Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Mándy Magdolna kérdezi: Kedves Marcsi! Azért annak is van előnye, ha neten kell nézni a Gasztroanygalt. Szeretném megtudni, hol lehet beszerezni azokat a szép piros konyhai edényeket, amiket időnként használsz. Az is érdekelne, hogy azt a felhúzós kézi habverőt hol lehet beszerezni. Üdvözlettel Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Az edényeimet Légli Attila barátom készíti, aki fazekasmester. A termékeiről bővebben a honlapján lehet tájékozódni, www. legli.hu. A kézi habverőm pedig a Tupperware terméke, a weboldaluk címe: www.tuppervarazs.hu.

Marcsi

Dóra Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! A rugelachban lévő sűrű csokikrém után érdeklődöm.hogy készült hogyan lehet ilyen könnyen nyújtani? Köszönöm válaszát: Dóra Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A rugelach krémjét olyan sűrűségűre kell készíteni, mint a kekszgolyó masszáját, és akkor jól lehet nyújtani a tésztával együtt. A pontos receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/rugelach/.

Marcsi

Nemes Aranka kérdezi: Kedves Marcsi! Először is gratulálok, a műsor szerkesztéséhez, a közvetlen hozzáállásához. Szeretném megkérni a receptjét, amit július 9.én vagy 10.én Etyeken készítettek, egy habos diós roládot, amit kiszaggattak, és úgy sütötték ki.
Marcsi válaszol:

Kedves Aranka!

A habos, diós kifli receptjét, ezen a linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/habos-dios-kifli/.

Marcsi

 

Zsigó Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Gyakran néztem a Gasztroangyalt (sajnos mostanában nem látható). Egyik alkalommal amikor a csípős paprikával kapcsolatos volt a műsor készítettek darálthússal töltött csípős paprikát sütőben sütve. Sajnos csak később kapcsolódtam be a műsorba és akkor láttam amikor már töltöttét a paprikát. Kerestem a receptet, de nem találtam. Fasírozott tölteléket töltöttek bele? Hány percig és hány fokon sütötték? Üdvözlettel: Zsigó Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

A töltött jalapeno receptjét a Főételek menüben találod, itt a linkje is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/toltott-jalapeno/.

Marcsi

Zsuzsanna Hollosi kérdezi: Kedves Marcsi ,mikor lesz a kovetkezo uj musorod? Melyik csatornan lathatjuk ,milyen idopontban?? Nagyon hianyolom elveztem a kulonbozo tajak hagyomany orzo izes eteleit. En Londonba elek es ott nezem a musorodat. Ez az uj "HD" valtozas megzavart mindent szamomra!!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Szeptembertől folytatódik majd a műsorunk a Duna Televízóban, délután 17.00 órától.

Marcsi

Rozi kérdezi: valamelyik adásban készítettek egy krémet tök, cukkini és zeller meg magvak is voltak benne annak a receptjét szeretném megtudni. előre is köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Rozi!

Egy kicsit több információra lenne szükségem, hiszen a közel 150 adásunkban, több, mint száz étel elkészítését mutattuk be. A leírtak alapján elsőre úgy gondolom, hogy Weisz Fannival készült adásunkban jártunk Lokodi Ákosnál, aki különféle zöldségekből, gyümölcsökből készít chutney-kat, lekvárokat. Akkor zellerből készített egy különleges mártást, ennek a receptjét sajnos nem osztotta meg velünk. Elérhetőséget hozzá a következő linken találsz: http://magyarinyencvidek.hu/kapcsolat/#sthash.Pu2Oevv9.dpbs.

Marcsi

Mészárovics Magdolna kérdezi: Kedves Borbás Mária . Egy nagyon nagy kéréssel fordulok Önhöz . Eddigi életem (54 év.leírhatom.) egyetlen IGAZ Barátnőm szeretném meglepni ! Bár a szülinapja (44 )már elmúlt ,amit egy betegség miatt sajna nem tudtunk méltón megünnepelni! Viszont Ő is Mária ! Imádja Önt és a műsorát ! Szeretnék valami igazán felejthetetlen meglepetést szerezni neki. A kérésem : Nem lenne -e valami alkalom az elkövetkező időben hogy részt vegyen esetleg egy felvételén ,csak mint vendég ott ahol a forgatás lenne ! Csak pár percre is de személyesen találkozhatna Önnel,sőt ha még a forgatásba is bepillanthatna , az a számára egy nagyszerű ajándék lenne ! Több rendezvényen is volt már ahol Ön szerepelt de sajna közel kerülnie nem sikerült ! Egyszerű vidéki, kicsit bohém emberek vagyunk .Szeretünk főzni és finomakat enni! Válaszát előre is köszönöm ! Maradok tisztelettel :Mészárovics Magdolna Esztergom
Marcsi válaszol:

Kedves Magdolna!

Megértem, hogy egy "felejthetetlen" meglepetéssel készül a kedves barátnője születésnapjára, kérem higgye el, azt biztosan nem tudjuk megszervezni, hogy egy forgatáson találkozzunk. Egyrészt, mert sokszor utazunk napközben is a helyszínek között, másrészt előfordul, hogy nem kis csúszások adódnak, amit menet közben kell "ledolgoznunk". Ezért nem tudok előre mondani egyetlen helyszínt sem, ahova percre pontosan odaérünk. Másrészt, amíg a technikus kollégáim készítik elő a felvételt, addig én a szereplőinkkel egyeztetek. Bízom benne, hogy megérti, hogy nem elodázni szeretném a kérését, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy forgatás közben találkozzak a kedves barátnőjével és beszélgessünk is. Egy-egy adást 2 nap alatt, 14-16 óra folyamatos munkával készítünk el, ezért e közben tényleg semmi másra nem tudunk koncentrálni, csak a feladatra! Remélem ősszel fogunk még a könyvem kapcsán dedikálást szervezni, ott szívesen várom a barátnőjét, ha megoldható Önöknek. Addig is kérem adja át neki jókívánságaimat!

Marcsi 

Vörös László kérdezi: Kedves Marcsi ! A 07.18 .-i Vasárnapi Hirek újságban olvastam a cikket : " Még hogy kaviár, a csigapete a menő " címmel. Érdeklődéssel olvastam, hiszen most induló cégünk, Magyarországon csiga ikra termeléssel kíván foglalkozni. Úgy tudtam itthon még ezzel nem foglalkozik senki. Nagyon sokrétű összetett tevékenység ez, alapos ismereteket igényel, aminek nincs igazán szakirodalma. Az engedélyeket kibácsátó hivatalok sincsenek ezzel az állat fajjal, illetve a feldolgozás technológiájával , élelmiszerként forgalomba hozásával tisztában, csak utalásokat tesznek Megkerestem az újságírót., aki érdekes módon csak azt tudta mondani, hogy valamelyik Gasztroangyalban látta...... Kedves Marcsi , ha kapcsolatban volt vele, ill tudja ki a magyarországi csiga ikra termelő, nagyon kérem ossza meg velem, hogy információt tudjunk vele cserélni. Előre is nagyon szépen köszönöm. Ja, és szeretném elmondani, hogy imádom a műsorát, azért is mert szűkebb hazámban az Őrségben is sokszor megfordult már ! Üdvözlettel: Vörös László GOURMET CCB Kft. 06-30-8481385 snail.hun@gmail.com .
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Zalaszentgróton az Imofi S.R.W.S Kft-nél forgattunk, akik csigafeldolgozással foglalkoznak. Elérhetőséget hozzájuk a következő linken találnak: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/imofi-srws-kft/. Azt így hirtelen nem tudom megmondani, hogy csigapeték termelése is a cég profiljába tartozik-e, mert legalább jó másfél éve, hogy ott forgattunk. Sok sikert kívánok a vállalkozáshoz!

Marcsi

Halász Péter kérdezi: Kedves Marcsi,- műsorait a Duna World-ö rendszeresen néztük.Sajnos az adás minden átmenet nélkül megszűnt. Kérem értesítsen,hogy lesz e folytatás,vagy ismétlés és ha igen ,mikor. Tisztelettel Halász Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Az adás nem szűnt meg, azért nem folytatódik pillanatnyilag a Duna World-ön, mert befejeződött a teljes sorozat ismétlése. A legújabb részekkel szeptemberben jelentkezünk, szombatonként a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Edina kérdezi: Kedves Marcsi! Kicsit le vagyok maradva a műsoraiddal mert meg Főtereztél mikor meg otthon éltem. Pár hónapja kezdtem nézni a Gasztroangyalt a Dunán, aztán annyira nem bírtam kivárni a részeket, hogy Youtube-on elkezdtem nézni először sorban az adásokat majd amiket dobott. El kell mondjam hogy olykor kiakaszto hogy neked minden milyen finom es elképesztő... Aztán láttam am hogy mindemogott az a mely alázat all, amit ma mar keveset látunk nemhogy műsorokban de az életben is. Az elso osztályú vidéki éttermekben is minden finom neked ugyanúgy ahogy Moldván minden háznál végig etted a kelt tesztas verziókat A-tol Z-ig es ugyanúgy ajuldoztal. Annyi sírast es nevetest adsz egyszerre hogy nem győzok hálálkodni es mindemellett a műsorod iránti függőségemet erősíted - hat marha jo mert mostanában kötelező jelleggel toltod ki napom 2-3 óráját. A moldvai 1. adásodat láttam 2 órája es privátban szeretnek veled erről beszélni. A fiatal tanár pár munkája igen meghatott, es a tanitvanyaik őszintesége es tisztasága. Várom privát emailedet! Jo egészséget nektek a kemény munkatokhoz! Le ne álljatok mert amit csináltok nemhogy családokat de közösségeket erősítetek szeretettel es kitartással!!! - es ugye tudjuk hogy ezt akarjak kiolni mostanság... Gratulálok nektek a nagy szivetekhez legfőképp ;). Szeretettel, Edina
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címen várom a levelet.

Marcsi

Lackó kérdezi: Kedves Gasztroangyal! Amióta nem létezik az MTV videótár (helyette mediaklikk /Istenem de szörnyű ez így!/ van), azóta a linkek nem létező helyre mutatnak, így a műsorok nem nézhetők meg egyszerűen. Kérlek, hogy hass oda, hogy ez orvoslást nyerjen és végre láthassa minden látogatód a témához tartozó adást! Köszönettel: Lackó
Marcsi válaszol:

Kedves Lackó!

A műsor az MTVA tulajdona, ezért annak sugárzásáról, ismétléséről, vagy más adathordozón történő publikálásáról ők döntenek. Ebben sajnos nincs beleszólásom!

Marcsi

András kérdezi: Kedves Marcsi! Egyik műsorod budapesti helyszínét szeretném felkeresni, de nem tudom melyik 2015 évi részben volt csak azt, hogy talán Budán volt a büfé és mindenféle finomság mellett konfitált kacsa (liba?) is kapható volt. Talán ebben a műsorban volt még szó házi sörökről is. Sok sok házi sörről.:) Lennél szíves megmondani a helyszínek nevét? Előre köszönöm. Üdvözlettel: András
Marcsi válaszol:

Kedves András!

Tavasszal készítettünk egy adást, hogy milyen finom falatokat, frissen sülteket lehet kapni, igazi, jó hentesüzletekben. Az egyik helyszínünk, valóban Budán a XII. kerületben a Böszörményi úton található Balogi Húsáruház volt, ahol kiváló szárnyalok készülnek sütve. A házisört pedig a "Csak a jó sör" üzletében kóstoltuk, a pontos cím a linken megtalálható: http://www.gasztroangyal.hu/bor-es-gasztro/pincek/csak-a-jo-sor/.

Marcsi

orgovanyi mária kérdezi: Marcsikám, ma kaptam volna szép ajándékot Tőled (bocsi, hogy tegezlek 77 vagyok) de nem volt 45 e. forintom. Nem tudom, hogy már mit is találnak ki az árusok, hogy pénzhez jussanak. Azt mondta a hölgy, hogy ajándék Marcsitól, csak az utolsó tételért kell fizetni, mondtam nincs pénzem. Azt mondta, mindenkinek van, hát nekem nincs. Rossz szájízzel ment el, de még a kapuban is győzködött. Marcsikám bocsi, hogy nem fogadtam el az ajándékod. Nagyon szép napokat kívánva, maradok őszinte tisztelőd Mariska néni.
Marcsi válaszol:

Kedves Mariska néni!

Ne sajnáld, mert az illető visszaélt a nevemmel, ugyanis mi semmilyen edénykészletet nem küldtünk ajándékba!

Marcsi

Kató Lajosné kérdezi: Kedves Marcsi! A mai napon megállitott egy jól öltözött hölgy,azzal,hogy a Te müsorod megbízásából a lakásomon, valami szuper, egészségkímélő edénygarnitúrát kellene átadnia minimális összegért, mert ez a cím lett kisorsolva. Én nem engedtem be a lakásba,mert nem hittem neki,Van ennek valóságalapja? Nagyon szeretem a műsort,további jó egészséget kívánok. Tisztelettel: Piroska.
Marcsi válaszol:

Kedves Piroska!

Nincs, nagyon jól tette, hogy nem engedte be a hölgyet.

Marcsi

Lutz Zsuzsanna kérdezi: Kedves Marcsi ! Könyvelőként dolgozom Pécsett és így sok emberrel összehoz az élet. Van egy kedves egyesület aki egy norvég program segítségével egyik álmát hozta létre. Egy lakáséttermet. Ez eddig talán mindennapos de Ők egy roma lakáséttermet indítottak el. Szíves figyelmedbe ajánlom Őket ha felcsigázna. http://szinesgyongyok.hu/etterem/ Kóstolda lett a nevük. Csak eredeti roma ételeket főznek és mindenki roma származású aki ebben a programban dolgozik. Ez egy követendő példa és erről úgy gondolom, hogy érdemes mindenkinek tudomást szerezni, ilyen is létezik. Köszönöm, hogy elolvasta és remélem talán egyszer meglátogatja a stábbal ezt a lakáséttermet. Lutz Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Köszönöm szépen az információt, én is remélem, hogy lesz rá egyszer lehetőségünk, hogy bemutassuk a lakáséttermet!

Marcsi

Erna Schriffert kérdezi: Drága Marcsi!!!!! Nagyon hiányoljuk a Gasztroangyalt,minden napos nézőid votunk, és azt szeretném kérdezni ,hogy mikortól láthatunk ismét a tv képernyőn?? Sok ölelés Neked! Legyen szép nyarad!!!! Üdvözlettel : Ernus és Attila
Marcsi válaszol:

Kedves Ernus és Attila!

Legközelebb szeptembertől folytatódik a műsorunk a legújabb epizódokkal. Köszönöm, én is jó pihenést, nyaralást kívánok nektek!

Marcsi

Nagy Dóri kérdezi: Kedves Marcsi! Édesanyám részt vett az óbudai Fő téren forgatott Gasztroangyal adásának felvételén, ahol rengeteg, finomabbnál finomabb levest mutattatok be, kóstoltatok meg. Azóta is emlegeti az egyik vidéki házaspár által készített rántott levest, ami mindenki tetszését elnyerte. Érdeklődni szeretnék, hogy a honlapon feltett két rántott leves recept közül melyik a szóban forgó leves vagy ha esetleg egyik sem, megkérhetnénk-e arra, hogy megírnád ezt a receptet is. Válaszodat előre is köszönjük és további szép nyarat kívánunk! Szeretettel: Nagy Éva és Nagy Dóri
Marcsi válaszol:

Kedves Éva és Dóri!

Az a recept sajnos nincs meg nekünk, valószínű, hogy a kedves nézőnktől nem érkezett meg. Amikor az adás készült elkértünk minden receptet azoktól, akik eljöttek a forgatásra, de úgy tűnik, hogy nem sikerült mindenkinek. A weboldalunkon található két rántott leves receptje is kiváló, az egyiket Kovács Lázár a másikat Gulner Gyula készítette korábbi adásainkban. Jó szívvel ajánlom mindkettőt.

Marcsi

Petrik Anna kérdezi: Szia Marcsi ! Lennél kedves megírni a Nagyvázsonyi lovas kocsikázosnak az elérhetőségét mert jövő héten megnéznénk :-) Köszi Petrik Ancsi
Marcsi válaszol:

Kedves Ancsi!

Aki az adásban lovaskocsival vitt bennünket, Nagyvázsony polgármestere, Fábry Szabolcs volt. Úgy érzem, más kocsist kell keresnetek az útra!

Marcsi

lőrincz enikő kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi Valamelyik adásban volt sós sütemény kifli formájú és annak a receptjét szeretném elkérni ha lehet Tisztelettel.Lőrincz Enikő
Marcsi válaszol:

Kedves Enikő!

A sós stangli receptjét a következő linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/sos-stangli/.

Marcsi

Nyilasné Ági kérdezi: Őszintén mondom, hogy nagyon szeretem a műsort, most azonban egy fura kérdésem volna. Sok adásban feltűnik egy, gondolom gázzal működő készülék, melynélkül felül két gázrózsa, alatta egy sütő van. Beleszerettem ebbe a készülékbe, de nem találok sem üzletben, sem a neten közelebbi információkát róla. Nagyon szeretnék egy ilyet!
Marcsi válaszol:

Kedves Ági!

A készülék neve kapmpa, de abban sajnos nem tudok segíteni, hogy hol kapható, mert mi is ajándékba kaptuk. Az oldalán még a következő weboldal címe van feltüntetve: www.kampa.co.uk. Bízom benne, hogy ennyi információ elegendő és sikerül az internet segítségével beszerezni egyet!

Marcsi

Gábor kérdezi: Kedves Marcsi! Először is szeretnék gratulálni a színvonalas és magával ragadó műsoráért, ami minden korosztályt a képernyő elé tapaszt.Hihetetlen mennyire gazdag szépségben és gasztronómiában a mi kis elragadó kis hazánk. Teljesen odavagyunk a Gasztroangyalért, remélem sokan vannak így vele. Köszönjük, hogy megtölti élettel a csatornát. Egy kérdésem is lenne Önhöz, mivel a Párom nagyon Imádja és a műsorát is :) érdeklődnék, hogy hol tudnám megvásárolni és dedikáltatni a könyvét?(Amennyiben van rá mód, születésnapjára szeretném meglepni vele) Válaszát előre is köszönöm! Legyen szép napja! Üdvözlettel: Gábor
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Ha itt a weboldalunkon keresztül rendeli meg a könyvet, akkor dedikálva tudjuk Önnek küldeni. Fontos, hogy megrendeléskor a megjegyzés rovatban mindenképpen jelezze, hogy dedikálva kéri a könyvet!

Marcsi

Balogh Mária kérdezi: Kedves Marcsi! A múlt napokban láttam az egyik ismétlésben, hogy különösen jó cserép edényekben főztetek a kísérőddel. Szeretnék rendelni, vagy hol lehet megvásárolni? Köszönöm az elérhetőséget. Tisztelettel Marika.
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

Azokat a gyönyörű edényeket Légli Attila fazekasmester barátom készíti, a vásárlással kapcsolatban minden információ megtalálható a weboldalán: www.legli.hu.

Marcsi

Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! MInden lehetséges fórumon próbálkoztam,hogy segítséget kérjek;) egy korábban bemutatott adásban volt egy fiatalember aki különleges tortákat készített cukorból és vele szeretném felvenni a kapcsolatot, hogy mikor augusztusban lesz a szülinapunk ikertesómmal addigra el tudja készíteni a meglepit;) Nagyon köszönöm a segítséger előre is. Szép napot kívánok! Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Németh Zoltán cukrász, azaz Némo elérhetőségét a következő weboldalon találod: http://karamell.lapunk.hu/. Nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek!

Marcsi

 

András kérdezi: Kékáfonyá hogy lehet tartositani fözé és tatósitószer nélkül cukorral vagy nélkül. Üdvözlettel András.
Marcsi válaszol:

Kedves András!

Ha nem szeretnék főzni, akkor azt tudom javasolni, hogy fagyasszák le.

Marcsi

Tóth Béla kérdezi: Mikortól és melyik csatornán lesznek az új műsorok láthatók?
Marcsi válaszol:

Kedves Béla!

Szeptembertől láthatók majd a műsor legújabb részei a Duna Televízióban.

Marcsi

Szogyor Maria kérdezi: Szia Marcsika!! N agyon szeretjük a műsorodat minden este néztük a férjemmel együtt.Ez az egy műsor ami le tudott ültetni minden este a képernyő elé .Erdélyből Csíkszeredából írok nagyon sok szép helyet bejártunk Veled. Nem tudjuk mi történt hogy egy pár napja egy film van a csatornán a Te kedves műsorod helyett. Szeretnénk Veled meg barangolni a drága Magyarország szép helyein .Üdvözlünk Marika es Ignac
Marcsi válaszol:

Kedves Marika és Ignác!

Egyelőre még nem kerülnek az új adásaink bemutatásra, mert nyári szünetünk van és a Duna World-ön is befejeződött a teljes sorozat ismétlése. Legközelebb szeptemberben folytatódik majd a műsor a legújabb epizódokkal. A szíves türelmeteket kérjük addig!

Marcsi

Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Előre is elnézést a zavarásért, de ismét érdeklődnék, a Murakeresztúri részt miatt, mivel a labdarigó, vagy kézilabda eb, vagy valami ilyesmi miatt maradt el a tv ben. Ahogy előző kérdésemre válaszolta Ön, hogy az RTV újságokban fel van tüntetve, hogy mikor adják le a részeket, tehát abban az volt hogy június elején (talán 15.e ), már nem emlékszek a pontos napra, láthatjuk, de elmaradt, mivel helyette sport közvetítést adtak. Valamint a hétfőn látható reggeli ismétlést vártuk, de abban nem a Murakeresztúri részt láthattuk, hanem a Balatonit, pedig a hírműsor újságokban a Murakeresztúrit írták, de nem az lett leadva. Továbbá, sajnos az mtv weboldalán se lehetett megtalálni, pedig szinte naprakészen mindig megnéztem. Elnézést, hogy ismét írtam, de mivel kapcsolódik a kicsi községünkhöz, azért érdekelt volna konkrétan ez a rész. Azt is halottam az itt lakóktól, hogy egyáltalán nem is lesz leadva, ez igaz lenne? Válaszát előre is köszönöm. További szép napot. Marcsi válaszol: Kedves Anikó! Az adásainkat az mtv weboldalán, a Médiatárban lehet megnézni az adást követő 60 napig. Ha ez az idő eltelt, akkor az MTVA leveszi a műsort a weboldalról. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a további ismétlésekre mikor kerül sor, ezt az internetes műsorportálokon, vagy az RTV újságokban lehet megtudni.
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

A Murakeresztúron forgatott adásunk sugárzása másik időpontra került. Várhatóan az ősszel kezdődő évadban fogják bemutatni, de biztosat egyelőre még mi sem tudunk. Kis türelmét szeretném kérni, ha pontos dátumot fogunk tudni, akkor e-mailben elküldjük Önnek.

Marcsi

Török Zoltánné kérdezi: Kedves Marcsi ! Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet vásárolni fehér bakator szőlő veszőt vagy szőlő oltványt.
Marcsi válaszol:

 Kedves Asszonyom!

A Keszthelyi Egyetem Georgikon karán tud érdeklődni szőlő vessző ügyben. Dr Kocsis László tanár urat keressék a a Georgikon karon, az egyetem telefonszáma: 06-83-545-000.

Marcsi

Takács Dóra kérdezi: Kedves Marcsi! Egyik adásodban láttam a szekszárdi Kávéház bemutatását. Tudnál-e abban segíteni. hol indítanak olyan képzést, ahol e " szakma" megtanulható? Biztos vagyok abban, hogy van minőségi különbség a képzésekben, ezért a javaslatodat is szívesen fogadom ebben. Köszönettel: Takács Dóra
Marcsi válaszol:

 Kedves Dóra!

Az a legbiztosabb, ha Tóth Sanyit kérdezed meg, aki az egyik legnagyobb szaktekintély hazánkban. Elérhetőséget a következő linken találsz hozzá: https://www.facebook.com/pages/A-K%C3%A1v%C3%A9-H%C3%A1za-1927-Casa-del-Caff%C3%A9-Coffe-House-in-1927/165153540196455?sk=timeline&ref=page_internal.

Marcsi

Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Minden alkalommal megnézzük a párommal a Gasztroangyalt, nagyon szeretjük!! :) Arra gondoltam, hogy megrendelem a páromnak ajándékba a könyvet, amivel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Lesz-e előreláthatólag olyan alkalom, amikor dedikáltatni tudnám Önnel a A Sűrűjét? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Kellemes hétvégét kívánok! Tamás
Marcsi válaszol:

 Kedves Tamás!

Ha a weboldalunkon rendeli meg a könyvet és a megrendeléskor a megjegyzés rovatba beírja, hogy mit szeretne kérni, milyen szöveg kerüljön bele, akkor azt írom és máris dedikálva tudjuk küldeni. Azt most még nem tudom megmondani, hogy nyáron tudunk-e dedikálást szervezni, ha igen, akkor az időpontot és a pontos helyszínt ide a weboldalunkra és a facebook oldalunkra is kitesszük.

Marcsi

CSONKA LÁSZLÓ kérdezi: Kedves Marcsi!Szeretném meghivni egy délszerbiai utra ahol különleges rostonsülteket lehet kiprobálni különös ételizesitővel.Én Csantavéri lakos vagyok de személyi jó kapcsolatom van délszerbiával ahol sok érdekesset lehet látni a rostélyokon kivül pl.házi ajvár készités stb.Remélem felkeltettem érdeklödését és megtisztel egy felelettel.Köszönöm.Csokolom Csonka László Csantavér Ady Endre 8 tel. +381-63-77-50-213
Marcsi válaszol:

 Kedves László!

Nagyon köszönöm a meghívást, egyelőre még most dolgozzuk ki a a jövő hónap témáit a kollégáimmal. Ha úgy alakul és tudunk menni, előtte mindenképpen értesítjük majd. Az elérhetőségét elmentettem!

Marcsi

Gyöngyi kérdezi: Marcsika lehet, hogy lemaradtam valamiről, de már 2 nap óta nem látom a műsorodat a megszokott csatornán. Nyári szünet? Csatornaváltás? Valami elkerülhette a figyelmem? Üdvözlettel: Csonkáné Gyöngyi
Marcsi válaszol:

 Kedves Gyöngyi!

Jelenleg szünetel a műsorunk, és az ismétlések is a végére értek. Legközelebb szeptemberben folytatódik majd a sorozat a legújabb epizódokkal., addig nyári leállás vagy más néven szünetünk van. Augusztusban már teljes erőbedobással dolgozunk, és az akkor forgatott adásaink kerülnek bemutatásra ősszel!

Marcsi 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskemét kérdezi: Tisztelt Marcsi! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében szeretettel köszöntjük. Városunkban immár 9. éve a Hírös Hét Fesztivál keretében Szeretetszolgálatunk és a Városi Kertész Egyesületek, valamint más civil szervezetek együttműködésében Virág- és Rózsakiállítást rendezünk. A kiállításra augusztus 13-16. között kerül sor a Kecskeméti Városháza Díszudvarán. Minden évben több ezren látogatják meg rendezvényünket, mely üde színfoltja a város nyári programsorozatának. Ebben az esztendőben a kiállítás vezér gondolata „Barátok virágai – Virágok barátai”. A kiállítás egyik fő üzenete, a szépség, a csend, a bensőségesség megőrzése életünkben, annak fontossága, hogy teremtsünk alkalmat Isten teremtett világában való gyönyörködésünknek. Tisztelettel kérjük fel Önt augusztus 14-én a gasztronómiával foglalkozó napunk díszvendégi tisztére. Kérésünk teljesítésében bízva, szeretettel várjuk 2015. augusztus 14.-én a Városháza Díszudvarába, a megnyitóra. Szívélyes üdvözlettel: Rigóné Kiss Éva Intézményvezető Kecskemét, 2015. július 17.
Marcsi válaszol:

 Kedves Éva!

Köszönöm szépen a szíves meghívásukat, augusztusban már javában forgatjuk majd az idei, őszi évad adásait, ezért nagyon sajnálom, de valószínű, hogy nem fogok tudni elmenni Önökhöz! Sok sikert kívánok a rendezvényhez, biztosan csodálatos lesz!

Marcsi

Szabó Enikő kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi! Elnézést, lehet, hogy figyelmetlen voltam, de a műsor ismétlések is szünetelni fognak a nyáron? Szabó Enikő
Marcsi válaszol:

 Kedves Enikő!

Igen, befejeződött a teljes sorozat ismétlése. A legújabb adások szeptemberben kerülnek majd műsorra a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Tóthné Tolvaj Judit kérdezi: Kedves Marcsi, Érdemes lenne Barna Illes bácsit bemutatni. (Gödöllő, Szabadság ut 111.) http://www.szabadfold.hu/csalad/ottfelejtett_cukraszhttp://www.szabadfold.hu/csalad/ottfelejtett_cukrasz Köszönettel: Judit
Marcsi válaszol:

 Kedves Judit!

Köszönöm szépen a javaslatot, egyeztetjük majd a kollégáimmal.

Marcsi

Körmendiné Orgovány Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Elnézést kérek,hogy újra zavarlak4Most egy sós stangli receptet szeretnék kérni,mert sajnos nem találom!További sok sikert a műsorhoz!Erika
Marcsi válaszol:

 Kedves Erika!

A következő linken publikáltuk a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/sos-stangli/.

Marcsi

Körmendiné Orgovány Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megtudni a habos kifli receptét!Imádom a diós süteményeket és ezt is szeretném kipróbálni.Köszönöm a választ!Üdvözlettel:Erika
Marcsi válaszol:

 Kedves Erika!

A Desszertek menüben a következő linken találod a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/habos-dios-kifli/.

Marcsi

Fruzsina kérdezi: Néztem a Gasztroangyalt és láttam hogy jártak Buzsákon, Szőlőskislakon és nem mutatják meg Lengyeltótit?
Marcsi válaszol:

 Kedves Fruzsina!

Sajnos nem maradt rá időnk, mert minden forgatásunkon nagyon feszített az időbeosztásunk. Nagyon remélem, hogy legközelebb lesz rá lehetőségünk és akkor bepótoljuk!

Marcsi

Balla Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorát, minden este nézem. Sajnos egyről lemaradtam, amit Kárpátalján, Visken készített. Érdeklődnék, hogy mikor ismétlik meg, hol tudnám megnézni. Köszönettel: Anikó
Marcsi válaszol:

 Kedves Anikó!

Sajnos nem tudom megmondani, hogy mikortól ismétli újra a Duna illetve a Duna World Televízió a sorozatot. Egyelőre a nyáron szünetel az adás, legközelebb szeptemberben folytatódik a műsorunk, elképzelhető, hogy akkor újra ismétlésre kerülnek a korábbi részek is, de ezt nem tudom biztosra ígérni. Addig is, kellemes nyári pihenést kívánok!

Marcsi

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! A héten az egyik napon az ablakomon beszólt egy hölgy ezt mondta: az MTVA1 és Borbás Marcsi nevében megkapom az utolsó kisorsolt ajándékot./egy lakótelep földszinti lakásában lakom/ Kiderítették, hogy nézem az Ön műsorát a Gasztroangyalt és rám esett a választásuk.Ez nem termékbemutaó és nem kell fizetni semmit, ez ajándék.Hozhatja -e be a kocsiból ? Én nem gondolkodtam és beengedtem.Aztán a lakásban sült ki, hogy a 3 ajándék mellett ,egy Borbás Marcsi által reklámozott lábas 35.000,.Ft-ért az enyém lehet.Közöltem ,hogy nem kérem és ha az ablakon keresztűl ezt közli akkor a többire nem kerűl sor . Sikerült megszabadulnom a hölgytől és nem tünt el a lakásból semmi.Tudja-e kedves Marcsi, hogy a nevében ilyen ügynökök házalnak? Szeretem a műsorát és szoktam is nézni. Üdvözlettel H.Kata
Marcsi válaszol:

 Kedves Kata!

Sajnos igen, nem Ön az első, aki megkeresett ezzel a problémával. Rendszeresen publikáljuk, hogy ne negedjenek be senkit az otthonaikba, aki ezzel a trükkel próbálkozik, mi semmiféle ajándékot nem küldünk, hiszen nem is tudhatjuk, hogy ki az aki nézi a műsorunkat!

Marcsi

ELEKNÉ kérdezi: Régóta kutatok kapirgálós csirke után, hogy hol lehetne beszerezni, de sajnos eredménytelenül. Az adásában látott kapirgálós csirkék merre találhatók? Üdvözlettel: Elekné Detty
Marcsi válaszol:

 Kedves Detty!

Igazi, jó minőségű csirkehúst valóban nem könnyű találni, de Bíró Lajos séf jóvoltából a megismerkedtem Erzsikével a Fehérvári úti Vásárcsarnokban, aki friss, saját csirkét árul. Őt jó szívvel tudom ajánlani, ha nincs vidéken rokonotok, aki saját maga nevel baromfit.

Marcsi

ERDÉLYI SÁNDOR kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretettel , jókedvűen és kellően éhesen köszöntelek. Barátommal 3-szor megnyertük a Magyar Borok Útja Rallyet.Viszont a te műsorod, és a stílusod nagyon tetszik!! EZ KELL NEKÜNK MAGYAROKNAK!! Dolgoztam és nem jutottam ki a 3 napos "ünnepre", de remélem, hogy személyesen is sikerül még találkozni.EZ A MŰSOR, SEMMI CICÓ, CSUPA JÓ KAJA!!!! Tudod a sztrít fúd a magyar LACI KONYHA , ez sugárzik a te műsorodból.Le tudom ám írni másként is. Nem cikizlek, de a TARKEDLINÉL csípődtél be. Egészséget és jó kedvet kívánok a nagyon barátságos és MAGYAROS műsorod készítéséhez!! Erdélyi Sándor Pomáz
Marcsi válaszol:

 Kedves Sándor!

Nagyon szépen köszönöm, biztosíthatlak, hogy továbbra is nagyon igyekszünk a kollégáimmal, hogy minél tartalmasabb, érdekesebb adásokat készítsünk! A győzelmetekhez pedig gratulálok!

Marcsi 

Sarolta nagyi kérdezi: Kedve Marcsi imádom a műsorát, a természetességet . Kéréssel fordulok Önhöz 2015 jul. 13-n sugárzott műsorban szerepelt egy úr, egy gazda sajnos nem értettem ill. nem látszott a feliratozás a településről /valamilyen .... puszta/ Ezen úr nyilatkozta szívesen fogadna a paraszti élet iránt érdeklődő fiatalokat amennyiben mód lenne megtudni nevét és címét. Történetem: 19 éves unokám megrögzötten e életpályát kívánja folytatni / gének vannak/ csak nincs ki igazi tudást életbelit adjon, / érettségizett jelenleg mezőgazdasági képzésre jár/ engem nagyon megragadott az úr szavai. Üdv-lettel Sarolta1
Marcsi válaszol:

 Kedves Sarolta!

Légli Attila barátommal készült adásunkban látogattunk el Szenczy József gazdálkodóhoz, Gyótapusztára. Az interneten találnak elérhetőséget hozzá. Szívből  remélem, hogy sikerül felvenni vele a kapcsolatot és a segítsége, tanácsai a kedves unokájának jó útmutatásul fog majd szolgálni!

Marcsi 

Nagyné Szabó Aranka kérdezi: Kedves Műsorvezetők :) ! Az egyik műsorukban láttam egy Pécs vagy Pécs környéki idősebb bácsit aki a kertjében termett gyümölcsből gyümölcslevet készített, igazából annak az illetőnek az elérhetősége érdekel aki a gyümölcslevet készíti. Ha esetleg tudja a szerkesztőség ezt a címet nagyon megköszönöm ha elküldik részemre, ugyanis én is gyümölcslevet szeretnék készítetni. Ha azt nem tudják akkor a műsorban szereplő bácsi elérhetősége is jó lesz, megpróbálok magam utána járni. Segítségüket előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

 Kedves Aranka!

A gyümölcslé készítéssel kapcsolatban Weilandné Egyed Katalinnal tudják felvenni a kapcsolatot, az ő útmutatásával készült az a hihetetlenül finom gyümölcslé, a Göcsejben forgatott műsorunkban. Elérhetőséget a következő linken találnak hozzá: http://www.novaert.net/index.php?siteContent=6.

Marcsi

Puskás Alice kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném a tanácsodat kérni. A fiam (22 éves) hosszabb ideje küzd kóros étvágytalansággal. A vizsgálati eredmények nem mutattak ki semmi szervi betegséget, ezért gyógyszert nem írtak fel neki. Szeretném ,ha ajánlanál valamilyen vörös bort ami segíthet ebben az esetben. Válaszodat előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

 Kedves Alice!

A Délvidéken készült adásunkban szerepelt Törökné Dancsó Kati néni, akik  kiváló termékeket készítenek szederből, többek között vasbort is, amelynek kiváló életteni hatása van a szervezetre.  Azt tanácsolom, hogy vegyétek fel velük a kapcsolatot, a facebook-on megtalálható az elérhetőségük,  biztos vagyok benne, hogy a segítségetekre tudnak lenni. A másik javaslatom Szabó Gyuri bácsi, a bükki fűvesember. Az ő weboldala gyorgytea.hu. Bízom benne, hogy az ő szakértelmükkel sikerül a kedves fiatok egészségi állapotán javítani! 

Marcsi

kőhalmi lászlóné kérdezi: Kedves Marcsi ! a műsora kezdetben a képernyő elött marasztaló volt számomra,de valami kúlturáltabb szint kellene vinni,mert az a sok fölösleges nevetgélés,az a "hú de isteni " megjegyzés kicsit elkpoptatott már.! Ez a músor csak a primitiv ember tömegeknek tetszik ! Valami mással kellene a népszerűséget kivivnia .Elnézést kérek az őszinteségemért. További jó műsor vezetést kivánok : Dr Kőhalmi Lászlóné tanár
Marcsi válaszol:

 Kedves Asszonyom!

Köszönöm a véleményét!

Marcsi

Raffay Réka kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném elsősorban elmondani, hogy mennyire szeretem a műsort,minden este a nagyszüleimmel nézem és közben mindig elmondom, hogy milyen szerencsés!! Az a sok finom és izgalmas étel és ital, ami a képernyőn keresztül borzolja az érzékeket,egyszerűen lenyűgöző, a tájegységekről nem is beszélve! Pont ugyanazt az életérzést kapom meg minden este, ami én vagyok, mindennek az egyszerűsége és rusztikussága végtelenül lenyűgöző! Ez maga az élet! Minél egyszerűbb annál finomabb! Gyakornok vagyok a FATOSZ-nál és el kell mondjam, hogy mindig nagyon irigykedem a stábtagokra és statisztákra, akik ha nem is ehetnek esetleg,de részese lehetnek annak a csodának,ami egész Magyarországon van. Nagyon szerencsés emberek! Üdvözlettel, Raffay Réka
Marcsi válaszol:

 Kedves Réka!

Köszönöm szépen az elismerést és szeretném megnyugtatni, hogy mindig készül annyi étel a felvétel alatt, hogy a stábunk is meg tudja kóstolni, sőt van, hogy jól is laknak belőle! Magyarország valóban egy csoda, és számomra nemcsak öröm, hanem egyben megtiszteltetés is, hogy mindezt bemutathatom. Nagyon boldog vagyok, hogy milyen sokan kedvelik a műsorunkat és remélem, hogy lesznek, akik nemcsak a recepteket készítik el, hanem el is látogatnak majd a forgatásaink helyszíneire és átélik mindazt, amit mi is! Ezért is készül most már térkép az adásainkhoz, hogy tudják pontosan merre járunk, jártunk. Remélem, hogy egyszer Ön is kedvet kap majd, hogy személyesen is megismerje mindazt,  amit a képernyőn keresztül látott! Higgye el, megéri!

Marcsi

Pataki Krisztina kérdezi: Kedves Marcsi! Múltheti Gasztroangyal című műsora Tőnyén forgatott. Abban az adásban láttam egy kígyó uborkás-szalonnás ételt. Szeretném megtudni az étel receptjét. Szívességét nagyon köszönöm!!! További sikeres műsort kívánok Önnek! Üdvözlettel: Krisztina.
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina!

A sült uborka receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/sult-uborka/. Jó étvágyat hozzá, nekem nagyon ízlett!

Marcsi

Moncsi kérdezi: Kedves Marcsi! Sárgabaracklekvárt szeretnék készíteni a napokban. Úgy gondoltam, hogy idén kicsit megbolondítanám valami más finomsággal is. A segítségedet szeretném kérni! Mit javasolnál, mi lehet az a plusz hozzávaló, amitől még finomabb lehet az íze? Mi lehetne a sárgabarack "szerelme" az üvegben? Mindemellett gratulálok eddigi munkádhoz, további sikereket kívánok! :) Köszönettel: Moncsi
Marcsi válaszol:

Kedves Moncsi!

Ami nagyon különlegessé teszi a sárgabarack lekvárt az a levendula, természetesen csak ha szeretitek. Először érdemes néhány üveggel készíteni, hogy ízlik-e a családnak. Ha tetszik ez az ízvilág, akkor lehet többet is. Ami még nagyon jól passzol a sárgabarackhoz, az a csillagánizs és egy igazán különleges fűszer a tonkabab.

Marcsi

Schneider Krisztina kérdezi: Kedves Marcsi! Mivel németországban élek a családommal a Duna World-ön keresztül van lehetöségem a Gasztroangyalt nyomon követni. A müsorod fantasztikus, köszönöm, azt hiszem sokak nevében, hogy van/vagytok. :) Édesanyámnak Julius vegen lesz a nevnapja s szeretnem elkesziteni neki az Ibolyas csokitortat. Hol kapok a tortához ibolyaszörpöt? Üdvözlettel Krisztina
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina!

A legbiztosabb, ha termelőnél tud vásárolni. Az adásunkban az etyeken Halmi Jánosné, Rozália készítte az ibolyaszörpöt, a következő linken találsz elérhetőséget hozzájuk: https://www.facebook.com/halmipince. Az ott készült termékek kiváló minőségűek és nagyon finomak, csak ajánlani tudom!

Marcsi

Friss

Gönygyölt, sült hasaalja szalonna

A szalonna mindkét oldalát besózzuk és így érleljük a hűtőben 2-3 napig. A sótól enged majd egy...

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt...

Bulgur, zöldségekkel és körömvirágos paradicsom chutney-val, füstölt sertés szűzzel

A bulgurt alaposan lemossuk, és forró, sós vízben megfőzzük, hogy kissé "al dente" , vagyis fog...

Ibolyás csokitorta

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Serpenyőben kis lángon vagy gőzfürdő fölött felolvasztjuk a...