Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Krisztinka kérdezi: Szia Marcsi, lelkes nézője vagyok a műsornak, nagyon-nagyon szeretem! Sokat járok a Fővám téri vásárcsarnokba. Lenne egy kérdésem hozzád, tudod-e, hogy ott melyik hentesnél vásárolhatok biztosan jó disznó és marhahúst. Előre is köszi a válaszod!
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztinka!

Korábban a Mészársteak üzlete, őket jó szívvel ajánlom, a Nagycsarnokban üzemelt, jelenleg a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, az Apor Vilmos téren található. Náluk kiváló minőségű, hazai húsok kaphatók. Természetesen megértem, ha nem szeretnél utazni, mert egész biztos, hogy más húsboltokban is lehet jó árut kapni. Sajnos, minden üzletet én sem ismerek, de érdemes a henteseknél érdeklődni, hogy honnan érkezett hozzájuk a hús. Ha nem tudja, akkor ott semmiképpen nem érdemes vásárolni. Ha hazai húsüzemet mond az már jó jel, de rá kell kérdezni, hogy milyen fajta az állat. Ennek főleg a marhahúsnál van jelentősége, mert nem mindegy, hogy magyar tarka, vagy holstein húsát vásároljuk. A holstein marha húsa, mivel őket főleg tejtermelés miatt tenyésztik, sokkal keményebb, rostosabb, nem lesz olyan puha, ízletes, mint a magyar tarkáé. Bízom benne, hogy sikerül a Nagycsarnokban is jó üzletet találnod!

Marcsi

Handler Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Nővéremnek karácsonyi ajándékba, a Te általad kiadott új receptkönyvet vettem. Még szebbé tehetném ezt az ajándékot, ha lehetőség lenne rá, hogy aláírásoddal még értékesebbé tennéd. Nem tudom, hogy ilyen kérdésekkel lehet-e ezen az oldalon fordulni hozzád, de mivel más megoldásom nincsen, bátorkodtam megtenni. Nagyon boldog és hálás lennék, ha ezt nővéremnek meg tudnád tenni. Bocsánat a zavarásért. Áldott, Békés és finom falatokban bőséges Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Az ünnepek előtt már nem tudtunk szervezni több dedikálást, ezért jövőre januárban, februárban tudom csak folytatni. A facebook oldalamon is és itt a honlapon is közzé tesszük, hogy hol, mikor lesz lehetőség, hogy aláírjam a könyvet. Remélem egyelőre anélkül is szép a jándék lesz! Boldog ünnepeket kívánok!

Marcsi

 

Váradi Piroska kérdezi: Kedves Marcsi! Most olvastam a szaloncukor receptedet, melyben 20 dkg marcipán szerepel alapanyagként, ezt el tudom készíteni, vagy készen tudok venni? Esetleg van olyan recepted, amibe nem kell marcipán? Mivel irreális áron kapható finom szaloncukor 35 dkg majdnem 900 Ft, szívesen készítenék sajátot. Előre is várom Kedves Marcsi a válaszodat. Szeretettel egy gasztroangyal függő néződ Váradi Piroska Remmélem az általam olyan nagyon szeretett négy szellem című műsorod is folytatódik, mert nagyon sokan szerettük.
Marcsi válaszol:

Kedves Piroska!

A marcipánt házilag is lehet készíteni, csak akkor nem lesz olyan egyenletes, sima massza belőle. Érdemes vásárolni, mert nagyon jól készíthető belőle különféle ízesítésű töltelék, mert egyrészt otthon is könnyű vele dolgozni, másrészt ízben jól harmonizál a különböző ízesítőkkel. Nemrég írt egy kedves nézőnk, akit a Balatoni körről készült adásunkból merített ihletet és borzseléből készített,  természetesen különböző ízesítőket használva, szaloncukrokat, ajándékba. A ti ízlésvilágotokat nem ismerem, de akár gyümölccsel, vagy levendulával, kiváló szaloncukor is készíthető a zselés alapból. Arra vigyázni kell, hogy a zselére nem szabad forrón a csokoládémázt ráönteni, mert attól megolvadhat.

Marcsi

Jenei Gyuláné kérdezi: Szeretném elkérni a Szatymazon savanyú káposztán sütött pecsenye liba receptjét. Karácsonyra el szeretném készíteni, de sajnos nem tudom megtalálni a neten. Előre is köszönöm, a többi sok-sok finomsággal együtt. Nagyon boldog karácsonyt kívánok, jó egészséget, hogy még nagyon sokáig tudjuk nézni ezt a remek műsort.
Marcsi válaszol:

Kedves Juli!

A savanyúkáposztával készült libasült receptjét, a honlapunkon a Főételek menüben tettük közzé, ezen a linken megtalálható: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/pecsenyeliba-egyben-savanyukaposztaval-sutve/. Én is nagyon boldog ünnepeket kívánok!

Marcsi

Kotroczó Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! A ruszli receptet szeretném. A könyved tegnap megérkezett, gyönyörű. Gratulálok hozzá. Üdvözlettel: Kotroczó Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

Nagyon szépen köszönöm, remélem a kedves családod is örül majd a belőle készült finomságoknak! Az ecetes hal receptjét, ezen a linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/ecetes-hal/.

Marcsi

 

Récziczáné Mihajlovics Ilona kérdezi: Drága szeretett Marcsika! Nagyon szépen megkérlek, írd le azt a krumplis receptet, szalonnát, és ha jól emlékszem sajtot tettél közé a főtt krumpliba. Nem láttam végig, de ezt karácsonyra szeretném a sültem mellé. Nagyon szépen megköszönöm, ha válaszolsz. Nagyon imádom a műsorod, Kívánok Neked és kedves családodnak Nagyon Boldog Karácsonyt
Marcsi válaszol:

Kedves Ilona!

A sajtos, szalonnás sült burgonya köretet megtalálod a libammájjal töltött libanyak receptjénél, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/gombas-libamajjal-toltott-libanyak/. Én is boldog ünnepeket kívánok nektek!

Marcsi

Mathe Marta kérdezi: Mi a kerekrepa? Ugy kovaszoljak mint az uborkat? Koszi!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Márta!

A kerekrépát vagy más néven tarlórépát, Zala megyében termesztik. Nagyon egészséges, télálló zöldségünk. A káposztafélék családjába tartozik, ugyanakkor könnyebben emészthető, mint a káposzta, rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban is rendkívül gazdag. Korábban egy teljes adást szenteltünk a bemutatására, Miklósfára látogattunk, ahol nemcsak kovászolt formában, de levesnek, rétesnek sőt még fagylaltnak is megkóstoltuk. A kovászolt változata nem úgy készül, mint az uborkának. Száraz kovászt erjesztenek langyos vízben körülbelül 2 hétig egy hónapig, és amikor már megerjedt, akkor teszik bele a  lereszelt kerekrépát, aminek mindösszesen 1 napot kell ebben a kovászos lében állnia és már fogyasztható is.

Marcsi

Beatrix kérdezi: Kedves Marcsi! Milyen email címen lehet tőled személyeset kérdezni? Válaszodat köszönöm. Üdv Beatrix
Marcsi válaszol:

Kedves Beatrix!

A gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címen várom a leveled!

Marcsi

Kerekes Rózsa kérdezi: Kedves Marcsi.Nem kérdezek, gratulálok. Amit képviselsz az példa értékű. Ma a Fülemüle étteremben ebédeltünk, megkóstoltuk a ropogós libasültet sólettel. Egy régebbi adásban vendégeskedtél náluk. A férjemmel úgy gondoljuk, hogy bár merre járunk betérünk azokra a helyekre amelyeket bemutatsz. Nekünk is az ÉRTÉK A MÉRTÉK ÉS A MINŐSÉG. Amit tudunk mi is megtermelünk. Kivánunk NEKED és a STÁBNAK jó egészséget. Ölelünk. Rózsa és István Szolnokról.
Marcsi válaszol:

Kedves Rózsa és István!

Nagyon szépen köszönöm, a kollégáim nevében is! Nagyon boldog ünnepeket kívánunk nektek!

Marcsi

 

Fehér Csilla kérdezi: Kedves MArcsi ! Írtam már Édesapám ügyében, aki Önnek barátja volt, régen . Kérem ,hogy válaszoljon , köszönöm CSilla
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

Nem láttam Öntől érkező levelet, kérem küldje el újra!

Marcsi

Vaskó Bea kérdezi: Szia Marcsi! Az összes adást néztem,nézem nagyon szeretem.Gratulálok!Marcsi!..nem a műsorral kapcsolatban de ..szeretnék kérdezni:hónapról hónapra véknyabb és csinosabb vagy.Látom,nem vitás.Tudom ,hogy a forgatásokon nem eszel szinte semmit csak kóstolsz,de hogyan csinálod mi a titkod?A zöldek a saláták egészségesek de nem fogyunk tőle ennyit.Mi a titkod,milyen táplálkozási szokások szerint élsz ha egyáltalán van ilyen Neked?Köszönöm ha megosztod velem.Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Köszönöm a kedvességet. Igyekszem formában tartani magam. Valóban odafigyelek arra, hogy mit eszem, és ami nekem bevállt az a rendszeres mozgás. Az aktív testmozgás nélkül valóban nem sokat ér, ha valaki csak kevesebbet eszik. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert nemcsak a testnek jó, hanem a léleknek is!

Marcsi

Fazekas Mária kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon kedvelem a Gasztroangyal című műsorát, rendszeresen nézem, most azonban egészen más miatt írok Önnek, a tanácsát, segítségét szeretném kérni. December 14-én végig figyelemmel követtem a Jónak lenni jót, nagyon meghatottak a történetek, amiket láttam, ezért határoztam el, hogy én is segítséget kérek a vágyam megvalósításához.. 28 éves fiatal hölgy vagyok egyedüli gyermek a családban, a Tolna megyei kis faluban Kakasdon élek a szüleimmel családi házban, születésem óta mozgáskorlátozottként. Mozgásállapotom súlyos, két bottal és elektromos mopeddel közlekedem, fontos számomra az akadálymentes környezet. Tömegközlekedni nem tudok, szállításom autóval és kísérővel megoldható, jogosítványom a betegségem miatt nem lehet. Az apukám és az anyukám segítségével jutok el mindenhová ahová szeretnék, másra nem számíthatok. Szerencsére a szüleim mindenben támogatnak és mindent megadnak nekem. Az ő segítségük nélkül nem jutottam volna el idáig például nem mentem volna felsőoktatásba. Kakasdon is szeretek élni könyvtárosként rendszeresen önkénteskedem a helyi könyvtárban, mert munkám nincs, azért, mert a közlekedési nehézségek és az akadálymentesítés hiánya megnehezítik a dolgomat. A szüleim egyszerű emberek, akik fizikai munkások, az anyukám már nyugdíjas, viszont én nagyon sokat kaptam tőlük. Most látom rajtuk először, hogy kezdenek elfáradni és gyakrabban mondják nekem, hogy veled nehéz mozogni, ezt én teljesen megértem. Ennek ellenére még mindig eljutok oda, ahová, szeretnék, nem mondanak nemet. Ezért támadt egy ötletem, de eddig még nem találtam hozzá embert, aki felkarolta volna az elképzelésemet. Sok helyre fordultam már, de nem kaptam pozitív választ, azért mert nem állt mögöttem senki, így a kérésemmel egy voltam ill. vagyok a sok közül. Vannak szállítószolgálatok az országban, számuk azonban kevés (a régióban, ahol én élek pláne), akik fogyatékos személyek szállítását végzik. Szívesen létrehoznék egy ilyent én is, azért, hogy eljuthassak bárhova, ne legyek ráutalva mindig valakire, sőt ezzel még más fogyatékos társaimnak is segíthetnék. Saját magam pedig szabadabbnak érezhetném, mert tudom, azért van kísérőm, mert kell, de néha zavar. Pedig a szüleim egyáltalán nem tapadnak rám, szabadságot adnak nekem. Arról nem is beszélve, hogy amikor ők már nem lesznek, nem lennék a négy fal közé zárva. Tudom, hogy ehhez nagyon sok minden kell, alaposan végiggondolandó elképzelés, de úgy gondolom nem megvalósíthatatlan. A gondom ott van, hogy nem tudom hogy fogjak hozzá, csak az ötlet van meg, ezért nem találtam eddig pártfogót. A szüleim is támogatnak, viszont az elindulásban segíteni nem tudnak, azt mondták nyomozzak és ha van valami reális, akkor mellettem állnak. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e tanácsot adni hova forduljak az ötletemmel, aki meg is hallgatná, esetleg segítene a megvalósításban, támogatók gyűjtésében? Valamint, hogy Ön lenne-e támogatóm ebben? Így talán könnyebb lenne, mert nem csak egy lennék a sok kérő ember közül. Levelem elég hosszúra sikerült, de úgy gondolom ebből valamennyire megismerte a helyzetem, ha még kíváncsi valamire kérdezzen bátran, szívesen válaszolok, mesélek magamról. Lehet, hogy így ünnepek előtt nem túl szerencsés a levelem időzítése, viszont a tegnapi nap adta az apropóját. Bízom abban, hogy amint ideje engedi válaszol nekem. Addig is engedje meg, hogy Békés, Karácsonyt kívánjak Önnek! Üdvözlettel: Fazekas Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Szívszorító a története, kérem engedje meg, hogy így ismeretlenül is gratuláljak Önnek és kedves szüleinek ezért a sokak számára példaértékű hozzáállásért! A Jónak lenni jó műsora az Ökumenikus Segélyszolgálat jóvoltából valósult meg, az ő támogatásukkal sikerült rászorulóknak segítséget nyújtani. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mi szükséges egy szállítószolgálat elindításához, de azt javaslom, hogy őket mindenképpen keresse fel az elképzelésével. Széles területen tevékenykednek, úgy gondolom, hogy érdemi információval és támogatással is a segítségére lehetnek. Szívből kívánom, hogy sikerüljön megvalósítani az elképzelését!  Kérem, feltétlenül tájékoztasson a fejleményekről! Nagyon boldog ünnepeket kívánok Önnek és a családjának is!

Marcsi

zsuzsi kérdezi: Szeretnék jó tejet, túrót,........jó bonyhádi piros tarka marha husit enni. Hol lehet hozzájutni. Ha ott dolgozhatnék? Folyamatosan csalódom a tejesekben, mert vizezik a tejet;ez nagy problémát jelent egészségileg számomra.
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsi!

Az etyeki tejüzem álat forgalmazott termékeket jó szívvel tudom ajánlani, és igazi, nem vizezett, friss tejet is árulnak. A honlapjukon találsz elérhetőséget és azt is meg tudod kérdezni, hogy friss tejet mikor, hova szállítanak. (www.etyektej.hu) Jó marhahúst, pedig a Mészársteak üzletében tudsz vásárolni, mely a Hegyvidék Bevásárlóközpontban az Apor Vilmos téren található.

Marcsi

Zsuzsi kérdezi: Kedves Marcsi! A könyve amit nagyon vártam,még mindig nem érkezett meg.A futár cég minden nap küldött levelet ,de semmi.Ajándékba lett volna,mivel nem kaptam meg így nem tudtam dedikáltatni szülinapra,megvettem a boltban.A futár cég azt mondta a héten ,hát az már le telt .Köszönettel:Zsuzsi Kellemes Ünnepeket!
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsi!

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget, a könyvet kiszállító futárcégnél komoly infromatikai probléma alakult ki, ezért nem tudtak időben szállítani. Remélem lesz még rá alkalom, hogy dedikáljam a könyvet! Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!

Marcsi

Horvath Peter kérdezi: Kedves Marcsi! Kerdese az lenne, hogy a videotar mikor lesz elerheto. Szeptember hoban volt egy Gasztroangyal musor amikor egy kis peksegben kezddott az adas sajnos nem tudtuk megnezni pedig nagyon szeretnenk. Rndszeresen nezzuk a musoraidat egyebkent. A videotar sajnos majdnem az adas ota nem elerheto. kerunk,hogy segits abban, hogy mihamarabb ismet mukodjon. koszonom szepen es sok sikert kivanok az eletedben, valamint munkadban. Szep napot Peter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

A műsoraink tavaly ősz óta a www.mtv.hu weboldalon a Médiatárban érhetők el. Ott 60 napig lehet visszanázni az aktuális adásainkat. Valószínű, mivel a műsor tulajdonjoga az MTVA-é, nem fog már működni nálunk a videotár, mert a jogi és technikai feltételek ezt nem teszik lehetővé.

Marcsi

Kisapáti Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Én bodzát termesztek,és szoktam belőle lekvárt is készíteni,érdekel -e ez a téma? Tetszik a műsorod ahogy összeállítod. Üdvözlettel:Kati Békés karácsonyt.
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Nagyon szépen köszönöm! Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok én is!

Marcsi

 

Horváth Istvánné kérdezi: Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Gasztroangyal című müsorának állandó nézője vagyok nagyon szeretem és sok receptet ismertem meg, melyeket már én is elkészítettem. Tisztelettel szeretném kérni, hogy tud-e olyan mükődő malmot Magyarországon, ahol étkezési búzát örölnek halandó embernek. Szíves válaszát kérném és köszönöm. Üdvözlettel Horváthné Marika
Marcsi válaszol:

Kedes Marika!

Szabó Piroskáék által működtetett hengermalmot jó szívvel tudom ajánlani Önnek. Ők kiváló minőségű gabonából, adalékanyag mentes liszteket forgalmaznak. Elérhetőséget a www.szabomalom.hu weboldalon talál. Hozzánk mindig pozitív visszajelzések érkeztek a termékeikről, aki készített már az ő lisztjükből bármit, nagyon meg volt elégedve.

Marcsi

Sztupa György kérdezi: Kedves Marcsi! Az egyik műsorában egy nagyi készitett krémes,ami nagyon gusztusos volt.Nos ennek a receptnek csak a krém leírása van meg az oldalon,viszont a tészta nem található.A titka kellene ami által a tészta vágható és nem törik. Tisztelettel ,Gyuri Boldog Karácsonyt kívánok és sok erőt,egészséget eme remek műsorhoz!!:)
Marcsi válaszol:

Kedves Gyuri!

A receptben feltüntettük, hogy a krémeshez szükséges tészta receptje a hájas tészta alapreceptjénél található. A műsorban, Kozmáné Évi, egy adag hájastésztából készített hájsafánkot, krémest és sós rudat is, ezért oldottuk meg így, hogy minden finomság külön is elérhető legyen. A hájsatészta pontos receptje ezen a linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hajas-teszta-alaprecept-hajas-fank/.

Marcsi

Major Anna kérdezi: A december 6-n is nagyon színvonalas jó hangulatú adásban sütött liszt nélküli gyümölcskenyer receptjét kérem legyen szíves elküldeni.Köszönöm:Anna
Marcsi válaszol:

Kedves Anna!

A gyümölcskenyér receptje a Sütés menüben található, a következő linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/gyumolcskenyer/.

Marcsi

dr. Ábel László kérdezi: Csak egy szerény javaslatom lenne.A műsort kezdő bevezető képsorokhoz oda lehetne vetíteni egy magyar ország térképet,,megjelölve rajta azt a helyet ahol a műsor készül. Higgyék el sokan örülnének neki,és a műsor vitathatatlanul remek pedagógiai értéke is szélesedne. Üdvözlet: Dr.Ábel László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Köszönjük szépen a javaslatát, megbeszélem a kollégáimmal, hogy mit tudunk tenni az ügy érdekében!

Marcsi

deak fery kérdezi: NEM KERDES-GRATULACIO A weisz fanny es nagy sanyi FANTASZTIKUS UTI KALANDJAIHOZ ++ AZ UJ KONYVEDET ALIG VARJUK HOGY MEGVEGYUK -OLEL FERY ES KLARI
Marcsi válaszol:

Kedves Fery és Klári!

Nagyon szépen köszönöm!

Marcsi

 

Molnár László kérdezi: Kedves Borbás Mária! Köszöntöm, köszöntelek. A mostani életritmus, és rohanás, azt eredményezi, hogy a média igyekszik mielőbb tájékoztatni minket a tragédiákról, borzalmakról. Arra gondoltam, mindezeket ellensúlyozni, a család értékeit, és az életet meg szerettetni és példaként állítani elénk, hisz te ennek lélekből levő elkötelezettje vagy. Mi lenne, ha olyan dolgokat tárnánk elénk. Mint Józsi bácsi ezüst, arany lakodalmát üli, keresztelés. Gyermekei unokái életútja, a neveltetésből adódó értékek. Ekkor a hagyományos főzés, gyógyítás, ház körüli praktikák, és szülőföld szeretet, emberszeretet is ki rajzolódna. Bocsánat, hogy ezeket írom, de ha látsz ebben bármi értéket, akkor azt csak te tudod hitelesen elénk tárni. Munkásságodra Isten bőséges áldást kérve. Őszinte szeretettel és üdvözlettel. Molnár Laci
Marcsi válaszol:

Kedves Laci!

Teljesen egyet értek! A mai tájékoztatásból teljesen eltűntek a pozitívumok. Szinte már észre sem vesszük magunk körül a szépséget, a jót. Az életnek azokat az apró, de nélkülözhetetlen örömeit, boldog pillanatait, amellyel nap, mint nap megajándékoz bennünket! Ezen azonban  mindenkinek önmagában változtatnia kell! Bevallom ezért is szeretem annyira készíteni ezt a műsort, mert nemcsak hazánk szépségeit, páratlan kincseit, hagyományait mutathatom, be, hanem mindazt a csodát, amit a mai szemek nem mindig vesznek észre! Igyekszem, hogy a jövőben sikerüljön többekhez közelebb hozni mindezt! Boldog ünnepeket kívánok!

Marcsi

Emília kérdezi: Szia Marcsi! Nem találom az oldaladon a Balatoni kör c. műsorban főzött hallevesek receptjét. Egyedül a kerekrépást találtam meg. Köszi a segítséget! Emília
Marcsi válaszol:

Kedves Emília!

A hallevesek receptjeit, itt a honlapon a következő linkeken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/safranyos-savanyu-halleves/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/tarkonyos-halleves/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/zoldfuszeres-gombas-halleves/.

Marcsi

Erika kérdezi: Kedves Marcsi! Fantasztikus a műsorod, a családban mindenki imádja! Jólesik látni milyen sokszínű az országunk, a kultúránk. Már alig várom, hogy olvashassam a könyvedet is (Debrecenben vagy környékén nem tervezel dedikálást?). Gratulálunk az eddigi sikerekhez, és kitartást, sok energiát kívánunk a további munkákhoz! Békés, boldog karácsonyt kívánunk Neked és a stábnak! Üdvözlettel: Molnár Erika és családja
Marcsi válaszol:

Kedves Erika!

Nagyon köszönjük, mi is nagyon boldog ünnepeket kívánunk neked! Az idén már több lehetőségünk nem volt dedikálást szervezni, de januárban folytatom. Egyelőre még nem tudom megmondani, hogy pontosan hol és mikor, de itt a honlapunkon is és a facebook oldalon is publikáljuk majd! A könyvből pedig süssél, főzzél szeretettel!

Marcsi

Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Egy régebbi műsorodban láttam egy süteményt, aminek a receptjét nem találom sehol. Bár az is lehet, hogy nem jól, vagy nem jó helyen keresem. A süti úgy emlékszem ostoros kalács lehetett. pontosan nem emlékszem a nevére. Kelt tészta volt, amit kakaós vajjal töltöttek, illetve cukros dióval is, és ezt megfonták, majd sütötték. Istenien nézett ki. Kérlek szépen ha lehet küld el nekem a receptet! Azt hiszem abban az adásban volt, amikor meggy lekvárt is készítettetek az asszonyokkal. Bocs, ha nem jól emlékszem. Segítséged előre is köszönöm! További sok sikert a munkádban, és nagyon boldog és kellemes ünnepeket kívánok! Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

Köszönöm szépen az ünnepi jókívánságaid, én is minden jót kívánok neked! Ostoros kalácsot sajnos eddig még a mi műsorunkban nem készítettünk, valószínű, hogy egy másik műsorban láthattad.

Marcsi

Szendrő Annamária kérdezi: Nem kérdést, csak egy köszönetet szeretnék mondani. Nagyon szeretem a müsort. Ma megérkezett a könyv, melyet átlapozva szinte felelevednek az adások. Már most imádom a könyvet is. Köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Annamária!

Én köszönöm. Bízom benne, szeretettel készülnek majd a könyvből a finomságok!

Marcsi

Kerekes Endre kérdezi: Kedves Marcsi! A káposztás harcsa receptjében van-e füstölt hal is,? A tavalyi egyik adás alapján szeretném elkészíteni akkor te úgy nyilatkoztál a kóstoláskor, hogy ezt az ételt tálalod fel karácsonykor. Én is azt szeretném. A segítségedet előre is köszönöm,áldott boldog Karácsonyt és eredményes boldog Újévet kívánok sok szeretettel: Kerekes Endre Győr.
Marcsi válaszol:

Kedves Endre!

Érdemes egy kis füstölt harcsát is beletenni, attól még jobb íze lesz az ételnek. Biztos sikere lesz az ünnepi asztalnál, és ami nagy előnye, azon túl, hogy nagyon finom, de hamar el is készül ez a remek halétel. Boldog ünnepeket kívánok én is!

Marcsi

Karácsony Magdolna kérdezi: Kedves Marcsi.Darált mákot vettem,hogy kell tárolni.Köszönöm a segítséget.Áldott békés karácsonyt kívánok és boldog új évet neked és a családodnak meg az egész stábnak akik a segítségedre vannak a jobbnál jobb műsor elkészítésében.
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

A darált mák hamar meg tud avasodni, célszerűbb közvetlenül a felhasználás előtt megvásárolni. Ha erre nem volt lehetőség, akkor a legjobb mélyhűtőben tárolni, és csak akkor elővenni, ha biztosan el szeretnénk készíteni. Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat a kollégáim nevében is! Boldog karácsonyt és új esztendőt kívánok én is!

Marcsi

Bárány Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Lányom sajnos a mozi miatt lemaradt az Allee-ban a dedikálásról. :-( Kérdezném, hogy lesz-e - és mikor ill. hol - még dedikálás, mert megvenném neki a könyvet ajándékba, és szeretném, ha dedikálva is lenne. Imádja a műsort, és Téged is! Nagyon köszönöm! Bárány Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Nagyon sajnálom, de az idén már nem tudtunk több dedikálást szervezni. Januárban folytatom, de pontos dátumot még egyelőre nem tudok mondani. A facebook oldalamra is és ide a honlapra is kitesszük, amint van már fix időpont. Remélem, hogy egyelőre aláírás nélkül is, örülni fog a lányod neki!

Marcsi

 

Kovács Krisztián kérdezi: Kedves Marcsi, Én csak meg szeretném köszönni,hogy vagy.Imádjuk a ga-t és reméljük,hogy még sok-sok évadot kísérhetünk figyelemmel.Kellemes Ünnepeket:-) Kovács Krisztián
Marcsi válaszol:

Kedves Krisztián!

Nagyon köszönöm és is boldog ünnepeket kívánok nektek!

Marcsi

harmathné bea kérdezi: A minap láttam az egyik adást, ahol balatoni borászok készítettek kacsamájat. Le tudnád írni az elkészítés menetét. Köszi szépen elóre is. Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

A kacsamáj terrine elkészítését a Marcsi expressz rovatban tettük közzé, itt a linkje: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/kacsamaj-terrine/.

Marcsi

Simon-Szabó Zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! A cseresznyés műsorban (ha jól emlékszem akkor Nagykörün) bemutattak egy cseresznyebort előállító termelőt. Szeretnék érdeklődni, hogy az ő elérhetőségének felkutatásában tudnnak-e segíteni. Szeretnék cseresznyebort venni/rendelni az úrtól, karácsonyi ajándéknak szánnám. Előre is köszönöm segítségüket és minden jót kívánok az ünnepekre. Áldott, békés, sok pihenést és csendességet hozó év végét, és sok Gasztroangyallal teli új évet kívánok Önöknek. Üdvözlettel, Simon-Szabó Zsuzsa Debrecen
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Bene Tamástól egyelőre még nem tudnak cseresznyebort vásárolni, mert kizárólag saját részre készít. Nagyon sajnálom, de más ajándékkal kell kedveskednie karácsonykor.

Marcsi

Borosné Vaskó Katalin kérdezi: Tisztelt Marcsi! Azt szeretném kérdezni hogy a Gasztroangyal című műsor ismétlését meg lehet-e nézni interneten? Köszönettel:Borosné Vaskó Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Az aktuális adásainkat, a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban, 60 napig lehet ismét megnézni.

Marcsi

Gimesi Magdolna kérdezi: Kedves Marcsi! Mindig nézem a műsorait, már függővé váltam! Kérem segítsen hogy hol találom meg azt a rész amikor egy lánynak eljegyzése van és az őt felkészítő hölgy énekel. Miközben fonja a haját és öltözteti. Olyan nagy hatással volt rám hogy állandóan a fülemben cseng, főleg úgy hogy van három lányom!!! Segítsen nekem megtalálni azt az éneket ami elhangzik öltöztetés közben! Köszönöm előre is!
Marcsi válaszol:

Kedves Magdolna!

Ez a csángó búcsúztató dal, a Moldvában forgatott adásunban hangzott el, melyet a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatár/Gasztroangyal menüben, november 16-i dátummal tudja ismét megnézni, meghallgatni.

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Megkaptam a könyvedet. Már az illata is igazi könyves illat, na ezt az érzést nem tudja pótolni az egyre népszerűbb e- könyv! Igényes kivitel, kiváló tartalom, szívhez szóló sorok, és mindez úgy ötvözve, hogy tanít, és az ember azonnal kedved érez, hogy kötényt ragadjon, és nekiálljon valamit elkészíteni a receptek közül! Mindenki, aki közreműködött a könyv elkészítésében a szívét és a lelkét is beletette.Ettől lett olyan jó, olyan csodás alkotás, nem véletlenül lett pár nap alatt ennyire népszerű!Gratulálok! Remélem, lesz még alkalmam egy későbbi időpontban dedikáltatni. Az év legszebb, legszentebb időszakát éljük most.Boldog, Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Neked és családodnak, valamint minden kedves munkatársadnak! Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Nagyon szépen köszönjük mindannyian! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mi is neked!

Marcsi

Kovács Mihályné kérdezi: A bonyhádi műsorban szereplő festőművésznő nevét szeretném megtudni, ha lehet, az interneten kerestem, de nem találtam. Üdvözlettel: Kovácsné
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Azt a rendkívül kedves hölgyet, aki oly nagy szeretettel látott vendégül bennünket, Kollerné Molnár Veronikának hívják.

Marcsi

Rebrová Irma kérdezi: Waaaauuuu. Megvááááán a konyved/m, tartom a kezemben itt Pozsonyban. Elobb hozta meg a futár. Nagyon szépen koszonom. Minden jótt kivánok Neked és az egész stábnak. Eroben, egésségben még nagyon sokáik járjátok a országott és orsszágon túl tájakon.
Marcsi válaszol:

Kedves Irma!

Köszönjük szépen! Süssél, főzzél belőle szeretettel!

Marcsi

 

Kelemenné Kiss Nóra kérdezi: Kedves Marcsi! Köszönjük a műsorodat, azokat a vidám perceket és ízes ételrecepteket, amiket megosztasz velünk. Nekem egyik kedvencem az volt, amikor a diós-meggyes kosárkák kóstolásakor azt mondtad, hogy most hátra teszed a kezed, hogy ne egyél többet, aztán rögtön azt mondtad, hogy na még egyet. Ezen sokat nevettünk, mert olyan természetes minden mozdulatod. Engem az érdekelnek, hogy mivel tartod magad ilyen csodálatosan jó formában (bár láttuk az edzést is), hogy ennyi falatozás után még mindig nagyon szép vagy. Köszönjük, hogy reklámozod, hogy Magyarország finom (a fiatalok csak a a Mekit ismerik). Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk Neked szeretettel: Kelemenné Kiss Nóra és Kelemen László
Marcsi válaszol:

Kedves Nóra és László!

Nagyon köszönöm! Én is boldog ünnepeket kívánok nektek! Az az igazság, hogy amikor a kóstolásokat forgatjuk, tényleg csak 1-2 falatot eszem, mert egész egyszerűen ennyire van időnk. A diós, meggyes kosárkáknál kicsit jobban engedtem magam elcsábulni! De nagyon finom volt! Amikor befejezünk egy jelenetet, már pakol is a stábunk, mert egy következő helyszínen már várnak bennünket. A sok utazás és forgatás ellenére, igyekszem rendszeresen, egészséges ételeket enni. Annak ellenére, hogy a tempónk elég feszített, mindig megállunk és nyugodtan megebédelünk valahol. És tényleg rendszeresen mozgok, edzem. Nemcsak az adásban!

Marcsi

Kérdő Magdi kérdezi: Kedves Marcsi! Igazán régóta tart már az átmeneti szünet a GA adások viszzanézhetőségét illetően. Átmeneti, vagy végleges? Nagyon jó volt, amig bármikor visszanézhető volt a műsor! Üdv: K.M
Marcsi válaszol:

Kedves Magdi!

Valószínű, hogy ez a menüpont meg fog szűnni. A Gasztroangyal adásai az MTVA tulajdonát képezik, ezért az ismétléséről és a publikálásáról is saját hatáskörben döntenek. A www.mtv.hu weboldalon a Médiatárban, 60 napig visszanézhetők az aktuális adások. Ott meg tudod nézni, ha nem volt rá lehetőséged, hogy a szokott műsoridőben megtekintsd.  

Marcsi

Ludányi Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Nagy szükségem volna egy sütemény receptjére,amit nem régen láttam az egyik adásban,csak az a baj,hogy félig és el szeretném készíteni. Egy mákos sütemény volt-fekete színű,pohárral kellett szaggatni.Úgy rémlik,mintha kelt tészta lenne. Volnál szíves kisegíteni? Előre is köszönöm. Üdvözlettel, Ludányi Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

A mákos pogácsa receptjét a Sütés menüben találod, ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/makos-pogacsa/.

Marcsi

Bea kérdezi: Kedves Marcsi! Szegeden lesz e könyvdedikálás?Köszönöm Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Ezt most még nem tudom megmondani, amint biztos információm lesz, itt a honlapon és a Facebook oldalon is közzé tesszük!

Marcsi

Tőzsér Péter kérdezi: Kedves Marcsi! Megrendeltem a könyvet, azóta mindennap kapok egy emailt, hogy holnap hozzák. Telefonon is egyeztettem (aki felvette, az sem volt akármilyen...), de hiába. Várok. Mit tudok tenni? Csak azt nem értem, hogy akkor miért írnak ennyi levelet? Ez a futárcég = 0 (Vannak profi cégek is) Köszönöm remek műsorait! Szeretettel: Tőzsér Péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Egy kis technikai probléma adódott a szállító cégnél, úgy gondolom, hogy ez bárkivel, bárhol előfordulhat. A hétem már megkezdődött a kiszállítás, bízom benne, hogy nemsokára megérkezik az Ön példánya is! Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!

Marcsi

Koltai ottó / tánctanár / Csóka Csilla tanára voltam ! kérdezi: Ezúton is megköszönöm a dedikált könyvet ! Nagyon nagy örömöt szereztek vele ! Végig kísérem a filmjei alapján és mindent felvettem .amerre jár ,akivel beszél akivel együtt főznek jobbnál jobb kajákat.De akkor irigylem a legjobban amikor megpergeti a boros poharat és a bukéját nézi Ezúton is kívánok nagyon D E nagyon kellemes karácsonyt és EGÉSZSÉGBEN teli Boldog Új Évet Ha még nincs / nagy Ő / akkor kívánom hogy találja meg jövőre !
Marcsi válaszol:

Kedves Ottó!

Nagyon szépen köszönöm! Én is boldog ünnepeket kívánok Önnek és kedves családjának is!

Marcsi

t. ági kérdezi: mivel pótolható a háj a hájas tésztánál?
Marcsi válaszol:

Kedves Ági!

A hájas tésztát pont a háj az, ami olyan ízletessé, levelessé teszi.

Marcsi

Kissné Pongrácz Olga kérdezi: Kedves Marcsika! A Tv-ben hájas tésztát készített. Sajnos én nem láttam a műsort, szeretném, ha elküldené nekem a receptjét! Köszönöm szépen
Marcsi válaszol:

Kedves Olga!

A hájas tészta receptjét a Sütés menüben tettük közzé. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hajas-teszta-alaprecept-hajas-fank/.

Marcsi

Kakas Edina kérdezi: Kedves Marcsi! Imádjuk a műsorodat, az egész családot a tv elé szegezed minden egyes hétvégén és néha még a nagy többségét az ismétlésekkor is :) Csütörtökön 11-én tudom hogy lesz dedikálás az Allee bevásárló központban, viszont nem tudok ott lenni, de szeretnék egy dedikált példányt ajándékozni karácsonyra a nővéremnek és a sógoromnak - aki jegyzem meg a legnagyobb rajongód :) Lesz még rá lehetőségem karácsonyig valahol "elkapni" téged? Lesz még dedikálásod? vagy inkább rendeljem meg a könyvet és úgy kérjek bele dedikálást? Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő válaszod! Nagyon szép és boldog, békés, szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok neked és egész családodnak. Üdvözlettel: Edina
Marcsi válaszol:

Kedves Edina!

Sajnos karácsony előtt már nem volt lehetőségünk több dedikálást szervezni, legközelebb már csak januárban lesz rá lehetőség. Dedikált példányt nem tudunk küldeni, mert a könyvek a nyomdából direkt a szállító céghez érkeznek. Bízom benne, hogy ennek ellenére a kedves nővéred és sógorod kedvében jársz majd az "ajándékoddal"! Boldog ünnepeket kívánok én is nektek!

Marcsi 

Bottlik Laci kérdezi: Kedves Marcsi, igazából nem kérdezni szeretnék, mert túl sok lenne... Magasztalni szeretném a műsorát. Csodálatos volt a Balatoni körről szóló adás. Nemcsak gasztronómiailag, de filmezés, ismeretterjesztés, élmény szempontjából is. Vagy a sváb gasztronómiáról szóló műsor, vagy a sonka tárgyú adás vagy a dél-vidéki... Szuper. Sok-sok ilyenre lenne szükség. Remélem még sokáig várhatjuk a pillanatot, amikor elkezdődik az adás a tévében vagy tölthetjük le a neten! Sok erőt a műsorkészítéshez, kérem ne hagyja abba, mutasson be minél többet a csodálatos országunk csodálatos gasztronómiájából és tehetséges embereiből! Köszönettel: Bottlik László és családja, Székesfehérvár.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm Önöknek az elismerést! Természetesen a kollégáimnak is tolmácsolni fogom. Ilyenkor mindig elmondhatatlanul büszke vagyok a stábunkra. Sok erőt merítünk Önöktől is a folytatáshoz. Boldog ünnepeket kívánok Önnek is és kedves családjának is!

Marcsi

Zámbori Eta kérdezi: Kedves Marcsi! Láttam a Gasztroangyal 6-i adását nagyon megnyerte tetszésemet,a zserbó!!! Kérlek küld el a receptjét. Köszönöm szépen: Eta
Marcsi válaszol:

Kedves Eta!

A zserbó receptjét a Desszertek menüben publikáltuk: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/zserbo/.

Marcsi

Viktória kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék érdeklődni, mikor és hol dedikálja a nemrég megjelent könyvét? Karácsonyi ajándéknak szánom egy számomra különösen fontos személynek. Köszönöm előre is a válaszát, további jó egészséget, sikereket kívánok! Üdvözlettel: Viktória
Marcsi válaszol:

Kedves Viktória!

December 11-én, csütörtökön az Allee-ba található Costa Caffe-ban dedikálok legközelebb, este 1/2 6-tól. Szeretettel várom!

Marcsi

Vargáné Böröndy Erzsébet kérdezi: Kedves Marcsi! Végtelenül örülök a könyved megjelenésének és mégjobban örülnék, ha találkozhatnánk egy dedikációs alkalomkor. Február elején fenn leszek Budapesten 5 és 12 között. Kérlek írd meg mikor és hol találkozhatnánk...Szeretettel ölellek: Böröndy Erzsi A közelgő ünnepek legyenek áldottak és békések az új esztendőben pedig jó egészséget kívánok és legalább ennyi őszinte rajongót.Szeretettel:BE
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsi!

A jövő évi dedikálások időpontjai még nincsenek leszervezve, ezért sajnos nem tudok semmi konkrétumot mondani. Minden ezzel kapcsolatos információ fönt lesz a honlapunkon is és a facebook oldalon is. Remélem sikerül találkoznunk februárban!

Marcsi

Friss

Pirított vaddisznómáj, vegyes salátával

A máj készítésénél nagyon fontos, hogy miután megvásároltuk, 1 napnál tovább ne tartsuk a...

Túrós csusza gazdagon, Érsekcsanádiasan

A csuszatésztát bő vízben főzzük meg, szűrjük le, jól csepegtessük ki

Halászos halászlé

A halszeleteket egyenként sózzuk be, majd mindezeket tegyük egy megfelelő nagyságú bográcsba..

Tepertős pogácsa

A tejben a fél teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.