Marcsi válaszol

Tedd fel bátran kérdéseidet!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.

Marcsi válaszáról a rendszerünk értesítést küld Neked. Mehet

Korábbi kérdések

Róka László kérdezi: Kedves Marcsi ! 2014.09.21-én a Duna Tv-n lévő adásba láttam egy olyan süteményt melyet a hűtőbe téve egy sütőformába rakták és fóliába tekerték. Nagyon ízletes és finom volt szinte éreztem az ízeket a televízión keresztül, szeretném a családomnak elkészíteni csak sajnos annyira figyeltem az ízekre meg az elkészítés folyamatára hogy lemaradtam az összetevőkről. Nagyon kérem Önt segítsen legyen szíves a receptet küldje el nekem. ( ezután a süti neve: Marcsi sütije lesz) Köszönettel Róka László +36204408978
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Köszönöm a kedvességét! A szilvalekváros orda receptjét a Marcsi Expressz rovatban tettük közzé, a következő linken megtalálja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/szilvalekvaros-orda/. Valóban nagyon ízletes és könnyen elkészíthető finomság!

Marcsi

Rozsda Lászlóné, Marcsi kérdezi: Kedves Marcsi! Azt szeretném megkérdezni, hogy tervezed-e, pl. lecsó eltevését bemutatni valamelyik adásban? Most van ennek a szezonja, nagyon sokféle receptet lehet az interneten találni, de kíváncsi lennék arra, hogy Te mi módon teszed el? Az az igazság, hogy idáig még nem tettem el lecsót, de most úgy gondoltam megpróbálom. Tudnál nekem segíteni? Köszönettel, és üdvözlettel: Marcsi
Marcsi válaszol:

Kedves Marcsi!

Az új évadunk első adásaiban nem készítünk lecsót, viszont tavaly Kiskanizsán vendégeskedtünk Paizs Marika néninél, megkóstoltuk az ő télire eltett lecsóját, melyet a Marcsi Expressz rovatban publikáltunk. Mondhatom nagyon finom volt, bár ő csak a paprikát dinszteli meg, majd teszi befőttes üvegbe és amikor télen jól esne egy kis friss, nyári íz, akkor csak felmelegíti és egy kevés házi paradicsomlével dúsítja. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/lecso-telire/.

Marcsi

 

Kincses Ilona kérdezi: Kedves Marcsi szeretném megkérdezni annak a falunak a nevét ahol bemutattad a sütötők pálinkát,meg a finom ételeket amiket sütötökből készitettek köszönöm a válaszod és jó egészséget kívánok neked. Kincses Ilona egy volt MTV-s kolléganő.
Marcsi válaszol:

Kedves Kolléganőm!

A sütőtökből és birsalmából készült pálinkákat Olcsvaapátiban a Szamosparti Szeszfőzdében készítik, honlapjuk egyelőre nincsen, de ha beütöd nevüket a google keresőbe, a címüket és telefonszámukat is kiadja. A másik helyszínünk, mely az egyik híres sütőtökfajtáról tette ismertté a falut, Nagydobos volt.  Ott kóstoltuk azokat a különlegességeket, melyeket a helyiek készítettek a náluk termesztett sütőtökből. Sokszor üdvözöllek!

Marcsi

böbe kérdezi: Szeretném megkérdezni mikor indul a Gasztroangyal adás? Vagy lemaradtam rola már?
Marcsi válaszol:

Kedves Böbe!

Szó sincs róla, hogy lemaradtál volna bármiről is, mert az új évad október 4-én, szombaton, a szokott időben 17.30-kor kezdődik az M1 csatornán.

Marcsi

Házy Ferencné kérdezi: Sziasztok! Szeretnék gratulálni a műsorhoz! Azt szeretném megtudni, hogy lehet bírni ezt a rengeteg utazást, evést, ivást (na ezt nem gondoltam komolyan)? További sok sikert kívánok. Terka
Marcsi válaszol:

Kedves Terka!

Köszönöm szépen a kollégáim nevében is! Valóban nagyon sokat utazunk és bizony gyakran előfordul, hogy 14-16 órát dolgozunk egy nap. Szerencsére olyan kiváló kollégáim vannak, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy minél gördülékenyebben és lehetőleg úgy vegyük fel az egyes epizódokat, hogy mind az időnket, mind pedig az energiáinkat a legoptimálisabban osszuk be. Nincs könnyű dolguk az biztos! A finom falatok pedig az esetek többségében ott maradnak a vendéglátóinknál (vagy becsomagolják, persze, csak amit lehet), mert ha ott maradnánk elfogyasztani, teljesen felborulna a napi időbesosztásunk, a következő helyszínen pedig már várnak bennünket! Ez persze nem azt jelenti, hogy nem eszünk egész nap, mert arra nagyon ügyelünk, hogy rendesen étkezzünk, mert anélkül a munka sem menne. Egy-egy napunk, nagyon pontos időrend szerint zajlik, különben nem tudnánk bemutatni azt a sok csodás tájat, ételt és hagyományt, amit a forgatások során látunk, tapasztalunk.

Marcsi

Olchváry Melinda kérdezi: Kedves Marcsi! A segítségedet szeretném kérni. Egy múlt évi adásodban jártál Pest megyében egy földvárban, Szigetszentmiklós környékén. Sajnos elfelejtettem a pontos nevet, szeretnénk felkeresni. Légy szíves add meg a pontos elérhetőséget! Előre is köszönjük! Melinda
Marcsi válaszol:

Kedves Melinda!

Az ősmagyar konyháról készült adásunkban a Szigethalmon található Emese Parkban is vendégeskedtünk, melyhez a pontos címet, elérhetőséget a www.emesepark.hu honlapon találjátok.

Marcsi

Takácsné Kati kérdezi: Kedves Angyalunk! Elōszór is gratulálunk neked és a mögötted álló stábtagoknak a Magyar Termék Nagydijhoz .Igazán szinvonalas műsorral kényeztetitek a családunkat szombatról szombatra, és persze az ízlelőbimbóinkat is. A segitségedet szeretném kérni abban, hogy szeptember 23-27- ig az Ōrségbe fogunk kirándulni ezzel leptük meg Anyukánkat 70. Születésnapja alkalmából.Kérlek ird meg nekünk azokat a helyeket ahol finom őrségi ételeket,sütiket tudnánk megkòstolni.Ezzel az élménnyel is szeretnénk gazdagitani ezt a számunkra fontos eseményt Válszodat előre is köszönöm. Nagyon jó egészséget kivánok egy Angyal rajongó
Marcsi válaszol:

Kedves Kati!

Anyukádnak ezúton is nagyon boldog születésnapot, jó egészséget kívánok! Igazán szép ajándékkal fogjátok meglepni. A következő éttermeket ajánlhatom nektek az Őrségben: Őrszem Fogadó étterme Szalafőn, Pajta Étterem Őriszentpéteren, Bajánsenyén a halászcsárdát és a Kosbor Panziót Magyarszombatfán. Érezzétek magatokat nagyon jól ezen a csodálatos vidéken és kóstoljatok meg minél több helyi specialitást!

Marcsi

piroskat@kabelnet.hu kérdezi: Kedves Marcsi! Fehér ,vagy homoki szarvasgombára bukkantunk a környező erdőkben . Néhány elképzelt recept alapján nagyon kellemesnek bizonyult.Ám mennyisége meghaladja a napi fogyasztásunkat. Szívesen tartósítanám valamiképp. De sajnos nem találok egyetlen receptet sem amelyik kielégítő útmutatót adna . Kérlek ha tudsz segíts ebben . Köszönöm : Piroska
Marcsi válaszol:

Kedves Piroska!

A szarvasgombát tartósítani nem nagyon lehet, ezért azt javaslom, hogy  készítsd el belőle azt az ételt, amit szeretnél és úgy fagyaszd le, vagy úgy tedd a fagyasztóba, hogy előkészítetted már valamilyen formában. Így tudod a leginkább megőrizni a zamatát hosszabb távon.

Marcsi

Szijártó Karolina kérdezi: Szia Marcsi ma vagy holnap lesz müsorod valamelyik adón?
Marcsi válaszol:

Kedves Karolina!

Október 4-én indul a műsor az új évaddal, a szokott időben (17.30) az M1 csatornán, vasárnap esténként pedig a Duna World ismétli a korábbi adásainkat.

Marcsi

Balázs Izabella kérdezi: Kedves Marika! Erdélyből írok egy kis szórványtelepülésből, melynek neve Sikaszó egy gyönyörű kis ritkán lakott falucska ( ...amolyan se kert se kapu csodálatos világa) , ahol debreceni barátainktól kaptam az ötletet, hogy mutassuk meg a világnak ezt a csodát amiben élünk és dolgozunk. Ennek kapcsán emlegettek Téged illetve meséltek a Gasztróangyalban látottakról, és lévén nagy Erdély utazókként, kedvencük az erdélyi fogásokat bemutató filmek, melyeket mindig nagy örömmel néznek. A szálakat tovább fonogattuk egy este...és találgattuk, hogy mit is sütnénk mi Nektek? ...így hallott a vadőr is erről aki ennek hallatán egy medveles alkalmával, fel is ajánlott pár medvetalpat nekünk erre az alkalomra, melyeket kemencében régi szakácskönyvből előkeresett erdélyi recept alapján készítenénk el. Erre a különleges finomságra és egy kis erdélyi kirándulásra szeretnénk szeretettel meghívni és vendégül látni Benneteket! ...Gratulálok a műsoraidhoz! Igazán nagyszerűek! ....kedvencem a sok közül a Gasztróangyal - Erdély 3. rész. ...kívánok nagyon Boldog Névnapot! és szép hétvégét! Várom megtisztelő válaszod! Üdvözlettel, Balázs Izabella
Marcsi válaszol:

Kedves Izabella!

Nagyon szépen köszönöm a szívélyes meghívást és a névnapi jókívánságokat! Borzasztóan kedvesek vagytok, hogy egy ilyen különlegességgel szeretnétek meglepni bennünket, de már több hétre előre leszervezett forgatásaink vannak, ezért nem hiszem, hogy a közeljövőben el tudunk menni hozzátok. Őszintén sajnálom, mert Erdélybe szívem szerint bármikor indulnék, de egyelőre a sűrű időbeosztásunk miatt úgy érzem, ezt most nem sikerül összehoznunk. Mindenképpen elmentem az elérhetőséged és ha úgy alakul, akkor előtte bejelentkezünk, de biztosat nem tudok ígérni.

Marcsi

 

 

Lívia kérdezi: Kedves Marcsi! Én most nem kérdezni,hanem gratulálni szeretnék a Magyar Termék Nagydíjhoz. Igazán illő és elismerésre méltó volt ez a díj, a remek és színvonalas műsorsorozathoz. Az emberek szívéhez közel álló Marcsi egyénisége,és "hál Istennek",hogy az ő műsora lett.a díjazott. Csak így tovább,és egyben sok BOLDOG NÉVNAPOT kívánok tiszta szívből szeretettel egy kitartó nézője,és már agyon várom az új évadot.Drága Marcsi még sokáig legyél nekünk!!!!! Űdvözlettel:Kissné Lívia egy pilisi kisfaluból
Marcsi válaszol:

Kedves Lívia!

Nagyon szépen köszönöm a névnapi jókívánságokat és a gratulációt is! Óriási megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, nagyon boldogok vagyunk a kollégáimmal együtt! Igen mozgalmas volt az idei nyarunk is, páratlanul csodás helyeken jártunk és nagyon kedves emberek mindennapjaiba pillantottunk be.  Rengeteg finomságot kóstoltunk, készítettünk. Szerencsére már nem kell sokat várni és hamarosan – október 4-én – indul az új évadunk, melyet nagy izgalommal várunk mi is!

Marcsi

Szántó Katalin kérdezi: Kedves Marcsi! Egy ilyen étvágy gerjesztő műsort korábbi időpontban kellene sugározni. Milyen önuralom kell ahhoz, hogy a Gyulán található cukrászda választékát látva ne csábuljunk el, sajnos nem csak kicsi nassolásra. (Ez persze nem egyedi eset.) Gratulálok a műsorhoz! ! !
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Én sem tudtam ellenállni Dombival együtt a Kézműves Cukrászdában, pedig nagyon igyekeztem! Nemcsak a sütemények külleme volt szemet gyönyörködtető, hanem az ízük is. Szerencsére ilyen csodálatos országban élünk, és ilyen fantasztikus a gasztronómia kultúránk, hogy egy-egy finom falattal, ami csak a képernyőn keresztül látható, milyen jó étvágyat lehet csinálni!

Marcsi

Horváth Ibolya kérdezi: Kedves Marcsi! Természetesen egyik nagy rajongója vagyok a műsornak, (úgy mint a magam és mint a családom nevében is) ezért is kérdezném, tudsz -e arról hogy Szegeden is van már termelői piac? Ráadásul szuper jó, és éppen most lesz egy éves évfordulója szeptember 14-én? Nagyon sok helyes emberrel lehet majd találkozni! az alábbi linken utána lehet nézni: https://www.facebook.com/BodonPiac.Rongy/photos/a.411126352327244.1073741830.407426236030589/562760537163824/?type=1&theater
Marcsi válaszol:

Kedves Ibolya!

Nagyon köszönöm az információt, feltétlenül utána fogok nézni.

Marcsi

Fetter Anikó kérdezi: Kedves Marcsi! Segítséget szeretnék kérni. Hol lehet kapni PEKES KIFLI sütéséhez formát??? Köszönöm! Anikó
Marcsi válaszol:

Kedves Anikó!

Elegendő feltekerni a tésztát kifli formára, nem szükséges külön formában sütni. Miután megkelt a tészta tenyérnyi gombócokat készítünk belőle és egyesével megformázzuk. Egy gombócot a nyújtófára helyezünk és először kör alakúra nyújtjuk, majd ellipszis formára, vagy háromszögre. Ha háromszögre nyújtottuk, akkor a leghosszabb oldala legyen hozzánk közelebb, ha ellipszisre, akkor viszont a rövidebb. Ezután kezdjük el szorosan feltekerni, úgy, hogy tekerés közben mindig kicsit kifelé húzzuk meg a tésztának a hozzánk távolabb eső végét, de arra ügyeljünk, nehogy elszakadjon. ( Így tudjuk szorosabbra tekerni.)  Amikor teljesen feltekertük, hajlítsuk meg kifli alakúra és már el is készültünk a formázással.  A Reggeliről szóló adásunkban a Jókenyér Pékségben mutattuk be a kifli formázás trükkjét, illetve Libor Marcsi a Konyhai Praktikákról szóló adásunkban avatott be, hogyan lehet szépen megformázni a tönkölykorpás kiflit.

Marcsi

D. Borbala kérdezi: Kedves Marcsi! Mikor indul az uj evad? Nagyon varom. Tovabbi sok sikert kivanok! Bori
Marcsi válaszol:

Kedves Bori!

Az új évad első epizódját, október 4-én a szokott időben: 17.35-kor sugározza a Magyar Televízió, az M1 csatornán.

Marcsi

Vass Istvánné kérdezi: Kedves Marcsi ! Az egyik műsorban zöldparadicsomból lekvárt készítettél. Ennek nem találom a receptjét. Szeretném elkészíteni. Előre is köszönöm. Vass Istvánné
Marcsi válaszol:

Kedves Asszonyom!

A recept a Marcsi Expressz rovatban található az alábbi linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/paradicsomlekvar/.

Marcsi

Berta János kérdezi: Kedves Marcsi, Érdeklődnék, hogy az utazósáv című kisfilmecske végén Ön egy barlangban beszél, hol található ez, és mi a neve? Köszönettel: Berta János
Marcsi válaszol:

Kedves János!

A felvétel a Szelim barlangban készült, amely a Tatabánya feletti Kő-hegyen található.

Marcsi

Illés Miklós és neje kérdezi: Kedves Marcsi Nem kérdezni, hanem őszinte szívből gratulálni szeretnénk a szinvonalas műsorokhoz, és az igazi MAGYAR nemzet bemutatásához! Ezt az életérzést és óriási tudást terjeszteni kell! Igy a magyar nemzet felemelkedése biztosított!! Szeretettel őszinte tisztelője: 73 éves házaspár
Marcsi válaszol:

Kedves Miklós!

Köszönöm szépen Önöknek! Október 4-én már a sorozat új epizódjait sugározza a Magyar Televízió, bízom benne, hogy továbbra is velünk tartanak majd!

Marcsi

Varga Andi kérdezi: Kedves Marcsi! Nagyon sok szeretettel gratulálok a Magyar Termék Nagydíjhoz Neked és a Csapatodnak is. Nagyon megérdemeltétek. A további munkátokhoz kitartást és sok sikert kívánok! :) Andi
Marcsi válaszol:

Kedves Andi!

Nagyon szépen köszönjük, igyekszünk továbbra is minél érdekesebb, témában helyszínekben és persze receptekben bővelkedő műsort készíteni!

Marcsi

Besenyei Györgyné kérdezi: A duna worldon 2014 augusztus 31-én 21 óra 15-kor volt a gasztroangyal és abban láttam egy mákos süteményt. Sajnos a receptről lemaradtam és a nevét sem tudom, de valahogy úgy készült, hogy a tésztát csíkokra kellett vágni, beirdalni, feltekerni csiga formára és kisütni. Ha igaz valamiféle szirupba mártani és megforgatni cukrozott mákba. Sajnos nem találtam meg a duna world videotárjába. Szeretném ezt a receptet megkapni. Előre is nagyon köszönöm. Besenyei Éva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

Augusztus végén a Mura-vidéken készült műsorunkat ismételte a Duna World Televízió. Ebben az adásunkban Muca néni sütött egy rendkívül finom süteményt a százrétű rétest és Ilonka néni a fumu vagy más néven babakalács receptjével ajándékozott meg bennünket. Mindkét receptben van mák, de egyik sem az álatlad leírtak alapján készült. Elképzelhető, hogy egy másik műsorban láttad azt a mákos édességet. A két recept a Sütés menüben található: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/babakalacs-vagy-fumu/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szazretu-retes/. Annak ellenére, hogy nem egészen pontosan ezt kerested, hidd el érdemes elkészíteni, mert mindkettő igazán finom és különleges!

Marcsi

Maria kérdezi: Marcsi! En is a baba kalacs receptje erdekelne, meg a tobbretegu retese.Kerlek tedd fel! Koszonom!
Marcsi válaszol:

Kedves Mária!

Mindkét receptet a Sütés menüben publikáltuk, a következő linkeken elérhető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/babakalacs-vagy-fumu/, http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szazretu-retes/.

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi ! Őszintén, tiszta szívből gratulálok ehhez az elismeréshez, amit kaptatok!Jó helyre került, olyan csapatnak adták, akik értéket közvetítenek, magas színvonalon! Hiányt pótló a Ti műsorotok, nem véletlenül népszerű idehaza, és határainkon túl is.Csodálatos emberekkel ismertettek meg bennünket, csodás tájakon forgattok.Fontos az elismerés, de még fontosabb az, hogy a néző szeresse amit csináltok, nos Nektek mindkettő összejött! Csak így érdemes csinálni, ilyen magas színvonalon.Köszönet minden munkatársadnak! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Nagyon szépen köszönöm a kollégáim nevében is! Nagy öröm és természetesen nagy megtiszteltetés számunkra ez a kitüntetés. Teljes erőbedobással és persze lelkesedéssel folytatjuk tovább a munkát, bízva abban, hogy a sorozat nézőit újabb érdekességekkel, jó receptekkel lepjük majd meg hétről, hétre!

Marcsi

csöre kérdezi: a százrétű rétesnél ha a mákot kihagyom szerinted így is jó lesz / sajnos a lányom a mákot nem szereti˛/ vagy helyettesíthetném a mákot mással ?
Marcsi válaszol:

Kedves Csöre!

Biztos vagyok benne, hogy a mákos réteg nélkül is finom lesz Muca néni rétese, mert nagyon gazdag töltelékkel készül. Lehet, hogy egyszer érdemes az eredeti recept szerint is elkészítened, mert egész egyszerűen tökéletes úgy az íze és a lányodnak is tetszeni fog annak ellenére, hogy mák is van benne.

Marcsi

bandi katalin kérdezi: KEDVES MARCSI! IMÁDOM A MŰSORAIT.ÚGYTUDOM VOLT FŐZNI MOLDVÁBA MAGYARFALUBA. SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI MIKOR LESSZ LÁTHATÓ.KÖSZÖNÖM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marcsi válaszol:

Kedves Katalin!

Egyelőre még nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor kerül adásba a Moldvában forgatott műsorunk. Jelenleg még tartanak az utómunkálatok, azután fog csak eldőlni, hogy melyik adásunkat mikor lesz látható.  Október 4-étől már az új epizódok kerülnek sugárzásra, a szokásos időben 17.30-kor az M1 csatornán. A rádióújságban mindig megtalálható az adások címe egy rövid tartalommal, az internetes műsorportálokon úgyszintén, és természetesen itt a honlapunkon is közzé tesszük az aktuális műsor előzetest, így látni fogja, ha a Moldvában készült részt vetíti a televízió.

Marcsi

Marika kérdezi: Kedves Marcsi!Szeetném megtudni hogy a müsor a szokásos időben lesz adásba?Szombaton este?
Marcsi válaszol:

Kedves Marika!

A műsor a szokásos időben, szombatonként 17.35-kor folytatódik majd az M1 csatornán.

Marcsi

Szijarto Karolina kérdezi: Szia a 2014.08.31.adasbol szeretném elkérni a sült babnak a receptjét.Köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Karolina!

A szalonnával sült bab receptje, a Főételek menüben található, ezen a linken: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/foetelek/szalonnaval-sult-bab/.

Marcsi

Jakab Zoltán kérdezi: Kedves Marcsi, evett már igazi zalai dödöllét? Amennyiben nem akkor a kanizsai dödöllefesztiválon megkóstolhatja szeptember 13-án. Őszinte barátsággal:Jakab Zoltán A zalai Da Bibere Borlovagrend tagja
Marcsi válaszol:

Kedves Zoltán!

Nagyon szépen köszönöm a meghívást, szerencsére volt alkalmam már többször is igazi zalai dödöllét kóstolni, sőt egy egész műsort is készítettünk már róla.

Marcsi

Wortman Viktor kérdezi: Kedves Marcsi! Láttam az egyik Gasztroangyalban, hogy a Balatonalmádi Jóbarátok Halsütödében jártál. Nagyon tetszett a riport és egy kedves ismerősömnek szeretném megmutatni, de sajnos nem tudom melyik adásban volt. Légy szives megírni hol tudnánk megnézni. Köszönettel: Wortman Viktor
Marcsi válaszol:

Kedves Viktor!

Az Almádiban található sütödében, még a sorozat első évadában forgattunk, amely számszerint a 30. adásunk volt. Régebben az MTV honlapján a Videótárban lehetett megtekinteni a korábbi adásainkat, de egy évvel ezelőtt egy egészen új rendszert vezettek be és csak az utolsó két hónapban bemutatott műsorok állnak a nézők rendelkezésére. A Duna World és az M1 csatornák rendszeresen ismétlik a korábban bemutatott adásainkat, úgy gondolom, ott érdemes megnézni, amikor műsorra tűzik.

Marcsi

Rácz Ernőné kérdezi: Kedves Marcsi szeretném megkérni, a napraforgó kelt tésztát képekkel részemre elküldeni,most lesz a kis unokám név és szülinapja és azt szeretném megcsinálni.Köszönöm segitségét a további munkájához szivből gratulálok nagyon igényes, igazán kaphatna már valamilyen nivos elismerést mivel nagyon sok helyre elvisz benünket anélkül,hogy egy lépést sem kell tennünk.Csak igy tovább .Tisztelettel Ráczné
Marcsi válaszol:

Kedves Nagymama!

A napraforgó kalács elkészítését a Receptek menüben a Sütés rovatban tettük közzé, természetesen az elkészült kalács fotójával együtt. Ezen a linken letölthető: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/napraforgo-kalacs/.  A családomnak  és a barátaimnak is egyik kedvence, bízom benne, hogy a kis ünnepelt is örülni fog neki. Az elismerését nagyon köszönöm!

Marcsi

Pásztor Noémi kérdezi: Kedves Marcsi! Kik ehetnek Gluténmentes ételeket? Azok is ehetnek gluténmentes ételeket ,akik nem glutén érzékenyek? Válaszodat előre is Köszönöm. Üdvözlettel:Noémi.
Marcsi válaszol:

Kedves Noémi!

Gluténmentesen azoknak kell táplálkozniuk, akiknél az egyes gabonafélékben található glutén allergiás reakciót vált ki, illetve hosszú távon súlyos megbetegedést okoz. Akik nem érzékenyek a gluténre, természetesen fogyaszthatnak olyan ételeket is, melyek nem tartalmazzák azt.

Marcsi

Várhelyi Panni kérdezi: Kedves Marcsi! Nemrég ismételték a DunaWorld-ön a Mura-vidéki műsort. Abban készített a hölgy egy túrós-mákos-nemtudommicsodás édességet, aminek szeretném megkapni a receptjét. (Sajnos megint az utolsó pillanatokra kapcsoltam csak oda!) Köszönöm. További sikeres évadokat a műsorral Neked... nekünk. :o)))) V. Panni
Marcsi válaszol:

Kedves Panni!

Muca néni fantasztikus sütijének a receptjét, a honlapunkon a következő linken találod: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/szazretu-retes/.

Marcsi

Timi kérdezi: Szia Marcsi! Egyik műsorodban egy nagyon kedves hölggyel töltött kis sajt batyukat készítettél, nagyon jól néztek ki és szeretném a receptjét vagy annak elérhetőségét kérni! Nagyon jó a műsor, ha tehetem megnézem. Segítséged előre is köszönöm! További sok sikert kívánok Neked! Üdvözlettel: R. Timi
Marcsi válaszol:

Kedves Timi!

A töltött ordát Kun Anita, sajtkészítő mutatta be az Irodai piacról készült adásunkban, az elérhetőségét ide a honlapunkra is feltettük, ezen a linken megtalálod: http://www.gasztroangyal.hu/termelok/tejtermek/katalinhegyi-hazisajt-manufaktura/.

Marcsi

Várday Evetovics Bori kérdezi: Kedves Marcsi! Ez egy személyesebb kérés ill. kérdés hozzád. A műsorod láttán kerültünk ki Erdélybe Gáll Leventéhez csodás napokat töltöttünk nála. Jól összebarátkoztunk és meghivtuk őket családostul Villányba a vörösbor fesztiválra október 3-5. Elfogadták a meghivást és azt szeretném megkérdezni Tőled hogy véletlenül nem jársz-e arra vagy esetleg nem szoktatok ott lenni. Mi Bock Józsi jóbarátai vagyunk és nála leszünk Leventéékkel is. Gondolom Leventének nagy öröm és meglepetés lenne ha tudna Veled találkozni. Elnézést a talán szeméylesebb hangvételért de nagyon kedvellek a műsoraid által és még a tetejébe földik is vagyunk tősgyökeres bajai család révén. Ismeretlenül is szeretettel üdvözöllek és várom válaszod Bori
Marcsi válaszol:

Kedves Bori!

Nagyon köszönöm a szíves meghívást, egyelőre még nem tudok biztosat ígérni, mert a forgatások miatt adódhatnak csúszások, amit sokszor nem látunk előre. Abban teljes mértékben egyet értünk, hogy Leviéknek biztos nagy meglepetés lenne, ha betoppannék, de felelőtlenül nem szeretnék elígérkezni, mert csalódást semmiképpen sem szeretnék okozni senkinek.

Marcsi

Horváth János kérdezi: Szia! Elolvastam a mézsörös írást. Az biztos, hogy nem így kell mézsört főzni, legfeljebb felrobbanni és balesetet szenvedni lehet így a fojtott erjedés miatt. A szellőztetéssel pedig a keletkező alkohol mindjárt átugrik ecetesedésbe. Mézsört főzni is pontos méréssel lehet, ilyen 1-2 kg méz/ 10 l víz nagyon pontatlan, számítás szerint a 10 és 16 mustfok véglet is nagyon sok. A kép is megtévesztő mert tisztán mézből ilyen színű és tartós habbal rendelkező sört nem lehet készíteni, valójában bodzaszörp színű és gyorsan elillanó habbal rendelkezik a mézsör. Szóval aki így akarja csinálni az nem fog jól kijönni belőle és csalódni fog az eredmény miatt.
Marcsi válaszol:

Kedves János!

A mézsör elkészítését Tornyi Ferenctől ( Emese Park, Szigethalom) kaptuk, aki az Ősmagyar konyháról készült adásunkban a receptben szereplő elkészítési módot mutatta be. Az adásunk után nagyon sokan kérték az ott bemutatott ősi magyar konyha ételeinek receptjeit, többek között a mézsörét is. Azt ugyan nem tudom megmondani, hogy hányan készítették el, de sem olyan levelet nem kaptunk azóta sem, hogy rossz lett, vagy bárkit baleset ért volna. Bízom benne, hogy a jövőben sem történik ilyen!

Marcsi

Ernő kérdezi: Kedves Marcsi ! Nagyon sok kérdésem lenne a műsorral kapcsolatban, ami egyszerűen lenyűgöző, azonban most csak egy kérdésem lenne ami a következő. Nagyon régen próbálkozom sós, vagy vizes uborka eltevésével több kevesebb sikerrel. Gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje volt, de a receptet nem tudtam felderíteni. Sok szakácskönyv, és az interneten található rengeteg recept alapján sem sikerült a régi ízeket és állagot megkapnom. Ezért örültem meg amikor az egyik tavaszi műsorban rátaláltál és megkóstoltad a kovászos uborkára emlékeztető sós uborkát, amit én is keresek. A gondom csak az hogy a kezedben tartott üveg uborka és a recept alapján elkészített uborka nem hasonlít egymásra, ugyanis a recept szerint elkészített uborka leve letisztult, így van az üveg lekötve. A kezedben látható uborka leve pedig zavaros, amilyennek emlékeim szerint lennie kell. Mi az igazság, a recept a tuti, vagy a kezedben tartott uborka, aminek nem tudom az elkészítési módját . Ha tudod az választ, kérem válaszolj.
Marcsi válaszol:

Kedves Ernő!

Egy kis félreértés történt, az adásban a sós uborka készítésekor az hangzott el, hogy miután az uborkára öntöttük a sós vizet, elindul a tejsavas erjedés, ami csak néhány napig tart. Amikor a folyamat megáll, arra mondta az adásban Fodor Lajosné Kovács Éva, hogy a lé letisztul, azaz már nem erjed tovább.  Emiatt ennek az uborkának a leve, nem lesz olyan átlátszó, mint az ecetes lében eltett savanyított uborkáé. A részletes receptet a Marcsi Expressz rovatban megtalálod (http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/sos-uborka/).

Marcsi

 

Monyók László kérdezi: Kedves Marcsi! Múlt héten láttam a Gasztroangyal műsorát és egy vegyész-mérnök végzet ségű pálinka főzővel beszélgettél aki őszibarack pálinkát is készitett és az elérhetőségét szeretném kérni,mert csak belepillantottam a műsorba és nem tudom kiről volt szó. Előre is köszönöm! Szia!Monyók László
Marcsi válaszol:

Kedves László!

Horváth Jánost a Kisgörbői Pálinkafőzde tulajdonosát mutattuk be a zalai adásunkban. Ő készít őszibarackból és természetesen más gyümölcsökből is pálinkát. Elérhetőség a honlapján található: http://kisgorboipalinka.click.hu/keret.cgi?/kezdolap.htm.

Marcsi

Sándor Beáta kérdezi: Kedves Marcsi, Nincs más kérdésem csak az, hogy kedvenc műsoromat mikor láthatom újra. További sok sikert. Sándor Bea
Marcsi válaszol:

Kedves Bea!

Október 4-én már az új évad, új epizódjai kerülnek sugárzásra.

Marcsi

Zsu kérdezi: Kedves Marcsi! Hétfőn, szeptember 1-én már kezdődik a meteorológiai ősz. Szabad megkérdeznem, hogy a GA-nak mikor is kezdődik az ősz?Ha nem kulisszatitok! Azt gondolom,hogy velem együtt már nagyon sokan várjuk az új évadot, Marcsi " hányat kell még aludni"? Remélem, azon túl, hogy nyáron is forgattatok, volt alkalmad Neked és a stábtagoknak is pihenni, feltöltődni! Üdv: Zsu
Marcsi válaszol:

Kedves Zsu!

Az új évad első adását október 4-én mutatja be a Magyar Televízió. Egy jó hónap és minden nyári élményünk látható lesz a képernyőn.  Szerencsére pihenésre is jutott időnk ezen a nyáron, most pedig új lendülettel folytatjuk a műsor, immár 4. évadját!

Marcsi

 

Péter kérdezi: Marcsi nincs kérdésem csak azt szeretném mondani hogy imàdom a müsoraidat és innen belgiumbol lenyügözö szemekel nézzem. tvàbbi soksikert és sok müsort ! Udvözlettem péter
Marcsi válaszol:

Kedves Péter!

Nagyon szépen köszönöm, bízom benne, hogy az ősszel bemutatásra kerülő új adásaink is legalább ennyire tetszenek majd!

Marcsi

Panna kérdezi: Kedves Marcsi! Az őrségi olajütésről többször hallottam Tőled, de a műsort nem láttam. Nagyon szeretném megnézni az erről szóló videót, de sehol sem találom. Ebben kérném a segítségedet! Üdvözlettel: Panna
Marcsi válaszol:

Kedves Panna!

Az őrségi tökmagolajról készült adásunk a 2. volt, ami sajnos már nem található meg az MTV médiatárában, mert az új rendszerben mindössze 2 hónapig lehet visszanézni az adásainkat. Azt nem tudom, hogy DVD-n kiadásra került-e, azt az MTV közönségszolgálatán meg fogják tudni mondani neked.

Marcsi

Czellár Judit kérdezi: Elnézést hogy zavarlak . Engem az az olaj érdekelne ami alergiára való .A kétéves kislányom sajnos allergiás és sájnos még kicsi nem tudják hogy mire . gyógyszetr szed rá és hogy azt szeretnénk kiváltani vele . Válaszodat előre is köszönöm .
Marcsi válaszol:

Kedves Judit!

Tóth László olajütő elérhetőségét a honlapján találjátok melynek címe: www.cserszegicsodavar.hu. Jobbulást kívánok, remélem mielőbb sikerül megoldást találnotok a problémára!

Marcsi

Katika kérdezi: A cukkini lekvárba semmilyen tartósítót nem kell tenni? Nem romlik meg? Üdv. Katinéni
Marcsi válaszol:

Kedves Kati néni!

Cukkiniből és sárgarépából készült lekvárok készítését a Harkány és környékén forgatott adásunkban mutattuk be. A helyi asszonyok nem tettek bele tartósítószert, de ha szükségét érzi, nyugodtan legyen bele egy keveset.

Marcsi

bán ica kérdezi: Kedves Marcsi szeretem a müsorait, ahogy nézem a recepteket nagyon sok régi már számunkra elfeledett ételek jelennek meg. Köny alakjában jo lenne a receptek megjelentetni. További sok sikert jo egészséget kivánok köszönöm ica
Marcsi válaszol:

Kedves Ica!

Terveim között szerepel egy receptkönyv kiadása is, de egyelőre sajnos még nem tudom megmondani, hogy mikorra fogok elkészülni vele! Az biztos, hogy itt a honlapunkon jelezni fogjuk, ha kiadásra került.

Marcsi

Eszter kérdezi: Kedves Marcsi! Az adásokban több kelt tésztát is bemutattál. Nekem a dagasztással vannak némi problémáim. Van valamelyik műsorban szó arról, hogy mi is a dagasztás technikája? Segítségedet előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Eszter!

A konyhai praktikákról szóló adásunkban Libor Marcsival, Limarával, részletesen bemutattuk a kelt tészta készítésének technikáját: a dagasztást, a kelesztést és a formázást is. A Sütés menüben fel is tettük, annak a házikenyérnek a receptjét, a részletes leírással, melyet együtt sütöttünk. Nézd meg az ott leírtakat, és ha úgy érzed, hogy lennének még kérdéseid a dagasztással kapcsolatosan, várom leveled, szívesen segítek, ha szükségét érzed.  http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/hazikenyer-oregteszaval-keszitve/.

Marcsi

Lábárné Rács Gabriella kérdezi: Marcsi! A ketchup receptet kipróbáltam, nagyon jól sikerült! Azt szeretném kérdezni, hogy jó pizzakrém receptet tudnál-e ajánlani? Előre is köszönöm!
Marcsi válaszol:

Kedves Gabriella!

Amire szükséged lesz a pizzakrémhez: 3-4 db szép paradicsom, 1 fej vöröshagyma, olíva olaj, balzsamecet, oregáno, bazsalikon, só, bors. A paradocsomok alját keresztbe be kell vágni, forró vízbe tenni, amíg a bemetszésnél szépen kinyílik a héja. Rögtön utána jeges vízbe tesszük, ezután a héját már könnyen le lehet húzni róla. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot és összefőzzük. Sóval, borssal, balzsamecettel, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, majd amikor már a paradicsom kellően pépes, levesszük a tűzről és botmixerrel leturmixoljuk. Ekkor egy-két evőkanál olíva olajat öntsünk még hozzá és már lehet is a pizzára kenni.

Marcsi

csiba erzsebet kérdezi: Legyszives mond meg hanydeka egycsomag elesztö nallatok. Köszönöm.
Marcsi válaszol:

Kedves Erzsébet!

Az hűtőpultban kapható élesztőt 5 dkg-os kiszerelésben árulják.

Marcsi

Gáspárné Patona Friderika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretnék én is eljutni különleges helyre Önnel.Hogyan lehet ezt kivitelezni.Imádok főzni,imádom a különlegességeket, s imádom a müsorait. Várom mielöbbi válaszát : Friderika
Marcsi válaszol:

Kedves Friderika!

Köszönöm a kedvességét, de egyelőre sajnos nem tudjuk megoldani, hogy nézőket magunkkal vigyünk a forgatásainkra. Korábban már egyszer megpróbáltuk, de számos tényező jött közbe, ami miatt meghiúsult. Egyrészt egy forgatás alkalmával naponta 14-16 órát dolgozunk, másrészt sokat utazunk is a helyszínek között, ami nagyon fárasztó egy „vendég” számára. Minden adásunkban kiírjuk azoknak a helységeknek a neveit, ahol járunk, bárki számára elérhető, és garantáltan olyan szép, mint, ahogyan a műsorban látható!

Marcsi

Angelika kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném megkérdezni, hogy ha kovászt készítek abból a lisztből amelyből én szeretném. pl. /zabliszt, kölesliszt/ A kovász termel-e élesztőgombákat? Olyan élesztőgombákra gondolok amely abban az élesztőben van amit az üzletben vásárolunk. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert most derült ki, hogy a fiam a sütőélesztőre, búzalisztre meg még több mindenre allergiás. A kenyér nem sikerül , szódabikarbónával próbáltam. Az lenne még a kérdésem, hogy pontosan hogyan is csináljam a kovászt? Előre is köszönöm szépen. Üdv: Angelika
Marcsi válaszol:

Kedves Angelika!

A jó kovászhoz mindenképpen szükség van gluténre, ezért nem valószínű, hogy a zablisztből és köleslisztből tudsz készíteni. Erjedéskor a kovászban is keletkeznek élesztőgombák, de azt, hogy gyermeked ételallergiája miatt egészen pontosan milyen ételeket, milyen típusú alapanyagokat fogyaszthat, mindenképpen szakemberrel egyeztesd. A gluténmentes adásunkban bemutattunk egy nagyon jó üzletet (Élelmiszerallergia Bolt), mely Budaörsön  működik, ahol jó alapanyagokat tudsz vásárolni. Abban is a segítségedre tudnak lenni, hogy milyen lisztből, természetesen, amit gyermeked fogyaszthat, tudsz jó kenyeret sütni.

Marcsi

Horváth Éva kérdezi: Szia Marcsi! Szeretnék eltenni koktélparadicsomot érett,piros állapotban.Tavaly 5 l-s üvegben kipróbáltam és nagyon jól sikerült.Íze,állaga tőkéletes volt,de arra jutottam,h koktélpariból még tökéletesebb lenne.Igen ám,de elkevertem a receptet,s most már aktuális lenne az eltevés,mivel bőségesen terem a kertemben a koktélpari.Szeretném,ha küldenél nekem receptet.Előre is köszönöm,üdvözlettel heva
Marcsi válaszol:

Kedves Éva!

A Kárpátalján forgatott adásunkban mutattuk be az egészben savanyított paradicsomot, melyet két változatban, paradicsomlében eltéve is készítenek a helyiek. Mindkét változatot ajánlom, a recepteket a Marcsi Expressz rovatban találod. http://www.gasztroangyal.hu/receptek/marcsi-expressz/egeszben-eltett-paradicsom/.

Marcsi

Olga kérdezi: Kedves Marcsi! Szeretném tudni mi a neve annak a kalácsnak,ami köralakú és fonott,nem találom a receptjét.Nálunk a Szigetközben ezt kulcsos kalácsnak hívják és lakodalmakra sütötték régen,Unokáimnak szeretnék ilyet sütni.Tisztelettel:Olga
Marcsi válaszol:

Kedves Olga!

A recept a Sütés menüben Kalinkó néven szerepel, küldöm a linkjét is: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kalinko/.

Marcsi

Friss

Szeptember 19-én nyit a CsabaPark

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark.

Meggyes pite

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.

Skorce

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk.

Kapucnyika, mákos guba

Először a tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.