Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Forras Edit kérdezi: Tisztelt Marcsi! Annak idejen nagyon szerettem az on altal vezetett Foter cimu orszagjaro magazint. Rendkivul szimpatikus volt az on "termeszetes" viselkedese. Nem vagyok nagy tv nezo -annal is inkabb mivel jelenleg nem elek Magyarorszagon- de Gasztroangyal sorozatanak par reszet szinten lattam. Hazudnek ha azt mondanam mindegyik resz azonos mertekben tetszett...bizonyos temak jobban, masok kevesbe fogtak meg. Azt hiszem ez semmikeppen nem a musor hibaja... Amiert most irok Onnek az valojaban egy keres/kerdes lenne. Hugom verbeli "Gombasz". A gombagyujtes szenvedelye meg gyerekkorunkbol ered, apank ultette belenk, amikor eso utan szegfugomba vadaszatra vitt bennunket. Vegervenyesen "megfertozodtunk". Hugom azota is gyakorlo gombasz, melynek "hivatalositasara" egy gombavizsgaloi tanfolyamot is elvegzett es ha csak teheti roja az erdoket. Ehhez kapcsolodna keresem is. Szeretnem ot szuletesnapja alkalmabol meglepni egy hamisitatlan gombavadaszattal. Egyeb informacio hianyaban a neten kezdtem el kutatni hatha latok kimondottan ilyen turakat, de sajnos ez idaig nem jartam sikerrel. Akkor jutott eszembe On. Hatha a musorok forgatasa soran talalkozott olyan emberrel/emberekkel akik nekem ebben segiteni tudnanak. Abban biztos vagyok hogy hugom szarvasgombaszaton meg nem vett reszt. Szerintem maradando elmeny lenne szamara, ha reszt tudna venni egy ilyenen, netan meg keresokutya is lenne... Ez mar tenyleg tulzas... :) Nagyon orulnek ha sikerulne ezt megvalositani. Ebben kernem tehat a segitseget. Ha ismer eserleg ilyen szemelyt/szemelyeket es elerhetoseguk publikus ugy kerem adja meg nekem. Nagyon koszonom! Musorahoz tovabbi jo munkat es sok sikert kivanok! Oszinte udvozlettel: Forras Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A Vagoemt Kft-t tudja felvenni a kapcsolatot szarvasgomba keresés ügyben. Előzetes egyeztetés szükséges és tudomásom szerint van rá lehetőség, hogy szervezzenek ilyen programot. Elérhetőséget a honlapjukon talál: www.vagoemt.hu. Még az első évadunkban készült egy adásunk, melynek témája a szarvasgomba volt. Ott Kovács Lázárral együtt kerestünk szarvasgombát kutyákkal, számomra is felejthetetlen élmény volt!

Marcsi

csehi lászló kérdezi: Kedvs Marcsi! Dunaszerdahelyi vagyok,nagyon tetszett a műsor ahol a batátárol volt szó. Sziesen megkóstolnám.Hol tudnám én ezt beszerezni.? Üdvözlettel
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Batátát zöldségboltokban tud vásárolni, elképzelhető, hogy utána kell járni egy kicsit, mert nem mindenki árulja. Úgy tudom, hogy lehet rendelni is a műsorban bemutatott termelőtől, Váraljai Dénestől, a www.batata.hu weboldalon keresztül.

Marcsi

Szögi Ferencné Eta kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy érdeklődéssel nézem műsoraidat,én szeretem a hasonló ételeket úgy enni mint elkészíteni.Egyetlen nagy problémám,hogy nincs kemencénk.Nem-e tudnál szakemberrel egy kicsi műsoridőben elbeszélgetni egy udvari kemence legegyszerűbb elkészítési módjáról?Eta
Marcsi válaszol:

Kedves Eta!

Kemence készítésre még nem gondoltam, de elképzelhető, hogy valamelyik adásunkban bemutatjuk, amit a témával kapcsolatban a műsor adta kereteken belül lehetséges. Addig is azt tanácsolom, hogy vedd fel a kapcsolatat az Orfűn található Muskátli Csárdával, ugyanis nekik gyönyörű kemencés udvaruk van. (Elérhetőség: www.orfumuskatli.hu) Szerintem biztos tudnak mondani olyan szakembert, akitől hasznos tanácsot kaphattok egy saját kemence építéséhez!

Marcsi

Szabó Gabi kérdezi: Kedves MArcsi ! Ezúton szeretném megkérdezni, hogy van-e kedvenc vad -és halételed ? Fejünkbe vettük néhányan és szerencsére a mintamenza program születése is ezt támasztja alá, hogy a vadételeket népszerűsíteni kell ...sőt, a halételekről is nem lehet eleget beszélni, mert pl alapvető dolgokkal nincsenek tisztában az emberek. sőt ! hozzá sem fognak ezeknek az ételeknek az elkészítéséhez, mert , sajnos nem tudnak...nem tudunk halat pucolni vagy például fácánt kopasztani ! Neked mi a véleményed erről ? Egy budapesten élő háziasszony pl hol tanulja ezt meg ? persze tudom a fagyasztott és előkészített ételek korában ezek elkerülhetők... de szerinted nem kellene erre megtanítani a háziasszonyokat, vagy éppen az urakat ? Neked lenne kedved megtanulni és megtanítani ? Én sem tudok...de jól jönne egy Angyali segítség mellém ! :) Szeretjük a műsorodat, ezért bátorkodtam hozzád fordulni ! üdv, GABI :)
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

A kedvenc ételem a bajai halászlé, egyébként is nagy halrajongó vagyok és persze fogyasztó is.  A honlapunkon jó néhány halból készült étel receptje is feltöltésre került. Akár én, akár egy-egy szereplőnk készítette az adásaink alkalmával. Szerencsére már a 100. adásunkon is túl vagyunk, és biztos vannak olyanok, akik nem az elejétől követték figyelemmel a műsort, de egyszer kétszer már megmutattuk a halpucolást, a konyhai praktikákról készült adásunkban pedig a tyúk feldarabolását, konyhai előkészítését is. A problémád megértem, hiszen én is még otthon tanultam szinte minden fontos alapismeretet, amit azóta is alkalmazok. Gondolkozom rajta, hátha találunk valami megoldást, hogy egy-két az előkészítéssel, tisztítással kapcsolatos dolgot még megmutassunk, ezzel is segítsünk azoknak, akik hozzád hasonló cipőben járnak!

Marcsi

Igloi Judith kérdezi: Torrance varosabol ( USA, Los Angeles egyik kulvarosa) nezem a musort. Gyonyoru gasztronomiai, foldrajzi,kulturalis es foleg hazacsalogato elmeny. Osszel jarunk haza ( Budapest es Pozsony). Melyik az a Budapesti vagy kornyeki etterem ahol meg mindig lehet szimpla de nagyon jo Magyar eteleket enni. Kosz, Igloi Judith
Marcsi válaszol:

Kedves Judith!

Szerencsére egyre több, jobbnál jobb vendéglő, étterem működik Budapesten és környékén.  Szívem szerint az összes éttermet ajánlanám, ahol eddig forgattunk! Néhányat sorolnék fel csak: Schieszl Vendéglő Budakalászon, Budapest Bisztro, Kéhli Vendéglő, Aranykorona Vendéglő Solymáron. Itt a honlapunkon, a Bor@Gasztro rovatban az Éttermek menü alatt megtaláljátok azokat az éttermeket, ahol eddig megfordultunk. Bízom benne, hogy sikerül majd választani!

Marcsi

Legéndi János kérdezi: Kedves Marcsi! Nincs lehetöségem hogy müsorodat nézzem mivel én Svédországban élö magyar vagyok aki sok alkalommal megkinálta nagy családja tagjait, barátait, ismeröseit különféle magyar ételekre. A választás nem volt soha nehéz a hires magyar ételek között: gulyás leves, töltött paprika, pörkölt nokedlival, lecsó stb . Nem régiben arra gondoltam hogy összeálitok egy büfét magyar ételekböl a "svéd asztal" mintájára és akkor bemutatok több magyar ételkülönlegességet. Mi a véleményed? Lehetetlen ötlet? Ha nem akkor mit ajánlasz a magyar "svéd asztalra"? Van lehetöség látni a müsorodat az Interneten? Üdvözlettel Legéndi János
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Csak az MTV honlapján a Médiatárban lehet visszanézni a korábbi adásokat, azt is csak két hónapra visszamenően. A büfét jó ötletnek tartom, és az általad felsorolt ételek nagyon jó választás. Amit én semmiképpen sem hagynék ki a "svéd asztalról" az még a bajai halászlé, már ha kint találtok hozzá jó alapanyagot. A jól elkészített csirkepaprikás is lehetne egy fogás, vagy egy igazi jókai bableves! A töltött paprika mellett egy jó töltött káposzta is elfér, illetve a ránk jellemző,  kelt tésztából készült finomságok. Egy jó fánk, lángos, kalácsok, és még folytathatnám a sort. Persze attól függ, hogy mit tudtok, milyen alapanyagokat sikerül beszereznetek, hogy tényleg "hazai" íze legyen.

Marcsi

Mészáros Julianna kérdezi: Jó lenne ha főző tanfolyamra kerülne sor szeptembertől?-online?
Marcsi válaszol:

Kedves Julianna!

A főzőtanfolyamot egyelőre nem tudom megígérni, mert már a nyáron folyamatosan forgatjuk a Gasztroangyal és az Ég, föld férfi, nő új epizódjait, de igyekszem kitalálni valamit!

Marcsi

Horváth Erika kérdezi: Kedves Gaszroangyal, kedves Marcsi! Szüleim állandó nézői a műsornak, én is nézem amikor lehetőségem van rá. Anyuék mondták, hogy július 16-án leadott műsorban bemutatásra került egy rózsa termesztő, aki a virágok szirmait leszedve, megszárítva Svájcba küldi. Próbáltam megkeresni ezt az adást interneten, de nem találtam, ezért gondoltam, hogy írok egy levelet. Esetleg megkaphatnám valamilyen elérhetőségét az úrnak? Vagy hol van helyileg? Válaszukat előre is köszönöm! További sikeres műsorokat! Üdvözlettel: Horváth Erika Szombathely
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A Homoktövisről és csicsókáról készült adásunkban, melyben a rózsákkal is foglalkoztunk,  Berta Zoltánék láttak bennünket vendégül, Fajszon. Elérhetőség a honlajukon található: www.bioberta.hu.

Marcsi

Mátyus Katalin kérdezi: Drága Marcsi ! Nagyon szeretem a müsoraidat, ha egy mód van rá én a TV előtt ülök és nézem. Rengeteget tanulok az ételek és sütemények, lekvárok stb. készítéséből. Egyszerűen imádom műsorodat. Lenne feléd egy nagy kérésem. 2014.július 15-i adásban egy idősebb úr azt mondta, hogy ha abból a üvegből melyben homoktövis is van és 3 alkotóelemből tevődik össze , valaki megiszik 3 üveggel nem lesz egész télen beteg. Nekem van egy keresztfiam akinek két tündéri kisfia, az egyik másfél éves a másik 6 éves, vidéken élnek mégis sokat betegeskednek. Gondoltam talán ez segítene rajtuk, erősítené az immunrendszerüket és talán a felnőtteken is. Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ezt az immunerősítőt megkapni. Sajnos mire papírt és ceruzát kerestem elmodták a lényeget. Csak dicsérni tudom műsorodat, szenzációs ! ! ! Köszönettel és Tisztelettel és remélem sokáig fogod ezt a műsort készíteni. Mátyus Katalin Eger
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A homoktövisből készült kiváló immunerősítő termékeket Berta Zoltánék készítik Fajszon. A honlapjukon keresztül fel tudod venni velük a kapcsolatot: www. bioberta.hu. Remélem segít majd a kicsiknek is!

Marcsi

 

Balázs Ádám kérdezi: Szia Marcsi azt szeretném kérdezni hogy hol mártogattál mákolajat.Előre is köszönöm szépen válaszod. :)
Marcsi válaszol:

Kedves Ádám!

Attilával a mákolajat Tóth László olajütőnél kóstoltuk, címet, elérhetőséget hozzá a www.cserszegicsodavar.hu weboldalon találsz.

Marcsi

Anna kérdezi: Drága Marcsi, Imádom a Gasztroangyal című műsorodat, remélem nagyon sokáig látható lesz még a tv-ben! Egy igazán értékes, jóízű műsor, nem mellesleg nagyon hasznos információkkal! Sokkal több ilyet kellene, nem csak az édes élet és hasonló magas értékkel bíró "szuper" műsorokra van igény, hanem erre is! Én 28 éves vagyok, ez a műsor tanított meg mi az igazi ínyencnek lenni, minőséget nem mennyiséget élvezni, máshogy látni az ételeket, a főzés világát! Köszönöm! Marcsi te pedig gyönyörű vagy!!! :-) Anna
Marcsi válaszol:

Kedves Anna!

Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a műsorunk és ezek szerint igazán értékes tudásra tettél szert belőle! Ilyenkor mindig felderül a lelkem, mert számomra készíteni legalább akkora élmény, és rettenetesen szeretem. Eddigi információim szerint ősszel folytatódik majd, azokkal az új epizódokkal, melyeket most nyáron veszünk fel. Remélem szeptemberig kitart a lelkesedésed!

Marcsi

 

 

Pintér Csaba kérdezi: Kedves Marcsi! Édesanyám látta a legutóbbi adást, amiben a csicsókáról volt szó. Azt szeretném kideríteni, hogy merre van az a hely ahol a csicsókát termesztették. Csicsókát ugyanúgy termesztik, mint a burgonyát? Köszönöm a segítségedet.
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

A homoktövisről és csicsókáról készült adásunkban Berta Zoltánék láttak bennünket vendégül Fajszon. (www.bioberta.hu) A csicsóka termesztése valóban egyszerű. A gumót  ősszel vagy tavasszal kell elültetni, lehetőleg 6-15 cm mélyen. Többnyire a gyengébb minőségű talajon is megél. Számtalan étel készíthető belőle és nagyon egészséges. Fontos, hogy lehetőleg annyit szedjünk föl belőle, amennyit el is fogyasztunk.

Marcsi

Kovács Miklósné Edit kérdezi: Szia Marcsi. Előszor is gratulálni szeretnék nagyon tetszett Magyarország finom a Millenárison. Itt hallottuk Dancsó Katalin befőzési praktikáit, sajnos nem nagyon tudtuk megjegyezni hol tudnánk esetleg ismét meghallgatni a jó tanácsokat, illetve melyik műsorban esik szó erről a témáról? Válaszodat előre is koszonom , üdvozlettel Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Kati nénivel a Délvidéken készült adásunkban szerepelt, ha jól emlékszem a 2. részben. A facebook oldalukon is felkeresheted, mert nagyon szívesen segít. A címe: www.facebook.com/dancsokati?fref=ts.

Marcsi

FODOR MÓNIKA kérdezi: Szia Marcsi! Erdélyben élek családommal, Gyergyószentmiklóson.Minden műsorodat szívesen nézem és már régóta gondolkodom azon,hogyan lehetne népszerűsíteni a MACARON-t székelyföldön is.Megtanulnám, ha vállalná valaki,hogy legalább az alapokat megmutatja.Milyen lehetőségek lennének? Minden receptnek fortélya van amitől érdekes lesz, nem minden a leírás alapján működik.Háziasszony lévén, ezt már én is sokszor megtapasztaltam.Köszönöm a lehetőséget.Tisztelettel, Fodor Mónika.
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

A Mikulás alkalmából született adásunkban Csiszér Dóri mutatta meg a makaron készítését. Azt tanácsolom, hogy vedd fel vele a kapcsolatot, a következő weboldalon találsz elérhetőséget is hozzá: http://www.chefparade.hu/csoki-es-sutimuhely/csokimesterek. Ahogyan írtad is, bizony van egy-két fontos dolog, amit nem árt tudni, ahhoz, hogy jól sikerüljön ez a rendkívül finom édesség.

Marcsi

 

Lábady Győző kérdezi: Kedves Marcsi! Rendszeresen nézzük a nagyon élvezetes és tanulságos műsorotokat. A Katus Attilával forgatott részben - az TV "rendetlenkedése" miatt - sajnos nem hallottuk a vágykeltő/vágycsökkentő növény nevét. Szeretném ha megírnád! Kösz: Lábady Győző
Marcsi válaszol:

Kedves Győző!

Amit a műsor végén Berta Zoltán mutatott nekünk az a barátcserje volt, mely különböző hatással bír a női, illetve a férfi vágyat illetően.

Marcsi

Moricz Sylvia kérdezi: Mi az maguk csak a dicseretet teszik ki..... a kritikat mar nem? Vagy hogy vannak ezzel?
Marcsi válaszol:

Kedves Sylvia!

Nemcsak a dícséretet szoktuk kitenni az oldalunkra, de szerencsére kevés negatív kritikát írnak a műsort kedvelő nézőink. Ha elolvassa a korábbi leveleinket Ön is láthatja, hogy főleg az adásainkban bemutatott ételek receptjei, különböző konyhai praktikák, illetve tájegységek és termelők, gazdák iránt érdeklődnek a Marcsi válaszol rovat kérdezői.

Marcsi

Moricz Sylvia kérdezi: Mikor fog frizurat valtoztatni? Megsem gusztusos hogy foz kozben az etelfolott log a hajtincse es allandoan igazgatja es razza ezert a fejet. Sokszor kezzel is igazgatja fozes kozben a jobboldali hajtincset. Nagyon sokszor ezzel van elfoglalva. Nem egy szep latvany allandoan azt nezni az biztos. Remelem nem torlik ki az uzenetemet, mert akkor mashol probalkozom.
Marcsi válaszol:

Kedves Sylvia!

Köszönöm a kritikát és a tanácsát, a frizurámat nem fogom megváltoztatni, már többször eltűztem, sőt még szakács sapkát is felvettem egy korábbi adásunkban. Valószínűleg, ezeket a nemrég sugárzott műsorainkat pont nem látta!

Marcsi

Lévai Rebeka kérdezi: Kedves Marcsi! Pár napja volt adásba, egy bácsi a mákolaj hatásáról mesélt, és a további három és öt komponensek öszetevöiről. Szeretném vele felvenni a kapcsolatot, ha ebben tudna segíteni. Szívességét előre is köszönöm! Üdvözlettel Rebeka
Marcsi válaszol:

Kedves Rebeka!

Tóth László olajütő elérhetősége, a honlapunkon a Termelők rovatban található: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/.

Marcsi

Plangar Marianna kérdezi: Kedves Marcsi! Erdeklodni szeretnék arrol,hogy mikor lehet megtekinteni a régi adàsokat a GA oldalon? Màr nagyon régen csak az az informàcio van feltuntetve,hogy karbantartàs miatt egy ideig szunetel az adàsok megtekinthetosége. Jo lenne ujra làtni oket ,mert nem mindig van feltoltve jo minoségben a youtube-on! Elore is koszonom ha vàlaszolsz! Udvozlettel egy régi rajongo!
Marcsi válaszol:

Kedves Marianna!

Sajnos nem tudom, mert a korábbi adásokat az MTV honlapjáról vehettük át, mivel a Gasztroangyal műsora az MTVA tulajdona. Tavaly ősszel más műszaki paramétereket alkalmaztak a saját weboldaluk fejlesztésekor, ami egyrészt a miénkkel nem kompatibilis, másrészt 2 hónapig visszamenően lehet csak megtekinteni a korábbi adásainkat az általuk működtetett médiatárban. Nagyon sajnálom, de nem tudom megmondani, hogy mikor lehet nálunk is visszanézni az eddigi műsorokat!

Marcsi

 

Tóth Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kedvelünk és a műsorodat is. Nagyon vártuk a gasztrohétvégét, de felháborítónak találtuk az 15oo,- Ft-os belépőt, a mire is? Hiszen úgyis vásároltunk volna az árusoktól, de az , hogy csak bemenjünk egy "vásár"-ba, vagy "piac"-ra 3ooo,-/2 fő az vérlázító. azt a pénzt szívesen elköltöttük volna finomságokra, mint ahogy azt más vásárokban is tettük már, ahol nem volt belépő. Indokolatlannak tartom a belépőszedést, így hát ittthon maradtunk, mint sok más kolleganőm is sajnos.
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

Azért volt szükség belépőjegyekre, mert a Millenáris sok-sok millióért bocsájtotta a rendelkezésünkre a területét. Igyekeztünk a jegyárakat a lehető legalacsonyabb szintre levinni, higgyék el nagyon sajnálom, hogy ennek ellenére nem tudtak eljönni!

Marcsi

Márkus Tibor kérdezi: Kéz csók Marcsi. Ha jól emlékszem a múlt heti műsorában volt egy túrós finomság. Az elejére emlékszem csak, 25dkg liszt, 25dkg túró, vaníliás cukor, a többi sajna elszállt. karikák lettek belőle úgy hogy a közepe is ki lett szaggatva a karikának, és aranyos kis golyócskák lettek. Hát ennyit tudok csak róla, ha tudná hogy mi ez kérem írja le nekem. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel Márkus Tibor
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Az étel neve túrófánk, melyet Erdélyben készítettünk.

Marcsi

Nagygyörgy Odett kérdezi: kedves Marcsi, nem receptet keresek, hanem egy praktikus eszköz nevét szeretném megkérdezni :-) az egyik GA műsor a paprikáról szól, paprikatermesztésről és értelemszerűen paprikából vagy paprika hozzáadásával készült ételek receptekről az én nagy kedvencem a sült paprika, ennek az otthoni praktikus sütéséhez a műsorban bemutatásra került egy bolgár sütő eszköz, a nevét elfelejtettem, jelenleg a videotáratok nem elérhető :-( így ez úton kérem szépen a segítségeteket, mi a neve ennek az eszköznek? köszönettel, Odett
Marcsi válaszol:

Kedves Odett!

A paprikasütő neve "csuszkopek", amikor az adás készült csak a környező országokban volt kapható, de lehet, hogy azóta már nálunk is forgalmazzák.

Marcsi

M.Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Mely időpontban láthatjuk a tv.-ben "gyógynövényes-Gyuri bácsis" gasztroangyal részt? Nem szeretnék lemaradni róla véletlenül sem. Szívből gratulálok ehhez a műsorhoz! üdvözlettel: M.Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

A Bükkben forgatott adásunk, melyben Gyuri bácsi is szerepelt, a 18. volt, és csipkebogyó változatos elkészítését mutattuk be.  Azt sajnos nem tudom, hogy az ismétlése mikor lesz, de figyeljék a műsorújságban, ahogy látom címmel együtt szerepelnek az adásaink.

Marcsi

Molnár Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi, szeretném, ha elküldené annak az idős úrnak a nevét, elérhetőségét, akit a hétvégén (07.13.) láttam a műsorában s olajakat készít. A múlt heti adásban pedig a házi kenyér jénai tálban valói sütése tetszett, örülnék , ha a receptet megkaphatnám. Köszönettel, Molnár Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Tóth László olajütő elérhetőségét a Termelők rovatunkban az alábbi linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/, az öregtésztával készült házikenyér receptjét pedig a Sütés menüben tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Bóla József kérdezi: Drága Marcsika ! Duna World csatornán láttuk műsorát tegnap, juli 13-ikán. / Magyar Attila / A műsorban szerepelt valaki aki 30 évig élt Svájcban és hazatelepült. Az illető sajtokat készít, saját tehenészete van. Sajnos nem figyeltük meg a helységet ahol él. Kérjük szíveskedjék megírni, hogy melyik településen találhatjuk meg őt. Üdvözli: Bóla család
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Sümegprágán, Kalláék gazdaságában jártunk Attilával, az elérhetőségüket itt a honlapunkon a Termelők rovatban tettünk közzé: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/kalla-sajtok/.

Marcsi

Tilki Tilda kérdezi: Szia! Azt szeretném megkérdezni,hogy az Eperszörpöt meg lehet-e csinálni valamilyen másik gyümölcsből (pl. málna, szeder)? A válaszodat előre is köszönöm! Tilki Tilda
Marcsi válaszol:

Kedves Tilda!

Szörpöt természetesen sokféle gyümölcsből lehet készíteni (málnából is, szederből is), ha erre gondoltál. Eperszörpöt azt csak eperből szoktuk készíteni.

Marcsi

 

Türi Gábor kérdezi: Azt szeretném kérdezni.Erdélyböl volt a müsor és elfelejtetem annak az étel receptjét ami 30dkg lisz 30dkg turó 3 tojás sárgája és tovább nem tudom.Elöre is köszönöm,
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Az étel neve, amit keresel a túrófánk.

Marcsi

Magdi Mami kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy szeretettel és csodálattal nézem a műsoraidat. Szeretnélek megkérni, hogy segíts abban, hogy a Csepel szigeten hol található az a terület, ahol a magyarok letelepedéséének időszakát mutatják be a korabeli életvitellel. Hogy lehet oda eljutni, milyen feltételek mellett látogatható, mert szeretném az unokáimnak bemutatni, akik rádadásul az év nagy részét nem is hazai körülmények között élik. Nagyon szeretném velük megismertetni a régmúlt szokásait. Üdvözlettel: Tné Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi mami!

Az Emese Parkban, mely Szigetszentmiklóson található, mutattunk be, jó néhány ételt, melyet az elődeink receptje alapján készült. Elérhetőség és a nyitvatartással kapcsolatos információk a honlapjukon található: www.emesepark.hu. Egészen biztosan tetszeni fog az unokáknak!

Marcsi

Kiss Éva kérdezi: Szia Marcsi! Mikor fog kezdödni a következö müsorod? Voltál emár nyaralni? És hol? At egész család nagy kedvence vagy. Nagy érdeklödéssel várjuk a következő müsorodat. Jó pihenést a nyári szünetre. Üdvözlettel: Évi és családja. :)
Marcsi válaszol:

Kedves Évi!

Az új évad ősszel, szeptember végén vagy október elején fog folytatódni, a pontos időpontját még nem tudom. Most lesz pár nap időm kicsit pihenni, mert a jövő héten már kezdjük is az új epizódok forgatását. Az még egyelőre titok, hogy pontosan merre is járunk majd, de annyit elárulok, hogy a hagyományainkat követve idén is ellátogatunk a határon túl élő magyarjainkkhoz is. Én is jó pihenést, nyaralást kívánok az egész családnak!

Marcsi

Rózsika kérdezi: Kérdezem július 12-én szombaton készitett kifli receptje meg kaphatóe?
Marcsi válaszol:

Kedves Rózsika!

A Sütés menüben található Libor Marcsi által készített tönkölykorpás kifli receptje. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/.

Marcsi

Molnár Mária kérdezi: Kedves Marcsi!Kérdeztem egy babos étel receptjét,amit meg is találtam.Rózsa Sándor kedvence néven.Mégegyszer köszönöm válaszod,de lehet hogy én nem figyeltem jól , a műsorban nem volt benne krumpli.Az alapját inkább lecsóhoz hasonlitották és talán hús sem volt benne.Ez egy tepsis hagymás sültbab volt.A tepsi aljára elsőként jó sok hagymát rakott a néni.Bocsi,hogy ennyit akadékoskodok.Amugy engem a Piedone filmekben látott babra emlékeztetett az állaga amit mindig olyan jóizűen evett.
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A Muraközben forgatott adásunkban készített Muca néni szalonnás sült babot, amit ott köretként fogyasztanak. A receptjét ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/szalonnaval-sult-bab/. Bízom benne, hogy ezt a receptet kerested.

Marcsi

Burda Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném megtudni, hol találtál rá a fehér csemege kukoricára. Rég nem ettem, és a sárga a közelébe sem érthet... Előre is köszi a választ! Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Az Ormánságban még termesztik a téli csemege kukoricát, vetőmagot lehet kérni a tápiószelei Növényi Diverzitás Központtól. (www.rcat.hu) 

Marcsi

Bajkó Béla kérdezi: Kedves Marcsi! A zalai műsorban - a francia fiúval - meglátogattatok egy pálinkafőző mestert ( aki vegyészmérnök ). Nos az ő termékei iránt érdeklődöm. Kaphatnék e hozzá elérhetőséget? Köszönettel: Bajkó Béla Gasztroangyal hűséges nézője
Marcsi válaszol:

Kedves Béla!

A Kisgörbölyi Pálinkafőzdében vendégeskedtünk és természetesen kóstoltunk is Anthony-val. Címet, elérhetőséget a honlapjukon találsz: http://kisgorboipalinka.click.hu.

Marcsi

Gagán Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Hálásan köszönjük az ERDÉLYI 3 részes filmet! Adjon a jó isten még számtalan ehhez hasonló igaz, emberi,szívet melengető film forgatáshoz erőt , lehetőséget és mindent ami kell. Igen szükség lenne ilyen emberek mint Gáll Levente és kedves neje bemutatására,hisz még vagyunk akik erre igényt tartanak , mert ez a 3x kb 1 óra bearanyozta a napunkat, elgondolkoztatott, hogy milyenek a tiszta szívű , még becsületes, dolgos emberek. Te elcsukló hangon a műsor legvégén megköszönted vendéglátóidnak az élményt amiben részesültél, enged meg,hogy most én és családom még egyszer hasonló érzéssel megköszönjem Neked na és persze a teljes stábnak az élményt amit kaptunk. Minden műsorod egy élmény, természetességed, őszinteséged teszi igen igen kellemessé . Őszinte tisztelettel. G.Klári jó isten még
Marcsi válaszol:

Kedves Klári!

Nagyon köszönöm a kedvességed a kollégáimmal együtt!

Marcsi

Nagy Tímea kérdezi: Szia Marcsi! Azt szeretném tudni, hogyan lehetne vendégül látni téged és a Gaszroangyalt, remek ötleteim vannak egy érdekes műsorhoz. Nem nyílvános e-mail címre küldeném az ötleteket és néhány képet kedvcsinálónak. Nagyon szépen köszönöm a választ. Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

Kíváncsian várom az ötleteidet a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre!

Marcsi

Gál Judit kérdezi: Kedves Marcsi! A Magyar Családellátóval, Király Roland vállalkozásával kapcsolatban van panaszom. Az Ön műsorának hatására nagy bizalommal fordultam hozzájuk. A kezdeti botladozást betudtam a váratlan népszerűség miatti sok munkájuknak. Legutóbb azonban avas, szavatossági idő nélküli borotvaszappant kaptam tőlük, amit 2 hét alatt sem sikerült cserélniük vagy az árát visszatéríteniük. A nemtörődömséget látom rajtuk. Valószínű fut a szekér, nem érdekes a kis tétel. De ez sajnos vissza fog ütni, mert ez a fajta üzlet hatványozottan a bizalomra épül. Kérem, beszélgessen el velük, ha van rá ideje. Szerintem még nem késő.
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Nagyon sajnálom, hogy nem megfelelő termék jutott el Önhöz, ez Rolandékra egyáltalán nem jellemző. Bár ez biztosan nem vígasz Önnek, de csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit! Remélem, ha alszik rá egyet és megnyugszik, akkor a bizalma is visszatér Rolandék által forgalmazott termelők és termékek irányában, hiszen ha üzletben vásárol bármit, az olyan mennyiségű tartósítószert és adalékanyagot tartalmaz, amit tényleg nem érdemes megvenni, használni és ezért nem "romlik" meg, persze, ha van benne egyáltalán szerves anyag. Természetesen tisztelet a kivételnek!

Marcsi

Kissné Rásztóczki Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Egy 68 éves nyugdíjas vagyok Miskolcon élek. Imádom a gasztróangyal műsorát, van egy barátnőm ők elköltöztek Miskolcról és Göncruszkán élnek. gazdálkodnak, van kecskéjük is szeretne kecskesajtot készíteni, de csak mozzarella szintig jutott el. Ha tudna olyan valakit akitől segítséget kérhetne, szívesen tanulna. Kérem írja meg.
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Kiss Feri sajtászt tudom ajánlani a barátnőjének, aki tanítani is szokta a sajtkészítést. Elérhetőséget a honlapján: www.kisshazisajt.hu, találnak.

Marcsi

Horváth László kérdezi: Július 10-én, láttam a Székelyföldi látogatásodról az ismétlést. Kérdésem 1 úriember mutatta a fűszereit a kertben és mondta, hogy szokott likőrt csinálni az Oreganóból meg még két másik növény keverékéből, de azok nem szerepeltek az adásban. Mi az a két növény és milyen arányban kell keverni és ráönteni a pálinkát? Előre is köszönöm a válaszod, amikor tudom nézem a műsort. Kár, hogy nincs videó tár.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Marczalik Ernő által készített likőrökhöz ízlés szerint kell a többi gyógy- vagy fűszernövényt adni. Azt, amelyik ízvilágában neked tetszik. A szárított, felaprított gyógynövényekre rá kell önteni a pálinkát, 2-3 hétig áztatni, közben időnként felrázni, majd le kell szűrni és a legvégén ízlés szerint kevés cukorral (vagy karamellel) ízesíteni. Próbáld ki, először kisebb mennyiségben, biztos vagyok benne, hogy kedvet kapsz a készítéséhez!

Marcsi

TündeIda kérdezi: Szia Marcsi! Sajnos nem értünk oda a kezdésre a Millenárisba, ezért nem tudom melyik fajta kiflit sütöttétek, néztem Limara oldalát, de nem lett könnyebb. Megírnád? Köszi, és gratulálok a rendezvényhez, csodálatos volt! Tündi
Marcsi válaszol:

Kedves Tündi!

Marcsi tönkölykorpás kiflit sütött a Millenárison, melynek a receptjét itt a honlapon a Sütés menüben is megtalálod.

Marcsi

Csiszár Albertné kérdezi: Kedves Marcsi! Ma láttam a -busa,dió, mogyoró- adást, a busa füstölése rettentően tetszett, olyan füstölőt szeretnék venni , de még ilyet nem is láttam........ Pácolás leírása is kellene. Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Csné Mari
Marcsi válaszol:

Kedves Mari!

A műsorban bemutatott halfüstölőt horgászboltokban lehet venni. A pác pedig a következőképpen készült, 10 %-os sóoldatba tettük a halat, majd fűszereztük: őrölt kömény, őrölt feketebors, citromhéj, menta és a legvégén pár gerezd fokhagymát szeleteltünk a halra. Lefedve körülbelül 6 órát célszerű pácolni, majd egy kicsit lecsöpögtetjük, és mehet a füstölőbe.

Marcsi

Beatrix kérdezi: Kedves Marcsi! Van olyan email címed amire lehet személyes kérdést küldeni? Köszönöm a választ
Marcsi válaszol:

Kedves Beatrix!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre várom a kérdésed.

Marcsi

Attila kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a neve annak a balatoni étteremnek ami a 2014.07.10-i adásban volt és ott mutattak be egy receptet a műsorban.Nagyon érdekelne. Előre is köszönöm.Minden jót!
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Balatonszemesen, a Kistücsök Étteremben forgattunk.

Marcsi

birtha ceciia kérdezi: Kedves Marcsi,bocsánat,hogy előző kérdésem ilyen szárazra sikerült.Ahogy elküldtem le is koppant!!!Köszönetet szeretnék mondani a gyönyörűséges erdélyi filmsorozatért,igaz én nem pont onnan származom,de akkor is ERDÉLY.Hátha eljuttok majd az én szülővárosom közelébe is,azaz Kovászna megyébe,én innen(Magyarországról)is követlek. szeretettel Cecilia
Marcsi válaszol:

Kedves Cecília!

Én is nagyon szeretnék ott forgatni, de még biztosat ebben a pillanatban nem tudok. Köszönöm, hogy lelkes nézője vagy a műsorunknak!

Marcsi

Bencsik Péter kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném kérni Gáll Leventéék e-mail címét. Üdvözlettel: Bencsik Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Leventéék elérhetőségét a honlapjukon találod, www.malomfogado.hu.

Marcsi

lugosi judit kérdezi: KEDVES MARCSI ! NINCS KÉRDÉSÉM....DE NEM VÁROK TOVÁBB,EZ UTON SZERETNÉK GRATULÁLNI ÉS NAGYON ÍRÍGYKEDNI E KLASSZ MUNKÁDHOZ!! ÉN ERDÉLY IMÁDÓ VAGYOK ÉS TEGNAP ÉS MA OTT JÁRTÁL AHOL ÉN IS MÁR JÁRTAM, HÁLA AZ EKE.TÁBOROKNAK! GRATULÁLOK, MERT LÁM KINCSÜNK" VAN ELÉG" AZ IGAZI MAGYAR ÉTELEK OTT A KEMENCÉNÉL, ÉS VANNAK CSODÁS EMBEREINK A KÁPOSZTÁSOK, A BOROSOK, A PÁLINKÁSOK STB. ! ÍRIGYELLEK SZÉP MUNKÁDÉRT, NAGYOKAT NYELEK ÉS SZINTE ÉRZEM A ÍZEKET- A MEDVE PÖRI, SZÓVAL TOVÁBB ÍGY, REMÉLEM ELJUTSZ A FELVIDÉKRE IS ÉS A VAJDASÁGBA IS"" JA ÉS LEGYÉL MINDÉG ILYEN TERMÉSZETES!!!!! TERMÉSZETBARÁTI ÜDV ÖZLETTEL, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNVA, JUDIT néni ( ui: EKE.tábor 2014.évben Kövenden lesz !Torda megye!! jul.29. aug.3-ig Ezt is meg kéne próbálnod!!)
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Amit most a Magyar Televízió sugároz, azok a korábbi adásaink ismétlései. Terveink szerint - bízom benne, hogy meg is valósul -, ismét ellátogatunk Erdélybe. Szerencsére Felvidéken is és a Vajdaságban is jártunk már, de oda sem lehet elégszer menni, szóval terveink és témáink vannak bőven, aztán, hogy ebből mi sikerül, az majd az őszi évadban kiderül!

Marcsi

TÓTH FERENC TOTH-FERENCZ@FREEMEIL.HU kérdezi: HOGY KELL A VASBORT KÉSZITENI SZEDERBŐL
Marcsi válaszol:

Kedves Ferenc!

Ez Török Kati néniék saját receptúrája, amit nem szerettek volna, a legnagyobb sajnálatunkra,  megosztani a nagyközönséggel.

Marcsi

Karácsony Pál kérdezi: Kedves Marcsika! A Limara asszonnyal készült felvételről legnagyobb sajnálatomra lemaradtam. Hol tudnám megnézni a Gasztroangyal azon adását, melyben az öregtésztával sütött kenyér készült? Szíves válaszát és a sok kedvemre való műsorát megköszönve: tisztelettel: Pali bácsi.
Marcsi válaszol:

Kedves Pali bácsi!

A konyhai praktikákról készült adásunkat az mtv honlapján található Médiatárban lehet ismét megnézni. Két hónapra visszamenően tölthetők le csak az adások, ha már nincs fönt az oldalon, sajnos már csak  akkor lehet megnézni, ha esetleg újból ismétlik.

Marcsi

Zsuzsa kérdezi: Szia Marcsi imádom a műsoradot, ha tehetem mindíg megnézem. Egy kérdésem lenne hogyha nem gond. Még régen láttam egy adásodat abban paradicsomot egyben befőttnek raktatok el. Megtudnád adni a receptet, azóta sem találtam ilyet. Előre is köszönöm. Őszinte rajongód!
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A Kárpátalján forgatott adásunkban készült az egészben eltett, savanyított paradicsom, a receptet a Marcsi Expressz rovatban találod. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/egeszben-eltett-paradicsom/.

Marcsi

Ackermann Zsuzsi kérdezi: Mindig nézem a gasztroangyalt Kedves Marcsi! A nyári ismétlések is nagyon jók és színesek! Én most szeretném a százrétegű rétes pontos receptjét kérni a kisúnokám névnapjára, nagyon szereti az édességet és a te műsorod. azt hiszem ez igazán szép és finom meglepetés lenne a számára. Köszönöm segítséged előre is: Ackermann Zsuzsi Pécsről
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsi!

Muca néni eddig is nagy sikert aratott rétesének a receptjét a Sütés menüben találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szazretu-retes/. Boldog névnapot kívánok a kisunokádnak!

Marcsi

Barbi kérdezi: Szia Marcsi! Tegnap csak a musorod veget kaptam el Erdelyben jartal egy faluban egy kedves par asszem (Gàll Levente) fogadott. Csodas hely volt ihato patak vize a holgy puliszkat fozott, juhaik voltak. Es mintha panziot szerettek volna csinalni. Nagyon elvarazsolt a hely viszont nem tudom hogymi a falu neve vagy a szallase. Szeretnek oda menni :). Es ehhez szeretnem a segitseged kerni hol van pontosan az a csodas hely?
Marcsi válaszol:

Kedves Barbi!

Gáll Leviék Csíkmadarason élnek és ha el akarsz menni hozzájuk, akkor a www.malomfogado.hu weboldalon találsz elérhetőséget. A hely maga a varázslat!

Marcsi

Friss

Szeptember 19-én nyit a CsabaPark

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark.

Meggyes pite

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.

Skorce

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.