat. Bátran merem mondani profi módon, most be is iratkozott felnőttképzésre cukrásznak, de sajnos nem talál nyitott kapukat, sok cukrászdát megkeresett, de mint minden állás és munka csak ismeretség nélkül nem találtatik :-(, sajnos. Szerinted milyen vonalon induljunk el, mert a nagyobb, ismertebb cukikban csak arcvágás és kitérő választ kapott eddig, még el sem beszélgettek vele? Én ajánlottam volna neki a két hölgyet, mert ötletesek, kreatívak, talán felkarolnák, nem tudom megkérdezhetem -e az elérhetőségüket? Az iskola sajnos nem nagyon foglalkozik a támogatással, ahova meg ajánlanak, ott meg mosogattatják a "tanulókat". Elnézést az őszinteségért. A Zilah cukrászdában is járt már, ott is félvállról eltanácsolták.... Ezek után már az emberi oldalát is nézem a cukrászdáknál, mert a név ..... sajnos nem kötelez. Ha tudnál segíteni megköszönjük, elnézést, hogy tegeződtem, üdvözlettel: Horváth Ingrid Ui. : Csak így tovább, sajnos az értékek kihalóban vannak :-( Pedig ez lenne a legfontosabb, amit tovább tudunk adni a gyerekeink!
Marcsi válaszol:

Kedves Ingrid!

Az a nagyon kedves, szimpatikus két hölgy, akiket Árpás Laci barátommal látogattunk meg, a Zazzi Cukrászda tulajdonosai és természetesen nem titok a címük, elérhetőségük sem, amelyet itt a honlapon is közzé tettünk: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/zazzi-cukraszda/. Ismeretlenül, de szeretném a barátnődet biztatni. Az elutasítások ellenére sem szabad a próbálkozást feladnia, mert biztos, hogy hamarosan megtalálja a helyét! Megértem, hogy egy-egy elutasítás mennyire letaglózza az embert, de egyszer sikerül fog, egy olyan ajtón kopogtatni, ahol fogadják is majd. Sajnos nem könnyű időszakot élünk, embertpróbáló világ ez most mindenkinek. Hiszem és tudom, hogy a küzdelmei meghozzák előbb-utóbb az eredményt! Kérlek, tájékoztass majd a fejleményekről!

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék gratulálni az új műsorvezető páros választásához!Fantasztikusak együtt, szívet, lelket gyönyörködtető ahogy Fanni élvezi az egész műsort, ahogy Sándor segíti a hallását... nagyon emberi, példamutató! Arról meg nem is beszélek, hogy szívem csücske Tündérországba vittetek el két adásban , ami külön öröm volt! Remélhetem, hogy a GA is elvisz majd oda ismét? Marcsi, mindkét műsorod lenyűgöző, bearanyozzák a szombat délutánjaimat! Köszönet érte Neked, és minden munkatársadnak! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Én köszönöm! Mindig megörvendeztet a lelkesedésed. Egyre több, hozzád hasonló pozitív visszajelzés érkezik Fannival és Sanyival kapcsolatban, és persze arról is, hogy mennyire más lett az adás az ő főszereplésükkel. Sok fejtörés előzte meg még nyár elején, hogy kikkel tudjuk folytatni a műsort, de amikor megnéztük a velük készült  próbafelvételeket, bennünket is lenyűgözött mennyire különlegessé, ugyanakkor érdekessé, szerethetőbbé vált általuk a műsor. Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem is kell sokáig várnod és hamarosan a Gasztroangyal "Tündérországba" forgatott epizódjait is láthatod!

Marcsi

Kovács Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! Régóta nagy rajongói vagyunk a műsorodnak. Nagyon tetszik, hogy sok helyi termelőt mutatsz be. Sokat megismertünk mi is nyáron, a Millenárison. Nagyon szeretjük a tejtermékeket, de sajnos a termelők azt mondták, hogy a termékeik boltokban nem kaphatók. Mi Budapesten élünk. Tudsz mondani Budapesten olyan helyet, ahol vidéki sajtműhely vagy egyéb tejtermék készítők finomságait meg lehet vásárolni? Házhoz szállítás is érdekel. Válaszodat előre is köszönöm: Kovács Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Az Etyektej termékeit tudom ajánlani, amelyeket Budapesten is meg tudtok vásárolni. A honlapjukon www.etyektej.hu megtaláljátok azokat az üzleteket, ahol kaphatók az általuk készített sajtok, vajak, túródesszertek. Sőt még nyers tejet is árulnak, melyek szállítási útvonalát szintén a honlakjukon publikálják. Egyébként a műsorban bemutatott sajtkészítőket a Termelők menüpontban tettük közzé, névvel elérhetőséggel együtt. Tőlük is érdemes érdeklődni, mert a fővárosban megrendezésre kerülő fesztiválokon vannak, akik részt szoktak venni.

Marcsi

 

Nagy Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Bocsánat hogy zavarom,-de Nagyon szeretem műsorát, és volna egy igen nagy kérdésem.- Van egy nagyon csodálatos Magyar tejgazdaság Valkón.-" Gödöllő mellett"- Nagyon sok finom tejterméket gyártanak, és csak azt szeretném megtudni, mi kell ahhoz , hogy egy kicsit népszerűbbé tehetnénk.- ???-Ebben kérném a segítségét.- Én mint nyugdíjas dolgozom kisegítőként, mikor hívnak.- De már a műsoraiban annyi kedves, de eddig ismeretlen -részemről- helyen forgat, hogy vágyat éreztem, hogy ezt a gazdaságot is be kellene mutatni.- Ami nem is kicsi.- Tisztelettel kérem, segítsen, hogy lehetne egy Aranyérmes kecske terméket még népszerűbe tenni.- Mert itt a tej, joghurt, tehén,kecske gomolyák, joghurtok,és a nagyon finom rókagombás ,és még sok más sajtok megtalálhatók.- Felsorolni is nehéz, mi mindent készítenek.- Tisztelettel kérem, ha van egy szikrányi lehetőség, írja meg mi kell hozzá!!.- Budapest.2014. október.20. Sok sikert a munkájához .-Tisztelettel Nagy Judit nyugdíjas.
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Igyekszünk a kollégáimmal lehetőleg mindenhova eljutni, hogy Valkóra sikerül-e majd, azt ebben a pillanatban még nem tudom megmondani. Köszönöm szépen a javaslatot, ha lesz olyan témánk és a környéken forgatunk, akkor van rá esély, hogy felkeressük a gazdaságot. Szeretném kicsit beavatni egy-egy adásunk készítésének rejtelmeibe! Egy témát, lehetőleg egy tájegységen veszünk fel, mert egy adást 2 napos forgatás alkalmával készítünk el. Ezért azt sajnos nem tudjuk megtenni, hogy több órát utazzunk két helyszín között, mert akkor nem tudjuk az előre egyeztetett időpontokat  betartani. Emiatt nem tudok most még biztosat ígérni. A türelmüket szeretném kérni és ha van rá lehetőség, akkor a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre legyenek kedvesek elérhetőséget küldeni!

Marcsi

Szelényi Ákos és családja kérdezi: Kedves Marcsi ! Nem kérdezek, csak szeretném megköszönni és biztatni, mert eddigi tevékenysége azok közé emelte, akik a legtöbbet tették ezért az országért, ezért a közösségért ! Gyönyörű élményekben részesítette nézőit már nagyon sokszor, remélem tevékenységét hivatalosan is elismerik majd ! (Vagy már meg is történt, csak mi nem tudunk róla?) Mindenesetre ön az otthon, illetve az ország melegét sugározza hazánk lakóira, mert ön nem csak egy műsor, hanem az ország háziasszonya ! S így Önnek Magyarország lett a gyermeke ! Nagyon köszönjük ! Ez a legtöbb ami tévésként és emberként adható, s erre éhes a világ, még ha sokszor nincs is tudatában ennek...! Az ilyen műsorok viszont segítenek rádöbbenni erre, aki meg tudatában van, annak meg lelki gyönyörűséget nyújtanak...! Ennél nem kell több...! Még egyszer szívből köszönjük és köszöntjük, szeretettel: Szelényi Ákos
Marcsi válaszol:

Kedves Ákos!

Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg dicséretet, kicsit el is pirultam! Büszkeséggel tölt el, hogy a műsor nézőitől folyamatosan kapjuk az elismeréseket, ami rendkívül fontos a számomra. Mindemellett idén egy óriási megtiszteltetés is ért bennünket. Szeptember elején Magyar Termék Nagydíjat kapott a műsor, melyet a kollégáim együtt vettünk át, a Parlamentben rendezett ünnepségen. Az új évad epizódjait változatlan lendülettel készítjük, remélem a fogadtatás is az eddigiekhez hasonlóan pozitív lesz!

Marcsi

Zsilinszli Zsuzsanna kérdezi: Kedves Marcsi! A következö kérésel fordulok Önhöz: Tekintettel arra, hogy évek óta nagy érdeklödéssel kísérem a "Gastro angyal"-müsorát. Mindezek közül a 2013 május másodikai müsort , melyben Dunakeszin a Magyar Lila nevü gyogynövényes-asszony tudását nagy figyelemmel kisértem! Mivel én már sajnos 30 éve Sklerozis-Multiple betegégben szenvedek, ezért az az ötletem támadt, hogy talán segitség lenne számomra Magyar Lilát megismernem, ehez kérném a kedves segitségét . Kószönettel: Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Magyar Lillát, a Csapody Vera Növénybarát Körön keresztül tudja elérni, a következő az e-mail címük: csapodykor@freemail.hu. A szíves figyelmébe szeretném még ajánlani Szabó Gyuri bácsit is. aki szintén nagy szakértője és ismerője a hazai gyógynövénykultúrának, népgyógyászatnak. A honlapja: www.gyorgytea.hu. Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Marcsi

 

Almás Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! A tulipános kenyér sütése után az Úr sütött valami lepényt. Kérlek küldd el a receptet vagy a linkjét. Köszönettel: Almás Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Az ördögkerék receptje a honlapunkon a Sütés menüben található, a következő linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/ordogkerek/.

Marcsi

Kovács Jánosné Margit! kérdezi: Kedves Marcsi ! Nagyon örülök hogy ujra eljött az ősz ,és ezzel ujból élvezhetjük továbbra is a müsorodat! A szinvonal változatlan,érdekes és sok szinü.Szivböl gratulálok a müsorhoz és továbbra is hüséges nézöd maradok .Remélem még nagyon sokáig nézhetünk minden szombaton.Csak egyetlen dolgot irigylek Töled (Jó hiszemüleg) hogy annyi finomságot kostolhatsz. További sok sikert kivánok: Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen lelkes nézői vagytok a műsornak! A finomságokat Ti is elkészíthetitek, hiszen az adások receptjei megtalálhatók a honlapon is. Szerencsére rendszeresen érkeznek a nézőinktől visszajelzések, hogy milyen jól sikerültek, és milyen finomak a műsorban látott ételek!

Marcsi

Lukoczky Csilla kérdezi: Kedves Marcsi, lelkes nézője vagyok műsorodnak, a mai adás is nagyon tetszett. Bevallom, nem csak a recepteket, tájakat, embereket figyelem, hanem az öltözékedet is. A mai fehér blúzba pedig egyenesen beleszerettem. Elárulod a lelőhelyét? Kószönettel: Csilla
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Szívesen megmondanám, hogy hol lehetett kapni a fehér blúzomat, de sajnos én sem tudom. Pár évvel ezelőtt ajándékba kaptam. 

Marcsi

Csízi Pál kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretettel kérünk, hogy fogadd el meghívásunkat a december 20-án tartandó hagyományőrző disznótorra melyet a Kisújszállási Súlyemelő Egyesülettel rendezünk. Szeretettel várom válaszod! Csízi Pál
Marcsi válaszol:

Kedves Pál!

Nagyon szépen köszönöm a szíves meghívást, de nagyon sok az elfoglaltságom. A két műsor szerkesztői feladatainak ellátása és a forgatások miatt, teljesen be vagyok táblázva. Fájó szívvel, de sajnos nemet kell mondanom! Bár még decemberig van egy kis idő, ezúton szeretnék egy jó hangulatú, finomságokban bővelkedő disznótort kívánni!

Marcsi

Tamara kérdezi: Kedved Marcsi! Én Kőszegről származom, egészen pontosan Kőszeg város idei borkirálynője vagyok, és pont ezért nagyon szeretném, hogy ha lenne lehetőség a környék, és a jelentősebb borászok bemutatására a műsor keretein belül. Lenne erre lehetőség? Hogy lehetne "jelentkezni" a műsorba?
Marcsi válaszol:

Kedves Tamara!

Természetesen minden ötletet, jelentkezést szívesen fogadunk a műsorba. Kérlek küldj elérhetőséget a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre, és ha lesz rá lehetőségünk, bár most a sugárzáshoz képest jóval előrébb tartunk a forgatásainkkal, remélem eljutunk majd hozzátok is. Addig is a kollégáimmal együtt evidenciában tartunk.

Marcsi

Veszprémi László kérdezi: Szia Marcsi Azt szeretném megtudni hogy hol tudom a régebbi adásokat vissza nézni. A műsor nagyon jó! Előre is köszönöm a tájékoztatást. További sok sikert kívánok. Üdvözlettel:Veszprémi László.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Az mtv.hu weboldalon, a Médiatárban van lehetőség az őszi évad adásainak megtekintésére. A tavaly kialakított rendszer 60 napig őrzi a legfrissebb epizódokat, illetve a Duna World csatorna különböző időpontokban sugározza az előző évadok adásait. Az, hogy pontosan melyik epizódok kerülnek ismétlésre a műsorújságokból tud tájékozódni.

Marcsi

Perlaki Tiborné kérdezi: Szeretném elkérni a gluténmentes péksütemények receptjeit amennyiben lehetséges. Köszönettel: Perlaki Tiborné
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Ha azokra a péksüteményekre kíváncsi, amelyeket az Éllelmiszerallergia Boltban kóstoltunk, akkor náluk tud érdeklődni a receptekről. Elérhetőséget itt a honlapon a http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/elelmiszerallergia-bolt/ talál. A műsorban készített ételek elkészítése pedig a Receptek menüben található.

Marcsi

Takács János kérdezi: Kedves Angyal Marcsi! Szeretnék érdeklődni ,hogy vidéki pékségként van -e esély a műsorba kerüléshez? Tisztelettel:Takács János
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Természetesen, hiszen a műsorainkat főleg vidéken forgatjuk és többször is bemutattunk már vidéken működő pékségeket. A most szombati adásunkban Nyírő Tamás pék süti majd a "híres" tulipános kenyerét. Arra szeretném kérni, hogy küldjön elérhetőséget a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre és ha az Önök településén, városában forgatunk és a témánk is olyan, akkor szerkesztő kollégáim keresni fogják Önt. Annyi információt szeretnék még adni, hogy külön, egy riport erejéig nem tudunk Önökhöz utazni, mert akkor időben nem tudjuk koordinálni az egyes adásaink forgatásait, de egy-egy tájegységhez kötődő téma esetében van rá esély, hogy megkeresik a kollégáim.

Marcsi

Németh Anikó kérdezi: Szia Marcsi! Nagyon szeretem a műsorod, de sajnos lemaradtam az október 4-i adásról. Kérlek írd meg hol találom meg az interneten. Köszi továbbra is a rajongód Ancsa!
Marcsi válaszol:

Kedves Ancsa!

Az idei évad adásait, az mtv.hu weboldalon, a médiatárban tudod visszanézni, ahol 60 napig van lehetőség ez elmaradt műsorok megtekintésére.

Marcsi

Szabó Erzsébet kérdezi: Kedves Marcsi! Meg tudnád-e mondani, mikor lesz adásban a tetétleni Kövér-Tanyán forgatandó műsor? Már ha egyáltalán jól tudom, hogy lesz ilyen. Köszönöm válaszodat előre is. Üdv: Szabó E.
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

Ezt még egyelőre nem tudom. A műsorújságokban, illetve az interneten címmel és egy rövid tartalommal szokott megjelenni az aktuális adás, onnan tudsz informálódni. Mivel ezt a műsorunkat még le sem forgattuk, és az utómunkálatok elvégzéséhez is kell idő, biztos vagyok benne, hogy nem az elkövetkező hetekben kerül majd sugárzásra.

Marcsi

Kitti kérdezi: Kedves Marcsi! Lehet rá számítani, hogy Békés városába is ellátogatnak?
Marcsi válaszol:

Kedves Kitti!

Igyekszünk, hogy a lehető legtöbb helyen megforduljunk és minél több érdekességet, helyi specialitást, hagyományt mutassunk be a műsorba. Remélem Békés városába is eljutunk egyszer. Azt sajnos most még nem tudom megmondani, hogy mikor! Egyelőre a türelmét szeretném kérni!

Marcsi

Polgár Ágnes kérdezi: Kedves Marcsi! Mivel nagyon szeretem a műsorát ezért felmerült bennem az ötlet, hogy a segítségét kérjem a szakdolgozatom megírásához, melynek címe Csokoládéturizmus Magyarországon. Egyébként az SZTE harmadéves hallgatója vagyok és mellesleg cukrász is, így jutott eszembe ez a téma. Szakdolgozatomban az édesség - és csokoládéfesztiválokról valamint turistákat is vonzó csokoládémanufaktúrákról tervezek írni, illetve interjút szeretnék készíteni feszitválszervezőkkel és a néhány csokimanufaktúra tulajdonosával. Továbbá szeretnék a dolgozat végén javaslatot tenni egy lehetséges tematikus csokoládétúra útvonalára is. A fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen ötletét, segítségét szívesen fogadnám. Előre is köszönöm! Üdvözlettel:Polgár Ágnes
Marcsi válaszol:

Kedves Ágnes!

Nagyon jó a témaválasztás, gratulálok. Szerencsére egyre több a kézműves csokoládékészítő  országszerte. A műsorban is többen szerepeltek már közülük. A honlapunkon a Termelők menüben, az Egyéb rovatban, névvel és elérhetőséggel megtalálod, akiket eddig sikerült bemutatnunk. Egész biztos vagyon benne, hogy a segítségedre lesznek, hogy kiváló dolgozat szülessen. Légyszíves tájékoztass majd az eredményről is!

Marcsi

Dia kérdezi: Kedves Marcsi! A legútóbbi adással (Bőszenfai vadászat)szeretnék érdeklődni. Nagyon szép hely volt, ahol a vadkacsa nyársat és a velős rántottát készítetted. Esetleg látogatható az a hely vagy magántulajdonban van? Köszönöm szépen a válaszodat és további sikert kívánok a munkásságodhoz! Üdvözlettetl, Dia
Marcsi válaszol:

Kedves Dia!

Természetesen mindenki számára elérhető Bőszénfa és környéke, ahol a műsort készítettük. A szarvasfarmot viszont előzetes egyeztetés után lehet csak látogatni. További információt a www.szarvasfarm.hu weboldalon találsz. Gyönyörű vidék, érdemes felkeresni!

Marcsi

Nora kérdezi: Üdvözlöm! Erdeklödni szeretnek,hogy a Gasztroangyal adasokat hol tudom megnezni az Interneten? Ha itt a weboldalon lehet, akkor mikortol fog ujra müködni? Köszönettel, Karossy Nora
Marcsi válaszol:

Kedves Nora!

Az MTV honlapján, a Médiatárban tudja megnézni az idei évad epizódjait, melyek az adást követően 2 hónapig állnak a nézők rendelkezésére a weboldalon.

Marcsi

Bea kérdezi: Kedves Marcsi! Ha lenne egy igazán finom (és megbízható) vaníliasodó receptje, kérem, hogy ossza meg velünk a Receptek között. Hálásan köszönöm és minden jót kívánok! Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Máris írom Önnek a vanília sodó receptjét. Két vagy három tojássárgáját ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral (jobb vanília rudat használni) és egy evőkanál liszttel jól kikeverünk. Fél liter tejet felteszünk melegedni, beletesszük a vaníliarúd kiakapart belsejét és amikor langyos, akkor folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kikevert tojássárgákat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésik főzzük. Fontos, nem kell forralnunk, amint kezd sűrűsödni a sodó, máris vegyük le a tűzről.

Marcsi

Szerdahelyi Lajos kérdezi: Bocsánat, Veránkán köszönés nélkül távoztam a nem kielégítő tájékoztatás miatt. Egy kérdés! Mikor lesz a bemutató? Üdvözletem az egész Stábnak ! Kezit csókolom ! Sz. Lajos
Marcsi válaszol:

Kedves Lajos!

Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mikor lesz adásban a Veránkán felvett epizódunk, még csak most kezdődtek el a felvételek utómunkálatai. (Leválogatás, vágás, stb.) A műsorújságokban figyelemmel tudja kísérni, ahol címmel és egy rövid ajánlóval szoktuk megjelentetni a különböző epizódok tartalmát, hogy az a műsorunk, mely iránt érdeklődött, mikor kerül adásba. Az üdvözletét továbbítom a kollégáimnak!

Marcsi

Komárné Zsóka kérdezi: Kedves Angyal-Marcsi Szeretem nézni a műsort és a múlt hét végén nagy kedvet kaptam a kenyér és kifli sütéshez ,amit az október 5-ei vasárnapi adásban láttam. Azóta tűvé tettem a videókeresőben.-archívumban ,de nem találtam meg és egy órai nyomkodás után olvasom,hogy nincs elérés -átmenetileg. .Amennyiben feltöltik a kiflis kelesztést és a műsort ,megnézném,hogy zajlik a művelet,mert nem elég a recept,vizuálisan szeretném megnézni a munkát.,mert később kapcsolódtam az adásba, Ha lehet szeretném kérni az ismétlést. Szeretettel kívánok további sikeres adásokat,-jó főzőrecepteket,-ötleteket,-hozzá-jó időt és sok kedves embert. üdvözlettel. Komár Zsóka
Marcsi válaszol:

Kedves Zsóka!

A műsor az MTVA tulajdonát képezi, ezért az adások ismétlése és internetes visszanézhetősége általuk szabályozott. Az MTV honlapján a Médiatárban az adásokat követően 2 hónapig lehet megtekinteni a műsort, utána már sajnos nem. A honlapunkon pedig azért nem tudjuk átvenni, mert tavaly egy olyan rendszer került bevezetésre, amely technikailag nem kompatibilis a mi honlapunkkal. Nagyon sajnálom, biztatni szeretném, hogy a receptek alapján is tökéletesen elkészíthető mind a kenyér, mind pedig a kifli.

Marcsi

 

Pancsits Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi, Először is gratulálok a neves díjhoz, méltán megérdemli ez a músor a kitüntetést. Először is aki nem tud utazni, csodálatos tájakra jut el, másodszor remek étkek készitését látja, harmadszor élvezi azt ahogy Marcsika kóstol. Összefolyik a számban a nyál. A kérésem az lenne, hogy október 26-án lesz a 66. szülinapom. Valóban tanácstalan vagyok hogy kis nyugdijból milyen izletes étellel lephetném meg gyermekeimet. Kaphatnék tanácsot és receptet? Köszönöm és további sikereket a jövőben is. Ani
Marcsi válaszol:

Kedves Ani!

Először szeretnék gratulálni és nagyon sok boldog születésnapot kívánni! Ami az ünnepi menüt illeti, csirkéből készült ételt szeretnék javasolni, ami egyben ízletes, ünnepi alkalomra is készíthető és nem utolsó sorban pénztárca kímélő. A gombás töltött csirke kiváló fogás lehet, annál inkább, mert a csirkét gyakorlatilag filézzük és a maradék csontokból, nyakból, belsőségekből jól bezöldségezve, kitűnő csirkeaprólék leves is készíthető. Így gyakorlatilag egy csirkéből két fogást főzhetünk. A recept a főételek menüben a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/gombas-toltott-csirke/. A másik ötletem, ami nagyon egyszerű, ugyanakkor kiadós étel, a tejszínes, borsos csirke. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/tejszines-borsos-csirke/. Remélem tudtam segíteni!

Marcsi

 

Takácsné Kati kérdezi: Kedves Marcsi! Megfogadtuk a tanácsodat és az Ôrségben tett kirándulásunk során vacsorázni betértünk a nap végén a Bajánsenyén a halászcsárdába és Szalafőn az Őrszemfogadóba hát isteni volt.A hajdinás vargányaleves ,dödölle mennyei eledel.A tökfesztivál is igényes és finom magyar kézműves termékekkel kényeztette a hasunkat.Az Őrség országunk egyik gyöngyszeme.Az itt lakó emberek kedvesek vendégszeretők.A csend megfizethetetlen.Jól éreztük magunkat.Köszönjük a segítségedet.Szeretettel Takácsné Kati Szegedről
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült az őrségi kirándulás és a reményeitek szerint alakult! Számomra is különlegesen kedves hely, ahova bármikor tudnék indulni.

Marcsi

Géressy Annamária kérdezi: Kedves Marcsi! Október 05-én vasárnap láttam a műsorát, amit egy borászattal és sonkakészítéssel foglalkozó családdal készített. Szeretném megtudni az elérhetőségüket. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Géressy Annamária
Marcsi válaszol:

Kedves Annamária!

A Schieszl család által működtetett vendéglő és egyben borház, Budakalászon a Budai út 83-ban található.

Marcsi

Nyírő Nikolett kérdezi: Kedves Marcsi és stábja! Nem egy kérdéssel/kéréssel fordulok Önökhöz hanem egy HATALMAS GRATULÁCIÓT szeretnék átadni,így a virtuális világon keresztül. Fiatalként(27 éves létemre),nagyra értékelem a műsort.Jó ideje kísérem figyelemmel és mindig ámulok micsoda gyönyörű helyeken forgatnak és milyen ízeket tárnak a nézők elé.Kívánok még sok-sok forgatással teli évet és köszönjük az élményeket minden Gasztroangyal rajongó nevében! :-) További sok sikert,minden jót: Nyírő Nikolett
Marcsi válaszol:

Kedves Nikolett!

Nagyon szépen köszönöm! Remélem a műsor most induló évada is számos új élménnyel teszi gazdagabbá!

Marcsi

Amadeus kérdezi: Kedves Marcsi! Ritkán tudok nappal Tv-t nézni, így ritkán csípek el belső értékeket megjelenítő műsorokat, mint a a Gasztro angyal! Kedvelem az egyéniséged is, ahogyan megjeleníted, rávilágítasz az értékekre, a helyi emberekre... Általad az ország új arcát ismerhetem meg. És milyen öröm, amikor olyan valaki jelenhet meg, akit már más vonalról ismerek, de most bővebben is láthattam, hogy mivel is foglalkozhat. Ugye, emlékszel még Képíró Anitára? Szeretnélek meghívni egy Bakonyi túrára! Gondolom, szereted az erdőket, völgyeket, tán szoktál is túrázni! Valamikor, egy hónap múlva novemberben várható a következő túránk. Van egy országos túracsapatom, havonta szervezek túrát. Ilyenkor általában nem tartjuk magunkat a jelzett turistautakhoz. Szép helyekre viszem el a csapatom. Egy ilyen alkalommal szívesen megmutatnám neked is a Bakony rejtett zugait, titkait. Igaz, hogy nem tudok azonnal főzős, kajás, gyümölcsös programot kínálni, de ha megtetszik a környék, talán tudok abban is segíteni. Ugye, nem voltam tolakodó? Face-n "Bakonyi tekergők" csoportnéven megtalálhatsz bennünket. További sikereket kívánok a műsoraidhoz! Tisztelőd! Amadeus to Bakonyi tekergők
Marcsi válaszol:

Kedves Amadeus!

Köszönöm, hogy gondoltál rám, de attól tartok, nem biztos, hogy el tudok menni túrázni veletek! Nagyon csábító a bakonyi túra, de az az igazság, hogy már több hétre előre leszervezett forgatásaink, hétvégi elfoglaltságaim vannak. A facebook oldalatokat természetesen megnézem, ha tudok menni, akkor mindenképpen jelentkezem!

Marcsi

Varga Lászlóné kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi! Limarával, az egyik kedvenc gasztroboggeremmel tegnap együtt szerepeltek a tegnap esti Gasztroangyal műsorában a Duna World-csatornán. Ő tudom, hogy makói, valószínűleg a kiflit ott sütötték, de sajnos nem láttam, hogy az olívaolaj és só kostolásuk melyik helyszíneken készült. Nagyon apró betűkkel írják ki a nevet és főleg a helyet a műsor folyamán. Szeretném tudni, megtudhatom-e a fenti helyszíneket és vásárolhatók-e a termékek? A cseresznyés, vagy meggyes rácsos sütemény kapcsán vásároltam tavaly egy rácsozót, mellyel a sütemény tetejét külön ráccsal lehet borítani (mint a bolti sütiknek). Az egyik gasztroblogger süteményében szerepelt egy sós rácsos nevű süti. Hiába vásároltam meg ezt a rácsozót (ami hasonlít az eperlevél készítőhöz), nekem belaragadt tészta a rácsozóba., hiába liszteztem.Készen rátenni a sütikre ezt a rácsot sokkal mutatósabb, mint hurkákat készíteni. Tudna tanácsot adni: csak leveles tésztához jó, vagy kelt tésztánál is kudarcot vallok vele? Sokszor jó lenne a műsor folyamán ilyen konyhai praktikákat is megismerni. Üdvözlettel: Varga Lászlóné Vera Székesfehérváron az vásároltam, az üzletben fogalmuk sem volt, hogyan kell használni.
Marcsi válaszol:

Kedves Vera!

A műsorban a Delízia Gourmet üzletében, mely a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található, kóstoltuk Libor Marcsival a sót. A honlapunkon közzé is tettük az elérhetőségüket, melyet a következő linken megtalál: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/delizia-gourmet-more/. Az Olíva olaj szaküzlet Pomázon működik, címet, telefonszámot az alábbi linken talál: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/olivaolaj-szakuzlet/. A rácsozóval kapcsolatban is szeretnék Önnek segíteni. Elképzelhető, hogy akkor nem ragad bele a tésztába, ha jó vékonyra van nyújtva, de nem ismerem az Ön által használt márkát, ezért nem tudom, hogy mi lehet esetleg még a probléma. Sajnálatos, hogy nem tudtak bővebb információt adni Önnek a termék használatáról, ott ahol vásárolta!

Marcsi

 

Szatmáryné H. Irén kérdezi: Marcsi légyszíves megirni, hogy mi az amaránt amit a házikenyér öregtésztába kell tenni és még egy az öregtészta az abizonyos kovász? Én elég sürün sütök kenyeret de az nem ilyen csodálatos de nem rossz. Köszi a segítséged Irén
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Az öregtészta az valójában egyfajta kovász, amit előző este készítünk és egy éjszakán át pihentetünk. A műsorban bemutatott házikenyér pontos receptjét a Sütés menüben tettük közzé, a következő linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/. Az amarántról érdemes tudni, hogy számos értékes összetevőt tartalmaz: zsír, rost és ásványi anyag tartalma magas, viszont alacsony a szénhidrát tartalma. Libor Marcsi ízesítésnek tette a kenyértésztába, illetve a kiváló életteni hatása miatt. Már az inkák és az aztékok is ismerték, fogyasztották ennek a növénynek a magját, különféle formában. Szerencsére az utóbbi időben egyre ismertebb és egyre több recept lát napvilágot, melyek számos lehetőséget nyújtanak az alkalmazására.

Marcsi

Hargitainé Kovács Paula kérdezi: Kedves Marcsi ! Szeretném megkérdezni,hogy vasárnapi műsorban a kenyér és kifli recepteket hol tudnám megnézni. Köszönöm szépen !
Marcsi válaszol:

Kedves Paula!

Libor Marcsi, azaz Limara által készített házikenyér és tönkölykorpás kifli receptjeit a Sütés menüben tettük közzé, a következő linkeken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Krauszne Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! Ritkán látom a műsorát sajnos. Szeretnék érdeklődni házi sütésű kenyér és kifli receptjéről. Szeretném kipróbálni. Köszönettel: Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

A Sütés menüben házikenyér és kifli recepteket is találsz, küldöm a linkeket: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszeres-kenyer/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/.

Marcsi

Katalin kérdezi: Kedves Marcsi, A kérdésem az,hogy káposzta savanyításához használható e a Himalája-só? Félek,hogy megpuhul a káposzta mint a jódozott sótól. Imádom a műsorodat. Üdvözlettel:Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Parajdi sóval készített savanyított káposzta egész biztosan kemény marad, azt javaslom, azzal próbáld meg.

Marcsi

Kovács Róbert kérdezi: Tiszteletem! Kérdezném cseresznyés lepény,édes málé,cseresznyés vagy meggyes rácsos macskaszem sütemények mellet volt csokoládés bevonatos annak a receptjét is fellehetne rakni a többihez? 2014.10.04.-i adásba láttuk. Köszönjük előre is.
Marcsi válaszol:

Kedves Róbert!

Igyekszünk elkérni a helyi asszonyoktól a receptet, kis türelmet kérünk!

Marcsi

Mikola Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon finom recepteket gyüjtöttél össze, amit most, hogy több szabadidőm van, elkezdtem nézegetni és a családon kipróbálni őket. Egyetlen gondom van vele, hogy nem tudom milyen hőfokon kell és meddig főzni-sütni (főleg a sütés a gond). Lehetne azt is odaírni? Nagysegítség lenne. Egyébként nagyon élvezem a TV műsort és csak most fedeztem fel az internetes leírásokat. Gratulálok és további sikereket kívánok: üdvözlettel: Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Általában a süteményeket 180 fokon, azaz a közepesnél egy kicsit magasabb hőfokon szoktuk sütni. Jó néhány receptünk kerül föl a honlapra, amelyek kemencében készülnek, ezért ott pontos hőfokot sajnos nem tudnak a készítők megadni. A múlt szombati adásunkban cseresznyéből készült sütemények többsége is kemencében sült, ez az oka annak, hogy nincsnek a pontos hőfokok megadva. Sokszor nem egyformán sütnek még az azonos működési elv alapján készült sütők sem. Ezért itt mindenképpen saját tapasztalatra is szükség van.

Marcsi

Dókáné Hankó Márta kérdezi: Kedves Marcsi! Tavasszal tettem fel egy kérdést, illetve javaslatot a Karácsonykor használatos fenyőfára aggatható "pasziánsz" függeléket. Küldtem hozzá receptet és fotót. Érdeklődöm sikerült-e a cukrászatoknál elérni valamilyen eredményt? Válaszodat előre is köszönöm, üdvözlettel Márta
Marcsi válaszol:

Kedves Márta!

Sajnos sem a recept, sem a fotó nem érkezett meg, ezért arra szeretnélek megkérni, hogy légyszíves még egyszer a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre küldd el! Nagyon köszönöm!

Marcsi

Heringh Alexandra kérdezi: Tisztelt Szerkesztő, kedves Marcsi! A mai napon egy iskolai rendezvényen volt szerencsénk találkozni egy úri emberrel, akit Csúzi Szabolcsnak hívnak, és Monoron csalàdi manufaktúra jelleggel almából készített különféle ízesítésű lekvárral, almasajttal és szörppel, illetve almaecet előállításával foglalkozik. Termékeivel elnyerte a "magyar kézműves remek" díjat, illetve két készítményével is képviselte hazánkat a közelmúltban Brüsszelben egy szakmai kiállításon. Elmesélte nekünk a történetét, a semmiből kezdte sok kitartással és leleménnyel. A műsor profilja alapján úgy gondolom, hogy érdemes lenne megmutatni, már csak azért is, mert almával foglalkozik, amit a jelenlegi körülmények között talán jó lenne népszerűsíteni. Mi egy honlapcímet kaptunk tőle: www.csuzipince.hu Esetleg nézzenek rá, hogy érdemesnek tartják-e vele foglalkozni. Üdvözlettell: Dr. Heringh Alexandra
Marcsi válaszol:

Kedves Alexandra!

Köszönöm szépen az ajánlást, feltétlenül megnézzük a honlapját az úrnak!

Marcsi

Dr. Matos Lajos kérdezi: Nagyon szeretjük a műsorát, Tudományos újdonságokat írok az Orvostovábbképző Szemlének : ha kapok e-mail címet, küldöm a legújabbat, mely érdekelheti. Kézcsókkal, Matos Lajos
Marcsi válaszol:

Kedves Lajos!

Szeretettel várom az anyagot a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre.

Marcsi

kovácsné szabó szilvia kérdezi: Kedves Marcsi! Először,gratulálok a műsorodhoz.Nagyon igényes, színvonalas,érdekes és hasznos ! Most ( 2014.okt.04. 8-9 óra)nézem a Duna World csatornán a műsort,amiben többek között a babról,kukoricáról van szó.A kukoricás ételek nevét nem sikerült felírnom, ezeket szeretném elkészíteni,ha megadnád a pontos nevüket és a recepteket! Köszönöm szépen! Az új évadhoz sok sikert és jó egészséget kívánok! Mindegyiket meg szeretném nézni. üdv:kovácsné szabó szilvia
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

A következő kukoricás ételek készültek a műsorban: tejszínes kukoricaleves sajtgombóccal: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/tejszines-kukoricaleves-sajtgomboccal/, sütőtökös, kukoricás tócsni: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sutotokos-tocsni/, gánica: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/ganica/, dédnagymama kukoricaprószája: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/dednagymama-kukoricaproszaja/.

Marcsi

Kuthy Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tetszik a műsor, igazi értéket közvetít. Jó magam is gondolkozom azon, hogy belevágok és őstermelőként fogok készíteni néhány finomságot! Az egyik adás alkalmával felmerült bennem egy kérdés:a 74. adásban a köveskáli piacon egy néni saját készítésű sütiket árult és azt szeretném tudni esetleg tudod-e milyen engedély kell hozzá, vagy hogy hol lehet ezt megtudni.Lehet, hogy nem nálad kellene érdeklődnöm eről, de gondoltam hátha benne vagy ezekben a dolgokban! Köszi előre is a választ, sok siket minden jót! Kuthy Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A helyi polgármesteri hivatalnál érdeklődj, ők meg tudják mondani, hogy milyen engedélyekre lesz szükséged, ha őstermelőként házi készítésű termékeket szeretnél árusítani. Azt pontosan sajnos nem tudom, hogy mi ennek a menete, de biztos vagyok benne, hogy el fogják neked részletesen mondani. Sok sikert kívánok!

Marcsi

Erzsi kérdezi: Kedves Marcsi! Engedje meg,hogy így szólítsam. Mindig megnézem a műsorát, ami a tájegységeket és az ehhez kapcsoló ételeket,szokásokat mutatja be. Sok-sok érdekes témával foglalkozik. Az ételek igazán finomak lehetnek. Sajnos én cukorbeteg /2-es/ vagyok. Szeptember utolsó hetében láttam egy ismétlést a Duna-vagy Duna Word csatornán ahol cukorbetegeknek készítettek különböző finomságokat. Szeretnék elkészíteni egy-két ételt. Későn kapcsoltam be a készüléket és pontosan nem tudtam leírni az ott elhangzott ételekkel kapcsolatos tanácsokat. Az interneten sem találtam meg. Legyen Kedves tájékoztatni,hogy hol tudnám ismét megnézni ezt a műsort, vagy az ott elkészített ételek leírását. Köszönöm a választ és további sok sikert kívánok a műsorához. Darabos Erzsi
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsi!

Az Ön által látott adásunk elsősorban a gluténmentes táplálkozásról szólt, melyben azért a cukorbetegekről is említést tettünk. A következő ételek készültek az adásunkban, melyek receptjeit a honlapunkra is feltöltöttük: almás csicsóka saláta cukkini tempurával: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/almas-csicsoka-salata-cukkini-tempuraval/, kókuszkrémes vöröslencs leves: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/kokuszkremes-voroslencse-leves/, bundázott padlizsán barnarizzsel és narancsos almacsatnival: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/bundazott-padlizsan-barnarizzsel-es-narancsos-almacsatnival/, rántott hús gluténmentesen: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/rantott-hus-glutenmentesen-amarant-korettel/, köles "túrógombóc": http://www.gasztroangyal.hu/koles-turo-gomboc/, gluténmentes palacsinta: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/glutenmentes-palacsinta/. Bízom benne, hogy a fenti ételek között szerepel olyan is, amelyet cukorbetegként is fogyaszthat!

Marcsi

 

 

Szabó Andra kérdezi: Kedves Marcsi! Kerestem az egyikműsorát azt hiszem 2014.09.27. műsorát láttam a címét sem tudom későn kapcsolódtam rá, de nem találok rá a neten. Glutén és cukor érzékenyeknek volt jó receptek ajánlások. Szüleimnek szerettem volna megmutatni a műsort, mivel nyugdíjas éveikre, glutén és cukor érzékenyek lettek mit a ketten. Kérem írja meg milyen forumon tudnám megnézni, illetve megmutatni nekik a teljes adást esetleg hogy tudok rátalálni. Előre is köszönöm Szabó Andrea Székesfehérvár
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

A gluténmentes táplálkozásról készült műsorunk, az adást követően 2 hónapig az MTV Médiatárában nézhető vissza. Ha ott nincs fönt, akkor sajnos az interneten egyelőre nem tudja megmutatni kedves szüleinek. A műsor egyes adásaiból jelent már meg DVD is, erről bővebben az MTV közönségszolgálatán tud érdeklődni: kozonsegszolgalat@mtva.hu. A recepteket pedig a honlapunkon megtalálják!

Marcsi

Simon Sándorné kérdezi: 2014 09 28 .i adásban bemutatott egy morzsa nélküli rántottkaraj elkészítési módját.A gasztróangyal műsoraiban nem található ez a panírozási mód.Nagyon kérem szíveskedjék megírni hogyan készítsem el. előre is köszönöm Simon Sándorné
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

A gluténmentes rántott hús receptjét a honlapunkon, a Főételek menüben tettük közzé, a következő megtekinthető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/rantott-hus-glutenmentesen-amarant-korettel/.

Marcsi

Tóthné Gabi kérdezi: Szia! Először is gratulálni szeretnék a műsorodhoz. A Gasztroangyal azon kevés tévéműsor egyike, amiért érdemes bekapcsolni a készüléket. Vidéken élünk, nagyon fontos és értékes számukra a föld. A benne a magunk által megtermelt finomságok, az érzés hogy tudom mit eszek, jó. Most különösen, mivel egy hete derült ki: glutén és laktózmentes diétát kell tartanom ezután még sok-sok évig. Negyven elmúltam, kemény lesz. Láttam már ezt az adást korábban, de hogy pont most került újra műsorra, ez valami beavatkozás műve.
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

A gluténmentes táplálkozásról készült adásunkat megelőzően, számtalan nézői levél érkezett, melyben többen jelezték, hogy milyen nehézségekkel jár a mindennapokban ennek a speciális étkezésnek a betartása. Azután érkeztek olyan levelek is, amely arról számoltak be, hogy mindezek ellenére, mégis milyen ízletes ételek készíthetők. Akkor döntöttem el, jó lenne készíteni egy adást, amely iránymutató lehet. Tudtam nem lehet 10-20 receptet bemutatni egy műsorban, de ötletet adni, tapasztalatokat bemutatni igen. Hidd el, akikkel a forgatás alkalmával beszélgettem, miután legyőzték a kezdeti nehézségeket, ügyesen „belejöttek” és remekül tudtak alkalmazkodni a helyzethez. Egész biztos vagyok benne, hogy neked is sikerülni fog! Rendkívül finom falatokat készítettünk az adásban, amit bármikor otthon is elkészítek, mert ízvilágában bármilyen alkalomra megállja a helyét. Az Élelmiszerallergia Boltban kiváló alapanyagokat vásárolhatsz, az elérhetőségüket ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/elelmiszerallergia-bolt/. Bizonyára lesznek új ismeretségeid, akiknek nagyobb már a tapasztalata ezen a téren, és megoszthatjátok egymással a jól bevált ételek receptjeit. A saját kert külön nagy adomány most, ebben én is biztos vagyok, fel a fejjel!

Marcsi

Szacskó József kérdezi: Kedves Mária! Szeretném meghívni önt és stábját Bodrogolasziba egy igazi Bodrogi-halászlére és füstölt csukára.Melyet garantálom nem fog elfeledni. Mellé Tokai asszú bort szolgálok fel. Látom sikeres műsorait úgy gondoltam meg hívom önt egy füstölt csukára .Tisztelettel Szacskó József Bodrogolaszi
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Nagyon szépen köszönöm a szíves invitálását, a kollégáim nevében is! Szívem szerint minden meghívásnak eleget tennék, de ugye ezt nem mindig lehet kivitelezni, remélem megérti. Bízom benne, hogy egyszer eljutunk majd Önhöz is, ha hosszabb távra vonatkozik a meghívás!

Marcsi

Kovács Ildikó kérdezi: Tisztelt Marcsi, hétvégén Budapestre látogatok a lányommal, és szeretnénk ellátogatni egy francia bagetériába. Az on eggyik gasztroangyal adásában bemutatott Budapesten francia bagetériát, ahol francia pék suti a bagetteket , francia lisztbol. Meg szeretném kérni ont , hogy irja meg nekem ennek a francia bagetériának a címét. Elore is nagyon szépen koszonom. Udvozlettel Kovács Ildikó Pozsonybol
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Az A'table pékség üzletei, ahol igazi francia ínyencségeket lehet kóstolni, a II. kerületben a Retek u. 6-ban illetve az V. kerület Arany János u. 16 szám alatt működik. Szíves figyelmébe ajánlom a honlapjukat: www.atable.hu. Jó kirándulást kívánok Önöknek!

Marcsi

Szabó Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Az Esztergomi adást szeretném újra nézni, és a recepteket is leírni. Hol találom? Köszönöm a segítséget!
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A korábbi adásainkat az MTV honlapján a Médiatárban lehet ismét megtekinteni, azonban csak az adást követően 2 hónapig áll a nézők rendelkezésére az anyag. Az Esztergomban és Visegrádon készült adásunkban a következő ételek elkészítését mutattuk be, melyek elkészítését a honlapunkon a Receptek menüben közzé is tettünk:

Szilvalekváros orda:  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/szilvalekvaros-orda/,   Fürjhúsleves: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/furjhusleves/, Rántott leves, ahogyan Görgey Artúr szerette: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/rantott-leves-ahogyan-gorgey-artur-szerette/, Ordasajtos töltött tésztabatyu: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/ordasajtos-toltott-tesztabatyu/, Királyi vadas tál: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/kiralyi-vadas-tal/, Varga béles: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/vargabeles/, Fűszeres kenyér: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszeres-kenyer/.

Marcsi

 

Ganzriegler-Nemes Anikó kérdezi: Szia Marcsi érdeklődni szeretnék ,hogy mikor folytatódik a Gasztroangyal című műsorod mert már mindanyian nagyon várjuk üdvözlettel az egész család szia.
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Már nem kell sokat várni, mert most szombaton, október 4-én, folytatódik a műsor, immár új epizódokkal, a szokott időben (17.30) az M1 csatornán.

Marcsi

Daruláné Juci kérdezi: Tavaly ilyen tájban készítettetek egy sütőtökös, birsalmás széles metéltet, mely azzal kezdődött, hogy kolozsvári szalonnát kellett kiolvasztani,hozzákeverni a megsütött tököt.A kockára vágott birsalmát vajon megpárolni / esetleg karamellizálni?/ s a közben kifőzött széles metélttel összeforgatni.A tetejére durvára vágott diót és kr.cukrot szórni. Jól emlékszem? vagy kimaradt valami? Izgatottan várom az új évad kezdetét,nagy rajongója vagyok a műsornak, mely készítőinek sok sikert kívánok!!
Marcsi válaszol:

Kedves Juci!

A recept pontosan így készül, amire ügyelni kell, hogy a birsalmát nem kell sokáig pirítani, mert hamar szétesik. Csak addig, amíg még roppanós marad. Az elkészítés pontos menetét megtalálod a Marcsi Expressz rovatban, sütőtökkrémes, birsalmás metélt néven. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sutotokkremes-birsalmas-metelt/

Marcsi

 

Tóthné Zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! A Facebookon küldtem fényképet a konyhánkban található gabona tárolóról. Szeretném megkérdezni láttál-e már ilyet? Azért bátorkodtam megmutatni az ilyen tárolót,mert sokat hallok a teljes kiőrlésű gabonák egészséges fogyasztásáról.Biztosan vannak érdekes konyhai felszerelések a forgatások során amiket érdemes lenne megmutatni a kedves nézőknek.Változatlanul nagyon tetszik a műsor és már várom az új részeket.További jó egészséget és jó munkát kivánok! Üdv. Tóthné Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönöm a képeket, nagyon tetszik ez a kis vászonból készült "zsákocska". Amellett, hogy milyen praktikus, esztétikus is. Igyekszem, hogy minden praktikus és hasznos eszközt továbbra is bemutassunk az adások alkalmával.

Marcsi

Friss

Zöld dió lekvár

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni...

Vaníliás krémtúró

A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe...

Tulipános kenyér

A burgonyát héjában megfőzzük...

Élő epres süti

A kapcsos tortaforma alját...