Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Kati canadabol kérdezi: Kedves Marcsi , ma este vacsorára elkészítettük a joghurtos fankot , isteni finom lett A cirkós kalács is következik majd kipróbálásra Koszonjuk a fantasztikus műsorokat ! További sok sikert : Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Váljék egészségetekre! Nagyon örülök, hogy tetszenek, ízlenek a receptek!

Marcsi

 

Kovács Zsuzsa kérdezi: Szeretném megkérdezni, hogyan készül a szombati műsorban látott sós frutta?
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A következő linken tettük közzé a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fluta/.

Marcsi

Supka Móni kérdezi: Kedves Marcsi! Csak gratulálni tudok a műsorhoz. Minden szombaton megnézem, és folyamatosan nézem vissza az adásokat. A könyvednek is nagyon örültem, amit a 40. szülinapomra kértem ( ami nem is olyan régen volt) igaz nem pont arra a napra, hanem valentin napra meg is kaptam a férjemtől. Nagyon sok adásban látom, hogy milyen csodálatos cserépedényeket használsz. Imádom a konyhai kiegészítőket , és szeretném megkérdezni, hogy hol lehetne beszerezni ezeket a gyönyörű piros tálakat? Remélem, hogy még nagyon sok adásban lesz részem. Üdvözlettel Supka Móni
Marcsi válaszol:

Kedves Móni!

Először is szeretnék gratulálni és nagyon sok boldog születésnapot kívánni! Azokat a csodás, piros cserépedényeimet Légli Attila fazekasmester barátom készíti. A következő weboldalon: www.legli.hu tudsz tájékozódni a teljes készletről.

Marcsi

Csontos Bea kérdezi: Horváth Endre levelére reagálnék! Nem hiszem hogy a háziasszonyok otthon mind kuktasapkát húznak a fejükre a vacsora vagy ebéd elkészítése közben!!! Kedves Marcsi! Csak így tovább, remek a műsorod , imádjuk. Ha van lehetőségetek még -még -még forgassatok a tőlünk elszakított magyar terülteken. További sok sikert kívánok Nektek!
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Köszönjük és igyekszünk továbbra is minél több helyre eljutni, minél több érdekes és hasznos dolgot, hagyományt bemutatni!

Marcsi

Bodzsár Tamás kérdezi: Hogyan készül a almás kelt kalács.
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Az almás, kelt kalács receptjét a Sütés menüben tettük közzé, a következő linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/almas-kelt-kalacs/.

Marcsi

Joóné Maraj kérdezi: Remek a műsorod, gratulálok! A Györkönyi recepteket keresem, főleg a süteményekét. Kérlek, segíts, hogy hol találom? Köszönöm szépen.
Marcsi válaszol:

Kedves Maraj!

A recepteket a címoldalon, fotóval együtt megtalálod, csak rá kell klikkelni a képre és máris olvashatod az elkészítést. Az aludttejes fánk receptje, ezen a linken elérhető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/aludttejes-fank-sauermilchkrepl/.

Marcsi

 

Printzné Kobilik Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! Megrendeltem a könyvet 2 napja, de azóta sem kaptam róla visszaigazolást. Nem tudom, hogy a rendelésem él-e? Hol lehetne utána nézni. Köszönettel: Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

Nyugodj meg, a rendelés megérkezett, intézik a kollégáim.

Marcsi

Pappné Márti kérdezi: Először is gratulálom a műsorhoz. Ennél szebb hagyományőrző műsort még nem láttam. A nemzeti értékeink, szépségeink így ismerhetők meg igazán és így marad fenn . Szombat délután a legfontosabb programom a műsor megnézése, de az ismétléseket is meg szoktam nézni. Sajnos a papsapka receptjét nem tudtam megjegyezni, az interneten nem találom gasztroangyal weblapján a receptek között. A flutát elkészítettem, finom lett. Válaszodat köszönöm . Üdv: Pappné Márti
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

A papsipka receptjét a Sütés menüben tettük közzé, a következő linken letölthető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/papsipka/.

Egézs biztos vagyok benne, hogy ez is ízleni fog!

Marcsi

Brummel Jánosné Mária kérdezi: Kedves Marcsi ! Elnézést, hogy ilyen dologban kérem a segitségét. Nagyon megtetszett a müsorában látott hordozható gázfőző és sütő . Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ilyen kapni, mert és néztem már boltokban, de nem láttam ilyet. A müsorát mindig nagy érdeklődéssel nézzük férjemmel, sok hasznos dolgot tanulunk belöle. Sok sikert a további munkájához Előre is köszönöm a segitségét, válaszát. Köszönettel és tisztelettel: Brummelné
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A gázsütőnket ajándékba kaptuk, ezért sajnos nem tudom megmondani, hogy kereskedelmi forgalomban hol kapható. A márkáját nagyon szívesen megadom: KEMPA remélem így a nyomára bukkannnak majd!

Marcsi

Szigeti Mária kérdezi: Kedves Marcsi! A szekszárdi műsorban látott citrom krém, és az áfonyás keksz receptjét szeretném megtudni. Köszönöm és jó egészséget kívánva a további műsor készítéshez. Marika
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A recepteket a következő linkeken találod, citromkrém: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/, levendulás keksz: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Kovacs Jozsef kérdezi: Kedves Marcsi, a musorod csodalatos es nagyon tanulsagos ,mindeg megnezzuk a musorod es sok etelt kiprobalunk ,elkeszitunk ,a csaladban es tovabb adjuk a tobbi Magyar testvereinknek ,viselkedesed nagyon baratsagos es termeszetes kozvetlen csak ilyen maradjall ne valtoztass rajta semmi aron ,tudom vannak akik irigykednek de evel nem szabad torodni ezek nem rendes Magyar emberek ,,a biralashoz nem kell esz!! Sok sok -sikert erot egesseget a tovabbi munkahoz ,,minden munkatarsadnak is.-Isten aldjon. Tisztelettel Jozsef Los Angeles
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Szívből köszönök mindent! A kollégáimnak is feltétlenül átadom, akikkel változatlan lendülettel és szívvel-lélekkel dolgozunk tovább a műsoron.

Marcsi

HELENA kérdezi: A musorod mindig feludules szamomra es kivancsian varom.Sok receptet ki is probaltam.Magyarorszagon gyonyoru helyek vannak amirol nem is tudtam orulok hogy megismerhettem a musorod alltal,koszonom es kivanok tovabbi sok sikert.
Marcsi válaszol:

Kedves Heléna!

Nagyon szépen köszönjük!

Marcsi

Bányásziné Ilike -Kecel. kérdezi: A tegnapi Györkönyi pincefalu műsora telibe talált.Két éve voltam ott! Egy szélerőművet adtam el, ott van felállítva, működik,egy tó feltöltését biztosítja.Kár, hogy nem mutatták meg!Gratulálok Marcsi!
Marcsi válaszol:

Kedves Ilike!

A sok gyönyörű látnivaló mellett, sajnos, nem mindig tudunk mindent bemutatni!

Marcsi

Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! Jó lenne,ha a műsorban feltüntették, hogy az adott település melyik megyében található. Így könnyebb lenne beazonosítani a helyszínt. Üdvözlettel: Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Egyeztetünk majd róla, meglátom, hogy mit tehetünk az ügyben.

Marcsi

Berki Arpadne kérdezi: Kedves Marcsi! Rendszeres nezoi vagyunk a musornak es probaljuk megjegyezni, hogy hova is kene menni, hogy a latottakat megelhessuk. Miota a gyerekek kirepultek kicsit lehetoseg nyilt szamunkra, hogy evi egy alkalommal elutazhassunk, es nem kulfoldre vagyunk. Szep kis hazank gyonyorusegeit szeretnenk kicsit megismerni.Azt szeretnem kerdezni, hogy van-e lehetoseg arra, hogy egyterkepen megnezzuk, milyen helysegekben jart mar a musorral? Esetleg egy Gyulai nyaralas kapcsan milyen kornyezo helyseg volt mar vendeglatoja, amit meg lehetne latogatni, kihasznalva a mar latottakat. Szeretnem a nyaralas osszekotni a konyhai beszerzesse is. Gondolok itt a jo szilva, a telire valo alma es egyebb finomsagok vasarlasaval. Szerintem ez kejesebb erzes, mint plazazni. Tovabbi sikereket es felfedezeseket kivanok!!
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A Békés megyében forgatott műsorunkban Gyula mellett Szarvasra,  Körösladányba és Békéscsabára is ellátogattunk. Nyaralás alatt,  egy-egy kirándulás alkalmával érdemes elutazni és megnézni azokat  a városokat is. Egyelőre térképet még nem készítettünk az eddigi  helyszíneinkről, de szívesen elküldjük e-mailben, ha kérik, azokat  a csodás vidékeket, városokat, falvakat, amit az adásainkban is  bemutattunk. Szép és tartalmas nyaralást kívánok, bár még egy  kicsit odébb van!  
Marcsi
 
ASZTALOS TÍMEA kérdezi: Kedves Marcsi! javítanám az email címem :) Köszönöm Asztalos Tíimea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Egyelőre nem tudunk webáruházat működtetni. Már egyszer-kétszer kerestek meg bennünket az ügyben, de mindig elakadtunk valahol. A műsorban bemutatott termelők, gazdák, borászok elérhetőségeit, ide a honlapunkra a Termelők rovatban is kitesszük, így fel lehet venni velük a kapcsolatot. Bár tudom, hogy nem mindenki tud szállítani országosan, illetve van, akinek az áruját nagy tételben kereskedők vásárolják meg.

Király Roland által működtetett Magyar Családellátó hálózaton keresztül, pontosan a vidéki kistermelői, jó minőségű árukat direkt a vásárlóhoz juttatják el, javaslom, hogy nézze meg a honlapját www.csaladellato.hu és, ami megtetszett a kínálatból, azt bátran próbálja ki.

Marcsi

Borókné Viki kérdezi: Először is szeretnék gratulálni, remek a műsor. Szombati program: a férjem horgászik én tévézek. :) Most viszont lenne egy megoldandó problémám. Nem régen meghalt a szomszéd néni, és ő olyan remek kapros lángosokat sütött az unokáinak meg nekem amikor gyerekek voltunk. Emlékszem nem győztük befele tolni. :) Hanem ő elment és vele a recept is. Meg akartam kérdezni, de mindig arra gondoltam ráér az még egy kicsit. Addig halogattam amíg már nincs kitől megkérdezni. Keresgélek itt a neten, de úgy látszik mára ismeretlen fogalom lett. Kérdésem: valahol az országban jártában-keltében nem találkozott vele? Ígérem ha én találom meg hamarabb, megosztom Önnel!
Marcsi válaszol:

Kedves Viki!

Egy kicsit részletesebben legyenszíves megírni, hogy pontosan milyen is volt ez a lángos, mert a levele alapján többféle változata is lehet.

Marcsi

Reményi Tibor ij kérdezi: Zöld dió lekvár! Ehhez szeretnék hozzászólni és egy kicsit változtani a recepten. Szurkálás helyett negyedeljük a diót Ha a diót nem vizben hanem pálinkában áztatjuk akkor lesz egy finom zölddió "pálinkánk". Főzésnél az alkohol jó része eltávozik de mégis marad benne annyi ami megfelelően tartósitja a lekvárunkat. A zölddió pálinkát fogyaszthatjuk önmagában is, édesíthetjük mézzel, készítketünk belőle keserű likört gyógy és fűszer növények hozzáadásával. Én így készítem a lekvárt mert igy a dióból több féle terméket lehet készíteni. Ez csak tipp de nálunk bevállt. Üdv. Tibor
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Köszönjük szépen a receptet, nagyon tetszik! Igazán kiváló és sokuldalú benne a zöld dió felhasználása. Remélem lesz rá lehetőségem, hogy én kipróbáljam!

Marcsi

Szatmári Antalné kérdezi: Marcsika! És Mindannyian akik a két műsort készítik! Szomorúan látom az írigységet, rosszindulatot, hogy már Titeket is bántanak! Csodálatosak a műsorok csak így tovább, megismerni a magyarság életét és a konyhába csalogatni a fiatalokat, kell ennél több? Erőt, kitartást a stábnak mindkét műsorhoz! Sokan vagyunk akik ragaszkodunk a "nézhető és élvezhető" műsorokhoz. Sok szeretettel, Szatmáriné Márti Szolnokról
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Nagyon szépen köszönjük!

Marcsi

Vörös Julianna kérdezi: Kedves Marcsi! Hájas tésztával kapcsolatban kérdeztem Tőled, rosszul adtam meg az email címemet. Most elküldöm a jó email címmel. Köszönettel: Jutka
Marcsi válaszol:

Kedves Jutka!

Azt nem írtad, hogy hogyan keverted ki a hájat, de ha géppel kevered, akkor szép, krémes állagú lesz és kicsit ki is fehéredik. Ugyanakkor nem lesz olyan, mint egy híg krém.

Marcsi

Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorait. Külföldön élek egy nagy iparvárosban, de mindig nézem, ha nagyon honvágyam támad. Nincs olyan műsor, hogy ne keletkezzen gombóc a torkomban és ne pityeregnék egy kicsit, mert igenis vannak jó dolgok a mi kis országunkban. Azt sajnálom, hogy egyre távolabb kerülök tőlük. Imádok főzni és sok jó receptre leltem Ön által. A szekrényünkben mindig lapul egy jó kis magyar termelői fűszerpaprika, mert e nélkül nem élet az élet! :) Állandóan kérdezgetik a barátok, hogy miért hozunk ki magunkkal annyi otthoni dolgot, amikor biztos itt is lehet kapni. Az a helyzet, hogy ha nagyon akarnám megtalálnám itt is, de az otthoninak van lelke. Anyukám szedte hársfavirág, fűszernövény és alkalmanként kis kerti illatos paprika és még sorolhatnám. Nincs is jobb ezeknél!! Reménykedem abban, hogy egyszer hazajutok és ha lesznek gyermekeim, ők is felnőhetnek abban, amelyben én. Nem a bolti éretlen őszibarackot kell enniük, hanem Nagyapám kertjéből a fáról szedettet, amelybe ha beleharap az ember, csak úgy csorog a kezén a mézédes lé. Köszönöm Marcsi!!!!Bízom benne, hogy sokáig élvezhetjük még ezt a minőségi gasztro műsort! Minden embernek ajánlom, hogy híradó helyett inkább egy gasztro angyalt válasszon!!!! Kívánok még további sok sikert!! Üdvözlettel: Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

Mi is köszönjük ezt a kitüntető figyelmet, és szívből kívánom Önnek, hogy minél előbb teljesülhessen minden a vágya!

Marcsi

Szőcs Judit kérdezi: Kedves Marcsi! A citromkrém receptből nem derül ki, hogy kell-e tartósító a tetejére, vagy esetleg valamilyen olaj? Üdvözlettel: Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Nem kell tartósítószert tenni a citromkrém tetejére, de felbontás után mindenképpen hűtőben kell tartani.

Marcsi

havasi edit kérdezi: az egyik adásban készitettetek krumplis pogácsát annak a receptjét szeretném .úgy láttam hogy zsirt is tettek bele.köszönettel havasi edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A következő linken megtalálod a krumplis pogácsa pontos elkészítését: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/krumplis-pogacsa/.

Marcsi

wallner iren kérdezi: Turó torta receptjét kérném szépen
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

A kéksajtos quiche receptjét a honlapunkon a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/keksajtos-quiche/.

Marcsi

Printzné Kobilik Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! A férjemmel rendszeresen nézzük a műsorodat, nagy rajongóid vagyunk. Köszönjük minden percét. Hétről hétre várjuk az új csodás műsort. Férjemnek nemsokára lesz a névnapja és a könyvedet szeretném neki megvenni. Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet megrendelni? További sikeres munkát kívánok! Köszönettel: Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

Itt a honlapunkon, ha a Főoldal menüpontra klikkelsz, jobb sarokban van fönt a könyvrendelés menü. Arra kell rákattintani és a szükséges információk magdásával, ott meg tudod rendelni a Sűrűjét.

Marcsi

Andrea kérdezi: Kedves Marcsi, nagyon megszeretnem nezni azt az adast amikor Delvideken pontosabban Bezdanban jartatok! udvozlet Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

A műsor első évadának asásai már sajnos nem nézhetők vissza az MTV Médiatárában, de számos epizód már megjelent DVD-n, amiről bővebb információt a kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen tudnak mondani.

Marcsi

Klára kérdezi: Kedves Marcsi! A kovászkészítéssel kapcsolatban lenne kérdésem: még életembe nem csináltam ilyet de szeretném a kenyérsütést ezzel készíteni. Az a gondom, hogy nem biztos hogy minden héten fogok kenyeret sütni. Vagyis ha elkészítem az itt leírt kovászt, mennyi ideig tudom tárolni a hűtőbe? Esetleg tudsz "1x-használatos kovász" receptet? üdvözlettel: Klári V
Marcsi válaszol:

Kedves Klára!

Akkor Libor Marcsi, azaz Limara házikenyér receptjét tudom ajánlani, ami öreg tésztával készül, ami szintén egyfajta kovász. Az elkészítését ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Halász Jenő kérdezi: Kedves Borbás Marcsi ! Sajnos nem találtam más közvetlen fórumot, hogy kifejezésre juttassam érzésemet és véleményemet az Ön körül kialakult "médiacirkusszal kapcsolatban. Nagyon-nagyon sajnálom , és én szégyenlem magam azok helyett akik ezt művelik, elindították és éltetik. Ön értéket képvisel ,teremt és felmutat. Ellentétben azokkal, akik milliókat kaszálnak mindenféle emberi és kulturális érték nélkül. Hogy ma mit kell jelentsen az hogy magyar, az számomra legjobban az Ön nevével fémjelzett "gasztroangyal " című műsorban mutatkozik meg. Tisztelem, becsülöm mindezért. Kívánom Ónnek , tiszlelt Férjének és egész stábjának,hogy legyen erejük tovább felfedezni és elén tárni mindazt a sok hétköznapi szépséget, amit szükebb és szélesebb kis hazánk nyujtani tud, és amelyeket Önök meglátnak. Tisztelettel: Halász Jenő
Marcsi válaszol:

Kedves Jenő!

Szívből köszönöm sorait!

Marcsi

Kati néni Szolnokról kérdezi: Most olvastam egy cikk hozzászólásait Marcsival, és műsoraival kapcsolatban.. Szinte kivétel nélkül pozitív, elismerő szavak. Végre! Nem az irigység, a gyűlölet azzal szemben, akinek sikere van. Ez a jelenség sajnos elég ritka. Az elismerés megjelenése spontán módon, a kontrollálatlan hozzászólásokban..(Egy dolog volt szomorú az olvasottak között, - amiről Marcsi nem tehet - : a rendkívül alacsony jövedelműekkel kapcsolatos hozzászólások.) Az alábbi linken olvasható a szóban forgó cikk és a hozzászólások.: http://www.kiskegyed.hu/sztarok/magyar-sztarok/rengeteg-milliot-kap-borbas-marcsi-cege-az-mtva-s-szerzodesekkel-134035 Várjuk az újabb műsorokat! Hajrá! (Kati néni)
Marcsi válaszol:

Kedves Kati néni!

Továbbra is azon dolgozunk a kollégáimmal, hogy minél tartalmasabb, szebb, érdekesebb adásokat készítsünk! Remélem úgy lesz!

Marcsi

Kocsis Nikoletta kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a Gasztroanyalt. Megmondom őszintén, hogy azon kívűl, hogy szeretek főzni, engem megnyugtat, és kikapcsol a műsor. Miután van lehetőségem felvenni, többször megtudom nézni és a családom is. Így tovább! Kívánok Önnek és a stábnak minden jót! Üdv.: Kocsis Nikoletta
Marcsi válaszol:

Kedves Nikoletta!

Nagyon szépen köszönöm a kollégáim nevében is!

Marcsi

Kövesdi Emmi kérdezi: Kedves Marcsi! Minden műsorod hűséges nézője vagyok és csak gratulálni tudok!!! A Szekszárdi műsor különösen tettszett , A barista felesége által készített citromkrémet megtaláltam, ma szedtem ki az enyémet a dunsztból, a család el van bűvölve. Sajnos a barista felesége által készített linzer receptet nem jegyeztem meg és most nincs lehetőség a visszanézésre. Esetleg volna mód rá, hogy megkapjam csak az összetevőket a többit tudom köszönettel Emmi
Marcsi válaszol:

Kedves Emmi!

A citromkrém valóban mennyei volt! Nem csodálom, hogy a családod is oda van érte! A levendulás keksz receptjét ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Simári Teréz kérdezi: Szia Marcsi olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy tudod e hol lehetne szerezni rózsafánk ős hógolyó fánk sütőt válaszod előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Teréz!

Nagyon sajnálom, de nem tudok segíteni.

Marcsi

Bodnár Péter kérdezi: Tisztelt hölgyem! Nagyon kedvelem a műsorát. Magyar, Magyarokról szól ,közvetlen és nagyon nagyon jól csinálja. Olvastam véleményeket valószinű buta emberektől. A műsor magas szinvonalú, költségekkel jár , és nem ingyen dolgozik az ember. Tanult és küzdött érte. Az biztos nem Mónika műsora és nem is annak a közönségnek való.Ezután is nézem a műsorát és keresem és próbálom a recepteket. További sok sikert és jó műsorokat az irigy ,buta, műveletlen emberek véleményét nem kell figyelembe venni. Bodnár Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Köszönöm szépen a levelét, a kedvességét és az elismerését! Igyekszem megfogadni a tanácsát is!

Marcsi

Tácsi István kérdezi: Kedves Borbás Mária! Szeretném megkérdezni, hogy más témákban vállal-e a cégén keresztül új műsorok készítését? Tudnám ajánlani a korunk legjobb könyvvárományos művemről: A MAGYAR MEGVÁLTÓ, alcíme: Úr jézus a történelmi ember, témakörből akár egy 100 részes ismeretterjesztő sorozatot is. A témakör most még lehet, hogy meglepő, de a jövő ellenségei nem tudják véglegesen megakadályozni a tartalma nyilvánosság elé kerülését. Ha választ kapok, akkor tudom mellékletként elküldeni a részletesebb ajánlásaimat. Tisztelettel: Tácsi István (68 éves, VASKÚTI lakos).
Marcsi válaszol:

Kedves István!

Köszönöm a megtisztelő felkérését, egyelőre azoknak a produkcióknak a szerkesztésével, készítésével foglalkozunk, amelyek az M1 csatornán láthatók. Ez most annyi feladat, amennyit minőségében és felelősséggel el tudunk látni. Bízom benne, hogy lesz, aki segít Önnek az ismeretterjesztő sorozat elkészítésében!

Marcsi

Réczicza Ferencné kérdezi: Drága Marcsika! Kicsit későn csatlakoztam a Szekszárdi riporthoz így nem tudtam leírni a parmezános tésztát, és nem látom a receptek közt sem. Bocsánat érte, megtennéd, hogy beteszed? Nagyon szépen köszönöm szeretettel üdv: Récziczáné
Marcsi válaszol:

Kedves Ilona!

A parmezán sable receptjét az erdei gombalavesével együtt tettük ki a honlapunkra. A következő linken letölthető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/erdei-gombakremleves-parmezan-sableval/.

Marcsi

Bognár Zsuzsanna kérdezi: Kedves Angyalunk! Először is szívből gratulálok a munkádhoz! A további dicshimnusztól most megkíméllek, mert ha az Égiek és Te is úgy akarod, talán megtehetem majd személyesen... A felvidéki Komáromból írok Neked, ahol van egy kis borozónk, rendszeres táncházzal, előadásokkal és egyéb rendezvényekkel. Szeretettel meghívlak, hogy egy közönségtalálkozó keretében tölts el nálunk pár órát! Az időpontot teljesen Rád bíznám, bármikor nagy örömmel fogadnánk, amikor csak tudsz ránk időt szakítani. Ha elfogadod a meghívásunkat, kérlek értesíts a feltételeidről, igyekszünk majd mindenben alkalmazkodni! További sok sikert kívánok, üdvözlettel Bognár Zsuzsanna Révkomárom
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességed és a szíves meghívást! Egyelőre nagyon sok elfoglaltságom van. Ha esetleg úgy alakul, hogy el tudok menni hozzátok, akkor előtte, időben mindenképpen jelentkezem majd.

Marcsi

Hosszúné Marton Klára kérdezi: Kedves Marcsi! Rendszeresen nézem a műsorodat, nagyon tetszik. Már több alkalommal hallottam a füstölt piros paprikáról, de még nem tudtam vásárolni sehol sem. Nemrég, a chili paprikáról készített műsorban is említettétek, hogy az milyen finom. Szeretném - ha lehet termelőtől - vásárolni, tudnál segíteni abban, hogy kitől lehet ilyet rendelni? Köszönöm előre is a segítségedet. Üdvözlettel: Hosszúné Marton Klára Nagykanizsa
Marcsi válaszol:

Kedves Klára!

Ha jól emlékszem Bogár Sányiéknak is van füstölt paprikájuk, elérhetőség a honlapjukon található: www.chilifarm.hu.

Marcsi

Horváth Endre kérdezi: Kedves Marcsi! Hangulatosak a műsorai. Hogyan lehetséges az,hogy sem Önnek,sem a műsor szerkesztőjének kezdettől fogva nem jut,nem jutott eszébe:élelmiszerek,főzés,kávépörkölés,stb.alkalmával/ közelében,étel,pörkölt kávé fölé hajolva nem tartózkodunk fedetlen fejjel,lobonc hajjal? Rossz példát mutat az élelmiszerhygiénia területén. Üdvözlettel Horváth Endre
Marcsi válaszol:

Kedves Endre!

Köszönöm az észrevételét!

Marcsi

halasi zita kérdezi: Marcsi! Birsalma levest készítek mit szórjak a tetejére dekornak? Köszi zizi
Marcsi válaszol:

Kedves Zizi!

Pirított, vágott mandulát, vagy chili pelyhet, de grillázs és különböző aszalt gyümölcsök is kiválóak, nemcsak dekorációnak, de ízhatás miatt is.

Marcsi

 

Zsu kérdezi: Köszönöm a leveled és biztosíthatlak, hogy ugyanolyan lelkesedéssel Drága Marcsi! Mélységesen felháborított a tegnapi újságcikk, és az, hogy a többi hírportál tovább szőtte a maga kénye kedve szerint a történetet!Kritikán aluli amit műveltek, nagyon szomorú, és elkeserítő, hogy Neked kell magyarázkodnod!Hidd el, akik azt a szennylapot olvassák, azt sem tudják, mi is a GA, hogy mennyien szeretik, hogy milyen értékeket közvetít, hogy mennyi csodára világít rá, hogy milyen fantasztikus embereket ismerhetünk meg a műsor által, hogy milyen gyönyörű helyekre viszitek el a nézőket! Senkinek semmi köze más anyagi javaiban turkálni, ízléstelen, hazug, módon, és mindezt azért, hogy az eladási árbevételét növelje.... Remélem, ez az eset nem kedvetleníti el a csapatot, és ugyanolyan magas színvonalon folytatjátok áldásos munkátokat, ahogy megszoktuk Tőletek!Számíthattok hűséges nézőitekre továbbra is, akik nagyon szeretik azt amit Ti csináltok, akik úgy várják a szombatot, mint a gyerekek a Karácsonyt! Szeretettel üdvözöllek: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Köszönöm a leveled és biztosíthatlak, hogy ugyanolyan lelkesedéssel és örömmel készítjük a további adásainkat a kollégáimmal együtt! Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen nézőink vannak, akár a facebook-os leveleket, akár az itt küldött véleményeket olvasom! Szívből köszönöm mindenkinek!

Marcsi

Osztroluczki Gyöngyi kérdezi: Kedves, Marcsika! Az lenne a kérdésem, hogy a citromkrém tetejére, mielőtt lezárnám az üveget, kell-e esetleg valami tartósítószer? Vagy pár csepp grapefruitmag olaj? Köszönöm a válaszát előre is! Nagyon szeretem a műsorát!
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

Tóthné Zsuzsa nem tesz tartósítószert a citromkrémhez, mert tapasztalata szerint eláll, viszont felbontás után mindenképpen hűtőben kell tartani.

Marcsi

Makai Szilvia kérdezi: Szia Marcsi!Párommal rendszeresen nézzük a műsorodat!Szekszárdon Tóth Sanyinál voltál,és a felesége készített levendulás-áfonyás kekszet.Szeretném elkészíteni.Esetleg eltudnád küldeni a receptjét?Köszönettel Szilvi!
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvi!

Az alábbi linken találod a receptet: 

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

 

Dr, Gál Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Köszönöm a gyors választ, de én úgy emlékeztem, hogy tavaly, vagy még előbb láttam egy adásban a "Kávé Háza"-t, lehet hogy ugyanez az adás volt és ez ismétlés volt?! Persze az is lehet, hogy más műsorban láttam?! Üdvözlet: Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A második évadunk első adását is Szekszárdon készítettük, és abban már egyszer vendégeskedtünk egy rövid ideig Sanyi kávézójában. Már akkor éreztem, hogy vissza fogunk még térni!

Marcsi

Erdélyi Róbert kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kérlek ne foglalkozz ezekkel az idióta újságírókkal akik a műsorod anyagi vonatkozását firtatják! Engem igazán nem zavar sőt örülök, hogy ilyen szinvonalas jó hangulatú műsorra költik az adóforintjaimat a királyi tévén!! Tegnap éjszaka is megnéztem a Dunán a műsorod és nagyon tetszett!! Pedig este 10-ig dolgoztam és reggel 4-kor keltem de megérte! további kitartást és sok szinvonalas műsort kívánok neked, nekünk! Kitartást! Üdvözlet: Erdélyi Róbert
Marcsi válaszol:

Kedves Róbert!

Köszönöm a megtisztelő és kitüntető figyelmed! Nagyon hálás vagyok és igazán jól esik, különösen most!

Marcsi

Reményi Tibor ifj. kérdezi: Tudom, hogy a blogod nem kommentekre való, de forog a gyomrom a rosszindulatú és irigykedő kritikáktól. Kérlek, rakd ki a levelem, had lássák és olvassák. Sokkal többen vagyunk melletted, mint ahányan ellened vannak. Hír24 „Borbás Marcsi a köztévén futó gasztronómiai műsorban egy cigányembernek magyaráz arról, hogy minek a levét issza éppen.” Gasztroangyal: Rozsály. Nézd végig a műsort ne kiragadott mondat alapján ítélj!!!! Hallgasd meg az öreg cigány reakcióját! Ne az összes cigányt bántsd, hanem azt, aki megérdemli. Ezek előtt megemelem a kalapom. A másik. Hír24 „154 milliót kap Borbás Marcsi az MTVA-tól” Hogy mit kap ezért a Marcsi, ne fájjon neked, nézd azt, hogy mit használ a nemzetnek, a kultúrának, az egészséges életmódnak. A műsornak költségei vannak, a települések, a kistermelők állami pénzen kapnak olyan reklámot, amit sohasem tudnának megfizetni. A véleményem: Én imádom ezt a Madarasi leányzót. Jó egészséget kívánok neki és azt, hogy legyen ereje, ideje és lehetősége még rengeteg településre eljutni azért, hogy rajta keresztül azok is megismerhessék hazánkat, szokásinkat, kultúránkat, ételeinket, akinek a sors nem engedi meg, hogy utazzanak. Üdv: Tibor
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Nagyon, nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

Bea kérdezi: Kedves Marcsi! Megsütöttem a túrófelfújtat a könyvben található receptek közül és ahogy a képeken láttam, muffin papírba tettem őket, illetve muffin formában sütöttem meg. Sajnos nem jöttek ki belőle, eléggé beleragadtak. Így vendégek elé nem tehető, bár nagyon finom. Miben kellene sütnöm, hogy kivehető legyen a formából? Üdv. Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

A könyvben látható fotón nem muffin papírban sült a felfújt látható, hanem, ami szilikonos sütőformában készült. Ha hagyományos muffinsütő formában készíted a felfújtat, akkor elegendő kiolajozni, vagy vajjal kikenni mielőtt beletennéd a masszát, de papírt ne tegyél bele. (Mivel ez nem vajas tészta, ezért ragadt bele a papírba.) A kikent formából, miután megsütötted, ki fogod tudni venni majd a felfújtat.

Marcsi

Tibi kérdezi: Kedves Marcsi! Nem terveztek a kozeljovoben musorkészítést Szlovákia palóc vidékén? Pl. azon belul is bemutatni a barkókat (Medvesaljai falvak, Almágy, Péterfala,Détér,stb.).
Marcsi válaszol:

Kedves Tibi!

Ezt egyelőre nem tudom most megmondani, mert már több hétre előre leszervezett forgatásaink vannak, de nem lehetetlen, hogy egyszer sikerül eljutnunk oda is!

Marcsi

Németh László kérdezi: Tisztelt Borbás Mária! Szeretném figyelmébe ajánlani Magyarország rejtett kincsei közül a Sopronbánfalvi Kolostort annak is az éttermét. A Gasztroanygyal műsor nagyon színvonalas környezetben és szakemberek között forgathatna egy adást a valaha volt mostanra szépen felújított Pálos kolostorban. Weboldal: http://www.banfalvakolostor.hu/ Tisztelettel: Németh László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm a levelét és a javaslatát is. Bízom benne, hogy lesz olyan témánk, amelynek kapcsán ellátogathatunk a Sopronbánfalvára is!

Marcsi

Zonda Attila kérdezi: Kedves Marcsi! A kedvem és az eszem szerint Máriának szólítottam volna. De most nem teszem, talán majd eccer, amikor Marcsiból újból és örökre Mária lesz. Tehát akkor marad a Marcsi, Borbás Marcsi, még hezza erőben, egészségben, legalább még vagy száz esztendeig. Nem vagyok smucig, nem spórolok az évekkel, met az nekem egy lejbe se kerül. Most éppen az Interneten lehetetlenkedtünk az asszonnyal, s hát lássuk, hogy Marcsit mennyire szeretik az emberek. Jól es teszik, met attól az ők életük lesz szebb, és Marcsival mi is eccere és együtt leszünk boldogok. Van egy külön Zonda Attila módja a boldogságnak. Az pedig abból állna, hogy Borbás Marcsi saját kezűleg bélátogatna hezzám a weboldalamra, vagy a blogomba. Nagyon felemelt Marcsinak az esete, most mán még jobban hiszem, hogy ha Borbás Marcsi ennyire szeretett és sikeres, akkor (majdnem) minden őszinte ember eccer révbe juthat. Eccer megfigyeltem, hogy a csipkebokor ágán a tövis nem igyenes, hanem a vége visszakanyarodik. Talán azét, hogy aki eccer közel ment hezza, gabalyodjon belé, ne tudja elhagyni soha. Az én csipkebogyó tüském legyen a Boldogság című írásom! Abban bízok, hogy hoz valami gabalyodást. Eléhetőségeim: Webcím: www.zondaattila.info Blogcím: http://hidegkut.blog.xfree.hu Telefon: 06 70 283 1243 Tisztelettel üdvözli, Zonda Attila czimeres lófő székely
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Mindenképpen megnézem a weboldalát és nagyon köszönöm a csipkebogyó tüskés hasonlatot, megértettem!

Marcsi

Gyimóthi Lajosné! kérdezi: Kedves Marcsi! Az utolsó adásban készült egy levendulás vajas süti.Nagyon szeretném elkészíteni.Légyszi küld el a receptet.Köszönettel Gizus!
Marcsi válaszol:

Kedves Gizus!

A levendulás keksz receptjét, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Friss

Aludttejes fánk (Sauermilchkrepl)

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és...

Flizl

A vöröshagymát kockára vágjuk és a zsíron megdinszteljük.

Kacsaaprólékkal sült paradicsomos káposzta

A megtisztított aprólékot feldaraboljuk.

Fluta

A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük majd egy tálba szedjük és...