Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Edit kérdezi: Kedves Marcsi ! Tavaly, az egyik műsorban főzőtök pástétomot készítettek valakivel, aki nagyobb tételben főz lekvárokat, s különböző "kencéket " Ha jól emlékszem, főzőtök, zeller, paszternák, húsleveskocka, fokhagyma? és szezámmag volt benne./Körülbelüli/ receptet, vagy videót hol találok? Köszönöm, és további sok-sok érdekes, hasznos műsort kívánok. Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A Harkány és környékén forgatott adásunkban készült cukkiniből, sárgarépából és fügéből is lekvár. A receptek a Marcsi Expressz rovatban találhatók. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sargarepa-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/cukkini-lekvar/.

Marcsi

Gazics Miklós. kérdezi: Kedves Marcsi ! Ettől a terjedelemtől kicsit több kellene, hogy részletesebben kifejtsem mit is akarok.Van:egy 133500n2-s laktanya,és lehet 1000-1500há szőlő-gyümölcs, kertészeti terület ,legelő. Ezt kellene leírnom,és egyben segítségedet kérnem. Tudom, ha el olvasnád a véleményed megváltozna. Erre kérnék írásfelületet, mert ez mi. 20 oldal(Á/4 )felületet jelentene. Nézője vagyok műsorodnak,és látom, hogy ebben te volnál a legnagyobb tekintéllyel rendelkező segítség.Helyileg Verpelét. kisvárosról lenne szó Az Eged tufa vonulatának szélén 6km-re Egerszalókhoz helyezkedik el. E-mailt tartanám rá legalkalmasabbnak mint elektronikus eszközt. Verpelét. 2014. 08. 01. Üdv. Gazics Miklós
Marcsi válaszol:

Kedve Miklós!

A gasztroangyal@gasztrongyal.hu e-mail címen tud hosszabb levelet küldeni.

Marcsi

Kovács Lajos kérdezi: Kedves Marcsi! Erdély imádó vagyok! Kérlek írd meg, hogy van-e lehetőség a Székely földről készült sorozat DVD változatának megvásárlására. Válaszodat várva üdvözlettel Lajos
Marcsi válaszol:

Kedves Lajos!

A műsorról készült DVD-t az MTVA adja ki, hogy mely részek jelentek meg eddig, azt pontoan nem tudom, de a Közönégzolgálatnál meg tudják mondani: kozonsegzolgalat@mtva.hu.

Marcsi

Szabó Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi kovász kell 1 kg liszthez?
Marcsi válaszol:

Kedves Ildi!

Az 1 kg liszthez körülbelül 1/3-ad mennyiségű, azaz 25-30 dkg kovász szükséges.

Marcsi 

Dankó Tamás kérdezi: A zsidó konyhát bemutató adásban volt egy sólet készítés. Ennek a receptjét szeretném elkérni. Köszönettel
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

A sólet receptjét a Főételek menüben publikáltuk:  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/solet/.

Marcsi

Kiss Zsolt kérdezi: Kedves Marcsi! Korábbi adásban láttam, hogy a virslikészítéssel foglalkoztál. Ha jól emlékszem egy olyan kisüzemben voltatok, ahol valódi húsból készítik a termékeket. Én Debreceni vagyok, és úgy maradt meg az emlékezetemben, mint ha a "környéken" lett volna. A segítségedet szeretném kérni abban, hogy melyik lehetett ez az üzem. Segítségedet előre is köszönöm, Kiss Zsolt
Marcsi válaszol:

Kedves Zsolt!

Kövér Zoltán őstermelőnél forgattuk a vislikészítét, aki , ha jól emlékszem Debrecenbe is szállít a termékeiből. A honlpján találsz elérhetőséget is hozzá:www.mangalicatermekek-kovertanya.hu. Nemcsak a virslije, de a debrecenije is kiváló!

Marcsi

Fornosi Mihályné Éva kérdezi: Üdvözlöm kedves Marcsi! Szeretnék érdeklődi a nemrégiben,adásban volt mákolajat, honnan és hogyan lehetne beszerezni, mert csontritkulás miatt kéne használnom? Válaszát előre is köszönöm, egy hűséges nézője: Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Tóth László olajütő elérhetősgét a honlapján: www.cserszegicsodavar.hu, találja. Kiváló termékei vannak, többek között a mákolaja is, mely segít a csontritkulás kezelésében.

Marcsi

Kahler Frigyes kérdezi: Kedves Marcsi!! Férfi létemre sokszor megkapom miért nem szakácsnak mentem mert annyira jól főzök :D húsok saláták öntetek és némi desszert :D bár inkább a húsok... vadászok is így nem csak lőni de elkészíteni is tudni kell :D De most inkább egy igazi szalagos fánk receptet szeretnék kérni tőled :D tudom tudom nincs itt az ideje de a család szereti és én is :P ezt legalább megcsinálom :D Feleségemmel mindig nézzük műsorod nagy rajongóid vagyunk :D további sok sikert sok receptet ,jó egészséget és maradj mindig ilyen mosolygós :D üdvözlettel ifj Kahler Frigyes és Kahlerné Kurucz Mónika
Marcsi válaszol:

Kedves Frigyes és Mónika!

Csak így tovább a konyhában, hiszen én is pontosan tudon, miekkora öröm egy igazán jól sikerült ételt tálalni a családnak! A fánk receptje itt van a Süté menüben:  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/farsangi-fank/.

Marcsi

Bobkó Noémi kérdezi: Kedves Marcsi! A fügére szeretnék recepteket kérni, levesek, lekvárok stb. Nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel, Bobkó Noémi
Marcsi válaszol:

Kedves Noémi!

Fügelekvár receptet a Marcsi Expressz rovatban találsz, a Levesek menüben pedig két különlege és nagyon finom fügeleves receptet tettük közzé. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/fuge-lekvar/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/hideg-fugeleves/,http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/meleg-fugeleves/.

Marcsi

 

Juhász András kérdezi: Szia Marcsi, a Millenárison szörpöt főzött egy házaspár egy különleges többszintes szörpfőző edényben és lekvárt is készítettek,meg elmondták a gyümölcs ecet készítését is stb. meg tudnád adni ennek a kedves délvidéki házas párnak az elérhetőségét!!! Előre is köszönöm .Tisztelettel Juhász András email:juhasz.bandi58@gmail.com További jó munkát imádom a műsorod.
Marcsi válaszol:

Kedves András!

Adáról érkeztek a rendezvényre Török Kati néniék, akik szederből készítenek lekvárokat, szörpöket, sőt még vasbort és szederborecetet is. A facebookon találod meg őket, Törökné Dancsó Katalin néven.  Ha mégem sikerülne felvennni velük a kapcsolatot, akkor jelentkezz újra és keresünk más megoldást.

Marcsi   

Farkasné Borisz Sarolta kérdezi: Kedves Marcsi! A kisfiam imádja nézni a Gasztroangyal műsorodat, rengeteg hasznos dolgot tanult tőletek. Ő jelenleg 16 éves de már 4 éve foglalkozik torta készítéssel és díszítéssel. Minden tudását autodidakta módon szerezte az interneten keresztül. Imádja a cukrászatot, a gasztronómiát. Állandóan süt, főz, ellátja a családot jobbnál-jobb "alkotásokkal". Szeretném megkérdezni, milyen fórumon tudna veled találkozni, személyes kontaktust teremteni. Sajnos nem tudok csatolni fotókat az általa készített tortákról, de ha mégis szeretnéd megnézni őket a facebook-on Farkas Martin Szemere találhatóak. Őszinte üdvözlettel Sarolta
Marcsi válaszol:

Kedves Sarolta!

Elsősorban gratulálni szeretnék a tehetséges és ügyes fiatokhoz. Itt a honlapunkon is írhat nekem, vagy ha facebook-ot jobban kedveli, akkor ott is jelentkezhet. Ha lesz egy kis időm, akkor a facebookon megnézem az "alkotásokat" is.

Marcsi

Pálfy László kérdezi: AZ erdélyi medvés házaspár nevét cimét és elérhetőségét szeretném megtudni Előre is köszönömPálfy László Komárom/laszlo.palfy@t-online.hu
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Gáll Leventéhez és Gáll Timihez a honlapjukon található elérhetőségen tudja felvenni a kapcsolatot: www.malomfogado.hu.

Marcsi

Geráth László kérdezi: Szia Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat. Tisztán átjön a képernyőn, hogy tiszta szívből szereted, élvezed amit csinálsz, eszel illetve iszol. Jó látni. Füstölt marhahúst szeretnék vásárolni, nem találok. Két három bolt címének a megadásával sokat segítenél.Szeretnék végre igazi sóletet készteni. Csükökkel is nagyon finom, de marhaszeggyel lenne azigazi Nagyon köszönöm. Laci
Marcsi válaszol:

Kedves Laci!

Így hirtelen én sem tudom megmondani, hogy pontosan hol kapható, de jó henteseket tudok ajánlani. Először a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található MészárSteak üzletét javaslom, árfekvésben ez kicsit drágább üzlet, az Opera mellett található, Hajós utcai Hentesüzletet, de érdemes megpróbálni a Vásárcsarnokban, vagy a Lehel téri piacon is. Bízom benne, hogy hamarosan elkészítheted a sóletet marhaszegyből is!

Marcsi

 

Forras Edit kérdezi: Tisztelt Marcsi! Annak idejen nagyon szerettem az on altal vezetett Foter cimu orszagjaro magazint. Rendkivul szimpatikus volt az on "termeszetes" viselkedese. Nem vagyok nagy tv nezo -annal is inkabb mivel jelenleg nem elek Magyarorszagon- de Gasztroangyal sorozatanak par reszet szinten lattam. Hazudnek ha azt mondanam mindegyik resz azonos mertekben tetszett...bizonyos temak jobban, masok kevesbe fogtak meg. Azt hiszem ez semmikeppen nem a musor hibaja... Amiert most irok Onnek az valojaban egy keres/kerdes lenne. Hugom verbeli "Gombasz". A gombagyujtes szenvedelye meg gyerekkorunkbol ered, apank ultette belenk, amikor eso utan szegfugomba vadaszatra vitt bennunket. Vegervenyesen "megfertozodtunk". Hugom azota is gyakorlo gombasz, melynek "hivatalositasara" egy gombavizsgaloi tanfolyamot is elvegzett es ha csak teheti roja az erdoket. Ehhez kapcsolodna keresem is. Szeretnem ot szuletesnapja alkalmabol meglepni egy hamisitatlan gombavadaszattal. Egyeb informacio hianyaban a neten kezdtem el kutatni hatha latok kimondottan ilyen turakat, de sajnos ez idaig nem jartam sikerrel. Akkor jutott eszembe On. Hatha a musorok forgatasa soran talalkozott olyan emberrel/emberekkel akik nekem ebben segiteni tudnanak. Abban biztos vagyok hogy hugom szarvasgombaszaton meg nem vett reszt. Szerintem maradando elmeny lenne szamara, ha reszt tudna venni egy ilyenen, netan meg keresokutya is lenne... Ez mar tenyleg tulzas... :) Nagyon orulnek ha sikerulne ezt megvalositani. Ebben kernem tehat a segitseget. Ha ismer eserleg ilyen szemelyt/szemelyeket es elerhetoseguk publikus ugy kerem adja meg nekem. Nagyon koszonom! Musorahoz tovabbi jo munkat es sok sikert kivanok! Oszinte udvozlettel: Forras Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A Vagoemt Kft-t tudja felvenni a kapcsolatot szarvasgomba keresés ügyben. Előzetes egyeztetés szükséges és tudomásom szerint van rá lehetőség, hogy szervezzenek ilyen programot. Elérhetőséget a honlapjukon talál: www.vagoemt.hu. Még az első évadunkban készült egy adásunk, melynek témája a szarvasgomba volt. Ott Kovács Lázárral együtt kerestünk szarvasgombát kutyákkal, számomra is felejthetetlen élmény volt!

Marcsi

csehi lászló kérdezi: Kedvs Marcsi! Dunaszerdahelyi vagyok,nagyon tetszett a műsor ahol a batátárol volt szó. Sziesen megkóstolnám.Hol tudnám én ezt beszerezni.? Üdvözlettel
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Batátát zöldségboltokban tud vásárolni, elképzelhető, hogy utána kell járni egy kicsit, mert nem mindenki árulja. Úgy tudom, hogy lehet rendelni is a műsorban bemutatott termelőtől, Váraljai Dénestől, a www.batata.hu weboldalon keresztül.

Marcsi

Szögi Ferencné Eta kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy érdeklődéssel nézem műsoraidat,én szeretem a hasonló ételeket úgy enni mint elkészíteni.Egyetlen nagy problémám,hogy nincs kemencénk.Nem-e tudnál szakemberrel egy kicsi műsoridőben elbeszélgetni egy udvari kemence legegyszerűbb elkészítési módjáról?Eta
Marcsi válaszol:

Kedves Eta!

Kemence készítésre még nem gondoltam, de elképzelhető, hogy valamelyik adásunkban bemutatjuk, amit a témával kapcsolatban a műsor adta kereteken belül lehetséges. Addig is azt tanácsolom, hogy vedd fel a kapcsolatat az Orfűn található Muskátli Csárdával, ugyanis nekik gyönyörű kemencés udvaruk van. (Elérhetőség: www.orfumuskatli.hu) Szerintem biztos tudnak mondani olyan szakembert, akitől hasznos tanácsot kaphattok egy saját kemence építéséhez!

Marcsi

Szabó Gabi kérdezi: Kedves MArcsi ! Ezúton szeretném megkérdezni, hogy van-e kedvenc vad -és halételed ? Fejünkbe vettük néhányan és szerencsére a mintamenza program születése is ezt támasztja alá, hogy a vadételeket népszerűsíteni kell ...sőt, a halételekről is nem lehet eleget beszélni, mert pl alapvető dolgokkal nincsenek tisztában az emberek. sőt ! hozzá sem fognak ezeknek az ételeknek az elkészítéséhez, mert , sajnos nem tudnak...nem tudunk halat pucolni vagy például fácánt kopasztani ! Neked mi a véleményed erről ? Egy budapesten élő háziasszony pl hol tanulja ezt meg ? persze tudom a fagyasztott és előkészített ételek korában ezek elkerülhetők... de szerinted nem kellene erre megtanítani a háziasszonyokat, vagy éppen az urakat ? Neked lenne kedved megtanulni és megtanítani ? Én sem tudok...de jól jönne egy Angyali segítség mellém ! :) Szeretjük a műsorodat, ezért bátorkodtam hozzád fordulni ! üdv, GABI :)
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

A kedvenc ételem a bajai halászlé, egyébként is nagy halrajongó vagyok és persze fogyasztó is.  A honlapunkon jó néhány halból készült étel receptje is feltöltésre került. Akár én, akár egy-egy szereplőnk készítette az adásaink alkalmával. Szerencsére már a 100. adásunkon is túl vagyunk, és biztos vannak olyanok, akik nem az elejétől követték figyelemmel a műsort, de egyszer kétszer már megmutattuk a halpucolást, a konyhai praktikákról készült adásunkban pedig a tyúk feldarabolását, konyhai előkészítését is. A problémád megértem, hiszen én is még otthon tanultam szinte minden fontos alapismeretet, amit azóta is alkalmazok. Gondolkozom rajta, hátha találunk valami megoldást, hogy egy-két az előkészítéssel, tisztítással kapcsolatos dolgot még megmutassunk, ezzel is segítsünk azoknak, akik hozzád hasonló cipőben járnak!

Marcsi

Igloi Judith kérdezi: Torrance varosabol ( USA, Los Angeles egyik kulvarosa) nezem a musort. Gyonyoru gasztronomiai, foldrajzi,kulturalis es foleg hazacsalogato elmeny. Osszel jarunk haza ( Budapest es Pozsony). Melyik az a Budapesti vagy kornyeki etterem ahol meg mindig lehet szimpla de nagyon jo Magyar eteleket enni. Kosz, Igloi Judith
Marcsi válaszol:

Kedves Judith!

Szerencsére egyre több, jobbnál jobb vendéglő, étterem működik Budapesten és környékén.  Szívem szerint az összes éttermet ajánlanám, ahol eddig forgattunk! Néhányat sorolnék fel csak: Schieszl Vendéglő Budakalászon, Budapest Bisztro, Kéhli Vendéglő, Aranykorona Vendéglő Solymáron. Itt a honlapunkon, a Bor@Gasztro rovatban az Éttermek menü alatt megtaláljátok azokat az éttermeket, ahol eddig megfordultunk. Bízom benne, hogy sikerül majd választani!

Marcsi

Legéndi János kérdezi: Kedves Marcsi! Nincs lehetöségem hogy müsorodat nézzem mivel én Svédországban élö magyar vagyok aki sok alkalommal megkinálta nagy családja tagjait, barátait, ismeröseit különféle magyar ételekre. A választás nem volt soha nehéz a hires magyar ételek között: gulyás leves, töltött paprika, pörkölt nokedlival, lecsó stb . Nem régiben arra gondoltam hogy összeálitok egy büfét magyar ételekböl a "svéd asztal" mintájára és akkor bemutatok több magyar ételkülönlegességet. Mi a véleményed? Lehetetlen ötlet? Ha nem akkor mit ajánlasz a magyar "svéd asztalra"? Van lehetöség látni a müsorodat az Interneten? Üdvözlettel Legéndi János
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Csak az MTV honlapján a Médiatárban lehet visszanézni a korábbi adásokat, azt is csak két hónapra visszamenően. A büfét jó ötletnek tartom, és az általad felsorolt ételek nagyon jó választás. Amit én semmiképpen sem hagynék ki a "svéd asztalról" az még a bajai halászlé, már ha kint találtok hozzá jó alapanyagot. A jól elkészített csirkepaprikás is lehetne egy fogás, vagy egy igazi jókai bableves! A töltött paprika mellett egy jó töltött káposzta is elfér, illetve a ránk jellemző,  kelt tésztából készült finomságok. Egy jó fánk, lángos, kalácsok, és még folytathatnám a sort. Persze attól függ, hogy mit tudtok, milyen alapanyagokat sikerül beszereznetek, hogy tényleg "hazai" íze legyen.

Marcsi

Mészáros Julianna kérdezi: Jó lenne ha főző tanfolyamra kerülne sor szeptembertől?-online?
Marcsi válaszol:

Kedves Julianna!

A főzőtanfolyamot egyelőre nem tudom megígérni, mert már a nyáron folyamatosan forgatjuk a Gasztroangyal és az Ég, föld férfi, nő új epizódjait, de igyekszem kitalálni valamit!

Marcsi

Horváth Erika kérdezi: Kedves Gaszroangyal, kedves Marcsi! Szüleim állandó nézői a műsornak, én is nézem amikor lehetőségem van rá. Anyuék mondták, hogy július 16-án leadott műsorban bemutatásra került egy rózsa termesztő, aki a virágok szirmait leszedve, megszárítva Svájcba küldi. Próbáltam megkeresni ezt az adást interneten, de nem találtam, ezért gondoltam, hogy írok egy levelet. Esetleg megkaphatnám valamilyen elérhetőségét az úrnak? Vagy hol van helyileg? Válaszukat előre is köszönöm! További sikeres műsorokat! Üdvözlettel: Horváth Erika Szombathely
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

A Homoktövisről és csicsókáról készült adásunkban, melyben a rózsákkal is foglalkoztunk,  Berta Zoltánék láttak bennünket vendégül, Fajszon. Elérhetőség a honlajukon található: www.bioberta.hu.

Marcsi

Mátyus Katalin kérdezi: Drága Marcsi ! Nagyon szeretem a müsoraidat, ha egy mód van rá én a TV előtt ülök és nézem. Rengeteget tanulok az ételek és sütemények, lekvárok stb. készítéséből. Egyszerűen imádom műsorodat. Lenne feléd egy nagy kérésem. 2014.július 15-i adásban egy idősebb úr azt mondta, hogy ha abból a üvegből melyben homoktövis is van és 3 alkotóelemből tevődik össze , valaki megiszik 3 üveggel nem lesz egész télen beteg. Nekem van egy keresztfiam akinek két tündéri kisfia, az egyik másfél éves a másik 6 éves, vidéken élnek mégis sokat betegeskednek. Gondoltam talán ez segítene rajtuk, erősítené az immunrendszerüket és talán a felnőtteken is. Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ezt az immunerősítőt megkapni. Sajnos mire papírt és ceruzát kerestem elmodták a lényeget. Csak dicsérni tudom műsorodat, szenzációs ! ! ! Köszönettel és Tisztelettel és remélem sokáig fogod ezt a műsort készíteni. Mátyus Katalin Eger
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A homoktövisből készült kiváló immunerősítő termékeket Berta Zoltánék készítik Fajszon. A honlapjukon keresztül fel tudod venni velük a kapcsolatot: www. bioberta.hu. Remélem segít majd a kicsiknek is!

Marcsi

 

Balázs Ádám kérdezi: Szia Marcsi azt szeretném kérdezni hogy hol mártogattál mákolajat.Előre is köszönöm szépen válaszod. :)
Marcsi válaszol:

Kedves Ádám!

Attilával a mákolajat Tóth László olajütőnél kóstoltuk, címet, elérhetőséget hozzá a www.cserszegicsodavar.hu weboldalon találsz.

Marcsi

Anna kérdezi: Drága Marcsi, Imádom a Gasztroangyal című műsorodat, remélem nagyon sokáig látható lesz még a tv-ben! Egy igazán értékes, jóízű műsor, nem mellesleg nagyon hasznos információkkal! Sokkal több ilyet kellene, nem csak az édes élet és hasonló magas értékkel bíró "szuper" műsorokra van igény, hanem erre is! Én 28 éves vagyok, ez a műsor tanított meg mi az igazi ínyencnek lenni, minőséget nem mennyiséget élvezni, máshogy látni az ételeket, a főzés világát! Köszönöm! Marcsi te pedig gyönyörű vagy!!! :-) Anna
Marcsi válaszol:

Kedves Anna!

Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a műsorunk és ezek szerint igazán értékes tudásra tettél szert belőle! Ilyenkor mindig felderül a lelkem, mert számomra készíteni legalább akkora élmény, és rettenetesen szeretem. Eddigi információim szerint ősszel folytatódik majd, azokkal az új epizódokkal, melyeket most nyáron veszünk fel. Remélem szeptemberig kitart a lelkesedésed!

Marcsi

 

 

Pintér Csaba kérdezi: Kedves Marcsi! Édesanyám látta a legutóbbi adást, amiben a csicsókáról volt szó. Azt szeretném kideríteni, hogy merre van az a hely ahol a csicsókát termesztették. Csicsókát ugyanúgy termesztik, mint a burgonyát? Köszönöm a segítségedet.
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

A homoktövisről és csicsókáról készült adásunkban Berta Zoltánék láttak bennünket vendégül Fajszon. (www.bioberta.hu) A csicsóka termesztése valóban egyszerű. A gumót  ősszel vagy tavasszal kell elültetni, lehetőleg 6-15 cm mélyen. Többnyire a gyengébb minőségű talajon is megél. Számtalan étel készíthető belőle és nagyon egészséges. Fontos, hogy lehetőleg annyit szedjünk föl belőle, amennyit el is fogyasztunk.

Marcsi

Kovács Miklósné Edit kérdezi: Szia Marcsi. Előszor is gratulálni szeretnék nagyon tetszett Magyarország finom a Millenárison. Itt hallottuk Dancsó Katalin befőzési praktikáit, sajnos nem nagyon tudtuk megjegyezni hol tudnánk esetleg ismét meghallgatni a jó tanácsokat, illetve melyik műsorban esik szó erről a témáról? Válaszodat előre is koszonom , üdvozlettel Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

Kati nénivel a Délvidéken készült adásunkban szerepelt, ha jól emlékszem a 2. részben. A facebook oldalukon is felkeresheted, mert nagyon szívesen segít. A címe: www.facebook.com/dancsokati?fref=ts.

Marcsi

FODOR MÓNIKA kérdezi: Szia Marcsi! Erdélyben élek családommal, Gyergyószentmiklóson.Minden műsorodat szívesen nézem és már régóta gondolkodom azon,hogyan lehetne népszerűsíteni a MACARON-t székelyföldön is.Megtanulnám, ha vállalná valaki,hogy legalább az alapokat megmutatja.Milyen lehetőségek lennének? Minden receptnek fortélya van amitől érdekes lesz, nem minden a leírás alapján működik.Háziasszony lévén, ezt már én is sokszor megtapasztaltam.Köszönöm a lehetőséget.Tisztelettel, Fodor Mónika.
Marcsi válaszol:

Kedves Mónika!

A Mikulás alkalmából született adásunkban Csiszér Dóri mutatta meg a makaron készítését. Azt tanácsolom, hogy vedd fel vele a kapcsolatot, a következő weboldalon találsz elérhetőséget is hozzá: http://www.chefparade.hu/csoki-es-sutimuhely/csokimesterek. Ahogyan írtad is, bizony van egy-két fontos dolog, amit nem árt tudni, ahhoz, hogy jól sikerüljön ez a rendkívül finom édesség.

Marcsi

 

Lábady Győző kérdezi: Kedves Marcsi! Rendszeresen nézzük a nagyon élvezetes és tanulságos műsorotokat. A Katus Attilával forgatott részben - az TV "rendetlenkedése" miatt - sajnos nem hallottuk a vágykeltő/vágycsökkentő növény nevét. Szeretném ha megírnád! Kösz: Lábady Győző
Marcsi válaszol:

Kedves Győző!

Amit a műsor végén Berta Zoltán mutatott nekünk az a barátcserje volt, mely különböző hatással bír a női, illetve a férfi vágyat illetően.

Marcsi

Moricz Sylvia kérdezi: Mi az maguk csak a dicseretet teszik ki..... a kritikat mar nem? Vagy hogy vannak ezzel?
Marcsi válaszol:

Kedves Sylvia!

Nemcsak a dícséretet szoktuk kitenni az oldalunkra, de szerencsére kevés negatív kritikát írnak a műsort kedvelő nézőink. Ha elolvassa a korábbi leveleinket Ön is láthatja, hogy főleg az adásainkban bemutatott ételek receptjei, különböző konyhai praktikák, illetve tájegységek és termelők, gazdák iránt érdeklődnek a Marcsi válaszol rovat kérdezői.

Marcsi

Moricz Sylvia kérdezi: Mikor fog frizurat valtoztatni? Megsem gusztusos hogy foz kozben az etelfolott log a hajtincse es allandoan igazgatja es razza ezert a fejet. Sokszor kezzel is igazgatja fozes kozben a jobboldali hajtincset. Nagyon sokszor ezzel van elfoglalva. Nem egy szep latvany allandoan azt nezni az biztos. Remelem nem torlik ki az uzenetemet, mert akkor mashol probalkozom.
Marcsi válaszol:

Kedves Sylvia!

Köszönöm a kritikát és a tanácsát, a frizurámat nem fogom megváltoztatni, már többször eltűztem, sőt még szakács sapkát is felvettem egy korábbi adásunkban. Valószínűleg, ezeket a nemrég sugárzott műsorainkat pont nem látta!

Marcsi

Lévai Rebeka kérdezi: Kedves Marcsi! Pár napja volt adásba, egy bácsi a mákolaj hatásáról mesélt, és a további három és öt komponensek öszetevöiről. Szeretném vele felvenni a kapcsolatot, ha ebben tudna segíteni. Szívességét előre is köszönöm! Üdvözlettel Rebeka
Marcsi válaszol:

Kedves Rebeka!

Tóth László olajütő elérhetősége, a honlapunkon a Termelők rovatban található: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/.

Marcsi

Plangar Marianna kérdezi: Kedves Marcsi! Erdeklodni szeretnék arrol,hogy mikor lehet megtekinteni a régi adàsokat a GA oldalon? Màr nagyon régen csak az az informàcio van feltuntetve,hogy karbantartàs miatt egy ideig szunetel az adàsok megtekinthetosége. Jo lenne ujra làtni oket ,mert nem mindig van feltoltve jo minoségben a youtube-on! Elore is koszonom ha vàlaszolsz! Udvozlettel egy régi rajongo!
Marcsi válaszol:

Kedves Marianna!

Sajnos nem tudom, mert a korábbi adásokat az MTV honlapjáról vehettük át, mivel a Gasztroangyal műsora az MTVA tulajdona. Tavaly ősszel más műszaki paramétereket alkalmaztak a saját weboldaluk fejlesztésekor, ami egyrészt a miénkkel nem kompatibilis, másrészt 2 hónapig visszamenően lehet csak megtekinteni a korábbi adásainkat az általuk működtetett médiatárban. Nagyon sajnálom, de nem tudom megmondani, hogy mikor lehet nálunk is visszanézni az eddigi műsorokat!

Marcsi

 

Tóth Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kedvelünk és a műsorodat is. Nagyon vártuk a gasztrohétvégét, de felháborítónak találtuk az 15oo,- Ft-os belépőt, a mire is? Hiszen úgyis vásároltunk volna az árusoktól, de az , hogy csak bemenjünk egy "vásár"-ba, vagy "piac"-ra 3ooo,-/2 fő az vérlázító. azt a pénzt szívesen elköltöttük volna finomságokra, mint ahogy azt más vásárokban is tettük már, ahol nem volt belépő. Indokolatlannak tartom a belépőszedést, így hát ittthon maradtunk, mint sok más kolleganőm is sajnos.
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

Azért volt szükség belépőjegyekre, mert a Millenáris sok-sok millióért bocsájtotta a rendelkezésünkre a területét. Igyekeztünk a jegyárakat a lehető legalacsonyabb szintre levinni, higgyék el nagyon sajnálom, hogy ennek ellenére nem tudtak eljönni!

Marcsi

Márkus Tibor kérdezi: Kéz csók Marcsi. Ha jól emlékszem a múlt heti műsorában volt egy túrós finomság. Az elejére emlékszem csak, 25dkg liszt, 25dkg túró, vaníliás cukor, a többi sajna elszállt. karikák lettek belőle úgy hogy a közepe is ki lett szaggatva a karikának, és aranyos kis golyócskák lettek. Hát ennyit tudok csak róla, ha tudná hogy mi ez kérem írja le nekem. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel Márkus Tibor
Marcsi válaszol:

Kedves Tibor!

Az étel neve túrófánk, melyet Erdélyben készítettünk.

Marcsi

Nagygyörgy Odett kérdezi: kedves Marcsi, nem receptet keresek, hanem egy praktikus eszköz nevét szeretném megkérdezni :-) az egyik GA műsor a paprikáról szól, paprikatermesztésről és értelemszerűen paprikából vagy paprika hozzáadásával készült ételek receptekről az én nagy kedvencem a sült paprika, ennek az otthoni praktikus sütéséhez a műsorban bemutatásra került egy bolgár sütő eszköz, a nevét elfelejtettem, jelenleg a videotáratok nem elérhető :-( így ez úton kérem szépen a segítségeteket, mi a neve ennek az eszköznek? köszönettel, Odett
Marcsi válaszol:

Kedves Odett!

A paprikasütő neve "csuszkopek", amikor az adás készült csak a környező országokban volt kapható, de lehet, hogy azóta már nálunk is forgalmazzák.

Marcsi

M.Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Mely időpontban láthatjuk a tv.-ben "gyógynövényes-Gyuri bácsis" gasztroangyal részt? Nem szeretnék lemaradni róla véletlenül sem. Szívből gratulálok ehhez a műsorhoz! üdvözlettel: M.Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

A Bükkben forgatott adásunk, melyben Gyuri bácsi is szerepelt, a 18. volt, és csipkebogyó változatos elkészítését mutattuk be.  Azt sajnos nem tudom, hogy az ismétlése mikor lesz, de figyeljék a műsorújságban, ahogy látom címmel együtt szerepelnek az adásaink.

Marcsi

Molnár Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi, szeretném, ha elküldené annak az idős úrnak a nevét, elérhetőségét, akit a hétvégén (07.13.) láttam a műsorában s olajakat készít. A múlt heti adásban pedig a házi kenyér jénai tálban valói sütése tetszett, örülnék , ha a receptet megkaphatnám. Köszönettel, Molnár Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Tóth László olajütő elérhetőségét a Termelők rovatunkban az alábbi linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/mez-olaj/csodavar-olaj/, az öregtésztával készült házikenyér receptjét pedig a Sütés menüben tettük közzé: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Bóla József kérdezi: Drága Marcsika ! Duna World csatornán láttuk műsorát tegnap, juli 13-ikán. / Magyar Attila / A műsorban szerepelt valaki aki 30 évig élt Svájcban és hazatelepült. Az illető sajtokat készít, saját tehenészete van. Sajnos nem figyeltük meg a helységet ahol él. Kérjük szíveskedjék megírni, hogy melyik településen találhatjuk meg őt. Üdvözli: Bóla család
Marcsi válaszol:

Kedves József!

Sümegprágán, Kalláék gazdaságában jártunk Attilával, az elérhetőségüket itt a honlapunkon a Termelők rovatban tettünk közzé: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/kalla-sajtok/.

Marcsi

Tilki Tilda kérdezi: Szia! Azt szeretném megkérdezni,hogy az Eperszörpöt meg lehet-e csinálni valamilyen másik gyümölcsből (pl. málna, szeder)? A válaszodat előre is köszönöm! Tilki Tilda
Marcsi válaszol:

Kedves Tilda!

Szörpöt természetesen sokféle gyümölcsből lehet készíteni (málnából is, szederből is), ha erre gondoltál. Eperszörpöt azt csak eperből szoktuk készíteni.

Marcsi

 

Türi Gábor kérdezi: Azt szeretném kérdezni.Erdélyböl volt a müsor és elfelejtetem annak az étel receptjét ami 30dkg lisz 30dkg turó 3 tojás sárgája és tovább nem tudom.Elöre is köszönöm,
Marcsi válaszol:

Kedves Gábor!

Az étel neve, amit keresel a túrófánk.

Marcsi

Magdi Mami kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy szeretettel és csodálattal nézem a műsoraidat. Szeretnélek megkérni, hogy segíts abban, hogy a Csepel szigeten hol található az a terület, ahol a magyarok letelepedéséének időszakát mutatják be a korabeli életvitellel. Hogy lehet oda eljutni, milyen feltételek mellett látogatható, mert szeretném az unokáimnak bemutatni, akik rádadásul az év nagy részét nem is hazai körülmények között élik. Nagyon szeretném velük megismertetni a régmúlt szokásait. Üdvözlettel: Tné Magdi
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi mami!

Az Emese Parkban, mely Szigetszentmiklóson található, mutattunk be, jó néhány ételt, melyet az elődeink receptje alapján készült. Elérhetőség és a nyitvatartással kapcsolatos információk a honlapjukon található: www.emesepark.hu. Egészen biztosan tetszeni fog az unokáknak!

Marcsi

Kiss Éva kérdezi: Szia Marcsi! Mikor fog kezdödni a következö müsorod? Voltál emár nyaralni? És hol? At egész család nagy kedvence vagy. Nagy érdeklödéssel várjuk a következő müsorodat. Jó pihenést a nyári szünetre. Üdvözlettel: Évi és családja. :)
Marcsi válaszol:

Kedves Évi!

Az új évad ősszel, szeptember végén vagy október elején fog folytatódni, a pontos időpontját még nem tudom. Most lesz pár nap időm kicsit pihenni, mert a jövő héten már kezdjük is az új epizódok forgatását. Az még egyelőre titok, hogy pontosan merre is járunk majd, de annyit elárulok, hogy a hagyományainkat követve idén is ellátogatunk a határon túl élő magyarjainkkhoz is. Én is jó pihenést, nyaralást kívánok az egész családnak!

Marcsi

Rózsika kérdezi: Kérdezem július 12-én szombaton készitett kifli receptje meg kaphatóe?
Marcsi válaszol:

Kedves Rózsika!

A Sütés menüben található Libor Marcsi által készített tönkölykorpás kifli receptje. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/tonkolykorpas-kifli/.

Marcsi

Molnár Mária kérdezi: Kedves Marcsi!Kérdeztem egy babos étel receptjét,amit meg is találtam.Rózsa Sándor kedvence néven.Mégegyszer köszönöm válaszod,de lehet hogy én nem figyeltem jól , a műsorban nem volt benne krumpli.Az alapját inkább lecsóhoz hasonlitották és talán hús sem volt benne.Ez egy tepsis hagymás sültbab volt.A tepsi aljára elsőként jó sok hagymát rakott a néni.Bocsi,hogy ennyit akadékoskodok.Amugy engem a Piedone filmekben látott babra emlékeztetett az állaga amit mindig olyan jóizűen evett.
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A Muraközben forgatott adásunkban készített Muca néni szalonnás sült babot, amit ott köretként fogyasztanak. A receptjét ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/szalonnaval-sult-bab/. Bízom benne, hogy ezt a receptet kerested.

Marcsi

Burda Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném megtudni, hol találtál rá a fehér csemege kukoricára. Rég nem ettem, és a sárga a közelébe sem érthet... Előre is köszi a választ! Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Az Ormánságban még termesztik a téli csemege kukoricát, vetőmagot lehet kérni a tápiószelei Növényi Diverzitás Központtól. (www.rcat.hu) 

Marcsi

Bajkó Béla kérdezi: Kedves Marcsi! A zalai műsorban - a francia fiúval - meglátogattatok egy pálinkafőző mestert ( aki vegyészmérnök ). Nos az ő termékei iránt érdeklődöm. Kaphatnék e hozzá elérhetőséget? Köszönettel: Bajkó Béla Gasztroangyal hűséges nézője
Marcsi válaszol:

Kedves Béla!

A Kisgörbölyi Pálinkafőzdében vendégeskedtünk és természetesen kóstoltunk is Anthony-val. Címet, elérhetőséget a honlapjukon találsz: http://kisgorboipalinka.click.hu.

Marcsi

Gagán Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi! Hálásan köszönjük az ERDÉLYI 3 részes filmet! Adjon a jó isten még számtalan ehhez hasonló igaz, emberi,szívet melengető film forgatáshoz erőt , lehetőséget és mindent ami kell. Igen szükség lenne ilyen emberek mint Gáll Levente és kedves neje bemutatására,hisz még vagyunk akik erre igényt tartanak , mert ez a 3x kb 1 óra bearanyozta a napunkat, elgondolkoztatott, hogy milyenek a tiszta szívű , még becsületes, dolgos emberek. Te elcsukló hangon a műsor legvégén megköszönted vendéglátóidnak az élményt amiben részesültél, enged meg,hogy most én és családom még egyszer hasonló érzéssel megköszönjem Neked na és persze a teljes stábnak az élményt amit kaptunk. Minden műsorod egy élmény, természetességed, őszinteséged teszi igen igen kellemessé . Őszinte tisztelettel. G.Klári jó isten még
Marcsi válaszol:

Kedves Klári!

Nagyon köszönöm a kedvességed a kollégáimmal együtt!

Marcsi

Nagy Tímea kérdezi: Szia Marcsi! Azt szeretném tudni, hogyan lehetne vendégül látni téged és a Gaszroangyalt, remek ötleteim vannak egy érdekes műsorhoz. Nem nyílvános e-mail címre küldeném az ötleteket és néhány képet kedvcsinálónak. Nagyon szépen köszönöm a választ. Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

Kíváncsian várom az ötleteidet a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre!

Marcsi

Gál Judit kérdezi: Kedves Marcsi! A Magyar Családellátóval, Király Roland vállalkozásával kapcsolatban van panaszom. Az Ön műsorának hatására nagy bizalommal fordultam hozzájuk. A kezdeti botladozást betudtam a váratlan népszerűség miatti sok munkájuknak. Legutóbb azonban avas, szavatossági idő nélküli borotvaszappant kaptam tőlük, amit 2 hét alatt sem sikerült cserélniük vagy az árát visszatéríteniük. A nemtörődömséget látom rajtuk. Valószínű fut a szekér, nem érdekes a kis tétel. De ez sajnos vissza fog ütni, mert ez a fajta üzlet hatványozottan a bizalomra épül. Kérem, beszélgessen el velük, ha van rá ideje. Szerintem még nem késő.
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Nagyon sajnálom, hogy nem megfelelő termék jutott el Önhöz, ez Rolandékra egyáltalán nem jellemző. Bár ez biztosan nem vígasz Önnek, de csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit! Remélem, ha alszik rá egyet és megnyugszik, akkor a bizalma is visszatér Rolandék által forgalmazott termelők és termékek irányában, hiszen ha üzletben vásárol bármit, az olyan mennyiségű tartósítószert és adalékanyagot tartalmaz, amit tényleg nem érdemes megvenni, használni és ezért nem "romlik" meg, persze, ha van benne egyáltalán szerves anyag. Természetesen tisztelet a kivételnek!

Marcsi

Kissné Rásztóczki Éva kérdezi: Kedves Marcsi! Egy 68 éves nyugdíjas vagyok Miskolcon élek. Imádom a gasztróangyal műsorát, van egy barátnőm ők elköltöztek Miskolcról és Göncruszkán élnek. gazdálkodnak, van kecskéjük is szeretne kecskesajtot készíteni, de csak mozzarella szintig jutott el. Ha tudna olyan valakit akitől segítséget kérhetne, szívesen tanulna. Kérem írja meg.
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Kiss Feri sajtászt tudom ajánlani a barátnőjének, aki tanítani is szokta a sajtkészítést. Elérhetőséget a honlapján: www.kisshazisajt.hu, találnak.

Marcsi

Friss

Szeptember 19-én nyit a CsabaPark

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark.

Meggyes pite

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.

Skorce

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.