Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Fatime kérdezi: Kedves Marcsi, érdeklődni szeretnék, hogyan tudnám dedikáltatni könyvedet? Férjem nagy rajongója műsorodnak és névnapjára szeretnék kedveskedni könyveddel. Köszönettel: Fatime
Marcsi válaszol:

Kedves Fatime!

Ha itt rendeled meg a weboldalunkon, akkor el tudjuk küldeni dedikálva. A megrendelés oldalon, a megjegyzés rovatba írd be, hogy milyen szöveg kerüljön a könyvben, én beírom és utána küldjük.

Marcsi

Gitta kérdezi: Kedves Marcsi, szeretném elkésziteni " zsidó tojást " és a Sóletet , amit a programban láttunk. köszönettel Gitta
Marcsi válaszol:

Kedves Gitta!

Küldöm a linkeket: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/zsidotojas/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/solet/.

Marcsi

Vass Lászlóné Rozália kérdezi: Kedves Marcsi! A május 23-i műsorban készült fűszeres pogácsa receptjét szeretném elkérni,mert nagyon tetszett de sajnos nem az elejétől láttam a műsort és így nem tudtam leírni.Gratulálok a műsorhoz nagyon jó nézni azt a sok szép tájat és az étel készítést.Köszönöm előre is Rozália
Marcsi válaszol:

Kedves Rozália!

A fűszernövényes keksz receptje, ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszernovenyes-keksz/.

Marcsi

STRÓBL FERENCNÉ MÁRTI kérdezi: Szia! A Tatán készült müsort nem láttam! Mikor lesz az ismétlés? MÁRTI
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Az aktuális adásainkat elég későn ismétli a Duna Televízió, de a www.mtv.hu weboldalon a Médiatárban már megtekinthető az adás, 60 napig, ott bármikor visszanézheted.

Marcsi

Barbara kérdezi: Kedves Marcsi, Nyáron együtt nyaral 5 család (összesen 22 fő, melyből 9 éves a legkisebb), azaz minden családra egy főzés jut. Mindenki grillezni szeret, de én imádom a jó leveseket. Idén is ragulevest készítenék, vmilyen édes másodikkal. Tavaly máglyarakást készítettem, és hát igen hosszadalmas volt ennyi embernek almát pucolni (3 tepsi a minimum). A receptjeid közül mit javasolsz, mit készítsek, ami finom, laktató és nem igényel a nagy munkát? Segítségedet megköszönve, munkádhoz sok sikert kívánva, szeretettel: Barbara
Marcsi válaszol:

Kedves Barbara!

A most szombati adásunkban remek ételek készülnek, szabadtűzön cserépedényben, ami nemcsak hangultos egy ilyen szép közös baráti nyaralás alkalmával, de igen finom is. Biztos vagyok benne, hogy fogsz találni közöttük, olyat, amit szívesen készítesz majd és nem vesz sok időt igénybe. Édességnek, ha a kelt tészta készítése nem jelent gondot a számodra, akkor almás kalácsot, dán vajas mandulás kalácsot javasolnék. A szőlős pite is kiváló, a receptjét más idény gyümölccsel is lehet készíteni. Illetve, ami ugyan nem édes, de nagyon finom és egyszerű a kéksajtos quiche. Itt a weboldalunkon megtalálod a receptetekt is, jó sütés főzést és jó nyaralást kívánok!

Marcsi

Kádár László kérdezi: Tisztelt Marcsi! Az adásokban látható hordozható mobil "gázfőzőt" hol lehet megvásárolni ill. milyen márka? Tisztelettel: Kádár Ilona
Marcsi válaszol:

Kedves Ilona!

Azt a nagyon praktikus gázsütőnket ajándékba kaptuk, ezért sajnos nem tudom megmondani, hol lehet megvásárolni. A márkája: Kampa, és az oldalán a következő weboldal címe van feltüntetve: www.kampa. co.uk. Bízom benne, hogy ezzel az információval tudtam segíteni.

Marcsi

Kőhalmi Anett kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni,hogy hol találom annak az ételnek a receptjét,amit abban az adásban főztél,amit a ráckevei csónakos piacon forgattatok.Spenótos,tésztás,csirkecombos étel volt.Előre is köszönöm a segítséget!Nagyon sok sikert kívánok a műsorhoz a továbbiakban is!Köszönettel,Anett
Marcsi válaszol:

Kedves Anett!

A spenótos, tejszínes csirke receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/spenotos-tejszines-csirke/.

Marcsi

zarda istvan kérdezi: Nagy tisztelöje vagyok a műsorba amibe belevágott és már csak a műsora miatt kapcsolom be a DUNNA WORLD Televíziót ,tudom ill.elképzelem milyen erőfeszítésbe kerül egy ilyen műsor szerkesztése. Teljesen más beállitottságú vagyok ,ezért mint ""laikus" próbálok beleszólni ill.tanácsot adni (ha elfogadja) az elkövetkezendőkre: Ne laposodjon el egy müsor egy másik szereplő (lehet nem saját választás) részvétele miatt ,hanem meg kellene maradni a saját elképzeléseknél. A saját titkom a rokonaim által maradt ,nyomtatványok és a főzés szeretete ami erre a pár sorra késztetett.Z.I.
Marcsi válaszol:

Kedves István!

Köszönöm a tanácsát, igyekszem megfogadni, de a kedves leveléből nem derült ki számomra, hogy pontosan melyik adásunk is volt, amelyikben a vendégünk, Ön szerint nem volt összhangban a műsorral.

Marcsi

Márti kérdezi: Kedves Marcsi! Egyetlen egy kérdésem lenne a legutóbbi gasztroangyalt néztem és szeretném elkésziteni a rózsakrémest.Ha jól emlékszem amikor a mézes lapot készitettetétek akkor láttam,hogy egy kis szódabikar-bónát is tettek a tésztához,nos a recept ezt nem irja. Köszönettel Márti
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Már egyeztettünk a készítőkkel és pontosítottuk a receptet. Valóban, véletlenül a mézeslap hozzávalói közül kimaradt a szódabikarbóna.

Marcsi

monika kérdezi: Juliusi Kincsem parki rendezvényre menni lesz a belépö a hàny óràtol kezdödik?.Ezt sehol sem talàltam.
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

Az előzetes tervek szerint 10.00 órától fogadjuk majd az érdeklődőket a fesztiválon, a jegyvásárlással kapcsolatos részletekről kicsit később tudok majd beszámolni, mert egyelőre még tárgyalunk róla.

Marcsi

Hermann Ildikó kérdezi: Bodza szörpöt szeretnék készíteni. Elölröl kellene a leszedéstől, mert szerintem az is fontos. Nagyon sok virág van most , tudnom kéne mikor jó a szedésre. Köszönöm szépen. Üdv Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A bodzavirágot akkor jó szedni, ha már nyílott, mert a rajta található virágportól lesz jó íze a szörpnek. Nem célszerű eső után sem szedni, mert a víz lemossa a virágról a port és nem lesz a szörp az igazi. A pontos recept a Marcsi Expressz rovatban található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/bodzaszorp/.

Marcsi

Lovasi Mária kérdezi: Kedves Marcsi, nagyon szeretem a müsorod, sajnos előfordul, hogy valamelyik adást nem sikerült megnézni, s mostanám szomoruan tapasztalatom, hogy nem tudom itt utólag megtekinteni. Szerény kérdésem, hogy mikor lesz látható ismét a tv-ben leadott adások filmjei, hogy igy tudnám pótolni az elmulasztott adásokat. Gratulálok a müsorhoz, kívánom, hogy még nagyon sok vidéket látogass meg, és megismerjük eleink konyháját., Magam is "sváb" származásu vagyok, s bizony nagyon sajnálom, hogy drága nagyanyám kedvenc ételeit már elfelejtettem, s ifju koromban nem figyeltem eléggé, sajnos már Édesanyám is elment, hogy tőle még tudnék tanulni. Ez az Én hibám, s csak most 70 évesen jöttem igazán rá, hogy mit is mulasztottam, ezért is szeretem a müsort, mert ezekből néha kipróbálok egy-egy régről elfelejtett ételt. Mégegyszer köszönöm, minden jót kívánok Neked és a müsornak. Köszönettel: L.Mária
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Sajnos egy ideje már nem üzemel a honlapunkon a Korábbi adások menüpont, ennek egyrészt technikai oka van, másrészt a jogi háttere miatt. Az adásaink az MTVA tulajdonában vannak, ezért az ismétlésekről és az interneten történő publikálásról is ők döntenek. Körülbelül másfél évvel ezelőtt, az mtv.hu weboldala átalakításra került, onnantól már csak az aktuális adásaink nézhetők vissza, 60 napig.  Ezért nem tudjuk a saját weboldalunkon mi sem publikálni. Tudomásom szerint az adás több epizódját már kiadták dvd-n, melyről bővebb információt a kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen tudnak a kollégák adni.

Marcsi

králik zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! Vasárnap esti máj.24-i ismétlő adásukba volt egy hely ahol nagyon finom csülköt készítettek,megtudná mondani hol találom(párom szeretném meglepni vele,mint nagy csülök rajongót) Előre is köszönöm válaszát,további erőt és kitartást kívánok müsorához,ami a magyar média egyetlen,tartalmas,szeretettel teli,és őszinte műsora(véleményem szerint) Őszinte tisztelettel:Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Az az isteni csülök, a Belvárosi Disznótoros elnevezésű étteremben készült, címük: V. kerület Károlyi Mihály u. 17.

Marcsi

Konrád kérdezi: Kedves Marcsi. Én azt szeretném megtudni hogy a ma(2015.05.24) Duna world-ön leadott adásban szereplő söröző helyileg hol található. Köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Konrád!

A Csak a jó sör üzlete a VII. kerületben a Kertész u. 42-44-ben található.

Marcsi

Kövesdi Emmi kérdezi: Kedves Marcsi! Hol találhatnám meg a legutolsó adásban látott fűszernövényes édes és sós aprósütemény receptjét? Köszönettel Emmi
Marcsi válaszol:

Kedves Emmi!

A recept a Sütés menüben ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszernovenyes-keksz/.

Marcsi

Gálhidi Andrásné kérdezi: Kedves Marcsika ! Köszönöm a gyerekkori ízek, akárcsak felemlegetését is ....A leforrázott salátát, az újabb : az örmény -palacsinta. Nagyon szerettük, igaz Anyukám azt mondta : csak túró, ill. kakós cukor tültéssel lehet...lerakni lábasba,leöntve tojás, cukpr tejföl keverékével..... Kb. 3o évvel ezelőtt én a dunakeszi Mihály-napi vásárban láttam a "dupla leves-szűrü-kanalat"- érdeklődtem,és nem tudták a rendeltetését. Kb. l5 éve a Laci-bácsi műsorából tudtam meg, hogy a csőrege kinyújtott tésztáját fentről kezdve, körbe-körbe szabja a derelyevágóval. egy jó adagot "összegur- guláz "és kisüti. Nos, azóta mindenhol figyelem, de nem láttam, csak a tegnapi esti műsorában. Nagyon szépen köszönöm ! Húsvétra kaptam a tv-t, Anyák-napjára a fülhallgatót, kevés magyarázattal - és én döntöttem : amíg nem kapom meg "messziről" Dkesz. a használati utasítást, addig csak a FENTI MŰSORT fogom nézni, nehogy kitoljon velem a töltő... Én 78, a Lányom-Vőm 56-az Unokám, akinek az ősrégi gépét "rongálom" 34 éves lesz.. Úgy érzem pénzt igen, időt nem költenek rám.....A fenti műsorral utazom, pihenek, - már ágyban vagyok és sütök-főzök, holott nagyon diétásan étkezem, ezután sem legyen baja az epémnek. nagyon köszönöm a műsorait !! nagyon jó egészséget kívánok, szeretettel : Gálhidi Jutka.
Marcsi válaszol:

Kedves Jutka!

Minden elismerésem a kitartásáért és remélem, továbbra is lelkes nézője marad a műsorunknak!

Marcsi

Békés Mihály 2700 Cegléd Közt.u 6 fsz3 kérdezi: Kedves Marcsi! Már biztos van, talán még több is , hogy melletem ült a széken és nézte hogy faragom a pipát azéppen aktualisat. Azóta nézem njvós müsorait és csodálom szakértelmét .és megszállotságát. Azóta én is sok szép pipát faragtam.Pest Megye Müvészetéért dijjasa lettem sok kiálljtáson részt vettem. Többekközt Mariborban amikor Európa Kulturális Fövárosa volt. Sajnos 80 éves lettem és két strók után most tanulok meg ujra faragni. Ujra nézem minden müsorát és elékezem az eggyütt töltöt órára is . Tudom hogy nagyon elfoglalt de jártában keltében ha erre jár szivesen meg mutatná. azóta faragott munkáimat.. Gratulálok a nivós müsoraihoz további sikereket kiván Miskabácsi a pipaszobrász
Marcsi válaszol:

Drága Miska bácsi!

Nagyon köszönöm a levelét és szívből gratulálok a kitüntetéshez! Bízom benne, hogy hamarosan ugyanúgy fogja tudni készíteni a csodás pipáit, mint régen. Nem találok szavakat a kitartásához, nagyon sok erőt, jó egészséget kívánok Önnek! A meghívást hálásan köszönöm, most valóban rengeteg az elfoglaltságom, még sokat forgatunk, de igyekszem, ha megadatik, időt szakítani rá, hogy ismét találkozhassunk! Ölelem!

Marcsi 

vikanyo kérdezi: Kedves Marcsi, AZ MTVA ötlete, hogy mindig más időpontban van a műsor? Sokan, így én is sokszor lemaradunk róla,ráadásul az ismétlés is olyan lehetetlen időpontban van. Ha tudna tenni valamit ez ügyben,sokan megköszönnénk. Üdv Vikanyó
Marcsi válaszol:

Kedves Vikanyó!

Az adás sugárzásának idejét az MTVA határozza meg, valóban az utóbbi hetek egyéb rangos eseményei miatt más időpontban került bemutatásra, de az eredeti időpont változatlanul Duna Televízió, szombat, 17.00 óra.

Marcsi

 

Jutka Kolocsics kérdezi: jó napot kívánok.én nem kérdezek inkább dícsérni.Drága Borbás Marika nagyon remélem maga magyarországon a legnagyobb kitüntetéstt fogja egyszer megkapni.Ímádom a músorát.
Marcsi válaszol:

Kedves Jutka!

Nagyon kedves, szívből köszönöm!

Marcsi

Dókáné Hankó Márta kérdezi: Kedves Marcsi! A "habos kifli " receptje nincs fenn a listán (Baumann Cukrászda által készített). A filmen nem hangzott el a tojás és az élesztő mennyisége. Mivel meg akartam sütni, felhívtam a cukrászdát. Azért reklamálom a listáról, mert hátha más is el szeretné készíteni. Ismételten megkérdezem, a "Passziánsz " karácsonyi függelékről - amelynek elküldtem még tavaly a receptjét - le kell már mondanom? Üdvözlettel: Dókáné Márta
Marcsi válaszol:

Kedves Márta!

A habos, diós kifli receptje megtalálható a weboldalunkon, mégpedig a Desszertek menüben tettük közzé a pontos elkészítését, a pontos mennyiségekkel együtt. Ezen a linken megtalálható: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/habos-dios-kifli/. A passziánsz receptje megérkezett, és őszintén sajnálom, de egyelőre nem tudtam olyan cukrászdát keresni, ahol karácsonykor elkészítik, mert a heti adások előkészületei, és forgatási munkálatai minden időmet lekötik.

Marcsi

Melicher Dezsőné kérdezi: Üdvözlöm. A mai műsorban a Duna tv-ben volt egy nagyon jó recept kakaós kalács,ha lehetne a receptet megkapni azt megköszönném.Maradok tisztelettel.Melicherné Icu.
Marcsi válaszol:

Kedves Icu!

A most szombati adásunkban nem kakaós, hanem kecskesajttal töltött kalácsot sütöttünk, a receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kecskesajttal-toltott-kalacs/.

Marcsi

Lipcsei Katalin kérdezi: Kedves Marcsi, nagyon régóta figyelem a műsorait, az egyetlen olyan program amit ha csak lehet sohasem mulasztok el megnézni, és Önnel együtt élvezni azt az élményt amit mindig ha ezt nézem elkap az az életöröm, az az empátia és szeretet ami Önből árad a nézők felé. Mindenki aki a környezetemben van csak dicsérő és elismerő szavakat használ a munkájával kapcsolatban Tiszteletre méltóan foglalkozik a magyar termelők munkájával és megszeretteti sőt megkívántatja velünk azt a sokféle enni és innivalót amit bemutat műsoraiban.De a környező országokból való részeket is nagyon kedveljük és szívesen látjuk viszont azokat a részeket ahol már mi is megfordultunk, pl: Erdélyben.Nem szeretném ismételni magam, tudom, mert érzem, hogy nem csak én vagyok így az Ön műsorával, bizonyosan sokan buzdítják arra, hogy ne hagyja abba, legyen még sok gasztroangyal a magyar televízióban, legalább ez az egy olyan műsor amiben sosem csalódik a néző.Én nagyon bízom benne, hogy még sok estére való adás vár ránk, nagyon köszönöm az eddigi remek filmeket is , ami nem csak un: főzőműsor, hanem igazi élmény és öröm bomba!!!. Szeretettel üdvözlöm és sok örömöt kívánok a további munkájához.
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Köszönöm szépen a bíztatást, köszönöm az elismerést és azt is nagyon köszönöm, hogy mindezt megírta nekünk! Szerencsére még bővelkedünk ötletekben, és ez a gyönyörű ország pedig sok csodás bemutatásra váró témát ad nekünk! Én is remélem, hogy sokáig készíthetjük még ezt a műsort!

Marcsi

Nagy Antalné Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Köszönet a sok munkádért amivel bemutatod a mi kis hazánk ételeit. Nagyon szeretem a műsorodat, a legutóbbi a május 23.-ai nagyon a szívemhez szólt! Egy éve voltunk az egyházközösséggel Majkpusztán, és Tatán kirándulni, Jó volt átélni megint az élményt, az ottani hangulatot! A Remeteségben készített kekszek kíváncsivá tettek, szeretném elkészíteni, nem találom a receptet, segítenél kérlek! Van egy másfél éves kicsi unokám Kiara Amira, imádja a kekszet, a "Skót levendulásat" mindig követeli. Ezt is szeretném neki elkészíteni, ezért kérem a segítségedet! Ígérem küldök fényképet a kicsi lányról a tesztelés közben! Gratulálok még egyszer, további sok sikert, és sok erőt kívánok a mindenható áldását kérem Rád és Szeretteidre. Sok szeretettel Erika
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

Nagyon szépen köszönöm! A sós. illetve édes fűszeres kekszek receptjeit a Sütés menüben tettük közzé, ezen a linken megtalálhatók: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/fuszernovenyes-keksz/. Remélem, hogy ízleni fog a kis Kiarának is!

Marcsi

 

Szabó Jánosné Márti kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Nagy rajongója vagyok a műsorainak, az ismétléseket is nézem mostanában. Sokat tanultam receptek és fortélyok terén is. A mai Tata és környékéről szóló adásban a majki kamalduli remeték esetében viszont nagyon meglepett a felirat, mely szerint "kamaduri remeteség"-et tüntetett fel. Ejnye-ejnye! Nem ellenőrizte senki sem? És aki írta, sose hallott még erről? Engem különben is felháborít az a sok pontatlanság és helyesírási hiba, ami megjelenik a sajtóban. Sajnos könyvekben is, ami régebben nem fordulhatott elő, én magam is dolgoztam olyan helyen, ahol foglalkoztak könyvkiadással. Nyelvi lektorálás nélkül nem jelenhetett meg egyetlen kiadvány sem. Elnézését kérem, hogy nem csupán az Ön műsora iránti elragadtatás késztetett írásra, de ez most nagyon zavart. Nemrégiben olvastam a Nők Lapjában is erről a helyről. A menyem pedig oroszlányi, ő már korábban mesélt róla, nem volt ismeretlen előttem. Sok szeretettel üdvözli és még nagyon sok remek adást, mindehhez kitartást és tengernyi sikert, jó egészséget kíván: Szabó Jánosné, Veszprém
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Nagyon sajnáljuk az elírást, természetesen már korrigáltuk. Higgye el többen dolgoznak azon, hogy egy-egy adás megszülessen, és valóban mindannyian nagyon igyekszünk, hogy minden szempontból tökéletes produkció kerüljön bemutatásra. De mi is emberek vagyunk, a legnagyobb igyekezet mellett is hibázhatunk. Ami természetesen nem mentség, de előfordul. Egy régi mondás jutott az eszembe, miszerint csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.

Marcsi

Cseke Tibor kérdezi: Szia ! Elölöjáróban elmondom,szeretjük a műsorodat a feleségemmel.Nem kérdésem van,rövid építő jellegű kritikával illetnélek.A "nagyon finom", "hű,de jó" típusú jellemzéseknél lehetnének kicsit bővebbek az ételleírások. Üdvözlettel: Cseke Tibor
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Igyekszem.

Marcsi

Rókás tamás kérdezi: Kedves Marcsi,egy szám után szeretnék èrdeklődni.Minden műsort megnèzek estènkènt ès már többször hallottam benne egy számot amit az istennek nem találok sehol pedig nagyon tetszik.Mintha egy piaci kofa énekelne(aranyom jöjjön vegye már) valami ilyesmi a refrén.Nagy tisztelettel kèrnèm meg tetszene tudni írni sz előadó nevét és a szám címèt?.Köszönettel Rókás Tamás ui:Gratulálok csak így tovább
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Az a rendkívül fülbemászó zeneszám, a Tárkány Művek Krumpli boogie című száma.

Marcsi

Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon sok, számomra új dolgokat, tippeket látok a műsorodban. Szeretném megkérdezni, hogy a "paradicsom egészben savanyítva és paradicsom lében eltéve" résznél használt régi orosz féle üvegzáróhoz és a hozzá való kupakokhoz hozzá lehet e jutni valahogy? Köszönöm előre is válaszod.: Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Ezt a nagyon praktikus eszközt, tudomásom szerint, nálunk nem lehet kapni, de az is lehet, hogy már Kárpátalján sem, mert nem gyártják. Feltételezem, hogy nálunk is létezeik olyasmi, ami ugyanilyen hatékonysággal zárja le az üveget, de azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mi és hol kapható. Addig is marad a hagyományos, csavaros tető!

Marcsi

Varga Zsolt kérdezi: Kedves Marcsi, azt szeretném kérdezni, hogy nem lehetne e úgy az étterem és további gasztro ajánlókat feltölteni, hogy látni lehetne először a címet hogy hol van? Olyan szerencsétlen helyzet ez így, mert most nézegetem hogy hova tudnék elmenni a Balaton parton, amit te ajánlasz, de nem látni hogy mi hol van, csak az éttermek neveit és néhány kezdő sort. Ha tudnám fejből az éttermek neveit és hogy hol jártál, akkor könnyű lenne, de ugye azt nem lehet megjegyezni. Azonkívül lehetne egy keresőt is beiktatni, hogy város szerint kidobná a találatokat. Vagy még egy ötlet, egy Magyarország térkép, és piros pöttyökkel jelölve lenne, hol jártál és ha rámenne az ember a pontra kiadná az étterem nevét. Olyan b...ing.com-osan például. Ne haragudj hogy ennyire részletesen kielemeztem ezt, de már annyiszor szembesültem vele, hogy nem tudom használni az ajánlásaidat, mert képtelen vagyok végignézni, utána megnyitni egy google térképet és végigkeresgetni mi hol van...Rengetegszer örömmel használnám... Megköszönném, ha ez használhatóbbá válna. Köszönöm hogy elolvasod és további sikereket kívánok! Zs.
Marcsi válaszol:

Kedves Zsolt!

Azért szerepel az Éttermek menüben néhány ajánló sor az aktuális étteremről, mert egész egyszerűen a teljes címük nem férne el ott. Rá kell kattintani a képre és máris ott a pontos cím, várossal, utcával, sőt telefonszámmal együtt. A következő Balaton parti éttermekben forgattunk eddig: Kistücsök Étterem, Balatonszemes,Víg Molnár Csárda, Csopak, Régi idők udvara, Tihany, Bakos Vendéglő, Szigliget, Oszi bácsi Keszegsütődéje szintén Szigligeten, a strandon működik.

Marcsi

Melczer Éva kérdezi: Kedves Marcsi, Sajnos nem tudom melyik adásban volt egy epres csokitorta recept.Kíváncsi lennék az elkészítésre.(Talán április végén, vagy május elején lehetett.) Nem találom sehol a receptet. Küldd el kérlek! Köszönöm szépen, Melczer Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Az omlós tésztából készült csokis, epres süti receptjét a Desszertek menüben publikáltuk, ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/omlos-teszta-epres-tejcsokolade-kremmel/.

Marcsi
 

Demény Ferenc kérdezi: Kedves Marcsi! Egy korábbi délvidéki műsorodban láthattuk a tarhó készítését. A készítés módja nagyon hasonlít a joghurt készítéséhez. Az érdekelne, hogy a tarhó mag, amivel beoltották a juhtejet, az hogyan, miből készül? Üdvözlettel: Feri
Marcsi válaszol:

Kedves Feri!

A tarhó mag, az előző tarhóból félretett kisebb mennyiség, amit ahhoz a juhtejhez adnak, amiből ismét tarhót készítnek. 

Marcsi

Ibolya kérdezi: Kedves Marcsi! A sós stanglihoz nem sok 10dkg élesztő? Szeretném a tepertős pogácsa receptjét elkérni amit felkel tekerni és egyenlő részre darabolva a tesibe állítva rakni. Köszönöm Ibolya
Marcsi válaszol:

Kedves Ibolya!

A sós stangli receptjét Krantz Györgyitől kaptuk és igen 10 dkg élesztő szerepel az eredeti receptben. Természetesen lehet kevesebbel is készíteni, de ezzel a mennyiséggel sütve lettek olyan könnyűek, foszlósak, mint ahogyan az adsában is látszott. Küldöm a tepertős pogácsa receptjének a linkjét: http://www.gasztroangyal.hu/tepertos-pogacsa/.

Marcsi

Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megköszönni, hogy ilyen színvonalas műsort nézhetünk nap mint nap. Boldogabb lesz az ember ha Önt nézi. Közvetlen, kedves, aranyos, sugárzik Önből az életkedv. Nagyon jó egészséget kívánok Önnek!!! Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Nagyon szépen köszönöm, a kollégáim nevében is!

Marcsi

Jónás Tamásné Kati kérdezi: Kedves Marcsi! Valamelyik adásban, én már nem tudom melyikben, úgy emlékszem azt mondta valaki, hogy a kelt tésztát el lehet készíteni előző este is. Gondolom, ez csak az úgynevezett "hidegen kelt" tésztákra vonatkozik, vagyis amibe csak belemorzsoljuk az élesztőt. Vagy rosszul tudom? Más: Valamelyik rövidke filmedet nézve, megjelent egy hirdetés, hogy lehet jelentkezni, ha az ember el szeretne menni egy forgatásra. Én akkor a Facebookon írtam magamról néhány sort, ahogy a hirdetésben írták a jelentkezéshez, de még nem kaptam semmi választ! Magamról: három éve mentem nyugdíjba, tanítónő voltam. Több mint 20 évig vándortáboroztam, vittem a tanítványaimat erdei iskolába is. Tudom, nagyon sokan írják, hogy szeretik a műsorodat, csatlakozom hozzájuk. Amiért nagyon kedvelem, az az a tény, hogy olyan embereket, helyeket, helyzeteket, mutatsz be, ahol nem a siránkozásé, nem a rossz hírek mondásáé a főszerep, hanem arról beszélnek az ottani emberek, hogy milyen lehetőségeket ragadtak meg, milyen helyzetekből "álltak" fel, stb. Nekem ez tetszik a legjobban. A sok finom étel, és a jó receptek, a régi hagyományok felelevenítése, megőrzése a "HAB A TORTÁN". Szóval, jó lenne mindkét kérdésemre, ha tudnál válaszolni. Segítségedet előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

A forgatásra történő jelentkezést már néhány évvel ezelőtt, még az első évadunk készítésekor hirdettük meg, de sajnos hiába szerettük volna, nem tudtuk megvalósítani. Ezért nagyon szomorú vagyok, de nem tudom megígérni, hogy el tudunk vinni magunkkal forgatni.

A kelt tésztával kapcsolatban a Konyhai praktikákról szóló adásunkban, Libor Marcsi, azaz Limara úgynevezett öreg tésztából sütött házi kenyeret, ami egyfajta kovász. És igen ezt előző este készíti és legalább 7-8 órát keleszti, érleli. Ő javasolta, hogy ha nyáron nagyon meleg van, akkor érdemes éjszakára a hűtőbe tenni a tésztát, mert könnyen túlkelhet, viszont a kenyér teljes bedagasztása előtt jóval előbb ki kell venni, hogy jól dolgozzon a kovász. A következő linken található a receptje: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Zsolt kérdezi: Kedves Marcsi !Erdekelne a majus.16-todikai dios teszta mely tojashabbal es daralt dioval volt toltve. Szeretnem megtudni a receptjet ,hogy tudjuk elkesziteni. Tisztelettel Zsolt.
Marcsi válaszol:

Kedves Zsolt!

A habos, diós kifli receptjét a Desszertek menüben publikáltuk, itt a linkje is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/habos-dios-kifli/.

Marcsi

Bronder Maria kérdezi: egyszerü nepi etel receptet. neve: keletlen /levesekhez talaltak, krumlis etel
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A következő linken megtalálja a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hajtogatott-reteges-keletlen/.

Marcsi

Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Én Vas megyei kámi születésű vagyok. Hallottam,de csak későn hogy forgattál Vas megyében.Nagyon szeretem a műsorodat. Hallottam, nem tudom hogy igaz-e hogy vannak Kámban távoli rokonaid.Köszönettel: Erika Elnézést hogy tegeztelek
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A múlt szombaton sugározta a Duna Televízió a Vas megyében forgatott adásunkat, melyet a www.mtv.hu weboldalon a Médiatár/Gasztroangyal rovatban meg lehet nézni. Nagyon jól éreztem magam és egy igazán, szép tartalmas adást vettünk fel. Úgy érzem a felvételek magukért beszélnek!

Marcsi

Fruzsi kérdezi: Kedves Borbás Marcsi ! Nagyon szeretem a műsorát. 2015.05.02. - Azt hiszem, hogy a Dunán mentek hajóval, - talán Dunakeszire -, adást szerettem volna visszanézni, mert volt benne egy olyan rész, ahol ellátogatott egy hölgy kertjébe és sok sok gyógynövényt mutatott be, többek közt egy olyan növényről volt szó amit ha sűrűn szagolgat az ember akkor leoldja az erekről a meszesedést, ennek a gyógynövénynek szerettem volna a nevét megtudni, de sajnos azt a videót nem találom, de más is jelezte, hogy ő sem találja Nagyon szépen kérem, hogy segítsen, hogy hol tudom visszanézni az adást, vagy a gyógynövény nevét kérem szépen. Nagyon szépen köszönöm a segítségét. További jó munkát és sok - sok sikert kívánva várom válaszát. Üdvözlettel: Fruzsi
Marcsi válaszol:

Kedves Fruzsi!

A ráckevei Csónakos piacról készült adásunkban, Magyar Lilla az illatos gólyaorr gyógyhatásiról beszélt, amely segít megtisztítani az agyi ereket.

Marcsi

Szolnoki Ádám kérdezi: Kedves Marcsi! Feleségem vett rá, hogy egyszer nézzem meg az Ön műsorát, nem bántam meg!:) Élelmiszeripari mérnök a végzettségem és én is híve vagyok a MAGYAR, termelői élelmiszerek használatának, illetve terjesztésének! Legutóbb tegnap este néztük az Ön műsorát! Elég agyalós típus vagyok és csak úgy jönnek az ötletek a fejembe és nem hagynak nyugodni, míg végig nem viszem, amit kigondoltam! A kecskeméti termelők voltak éppen benne és eszembe jutott, hogy miért ne lehetne összefogni az egész országban lévő kiemelkedő térségek jellegzetességeit ( kecskeméti barack lekvár, szabolcsi almalé, különféle zöldségek, gyümölcsök, stb, sorolhatnám)! Szerintem a mai világban egyre nagyobb szükség van a megbízható, adalékmentes, termelői termékekre, melyek elérhetők az egész országban, mindenki számára! Kigondoltam egy olyan összefogást, ahol a termelők egy helyen árulhatnák termékeiket, viszont az ország minden területén egy franchise rendszerű bolthálózatban! Kialakítva egy központi raktárat, ahol találkoznának a termelők és megismernék egymást, egymás termékeit! És mindezt az Ön műsora és az Ön neve alatt!:) Mit szólna hozzá, lát benne fantáziát? Köszönöm, hogy elolvasta levelemet! Üdvözlettel: Szolnoki Ádám
Marcsi válaszol:

Kedves Ádám!

Az ötlete valóban nagyszerű és biztosan tudom, hogy igény is lenne rá, méghozzá nem is kicsi! Köszönöm, hogy megtisztel, de a műsor készítése sok időt, sok munkát és sok utazást is jelent, ezért egész biztos, hogy nem marad lehetőségem, hogy besegítsek a javaslata kivitelezésében. Remélem lesznek majd jó szervezők, akik megvalósítják, hogy a termelőtől a kiváló áru eljuthasson az emberekhez!

Marcsi

Linda kérdezi: Kedves Marcsi! A Kecskeméti adásban láttam egy bizonyos csicsóka krémet, melyet a gyerekekkel sütött zsemlével fogyasztottatok, s melyet én is szeretnék elkészíteni! Sajnos nem találom a honlapon a receptjét. Ebben kérnék segítséget! Köszönettel: Linda
Marcsi válaszol:

Kedves Linda!

A csicsóka pástétom receptje a honlapunkon a Marcsi Expressz rovatban található, ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/csicsoka-pastetom/.

Marcsi

Patakiné Böbe kérdezi: Kedves Marcsi! Kecskeméten készült műsorát láttam, és szeretném megtudni, hogyan lehet rendelni termékeket, és a házhoz szállítás hogyan történik? Köszönöm segítségét, további sikereket, és egészséget, kitartást kívánok további munkájához. Tisztelettel: Böbe
Marcsi válaszol:

Kedves Böbe!

A Magyar Családellátó honlapján minden információt megtalál és Király Rolanddal is fel tudja venni a kapcsolatot, hogy a részleteket tisztázzák: www.csaladellato.hu.

Marcsi

Zsoldos Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Én nem kérdezek, csak szeretném köszönteni Önt és elmondani, hogy végtelenül kedvelem. Szeretem az egyszerűségét, a vidámságát és azt, ahogy szót ért az egyszerű (de nagyszerű) emberekkel. Ebben a művi, idétlen celeb világban Ön egy üde színfolt, az én kedves "lányom". Az, aki gyerekkorom emlékeit és szokásait eleveníti meg műsorával. Az, aki elvisz különböző népcsoportok világába, aki olyan asszonyokat mutat meg, akik lisztes, dolgos kezükkel drága édesanyámra emlékeztetnek. Az erdélyi adás különösen a szívemhez szólt. Meghatott, ahogy keresztet vetnek a kenyérre megszegés előtt. Édesanyám is így tett (és én is így teszek). Köszönöm a műsorát, köszönöm, hogy értékeket mutat meg és azokat az embereket, akik nélkül elveszne nemzetünk lényege. Elvesznének hagyományaink. Kérem, ne hagyja! Folytassa és munkájához sok sikert, sok örömet kívánok! Szeretettel: Erzsike
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsike!

Nagyon szépen köszönöm! Igyekszünk a jövőben is minél többet tenni, hogy anyáink, és nagyanyáink dolgos kezeinek "gyümölcsét" minél többen megismerhessék!

Marcsi

Horváth Tünde kérdezi: Kedves Marcsi! A Káli medencében készített bodzaszörp receptjét szeretném megkérdezni. Nagyon szeretem a műsorait! Tisztelettel: Horváth Tünde
Marcsi válaszol:

Kedves Tünde!

A Marcsi Expressz rovatban található a recept, küldöm a linkjét: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/bodza-es-akacviragbol-keszult-limonade/.

Marcsi

Vajacska kérdezi: Kedves Marcsi! Annyira kedvesek és közvetlenek a műsorok, hogy számomra szinte természetese - ha lehet- a tegeződés. Remélem megérted. Az egyik részt most néztem meg tegnap. Ez is klassz volt!!! Gratulálok hozzá. :) Komolyan.... Egyébként is szívem egyik csücske: Erdély. Pontosan azt, amelyikben Erdélyben jártatok , Gyergyóremete és környéke. Abban a részben láttam egy nagyon ötletesnek is nevezhető "szedőkét", amellyel könnyű az apró , bogyós szemeket összeterelgetni. Lehetne erről valamit tudni? Netalán a beszerzése? Előre is köszi a válasz! :) Szerettel: V. Ildi
Marcsi válaszol:

Kedves Ildi!

Gáll Levivel áfonyát szedtünk, ha jól emlékszem, ahol mutatta azt nagyon parktikus kis eszközt, amivel ő szedte a gyümölcsöt. Sajnos nem tudom, hogy hol kapható, ezért azt javaslom, hogy vedd fel vele a kapcsolatot, elérhetőséget a honlapján találsz: www.malomfogado.hu.

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Hétről hétre egyre magasabb színvonalú adásokkal örvendeztetitek meg a GA rajongóit! Gyönyörű operatőri munka, csodás zenei aláfestés, és még sorolhatnám .... Kevés embernek adatik meg, hogy ilyen csodálatos munkája legyen, mint Neked és kiváló stábodnak, annak ellenére irigylésre méltó, hogy rengeteg szervezés, fárasztó , sokszor hosszú utazás van mögötte. Ebben a zavaros világban megpróbáltok utat mutatni méghozzá úgy, hogy közben neveltek is!Örömmel tapasztalom, hogy sokan, és egyre többen megértik , hogy miről is szól minden adás. Köszönöm! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Köszönjük szépen a töretlen lelkesedésed és elkötelezettséged a műsor iránt!

Marcsi

 

Emese kérdezi: Kedves Marcsi! A kedvesemmel a te műsorod a "sorozatunk", a gasztroangyal miatt kapcsoljuk be a tv-t. A kérdésem pedig: tényleg 10 dkg élesztő kell a sós stangli - kifli - receptedbe? Én évek óta 5 dkg-t teszek 1 kg liszthez, és hideg sütőbe teszem, mert még egyszer akkorára nőnek, ha nem fogja le a növésüket a hirtelen piruló kéreg. Így a sülési idő - sütőben töltött idő - 25 perc, 150 fokon, hőlégkeveréssel.Persze kelt tészták alá mindig teszek egy másik edényben vizet, a forró párában csodák történnek. :)
Marcsi válaszol:

Kedves Emese!

Valóban ennyi élesztővel készült az a stangli, melyet az adásban is bemutattunk. A receptet Krantz Gyöngyitől kaptuk, aki a leírtak alapján készíti. Csodásan finom volt a stangli. 

Marcsi

Domján Elvira kérdezi: Szia Marcsi! Mi az hogy a köles felfujtnál "feltörjük"? Köszönöm,hogy megtudhatom,sok sikert ,és mindig nagyon várjuk a Gasztro angyalt. Szeretettel ölelünk édesanyámmal,és a családom minden tagjával együtt: Elvira
Marcsi válaszol:

Kedves Elvira!

Amikor a tejben megfőzött kölest, 15 percig állni hagyjuk és utána kivettük az edényből, akkor egy kanállal vagy fakanállal megmozgatjuk, mélyedéseket készítünk bele, azaz "feltörjük", hogy jobban hűljön.

Marcsi

 

Szalainé Timár Szilvia kérdezi: Szeretném megtudni melyik az a malom ahol nem tesznek a liszthez adalékanyagot /hol lehet ezt megvásárolni. A választ előre is köszönöm .Szilvia
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

A Szabó Hengermalom kiváló minőségű, adalékmentes liszteket készít, a weboldalukon bővebb információ található a termékeikről: www.szabomalom.hu.

Marcsi

Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Tegnap megsütöttem a kukorica pitét... A tésztája nagyon száraz lett, szinte ehetetlen... :-( Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, mit ronthattam mégis el? Több tejföl, vagy margarin kellett volna bele? Köszönettel: P. Erika
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A recept azokat a mennyiségeket tartalmazza, amelyeket Kislakiné Markia adott meg, aki a Baján forgatott adásunkban készítette ezt a süteményt. Ami a forgatáskor készült, és amit megkóstoltunk, az a  tészta finom lágy volt. Lehet, hogy nagyon szárít a sütőd és túlságosan kiszáríthatta a tésztát, vagy amire még gyanakszom, hogy ha tojások habja nincs jól felverve, csak keverőgéppel kikeverve, akkor összeeshet a tészta sütéskor és sokkal sűrűbb állagú is lesz.

Marcsi

Fórizsné Molnár Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Amikor csak tehetem nézem a műsort, még az ismétléseket is. Férjemmel együtt nagyon szeretjük. Egy hiányosságra szeretném felhívni a figyelmét. Nagyon sokan vagyunk vegetáriánusok, mi is a férjemmel. Növényi táplálék mellé fogyasztjuk a tejtermékeket és a tojást is. Jó lenne ha egy műsor ezzel foglalkozna. Üdvözlettel: Fórizs Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Köszönöm az ötletet, egyeztetjük még a kollégáimmal. Szerencsére már jó néhány receptünk van fönt a weboldalunkon, amelyek hús nélkül készülnek, sőt a málnáról és rebarbaráról szóló adásunkban is, ahol Scherrer Péter volt a vendégünk, "majdnem " teljes egészében, olyan ételeket mutattunk be, amelyek alapanyagai között nem volt hús. (A legvégén Péter "bűnözött" egy kicsit!) Meglátjuk még, mit tehetünk az ügyért!

Marcsi

Balla Szilvi kérdezi: Kedves Marcsi! Tudnál segíteni abban, hogy miből állhatott az a sárgarépa saláta, amit Dimi és Eli görög büféjében kóstoltál? Köszönöm! Szilvi
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvi!

Sajnos Dimi és Eli nem árulta el, mert ez az ő receptúrájuk, de érdemes megkóstolni náluk!

Marcsi

Friss

Spárga hollandi mártással, buggyantott tojással és pirított bacon szalonnával

A spárgát a végénél megtörjük és ahol látjuk, hogy fás, azt a részt levágjuk, és blansírozzuk.

Túrós, meggyes rétes

A liszthez annyi langyos vizet adunk, amiben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál sót, hogy...

Loksa

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Ezután körlapokat...

Borjúcsülök vele sült zöldségekkel

A csülköket sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben zöldségágyat készítünk. A megtisztított felszeletelt...