Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Dobroczkiné Hajni kérdezi: Szia Marcsi! Imádlak és a műsorod is! Szeretném megkérdezni tőled,hogy amikor csináltátok a Barackos batyut nekem nagyon tetszett a forma,lehet .-e olyan formát kapni? Nagyon köszönöm a válaszod! üdv Hajni
Marcsi válaszol:

Kedves Hajni!

Az egy egyszerű szilikon muffin forma, bármelyik nagyobb üzletben találsz ilyet. Üdv. Marcsi

Kertai Istvánné /Hári Éva kérdezi: A Dunán látott Drégelypalánkról szeretném a hájastészta receptjét megkapni drága Marcsika.A filmbe nem lett elmondva,pedig még 22 -én is megnéztem.Kérlek ha lehet küldjed el nékem. Tisztelettel. Éva.Tésről.
Marcsi válaszol:

Kedves Éva! A receptet megtalálod a honlapunkon: http://www.gasztroangyal.hu/fooldal/

Jó étvágyat hozzá!

Petra kérdezi: Kedves Marcsi! A hajtott hájas receptjének a leírásában az van, hogy a hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, viszont az összetevőknél csak annyi van hogy 45 dkg liszt. Sima vagy réteslisztből kell készíteni? Segítséged előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Jó minőségű bl55-ös vagyis finomlisztet használtunk hozzá.

Dr. Máté Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy az idén is lesz-e Gasztroangyal Fesztivál Budapesten? Köszönettel: Tamás
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Az idei évben nem lesz fesztivál.

Székelyné Gabi kérdezi: Nem a honlap cimét szeretném, mivel innen irok, hanem legalább annak a műsornak a dátumát, amiben orosz ételeket főztek, illetve annak a süteménynek a nevét, amiben kókusz is volt, és valamilyen sziruppal volt leöntve! előre is köszönöm
Marcsi válaszol:

Az orosz adásunk április 16-án ment le, a kókuszos süteményt viszont a görög adásban láthattad, a neve görög, citromos-kókuszos pite.

Vogronics Krisztina kérdezi: Szia Marcsi!!! Az Édesanyám nézte a műsorodat május 14.-én. azt hiszem Erdélyben voltál. Kerestem a receptet az oldaladon de nem találom . Valami juhtúrós ostoros kelt tészta legalább is Édesanyám ezt mondta.Légyszíves ha tudod miről beszélek írd meg hol találom meg és mi a neve? Előre is köszönöm szépen. Tisztelettel: Krisztina
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztina! Ez a borjúkötél, amit Kisújszálláson készítettünk. Megtalálod a honlapunkon, a sütés menüpontban.

Klacsán Ildikó kérdezi: Szia Marcsi.Azt szeretném kérdezni Hogy a bojúkötél tészta tetejét másfajta túróval is lehet csinálni mert az én gyerekeim nem szeretik a juhtúrót.Köszönöm.
Marcsi válaszol:

Természetesen juhtúróval az igazi, de akár teljesen ki is hagyhatod, és tehetsz helyette a tejfölbe 1-2 felvert tojást. Úgy is nagyon finom lesz.

Szekeres Nikoletta kérdezi: Kedves Marcsi! Egy korábbi műsorodban bemutattatok egy vállalkozást, ahol gyógynövényekből készítenek párnákat. Szeretnék én is egy ilyen párnára beruházni, de sajnos nem tudom a vállalat nevét és elérhetőségét. Tudnál nekem ebben segíteni? Válaszodat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szekeres Nikoletta
Marcsi válaszol:

Ezeket a párnákat a Herbafill készíti, megtalálod őket az interneten.

Csilla kérdezi: Kedves Marcsi! Én egy megváltozott munkaképes hölgy vagyok. A keresetem,elég siralmas,a nagymamám aki szintén beteg,az ő pénzéből szoktam kicsit lecsípni,mert megengedi az unokájának.Havi 115000 ből,hogyan lehet kihozni,nem szemét kaját? amellett,hogy betudjam fizetni,a számláimat is? kösönöm,a választ
Marcsi válaszol:

Úgy gondolom, a legfontosabb a tervezés. Nagyanyáink is pontosan tudták, hogy a következő héten mit fognak főzni, és ehhez mérten gazdálkodtak az alapanyagokkal is. Tudatos menütervezés és tervszerű vásárlás segítségével lehet jó, és minőségi ételeket készíteni. Remélem, tudtam segíteni.

Igloi Judith kérdezi: Los Angeles kornyeken elek. Itt nem kaphato friss eleszto. A napokban talaltam valahol, de borzaszto nagy mennyiseg volt egy darabban. Kerdesem az lehet e a friss elesztot fagyasztoba tenni. Ha osszevagom kisebb darabokra mibe es hogyan csomagoljam be mielott a fagyasztoba teszem. Hogy olvasztom majd ki ezt az elesztot amikor szuksegem van ra. Koszonom, Igloi Judith
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Az élesztőt le lehet fagyasztani. Hagyd a saját csomagolásában, esetleg vágd félbe, hiszen gyakran nincs szükség egy egész élesztőre. Ha szeretnéd felhasználni, vedd ki a fagyasztóból, és hagyd, hogy szobahőmérsékleten kiolvadjon néhány óra alatt.

Székelyné Gabi kérdezi: Szia Marcsi! Szeretném megtudni a nevét, vagy a receptjét annak a sütinek, amit egy görög úr felesége sütött és kókusz volt benne, majd le lett öntve valamilyen sziruppal. Válaszodat előre is köszönöm Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

A görög kókuszos sütemény receptjét itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/gorog-citromoskokuszos-pite/

Üdvözlettel: Marcsi

Bézi Mónika kérdezi: Kedves Marcsi! Elsősorban engedje meg hogy, had fejezzem ki imádottságunkat a műsora iránt.! Nekem olyan problémám lenne hogy,a férjem tavaly csinált sárga barack lekvárt a sütőbe.S a gond az lett hogy, elég savanykás lett mert ki derült nem tett bele csak egy kilónyi cukrot.Így nagyon savanyú lett.Az lenne a kérdésem van e valami javító kulcs hogy ,ne kelljen ki dobni.Mert hiába keresgéltem nem találtam semmi megoldást.Apukám tanácsolta tegyek még hozzá cukrot ,de szőrnyű volt. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Mónika!
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Egy megoldás lehetséges, öntsd az üvegekből a lekvárt egy nagyobb lábasba, forrald fel óvatosan, és tegyél hozzá annyi cukrot, hogy megfelelően édes legyen. Eztuán töltsd vissza a csírátlanított üvegekbe, és dunsztold ki. Remélem, sikerül!

 

Isabella Corsini kérdezi: Drága Marcsi! 2016.04.30-i Dunakanyar adásban láttam a rácsos linzert. Sajnos a receptjét nem találtam. Elkérhetném a receptet. Köszönettel: Isabella
Marcsi válaszol:

Kedves Isabella!

A receptet itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/racsos-linzer/

Jó étvágyat hozzá!

Marezi Huegel kérdezi: Kedves liebe Marcsi, dies ist mein 2.ter Versuch meine ungarische Freundin speichert schon mal Ihre Sendung "Gastroangyal" auf Video. Nebenbei lerne ich Land, Leute, Bräuche und Genuss kennen. Für mich sind Ihre Sendungen eine Fundgrube und ich liebe sie sehr. Das Land meiner Wurzeln ist reich, schön, kreativ und voller Idee. Szeretleg Magyarország! In einer Ihrer Sendungen wurden uns goldgelb gebratene Tauben (Galamb) serviert. Gerne möchte ich in Budapest das Bistro/Restaurant besuchen und diese Köstlichkeit probieren. Leider kennt meine Freundin nicht den Namen und die Anschrift. Ich möchte Sie auf diesem Weg bitten, mir die Angaben zu verraten. Ein herzliches Drücken, Puszi und Viszontlátás in Budapest Marézi (Mária Therézia Berg
Marcsi válaszol:

Liebe Rézi!

Dieses Resaturant war Bock Bistro. Ich wünsche Ihnen einen angenehmen Aufenthalt in Budapest!

Marcsi

 

Kedves Rézi!

Ez a Bock Bistró Budapesten, kellemes időtöltést kívánok Önöknek!

Üdv. Marcsi

Kukuly Sándor kérdezi: Kedves Marcsi! A disznóvágás a Muravidéken című videóban a végén van egy almás sütemény amit tésztába kevernek és kisütik annak a receptjét elkérhetném?mert nagyon finom sütinek tűnk Üdvözlettel:Kukuly Sándor
Marcsi válaszol:

Kedves Sándor!

A receptet itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/almas-desszert/

Üdvözlettel: Marcsi

Sándor Beáta kérdezi: Kedves Marcsi, Nagyon szeretjük a műsorát és reméljük még sokáig nézhetjük és tanulhatunk belőle finom és egészséges recepteket. A 2016.04.30-i Dunakanyar műsorban Kuháné Vadócz Éva által készített töltött édeskáposzta receptjét sajnos nem találtam meg a receptek között. Kérem ha tudja küldje el a receptet. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Sándor Beáta
Marcsi válaszol:

Kedves Beáta!

Ez az étel a Vica batyu, és ezen a linken találja meg: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/vica-batyu/

Jó étvágyat hozzá!

Marcsi

Pusztai László kérdezi: Kedves Marcsi! Lehet hogy, kétszer kapod meg, de a sörös műsorodban láttam egy zöld színű sütőt és egy olyat szeretnék vásárolni! Segítségedet előre is köszönöm! Pusztai László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Green egg néven találod meg, ha rákeresel az interneten. Üdvözlettel: Marcsi

Horváth Erzsi kérdezi: Kedves Marcsi ! Kérlek szépen, ha tudnál nekem Budapesten működő Görög élelmiszerbolt címeket elküldeni. Te mindent tudsz ez ügyben, hiszen a nagykövetünk vagy !!! Előre is nagyon szépen köszönöm, mert az interneten nem találok. Előre is nagyon szépen köszönöm ! Imádom, imádjuk a műsort. Dicsekszem, hogy mind a két könyved megvan !! Tisztelettel Horváth Erzsi nagyi
Marcsi válaszol:

Kedves Bözsi! Ha a keresőbe beírod, hogy "görög élelmiszer", rögtön kidob néhány találatot. Én magam sajnos nem ismerem ezeket a helyeket, de biztosan érdemes megnézni őket, és tájékozódni. Üdv. Marcsi

Erzsi kérdezi: Kedves Marcsi! A következő recepteket sajnos nem találom : tyúkból halászlé,szőlőlevél tartósítása illetve a belevaló hústöltelék és zöldséges töltelék receptjét. Remélem tudsz benne segíteni , a válaszodat előre is köszönöm. Üdvözlettel : Erzsi
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsi!

A recepteket itt találod:

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/halas-csirke/

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/dolmadakia-toltott-szololevel/

Üdvözlettel: Marcsi

Bencze Hanna kérdezi: Kedves Marcsi ! Nem kérdezni szeretnék. A krumplis tészta mindig a kedvencem volt, de egyszer rossz, máskor pocsék lett, pedig már öreg vagyok, régóta főzök. Elolvastam mindent, tanácsokat hallgattam meg. De a múlt heti műsorban krumplis tésztát főző két idős hölgy bemutatója után végre nekem is sikerült. Azt hogy át kell krumplinyomón nyomni és egy kis főzőlevet önteni rá, eddig számomra ismeretlen volt. Úgy vélem sokan örülnénk/nének annak, ha egyszerű, hétköznapi ételek igazi elkészítését is megmutatnák, mert hiába tudjuk, vannak olyan "trükkök" amik sokat javítanak az ételen. . Hiába tudok olyan tökfőzeléket főzni, hogy "el vagyok ájulva" tőle mindig, de például az egyszerű krumplis tészta eddig mindig ki fogott rajtam. De ma már nem. Sok szeretettel, Bencze Hanna
Marcsi válaszol:

Kedves Hanna!

Igazán örülök, hogy a műsorban látott recept alapján sikerült elkészíteni a krumplis tésztát. Bizony gyakran előfordul, hogy a látszólag legegyszerűbb ételekkel is meg kell küzdenünk, míg végül tökéletes lesz a végeredmény. Érdemes gyakorolni, kísérletezni!

Csuka Ferenc kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorát!. A görög konyhát bemutató műsorában láttam a szőlőlevélben készitett a mi tőtikénkhez hasonlatos étel készitését. Engem különösen a szőlőlevél télire való eltevése érdekelne különösebben. Azt megértettem hogy sós vizben teszik el, de magát az eltevési folyamatot szeretném megtudni. Hideg sósviz, vagy leforrázva, stb. Válaszát előre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Ferenc! A görög adásunk szereplői a következő javaslatokat küldték:

1. A leveleket  hideg vízben megmosva, utána megszárítva egymásra helyezik és lefagyasztják. Célszerű dobozba tenni, nehogy fagyott állapotban összetörjenek. Ha kiveszik, akkor főzik csak meg úgy, ahogy az adásban is látható volt.
2. A leveleket beleteszik a már forrásban lévő vízbe, hagyják, hogy újra felforrjon, de csak néhány másodpercre. Ezután kiveszik, megvárják, amíg teljesen kihűlnek, és általában 50-50 levelenként teszik el a mélyhűtőbe.
3. Valaki műanyag üvegbe zárja nyersen, de akkor nem szabad megmosni. 20-as rolókba tekeri, lezárja, használat előtt veszi ki a nyers levelet, utána kezdi a főzést, úgy ahogyan az adásban is látható volt.

Ádám Szabolcs kérdezi: Kedves Marcsi! Egy zenei kérdésem lenne :-) A 05.01-i adás elején, mindjárt a főcím után megszólal egy vonós zene, nagyon érzelmes, fülbemászó hegedűvel, majd ezzel a zenével is fejeződik be a műsor. Már több adásban is elhangzott. Melyik ez a szám, és ki az előadó? Köszönöm szépen!
Marcsi válaszol:

Erről a zenéről sokan érdeklődtek, így találod meg: Indila - Derniére Danse

Üdvözlettel: Marcsi

Mármarosi Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi. Vasárnapi müsorodban a lekvárkészítő Nővérek müsora nagyon jó volt. Szeretném megtudni, hogy hól lehet Őket elérni, mert szeretnénk lekvárokat vásárolni. Segítségedet előre is köszi. Üdv Mármarosi Józsefné.
Marcsi válaszol:

Kedves Máramarosi Józsefné!

A ciszterci nővérekkel kapcsolatos információkat a honlapjukon megtalálod: http://www.cisztercimonostor.hu/

Üdvözlettel: Marcsi

Nagy Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! Megsütöttem a görög citromos pitét. A búzadarának nem kellene teljesen puhának lennie benne? A sütimben egy kissé ropogós maradt. Köszönettel. Nagy Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Egyáltalán nem baj, ha a búzadara egy kicsit roppanós marad, ettől lesz különleges állaga ennek a süteménynek.

Üdvözlettel: Marcsi

Török Kriszta kérdezi: Szia Marcsi! A elmúlt adásban bemutatott visegrádi chili-termesztő srác nevét szeretném megtudni tőled. Szeretném felvenni vele a kapcsolatot a készítményeivel kapcsolatban. Privát érdekelne. Köszönöm: Kriszta (Szeged)
Marcsi válaszol:

Kedves Kriszta!

A Facebook oldalukon minden elérhetőségüket megtalálod: https://www.facebook.com/GaBkoChili/timeline

Üdvözlettel: Marcsi

Digner Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorát! Szuper! Szeretném felhívni a figyelmét egy nagyon kedves cukrászmesterre. Barna Illés a neve, cukrászmester. Gödöllőn van a cukrászboltja. A régi 3-as úton, Szabadság út 111. szám alatt található a bolt. Olyan isteni a krémese, hogy csuda. Gyönyörű sárga színű, a habja hatalmas. A rákóczi túrós is remek. Fagylaltját igazi Bagaméri módra árulja. 100 éves géppel készíti a habot a süte ményekhez. Ajánlom figyelmükbe!!! Ha tehetik mutassák be a műsorban. Hétfő kivételével minden nap nyitva van 11- 19 óráig. Köszönöm szépen! Sok sikert a munkájukhoz! Digner Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Nagyon köszönöm az információt, evidenciában tartom. Ha Gödöllő környékén forgatunk és a témába illik, akkor igyekszünk megkeresni Barna urat.

Marcsi

Romhányi Márti kérdezi: Drága Marcsi! Születésnapod alkalmából jó egészséget, sok boldogságot és sikert kívánok Neked! Márti
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

Preston Hrisko kérdezi: Hello there Maria, I know it's been a long time and hope you remember me but this is Preston, your English teacher for a few days at Mammut... I'm wishing you a Boldog Szuletesnapot! on this April 29th! -- how have you been? what's new? all the best and have a nice day, -- Preston nonnog@juno.com
Marcsi válaszol:

Kedves Preston!

Szívből köszönöm!

Marcsi

Kitajka Cecília kérdezi: Kedves Marcsi ! Kérlek, légy szíves leírni a parasztkalács mennyiségi összetételeit ! Kelt tészta, szilvalekvár, cukrozott mák: miből ? mennyit ? Imádlak ! Királynő vagy ! Köszönöm ! Várom segítségedet ! Puszillak: Ceci.
Marcsi válaszol:

Kedves Ceci!

Ezen a linken találod a pontos receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/babakalacs-vagy-fumu/.

Marcsi

Bori kérdezi: Kedves Marcsi, kedves szerkesztők! Nagyon jó a műsorotok, szinte az egyetlen minden szempontból pozitív hangulatú műsor a tévében... Rendhagyó módon a zenei szerkesztőtöknek szeretnék gratulálni, nem tudom ki ő, de egy zseni. Képzeljétek, hogy csak a zenék miatt kezdtem el nézni a műsor pár évvel ezelőtt, mert meghallottam valamit az egyik adásban, aztán még egyet és még egyet, végül rájöttem, hogy ez nem véletlen. Valaki nagyon ügyesen állandóan pont a legnagyobb kedvenceimet válogatja össze. Néha olyan gyerekkoromban hallott betétek vannak pár másodpercig, hogy kiráz a hideg is tőle, jó értelemben. :) Nagyon gratulálok a szerkesztőnek! Persze a műsor többi része is szuper, csak azt úgyis tudjátok, ezt meg gondoltam elmesélem nektek. Egy kérdésem lenne még. Azt tudom, hogy a műsor végére nem férnek bele a feliratok közé a zenék címei, előadói, de itt a honlapon nem lehetne valahogy láthatóvá tenni, akár csak felsorolásszerűen az adott adásban elhangzott zenéket? Néha nem tudom mit hallottam, és nagyon jó lenne lenyomozni. Üdvözlettel: Bori
Marcsi válaszol:

Kedves Bori!

Nagyon szépen köszönjük az elismerést! Arra sajnos, bár már többen is kérték korábban, nincs lehetőségünk, hogy a teljes zenei listát közzétegyük, mert a műsor tulajdonjoga az MTVA-é. Remélem további élményekben részesítünk majd!

Marcsi

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! Felkeltette az erdeklodesem a lenyomott turo recept, de nem igazan tudom eldonteni, hogy honnan lehet majd tudni, hogy biztonsaggal eheto-e az, amit en keszitettem? Ugy tudom, hogy a penesz nagyon egeszsegtelen, es rakkelto is, igy nagyon ovatosan kell vele banni. Honnan lehet tudni, hogy egy ilyen hazilag keszult etelen nemespenesz van-e, vagy epp mergezem a szervezetem egy megromlott etellel? Valaszat elore is koszonom: Kata
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

Csak jó minőségű, lehetőleg házi túróból és vajból jó készíteni. Akkor nem kell tartani semmitől.

Marcsi

Dominik kérdezi: Dràga Marcsi néni Boldog Szülinapot kivànok magànak,Az Isten éltese sokáig!pusy Dominik Csicsóról!
Marcsi válaszol:

Drága Dominik!

Nagyon, nagyon köszönöm!

Marcsi

Magdi kérdezi: Kedves Marcsi! Anyukámtól azt tanultam, hogy a szárazbabot 1 éjszakára kakukkfüves vízben kell áztatni, így az nem fúj fel, de főzés előtt el kell távolítani. Valamint a babot hidegvízbe kell főzni. Mivel sokáig tart a szárazbab főzése én előszőr a füstölt szalona és hagyma dinsztelése után a babot beleteszen a fazékba és felöntöm hidegvízzel, melyet a zellerrel a parasztkolbásszal ésbabérlevéllel együtt főzöm. Majd ezt követően, amikor már jó félig megfőtt bab, akkor zöldségelem be és sózom-ízesítem.Amikor a zöldség is jó félig megfőtt jöhet bele a csipetke, ha kell még sózom kb. úgy 5-6 percig tovább fő a leves.Berántani, habarni azért nem szoktam, mert a csipetke elég lisztet biztosít a sűrítéshez. Persze a sózással vigyázni kell a szalona és a kolbász miatt. Kellő mennyiségű kolbász esetén további pirosparika hozzáadás nem szükséges. Véleményedre kíváncsian várom válaszodat. Üdvözöl: Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Egészen biztos, hogy nagyon finom így is a bableves. Szerencsére sokan vagyunk, akik nagyszüleink, dédszüleink receptjeit készítjük, mind a mai napig, amit természetesen mindenki a saját ízlésére alakít. Így születnek egy-egy családon belül is a jobbnál, jobb receptek!

Marcsi

Kovács György kérdezi: Tisztelt Borbás Marcsi! Az orosz konyha összeállításban volt egy almás sütemény aminek a receptje kellene a feleségemnek. Előre is köszönöm a kedvességét. Egyébként a műsorában a magyar és egyéb tájak, különleges emberek bemutatása is nagyszerű, s ezért is nézzük szívesen a műsorait. Kovács György
Marcsi válaszol:

Kedves György!

A sharlotka receptjét a következő linken tettük közzé a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Nargang Edit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kiváncsian várom adásodat, minden héten. A göröggöknél tett látogatásod, nálam vitte a pálmát.Minden évben götögországban töltöm a szabadságomat, immár 12 éve.Jó volt a szeles, kissé hűvös időben, átmelegedni :) Köszönöm. További sok sikert. sok-sok adást.
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Nagyon örölünk mi is a csaptommal, hogy ilyen sikert aratott a görög konyháról szóló adásunk a nézőink körében!

Marcsi

Csákányi Edit kérdezi: Kedves Marcsi, a közelmúltban láttam egy részletet az egyik műsorból (sajnos nem volt módom végignézni), és így nem emlékszem, hogy ismétlés volt-e vagy az egyik legújabb adás... A lényeg, hogy szedd magad eper akcióról volt benne szó, egy termelő jóllehet, még fóliás eperültetvényét mutatta a műsor. Sajnos a helyszínről lemaradtam, valamint arról is, hogy ez már most elérhető-e. Az ok, hogy egy külföldi ismerős családnak, akik itt élnek meséltem róla, és nagyon lelkesek voltak, szeretnék a két gyerekükkel ők is kipróbálni a szedd magad akciót, főleg, hogy szerintük sincs párja a magyar epernek, már az illata is páratlan... Segítségét megköszönöm, ha megadhatja a termelő címét és elérhetőségét, esetleg tud-e Budapest közelésben is hasonló minőségű eper termelőről, akinél lehet szedni epret? Köszönettel és üdvözlettel, Csákányi Edit (A műsorhoz gratulálok, mindig nagy élvezettel nézem és várom a következő adást, több ilyen műsor kellene.....)
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Még a kezdetén tartott a műsorunk, amikor Lajosmizsén Hunyadvári Tamás termelőnél vendégeskedtünk. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy szedd magad akció szokott-e nála lenni, arról nem volt szó akkor. A legjobb szabadföldi epret Lajosmizse és környékén, illetve Tahitótfaluban termelik, ott érdemes érdeklődni szedd magad akció után. Az biztos, hogy a legízletesebb eprek szabadföldön teremnek, szedni, enni és eltenni az a legjobb!

Marcsi

Kissné Lívia kérdezi: Születésnapod egyike a legkülönlegesebb napoknak. Élvezd amennyire csak lehet.Sok szeretettel egy kitartó műsorkedvelőd. Kissné Lívia
Marcsi válaszol:

Kedves Lívia!

Hálásan köszönöm!

Marcsi

Cs.Szabó Zsuzsanna kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék érdeklődni, hogy idén lesz-e Gasztroangyal fesztivál? Köszönettel: Cs. Szabó Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Egyelőre úgy tűnik, hogy idén sajnos nem fogunk fesztivált rendezni.

Marcsi

Pagonyi Gabriella kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Érdeklődnék, hogy szabad-e a teljes Gasztroangyal filmeket megvágni. Engem a gyógynövényes részek érdekelnének. Ha feltüntetem, hogy honnan származik a film részlet és kitől, kaphatok engedélyt rá? Tisztelettel és szeretettel, Gabriella
Marcsi válaszol:

Kedves Gabriella!

A Gasztroangyal tulajdonjoga az MTVA-é, ezért annak publikálásáról, adathordozón történő felhasználásáról ők döntenek. Mindenképpen engedélyt kell kérnie rá. A weboldalukon talál elérhetőséget:www.mtva.hu.

Marcsi

Edina kérdezi: Szia Marcsi :-) megtudnád mondani, hogy melyik részben sütöttetek sós karamellás sajttortát? Válaszod előre is köszönöm. Üdvözlettel Edina :-)
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

A sós karamellel készült sajttottát Ihos Józsi cukrász készítette a Háromhután forgatott adásunkban, mely tavaly december 5-én került bemutatásra. A receptet a következő linken találod, itt a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/sajttorta-sos-karamellel/.

Marcsi

Tóth Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! A görög citromos-kókuszos pitét szeretném anyák napjára elkészíteni, csak azt nem tudom, a tepsit nem kell semmivel sem kikenni? Nagyon szeretem a műsort, sok ötletet kaptam és itt végre nem húsz perc alatt kell húslevest főzni. További sok sikert, egyszer felénk is gyere!
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Nem kell kivajazni a tepsit, mert a tésztában elegendő vaj van, nyugodtan megsütheted és isteni finom!

Marcsi

Torsa Margit kérdezi: Kedves Marcsi, Az orosz konyha adásában készítettek egy Charlotte? nevű almás sütit. A receptek között nem találtam. Megkaphatnám a receptet? Köszönöm a segítséget. Torsa Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A weboldalunkon a következő linken tettük közzé a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Pacsuta Tímea kérdezi: Kedves Marcsi ! Anyukámnak keresek egy receptet, amit másfél hete látott a tv-ben. Sütireceptről van szó. Zsíros tészta és almaszeletek állnak a tetején. Sajnos kép alapján nem találtam. Segítségedet köszönöm. Tímea.
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Az orosz konyháról szóló adásunkban készült a sharlotka, aminek a receptjét, itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/sharlotka/.

Marcsi

Formádi Viktória kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy a legutóbbi műsorban, amikor a görög ínyencségeket mutattad be, akkor mi volt annak a teafűnek a neve, amelyik nagyon finom,aromás jóillatú és emellett egészséges is? Egy görög neve hangzott el a teának, és két magyar neve (tűzoltó XY és szmirt XY??) Nagyon köszönöm!! Az egyik kedvenc műsorom a Gasztroangyal, minden nap tudnék nézni egy-egy részt belőle, nem csak hétvégén:-) és Mo. tőszomszédságában lévő országok (horvát, szerb, szlovák, stb..) konyhája is érdekes lehetne. (Szomszédos főzőverseny, bemutatók, stb..) Minden jót kívánok, köszönettel! Formádi Viki
Marcsi válaszol:

Kedves Viki!

A gyógynövény, aminek a teáját ittuk a műsorban a szideritisz, másnéven sármányvirág, vagy ahogyan Erdélyben hívják: forrasztófű volt.

Marcsi

Detty kérdezi: Szia Marcsika! Szeretném elkérni a Görög mártogatós receptjét! Sehol nem találom! Tudod a túrós fetás költemény! Sajnos az arányokra nem emlékszem! Imádom a műsorodat, ki nem hagynám egy részét sem! Válaszodat előre is köszönöm! További sok sikert! Üdv:Detty
Marcsi válaszol:

Kedves Detty!

Az urda receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/urda-tiganiti/.

Marcsi

Sóthynè Irèn kérdezi: Kedves Marcsi! Engem nagyon èrdekelne a szőlőlevèl elrakása. Ha jól èrtettem a májusi szőlőlevèl a jó, valami sós vízben elrakásról beszélgettetek. Megkaphatnám a pontos eltevést! Köszönöm! Irèn
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

A legjobb módja eltenni a májusi, első, még nem permetezett szőlőlevelet, ha lefagyaszjuk. A friss leveleket meg kell mosni, miután megszáradt körülbelül tizesével egymásra fektetjük, majd fóliába csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba. Amikor szeretnénk felhasználni, csak elővesszük és hagyjuk kiengedni és máris felhaszmálható.

Marcsi

Icuka kérdezi: Kedves Marcsi.Nekem nincs kérdésem,csak el szeretném mondani hogy olyan jó hogy vagy nekünk.Imádom a műsoraidat. Köszönjük.
Marcsi válaszol:

Kedves Icuka!

Nagyon, nagyon köszönöm!

Marcsi

tibor kérdezi: szia szeretnem a szombati adasban elhangzot gorog citromos suti receptet megkapni nagyon koszonom
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Küldöm a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/gorog-citromoskokuszos-pite/.

Marcsi

Éva Hajdu kérdezi: Szeretném megtudakolni a Beloiannisz receptjeit, és a müsort imádom alig várom a szombatot. Marcsi valami olyan különleges értékeket hoz felszinre hihetetlen, köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A recepteket, amit a görög konyháról készült adásunkban mutattunk be, megtalálod a weboldalunk címoldalán. Csak rá kell klikkelni a képekre és máris kiadja a receptet.

Marcsi

Lovas Irma kérdezi: Kedves Marcsi! Beloianniszban jártál, a görög citromos csirkeleves főzése előtt gyógyfűből készült teát készítettetek.. A GYÓGYNÖVÉNY NEVÉT KÉRDEZNÉM. Erdélyben "forrasztófű". Nálunk a forrasztófű a fekete nadálytő, de szerintem, nem ez a növény volt. Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Lovas Irma
Marcsi válaszol:

Kedves Irma!

A szideritisz vagy más néven sármányvirágból készült teát ittunk az adásban, amit Erdélyben forrasztófűnek neveznek.

Marcsi

Friss

Hajtott hájas

A hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, majd egy lábossal letakarva fél órát pihentetjük.

Borsos bivalyszelet túrós puliszkával

A húst rostjára merőlegesen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket a kés fokával kissé...

Mangalica rilette

Az alapléhez a zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, vízzel felöntjük és...

Barackos batyu

Az összes hozzávalót egyneművé gyúrjuk a lisztes vaj kivételével. Összegömbölyítve öt percet...