Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Zsóka kérdezi: Nem tudtam megnézni áprilisi 19-i adást mikor lesz elérhető.Üdv: Zsóka.
Marcsi válaszol:

Kedves Zsóka!

A  legutóbbi adásunk a www.mtv.hu Médiatárában megtekinthető.

Marcsi

Gabi kérdezi: Kedves Marcsi, Tegnap a Duna World egy régebbi adást ismételt amit akkor és most is láttam. Egy cukrász volt benne aki csodás költeményeket készít karamell segítségével és olyan volt mintha üveg lenne. Meg lehet őt keresni egyedi ötlettel? Köszönöm szépen a visszajelzést Szép napot kívánok Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Németh Zoltán cukrászhoz, a weboldalán találsz elérhetőséget: http://karamell.lapunk.hu/.

Marcsi

Farkas Julianna kérdezi: Kedves Marcsi ! A mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület nevében arra szeretnélek kérni, hogy a 2015. július 4-5-6.-án Mezőnyárádon ( Borsod-A.Z megye, mezőkövesdi járás, Budapest-Miskolc útvonal mellett ) megrendezésre kerülő V. Béka és hal sütő- főző fesztiválon személyes megjelenéseddel tisztelj meg bennünket amennyiben elfoglaltságod ezt megengedi. Tisztelettel: a Faluszépítő Egyesület nevében Farkas Julianna alelnök (Magán emberként nagyon szeretem a műsoraidat, természetesen szeretek főzni és ENNI, mindig irigykedem Rád amikor elfelejtett régi ételeket és különlegességeket kóstolgatsz. Mindig megnyugtató nézni a Gasztroangyal műsorát : Julcsi)
Marcsi válaszol:

Kedves Julcsi!

Sajnos biztosan nem tudok elmenni, mert mi július 3.,4.,5-én rendezzük meg az idei Derby és Gasztroangyal Fesztivált, a Kincsem Parkban. Szívből kívánom, hogy jól sikerüljön a rendezvényetek!

Marcsi

Falmanné Saci kérdezi: Kedves Marcsi! A napokban láttam egyik 2012.- évi műsorodat, amit Egerben forgattatok. Akkor egy cukrász Rigó Jancsi sütit készített és Te kérdezted a jó csokimázról. Engedd meg, hogy megosszam Veled az én receptemet. Ezt az anyósomtól tanultam anno és már jó sok éve e szerint készítem a csokimázat. Egyszerű, gyors, szinte elronthatatlan. A massza könnyen kezelhető, a máz szép fényes lesz. 10 dkg étcsokoládé és 10 dkg vaj szükségeltetik hozzá. (Kiemelném, hogy a csokit semmiképpen ne váltsuk ki tortabevonó masszára, a vajat pedig margarinra!) Egy kisebb lábosba beletördeljük a csokit, hozzátesszük a vajat és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, néha megkevergetjük. Forralni nem szabad, csak olvasztani! Pár percet várunk és már simíthatjuk is a süti tetejére. Ez a menyiség egy gáztepsi méretű süteményre elegendő. Kedves Marcsi! Ezúton szeretnék gratulálni a műsorodhoz! Ha csak tehetem megnézem, már több receptet is kipróbáltam. Külön öröm a szívemnek, hogy próbálod népszerűsíteni a magyar termékeket és a magyar termelőket. Munkádhoz további sok sikert, erőt, egészséget kívánok! Saci
Marcsi válaszol:

Kedves Saci!

Köszönöm széepn a csokimáz recepted, remélem vannak még ilyen jó kis parktikák a tarsolyodban!

Marcsi

Gergelyi Ágnes kérdezi: Kedves Marcsi! Ha szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy varázslatos hangulatú alföldi Tanyát, ahol az ősi magyar falusi vendéglátás hagyományait megőrizve, annak régi méltóságát visszaadva látják vendégül a hozzájuk betérőt, milyen módon tudok szólni? Üdv. Gergelyi Ágnes
Marcsi válaszol:

Kedves Ágnes!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címen várom a címet, elérhetőséget!

Marcsi

Simonné Szász Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Miskolcon a B.A.Z. Megyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának munkatársa vagyok. A közelmúltban osztályunk új rehabilitációs épületegységgel bővült, melyben egy modern tankonyha is helyet kapott, azért, hogy gondozott gyermekeinket a gasztronómia terén is felkészítsük az élet kihívásaira. December 3-a minden évben a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapja. Az az ötletünk támadt, hogy ezen a számunkra igen fontos napon szeretettel várnánk Téged és stábodat egy ünnepi együtt-főzésre gyermekeinkkel, munkatársainkkal. Tudjuk, hogy az időpont még nagyon távoli, de szeretnénk tudni, hogy számíthatnánk-e Rád és kollégáidra. Ez az esemény számunkra egésznapos programot jelent, várnánk visszajelzésed, hogy tervezhetünk-e személyes jelenléteddel! Előre is köszönöm válaszod, a konkrét programmal kapcsolatosan nyitottak vagyunk javaslataidra! Üdvözlettel: Simonné Szász Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Nagyon szépen köszönöm a meghívást, az időpont még tényleg elég messze van, ezért most még nem tudok biztosat ígérni. Igyekszem evidenciában tartani. Térjünk vissza rá egy kicsit később!

Marcsi

andorfi tobor kérdezi: szeretnem megkapni a kukoricalisztbol keszult pite receptjet kosz
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

A kukorica pite recetjét a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kukoricapite/.

Marcsi

Anikó kérdezi: Kedves Marcsi, szeretném megtudni, hogy Erdélyben hol található Gál Levente fogadója. A választ előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Leventéék Csíkmadarason élnek és a fogadóhoz a weboldalukon található elérhetőség: www. malomfogado.hu.

Marcsi

Votin Veronika kérdezi: Kedves Marcsi! Gratulálok a műsorhoz. Jó lenne, ha visszakövethető lenne a weboldalon, hogy adott hétvégén melyik Gasztroangyal futott le, és az egyes műsorok könnyen visszanézhetőek lennének. A weboldal lehetne egy kicsit jobban struktúrálva. Üdvözlettel, Votin Veronika
Marcsi válaszol:

Kedves Veronika!

A televíziós műsorújságokban minden héten közzétesszük, hogy melyik aktuális adásunk kerül bemutatásra a szombati, 17.00 órakor kezdődő műsoridőben. Ugyanezt az interneten működő televíziós műsorokkal foglalkozó portálokon is megtalálja. A műsor az MTVA tulajdonát képezi, ezért annak ismétléseiről egyéb publikálásáról is ott döntenek. Jelenleg a www.mtv.hu weboldalon a Médiatárban, 60 napig lehet megtekinteni az aktuális adásainkat. A korábbi évad epizódjait, jelenleg a Duna World ismétli.

Marcsi

Horváth Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Szombaton a piacon sikerült kanom batátát, először csak 1 db-ot vettem, kipróbálásképpen. Kérlek szépen írd meg nekem, milyen formában készíthető el, ami a legfinomabb belőle. Ha bejön a recept, máskor is fogok venni. Előre is nagyon köszönöm válaszodat. Üdv. Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

A batáta egyszerűen megsütve is nagyon finom, de jó néhány receptet találsz itt a weboldalunkon is. Bármelyiket ajánlom, mert egyik, finomabb, mint a másik.

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/batata-kenoke/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/batata-roszti-ceklakremmel/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/batatas-tejszines-gombas-csirkemell-batata-tocsival/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/batatas-cannoli/.

Marcsi

Bérczes Irén kérdezi: Kedves Marcsi! Néhány hete láttam a műsorodban, hogy egy piaccsarnokban kb. 16 féle burgonyát lehet kapni. Amennyiben nincs akadálya, kérlek írd meg a csarnok elérhetőségét! Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Bérczes Richárdné
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

A Fehérvári úti Vásárcsarnokban készítettük a felvételt, ahol Őry Balázs őstermelő árulta azt a sokfajta, kiváló minőségű burgonyát.

Marcsi

László Béláné Rozál kérdezi: Kedves Marcsi ! "2015 ápr.17-i műsorának csak a véget láttam amibe Katusa Attilával szerepeltek. Kérdésem allergiával kapcsolatos:mi volt az a gyógyhatású ital és hol lehet be szerezni.Mert lányom el utasítja a gyógyszert csak a természetes gyógymodot szereti. Megköszönve várom megtisztelő válaszát. Lászlóné : Rozál
Marcsi válaszol:

Kedves Rozál!

A homoktövisből készült különböző termékeket, Berta Zoltánék gazdaságában készítik és forgalmazzák. A rendeléssel kapcsolatban a www.bioberta.hu weboldalon keresztül lehet tájékozódni.

Marcsi

Németh Réka kérdezi: Kedves Marcsi! Tavaly ősz óta követem a műsorodat,és nagyon tetszett eddig szinte minden adás. Kellemes hangulatú és igazán értékes műsor számomra a Gasztroangyal. A Göcsejben forgatott adás kifejezetten tetszett,mivel már régóta Zala megyében élek.
Marcsi válaszol:

Kedves Réka!

Nagyon örülök, remélem a következő adásaink is elnyerik majd a tetszésed!

Marcsi

Apor Péterné (Ibolya) kérdezi: Kedves Marcsi! Gratulálok Önnek és csapatának a műsorhoz. Nagy érdeklődéssel nézem, amikor tehetem. Egy régebbi adásában szó volt a magyar borászok által készített kiváló minőségű pezsgőről. Sajnos nem emlékszem melyik pincészet készíti a műsorban is szereplő pezsgőt, habzó bort. Kérem, szíveskedjen válaszolni, hogy melyik pezsgőről tett említést, melyiket kóstolták, illetve hol lehet beszerezni. Előre is köszönöm. További jó munkát kívánok. Üdvözlettel: Apor Péterné
Marcsi válaszol:

Kedves Ibolya!

A műsorban Garamvári Vencel borász által készített pezsgőket kóstoltuk. Bővebb információt, az általuk forgalmazott pezsgőkről, borokról a weboldalukon talál, melynek címe: www.garamvariszolobirtok.hu.

Marcsi

Szegedi Szabolcs kérdezi: Kedves Marcsi! Sejtésem szerint temérdek időpont és teendő van a naptárában, de mindezek ellenére invitálnám egy rendezvényre. A rendezvényt Kelebián (Madarastól kb. 20 km-re, de még Magyarország) szervezi a helyi közösség. Természetesen gasztronómiai rendezvényről van szó, amely a spárga és a kacsa ételekről szól. Mindkét téma erősen él a helyi mindennapokban (kevés spárgatermő terület van az országban, köztük van Kelebia is, és nagyon komoly szintre emelkedett helyben a szárnyas tartás is), ezért alakult ki e két "alapanyag" köré a rendezvény. Egy alulról kezdeményezett, szerveződött rendezvényről van szó családias hangulattal, sok aktív résztvevővel, és temérdek hagyományos és kreativitást nem kímélő ételekkel. Azért bátorkodtam invitálni Önt, mert közel vagyunk a szülőfalujához, és a sok étel zsűrizését egy Ön számára ismerős személy is végzi (Paskó Atya a vajdasági Kelebiáról), így összekötheti a kellemest a hasznossal. A késői meghívásom ellenére, bízom abban, hogy el tud jönni, további sok sikert, és boldogságot a családjának. Tisztelettel: Szegedi Szabolcs
Marcsi válaszol:

Kedves Szabolcs!

Nagyon szépen köszönöm a kedves meghívást. Tényleg nagyon be vagyok már táblázva az elkövetkező hetekben. Folyamatosan forgatjuk a legújabb adásaink anyagait, és közben nagyon készülünk az idei év egyik nagyszabású rendezvényére, a Derby és Gasztroangyal Fesztiválra, melyet július első hetében tartunk a Kincsem Parkban.  A szívem nagyon fáj, de valószínű, hogy nem tudunk sajnos elmenni a fesztiválra!

Marcsi

Szabó Sándorné Erzsébet kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet jó balatoni halat enni.A műsorodban már láttam,hogy a Balaton parton bemutattál már jó halsütő helyet de nem emlékszem pontosan hol.Talán Almádiban? Szeretnék egy jó balatoni halat enni a közeljövőben, bár most úgy tudom, hogy halászati tilalom van. A válaszodat előre is köszönöm!Üdv:Erzsébet
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

Az egyik kiváló balatoni halsütöde Almádiban, a Budatava strandon működik, a másik pedig Szigligeten, ahol Oszi Bácsi várja a csodás, ropogósra sült halakkal a vendégeket!

Marcsi

Csiky Orsolya kérdezi: Kedves Marcsi! Egyik műsorában láttam egy - azt hiszem - szentesi saláta termelőt, aki egy új fajta nemesítésével is foglalkozott: Önnek is nagyon tetszett a saláta, aminek harsogó bordó a széle és élénk zöld a levéltöve van. Szeretném megtudni a gazdálkodó nevét, hogy felvehessem vele a kapcsolatot, mert szeretnénk részt venni ennek a rendkívüli fajtának a nemesítésében/elterjesztésében. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Csiky Orsolya őstermelő
Marcsi válaszol:

Kedves Orsolya!

Pillár József kertészmérnökkel, akit az adásunkban látott, a www.ehetoviragok.hu weboldalon található elérhetőségen tudja felvenni a kapcsolatot.

Marcsi

Szigeti Henrietta kérdezi: Kedves Marcsi! Imádom a Gasztroangyal című műsorodat. Eddig szombatonként az M1-en volt fél hatkor. Most délután már nincs is, csak este a Duna World-ön kilenc óra után? Vagy ezek ismétlések? Üdvözlettel: Henrietta
Marcsi válaszol:

Kedves Henrietta!

A műsor legújabb epizódjait szombatonként, 17.00 órai kezdettel sugározza a Duna Televízió. A Duna World jelenleg a korábbi évadunk adásainkat ismétli.

Marcsi

Megyeriné Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék ajánlani Önnek egy kecskesajtkészítő manufaktúra tulajdonost, aki önmaga is egy "varázslatos" ember. Neve: Kiss Attila, Dusnokon lakik. Az iskolában dolgozik informatikusként és másodállásban készíti a legkülönlegesebb kecskesajtokat, melyek receptúráját is maga találja ki. Állománya példaértékű, sajtjai pedig még annál is különlegesebbek. Telefonszáma: 06-70-374-03-72. Köszönöm, üdvözlettel: Megyeriné Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Köszönöm szépen a javaslatot, evidenciában tartom!

Marcsi

Halmai Lászlóné kérdezi: Kedves Marcsi! Örülök, hogy megtaláltam a zakuszka receptet, én egy egyszerűbbet ismerek, ami szintén nagyon finom. Ez viszont felkeltette az érdeklődésemet. Szeretném megkérdezni, hogy a 9 kg paprika a répával, petrezselyemgyökérrel együtt ledarálva kerül a párolt hagymához? Nekem egy kicsit soknak tűnik a paprika, de biztos így a jó, nem vitatom, csak szeretnék bizonyosságot kapni. Nagyon szeretem ezt a műsort, de az Erdélyi részeket nagy örömmel néztem, mert én Nagyváradról származok, és egy kicsit visszaidézte a gyermekkoromat, amikor szüleimmel jártam azon a vidéken. Üdvözlettel Halmainé Zsuzsa Törökszentmiklós
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

A receptet Gáll Timitől kaptuk, ő ezekkel az arányokkal készíti. Amikor náluk megkóstoltam, azt az ízt biztosan nem felejtem el, annyira finom volt!

Marcsi

Oláh Kálmán kérdezi: Mi a csuda az a glace alap? A Galloway marhát sem hallottam még.
Marcsi válaszol:

Kedves Kálmán!

A glace alap egy nagyon sűrű, intenzív ízű, húsból készült alaplé. Gyakorlatilag a vizet hosszú, lassú főzés során kiforrálják az alapléből, ezért egy olyan sűrű, gyakorlatilag mártás lesz belőle, hogy szinte rajtamarad a kanálon, amikor belemártjuk. Kiválóan fokozza a különböző mártások ízét.  

A galloway szarvasmarhát kitűnő húsa miatt tenyésztik. Skóciából származik és nagyon jól tartható fajta.

Marcsi

Tóth Júlia kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretjük a műsorodat! Az Erdélyben készült részeket látva teljesen beleszerettem Székelyföldbe! A Duna World műsorán 3 Erdélyről szóló részt láttam, viszont a youtube videómegosztón találtam még egy részt, aminek a címe szintén: *Erdély 3.rész* (az amelyikben tutajoztok is) Ez ugyanazon alkalommal készült, vagy többször is forgattatok Erdélyben? Minden jót kívánok!
Marcsi válaszol:

Kedves Júlia!

Eddig összesen nyolc Erdélyben forgatott adásunkat láthatták már a nézőink, illetve volt még egy januári forgatásunk is, mellyel együtt kilenc csodálatos műsort készítettünk Székelyföldön. Ezt a kilenc részt összesen 4 alkalommal vettük fel, vagyis a tutajozásról készült adásunk nem az első erdélyi forgatásunkkor készült.

Marcsi

Haluska Lászó Béla kérdezi: Kedves Marcsi!Jók a müsoraid és volna egy kérdésem az egyik müsorban volt egy amerikai hús marha fajta.Annak mi a neve mert nem emlékszem rá.Elöre is köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

A galloway szarvasmarhát látta az adásunkban, aminek kitűnő a húsa. Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy ez egy skót fajta, a skóciai Galloway városa mellől származik.

Marcsi

Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Én is megcsináltam a recept szerint a medvehagyma zselét, de nekem nem maradt ilyen szép zöld, hanem mint a sóska besötétült, nem olyan gusztusos. Miért? tudnál segíteni ebben? üdv. Marcsi (szintén)
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Ne aggódj, a medvehagyma a főzés során besötétül, és olyan lesz, mint a sóska vagy a spenót. Szeretnélek megnyugtatni, a zselé sötétebb színű lesz, mint a friss, zöld medvehagyma.

Marcsi

 

vikanyo kérdezi: Szia Marcsika Azt szeretném megkérdezni,hogy konkrétan a szombati adásnak mikor van az ismétlése? Régen tudtam ,hogy a következő vasárnap.De most már össze vissza vannak adások,hét közben is. köszönöm Vikanyó
Marcsi válaszol:

Kedves Vikanyó!

A szombati adásunkat másnap, azaz vasárnap 04.55-kor ismétli a Duna Televízió. Hét közben a korábbi évadunk adásait tűzte műsorra a Duna World Televízió.

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném kérdezni, hogy mikor láthatjuk ismét Fanni és Sanyi műsorát? Remélem, hogy a műsor nem esett áldozatul az új struktúrának, a csatornák átalakulásának. Hiányozna. Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Mi is bízunk benne, hogy folytatódik majd a sorozat, egyelőre még tárgyalunk róla.

Marcsi

Demeter Pálné kérdezi: Kedves Marcsi! Mostanáig minden szombaton úgy rendeztem a dolgaimat, hogy tudjam a GASZTROANGYAL adásait nyugodtan nézni. Mi tőrtént, hogy a szombati adások megszüntek, hiszen a FORMULA-1 adását lehetett volna más adón közvetíteni. Az embernek elveszik a kedvét mindentől, úgy látszik, hogy nemcsak itt Szlovákiában csinálnak az emberekkel azt, ami akarnak, de Magyarország sem kivétel. Sajnos a legújabb RTV műsorújságban sem tiddtam eddig megtalálni a műsor adását, ezért kérem, hogy ha lehet, legyen szíves az egyes adások időpontját megírni. Készéném tisztelettel Demeter Pálné - Királyhelmec, Szlovákia
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Szeretném eloszlatni a csalódottságát. A műsor április 19-én, vasárnap fog folytatódni, kivételesen, utána visszaáll a megszokott napra és műsoridőre. Szombat, 17.00 óra.

Marcsi

Hoffmanné Szente Aliz kérdezi: Mikor lesz hétvégén az új rész?sehol nem találom,csak az ismétléseket:Elmarad a sport miatt?Köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Aliz!

Április 19-én, kivételesen vasárnap folytatódik a műsor, mert a FORMA 1 közvetítése miatt átmenetileg más időpontra került.

Marcsi

Gyenge Irén kérdezi: Kedves Marcsi, én csak azzal szeretnék "szerényen" eldicsekedni, hogy elkészítettem a diós meggyes batyut, és nagyon finom lett. Mindenkinek ízlett, így ezentúl már gyakrabban fogok ilyet csinálni. Mióta Nektek köszönhetően ismerem a Rugelach receptjét, azt is gyakran csinálok. Nagyon finom! Köszönöm szépen, hogy vagytok nekünk, nagyon szeretünk nézni Téged és műsorodat. Folytasd még ilyen szeretettel nagyon sokáig. Minden jót! Tisztelettel Irén
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Nekem is igen nagy örömet okoztál a leveleddel! Többen is megkérdezték már, hogy tényleg olyan finom, amit megkóstolok? Nos, a visszajelzések is ezt igazolják!

Marcsi

Kovács Zsuzsanna kérdezi: Szia Marcsi! Hallottál már a "csutri"-ról? Ez egy göcsji-őrségi répa fajta, még a Mezg. Egyetem növénytermesztési tanszékén sem ismerik, de mi fogyasztjuk. Ha beírod a Google keresőbe a szót, találsz egy interjút, ebből többet is megtudhatsz. Ha érdekel, jelezd! Üdv: Kovács Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a répafajtára. Mindenképpen utána nézek!

Marcsi

dr. Romhányiné Nagy Márta kérdezi: Drága Marcsi! Nem szeretem a facebook-ot, ezért örülök ennek a lehetőségnek, hogy leírjam a gondolataimat. Szerintem Magyarországon az egyik legkedveltebb hölgye vagy - és nem érdemtelenül. Nagyon soká sorolhatnám, hogy mennyi mindent tettél Hazánkért. Szerintem még a "pasik" is szívesen nézik a Gasztroangyalt.... Munkádhoz nagyon jó egészséget, kitartást kívánok!:-) ...és egy ötlet (de lehet, hogy ismert...): pisztrángot vásároltam, és a pikkelyek eltávolítása sokszor okozott gondot - de hirtelen támadt egy ötletem: fémdörzsivel láttam hozzá, és pillanatok alatt elkészültem a munkával. A borjúláb előkészítésében is bevált. Mindig nagy szeretettel gondolunk Rád, és nézzük műsoraidat: Márti Kőbányáról
Marcsi válaszol:

Kedves Márti!

Az ötlet remek, egy igazi háziasszony mindig feltalálja magát! Az elismerést pedig nagyon köszönöm!

Marcsi

Tóthné Kovács Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Mint oly sokan, mi is nagyon szeretjük a műsort. Nagy kérésem lenne: Édesapámnak keresem a hadházi káposzta vetőmag elérhetőségét, de sehol nem találom. Nagyon hálás lennék, ha meg tudnád írni, hol és mi módon lehet hozzájutni a vetőmaghoz. Kedvességed köszönöm előre is és kívánok további sok energiát és jókedvet a szuper műsorodhoz! Köszönettel:Kati
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Vetőmag ügyben a Hajdúhadházi Önkormányzattal vegyétek fel a kapcsolatot.

Marcsi

Borsody Betti kérdezi: Kedves Marcsi! Néztem a receptjeit....egész pontosan derelye receptet kerestem, s így akadtam ide, erre az oldalra is. Most van a medvehagyma szezon. Rengeteg ételbe, meg csak úgy is esszük. Találtam itt a sorban medvehagyma zselét. Meglepett. Nem szeretem eltenni a medvehagymát, mert az a csodálatos aroma, amit a tavasz elővarázsol belőle, hát azt nem hozza vissza. Ugyan semmi nem olyan, miután már fagyasztottuk. Az lenne a kérdésem (mert látom ebben a receptben cukor is van), hogy mihez használják így édesen és kóstolta-e, mert számomra ez szinte elképzelhetetlen. Köszönöm válaszát.
Marcsi válaszol:

Kedves Betti!

A medvehagyma zselét húsok mellé, sajtokhoz lehet fogyasztani, illetve egyszerűen vajas kenyérre is lehet kenni. Az íze valóben édeskés, de jól harmónizál a medvehaggyma ízével. Érdemes kipróbálni egy kis mennyiséget!

Marcsi

Kómár Rita kérdezi: Kedves Marcsi! a legutóbbi műsorodba láttuk a fehér mákos sütit és anyukám meg szeretné csinálni de a honlapodról nem sikerült leírni mert már nem volt rajta szépen kérlek segíts. Előre is köszönöm. Kómár Rita.
Marcsi válaszol:

Kedves Rita!

A fehér mákos süti receptjét, a weboldalon a következő linken találjátok: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/feher-makos-suti/.

Marcsi

Szilvia kérdezi: Szia Marcsi, ajánlj nekem kérlek Szekszárdon olyan vendéglőt/éttermet, amit Te semmiképpen nem hagynál ki, ha ott járnál:) Köszi!
Marcsi válaszol:

Kedves Szilvia!

Az Optimus Éttermet tudom ajánlani, ahol nem régen forgattunk is. A pontos címet a következő weboldalon találjátok: http://bodribor.hu/optimus_etterem.

Marcsi

Asszonyi Árpád kérdezi: Kedves Marcsi ! Valójában egy kérdéssel , kéréssel , szeretnénk Önhöz fordulni . Nagy kedvelői vagyunk a Gasztroangyal müsorainak , és azt szeretnénk megkérdezni , hogy lehetőség lenne -e arra hogy ellátogasson felvidékre is forgatni? Pontosabban Kisgéresbe , ahol nagyon sok olyan ételt és receptet tudnánk bemutatni a felvidékről , amelyek még eddig nem szerepeltek a Gasztroangyal műsorában . Vannak olyanok is amelyek csak kimondottan a falunkra jellemyő. Természetesen a finom ételekhez jó boraink is vannak, a több mint 800 éves pincesor pincéiben . Nagyon örélnénk ha megtisztelne bennünket , és a felvidékről is jelenne meg valami gasztronómiai különlegesség a műsorában. Ha lehetőség van rá akkor kérem jelezzen vissza , és részletekről is tudunk pontositani . Nagy tisztelettel Asszonyi Árpád villamos mérnöktanár , és családja , valamint Kisgéres közössége .
Marcsi válaszol:

Kedves Árpád!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességét és a szíves meghívást. Ebben a pillanatban még nem tudok biztosat ígérni, mert már előre egyeztett forgatásink vannak, de bízom benne, hogy sikerül majd időt szakítanunk rá és Önökhöz is ellátogathatunk egyszer!

Marcsi

Laurik Lilla kérdezi: Kedves Marcsi! A spárga nyomában c. adásban láttam azt a gigantikus méretű magyar spárgát . Sajnos a videót jelenleg nem lehet megtekinteni technikai okok miatt,így itt érdeklődnék arról,hogy mi a neve ennek a fajtának és pontosan honnan lehet beszerezni. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Laurik Lilla
Marcsi válaszol:

Kedves Lilla!

A spárgáról készült adásunkban tengelici és öttömösi termelőknél jártunk. Ha jól emlékszem, már több éve is annak, hogy azt az adásunkat készítettük, akkor fehér illetve zöldspárgát mutattunk be. Mindkettő fajtája ugyanaz, csak a termesztés technológiájában van különbség. Itt a weboldalunkon bővebben is olvashatsz róla: http://www.gasztroangyal.hu/alapanyagok/zoldseg-gyumolcs/a-sparga/.

A Kőröshegyi Béla termelő elérhetősége, ezen a linken található:  http://www.gazdapiac.com/profil/k.bela63-21.html.

Marcsi

 

Török Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! Szombaton láttam a gyapjú feldolgozásával foglakozó fiatal embert .Azt szeretném megkérdezni , hogy az interneten hol tudom megnézni a tevékenységüket. Ha van honlap címük azt megtudnád adni. Köszönettel: Török Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A Gömörszőlősi Gyapjúfeldolgozó a következő weboldalon érhető el: http://www.gubancgyapju.hu/.

Marcsi

Urányi Gabriella kérdezi: Kedves Marcsi! A Szekszárdon készült műsorban láttam egy levendulás süteményt és a citromlekvárt. Ezeknek szeretném a receptjét elkérni. Köszönettel Urányi Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Küldöm a linkeket:

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/citromkrem/,

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/levendulas-keksz/.

Marcsi

Győrfi János kérdezi: Szia Marcsi! Én 8 éve járom a világot eddig azt hittem hogy tök jo buli ez kalandozás de sajnos a multkor arra keltem hogy ittvagyok 32 éves és nincs semmim (se ház se auto se kutya se család) csak a sok felejthetetlen story amit utazgatásom alatt átéltem.A sors ironiája hogy erre a te egyik műsorod ébresztett rá amit elötte lévő este néztem. Mint álltalába akkor is a tv-t kapcsolgattam ide-oda amikor megláttam a műsorod (chilly paprikás rész) és végignéztem. Ez olyan hatással volt rám hogy elhatároztam: rendbe teszem az életem! Véget vetek a kalandozásoknak és itthon magyarországon szeretett szülővárosomba (Pécsett) fogom felépiteni mindazt amit màr rég el kellet volna kezdenem. Mindig is szerettem a természetbe lenni és csodálni a növényeket. Városi gyerek vagyok és soha nem gondoltam volna hogy valaha hogy én saját kertet szeretnék magamnak amibe azt ültetek amit csak akarok és ugy dolgozom fel ahogy én szeretném nemutolsó sorba ha ügyesen csinálnám meg is tudnék élni belöle anélkül hogy nagyképü főnökök dirigálását hallgassam egész nap. Tulajdonképpen ezért kerestelek fel téged hogy megkérdezzem tőled hogy hol tudnám beszerezni a gasztroangyal összes részét?(hátha valami jó ötletet tudok meriteni belöle) Köszönettel: Jani Ui: Azt kivanom hogy a Gasztroangyal cimű műsor örökké tartson!! :)
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Szívből kívánom Önnek, hogy sikerüljön megvalósítani az elhatározását! Az eddigi adásainkból már több epizód kiadásra került DVD-n, hogy pontosan hány rész, azt sajnos nem tudom megmondani. Az MTVA Közönségszolgálatán tudnak Önnek segíteni, azt javaslom, hgy a kozonsegszolgalat@mtva.hu e-mail címen érdeklődjön az eddig megjelentetett adásainkkal kapcsolatban.

Marcsi

Gilbert Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném figyelmedbe ajánlani a monoszlói Liszkay Pincészetet és Kúriát ami egyedülálló és különleges létesítmény, a szakács különlegesen finom ételeihez harmonizálnak a Liszkay borok. A másik amit ajánlanék az a szigetvári Trust Hordógyár amiben a világ minden tájára készítenek hordót magas minőségükkel érték el a szakma elismerését. Üdvözlettel, G. Erika
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

Köszönöm szépen a javaslatot!

Marcsi

Bori Marta kérdezi: Udvozletem ,szeretnem kerni az aprilis 4 en lement musorban a suti receptjet.Mar kerestem de nem talaltam meg.Kakaos teszta alul ,felul es feher toltelek benne.Sajnos keson ertem haza es nem tudtam mar irni.Koszonom szepen.
Marcsi válaszol:

Kedves Márta!

A következő linken találja a fehér mákos süti receptjét. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/feher-makos-suti/

Marcsi

Dr. Márton Csilla kérdezi: Nem kérdés. Családunk nagy figyelemmel kíséri ezt a műsort, ami hagyományőrző is, de figyelemfelkeltő is. Lehetőséget ad arra, hogy ifjú tehetségek bemutatkozhassanak, ha arra érdemesek. Én egy ilyenre szeretném a figyelmét felhívni Marcsinak.Debrecenben, Pallagon nyílt tavaly decemberben egy pékség - " Spájz" a neve. Egy közgaszdász fiatalember és egy intenzív osztályon dolgozó kardiológusnő álma vált valóra . Honlapjukon megnézhető mire jutottak nem egészen 4 hónap alatt . Nem ebből élnek, ez a hobbyjuk a legjobb értelemben. Csakis minőségi alapanyagokból, adalékanyag mentesen dolgoznak, nagyonn kreatívan, nagy odafigyeléssel, jó értelemben vett kísérletezéssel.Érdemes rájuk odafigyelni. Sokkal több ilyen fiatalra lenne szükség, de talán az ő példájuk másokat is motiválhat.
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Köszönöm szépen a levelét, amint tudom megkeresem a pékséget az interneten.

Marcsi

Ibola kérdezi: Kedvas Marcsi nagyon szeretem a musorodat,azt szeretném megkérdezni,hogy hol találom meg azt a receptet ahol megtudhatnám hogyan kell megsutni az igazi jo kovásszal készult kenyeret.Elore is koszonom.
Marcsi válaszol:

Kedves Ibola!

Két kitűnő receptünk is van itt a weboldalunkon, az egyik Libor Marcsié, a másik Nyírő Tamásé. Küldöm a linkeket:

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/,

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tulipanos-kenyer/.

Marcsi

Mária kérdezi: fehér mákos sütemény receptjét szeretném kérni
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A következő linken találja a receptet:

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/feher-makos-suti/.

Marcsi

Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megrendelni a könyvedet itt az oldaladon. Az szeretném kérdezni, hogy megoldható lenne, hogy dedikáld ezt a szép könyvet? Köszönöm! Üdvözlettel: Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Igen, a megjegyzés rovatba írd be kérlek, hogy milyen szöveget szeretnél, hogy szerepeljen a könyvben.

Marcsi

Kőkúti Dénes kérdezi: Feleségemmel együtt nagyon reméljük, hogy ez a remek műsor nagyon hoszú életű lesz, ha rajtam múlna kötelező "olvasmánnyá" tenném a fiatalság számára, még senkinek sem sikerül eddig ilyen remekül magyarrá nevelni az embereket. Nem vagyok irigy természetű, de erre a stábra, a munkájukra és a lehetőségeikre bizony - csúnya dolog -de nagyon irigykedek és a munkájukhoz szívből gratulálok. Mint volt fotós külön szeretném megköszönni a sorozat operatőrének (operatőreinek?) a gyönyörű képeket! Kérdésem csak egy lenne: MIKOR LESZ A KÖVETKEZŐ ADÁS, mert ahány újság, reklám létezik, mind mást mond. Munkájukra Isten áldását kérve búcsuzom, a hölgyektől kézcsókkal, az uraktól baráti kézszorítással: Kőkúti Dénes
Marcsi válaszol:

Kedves Dénes!

Nagyon szépen köszönjük az elismerését, feltétlenül átadom a kollégáimnak is! A következő adásunk április 19-én, vasárnap, nem a megszokott napon és időben, 14.30-kor lesz a Duna Televízió műsorán.

Marcsi

Mónika kérdezi: Kedves Marcsi, szeretném megkérdezni, hogy a 2015.04.04.i (szombat) adásban szereplő kitünő bárányrecepteket hol találom meg? köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

Itt:

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/baranygulyas/,

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/baranyburger/,

http://www.gasztroangyal.hu/pasztor-pite/,

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/grillezett-barany-majas-hurka/.

Marcsi

Varga-Halmosi Eszter kérdezi: Kedves Marcsi! Egész családunk hű követőd, és nagyon szeretjük üdítő és minőségi műsorodat. Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a módja, hogy ide a Bakonyba Zircre meghívjunk titeket egy gasztronómiai kalandozásra? Annyi sok szép hagyomány, étel és természeti szépség van, a Gasztroangyalt is szívesen látnánk itt a környéken :) Köszönöm ha válaszolsz, további szép napot és jó főzőcskézést nektek! Varga-Halmosi Eszter
Marcsi válaszol:

Kedves Eszter!

Légyszíves írj néhány sort a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre, hogy milyen népszokások, hagyományok és ételek találhatók a környéken, amit esetleg bemutathatunk és megbeszéljük majd a kollégáimmal szerkesztőségi értekezleten. Várom a leveled!

Marcsi

Raposa András kérdezi: Szia Marcsi!Én is ha szabad ajánlanék neked egy borászotatot! Villa Tolnay Borház kft!Tolnai Klári volt nyaralója és pincélye Káptalan Tóti mellet! Szép téztelek vannak!http://www.villatolnay.hu
Marcsi válaszol:

Kedves András!

Köszönöm szépen, megnézem a weboldalukat.

Marcsi

Friss

Csiripiszli

A tritikálét vagy búzát kiválogatjuk, fontos, hogy csak az egészséges szemeket használjuk fel.

Csicsóka saláta

A csicsókát meghámozzuk, és káposzta reszelőn, nyersen lereszeljük.

Hajtogatott, réteges keletlen

A megtisztított burgonyát lereszeljük, belekeverjük a lisztet és a sót.

Paprikás kattancs

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.