Húsvéti töltött kalács

2014. április 16.

A Húsvét a tavasz legnagyobb ünnepe. Ilyenkor már színesek a kertek, a lakások is díszbe öltöznek egy-egy csokor friss virág segítségével. A színek és az illatok mellett természetesen az ízek is nagyon fontosak.

Harkány

2014. április 10.

Jártatok már Harkányban? Pécstől 25 km-re, a Villányi-hegység lábánál fekszik ez a napfényes fürdőváros, a külföldi látogatók is szívesen keresik fel. Kénes gyógyvize egész Európában egyedülállóan értékes...

Friss

Molnárkalács

A hozzávalókból egy kicsit sűrűbb tésztát készítünk...

Krumplilaska

A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk.

Sült bárányborda, sajtmártással

A bordát előzőleg a csontok mentén körülbelül félig bevágjuk...

Túrós lepény

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.

Palócföld

A Gasztroangyal ezúttal Palócföldre látogat. Marcsi és Varga Edit bejárják a környékbeli falvakat, megkóstolják a legfinomabb helyi túrós lepényt, és fény derül Mikszáth Kálmán kedvenc ételének receptjére is.

Kérdezd Marcsit!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.