Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Digner Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorát! Szuper! Szeretném felhívni a figyelmét egy nagyon kedves cukrászmesterre. Barna Illés a neve, cukrászmester. Gödöllőn van a cukrászboltja. A régi 3-as úton, Szabadság út 111. szám alatt található a bolt. Olyan isteni a krémese, hogy csuda. Gyönyörű sárga színű, a habja hatalmas. A rákóczi túrós is remek. Fagylaltját igazi Bagaméri módra árulja. 100 éves géppel készíti a habot a süte ményekhez. Ajánlom figyelmükbe!!! Ha tehetik mutassák be a műsorban. Hétfő kivételével minden nap nyitva van 11- 19 óráig. Köszönöm szépen! Sok sikert a munkájukhoz! Digner Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Nagyon köszönöm az információt, evidenciában tartom. Ha Gödöllő környékén forgatunk és a témába illik, akkor igyekszünk megkeresni Barna urat.

Marcsi

Romhányi Márti kérdezi: Drága Marcsi! Születésnapod alkalmából jó egészséget, sok boldogságot és sikert kívánok Neked! Márti
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

Preston Hrisko kérdezi: Hello there Maria, I know it's been a long time and hope you remember me but this is Preston, your English teacher for a few days at Mammut... I'm wishing you a Boldog Szuletesnapot! on this April 29th! -- how have you been? what's new? all the best and have a nice day, -- Preston nonnog@juno.com
Marcsi válaszol:

Kedves Preston!

Szívből köszönöm!

Marcsi

Kitajka Cecília kérdezi: Kedves Marcsi ! Kérlek, légy szíves leírni a parasztkalács mennyiségi összetételeit ! Kelt tészta, szilvalekvár, cukrozott mák: miből ? mennyit ? Imádlak ! Királynő vagy ! Köszönöm ! Várom segítségedet ! Puszillak: Ceci.
Marcsi válaszol:

Kedves Ceci!

Ezen a linken találod a pontos receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/babakalacs-vagy-fumu/.

Marcsi

Bori kérdezi: Kedves Marcsi, kedves szerkesztők! Nagyon jó a műsorotok, szinte az egyetlen minden szempontból pozitív hangulatú műsor a tévében... Rendhagyó módon a zenei szerkesztőtöknek szeretnék gratulálni, nem tudom ki ő, de egy zseni. Képzeljétek, hogy csak a zenék miatt kezdtem el nézni a műsor pár évvel ezelőtt, mert meghallottam valamit az egyik adásban, aztán még egyet és még egyet, végül rájöttem, hogy ez nem véletlen. Valaki nagyon ügyesen állandóan pont a legnagyobb kedvenceimet válogatja össze. Néha olyan gyerekkoromban hallott betétek vannak pár másodpercig, hogy kiráz a hideg is tőle, jó értelemben. :) Nagyon gratulálok a szerkesztőnek! Persze a műsor többi része is szuper, csak azt úgyis tudjátok, ezt meg gondoltam elmesélem nektek. Egy kérdésem lenne még. Azt tudom, hogy a műsor végére nem férnek bele a feliratok közé a zenék címei, előadói, de itt a honlapon nem lehetne valahogy láthatóvá tenni, akár csak felsorolásszerűen az adott adásban elhangzott zenéket? Néha nem tudom mit hallottam, és nagyon jó lenne lenyomozni. Üdvözlettel: Bori
Marcsi válaszol:

Kedves Bori!

Nagyon szépen köszönjük az elismerést! Arra sajnos, bár már többen is kérték korábban, nincs lehetőségünk, hogy a teljes zenei listát közzétegyük, mert a műsor tulajdonjoga az MTVA-é. Remélem további élményekben részesítünk majd!

Marcsi

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! Felkeltette az erdeklodesem a lenyomott turo recept, de nem igazan tudom eldonteni, hogy honnan lehet majd tudni, hogy biztonsaggal eheto-e az, amit en keszitettem? Ugy tudom, hogy a penesz nagyon egeszsegtelen, es rakkelto is, igy nagyon ovatosan kell vele banni. Honnan lehet tudni, hogy egy ilyen hazilag keszult etelen nemespenesz van-e, vagy epp mergezem a szervezetem egy megromlott etellel? Valaszat elore is koszonom: Kata
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

Csak jó minőségű, lehetőleg házi túróból és vajból jó készíteni. Akkor nem kell tartani semmitől.

Marcsi

Dominik kérdezi: Dràga Marcsi néni Boldog Szülinapot kivànok magànak,Az Isten éltese sokáig!pusy Dominik Csicsóról!
Marcsi válaszol:

Drága Dominik!

Nagyon, nagyon köszönöm!

Marcsi

Magdi kérdezi: Kedves Marcsi! Anyukámtól azt tanultam, hogy a szárazbabot 1 éjszakára kakukkfüves vízben kell áztatni, így az nem fúj fel, de főzés előtt el kell távolítani. Valamint a babot hidegvízbe kell főzni. Mivel sokáig tart a szárazbab főzése én előszőr a füstölt szalona és hagyma dinsztelése után a babot beleteszen a fazékba és felöntöm hidegvízzel, melyet a zellerrel a parasztkolbásszal ésbabérlevéllel együtt főzöm. Majd ezt követően, amikor már jó félig megfőtt bab, akkor zöldségelem be és sózom-ízesítem.Amikor a zöldség is jó félig megfőtt jöhet bele a csipetke, ha kell még sózom kb. úgy 5-6 percig tovább fő a leves.Berántani, habarni azért nem szoktam, mert a csipetke elég lisztet biztosít a sűrítéshez. Persze a sózással vigyázni kell a szalona és a kolbász miatt. Kellő mennyiségű kolbász esetén további pirosparika hozzáadás nem szükséges. Véleményedre kíváncsian várom válaszodat. Üdvözöl: Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Egészen biztos, hogy nagyon finom így is a bableves. Szerencsére sokan vagyunk, akik nagyszüleink, dédszüleink receptjeit készítjük, mind a mai napig, amit természetesen mindenki a saját ízlésére alakít. Így születnek egy-egy családon belül is a jobbnál, jobb receptek!

Marcsi

Kovács György kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi! Az orosz konyha összeállításban volt egy almás sütemény aminek a receptje kellene a feleségemnek. Előre is köszönöm a kedvességét. Egyébként a műsorában a magyar és egyéb tájak, különleges emberek bemutatása is nagyszerű, s ezért is nézzük szívesen a műsorait. Kovács György
Marcsi válaszol:

Kedves György!

A sharlotka receptjét a következő linken tettük közzé a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Nargang Edit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kiváncsian várom adásodat, minden héten. A göröggöknél tett látogatásod, nálam vitte a pálmát.Minden évben götögországban töltöm a szabadságomat, immár 12 éve.Jó volt a szeles, kissé hűvös időben, átmelegedni :) Köszönöm. További sok sikert. sok-sok adást.
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Nagyon örölünk mi is a csaptommal, hogy ilyen sikert aratott a görög konyháról szóló adásunk a nézőink körében!

Marcsi

Csákányi Edit kérdezi: Kedves Marcsi, a közelmúltban láttam egy részletet az egyik műsorból (sajnos nem volt módom végignézni), és így nem emlékszem, hogy ismétlés volt-e vagy az egyik legújabb adás... A lényeg, hogy szedd magad eper akcióról volt benne szó, egy termelő jóllehet, még fóliás eperültetvényét mutatta a műsor. Sajnos a helyszínről lemaradtam, valamint arról is, hogy ez már most elérhető-e. Az ok, hogy egy külföldi ismerős családnak, akik itt élnek meséltem róla, és nagyon lelkesek voltak, szeretnék a két gyerekükkel ők is kipróbálni a szedd magad akciót, főleg, hogy szerintük sincs párja a magyar epernek, már az illata is páratlan... Segítségét megköszönöm, ha megadhatja a termelő címét és elérhetőségét, esetleg tud-e Budapest közelésben is hasonló minőségű eper termelőről, akinél lehet szedni epret? Köszönettel és üdvözlettel, Csákányi Edit (A műsorhoz gratulálok, mindig nagy élvezettel nézem és várom a következő adást, több ilyen műsor kellene.....)
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Még a kezdetén tartott a műsorunk, amikor Lajosmizsén Hunyadvári Tamás termelőnél vendégeskedtünk. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy szedd magad akció szokott-e nála lenni, arról nem volt szó akkor. A legjobb szabadföldi epret Lajosmizse és környékén, illetve Tahitótfaluban termelik, ott érdemes érdeklődni szedd magad akció után. Az biztos, hogy a legízletesebb eprek szabadföldön teremnek, szedni, enni és eltenni az a legjobb!

Marcsi

Kissné Lívia kérdezi: Születésnapod egyike a legkülönlegesebb napoknak. Élvezd amennyire csak lehet.Sok szeretettel egy kitartó műsorkedvelőd. Kissné Lívia
Marcsi válaszol:

Kedves Lívia!

Hálásan köszönöm!

Marcsi

Cs.Szabó Zsuzsanna kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék érdeklődni, hogy idén lesz-e Gasztroangyal fesztivál? Köszönettel: Cs. Szabó Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Egyelőre úgy tűnik, hogy idén sajnos nem fogunk fesztivált rendezni.

Marcsi

Pagonyi Gabriella kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Érdeklődnék, hogy szabad-e a teljes Gasztroangyal filmeket megvágni. Engem a gyógynövényes részek érdekelnének. Ha feltüntetem, hogy honnan származik a film részlet és kitől, kaphatok engedélyt rá? Tisztelettel és szeretettel, Gabriella
Marcsi válaszol:

Kedves Gabriella!

A Gasztroangyal tulajdonjoga az MTVA-é, ezért annak publikálásáról, adathordozón történő felhasználásáról ők döntenek. Mindenképpen engedélyt kell kérnie rá. A weboldalukon talál elérhetőséget:www.mtva.hu.

Marcsi

Edina kérdezi: Szia Marcsi :-) megtudnád mondani, hogy melyik részben sütöttetek sós karamellás sajttortát? Válaszod előre is köszönöm. Üdvözlettel Edina :-)
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

A sós karamellel készült sajttottát Ihos Józsi cukrász készítette a Háromhután forgatott adásunkban, mely tavaly december 5-én került bemutatásra. A receptet a következő linken találod, itt a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/sajttorta-sos-karamellel/.

Marcsi

Tóth Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! A görög citromos-kókuszos pitét szeretném anyák napjára elkészíteni, csak azt nem tudom, a tepsit nem kell semmivel sem kikenni? Nagyon szeretem a műsort, sok ötletet kaptam és itt végre nem húsz perc alatt kell húslevest főzni. További sok sikert, egyszer felénk is gyere!
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Nem kell kivajazni a tepsit, mert a tésztában elegendő vaj van, nyugodtan megsütheted és isteni finom!

Marcsi

Torsa Margit kérdezi: Kedves Marcsi, Az orosz konyha adásában készítettek egy Charlotte? nevű almás sütit. A receptek között nem találtam. Megkaphatnám a receptet? Köszönöm a segítséget. Torsa Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A weboldalunkon a következő linken tettük közzé a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Pacsuta Tímea kérdezi: Kedves Marcsi ! Anyukámnak keresek egy receptet, amit másfél hete látott a tv-ben. Sütireceptről van szó. Zsíros tészta és almaszeletek állnak a tetején. Sajnos kép alapján nem találtam. Segítségedet köszönöm. Tímea.
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Az orosz konyháról szóló adásunkban készült a sharlotka, aminek a receptjét, itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Formádi Viktória kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy a legutóbbi műsorban, amikor a görög ínyencségeket mutattad be, akkor mi volt annak a teafűnek a neve, amelyik nagyon finom,aromás jóillatú és emellett egészséges is? Egy görög neve hangzott el a teának, és két magyar neve (tűzoltó XY és szmirt XY??) Nagyon köszönöm!! Az egyik kedvenc műsorom a Gasztroangyal, minden nap tudnék nézni egy-egy részt belőle, nem csak hétvégén:-) és Mo. tőszomszédságában lévő országok (horvát, szerb, szlovák, stb..) konyhája is érdekes lehetne. (Szomszédos főzőverseny, bemutatók, stb..) Minden jót kívánok, köszönettel! Formádi Viki
Marcsi válaszol:

Kedves Viki!

A gyógynövény, aminek a teáját ittuk a műsorban a szideritisz, másnéven sármányvirág, vagy ahogyan Erdélyben hívják: forrasztófű volt.

Marcsi

Detty kérdezi: Szia Marcsika! Szeretném elkérni a Görög mártogatós receptjét! Sehol nem találom! Tudod a túrós fetás költemény! Sajnos az arányokra nem emlékszem! Imádom a műsorodat, ki nem hagynám egy részét sem! Válaszodat előre is köszönöm! További sok sikert! Üdv:Detty
Marcsi válaszol:

Kedves Detty!

Az urda receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/urda-tiganiti/.

Marcsi

Sóthynè Irèn kérdezi: Kedves Marcsi! Engem nagyon èrdekelne a szőlőlevèl elrakása. Ha jól èrtettem a májusi szőlőlevèl a jó, valami sós vízben elrakásról beszélgettetek. Megkaphatnám a pontos eltevést! Köszönöm! Irèn
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

A legjobb módja eltenni a májusi, első, még nem permetezett szőlőlevelet, ha lefagyaszjuk. A friss leveleket meg kell mosni, miután megszáradt körülbelül tizesével egymásra fektetjük, majd fóliába csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba. Amikor szeretnénk felhasználni, csak elővesszük és hagyjuk kiengedni és máris felhaszmálható.

Marcsi

Icuka kérdezi: Kedves Marcsi.Nekem nincs kérdésem,csak el szeretném mondani hogy olyan jó hogy vagy nekünk.Imádom a műsoraidat. Köszönjük.
Marcsi válaszol:

Kedves Icuka!

Nagyon, nagyon köszönöm!

Marcsi

tibor kérdezi: szia szeretnem a szombati adasban elhangzot gorog citromos suti receptet megkapni nagyon koszonom
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Küldöm a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/gorog-citromoskokuszos-pite/.

Marcsi

Éva Hajdu kérdezi: Szeretném megtudakolni a Beloiannisz receptjeit, és a müsort imádom alig várom a szombatot. Marcsi valami olyan különleges értékeket hoz felszinre hihetetlen, köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A recepteket, amit a görög konyháról készült adásunkban mutattunk be, megtalálod a weboldalunk címoldalán. Csak rá kell klikkelni a képekre és máris kiadja a receptet.

Marcsi

Lovas Irma kérdezi: Kedves Marcsi! Beloianniszban jártál, a görög citromos csirkeleves főzése előtt gyógyfűből készült teát készítettetek.. A GYÓGYNÖVÉNY NEVÉT KÉRDEZNÉM. Erdélyben "forrasztófű". Nálunk a forrasztófű a fekete nadálytő, de szerintem, nem ez a növény volt. Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Lovas Irma
Marcsi válaszol:

Kedves Irma!

A szideritisz vagy más néven sármányvirágból készült teát ittunk az adásban, amit Erdélyben forrasztófűnek neveznek.

Marcsi

Benczúr Emőke kérdezi: Szia Marcsi! Tegnap ( 04.23. ) néztem a műsorodat amit Beloanniszban forgattatok! Fantasztikus volt! Még a férjem is szinte tátott szájjal nézte! Nagyon tetszenek a görög ételek! Eddig egyfajta édességet sütöttem meg itthon a Galatopita banánnal nevezetűt! Nagy sikere volt! Most egy csomó receptet elmentettem magamnak, és ki is fogom őket próbálni!
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

Jó étvágyat hozzá, mert nekem egyik finomabb volt, mint a másik!

Marcsi

Monika kérdezi: Emlekszem egy tavaly nyari eloadasra,amit pontosan nem tudom ,milyen helysegben volt...ez az en nagy kerdesem!Csikszereda korul forgattak,fenn a hegyekben ,meg emlekszem a roman csobanok segitettek turot kesziteni!melyik ez a hely?esetleg kisfilm?
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

Erdélyben Csíkmadarsról mentünk fel Gáll Levivel az esztenára. Ott mutatták meg a pásztorok a sajtkészítést. Ez a 40. adásunk volt. Azt nem tudom, hoyg DVD-n kiadásra került-e már, erről az MTVA Közönségszolgálatán tudnak bővebb felvilágosítást adni a kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen.

Marcsi

Horváth Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Az április 22-i adásban szereplő urda, görög mártogatós (fetasajt, túró, tojás, stb) receptjét szeretném elkérni. Köszönettel, Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

A receptet a következő linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/urda-tiganiti/.

Marcsi

Hegedűs Bite Ferenc kérdezi: Kedves Marcsi! Többször jártam már Görögországban, szerettem volna megkóstolni a kokorecsit, de mikor a kemencéhez értem akkorra, vagy elfogyott, vagy éppen akkor tették fel a tűzre és várni kellett voln több órát. Most örömmel láttam a "Gasztroangyal"-ban, hogy Belojaniszban most is készítik ezt az ételt. Kérdésem: Vajon ha arra járok, kapható-e ott ez az ételkülönlegesség? Kézcsók HBF
Marcsi válaszol:

Kedves Ferenc!

Sajnos nem tudja megkóstolni Beloianniszban a kokoretsit, mert nagyon ritkán készítik, csak kecskevágáskor, és akkor is csak a családnak. Ez az étel nagyon könnyen romlik, ezért azonnal el is fogyasztják.

Marcsi

Péter kérdezi: Kedves Marcsi! Érdeklődni szeretnék a füstölt (kúp alakúra formált és paprikával ízesített) túró receptje felől. Ezt egy korábbi műsorban láttam, de már nem tudom felidézni, hogy konkrétan melyikben. Bár gondolom, hogy Zala vagy Somogy megye, mert ezt ott ismerik főleg. Nagyanyám rendszeresen készítette nem csak ezt az ún. púpostúrót, de a a pálpusztai sajtra emlékeztető keserűtúrót is (amit hasonlóan fűszerezett és cserépfazékban hetekig érlelt). Az utóbbit szaga miatt nem igazán szerettem, a füstölt túróért azonban a világ végére is elmennék, de inkább megpróbálom elkészíteni a házilag készült túróból. Ha jól fel tudom idézni, ott egy hölgy kerti grillrácson füstölte. Nagyanyám a falusi árnyékszékekhez hasonló húsfüstölőt használta. Nekem ilyen alkalmatosság nem áll rendelkezésemre, csak kerti grillező. Ha röviden leírnád a túró (vagy ahogy nagymamám mondta: turu) füstölés technikáját, azt nagyon megköszönném. Mert nem értem, hogy lehet pusztán grillen füstölni. Hiszen nyilván hideg füst kell, hogy legyen. Ellenkező esetben a túró szétolvadna. Előre is nagyon köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

A füstölt, búbos túró receptjét a következő linken találod, itt a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/fustolt-bubos-turo/ . A receptben a füstölést is megtalálod, mert valóban hideg füsttel jó készíteni.

Marcsi

Nagy Zita kérdezi: Kedves Marcsi! Mindig nagyon várjuk és örömmel utazunk veled, nézzük változatos, gyönyörű tájakat, igazlelkű embereket bemutató műsoraidat. Boldoggá varázsolsz, hitet adsz ahhoz, hogy nagyon sok jó, érzelmekben gazdag és hagyományokat megőrző ember él közöttünk. Én is egy ilyen igaz, földjeit, gazdaságát tisztelő, természetet kedvelő Balaton-felvidéki őstermelő gazdával ismerkedtem meg és lett a párom, Vass Zsolt őstermelő gazda. Van édes mandulása, szőlője (most éppen újonnan vásárolt földjein telepít), termeszt és értékesít facéliát, búzát, árpát , és mikor mit. Máris együtt tervezzük a jövőt! Régebben a manduláját feldolgozás nélkül értékesítette, szívesen vitték tőle, hiszen mindenki tudja, hogy a balatoni mandulának nincs párja. Én szeretném elképzeléseit, terveit segíteni. Ötletemre hidegen sajtolt mandulaolajat és héjas mandulalisztet készítünk, szépen csomagoljuk. Terveztünk részletes, tájékoztató szórólapokat, járunk termelői piacokra, személyesen felkeresünk cukrászdákat, éttermeket, terjesztünk szájról-szájra. Sajnos egyelőre nincs nagy sikerünk, keveset tudunk értékesíteni, nehéz betörni a piacra, hiszen az Ausztriából importált, minket minőségileg meg sem közelítő mandulából készített termék már beterítette azt. De ez még csak az első évünk, reménykedők is kitartóak leszünk. Ha van esetleg olyan ötleted, amely segíthet bennünket, köszönettel vennénk. További szép és sikerekben gazdag munkát kívánunk: Nagy Zita
Marcsi válaszol:

Kedves Zita!

Fogadjátok elismerésem, hogy önerőből ilyen szép kis gazdaságot vezettek. Tudom, hogy rengeteg munka és sokszor több idő, amíg eljön a várva várt eredmény, de mindenképpen megéri. Amint írod, szépen alakul a vevőkörötök, keresitek a lehetőségeket. A vásárokon, piacon való részvételt nagyon fontosnak tartom, mert valószínű, hogy a vevőitek nagy része a közvetlen környetetekből kerül ki. Ami természetesen bővülni fog, csak türelem. Ami így hirtelen eszembe jutott még, hogy vannak olyan ingyenesen osztogatott  hirdetési újságok, ahol esetleg még lehet próbálkozni, de előtte mindenképpen tájékozódjatotk, hogy pontosan milyen célközönséget ér el, nehogy potyára hirdessetek. További sok sikert kívánok!

Marcsi

Dominik kérdezi: Kedves Marcsi néni én Ledecky Dominik vagyok 5éves és Szlovákiábol irok magának vagy is nem én irom az anyukám irja mert még nem tudok irni.Nekem nagyon nagy álmom hogy,láthasam magát élöben de,sajnos eddig nem volt rá modom,az a kérdésem hogy,a 2016os évben Szlovákiában merre tecenek fözzni?mert akkor valora válhatna az álmom és látnám magát élöben.Minden nap nézzem magát a youtuben,Nagyon örülnék ha vissza irna nekem Nagyon szeretem a müsorait kivánok magának és az egész stábnak minden jot Üdv Dominik Ledecky CSicsorol pusy
Marcsi válaszol:

Kedves Dominik!

Nagyon szépen köszönöm a leveled, nagyon örültem neki! Ilyen fiatalon segíteni anyukádnak a konyhában szerintem fantasztikus dolog. Csak így tovább! Egyelőre nem tervezünk forgatást Szlovákiában, ezért sajnos nem tudom megmondani, hogy tudunk-e találkozni. Tudod nagyon sokat dolgozunk, utazunk azért, hogy egy-egy műsorunk elkészüljön, így nem is merek semmit ígérni, mert csalódást semmiképpen sem szeretnék okozni. Viszont azt megígérem, ha lesz olyan esemény, ami nyilvános, és nincs tőletek messzi, akkor kitesszük a weboldalunkra és szerintem ott tudunk majd találkozni! Ölellek!

Marcsi

Bakos Siklodi Kinga kérdezi: Kedves Marcsi! Körülbelül egy hónappal ezelőtt írtam , nem kaptam választ. Annyit szeretnék most megtudni, hogy mennyi idő után válaszoltok a levelekre? Vagy olyasmit kérdeztem, aminek nem itt a helye? Köszönettel, Bakos Siklódi Kinga
Marcsi válaszol:

Kedves Kinga!

Amint tudom megválaszolom a kérdéseket! Két okot tudok elképzelni, amiért nem "érkezett" válasz. Az egyik, hogy nem kaptuk meg a kérdést, a másik pedig, hogy esetleg rossz e-mail címet adtál meg és a rendszertől nem kaptál értesítést, hogy a válasz ott van a weboldalon. De a biztonság kedvéért küldd el kérlek mégegyszer!

Marcsi

ujj jános kérdezi: felfedeztem egy receptet Tutsek Anna: Katóka szakácskönyve c. művében, amire jól emlékszem , édesa- pám mesélt, mint a régi családi fehér asztalok számára feledhetetlen fénypontjáról. a " Szerecsen fehér ingben " - ről van szó. jómagam is szeretném megismerni ezt az édes séget, s megismertetni családom - mal is. ami nehézséget jelent, az elkészítéshez elő van írva "pástétom - sütő" ,amit hiába kerestem vagy két évvel ezelőtt is, amikor még saját lábamon el tudtam hagyni a lakásom. a kérdés lényegében az, hogy hová forduljak hogy végre szert tehessek egy akár használt pástétom - sütőre. a fenti sorok apropóján engedje meg, hogy nagy tisztelettel és elismeréssel gondoljunk Magára ! csak így tovább szívből kívánjuk ! u.j.
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Pástétom formát az interneten is tud rendelni. Üsse be a keresőbe azt a kifejezést, hogy "pástétom forma" és máris több lehetőség közük választhat. Remélem nemsokára elkészítheti az áhított édességet!

Marcsi

Klariss kérdezi: Kedves Marcsi! Azt az almas sutemenyt amihez Te verted a habot most szombaton nem talalom a receptet.Lennel szives megadni a länket ahol mgtalaljuk.Mindig nezunk es imadunk Teged. Klariss es Georg
Marcsi válaszol:

Kedves Klariss és Georg!

A sharlotka receptjét ezen a linken találjátok, itt a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Becsei Mihályné kérdezi: Szervusz Marcsi. Nagyon szeretem a müsorodat nézni, volt kéét hete aszt hiszem egy orosz ételek készitése. Abban volt egy fasirt és egy almás sütemény. Nagyon szeretném mind kettö receptét meg kapni ha lehet. Válaszodat elöre is köszönöm. Andi
Marcsi válaszol:

Kedves Andi!

A recepteket a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pazsalszki-kotleti/.

Marcsi

KÉpes Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi, A szombati orosz adásban volt egy egyszerű vajas piskóta, ami nekem még soha nem sikerült. Most megpróbálnám újra, de a nevére nem figyeltem, így a receptek között sem találom. Kérlek segíts, küld el kérlek a receptet. Köszönettel, Ildi
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Íme a recept: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Jakab Zita kérdezi: Kedves Marcsi .Imádom a müsoraidat a szívem csücske az Erdélyi müsorok . Minden jót kívánok
Marcsi válaszol:

Kedves Zita!

Nagyon köszönöm!

Marcsi

Szabóné Edit kérdezi: Kedves Marcsi, annak a húsgombócnak szeretném elkérni a receptjét amit a sütőben kell készre sütni ,az orosz részben volt ez az étel és szeretném megcsinálni . Előre is köszönöm nagyon szeretem a műsort igazi értéket képvisel, csak így tovább :)
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A pazsalszki kotleti receptje a következő linke található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pazsalszki-kotleti/.

Marcsi

Medgyesiné ILu kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy örömmel nézem a műsorait. Sajnos még nem találták fel a "szagos" TV-t. :-) , de így is sokszor érzem azt, hogy milyen jó lenne ott lenni és megkóstolni azokat az ételeket, amiket elkészítenek. Mindent azért nem... Legutóbb megpróbáltam a "konyhai praktikák"-ból elkészíteni azt a kiflit, amit oly élvezettel ropogtat. Kétszer is nekiálltam annak a receptnek, amit lediktáltak. Egyetlen alkalommal sem sikerült olyanra elkészíteni, mint amilyen a TV műsorában lett bemutatva. Előző nap elkészítettem az öreg tésztát, másnap hozzáadtam mindent: 20 dkg öreg tészta, 50 dkg szitált liszt (sajnos ahol élek nem lehet azt a Tüske.... venni) 3 nagy-csipet tönköly korpa, másfél teáskanál só, másfél dl joghurt, 1 dkg élesztő + víz... Itt sajnos nem tudok képet küldeni, hogy milyen kalácsot sütök, de mindent az elmondottak szerint készítettem és egy kemény, nehéz kifli lett belőle. Hol lehet a hiba? Talán a víz mennyisége? Csak annak mennyisége nincs megadva a műsorban. A másik kérdésem? Megcsináltam a 8 napos tésztát (érett kovászt), de abból mennyi mennyiséget és hova használjak fel, amikor a kenyérhez is az öreg tésztát használták fel? tak szerint készítettem és egy kemény, nehéz kifli lett belőle. Tisztelettel várom a válaszát, még egyszer megpróbálnám, de többször nem állok neki. ILu
Marcsi válaszol:

Kedves Ilu!

A kelt tészta minősége nagyban függ a liszt minőségétől. Ezért sem lehet decire pontosan megadni a folyadékot,  mert azt nem lehet pontosan tudni, hogy az a liszt, amit a háziasszony használ otthon, mennyi folyadékot fog felvenni. Hiszen több fajat liszt is forgalomban van! Ha túl keménynek találja a tésztát dagasztás közben akkor természetesen kicsivel több folyadékot kell hozzáaadni. Limara receptjét a weboldalunkon a következő linken találja, így pontosan le tudja ellenőrizni a mennyiségeket is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/. Kiváló minőségű lisztet a Szabó malomtól tud beszerezni, a következő a weboldaluk címe: www.szabomalom.hu. Szerintem érdemes más liszttel is próbálkozni!

Marcsi

Lenge Jànosné kérdezi: Kedves Marcsi szeretném kérdezni nem lehetne az ismétlést vissza rakni a megszokott időre !!??Nagyot néztem tegnap koràn reggelre rakni nagy butasàg !!Köszönettel vàrom mit tud elérni!!
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Vasárnap a Duna World csatotnán este 19.00 órakor is megnézheti a szombati adásunk ismétlését. Ha internet használó, akkor pedig a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban 60napig tudja visszanézni az aktuális adásainkat, bármikor, amikor ideje van rá.

Marcsi

Csóti Mari kérdezi: Kedves Marcsi! Minden adásodat nézzük, és megkönnyezzük, főleg azokat, ahol a kis közösségekhez kapcsolódva készíted az ételeket. Mégis hiányérzetem van azzal kapcsolatban, hogy nem voltál még egy olyan, pl. budapesti agglomerációs városban, ahol nagyszámú a lakosság. Itt a kiköltözött budapestiek azt sem tudják hogy mit hol vegyenek, nem tudnak tájékozódni arról sem hol lehet a közösségekhez kapcsolódni, mert ezeken a helyeken jelen vannak még a multik is, nincs saját piac, nincsen vallási közösség, vagy ha van, az nagyon zárt, stb. Például mi régóta lakunk Érden, ( 60 ezer lakos) de csak vagyunk, nem tudunk a közelben semmi helyit vásárolni, pedig mindig nézzük az interneten, hol vannak a helyi termelők. Itt a piac nehezen megközelíthető helyen van, és csak kínai dolgokat árulnak, és még belépőt is kell fizetni. Néha szerveznek magyarok vásárát, de itt is mindig mások vannak, messziről jönnek. Nem gondolod, hogy kihívás lennek egy-egy ilyen nagyváros helyi termelőit, közösségeit bemutatni és arra késztetni őket hogy próbáljanak házhoz szállítós eladással, vagy egyéb marketinggel közel kerülni az alvó városrészek lakóihoz?! Millió üdv. Druszád Mari.
Marcsi válaszol:

Kedves Mari!

Bevallom, erre még nem gondoltam! Leveled olvasva az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy lehetséges, nálatok nincs igény rá? Körülbelül egy évvel ezelőtt készítteünk egy műsort az "irodai piac"-ról, amelyet Botos Anikó szervez. A lényege, hogy kistermelők, őstermelők részvételével szervez piacot, ott ahol igény van rá. Lehet, hogy érdemes vele felvenni a kapcsolatot, mert próba -szerencse alapon nálatok is szervezhetne egyszer?! Az elérhetősége a következő weboldalon található: www.mozgopiac.hu.

Marcsi

 

Bencsik Péter kérdezi: Kedves Marcsi! Kérlek add meg az orosz adásban darálthússal, tejszínes rozskenyérrel készített húsgombócok receptjét, sajnos az adáshoz tartozóak között nem találom. Köszönöm: Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

A receptet a következő linken tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pazsalszki-kotleti/.

Marcsi

Csöngei Lászlóné kérdezi: Kedves Marcsi! Imádom a Gasztroangyal c.műsorodat,és már számos receptet kipróbáltam. Mindegyik nagyon ízlett a családomnak is. Az április 17-i adás még egy nagy örömöt jelentett számomra, ugyanis egy régi kedves munkatársamat,Varga Szvetlánát,(Szvetát) láttam viszont a képernyőn. A nyolcvanas évek elején egy pápai mezőgazdasági laborban dolgoztunk együtt. Igaz,csak egy szűk évet,mert mindketten gyesre mentünk, de nagyon szerettem, mert egy csodálatos teremtés volt, és ahogy néztem a személyisége semmit nem változott. Jó volt viszont látni. Ha véletlenül találkoznál vele, légy szíves add át üdvözletem. Én voltam a Pici Rózsi a lányok közül a termetem és a koromnál fogva. Köszönöm és sok sikert kívánok a további munkádhoz. Még nagyon sok értéket tudjál Nekünk nézőknek bemutatni innen és a határon túlról. Tisztelettel: Csöngei Lászlóné(Rózsi)
Marcsi válaszol:

Kedves Rózsi!

Feltétlenül átadjuk az üdvözletet, ilyenkor még inkább büszke vagyok a műsorunkra, hogy régi ismerősök, vagy távoli családtagok találnak újra egymásra általunk. Mindkettőre volt már példa!

Marcsi

dr.Rápolthy Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! Lemaradtam a mai orosz konyhát bemutató Gasztroangyal adásról, csak pár percet tudtam nézni belőle. Fantasztikusak a műsoraid! , Ha tehetem mindig nézem, szívből gratulálok! Sokat tanulok is belőle. Szeretek főzni, izgatnak az új ízek, kihívások. Kérlek válaszolj! Van valami letöltési lelehetősége a műsorodnak, hogy ismételten megnézhessem? Esetleg van ismétlés? Bocsánat, ha bénát kérdezek! Nem vagyok nagy TVnéző, kevés az időm, de azt a keveset szeretem minőségileg eltölteni. A Gasztroangyal egyike a minőségi műsoraimnak. Köszönöm. Üdvözlettel:Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Természetesen nem mindenki ismerheti a teljes tv műsort, szóval rossz kérdés nincs, csak kérdés van. Szombatonként a Duna Televízió 17.00 órakor adja a legújabb epizódját a műsornak, ezt vasárnap a Duna World megismétli 5.50-kor és este 19.00 órakor. Ha egyik időpont sem alkalmas a televízió nézésre, akkor az MTV weboldalán (www.mtv.hu) a Médiatárban 60 napig visszanézhetők az aktuális adásaink.

Marcsi

Doktorcsik Norberz kérdezi: Marcsi imádlak, légy mindig önmagad. Isteni nő vagy, gondolkodásra és emberileg is. Csodállak.
Marcsi válaszol:

Kedves Norbert!

Most kicsit elpirultam!

Marcsi

Renats kérdezi: Szia,kedves Marcsi!A mult szombati adasban(04.09)volt egy zsemles masni gomboc nevezetu etel.Nem talalom itt a receptet,azt szeretnem megtudni,hogy lehet elkesziteni?Koszonettel:Renata
Marcsi válaszol:

Kedves Renáta!

A pazsalszki kotleti receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pazsalszki-kotleti/.

Marcsi

Hajabacs Johanna kérdezi: Keves Marcsi, valamikor tavaly nyáron volt egy adás ahol ha jól emlékszem egy Andrássy úton lévö Burger étteremben voltál, ahol igazi burgereket sütöttek. Mi lenne az étterem neve ? Elöre is köszönöm Johanna
Marcsi válaszol:

Kedves Johanna!

A Ring Cafe & Burger Bar pontos címe: Andrássy út 38.

Marcsi

tóth árpádné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tetszett az orosz adás. Kérlek írd meg a SMAK orosz bolt címét, mert az interneten nem találtam. Üdvözlettel: Olga Balatonboglár
Marcsi válaszol:

Kedves Olga!

A címet weboldalunkon a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/cmak/.

Marcsi

Gabi kérdezi: Kedves Marcsi Köszönöm a mai műsort! Hálás vagyok, hogy a nehéz hét után lazulhatok és színvonalas dolgokat láthatok, egyben recepteket, történelmet is tanulhatok. A mai műsor az orosz kultúra jegyében nagyszerű volt! A zene, mint mindig, most is nagyon tetszett! Elismerésem! Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Nagyon szépen köszönjük!

Marcsi

Friss

Vica batyu

A kelkáposztát leveleire szedjük és megpároljuk

Töltött galambbal töltött, egyben sült nyúl

3-4 evőkanál majorannát sóval és másfél kávéskanál borssal összekeverünk és bekenjük vele......

Grízes tészta

Egy lábosban olajat vagy zsírt melegítünk (bővebb zsiradék szükséges hozzá), erre öntjük a grízt,

Krumplis tészta

Olajon vagy zsíron üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával,...