Húsvét Palócföldön

2014. április 17.

Gondolom, a legtöbben megtettétek az előkészületeket a közelgő ünnepre. Összeállt a menü, a sonka a kamrában várakozik, talán már hímes tojások is díszítik az ebédlőasztalt. Érdemes a bevásárlást minél előbb...

Húsvéti töltött kalács

2014. április 16.

A Húsvét a tavasz legnagyobb ünnepe. Ilyenkor már színesek a kertek, a lakások is díszbe öltöznek egy-egy csokor friss virág segítségével. A színek és az illatok mellett természetesen az ízek is nagyon fontosak.

Friss

Molnárkalács

A hozzávalókból egy kicsit sűrűbb tésztát készítünk...

Krumplilaska

A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk.

Sült bárányborda, sajtmártással

A bordát előzőleg a csontok mentén körülbelül félig bevágjuk...

Túrós lepény

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.

Liptód

A Gasztroangyal Liptódra látogat, egy igazi sváb faluba. A helyiek megmutatják Marcsinak hagyományos ételeiket, az egész heti menüt elkészítik. Emellett megismerhetjük a helyi borászatot, a mézeskalácsokat, és a vályogkészítés titkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Kérdezd Marcsit!

Tedd fel kérdésed a műsorral kapcsolatban, vagy kérdezz az elkészült ételekről, vagy olvasgasd kedvedre az eddig feltett kérdéseket és válaszokat, hiszen nagyon igaz, hogy sokat tanulhatunk mások kérdéseiből is. Garantáljuk, hogy Marcsi minden kérdésedre válaszol.