Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Tanácstalan vagyok, milyen levest készítsek vendégeknek egy mindenféle pirított maggal készült tejszínes csirkemellhez. Segíts kérlek! Köszönöm: Mária
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A csirkemellhez egy jó sütőtök krémlevest ajánlanék. A honlapunkon találsz is hozzá receptet, sült kacsamájjal levesbetétnek: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/sutotok-kremleves-sult-kacsamajjal/. Vendégeknek ízletes és különleges, ugyanakkor jó vitamin és ásványi anyag forrás ebben az egyre hűvösebb őszi időben.

Marcsi

BeresyAniko kérdezi: Szia Marcsi!Koszonom neked es a stabodnak ezeket az elvezetes musorokat!Tovabbra is sok egeszseget kivanok nektek a musorokhoz es minnel tobbet csinaljatok belole.Udvozollek ismeretlenul is.Beresy Aniko Katymarrol(Bacs-Kiskun megyebol)
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Nagyon szépen köszönöm, a kollégáim nevében is!

Marcsi

Toldi Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! Gratulálok a műsorodhoz! Nagyon eredetei:) És minden elismerés, hogy ezt a színvonalat folyamatosan tudod tartani! A legutóbbi műsorodba, ugye az ördögkerék volt az ami egy töltött kenyérlángos mázas kerek edénybe megsütve? Szeretnénk megkapni a receptjét, mert mi is nagyon szívesen kemencézünk. További sok sikert kívánunk! Üdvözlettel, Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Az ördögkerék receptjét itt a honlapon, a Sütés menüben, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/ordogkerek/.

Marcsi

Kaposi Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Ismét, és már sokadszor követtem műsorod, és változatlanul nagyon tetszik! Gratulálok hozzá az egész stábnak! Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy jó lenne ha a termelők, manufaktúrák termékeit egy helyen meg is lehetne vásárolni. Nagy álmom egy ilyen kis üzlet (vagy esetleg több) nyitása. Itt az oldaladon néhány elérhetőséget már találtam, de szeretném a segítségedet kérni abban, hogy ezen kívül milyen módon fogjak hozzá a keresésnek. Ha ez nem "üzleti titok", szívesen venném a segítséged, az iránymutatásod! Válaszod előre is köszönöm, és kívánok további sok sikert a munkádhoz, ami számomra és nagyon sokak számára is példaértékű!
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A kezdeméynezés nagyszerű, remélem sikerül is véghezvinned! Az biztos, hogy igény is van rá, melynek egyik ékes bizonyítéka volt számomra a nyári Gasztroangyal hétvége, ahol a hőség ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak az műsorban bemutatott termelőkre, gazdákra és persze a kiváló kézműves élelmiszerekre, a borokról, pálinkákról nem is beszélve! Azokon a termelőkön kívül, akiket itt a honlapon megtaláltál, azt tudom javasolni, hogy vedd fel a kapcsolatot Király Rolanddal, a Magyar Családellátó alapítójával, vezetőjével, (az elérhetőségét itt találod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/magyar-csaladellato/) aki olyan kistermelőket is ismer, akiktől biztosan jó minőségű, friss árut lehet beszerezni. Sok sikert a bolt indításához!

Marcsi

Szlatényi Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Valamelyik adásban két nagyon szimpatikus dió és mogyorótermelővel ismertetett meg. Valahová fel is írtam de most amikor nagyon kellene nem találom meg. Szeretnék két zsák héjas diót és valamennyi mogyorót részben a családtagjaimnak, valamint az unokám óvodáját is szeretném megajándékozni. Nem találtam elérhetőségeket, az interneten, csupán egy felsorolást Orosz úr honlapján,amikor a diótermesztésről ír. Előre is nagyon köszönöm. ( a műsora óta, amelyben bemutatta a Szabó malmot ott veszek lisztet , kitűnő! Köszönöm!)
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A dióról és mogyoróról készült adásunkban Dankó József diótermelőt, Kardos László és Szabó László mogyorótermelőket mutattuk be. Dankó úr elérhetősége itt a honlapunkon is megtalálható a  http://www.gasztroangyal.hu/termelok/magvak-lisztek/ linken,  Szabó úré pedig ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/mogyoroolaj/. 

Marcsi

Inkeller Orsolya kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon tetszik a műsorod, ha csak tehetjük nézzük. A legutóbbi adásban Pécsen és környékén jártatok, szeretném megkérdezni annak a pékségnek az elérhetőségét ahol a tulipános kenyeret és az ördögkereket készítettétek. Válaszodat előre is köszönöm, további sok sikert ehhez a remek műsorhoz! Orsi
Marcsi válaszol:

Kedves Orsi!

Nyírő Tamás tulipános kenyeréből pénteken és szombaton tudtok vásárolni a Király utcai Nick udvarban és a Vásárcsarnokban. Hétköznap csak rendelésre készít kenyeret, saját üzlete egyelőre nincs.

Marcsi

Klára kérdezi: Kedves Marcsi ! Szeretném megtudni a Nyírmeggyesen készült, diós-meggyes batyu receptjét. Imádok sütni - főzni, és nézem minden műsorát, ami nagyon színvonalas. Ha lehetőség van rá, kérem írja meg. Köszönettel: Klára ! További jó munkát, és sok sikert kívánok !!
Marcsi válaszol:

Kedves Klára!

Köszönöm szépen! A receptet a Sütés menüben publikáltuk, az alábbi linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/dios-meggyes-batyu/.

Marcsi

 

Erdélyi Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretjük a műsorodat mindig megnézzük. Édesanyámnak és nagymamámnak mindig a régi idők jutnak az eszükbe, mert azt mondják akkor láttak utoljára ilyen szép és jó minőségű alapanyagokat. A kérdésem, hogy például Pesten miért nem lehet a termelőknél igazi szép sárga vajat, tojást...stb kapni mint amit a műsorodban is lehet látni. Válaszod előre is köszönöm: További sok sikert a műsorodhoz! Judit
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Szerencsére egyre több piacon találkozhatunk már olyan termelőkkel, akik saját, kiváló minőségű alapanyagokkal várják a vásárlókat. Tény, keresni kell őket, érdeklődni. Néhány éve a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt, minden pénteken kezdett el működni Vidék Mustra néven egy kézműves és őstermelői piac. Nagyon sok kiválő termelő utazik fel a fővárosba, és kínálja a portékáit, ahol a vaj sárga, mert igazi tejből készült. Tudomásom szerint, jelenleg a Szabadság téren kerülnek felállításra a standok péntekenként. Látogassatok el egyszer oda, biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a kedvetekre való zöldségeket, tejtermékeket, húsárukat.

Marcsi

Andi kérdezi: Kedves Marcsi! En kezdo haziasszonynak szamitok, ha ezt manapsag mondjak meg igy... Raadasul vilag eletemben nagyvarosokban laktam, ezert nagyon ertekelem a musorat, a recepteket. Imadom a musor hangulatat, a temait. Egy keresem lenne Onhoz. Ha csak a hetvegi (meggyes) adasat visszanezi, lathatja, hogy egeszen gyakran elofordul, hogy az On kerdeseire adott valaszokat a nezo vagy nem erti, vagy egyaltalan el sem hangzik. Pl. Az oreg neni, aki a krumplis-kaposztas retest keszitette, vagy a tanar , aki a focival kapcsolatban szeretett volna nyilatkozni a feltett kerdesre. Mas adasban is elofordult mar, es ugy gondoltam, egy ilyen visszajelzesnek en is orulnek, ha a celkozonsegem udvariatlansagot fedezne fel a technikamban. Persze, en megertem, hogy az On stilusa nagyon kozvetlen, de kerem, ez ne menjen a parbeszedek (es fontos valaszok) minosegere. Udv, Andi
Marcsi válaszol:

Kedves Andi!

Levele és észrevétele kapcsán ismét megnéztem a múlt heti adásunkat. Amikor Székely Erzsikééknél vendégeskedtünk előfordult, mivel többen is szerepeltek a jelenetben, hogy bizony egyszerre beszéltek a vendéglátóink, ami megeshet, ha négyen vagy öten is készítenek egy-egy ételt, tüsténkednek a konyhában. Úgy gondolom, hogy ez az életben is így működik, hiszen régen a nagycsaládokban több generáció asszonyai főztek együtt. Igyekeztem a fontos információkat elismételni az ételek készítése alkalmával, lehet, hogy ez tűnt Önnek úgy, hogy közbevágtam, vagy nem hagytam szóhoz jutni Mariska nénit, ami nem így történt. Természetesen a továbbiakban mindenképpen figyelembe vesszük az észrevételét, de biztos vagyok benne, hogy máskor is forgatunk még olyan jelenetet, ahol többen fognak együtt munkálkodni, ami miatt úgy tűnhet, hogy nehezebben érthetők a válaszok.

Marcsi

Simon Viktória Zita kérdezi: Kedves Marcsi! Egy ajánlat Önnek: Szekszárd, Szász Étterem, Keszthelyi család! Igazi vendéglátós dinasztia, értékekkel, érzelmekkel. Jó lenne látni őket a műsorában - jó lenne, ha szélesebb körben is láthatnák: lehet így is "vállalkozni", gondolkodni. Üdvözlettel: Simon Viktória Zita
Marcsi válaszol:

Kedves Viktória!

Köszönöm a javaslatát. Bízom benne, hogy lesz lehetőségünk egyszer felkeresni a szekszárdi éttermet!

Marcsi

Nyerges Andrea kérdezi: Szia Marcsi! Imadom a musorodat,mindig megnezem! Ma,azaz okt.25-en neztem a "meggyes" epizodot. Abban sutottek egy fincsi dios-meggyes kosarkat,aminek nem talaltam meg a receptjet. Szeretnelek megkerni,hogy segits engem hozza,hogy megtalaljam,mert szeretnem megsutni en is a csaladomnak!! Koszonom elore is! Tovabbi sok-sok ilyen klassz forgatasokat kivanok! Andrea Szegedrol :))
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

A diós, meggyes batyu receptjét a Sütés menüben találod, ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/dios-meggyes-batyu/.

Marcsi

Turi Géza kérdezi: Szia Marcsi!! Biharugrai lakos vagyok és szeretném vagyis szeretnénk ha eljönnél hozzánk! nagy szeretettel várunk,ugyanis Biharugra a vad és a hal országa!!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Géza!

Nagyon szépen köszönöm a szíves meghívást, remélem lesz rá lehetőség, hogy el is fogadjuk!

Marcsi

Tóth Katalin kérdezi: Szia Marcsi!Tudnàl ajànlani valami jó éttermet Balatonlelle környékén?
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Bogláron találjátok a Gianpiero’s Éttermet (www.pierobar.hu), melyet szeretnék ajánlani, illetve, ha Balatonszemesen jártok, akkor a Kistücsök Éttermet érdemes felkeresnetek (www.kistucsok.hu).

Marcsi

Kovács JÁnosné (Margit) kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném ha leirnád a lereszelt citrom héj eltevésének receptjét a 2014 okt.18-ai adásban volt ha jól emlékszem . Elöre is köszönöm Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A múlt heti adásunkban Ménesi-Melis Zoltán által bemutatott reszelt citromhéjat  a következőképpen szokták eltenni. 3 kg bio citromot megmosunk, majd a héját lereszeljük. Könnyebb és gyorsabb eljárás, ha nagyon vékonyan meghámozzuk, majd ízlés szerint hozzáadjuk a nádcukrot és robotgépben összeaprítjuk. Ezután befőttes üvegekbe tesszük és tetővel  lezárjuk. Fontos, hogy folyamatosan hűtőszekrényben tároljuk.

 Marcsi

Zoltán kérdezi: Kedves Marcsi! Az egyik műsorban láttam, hogy nagyon íny csiklandozó kenyeret és kiflit (joghurttal) sütött ( a végén vízzel megpermetezve) az egyik hölgy, akinél forgattatok. Úgy emlékeztünk, hogy egy október eleji műsorban láttuk a sütést. Vissza is sikerült nézni az összes októberi műsort és úgy néz ki, hogy szeptemberben volt a műsor, viszont csak 60 napig lehet visszanézni az adásokat a médiatárból. Kerestem a gasztroangyal oldalon is a receptet, de ott sem találtam. Kérhetem a segítséged a recept megtalálásában?
Marcsi válaszol:

Kedves Zoltán!

Libor Marcsival, azaz Limarával készítettük a Konyhai praktikákról szóló adásunkat, melyet tavasszal mutatott be a Magyar Televízió. Valószínű, hogy az ismétlését láthattátok, mivel az eredeti adás óta már valóban eltelt a 60 nap, ezért nincsen fönt az MTV Médiatárában az adás. A házikenyér és a tönkölykorpás kifli receptjeit a honlapunkon is közzétettük,  a Sütés menüben találhatók. Küldöm a linkeket: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/.

Marcsi

 

Szeléné Schmidt Margit kérdezi: Kedves Marcsi! Egyik műsorában halászlét főztek. Elhangzott egy mondata, hogy" a halászlé leve homogén lesz , nem ülepszik ki a hagyma alulra és felül a lé..." ha...... Sajnos elfelejtettem mit mondott, mi a fortély. Amennyiben lehetséges kérném válaszát. Üdvözlettel: Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

Akkor lesz a halászlé leve homogén, ha "hab" alatt fő a hal. Ha erős tűzön főzzük meg a halat, akkor válik egyneművé a lé. Amikor egy kanállal merítünk belőle, akkor nem ül ki a zsír a kanál tetejére, a paprika pedig az aljára. Ez volt a fortély, amit megosztottunk a nézőkkel. A pontos recept, itt a honlapon a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/bajai-halaszle-gyufatesztaval/.

Marcsi

Edina kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném a segítségedet kérni. Elég sok helyen és sokféle szőlőmagolajat lehet kapni. Honnan lehet tudni hogy melyiket érdemes megvenni?Esetleg tudnál megbízható forrást mondani? Segítségedet köszönöm, Edina
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

Gere Attila borász, nemcsak kiváló boraival gazdagítja a hazai borkínálatot, hanem szőlőmagból különböző termékeket is készítenek, többek között szőlőmagolajat is. Az általa készített termékeket jó szívvel tudom ajánlani. Bővebb információt a honlapjukon találsz, melynek címe: www.gere.hu.

Marcsi

Maya kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon köszönöm a színvonalas, érdekes adásokat. Nagyon szeretem nézni a műsorodat, kedves vagy és látszik, hogy magad is ügyesen mozogsz a konyhában. Kérdésem lenne, pécsi lévén a múltkori adásodon felbuzdulva, elkezdtem keresni a " tulipános kenyeret " gyártó fiatalember pékségét. Azt hittem, beazonosítottam a műsor alapján a helyet, de mégsem. :) Az általam vélt helyen nem találtam a kedves kis helyet. Kérlek, segíts! Hol található az a kis pékség? Lehet, nem is Pécsett? Köszönöm segítségedet, további sikeres munkát kívánok! Üdvözlettel: Burgertné Maya Pécs
Marcsi válaszol:

Kedves Maya!

Tamás által készített tulipános kenyérből pénteken és szombaton lehet vásárolni a pécsi Vásárcsarnokban és a Király utcai Nick udvarban. Saját üzletük jelenleg nincsen, hétköznap csak rendelésre sülnek a csodás kenyerek náluk. Ha érdekel ez a lehetőség, akkor küldünk telefonos elérhetőséget is.

Marcsi

Csernovszki Csilla kérdezi: Kedves Marcsi! Azt a műsorodat láttam amikor élő epres sütit kaptál.Nagyon érdekelnének ezek az élő ételek,sütemények.Sajnos sütifüggő vagyok és a hagyományos módon elkészült sütik nem egészségesek mondhatom kissé "károsak.Meg tudnád adni a hölgy elérhetőségét aki az akkori műsorodba szerepelt,mert több étel is érdekelne,vagy hol tudok jó pár ételreceptre szert tenni? Köszönöm válaszod. Csilla
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Leitert Glóriáék elérhetőségét a Termelők menüben, a Zöldség- Gyümölcs rovatban, Csírák és élő ételek címszó alatt tettük közzé. A weboldalukon, www.csirak.hu, több receptjüket is megtalálod. Nekem is nagyon ízlett, amivel megkínáltak a műsorban. 

Marcsi

Mária kérdezi: Kedves Marcsi.Én nem kérdezni szeretnék,hanem dicséni Téged !Boldog vagyok ,hogy van ilyen ember mint Te. Jó látni és nézni amint beszélsz az emberekkel.Szivéjesen, kedvesen , vidáman és Te is ügyesen csinálod velük az ételt.Kívánom , hogy sokáig maradj ilyen vidám és a műsorod sokáig tudjuk nézni.Üdv:Bezdán Lászlóné Domaszék 2014 okt.24
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Nagyon szépen köszönöm, én is remélem, hogy sok szép adással örvendeztethetjük még meg a kedves nézőinket!

Marcsi

Sára kérdezi: Szia, kedves Marcsi! Már annyit. de annyit csorgattam a nyálam a músoraidat nézve, boros pincékbe látva, kemencében sült finomságokat fogyasztva, nagyokat kacagva, hogy most gondoltam megírom ezt már nehezen lehet viselni.....ez persze csak a hatás fokát mutatja..szóval elismerésem , csak így tovább! Igazán nagyon érdekes, látványos, tanuságos, jó hangulatú...... csak mellékesen megjegyzem, hogy épp vastagbél daganattal kezelés alatt állok, s csak zöldeket és leveleket eszem, s eközben nézem músorodat......Óóóh, ha egyszer majd én is veletek ehetnék! További sok sikert, rendszeres músornéződ Sára
Marcsi válaszol:

Kedves Sára!

Nagyon köszönöm és mielőbbi gyógyulást kívánok! Biztos vagyok benne, hogy a kezelés végeztével ugyanolyan jókat fogsz enni, mint előtte! Tudom, hogy nem könnyű ez az időszak, de ha túljutottál rajta minden más lesz.

Marcsi

Földházi Gabriella kérdezi: Kedves Marcsi! Amikor csak tudom nyomon követem a műsorod ami egyszerűen lenyűgöz már az első perctől kezdve!!! :) Imádom a hangulatát, a mosolygós embereket...akik egy jobb és szebb élhetőbb jövő felé mutatnak utat, amelyre én is, habár csak kis lépésekkel de készülök!Jómagam is és a családom is a kis kert adta "ajándékokat" dolgozzuk fel, szörp, lekvár, savanyúság, stb.. formában...Az aszalással is próbálkoztunk már, azonban most felkeltette az érdeklődésemet a liofilizálás! Pont ebben szeretném a segítségedet kérni! A fagyasztva-szárítás,módszere nagyon érdekel, illetve egy olyan akár otthon is használható berendezés amihez hozzá tudnék jutni itthon Magyarországon! Amennyiben van valami információd a "házi liofilizáló géppel" kapcsolatban azt szívesen venném!!! Előre is köszönöm a válaszod! Tisztelettel: Földházi Gabriella
Marcsi válaszol:

Kedves Gabriella!

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy egyáltalán kapható-e olyan berendezés, amellyel otthon tudtok liofilizálni. Kiváló eljárás, ugyanakkor komoly technikai hátteret igényel. A gombákról készült adásunkban az egyik cégnél láttam liofilizáló gépet, azt javasolnám, hogy őket is kérdezzétek meg erről, elérhetőséget a honlapjukon találtok: www.champex.hu.

Marcsi

Horváth Ingrid kérdezi: Kedves Borbás Marcsi! Egy nagyon kedves kreatív volt kolléganőm részére szeretném a segítségedet kérni. Szóval és tettel egy régebbi műsorodban bemutattál két hölgyet, akik, egyszer csak, mertek nagyot álmodni és nyitottak egy cukrászdát, azt hiszem Óbudán. A volt kolléganőm a Malév megszűnése után, ahol együtt dolgoztunk, szintén nagyot ugrott és szárnyakat adott vágyainak, illetve mások álmainak és megalkotja a mások által megálmodott tortákat. Bátran merem mondani profi módon, most be is iratkozott felnőttképzésre cukrásznak, de sajnos nem talál nyitott kapukat, sok cukrászdát megkeresett, de mint minden állás és munka csak ismeretség nélkül nem találtatik :-(, sajnos. Szerinted milyen vonalon induljunk el, mert a nagyobb, ismertebb cukikban csak arcvágás és kitérő választ kapott eddig, még el sem beszélgettek vele? Én ajánlottam volna neki a két hölgyet, mert ötletesek, kreatívak, talán felkarolnák, nem tudom megkérdezhetem -e az elérhetőségüket? Az iskola sajnos nem nagyon foglalkozik a támogatással, ahova meg ajánlanak, ott meg mosogattatják a "tanulókat". Elnézést az őszinteségért. A Zilah cukrászdában is járt már, ott is félvállról eltanácsolták.... Ezek után már az emberi oldalát is nézem a cukrászdáknál, mert a név ..... sajnos nem kötelez. Ha tudnál segíteni megköszönjük, elnézést, hogy tegeződtem, üdvözlettel: Horváth Ingrid Ui. : Csak így tovább, sajnos az értékek kihalóban vannak :-( Pedig ez lenne a legfontosabb, amit tovább tudunk adni a gyerekeink!
Marcsi válaszol:

Kedves Ingrid!

Az a nagyon kedves, szimpatikus két hölgy, akiket Árpás Laci barátommal látogattunk meg, a Zazzi Cukrászda tulajdonosai és természetesen nem titok a címük, elérhetőségük sem, amelyet itt a honlapon is közzé tettünk: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/zazzi-cukraszda/. Ismeretlenül, de szeretném a barátnődet biztatni. Az elutasítások ellenére sem szabad a próbálkozást feladnia, mert biztos, hogy hamarosan megtalálja a helyét! Megértem, hogy egy-egy elutasítás mennyire letaglózza az embert, de egyszer sikerül fog, egy olyan ajtón kopogtatni, ahol fogadják is majd. Sajnos nem könnyű időszakot élünk, embertpróbáló világ ez most mindenkinek. Hiszem és tudom, hogy a küzdelmei meghozzák előbb-utóbb az eredményt! Kérlek, tájékoztass majd a fejleményekről!

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék gratulálni az új műsorvezető páros választásához!Fantasztikusak együtt, szívet, lelket gyönyörködtető ahogy Fanni élvezi az egész műsort, ahogy Sándor segíti a hallását... nagyon emberi, példamutató! Arról meg nem is beszélek, hogy szívem csücske Tündérországba vittetek el két adásban , ami külön öröm volt! Remélhetem, hogy a GA is elvisz majd oda ismét? Marcsi, mindkét műsorod lenyűgöző, bearanyozzák a szombat délutánjaimat! Köszönet érte Neked, és minden munkatársadnak! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Én köszönöm! Mindig megörvendeztet a lelkesedésed. Egyre több, hozzád hasonló pozitív visszajelzés érkezik Fannival és Sanyival kapcsolatban, és persze arról is, hogy mennyire más lett az adás az ő főszereplésükkel. Sok fejtörés előzte meg még nyár elején, hogy kikkel tudjuk folytatni a műsort, de amikor megnéztük a velük készült  próbafelvételeket, bennünket is lenyűgözött mennyire különlegessé, ugyanakkor érdekessé, szerethetőbbé vált általuk a műsor. Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem is kell sokáig várnod és hamarosan a Gasztroangyal "Tündérországba" forgatott epizódjait is láthatod!

Marcsi

Gondáné Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! Most olvastam a goji bogyoról. A Te véleményedet szeretném róla kérdezni. Sok jót mondanak. Hol vehetném meg a töveket a termesztésre. Hátha Te többet tudsz róla.Köszönöm megtisztelő válaszodat G. Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

A goji bogyóról én is nagyon sok jót olvastam, nagyon hasznos a fogyasztása különösen így tél előtt. A szervezet ásványi anyag és vitaminháztartását feltölti, jó immunerősítő és kitűnő élettani hatással rendelkezik ez az Ázsiából származó gyümölcs. A termesztésével kapcsolatban túl sok információval nem rendelkezem, de mielőtt belefogsz mindenképpen tájékozódj az interneten megtalálható forgalmazóknál, mert csak akkor és úgy érdemes a termesztésbe belefogni, ha létezik olyan fajtája, amely itteni termesztésre is alkalmas.

Marcsi

Kovács Tímea kérdezi: Kedves Marcsi! Régóta nagy rajongói vagyunk a műsorodnak. Nagyon tetszik, hogy sok helyi termelőt mutatsz be. Sokat megismertünk mi is nyáron, a Millenárison. Nagyon szeretjük a tejtermékeket, de sajnos a termelők azt mondták, hogy a termékeik boltokban nem kaphatók. Mi Budapesten élünk. Tudsz mondani Budapesten olyan helyet, ahol vidéki sajtműhely vagy egyéb tejtermék készítők finomságait meg lehet vásárolni? Házhoz szállítás is érdekel. Válaszodat előre is köszönöm: Kovács Tímea
Marcsi válaszol:

Kedves Tímea!

Az Etyektej termékeit tudom ajánlani, amelyeket Budapesten is meg tudtok vásárolni. A honlapjukon www.etyektej.hu megtaláljátok azokat az üzleteket, ahol kaphatók az általuk készített sajtok, vajak, túródesszertek. Sőt még nyers tejet is árulnak, melyek szállítási útvonalát szintén a honlakjukon publikálják. Egyébként a műsorban bemutatott sajtkészítőket a Termelők menüpontban tettük közzé, névvel elérhetőséggel együtt. Tőlük is érdemes érdeklődni, mert a fővárosban megrendezésre kerülő fesztiválokon vannak, akik részt szoktak venni.

Marcsi

 

Nagy Judit kérdezi: Kedves Marcsi! Bocsánat hogy zavarom,-de Nagyon szeretem műsorát, és volna egy igen nagy kérdésem.- Van egy nagyon csodálatos Magyar tejgazdaság Valkón.-" Gödöllő mellett"- Nagyon sok finom tejterméket gyártanak, és csak azt szeretném megtudni, mi kell ahhoz , hogy egy kicsit népszerűbbé tehetnénk.- ???-Ebben kérném a segítségét.- Én mint nyugdíjas dolgozom kisegítőként, mikor hívnak.- De már a műsoraiban annyi kedves, de eddig ismeretlen -részemről- helyen forgat, hogy vágyat éreztem, hogy ezt a gazdaságot is be kellene mutatni.- Ami nem is kicsi.- Tisztelettel kérem, segítsen, hogy lehetne egy Aranyérmes kecske terméket még népszerűbe tenni.- Mert itt a tej, joghurt, tehén,kecske gomolyák, joghurtok,és a nagyon finom rókagombás ,és még sok más sajtok megtalálhatók.- Felsorolni is nehéz, mi mindent készítenek.- Tisztelettel kérem, ha van egy szikrányi lehetőség, írja meg mi kell hozzá!!.- Budapest.2014. október.20. Sok sikert a munkájához .-Tisztelettel Nagy Judit nyugdíjas.
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Igyekszünk a kollégáimmal lehetőleg mindenhova eljutni, hogy Valkóra sikerül-e majd, azt ebben a pillanatban még nem tudom megmondani. Köszönöm szépen a javaslatot, ha lesz olyan témánk és a környéken forgatunk, akkor van rá esély, hogy felkeressük a gazdaságot. Szeretném kicsit beavatni egy-egy adásunk készítésének rejtelmeibe! Egy témát, lehetőleg egy tájegységen veszünk fel, mert egy adást 2 napos forgatás alkalmával készítünk el. Ezért azt sajnos nem tudjuk megtenni, hogy több órát utazzunk két helyszín között, mert akkor nem tudjuk az előre egyeztetett időpontokat  betartani. Emiatt nem tudok most még biztosat ígérni. A türelmüket szeretném kérni és ha van rá lehetőség, akkor a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre legyenek kedvesek elérhetőséget küldeni!

Marcsi

Szelényi Ákos és családja kérdezi: Kedves Marcsi ! Nem kérdezek, csak szeretném megköszönni és biztatni, mert eddigi tevékenysége azok közé emelte, akik a legtöbbet tették ezért az országért, ezért a közösségért ! Gyönyörű élményekben részesítette nézőit már nagyon sokszor, remélem tevékenységét hivatalosan is elismerik majd ! (Vagy már meg is történt, csak mi nem tudunk róla?) Mindenesetre ön az otthon, illetve az ország melegét sugározza hazánk lakóira, mert ön nem csak egy műsor, hanem az ország háziasszonya ! S így Önnek Magyarország lett a gyermeke ! Nagyon köszönjük ! Ez a legtöbb ami tévésként és emberként adható, s erre éhes a világ, még ha sokszor nincs is tudatában ennek...! Az ilyen műsorok viszont segítenek rádöbbenni erre, aki meg tudatában van, annak meg lelki gyönyörűséget nyújtanak...! Ennél nem kell több...! Még egyszer szívből köszönjük és köszöntjük, szeretettel: Szelényi Ákos
Marcsi válaszol:

Kedves Ákos!

Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg dicséretet, kicsit el is pirultam! Büszkeséggel tölt el, hogy a műsor nézőitől folyamatosan kapjuk az elismeréseket, ami rendkívül fontos a számomra. Mindemellett idén egy óriási megtiszteltetés is ért bennünket. Szeptember elején Magyar Termék Nagydíjat kapott a műsor, melyet a kollégáim együtt vettünk át, a Parlamentben rendezett ünnepségen. Az új évad epizódjait változatlan lendülettel készítjük, remélem a fogadtatás is az eddigiekhez hasonlóan pozitív lesz!

Marcsi

Zsilinszli Zsuzsanna kérdezi: Kedves Marcsi! A következö kérésel fordulok Önhöz: Tekintettel arra, hogy évek óta nagy érdeklödéssel kísérem a "Gastro angyal"-müsorát. Mindezek közül a 2013 május másodikai müsort , melyben Dunakeszin a Magyar Lila nevü gyogynövényes-asszony tudását nagy figyelemmel kisértem! Mivel én már sajnos 30 éve Sklerozis-Multiple betegégben szenvedek, ezért az az ötletem támadt, hogy talán segitség lenne számomra Magyar Lilát megismernem, ehez kérném a kedves segitségét . Kószönettel: Zsuzsanna
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsanna!

Magyar Lillát, a Csapody Vera Növénybarát Körön keresztül tudja elérni, a következő az e-mail címük: csapodykor@freemail.hu. A szíves figyelmébe szeretném még ajánlani Szabó Gyuri bácsit is. aki szintén nagy szakértője és ismerője a hazai gyógynövénykultúrának, népgyógyászatnak. A honlapja: www.gyorgytea.hu. Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Marcsi

 

Almás Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! A tulipános kenyér sütése után az Úr sütött valami lepényt. Kérlek küldd el a receptet vagy a linkjét. Köszönettel: Almás Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Az ördögkerék receptje a honlapunkon a Sütés menüben található, a következő linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/ordogkerek/.

Marcsi

Kovács Jánosné Margit! kérdezi: Kedves Marcsi ! Nagyon örülök hogy ujra eljött az ősz ,és ezzel ujból élvezhetjük továbbra is a müsorodat! A szinvonal változatlan,érdekes és sok szinü.Szivböl gratulálok a müsorhoz és továbbra is hüséges nézöd maradok .Remélem még nagyon sokáig nézhetünk minden szombaton.Csak egyetlen dolgot irigylek Töled (Jó hiszemüleg) hogy annyi finomságot kostolhatsz. További sok sikert kivánok: Margit
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen lelkes nézői vagytok a műsornak! A finomságokat Ti is elkészíthetitek, hiszen az adások receptjei megtalálhatók a honlapon is. Szerencsére rendszeresen érkeznek a nézőinktől visszajelzések, hogy milyen jól sikerültek, és milyen finomak a műsorban látott ételek!

Marcsi

Lukoczky Csilla kérdezi: Kedves Marcsi, lelkes nézője vagyok műsorodnak, a mai adás is nagyon tetszett. Bevallom, nem csak a recepteket, tájakat, embereket figyelem, hanem az öltözékedet is. A mai fehér blúzba pedig egyenesen beleszerettem. Elárulod a lelőhelyét? Kószönettel: Csilla
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Szívesen megmondanám, hogy hol lehetett kapni a fehér blúzomat, de sajnos én sem tudom. Pár évvel ezelőtt ajándékba kaptam. 

Marcsi

Csízi Pál kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretettel kérünk, hogy fogadd el meghívásunkat a december 20-án tartandó hagyományőrző disznótorra melyet a Kisújszállási Súlyemelő Egyesülettel rendezünk. Szeretettel várom válaszod! Csízi Pál
Marcsi válaszol:

Kedves Pál!

Nagyon szépen köszönöm a szíves meghívást, de nagyon sok az elfoglaltságom. A két műsor szerkesztői feladatainak ellátása és a forgatások miatt, teljesen be vagyok táblázva. Fájó szívvel, de sajnos nemet kell mondanom! Bár még decemberig van egy kis idő, ezúton szeretnék egy jó hangulatú, finomságokban bővelkedő disznótort kívánni!

Marcsi

Tamara kérdezi: Kedved Marcsi! Én Kőszegről származom, egészen pontosan Kőszeg város idei borkirálynője vagyok, és pont ezért nagyon szeretném, hogy ha lenne lehetőség a környék, és a jelentősebb borászok bemutatására a műsor keretein belül. Lenne erre lehetőség? Hogy lehetne "jelentkezni" a műsorba?
Marcsi válaszol:

Kedves Tamara!

Természetesen minden ötletet, jelentkezést szívesen fogadunk a műsorba. Kérlek küldj elérhetőséget a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre, és ha lesz rá lehetőségünk, bár most a sugárzáshoz képest jóval előrébb tartunk a forgatásainkkal, remélem eljutunk majd hozzátok is. Addig is a kollégáimmal együtt evidenciában tartunk.

Marcsi

Veszprémi László kérdezi: Szia Marcsi Azt szeretném megtudni hogy hol tudom a régebbi adásokat vissza nézni. A műsor nagyon jó! Előre is köszönöm a tájékoztatást. További sok sikert kívánok. Üdvözlettel:Veszprémi László.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Az mtv.hu weboldalon, a Médiatárban van lehetőség az őszi évad adásainak megtekintésére. A tavaly kialakított rendszer 60 napig őrzi a legfrissebb epizódokat, illetve a Duna World csatorna különböző időpontokban sugározza az előző évadok adásait. Az, hogy pontosan melyik epizódok kerülnek ismétlésre a műsorújságokból tud tájékozódni.

Marcsi

Perlaki Tiborné kérdezi: Szeretném elkérni a gluténmentes péksütemények receptjeit amennyiben lehetséges. Köszönettel: Perlaki Tiborné
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Ha azokra a péksüteményekre kíváncsi, amelyeket az Éllelmiszerallergia Boltban kóstoltunk, akkor náluk tud érdeklődni a receptekről. Elérhetőséget itt a honlapon a http://www.gasztroangyal.hu/termelok/egyeb/elelmiszerallergia-bolt/ talál. A műsorban készített ételek elkészítése pedig a Receptek menüben található.

Marcsi

Takács János kérdezi: Kedves Angyal Marcsi! Szeretnék érdeklődni ,hogy vidéki pékségként van -e esély a műsorba kerüléshez? Tisztelettel:Takács János
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Természetesen, hiszen a műsorainkat főleg vidéken forgatjuk és többször is bemutattunk már vidéken működő pékségeket. A most szombati adásunkban Nyírő Tamás pék süti majd a "híres" tulipános kenyerét. Arra szeretném kérni, hogy küldjön elérhetőséget a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre és ha az Önök településén, városában forgatunk és a témánk is olyan, akkor szerkesztő kollégáim keresni fogják Önt. Annyi információt szeretnék még adni, hogy külön, egy riport erejéig nem tudunk Önökhöz utazni, mert akkor időben nem tudjuk koordinálni az egyes adásaink forgatásait, de egy-egy tájegységhez kötődő téma esetében van rá esély, hogy megkeresik a kollégáim.

Marcsi

Németh Anikó kérdezi: Szia Marcsi! Nagyon szeretem a műsorod, de sajnos lemaradtam az október 4-i adásról. Kérlek írd meg hol találom meg az interneten. Köszi továbbra is a rajongód Ancsa!
Marcsi válaszol:

Kedves Ancsa!

Az idei évad adásait, az mtv.hu weboldalon, a médiatárban tudod visszanézni, ahol 60 napig van lehetőség ez elmaradt műsorok megtekintésére.

Marcsi

Szabó Erzsébet kérdezi: Kedves Marcsi! Meg tudnád-e mondani, mikor lesz adásban a tetétleni Kövér-Tanyán forgatandó műsor? Már ha egyáltalán jól tudom, hogy lesz ilyen. Köszönöm válaszodat előre is. Üdv: Szabó E.
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

Ezt még egyelőre nem tudom. A műsorújságokban, illetve az interneten címmel és egy rövid tartalommal szokott megjelenni az aktuális adás, onnan tudsz informálódni. Mivel ezt a műsorunkat még le sem forgattuk, és az utómunkálatok elvégzéséhez is kell idő, biztos vagyok benne, hogy nem az elkövetkező hetekben kerül majd sugárzásra.

Marcsi

Kitti kérdezi: Kedves Marcsi! Lehet rá számítani, hogy Békés városába is ellátogatnak?
Marcsi válaszol:

Kedves Kitti!

Igyekszünk, hogy a lehető legtöbb helyen megforduljunk és minél több érdekességet, helyi specialitást, hagyományt mutassunk be a műsorba. Remélem Békés városába is eljutunk egyszer. Azt sajnos most még nem tudom megmondani, hogy mikor! Egyelőre a türelmét szeretném kérni!

Marcsi

Polgár Ágnes kérdezi: Kedves Marcsi! Mivel nagyon szeretem a műsorát ezért felmerült bennem az ötlet, hogy a segítségét kérjem a szakdolgozatom megírásához, melynek címe Csokoládéturizmus Magyarországon. Egyébként az SZTE harmadéves hallgatója vagyok és mellesleg cukrász is, így jutott eszembe ez a téma. Szakdolgozatomban az édesség - és csokoládéfesztiválokról valamint turistákat is vonzó csokoládémanufaktúrákról tervezek írni, illetve interjút szeretnék készíteni feszitválszervezőkkel és a néhány csokimanufaktúra tulajdonosával. Továbbá szeretnék a dolgozat végén javaslatot tenni egy lehetséges tematikus csokoládétúra útvonalára is. A fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen ötletét, segítségét szívesen fogadnám. Előre is köszönöm! Üdvözlettel:Polgár Ágnes
Marcsi válaszol:

Kedves Ágnes!

Nagyon jó a témaválasztás, gratulálok. Szerencsére egyre több a kézműves csokoládékészítő  országszerte. A műsorban is többen szerepeltek már közülük. A honlapunkon a Termelők menüben, az Egyéb rovatban, névvel és elérhetőséggel megtalálod, akiket eddig sikerült bemutatnunk. Egész biztos vagyon benne, hogy a segítségedre lesznek, hogy kiváló dolgozat szülessen. Légyszíves tájékoztass majd az eredményről is!

Marcsi

Dia kérdezi: Kedves Marcsi! A legútóbbi adással (Bőszenfai vadászat)szeretnék érdeklődni. Nagyon szép hely volt, ahol a vadkacsa nyársat és a velős rántottát készítetted. Esetleg látogatható az a hely vagy magántulajdonban van? Köszönöm szépen a válaszodat és további sikert kívánok a munkásságodhoz! Üdvözlettetl, Dia
Marcsi válaszol:

Kedves Dia!

Természetesen mindenki számára elérhető Bőszénfa és környéke, ahol a műsort készítettük. A szarvasfarmot viszont előzetes egyeztetés után lehet csak látogatni. További információt a www.szarvasfarm.hu weboldalon találsz. Gyönyörű vidék, érdemes felkeresni!

Marcsi

Nora kérdezi: Üdvözlöm! Erdeklödni szeretnek,hogy a Gasztroangyal adasokat hol tudom megnezni az Interneten? Ha itt a weboldalon lehet, akkor mikortol fog ujra müködni? Köszönettel, Karossy Nora
Marcsi válaszol:

Kedves Nora!

Az MTV honlapján, a Médiatárban tudja megnézni az idei évad epizódjait, melyek az adást követően 2 hónapig állnak a nézők rendelkezésére a weboldalon.

Marcsi

Bea kérdezi: Kedves Marcsi! Ha lenne egy igazán finom (és megbízható) vaníliasodó receptje, kérem, hogy ossza meg velünk a Receptek között. Hálásan köszönöm és minden jót kívánok! Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Máris írom Önnek a vanília sodó receptjét. Két vagy három tojássárgáját ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral (jobb vanília rudat használni) és egy evőkanál liszttel jól kikeverünk. Fél liter tejet felteszünk melegedni, beletesszük a vaníliarúd kiakapart belsejét és amikor langyos, akkor folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kikevert tojássárgákat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésik főzzük. Fontos, nem kell forralnunk, amint kezd sűrűsödni a sodó, máris vegyük le a tűzről.

Marcsi

Szerdahelyi Lajos kérdezi: Bocsánat, Veránkán köszönés nélkül távoztam a nem kielégítő tájékoztatás miatt. Egy kérdés! Mikor lesz a bemutató? Üdvözletem az egész Stábnak ! Kezit csókolom ! Sz. Lajos
Marcsi válaszol:

Kedves Lajos!

Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mikor lesz adásban a Veránkán felvett epizódunk, még csak most kezdődtek el a felvételek utómunkálatai. (Leválogatás, vágás, stb.) A műsorújságokban figyelemmel tudja kísérni, ahol címmel és egy rövid ajánlóval szoktuk megjelentetni a különböző epizódok tartalmát, hogy az a műsorunk, mely iránt érdeklődött, mikor kerül adásba. Az üdvözletét továbbítom a kollégáimnak!

Marcsi

Komárné Zsóka kérdezi: Kedves Angyal-Marcsi Szeretem nézni a műsort és a múlt hét végén nagy kedvet kaptam a kenyér és kifli sütéshez ,amit az október 5-ei vasárnapi adásban láttam. Azóta tűvé tettem a videókeresőben.-archívumban ,de nem találtam meg és egy órai nyomkodás után olvasom,hogy nincs elérés -átmenetileg. .Amennyiben feltöltik a kiflis kelesztést és a műsort ,megnézném,hogy zajlik a művelet,mert nem elég a recept,vizuálisan szeretném megnézni a munkát.,mert később kapcsolódtam az adásba, Ha lehet szeretném kérni az ismétlést. Szeretettel kívánok további sikeres adásokat,-jó főzőrecepteket,-ötleteket,-hozzá-jó időt és sok kedves embert. üdvözlettel. Komár Zsóka
Marcsi válaszol:

Kedves Zsóka!

A műsor az MTVA tulajdonát képezi, ezért az adások ismétlése és internetes visszanézhetősége általuk szabályozott. Az MTV honlapján a Médiatárban az adásokat követően 2 hónapig lehet megtekinteni a műsort, utána már sajnos nem. A honlapunkon pedig azért nem tudjuk átvenni, mert tavaly egy olyan rendszer került bevezetésre, amely technikailag nem kompatibilis a mi honlapunkkal. Nagyon sajnálom, biztatni szeretném, hogy a receptek alapján is tökéletesen elkészíthető mind a kenyér, mind pedig a kifli.

Marcsi

 

Pancsits Józsefné kérdezi: Kedves Marcsi, Először is gratulálok a neves díjhoz, méltán megérdemli ez a músor a kitüntetést. Először is aki nem tud utazni, csodálatos tájakra jut el, másodszor remek étkek készitését látja, harmadszor élvezi azt ahogy Marcsika kóstol. Összefolyik a számban a nyál. A kérésem az lenne, hogy október 26-án lesz a 66. szülinapom. Valóban tanácstalan vagyok hogy kis nyugdijból milyen izletes étellel lephetném meg gyermekeimet. Kaphatnék tanácsot és receptet? Köszönöm és további sikereket a jövőben is. Ani
Marcsi válaszol:

Kedves Ani!

Először szeretnék gratulálni és nagyon sok boldog születésnapot kívánni! Ami az ünnepi menüt illeti, csirkéből készült ételt szeretnék javasolni, ami egyben ízletes, ünnepi alkalomra is készíthető és nem utolsó sorban pénztárca kímélő. A gombás töltött csirke kiváló fogás lehet, annál inkább, mert a csirkét gyakorlatilag filézzük és a maradék csontokból, nyakból, belsőségekből jól bezöldségezve, kitűnő csirkeaprólék leves is készíthető. Így gyakorlatilag egy csirkéből két fogást főzhetünk. A recept a főételek menüben a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/gombas-toltott-csirke/. A másik ötletem, ami nagyon egyszerű, ugyanakkor kiadós étel, a tejszínes, borsos csirke. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/tejszines-borsos-csirke/. Remélem tudtam segíteni!

Marcsi

 

Takácsné Kati kérdezi: Kedves Marcsi! Megfogadtuk a tanácsodat és az Ôrségben tett kirándulásunk során vacsorázni betértünk a nap végén a Bajánsenyén a halászcsárdába és Szalafőn az Őrszemfogadóba hát isteni volt.A hajdinás vargányaleves ,dödölle mennyei eledel.A tökfesztivál is igényes és finom magyar kézműves termékekkel kényeztette a hasunkat.Az Őrség országunk egyik gyöngyszeme.Az itt lakó emberek kedvesek vendégszeretők.A csend megfizethetetlen.Jól éreztük magunkat.Köszönjük a segítségedet.Szeretettel Takácsné Kati Szegedről
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült az őrségi kirándulás és a reményeitek szerint alakult! Számomra is különlegesen kedves hely, ahova bármikor tudnék indulni.

Marcsi

Géressy Annamária kérdezi: Kedves Marcsi! Október 05-én vasárnap láttam a műsorát, amit egy borászattal és sonkakészítéssel foglalkozó családdal készített. Szeretném megtudni az elérhetőségüket. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Géressy Annamária
Marcsi válaszol:

Kedves Annamária!

A Schieszl család által működtetett vendéglő és egyben borház, Budakalászon a Budai út 83-ban található.

Marcsi

Nyírő Nikolett kérdezi: Kedves Marcsi és stábja! Nem egy kérdéssel/kéréssel fordulok Önökhöz hanem egy HATALMAS GRATULÁCIÓT szeretnék átadni,így a virtuális világon keresztül. Fiatalként(27 éves létemre),nagyra értékelem a műsort.Jó ideje kísérem figyelemmel és mindig ámulok micsoda gyönyörű helyeken forgatnak és milyen ízeket tárnak a nézők elé.Kívánok még sok-sok forgatással teli évet és köszönjük az élményeket minden Gasztroangyal rajongó nevében! :-) További sok sikert,minden jót: Nyírő Nikolett
Marcsi válaszol:

Kedves Nikolett!

Nagyon szépen köszönöm! Remélem a műsor most induló évada is számos új élménnyel teszi gazdagabbá!

Marcsi

Friss

Zöldségleves

A hagymát vágjuk apróra....

Krumplis tekercs és káposztás "rétes"

A burgonyát megfőzzük.....

Diós, meggyes batyu

A tészta hozzávalóit......

Meggyes bukta

Először a kelt tésztát készítjük el.