Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Nyiri Attila kérdezi: Kedves Marcsi, Nekem mint állandó gasztróangyal nézőnek mostmár csak egy kérdésem volna. Nem jönnél e ki Amerikába hozzánk egy show erejéig megnézni hogyan őrizzük mi is a magyar konyha hagyományait. Közben én kidolgoznék egy olyan műsor pályát amit nézőid mint gasztró és mint egyszerű érdeklődők és gasztró angyal rajongók örömmel néznének! Remélem megoldható és hamarosan kivihatő! Ja még rólam is lehet érdeklődni Levinél a Csíkszentdomokosi székely embernél. Sok szeretettel, Attila
Marcsi válaszol:

Kedves Attila!

Nagyon köszönöm a meghívást, de ezt még nagyon át kell gondolnunk! A stábunk 10 fős, két operatőrrel dolgozunk, és természetesen rengeteg technika eszközzel, szóval nem vagyunk kevesen és ilyen nagy útnál mindent jól át kell gondolnunk. Ha úgy adódik, hogy sikerül, akkor előtte feltétlenül jelentkezünk majd!

Marcsi

Csonka Gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! A színes kuglóf nagyon felkeltette a kedvemet, hogy kipróbáljam. Sütöttem már sokféle kuglófot, mert nagyon szeretjük. Nem vagyok kezdő háziasszony, sőt már hatvan...kodom, de az újdonság mindig felkelti kíváncsiságomat és ki is próbálom, ha tehetem. Ezt a kuglófot láttam a műsorban ahogyan készítették és nekem úgy van az emlékezetemben, hogy hárman voltatok, ill. négyen és ott 3 tálba dolgozták össze a kuglóf tésztát és itt van a gondom, mert én úgy emlékszem, hogy zsírt használtak és nem vajat, mint ahogy a leírt receptben van. Lehet, hogy nem emlékszem jól, vagy összekeverem valamelyik más recepttel. Kérlek, ha ezt a műsort valahol vissza tudom nézni, tudasd, hogy hol. Megsütném, de én ugyan vajjal szoktam és szintén 4 tojás sárgájával, mikor friss, csodálatos lágy vattaszerű a tésztája, de két- három nap után kissé száraz lesz. Válaszod várom köszönettel: Csonkáné Gyöngyi
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

Az adásban nagyobb mennyiség készült, két nagy kuglófformára elegendő. Ezért lett három külön edényben dagasztva. A weboldalunkon egy adagnyi mennyiséget publikáltunk, de ha két kuglófot szeretnél készíteni, akkor duplázd meg a hozzávalókat. A kalácstészta jó minőségű zsírral vagy vajjal készítve is egyaránt finom. Én is többnyire vajjal készítem.

Marcsi

Gulyás imréné Gizike kérdezi: Kedves Marcsi szeretettel köszöntöm.Szeretnék egészséges MEGBÍZHATÓ élelmiszert rendelni (olajat, lisztet,sót) az adásban sokszor elhangzik,hogy milyen fontos ez.Ha ebben tudna segíteni.Köszönöm!! Sok sikert és jó egészséget kívánok Gizike
Marcsi válaszol:

Kedves Gizike!

Itt a weboldalunkon a Termelők rovatban találhatók meg azok a gazdák, tenyésztők, akik valóban minőségi élelmiszereket készítenek. Jó szívvel ajánlom őket!

Marcsi

Kissné Zsuzsa kérdezi: Kedves Marcsi! A műsor nagyon jó. Kérdésem a következő.Meg csináltam a mákos dedelét, de nem tudom mit csináltam rosszul.Ugyanis nagyon kemény lett a tészta. Üdvözlettel egyszorgalmas nézője; Zsuzsa
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Ezt az ételt én is elkészítettem és a tésztája igazán jól sikerült. Nem tudom mi lehetett Önnél a probléma!

Marcsi

 

Gábor Rozália kérdezi: Kedves Marcsi. Műsorodban láttam egy egyszerű kerek kalács sütését ami kerek és közepétől fonni kel .Lakodalmas kalács. És fiatalok voltak az ifjú pár de csak a műsor kedvéért. Kérlek küld el a receptet. Köszönöm .Rozália.
Marcsi válaszol:

Kedves Rozália!

A lakodalmas kalács receptjét, ide a weboldalunkra is kitettük, a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/lakodalmas-kalacs/.

Marcsi

Jováné Bojer Inci kérdezi: Állítólag vasárnap csináltál poharas diós sütit,légyszíves írd le, ha nem okoz problémát.Én nem láttam ezt az adást.Egyik ismerősöm érdeklődik,szeretné megcsinálni,de Ő mákkal. Köszi. Inci
Marcsi válaszol:

Kedves Inci!

A bögrés, diós süti receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/olcso-dios-suti/.

Marcsi

Margit kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megtudni , hogy az igazi házi rétes tésztát, hogyan készitenéd el? Előre is köszönöm !!!! :)
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

A nagymamám készített még gyerekkoromban kelt rétest, amit nagyon szerettem. Nem túl régen a Mohácson forgatott adásunkban Margit néni készített is, ami nekem nagyon ízlett. A pontos receptjét ide a weboldalunkra is kitettük, csak ajánlani tudom! http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kelt-retes-%28gibanica%29/.

Marcsi

Bráz János kérdezi: Gyere velem a föld alá Kedves Marcsi! Szülőfalum, a Borsod megyei Tibolddaróc olyan régi és újkeletű, borászati jellegű pincészeti értékeket rejteget, érdekességekkel szolgál, amelyekről még a helybélieknek sincs tudomásuk. Ezekhez kulináris töltetet kínálhatunk helyi, daróci spécikből. Hidd el Borcsi! Érdemes kibányásznunk a borászat föoldalattiját! Szeretettel várom a visszajelzést. Bráz János újságíró, Veszprém, Borsos J. u. 4/A. T: 20/546-1354 jbraz2@freemail.hu
Marcsi válaszol:

Kedves János!

Arra szeretnélek megkérni, hogy légyszíves  küldj egy rövid leírást arról, hogy pontosan miről tudunk ott forgatni a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre. Ha úgy látjuk, hogy tudunk érdemi anyagot készíteni, akkor a mikéntjét egyeztetjük majd a kollégáimmal. Várom leveled!

Marcsi

Holonka József kérdezi: Vasárnapi leves: Sváb Becsinált leves csirkehúsból Az alapanyagokat Receptet Kérem szépen ! Nagy Tisztelettel nézem a hétvégi Gasztroangyal Tisztelettel: H. József
Marcsi válaszol:

Kedves József!

A leves pontos elkészítését a következő linken találja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/becsinalt-leves/.

Marcsi

Pintér Sándorné kérdezi: Szia Marcsi,előbb küldtem Neked email,de rosz volt a címem most ez jó. köszi szépen Jara
Marcsi válaszol:

Kedves Jara!

A felhőszelet a január 23-i Ízőrzők műsorában készült, nem az aznapi Gasztroangyalban, a receptet az ő weboldalukon találod. Ferdinándi kalácsot néhány évaddal ezelőtt készítettünk a Karcagon forgatott adásunkban, a recept itt van a weboldalunkon: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/karcagi-ferdinandi-kalacs/.

Marcsi

Enyedi Árpád kérdezi: Kedves Marcsi! Kedvelem a műsorait és talán ennek hatására gondolkodom azon, hogy gazdálkodásba kezdjek elsősorban állattartás-legeltetés érdekelne. Ön szerint melyik tájegység az ahol érdemes lehet szétnézni és ki az a gazda, aki szívesen ad tanácsot akár gyakorlatit is? Válaszát köszönöm! Tisztelettel Enyedi Árpád
Marcsi válaszol:

Kedves Árpád!

Azért mielőtt döntene, alaposan járja körbe a témát! Először is mindenképpen tájékozódjon, hogy milyen állatttal, állatokkal szeretne foglalkozni, majd azt is, hogy az ország mely vidéke az, ahol el tudja képzelni a továbblépést. Azért nem szeretnék javasolni konkrét helyeket, mert ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy Önnek is fog, hiszen nem vagyunk egyformák. Ha már ezeket a döntéseket meghozta, akkor tudok gazdákat javasolni, ha ismerem a környéket és vannak onnan tapasztalataim, kapcsolataim.

Marcsi

Andrea kérdezi: Kedves Marcsi! Édesanyám és az egész családom nagy rajongója Önnek! Most rendeltem meg online A sűrűje első kötetét, és egy hatalmas kérésem lenne. Édesanyám névnapjára rendeltem, és esetleg nem tudná dedikálni neki? Julikának hívják, nagyon nagy örömöt okozna neki! Köszönöm előre a segítségét!További sok sikert kívánok Önnek! Üdvözlettel: Andrea
Marcsi válaszol:

Kedves Andrea!

Azokat a könyveket, amelyek a weboldalunkon kerülnek megrendelésre, dedikálva küldjük. Természetesen, ha szeretne egyéni szöveget is beleíratni, azt a rendelésnél a Megjegyzés rovatba kell beírni. Ha ez véletlenül lemaradt, akkor a konyv@gasztroangyal.hu e-mail címre kell eljuttatni a kért a szöveget és akkor úgy fog a könyvbe kerülni, mikor dedikálom.

Marcsi

Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorodat! Egy héten hányszor forgattok az ország különböző településein? Mennyi időt vesz igénybe egy műsor forgatása? Férjemtől születésnapomra kértem az új könyved, áprilisban meg is kapom. Melinda Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Általában egy héten két napot forgatunk, amelyet vidéken töltünk és ennek a két napnak a felvételeiből születik meg egy 52 perces műsor. Természetesen többször volt már rá példa, hogy egy héten két adást is felveszünk, akkor bizony 4 vagy 5 napot is forgatásssal töltünk. A határon túl felvett adásainknál, attól függően, hogy hány részben gondolkodunk van, hogy egy hetet is a helyszínen tartózkodunk. Itt ugye még be kell kalkulálni, hogy az utazás minimum 2-3 nap oda-vissza. Bár még április messze van, de nagyon boldog születésnapot kívánok, remélem "A sűrűjéből" finomabbnál finomabb ételek kerülnek majd a családi asztalra!

Marcsi

Ludányi Emőke kérdezi: Kedves Marcsi! Minden egyes Gasztroangyal műsoroddal meglepsz,de a februári Szimpatika magazinban olvasott interjú egészen szenzációs .El is tettem a példányszámot emlékbe,sőt ajánlom ismerőseimnek is,mert az egész cikk gondolatébresztő .Remélem nagyon sokan olvassák majd és ha megfogadják tanácsaid,tesznek valamit saját és családjaik egészségéért. Köszönöm szépen az ötletet a kalács ízesítéséhez..Pár napja elkészítettem a kardamonos pudingos kosárkát,jól sikerült. Egy kérdésem lenne egy nem régen forgatott adással kapcsolatban,amiben egy hölgyet mutattál be amint ólom zománcos cserépedényeket készít.Az ólom tartalma miatt az egészségre nem káros ez a fajta zománcos edény? Köszönöm ,üdvözlettel, Emőke
Marcsi válaszol:

Kedves Emőke!

Köszönöm szépen a változatlan elismerésed! Ha valamiben segíteni tudtam az számomra igazi öröm. Az ólommázas kerámiával kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy a magyarországi szabvány nem engedélyezi, hogy az étkezési célra használt mázas kerámiának az a felülete, ami étellel, itallal érintkezik ólomtartalmú mázat tartalmazzon. Légli Attila fazekasmester barátomtól tudom, hogy a mai, új technológiák során már nem is alkalmaznak ólommázat a cserépedények bevonatához.

Marcsi

Ngyné Deczki Irén kérdezi: Szia Marcsi én azt szeretném kérdezni a színes kuglófhoz csak fél kg liszt kell? köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Az adásban két kuglóf készült, a weboldalon megadott mennyiség, fél kiló lisztből egy kuglóf sütéséhez szükséges mennyiség.

Marcsi

Gábris Csaba kérdezi: Kedves Marcsi a Színes kuglóf receptjében vajat írsz a filmen disznózsírt tett a néni
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

A lényeg, hogy zsiradék legyen benne. Előfordul, hogy a felvétel alatt a nagy izgalomban egy kis eltéréssel készül egy-egy étel, mint az eredeti recept. Amikor pedig egyeztetünk, akkor látjuk a változást.

Marcsi

Gábris Csaba kérdezi: Kedves Marcsi most is Te vágtad a hagymát, pedig van két kollégád aki séf. Ezt láttam a szilveszteri adásban. A lakodalmas kalácsodat megcsináltam fantasztikus.De Én nem olvasztottam meg a vajat, hanem ahogy Te csináltad csak elmorzsoltam. Bocsánat a tegezésért.
Marcsi válaszol:

Kedves Csaba!

Mindkét módon lehet készíteni, fontos, hogy jól ki legyen dagasztva a tészta, mert úgy lesz az igazi!

Marcsi

Marika kérdezi: Kedves Marcsi! Mindenek elött szivböl gratulálok a müsorhoz ,további sok sikert.Szeretnöm az unokáimnak elkésziteni a kardamonos fahéjas kalácskákat.Hol találom már sokat keresgéltem. Elöre is köszönet. További ilyen tartalmas adásokat! Marika Érsekújvárból
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A recept az Artizán pékség tulajdonosának alkotása és nem szeretné publikálni, mert csak ők készítik az országban. Nagyon sajnálom, de nem tudom elküldeni a receptet!

Marcsi

Magyari Andrasné Katalin kérdezi: Kedves Marcsika a most szombati adásban a házilag készített gyümölcslevek után érdeklődnék hogyan lehet interneten megrendelni vagy telefonon a kapcsolatot felvenni. Nagy szeretettel várom a műsort ha tehetem megnézem. Nagyon szép helyeken jár és sok érdekeset látok. Köszönöm Katalin
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

A www.hazaipiac.hu weboldalon lehet a múlt szombati adásunkban látható gyümölcsleveket megvásárolni.

Marcsi

Krasznai Marika kérdezi: Kedves Marcsi ! Aziránt érdeklődnék, hogy a január 30-án leadott műsorban,a rostos ivólét, hol lehet megvásárolni vagy az interneten megrendelni. A műsorodat nagyon szeretem ha tehetem mindig megnézem. Segítséget előre is köszönöm. Üdvözlettel Marika
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A magyarpolányi adásunkban látott gyümölcsleveket a www.hazaipiac.hu weboldalon keresztül lehet megvásárolni.

Marcsi

Kata kérdezi: Kedves Marcsi! A sós-karamellás sajttorta receptjében az összeállításnál szerepel, hogy az elkészített mennyiség két tortához elegendő. Ha jól értelmezem ez csak az elkészült sós karamella öntetre értendő, a többi alapanyag pedig egy tortához van megadva. Várom válaszát, köszönettel.
Marcsi válaszol:

Kedves Kata!

Igen, csak a sós karamell a két tortához elegendő mennyiség.

Marcsi

Kovácsné Margit kérdezi: Kedves Marcsi! A január 30-i adásban készült egy diós süti és Én ennek a receptjét szeretném ha megirnád. Elöre is köszönöm
Marcsi válaszol:

Kedves Margit!

Itt küldöm a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/olcso-dios-suti/.

Marcsi

Kisné Nemes Ibolya kérdezi: Szia Marcsi! Január 29.-én Magyarpolányba sütött Kuglóf receptjét hol találom meg? Üdvözlettel: Ibolya
Marcsi válaszol:

Kedves Ibolya!

Küldöm a recept linkjét: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szines-kuglof/.

Marcsi

Tóthné Szabó Gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! A Magyarpolányban készült színes kalács receptjét keresem, sajnos nem találtam. Kérlek küld el nekem. Köszönöm, Gyöngyi
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

A következő linken található a recept: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szines-kuglof/.

Marcsi

Stángli László. kérdezi: Kedves Marcsi. Küldenék önnek verseket ha tudnám az gmail címét.Én a borokról és borászokról írok verseket. Talán érdekelné a Mennybéli álom című versem ami a menyország pincéjéről szól és ez 24 versszak. A Szentgyörgyvári Péterrel elküldtem önnek a Jó bor jó egészség című verseskötetemet de azóta van 94 versem a borokról ami még nincs kiadva.Ha érdekelné önt verseim szívesen állnék a Rendelkezésére. Elérhetőségem. Stángli László 7632 Pécs Enyezd utca 22. mobil. 30-937-23-04. Tisztelettel üdvözlöm. Stángli László.
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Nagyon kedves, hogy rám gondolt és rendelkezésemre bocsájtaná a még kiadatlan verseit. Az az igazság, hogy meglehetősen időszűkében vagyok, de egy-két költeményét szívesen elolvasok. A következő e-mail címen tudom fogadni: gasztroangyal@gasztroangyal.hu.

Marcsi

Ferenczi Júlia kérdezi: Kedves Marcsi! Örömmel nézem érdekes és szivet melengető műsorát! Mi a feltétele, hogy Kalotaszegre, Sztánára is ellátogasson a műsor? további szép műsorokat és jókedvet kivánok, Júlia
Marcsi válaszol:

Kedves Júlia!

Arra szeretném kérni, hogy röviden írjon a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre arról, hogy milyen témáról, milyen hagyományokról, és természetesen helyi ételekről tudunk anyagot készíteni. Ezt megbeszéljük majd egy értekezleten a kollégáimmal és ha összeáll belőle egy olyan informatív anyag, ami egy 52 perces adáshoz elegendő, akkor jelentkezünk és egyeztetjük majd a részleteket.

Marcsi

Fábián Imre kérdezi: Kedves Marcsi! A műsoraidban többször feltűntek szabadtéri főzőeszközök. Engem konkrétan egy olyan szabadtéri gázfőző készülék érdekelne, ami alkalmas akár egy wok kellő hőmérsékletre való femelegítésre is alkamas, viszont kisebb mint egy disznópörkölő, szóval se nem kicsi se nem nagy éppen .... :) Az interneten sajnos csak olyan készülékeket láttam, amik túl kicsinek tűntek a feladathoz. Ha kérhetlek, adj tippet készülékre ill. beszerzési helyre. Talán modnaom sem kell, nálunk fix program a műsorod akár mikor is van! :) Köszönöm: Imre
Marcsi válaszol:

Kedves Imre!

Ezt most így hirtelen nem tudom. Mi két tűzhelyet használunk. Az egyiknek van sütője is, annak a márkája: Kampa (www.kampa.co.uk), a másikon pedig nincs felirat. Mindkettőt ajándékba kaptuk, ezért nem tudok gyártó vagy forgalmazót javasolni.

Marcsi

Somodiné Molnár Irén /Ircsi/ kérdezi: Szia Marcsi! Érdekelne,hogy a műsorodba milyen szempontok alapján történik a válogatás?A felvétel előtt mennyivel érdemes jelentkezni,hogy legalább az idő szűke ne jelenthessen akadályt?! Elöljáróban:Egy borsodi kisközségben alakult klubunk, ez év márciusába immár egy éves lesz,csuda dolgokat vittünk véghez eddig is! Az előttünk álló esztendőben még több,és tartalmasabb dologra készülünk! Ország-világ elé akarjuk kiáltani létezésünk,ehez a Te műsorod biztos alapot nyújtana!
Marcsi válaszol:

Kedves Irén!

Azt, hogy hol forgatunk egy-egy adás alkalmával, téma alapján szoktuk kiválasztani.  Szerkesztőségi értekezleten több témát is megbeszélünk, utána következik a kutatófázis, hogy hol, kikkel tudjuk felvenni a kapcsolatot, illetve tudunk-e egyáltalán egy 52 perces adást készíteni arról amit szeretnénk. Azt szoktam kérni,azoktók,  akik témaötlettel jelentkeznek,  hogy küldjenek a gasztroangyal@gasztroangyal.hu e-mail címre egy rövid, maximum fél-egy oldalas anyagot, amiben megtudhatjuk, milyen gasztronómiai és néprajzi érdekességeket tudunk felvenni náluk. Ennek alapján el tudunk indulni és lehetséges, hogy adást is készítünk belőle. Azt sajnos a sok utazás miatt nem tudjuk kivitelezni, hogy egy interjú miatt egyik nap az ország egyik végében forgatunk, másnap pedig a másikban.

Marcsi

Zsófia kérdezi: Vadkacsa pástétomot szeretnék készíteni
Marcsi válaszol:

Kedves Zsófia!

Küldöm a receptet: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/vadkacsa-pastetom/.

Marcsi

Ági kérdezi: Kedves Marcsi! Mindig nagy örömmel nézem a TV műsorodat, mert mindig nagyon szép tájakat mutatsz be, és finom ételeket főztök. Ma láttam a Magyarpolányi adásban a 3 színű kuglófot/kalácsot, ami nagyon megtetszett. El tudnád nekem küldeni a recptjét, mert azt nem találtam meg az oldaladon. További jó barangolást kívánva, üdvözlettel, Medvey Ági
Marcsi válaszol:

Kedves Ági!

A színes kuglóf receptjét a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szines-kuglof/.

Marcsi

Máté Noémi kérdezi: Kedves Marcsi, Az édesanyám nagyon szereti a műsorát, minden részét megnézi. A selmecbányai adás végén szereplő hölgy könyvének a címét szeretném megkérdezni, mert azóta azt keresteti velem, de sajnos szerző és cím nélkül nem sokra mentem. :) Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Noémi
Marcsi válaszol:

Kedves Noémi!

A szerző neve: Lőrincz Sarolta Aranka, a könyv címe pedig Adventtől adventig.

Marcsi

Kovács Gabriella kérdezi: Kedves Marcsi! Dédimamám sokszor gyerekkoromban így télen szemes főtt kukoricával kínált minket. Nagyon szerettük, de nem tudom, hogy készült, illetve milyen kukoricából készült? Segítségedet előre is köszönöm! GABI
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Nálunk fillér kukoricának hívták, amit gyerekkoromban ettünk, a Selmecbányán készült adásunkban Zsófia azt mondta, hogy ők pedig krajcár kukoricának mondták. Ezt úgy kellett készíteni, hogy előző este annyi vízben, amennyi ellepi be kellett áztatni, másnap pedig kifőzték.

Marcsi

Takács Georgina kérdezi: Kedves Marcsi! Szerentném megkérni, hogy küldje el nekem azt a receptjét, melyben vajas tésztába töltötte a tejfölös, hagymás burgonyát. Már elkészítettem, nagyon ízlett és bevált, de sajnos elveszítettem a receptjét és emlékezetből nem szeretném elkészíteni. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Georgina
Marcsi válaszol:

Kedves Georgina!

A pityókás béles recectjét a következő linken találod, igaz nem vajas tésztába kerül a töltelék, hanem kelt tésztába, biztos vagyok benne, hogy erre gondoltál: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/pityokas-beles/.

Marcsi

Agota kérdezi: Kedves Marcsi, Mikor lesznek ujra elerhetoek a korabbi GA adasok itt a honlapon? Altalban lemaradok rola, de szivesen megneznem, es szivesen nezem a korabbi adasokat is. Koszonom, Agota
Marcsi válaszol:

Kedves Ágota!

Sajnos már nem tudjuk biztosítani a korábbi adásaink ismételt megtekintését itt a weboldalon, mert a műsor nem a mi tulajdonunk és annak ismétléséről törvények rendelkeznek. Jelenleg a www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban lehet megnézni az elmaradt epizódokat, a sugárzástól számított 60 napig.

Marcsi

Máté Viktória kérdezi: Üdvözlöm! Ráckeresztúron szeretnénk egy guinness rekordot csinálni. 1000l tejből tejbegrízt fözűnk. Szeretnénk meghívni a rendezvényünkre. Várom a válaszát! Máté Viktória Tel. 06706249060
Marcsi válaszol:

Kedves Viktória!

Sajnos nem tudom megígérni, mert már több hétre előre leszervezett forgatásaink vannak. Mindenesetre sok sikert kívánok és persze egy pár soros élménybeszámolót!

Marcsi

MÁLICS ATTILÁNÉ kérdezi: hogyan juthatok hozzá az általad írt szsakácskönyvhöz
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Itt a weboldalunkon is meg tudod rendelni.

Marcsi

Polgárfi Gyöngyi kérdezi: Kedves Marcsi! A selmecbányai adásban volt egy krumplifánk, annak a receptjét szeretném kérni. Sajnos a receptek között nem találom. Nagyon jók az adásaidban a receptek! Köszönet érte! Üdvözlettel: Polgárfi Gyöngyi
Marcsi válaszol:

Kedves Gyöngyi!

A selmecbányai adásunkban nem készült krumlisfánk, de egy receptet küldök innen a weboldalról, íme: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/krumplis-toltott-fank/. Remélem, erre gondoltál!

Marcsi

lantos edit kérdezi: udvozlom! :) Azt az adast szeretnem visszanezni amelyik a Hold utcai vasarcsarnokban volt forgatva:csak nem talalom a videot.Volt benne Gianni es Szabó Gyözö is,Koszönettel Edit
Marcsi válaszol:

Kedves Edit!

A www.mtv.hu weboldalon, a Médiatárban tudod megnézni a múlt héten bemutatott adásunkat, a sugárzástól számított 60 napig.

Marcsi

Lipkovics Tamás kérdezi: Kedves Marcsi! Arról szeretnék érdeklődni, hogy a műsorod kapcsán jársz-e a közeljövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében? Szeretném, ha személyesen is találkozhatnánk ( a műsorodat rendszeresen nézem) és dedikálnád nekem a könyveidet. Üdv: Tamás 13 éves
Marcsi válaszol:

Kedves Tamás!

Most éppen nem tervezünk Szabolcsban forgatni, de még nincs leszervezve az idei évad összes forgatása! Ha van esetleg egy jó témaötleted, arra nyitottak vagyunk, mert ha tudunk készíteni belőle egy 50 perces műsort, akkor még akár el is mehetünk! A nagy munka közben nem tudom biztosra ígérni, hogy tudunk találkozni is, de ezt még egyeztetjük!

Marcsi

Major Gabi kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a műsorát. Egész héten várom a szombatot! Nagyon szórakoztató és sokat lehet tanulni emberséget és persze jó recepteket is! Voltak már a szívemhez közel álló vidéken is. Jó volt nosztalgiázni olyankor. Még azt szeretném kérdezni Öntől, hogy lesz-e a jövőben könyv dedikálása? Tisztelettel: Major Gabi
Marcsi válaszol:

Kedves Gabi!

Bízom benne, hogy a sorozat legújabb epizódjai sem fognak Önnek csalódást okozni! Egyelőre nem készülök dedikálásra, de ha úgy alakul, hogy tudunk tartani, akkor azt mindenképpen publikálni fogjuk itt a weboldalunkon is és a facebook oldalunkon is.

Marcsi

Nemeth Gyuri - Kanadabul kérdezi: Hello Marci, Nagyon szeretjuk az ada'sodat. Minden he'ten meg ne'zjuk. Szeretne'm meg ke'rdezni ha nincse neked a 6 lapos kre'mes recette? Az e'desanya'm mindeg csina'lt, de sajnos ma'r meghalt, e's nem tala'ljuk neki a recettit. Tudnal-e segiteni. Tova'bra jo' munka't kiva'nok.
Marcsi válaszol:

Kedves Gyuri!

Az igazi hájastésztából készült krémes elkészítését már bemutattuk egy korábbi adásunkban és a receptet itt a weboldalunkon is publikáltuk, melyet a következő linken találsz: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/kremes/.

Marcsi

Ibolya Kőry kérdezi: Jó estét kívánok kedves Marcsi, nagyon szeretem a műsorait , most mikor volt Selmecbányán , többet között , volt a kézzel tépet tészta is, amit a szlovák hölgyek készítették, de sajnos nem mondták, nem mutatták a receptet, illetve a gyúrását, alig vártam hogy érjen oda , de már a tészta megvolt gyúrva és közösen csak tépték, a kérdésem az lenne , tudhatnám a tészta elkészítési módját , LEHETSÉGES E ? előre-is köszönöm, tisztelettel Ibolya.
Marcsi válaszol:

Kedves Ibolya!

A fosztott tészta receptjét természetesen a weboldalunkra is kitettük, a következő linken található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/fosztott-teszta/.

Marcsi

Vályi-Nagy Károlyné kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon szeretem a müsorodat,, nagyon szinvonalas. Én egy olyan sütemény receptet keresek, ami már régebben volt adásban. A lényege au, hogy olyan tejből készűlt, ami a tehén ellés után az első-második tej. Mi gurásztának nevezzük, ez a téj még forraláskor összemegy. Pite szerű /kavart tésztát/ készitettetek. De nem emlékszem mi volt a neve, Mos viszont kaptam ílyen tejet és szeretném elkészíteni.Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni. Szeretném még megköszönni a tartalmas és szép kivitelű könyveidet. Még egyszer köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

Sajnos nem emlékszem erre a receptre. Elképzelhető, hogy nem a mi műsorunkban készült, hanem az Ízőrzők egyik adásában láthatta.Többször előfordult már, hogy az ott látottakról gondolták, hogy nálunk került bemutatásra.

Marcsi

Gácsiné Ágnes kérdezi: A mi családunkban , igazi csemege a krumplis barátfüle, kicsit a krumplis dedelléhez hasonlít. Csemegének azért számít mert van vele meló és izgalom, /hogy ki ne lukadjon és oda a töltelék/és csak én meg Édesanyám csinálja ill. csinálta. A különbség, hogy a krumplitöltelékbe bors is kerül, jó fűszeresnek kell lennie.És a tetejére reszelt sajt és sok tejföl. Nagyszüleim svábok voltak gondolom onnan ered ez a recept. Még egy két furcsaság , mi a krumplis tésztát paprikásan tejföllel és uborkasalátával esszük.A töltött káposztát meg, mikor már sokszor melegítettük és kicsit unalmas volt, a mamám tésztát, csuszatésztát főzött és arra szedte a töltelékeket és a káposztát kicsit összetörve, sok-sok tejföllel ettük.A műsorukat meg nagyon köszönöm, és megérdemelne egy díjat. Gácsi Ágnes
Marcsi válaszol:

Kedves Ágnes!

A magyar konyha sokszínűsége és a háziasszonyok leleményessége köszön vissza leveléből. Mert minden családanya, nagymama a saját ízvilága szerint variálta ezeket a számomra oly kiváló ételeket. Ötletet adva egymásnak és kicsit új ízeket csempészve a hétköznapokba. Két éve az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy műsorunk Magyar Termék Nagydíjban részesült, ami számomra egy igazán méltó elismerés!

Marcsi

Hegyváriné Ódor Yvette kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretettel várunk Bogdándra a dimbes - dombos Szilágyságba,ahol a bogdándi béles-sütést szeretnénk Neked bemutatni. Várom válaszod Szívélyes üdvözlettel:Yvette
Marcsi válaszol:

Kedves Yvette!

Nagyon köszönjük a meghívást, egyelőre már több hétre előre leszervezett témáink vannak, ha lesz lehetőségünk hozzátok is ellátogatni, akkor előtte mindenképpen keresünk majd.

Marcsi

Takács Ildikó kérdezi: Kedves Marcsi! A legutóbbi selmecbányai műsorodban voltál egy vendéglőben, amely gótbetűs feliratú volt. Ennek a nevét szeretném megtudni. Nagyon szeretem a műsoraidat! Köszönettel: Ildikó
Marcsi válaszol:

Kedves Ildikó!

Az étterem, ahol a műsor elején a gáblit ettük, a Kachelman étterem volt.

Marcsi

Szász Veronika kérdezi: Kedves Marcsi! Mikor kerül adásba az erdélyi disznóvágós műsorod? Láttam az adást, melyben meg hívott Levente, és azt is olvastam, hogy mínusz huszonfokban voltál valahol? Feltételezem Domokoson. Mindig szeretettel és érdeklődéssel várom műsoraidat.
Marcsi válaszol:

Kedves Veronika!

Ezt még nem tudom pontosan, de a műsorújságokban legalább 2 héttel az adás előtt megjelentetik majd.

Marcsi

Berényiné Glück Mária kérdezi: Kitől lehetne pár szem fillér vagy krajcár kukoricát szerezni ? Köszi
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

A tápiószelei Növényi Diverzitás Központot érdemes megkérdezni vetőmag ügyben, az elérhetőségük a következő weboldalon található: www.rcat.hu.

Marcsi

Kovács Csilla kérdezi: Kedves Marcsi! Tiszta szívből gratulálok a műsorodhoz. Mindig nagy várakozással és örömmel nézem az egyes részeket, és remélem még sokáig látjuk, hogy Magyarország milyen finom;) A legutóbbi Selmecbányán forgatott rész különösen kedves volt nekem, mivel az én déd- és nagyszüleim tótok voltak és bizony ilyen tradicionális ételeket készítettek anno régen. Én is ezeken nőttem fel, csak sajnos a nagymamám annyira korán meghalt, hogy már nem volt időm megtanulni tőle ezeket. Örültem a dedellének, ami nálunk pirohának hívnak, és a foszlós tésztának, amit már nagyon régóta szeretnék én is elkészíteni. Mifelénk ezt töpörtyűs zsíros feltéttel ették, ettük és nem is volt annál finomabb étel. A baj, hogy vagy nem figyeltem eléggé, vagy csak nem hallottam ki, de nem tudom miből áll össze. Héjában sült krumpli, vaj és réteslisztből kell meggyúrni csak? Puha tésztának és így kifőzni? Jól láttam vagy valamit sikerült kihagynom? Kérlek segíts nekem, nagy örömet szereznél vele. Köszönettel: Kovács Csilla A munkádhoz továbbra is sok sikert kívánok!
Marcsi válaszol:

Kedves Csilla!

A múlt heti adásunk összes receptjét megtalálod a weboldalunkon, itt vannak a linkjeik: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/fosztott-teszta/,                                                          http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/tepertos-gomboke/,                                                  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/krumplis-dedelle/,                                                     http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/makos-dedelle/.                                                        Remélem miután elkészítetted őket, érezni fogod azt a régi, ismerős ízt, mintha a nagymamád készítette volna!

Marcsi

Zsuzsa kérdezi: Szia Marcsi! A kardamomos fahéjas tekercs receptjét hol találom?
Marcsi válaszol:

Kedves Zsuzsa!

Sajnos nem publikus a recept, mert az Artizán pékség tulajdonosai alkották, és ezért nem szeretnék közzé tenni.

Marcsi

Friss

Akácmézes kökényszörp

A kökényt annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főzni.

Ponéna

Az élesztőt egy csipet cukorral 2 dl tejben felfuttatjuk és többi hozzávalóból....

Túrós és káposztás sztrapacska

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.

Ruszin, vargányás, savanyú gombaleves

3-4 liter vízben feltesszük főni a savanyú káposztát és a kockára vágott tarját.